Putni

Putnu krāns

Pin
Send
Share
Send
Send


Kas ir krāna deja: putns vai deja? Protams, deja, lielākā daļa teiks. Un tie būs tikai daļēji pareizi. Galu galā krāna deja ir arī ļoti interesants putns, kas pieder pie garāmgājēju formas putniem. Krāna dejas putns ieguva savu nosaukumu, jo tā dziedāšana ir ļoti līdzīga papēža skaņai šīs dejas laikā. Tie ir pārstāvji no ģimenes Ryurkovye, ģints Schegly.

Putns ir krāna deja. Apraksts

Šo smieklīgo putnu galvenā iezīme ir “sarkanais vāciņš”, kas vainago mazo pelnu galvu. Tas ir nedaudz mazāks nekā zvirbulis - tikai 14 centimetri. Šādām mazām trauslām radībām ir diezgan rezonansēja balss, ko jūs nesaprauksiet ar kādu citu.

Putnu krāna dejai ir sarkanas spalvas ne tikai uz galvas. Viņas krūtis ir arī sarkana. Šis putns ir mazliet līdzīgs vēršam. Tiesa, tikai tēviņiem ir šāda funkcija. Sievietēm krūšu spalvas ir krāsotas baltā krāsā. Šo putnu spārni ir brūni, un putnu malās ir tumšas svītras. Krāna dejas knābis ir tumši dzeltens.

Dzīvotnes

Krūškurvja putns ir atrodams kontinentos, piemēram, Eirāzijā un Ziemeļamerikā. To var redzēt Grenlandē.

Ja runājam par Krieviju, tad putna galvenais biotops ir valsts ziemeļu reģioni. Lai gan putniņš pieder nomadiem, viņa dod priekšroku tundrai, meža tundrai, kā arī tām mežu zonām, kurās aug koki.

Ņemot vērā sezonalitāti, vasarā krāna dejas var redzēt galvenokārt taiga un meža tundras zonās. Ziemā putnu ganāmpulki cenšas atrasties tuvāk dienvidiem, jaukto mežu un mežu stepju zonā. Šāds dzīvesveids ļauj viņiem iegūt vairāk pārtikas sarežģītajā ziemas periodā.

Uzvedība savvaļā

Kā jau minēts, putnu čečetai ir mazs izmērs. Neskatoties uz to, Pigalitsa pat nedomā rīkoties piesardzīgi. Viņa ātri pielāgojas kaimiņvalstīm ar cilvēkiem un nemaz neatbaida tos. Tas dod cilvēkiem labas iespējas novērot, kā darbojas krāna deja. Putns nevēlas būt vienatnē. Šie bērni mēdz pulcēties mazās saimēs. Arī barošanas uzvedība ir diezgan interesanta. Putnu ganāmpulks pilnībā ieskauj koka filiāli, uz kura aug viņu mīļākie gardumi - ogas, konusi un auskari. Pusdienu laikā viņi var pakārt dažādās pozīcijās, kas netraucē ēšanas procesu. Bet, tiklīdz filiāle pārvietojas, putni lido prom. Bet nedomāju, ka viņi lidos tālu no "pusdienu galda". Krāna deja būs mazliet aplis un noteikti atgriezīsies savā vietā.

Lai redzētu putna ligzdu, ir diezgan grūti. Tam būtu jāmeklē viņu zemo koku biezoknēs. Visticamāk, pieskarieties dejai, kas slēpjas no dabas ienaidniekiem, lai gan šobrīd nav zināms, kas var radīt kaitējumu šīm radībām. Visticamāk, viņi var kļūt par upuriem lieliem plēsīgiem putniem vai sauszemes dzīvniekiem.

Pārtikas putni ir ļoti dažādi. Tas ietver gan augu, gan dzīvnieku izcelsmes produktus. Dārzeņu pārtika sastāv galvenokārt no dažādu koku sēklām. Galvenā to vieta ir bērzu auskari, egļu čiekuru un brūkleņu sēklas, kā arī graudaugi un nogulumi.

