Dzīvnieki

Retos dzīvniekus no Krievijas un pasaules

Pin
Send
Share
Send
Send


20. gadsimtā pasaules zinātnieki atklāja piecdesmit jaunas, agrāk nezināmas mūsdienu zinātnes dzīvnieku sugas. Tajā pašā laikā 100 citi, kas dzīvo uz mūsu planētas, ir pilnīgi pazuduši no zemes. Tikai 25 zīdītāju sugas jau bija zaudējušas planētu līdz 1960. gadam. Cilvēki, neapdomājot Zemes savvaļas dzīvnieku nākotni, barbariski iznīcināja dzīvniekus. Šajā rakstā mēs jums rādīsim tālu no pilnīga (nevis neliela daļa) to reto pasaules dzīvnieku saraksta, kuriem draud pilnīga izmiršana.

Retos dzīvniekus no Sarkanās grāmatas

Diemžēl uz Zemes ir daudz dzīvnieku, kuru skaits strauji samazinās. Cilvēka faktors un dabas parādības ietekmē daudzu sugu populāciju samazināšanos. Sarkanās grāmatas retajiem dzīvniekiem ir nepieciešama īpaša aprūpe un aizsardzība. Mēs iepazīstināsim jūs ar nelielu daļu no šīm sugām.

Tarantula

Papildus tam, ka tas ir ļoti reti sastopams planētas faunas pārstāvis, tas ir viens no skaistākajiem savā ģimenē. Šāds zirneklis dzīvo Indijas tropu mežos. Viņš būvē savas mājas augsto koku zaros. Jaunieši apmetas pie saknēm, kur viņi mizo ūdeles, aujot tos ar zirnekļu tīkliem. Bīstamas briesmas, tās nekavējoties slēpjas caurumos.

Bruņurupuču bruņurupucis

Daudzi reti un neparasti pasaules dzīvnieki bija uz izzušanas robežas. Piemēram, šīs retās apdraudēto zemes bruņurupuču sugas. IUCN komisija paziņoja, ka tās ir visneaizsargātākās dzīvnieku sugas. Šodien šādu bruņurupuču var atrast tikai nelielā Madagaskaras salas daļā. Šo dzīvnieku blīvums nepārsniedz 5 cilvēkus uz kvadrātkilometru.

Angelfish

Šīs haizivis ir retas un apdraudētas pasaules dzīvnieki. Speciālisti, kas ir pazīstami ar nosaukumu Eiropas squat. Tās joprojām var atrast Atlantijas, mērenā un karstuma jostās. Šāda veida haizivju pārstāvji, pateicoties palielinātajām vēdera un krūšu spurām, līdzinās stingrajiem. Visbiežāk viņi dzīvo okeāna apakšā un dod priekšroku plekstveidīgajiem.

Ziemeļu Longhair Wombat

Šī apdraudētā suga ir mūsu planētas rarest. Šodien uz Zemes paliek tikai viens ļoti mazs iedzīvotāju skaits, kas dzīvo Austrālijā.

Zinātnieki uzskata, ka negatīvās pārmaiņas vidē ir iemesls katastrofālam to skaita samazinājumam. Turklāt wombats ir iecienīts dingo suns.

Wombats dzīvo pļavās ar sulīgu zāli, eikaliptu mežos un vaļēju augsni.

Boobal Hunter

Labāk pazīstams kā chirola, šis zīdītājs ir iekļauts Sarkanajā grāmatā kā sugai, kuru apdraud izmiršana. Tā dzīvo ziemeļu Kenijā un Somālijas dienvidos.

Dzīvniekam ir garš ķermenis (līdz 205 cm) un ekstremitātēm. Purns ir arī garenisks, ar redzamu pieri. Kakls ir īss. Augstums turē 125 cm, vidējais svars ir aptuveni 110 kg.

Vilna ir krāsaina brūna vai pelēka. Auss un ausis ir baltas. Starp acīm ir balta līnija. Izliekti ragi ir plāni. To garums ir aptuveni 70 cm.

Smalki zobzāģis

Tā ir zivs, kas pieder pie pusi ausīm, kuras Sarkanajā grāmatā uzskaitītas kā izzušanas robežas.

Kopējais pieaugušo garums pārsniedz 3 metrus. Maksimālais garums, ko reģistrēja zinātnieki, bija 6,5 ​​metri, svars - 600 kilogrami. Olīvu krāsa ar zaļganu nokrāsu, balts vēders. Krūšu spuras ir plašas, trīsstūra formas.

Tonkin Rhinopithecus

Šie retie dzīvnieki no pērtiķu ģimenes atrodas uz izzušanas robežas. Jau pagājušā gadsimta sākumā to klāsts bija ierobežots. Šīs sugas pārstāvji tika atrasti tikai mežā netālu no Song Coy upes (Vjetnama). Pašlaik plāni rinopytoīdi ir atrodami vairākās Vjetnamas provincēs.

Šo dzīvnieku uzturs ir jauni bambusa dzinumi, lapas, augļi.

Rinopithecus dzīvo īpašās ģimenes grupās. Tie sastāv no vīriešiem un vairākām sievietēm ar teļiem. Grupas līdz 15 dzīvniekiem.

Sumatranas rhino

Mazākais degunradzis no tās ģimenes. Tās lielums ir daudz mazāks par visiem citiem rhinos. Mārciņa augstums ir 112 cm, garums 236 cm, svars ir no 800 līdz 2000 kg. Sumatra rhinos ir 2 ragi. Deguna garums ir 15-25 cm, otrais rags ir nepietiekami attīstīts. Lielākā daļa ķermeņa ir pārklāta ar sarkanbrūniem matiem.

Dzīvo dzīvniekus kalnu sekundārajos mežos, tropu mitrājos un mežos.

Plankumains kņada

Sarkanajā grāmatā šī suga (ar otru nosaukumu - tīģera kaķi) ir uzskaitīta kā neaizsargāta.

Tas ir otrais lielākais plēsīgais plēsoņa (pēc Tasmānijas velna). Viens no lielākajiem plēsīgajiem plēsējiem, kas dzīvo Austrālijā. Mūsdienās šo dzīvnieku var atrast divās populācijās - Ziemeļu Kvīnslendā (Austrālijā) un austrumu krastā, no Dienvid Kvīnslendas līdz Tasmānijā.

Filipīniešu plankumainie brieži

Šis retais dzīvnieks ir zelta krāsā. Baltie plankumi ir izkaisīti uz galvenā fona. Spilgti brieži dzīvo tropu mežos Filipīnu arhipelāga salās. Tikai nesen šis dzīvnieks varēja uzņemt filmu. Briežu galvenais ienaidnieks ir vilks. Lielākā daļa dzīvnieku mirst martā un aprīlī. Tas ir laiks, kad brieži ir ievērojami vājināti ar ziemošanu.

Florida puma

Šodien mūsu sarunas temats bija ļoti reti sastopami pasaules dzīvnieki. Tie neapšaubāmi ir Floridas puma. Viņa atrodas uz izzušanas robežas. Tā ir retākās pumas pasugas. 2014. gadā to skaits uz Zemes bija nedaudz vairāk par 100 personām, un 70. gados šis skaitlis samazinājās līdz 20.

Šis puma veids dzīvo Dienvidfloridas (ASV) purvos un mežos, galvenokārt aizsargājamās teritorijās. Šādu dzīvnieku skaits sāka kristies pēc purvu novadīšanas un nekontrolētas sporta medību rezultātā.

Angoras trusis

Šis ir vecākās trušu šķirnes pārstāvis, kas nosaukts Turcijas galvaspilsētas Ankaras vārdā. Šie burvīgie dzīvnieki izskatās kā pūkains mākonis ar ausīm. 18. gadsimtā Angoras truši bija ļoti populāri mājdzīvnieki Francijas sabiedrības augšējos slāņos.

Ziemeļamerikā dzīvojošs mols pārsteidz ar neparastu gaļu. Tā purvā ir 22 kustīgas rozā taustekļi. Tie ir ļoti jutīgi, un dzīvnieki tos izmanto kā savdabīgas antenas. Turklāt šim molam ir zvīņainas ķepas un bieza, ūdensnecaurlaidīga astes, kurās tiek savākti tauki.

Zīdītājs no pusi pērtiķiem. Ļoti līdzīgs grauzējiem. Tam ir melnbrūnā vilna, garš astes un garais tievs pirksts, ar kuru ah-ay izņem ēdienu no koku mizas.

Dzīvnieka svars ir aptuveni 3 kg, ķermeņa garums nepārsniedz 35 cm, astes garums ir 60 cm.

Svītrains tenreks

Daudzi smieklīgi šo dzīvnieku sauc par kamenes un ezis maisījumu. Šāda līdzība patiešām ir labi redzama. Dzīvniekam ir iegarens purns ar dzeltenu svītru gar degunu. Viņa galva ir dekorēta ar vainagu, kas sastāv no garām un asām adatām. Daudzi muguriņas ir izkaisīti visā ķermenī kopā ar biezu melnu vilnu. Šis dzīvnieks dzīvo Madagaskarā.

Šiem piranhas radiniekiem ir lielisks izskats. To veicina cilvēka zobu klātbūtne. Paku ēd riekstus un augus, bet ir bijuši uzbrukumi cilvēkiem.

Šie retie pasaules dzīvnieki ir pazīstami ar otro vārdu - žirafes gēlu. Tas ir ļoti reti sastopams antilopu veids ar garu kaklu. Viņi dzīvo austrumu Āfrikas tuksnešos. Garā kakla palīdz viņai sasniegt augsti augošas lapas.

Tie ir putni, kas nevar lidot. Kasari ir ļoti bīstami, jo viņi ļoti izmisīgi aizsargā savu teritoriju, un apdraudot tos var nežēlīgi uzbrukt ienaidniekam ar asām asām kā žiletes. Putni var sasniegt divus metrus augstus.