Ja mēs runājam par dzīvnieku izcelsmes pārtiku, tad var būt dažādi kukaiņi, lai gan krāna deja dod priekšroku laputīm.

Šo putnu pārošanās periods ir diezgan aktīvs. Saimniecības deju saimēs sākas reāls satraukums, jo sievietēm ir jāizvēlas ne tikai cienīgs kandidāts ģimenes tēva lomai, bet arī jāiegulda mājās.

Pārošanās sezona ir arī lieliska iespēja dzirdēt krāna deju. Putns, kura fotogrāfija redzama zemāk, skriejas gaisā un mēģina kliegt citus tās ganāmpulka pārstāvjus. Vienlaikus viņa izdala skaļu svilpi. Īpaši vīrieši cenšas izcelties un parādīt sievietēm, ka ir gatavas audzēt un audzināt savus pēcnācējus. Pēc veidošanās putnu pāris sāk aprīkot savus ligzdas. Šim nolūkam ir piemērots jebkurš dabīgs materiāls: plānas zariņi, sūnas un augu pūka. Lai cāļus uzturētu silti, "māju" iekšpusē ir ar spalvām un dūnām. Boba ligzdas dod priekšroku zemai virs zemes. Šim nolūkam vislabāk ir koki, kā alksnis un bērzs.

Mātīte sāk munēt tikai pēc tam, kad mājoklis ir pilnībā sagatavots. Vidēji tas ir no trim līdz septiņām mazām zilām olām. To atšķirīgās iezīmes ir raksturīgās tumšās plankumi uz korpusa. Sievietis inkubē sajūgu apmēram divas nedēļas. Šajā laikā viņa gandrīz nekad neatstāj ligzdu pat barošanas dēļ. Visu šo laiku tēvs rūpējas par sievieti. Viņš atved savu ēdienu tieši uz ligzdu. Tādējādi „māmiņa” neko nenovērš no brāķēšanas procesa.

Nestlings piedzimst ļoti mazi un neaizsargāti, bet aug ļoti ātri. Pirmās divas nedēļas tās ir pilnībā atkarīgas no vecākiem. Tēvs turpina nogādāt pārtiku tieši ligzdā, bet tagad pēctečiem. Turklāt māte pievienojas viņam. Pirmo reizi atstājot savu mājokli, krūšu deju mazuļu putni tiek izlemti divas nedēļas pēc dzimšanas. Viņi mācās lidot un sāk paši meklēt pārtiku. Mazie putni ēd tos pašus kā viņu vecāki: koku un laputu sēklas.

Pēc tam, kad pirmais pēcnācējs var rūpēties par sevi, daži pāri sāk sagatavoties nākamās šķirnes audzēšanai. Tādējādi vienā laika posmā lentes var radīt divas paaudzes cāļus.

Krāna dejas apraksts

Visbiežāk fotoattēla tapu deju attēlo ar sarkanu krūšu vai pieri. Ja jūs redzat šādu personu, tad vīrietis ir priekšā. Sievietēm ir balts krūts, spārnos ir tumšas svītras, un sarkanā ir tikai “vāciņš”. Abiem dzimumiem ir bēša vēders un spārni brūnā krāsā.

Šiem putniem ir diezgan masveida knābis - līdz 10 mm, tumši dzeltena ar tumšu virsmu. Putna aizmugure ir brūnā krāsā, atšķirībā no audekla, kura aizmugure ir brūna. Putna rīkle ir melna, kas ir otrā raksta varoņa atšķirība. Tāda pati krāsu zīme ir uz putna galvas. Mūsu varonis ir lielāks kā zvirbulis, ķermeņa garums nepārsniedz 14 cm, un spārnu slānis ir lielāks par 20 centimetriem un sver 15 gramus. Pieskaršanās dejas apraksts nebūs pilnīgs, ja jūs nepievērsiet uzmanību tās raksturs. Krāna dejas putns ir ļoti ziņkārīgs un ļauns. Tā lielumam ir bezbailīgs putns, kas bieži vēršas pie cilvēkiem, lidojot uz privātiem pagalmiem, lai izbaudītu padevēju saturu.

Dzīves veids

Redpoll ir ziemeļu putns, kas galvenokārt atrodas krūma tundrā. Tomēr putnu var atrast taigā. Galvenokārt šīs sugas pārstāvji dzīvo Krievijā, Kanādā un ASV ziemeļos. Krāna deja ir migrējošs putns, bet lieliem attālumiem putni netiek nosūtīti. Lai gaidītu ziemu, putns dodas uz jauktiem mežiem un stepēm Dienvidkrievijā, tāpēc ziemas laikā nenotiek krāna deja. Var apgalvot, ka krāna deja ir ziemojošs putns, jo tas lido tuvu pastāvīgajam biotopam. Šīs putnu sugas pārstāvji vienmēr ļoti aktīvi paceļas uz zemes un zariem, no tiem, kas viņiem patīk atgādināt putnu vai čizu.

Bieži vien jūs varat redzēt cilvēkus, kas piekārti filiālē otrādi. Tādējādi mazie putni sasniedz vēlamos pumpurus un graudus, kurus viņi vēlas meklēt ēnainās un mitrās vietās. Vēlams, lai krāna deja noritētu pie ūdenstilpēm augstumā, kas nepārsniedz divus tūkstošus metrus virs jūras līmeņa.

Pieskarieties dejai mājās

Putnu mīļotāji, iespējams, domā, kā putnu pieskāriens dejas uzvedas mājās? Līdztekus Chizhi un Kanāriju salām mājās putns ir nepretenciozs. Tomēr viņa ir reti mājās, varbūt tāpēc, ka nav pievilcīgs.

Ja jūs joprojām nolemjat iegādāties krāna deju, tad būsiet gatavs iegādāties plašu būru. Šim putnam ir pietiekami daudz vietas, lai lidotu no asariem uz asaru. Darbības trūkums, dzīvnieks ir pilns ar aptaukošanos un nāvi.

Mājās, kā sabalansēts uzturs, var izmantot kanāriju barību. Tomēr ir nepieciešams samazināt kaņepju daudzumu, no kura indivīdi kļūst ļoti tauki, jo šajā mājputnu krāna dejas saturam ir nepieciešama diēta.

Putnu barība savvaļā ir ļoti daudzveidīga un apvieno gan augu, gan dzīvnieku barību. Galvenais ēdiens:

  • koku un krūmu sēklas
  • graudaugi.

Jūs varat noķert maltītes putnus uz egles, ogām, brūklenēm un nogulšņu biezokņiem. Meklējot pārtiku, mūsu varoņi nav zemāki par akrobātu veiklību, piesaistoties filiālēm no visām pusēm un pat otrādi. Pieaugušie barojas ar augu pārtiku, savukārt kukaiņi, galvenokārt laputis, barojas ar cāļiem.

Pārošanās sezona

Nav grūti saprast, ka pārošanās ir sākusies cāļos - to aktivitāte ir ievērojami palielinājusies. Vīrieši iekļūst gaisā un apli viļņainās līnijās. Nepārtraukta čiršana ir raksturīga pārošanās sezonai, tāpēc cāļi cenšas izcelties starp konkurentiem. Pēc ziemas, vaislas sezonā, viņu jau sarkanais krūts kļūst vēl bagātāks. Šajā laikā ganāmpulkos valda burzma.

Reiz sezonā šīs sugas pārstāvi ligzdo un katru gadu jaunā vietā. Viņi veic savu ligzdu starp plāno zaru, zāli, spalvām un dūnām zemāku koku un krūmu zariem. Parasti 5-7 olas. Olām ir raksturīga zaļgana nokrāsa ar plankumiem un cirtām. Mātīte inkubē olas tikai divas nedēļas. Tajā laikā vīrietis to nodrošina ar pārtiku, piesaistot sēklas un ogas ligzdā.

Pēc dzimšanas cāļi paliek ligzdā vēl divas nedēļas. Visā barošanas periodā vecāki kārtīgi piegādā kukaiņu barību. Jaunieši ļoti drīz sāk mēģināt patstāvīgi iegūt pārtiku. Atšķirībā no citiem putniem, kas dedzīgi aizsargā savus pēcnācējus, krāna dejošana ļoti viegli uzņem personu uz ligzdām.

Pēc tam, kad jaunieši atstāj ligzdu, pieaugušais pāris sāk sagatavoties nākamā pēcnācēja izskats. Tādējādi putni ligzdo divas reizes gadā, un viņiem ir laiks augt divus pēcnācējus. Jaunā paaudze pulcējas savās ganāmpulkos, un pirmais dzīves gads tiek glabāts pie alkšņu un bērzu kokiem, kuru sēklas ir viņu galvenā pārtika.

Krāna deju dzīves ilgums ir bezmaksas no 6 līdz 8 gadiem. Gūstā šie putni spēj dzīvot 1-2 gadus ilgāk. Ievērojami, ka putni patur savu ļaunumu pret vecumu.

Secinājums

Putnu Čečetka - neliels nežēlīgs pases sugu putnu pārstāvis. Viņš dzīvo Krievijā, Kanādā un Amerikas Savienotajās Valstīs. Dzīves ilgums brīvībā ir 6-8 gadi, nebrīvē 1-2 gadi. Krāna dejas barojas gan ar augu, gan dzīvnieku barību. Galvenokārt koku un labības sēklas. Divreiz gadā ligzdošanas ligzdošana, no 5 līdz 8 cilvēkiem pēcnācējiem. 2 nedēļas pēc piedzimšanas cāļi sāk censties iegūt pārtiku atsevišķi un drīz vien gatavi atstāt ligzdu un izveidot savu ganāmpulku.

Kā atšķirt putnu pieskārienu uz ārējām zīmēm

Tie ir diezgan mazi putni, to lielums ir tikai aptuveni 5 centimetri, un tie sver 12 gramus! Šādas trauslas un mazas radības, bet cik skaisti un skaļi viņi dzied ... var dzirdēt viņu trikus!

Aplūkojot šo putnu, jūs varat to saukt par “sarkano cepuri”, jo galvas priekšā ir sarkanas spalvas, kas veido apaļu plankumu. Šķiet, ka krāna deja uzlika cepuri. Un šīs sugas tēviņiem ir tik atšķirīga zīme ne tikai uz galvas, bet arī uz krūtīm, tāpat kā vēršamie. Klyuvik mazuļu čečetki tumši dzeltenā krāsā.

Putna spārni ir krāsoti brūni, to spalvas ir tumšas ar baltu apmali. Krūts gaisma.

Gan vīriešiem, gan sievietēm ir spilgti sarkana krāsa.

Kā "sarkanās cepures" ar spārniem dabā

Neskatoties uz mazo izmēru, krāna deja nav pieradusi rīkoties piesardzīgi. Viņi ātri pielāgojas dzīvošanai pie cilvēkiem. Ir ļoti interesanti novērot, kā šie mazie putni barojas. Viņi burtiski nomazgā koku zarus un svārstās dažādās pozās, izcērtot ogas, konusus un auskarus.

Taču tikai filiāle ir jāpārvieto, tie nekavējoties lido kopā ... bet tie nenokļūst citā barošanas vietā, viņi vienkārši veido apli un atkal atgriežas tajā pašā vietā.

Pumpuri dzīvo ligzdās, un tie sakārto tos zemu koku biezoknēs, tundras, taigas joslā. Viņi dzīvo mazās saimēs, lielas kolonijas nav tām.

Kas ēd putnu krānu

Šī pases tipa pasūtījuma izvēlne sastāv no dārzeņu produktiem un dzīvnieku barības. No dzīvniekiem, krāna deja var ēst dažādus kukaiņus kā pārtiku, lai gan biežāk nekā nav, tas pārtrauc uzmanību uz laputīm. Starp augiem izvēlas krūmus un kokus ar sēklām. Viņam ļoti patīk ērkšķu auskari, dažreiz ēd egles čiekuru sēklas, turklāt barojas ar brūklenes, graudaugu un grīšļa sēklām.

Kā audzē pēcnācēju pārslas

Sākoties pārošanās laikam, tapas dzīvotnēs sākas neticami satraukums - šie putni lido gaisā, skaļi kliedz un kliedz viens otru. Īpaši skaļi cieš vīrieši, jo sievietes informē par gatavību sākt audzēšanu. Šajā periodā ligzdu būvniecība sāk audzēt nākotnes pēcnācējus. Parasti krāna dejas "mājokļi" atrodas zem zemes virs zemes. Vispiemērotākie koki viņiem ir alksnis un bērzs. Miza ir veidota no maziem plāniem zariem, sūnām, augu pūkām un citiem dabīgiem celtniecības materiāliem. Krāna ligzdas iekšpuse ir izklāta ar spalvām un augu pūkām, lai tā būtu mīksta un silta.

Ziemā pilsētas parkos bieži nonāk krāna dejas, lai piepildītu laukumus ar izteikto čirpšanu.

Pēc tam, kad inkubācijas vieta ir gatava, sievietei ir no 3 līdz 7 olām. Viņiem ir balts un zils tonis un tumši plankumi uz korpusa. Inkubācija ilgst aptuveni divas nedēļas. Visu šo laiku nākamās ģimenes “tēvs” sievietes pārtiku ievada tieši ligzdā tā, lai tas nenokļūtu no inkubācijas procesa.

Cāļi, kas ieradušies pasaulē, ir ļoti mazi un neaizsargāti, vecāki tos baro pirmās divas nedēļas pēc dzimšanas. „Mamma” un “tētis” bērnus noved pie grīšļa, kokvilnas un citu augu sēklām. 14 dienas pēc dzimšanas cāļi lido no ligzdas. Un daži no pēdējo dienu vecākiem, kas pavadījuši „pirmo partiju” pēcnācējiem, sāka audzēt citu.

Vīriešiem ir ne tikai spilgti sarkana cepure, bet arī sarkanīgi rozā priekšauts uz krūtīm. Samochkam bija tikai sarkans vāciņš.

RED CAPS NO BRĀVĀM

". Šo mazo putnu tapas, spilgti sarkanās galvas un krūšu ganāmpulki ir labvēlīgi salīdzinoši ar nelielām pelēcīgām mātītēm; Tiesa, sarkanās cepures ir lentas no abiem dzimumiem. Pateicoties šīm spilgtajām spalvas detaļām, mazie putni nepamanās pat starp zariem.

Tomēr spilgts apģērbs nav nepieciešamais krāna dejas zīme. Ir pārslas, kuru plūmes krāsa ir gaišākā krāsā nekā vairumā šīs sugas putnu: ķermenis ir gaiši pelēks, un vīriešu krūšu vieta ir gaiši rozā. Šos putnus, kas lidojumā šķiet gandrīz balti, sauc par pelnu pārslām. Daži ornitologi tos nodala atsevišķā formā.

BĒRNU SUIT UN DANCE

Līdz pārošanās perioda sākumam vīrieši ir tērpušies. Spilgti plankumi uz krūtīm un strūkla pavasarī kļūst gaišāki nekā rudenī. Ziemas laikā spalvas nolietojas, izzūd baltās malas, un spalvas kļūst vēl piesātinātākas. Tomēr viens izskats nepiesaista sievietes. Mēģinot iepriecināt savu mīļoto, vīrietis ieiet pašreizējā lidojumā - viņš skriejas apkārt viņai gaisā, rakstot viļņainas līnijas un pavada mīlestības deju ar izsmalcinātu dziesmu: „Che-che!”. Lai gan, saskaņā ar tautas teicienu, tā ir vīriešu derība vīriešiem: „Skanēja deja cheeked, sauca čečeta.” Bet tad nākamais vīrietis sāk laulības deju, un vēl viens, un otrs. Nelielas tapas apļa ganāmpulks gaisā, lidot no filiāles uz filiāli, reizēm izdodot nežēlīgus kliedzienus, kas saplūst ar nebeidzamu priecīgu čirpšanu.

COZY WARM FALSE

Lai sāktu ligzdošanu, pirms sniega kūst. Katru gadu putni izvēlas jaunas ligzdošanas vietas. Parasti krāna deja apmetas mazās kolonijās, apmetoties tuvu viens otram, nevis augstu virs zemes, uz vairākiem blakus esošiem kokiem un krūmiem. Krāna ligzda izskatās kā mīksts trauks ar biezām sienām. Kā būvmateriāls putni izmanto plānas zarus, zāli, sūnu gabalus, adatas un augu pūkas. Lodes iekšpusē parasti ir izklāta ar spalvām, dūnām un vilnas gabaliem - mājīga, silta gulta nākotnes pēcnācējiem!

MIND VAI APAVI?

Ciskas kaula olas ir zilgani zaļas un pārklātas ar daudzām brūnām plankumiem. Самка откладывает обычно пять яиц (бывает от трех до семи), начиная высиживание лишь с третьего или четвертого. Самец в течение всего инкубационного периода, который длится 10-14 дней, приносит самке корм. В отличие от многих других птиц, которые активно защищают свою кладку от возможной опасности, чечетки довольно неосторожны и с легкостью подпускают человека к своему гнезду.Varbūt tas nav saistīts ar nežēlību, bet ar bailēm - nav veltīgi, ka cilvēki saka „kautrīgi, kā krāna deja”.

OTRĀ NOZĪME

Cāļi, kas dzimuši ligzdā, tērē apmēram divas nedēļas, visu šo laiku sieviete sasilda bērnus ar savu siltumu, un vīrietis turpina iegūt pārtiku visai ģimenei. Viņš ieved cāļus savā mazbērnu kukaiņos, kā arī dažādu garšaugu sēklās, ko sieviete ēd. Bieži pēc tam, kad cāļi sāk lidot no ligzdas un patstāvīgi barojas, vecāki sāk otro ligzdošanu. Bieži vien putni pārceļas uz to ar visiem pēcnācējiem jaunā vietā.

VEGETĀRIE BIRDI

Pirmajās dzīves nedēļās kukaiņi barojas tikai ar maziem cāļiem. Pieaugušo krāna dejas dod priekšroku augu izcelsmes pārtikai. Tos bieži var aplūkot bērza, alksnis vai egle. Nelielas mazu putnu ganāmpulki burtiski pieliek kokus, cenšoties iegūt garšīgas sēklas. Tap dejas šovs rāda patiesi akrobātiskas spējas: tās pakaļ uz plānām filiālēm otrādi, pārvietojoties no viena egles konusa vai bērza auskara uz citu. Vasaras un rudens beigās putnu barība tiek papildināta ar dažādām ogām, piemēram, brūklenēm. Putni mīl svētkus uz nezāļu sēklām.

WINDWAYS

Pieskarieties dejas, kas atrodas Eiropas, Āzijas un Ziemeļamerikas tundrā un mežos. Atkarībā no to dzīvesvietas tie var būt ligzdojoši, nedzīvi vai migrējoši putni. Nevienu ornitologu nevar prognozēt ziemā un rudenī lidojošo un pavasarī ieradušo putnu skaitu. Dažu gadu laikā ierodas daudz tapas, citās - nelielās ganāmpulkos, un gadu vēlāk zinātnieki nespēj atrast vienu putnu pagājušā gada ligzdošanas vietas vietā.

Katru dienu pieskarieties deju kustībai uz jaunām vietām, kurās ir daudz sēklu. Putni noraida viņu nomadu dzīvesveidu tikai ligzdošanas un audzēšanas laikā.

Skatiet videoklipu: Arvien vairāk ventspilnieku dzer ūdeni no krāna (Novembris 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org