Vecākais zīdītājs uz Zemes, kurš pirms 250 000 gadiem dzīvoja uz mūsu planētas ar vilnas mamutām un zobiem zobainiem tīģeriem. Ilgu laiku tās tika uzskatītas par izmirušām, bet tagad tās bieži sauc par dzīvajiem minerāliem.

Serpentīna bruņurupucis

Kad cilvēki mums jautā: “Kādi dzīvnieki ir reti?”, Ir diezgan grūti atbildēt monosillabā, jo šodien ir daudz šādu sugu. Piemēram, čūska bruņurupucis. Kad paskatās uz šo dzīvnieku, šķiet, ka kāds bruņurupucis ir nokavējis čūsku. Viņai ir tik ilga kakla, ka viņa nevar uzvilkt viņu aizsardzības apvalkā.

Octopus Dumbo

Šis apbrīnojamais dzīvnieks izskatās ļoti līdzīgs Dumbo lidojošajam zilonis - slavenais Disneja karikatūra. Viņam ir ļoti smieklīgas "ausis", kas ir milzīga izmēra, kas izceļas uz abām galvas pusēm. Tie faktiski ir spuras. Tas dzīvo Tasmanas jūrā apmēram 4000 metru dziļumā. Tā izmēri nepārsniedz 10 cm.

Reti sastopamie pasaules dzīvnieki, kuru fotogrāfijas esam ievietojuši šajā rakstā, ne vienmēr ir ļoti pievilcīgi. Piemērs tam ir deguns. Šī ir pērtiķis, kas dzīvo Borneo tropos. Nasach vīrieši tiek uzskatīti par lielākajiem pērtiķiem Āzijā. Viņu mīkstie un lielie degļi šos dzīvniekus pārvērsa par ļoti smieklīgām radībām.

Top 10 retākie dzīvnieki pasaulē

Kā jau minēts, pasaules retākie dzīvnieki vairumā gadījumu atrodas uz izzušanas robežas. Daudzas sugas jau sen tiek uzskatītas par izmirušām, bet tās atkal atklāja zinātnieku centienos. Citi ir tik reti, ka viņu ieradumi un dzīvesveids šodien ir noslēpums pētniekiem. Ja cilvēks neveic ievērojamas pūles, mūsu pēcnācēji nevarēs redzēt šos dzīvniekus.

Bušmenu zaķis

Retākie zaķu sugas. Viņš dzīvo Karija tuksnesī, Dienvidāfrikā. Tam ir zīdaini un blīvi kažokādas, pelēkas uz augšu, sarkanīgas katrā pusē un pilnīgi baltas apakšā. Galvas aizmugurē ir sarkana vieta. Ausis ir ļoti garas. Brūns pūkains astes. Vīriešu svars ir aptuveni 1,5 kg, un sieviete - 1,8 kg. Ķermeņa garums sasniedz 47 cm.

Šo dzīvnieku skaits nepārsniedz 500 personas. Sarkanajā grāmatā viņiem ir "kritiskā stāvoklī" statuss.

Amūras tīģeris

Tas ir lielākais no visiem tīģeru veidiem. Viņš dzīvo Krievijā, Primorsky un Khabarovsk Territories. Šis tīģeris (pēc mūsu domām) varētu novest pie reitinga "Reti skaisti pasaules dzīvnieki".

Tā ir vienīgā suga, kuras vēderā ir biezs (5 cm) tauku slānis, kas pasargā dzīvnieku no caurdurošā vēja smagos salnās. Vīriešu ķermeņa garums ir 3,8 metri, sievietes ir nedaudz īsākas. Augstums 115 cm, svars aptuveni 200 kg.

Kubas lūzums

Dzīvnieks, kas barojas ar mīkstmiešiem, kukaiņiem un augu augļiem. Tās skaitļi strauji samazinājās 19. gadsimtā, kad Kubā parādījās cilvēki, ko ieviesa cilvēki, mongoozi un suņi. Pētnieki meklē veidus, kā glābt vīru no pagraba, pārceļot viņu uz salām Kubas tuvumā, kuras cilvēks neaizņem.

Kalnu kuskuss

Marupālis sākotnēji bija no Austrālijas, līdz 1966. gadam zinātnieki bija pazīstami tikai no fosilajiem paliekiem. Par laimi Melburnas slēpošanas bāzē atradās dzīvi dzīvnieki. Šis mazais dzīvnieks atgādina peli. Tā izmērs nepārsniedz 13 cm, svars ir 60 grami.

Liels plēsējs, kas pieder kaķu ģimenei. Izplatīts Vidusāzijas kalnos.

Tas ir ļoti skaists dzīvnieks ar garu, plānu, elastīgu ķermeni, nedaudz īsāku kāju, mazu galvu un ļoti garu asti. Kopā ar viņu dzīvnieka garums sasniedz 230 cm, svars ir 55 kg.

Kažokādas biezums, krāsa ir gaiša, dūmu pelēka ar cietiem tumšiem un gredzenveida plankumiem. Sniega leopardu skaits šodien ir ļoti mazs.

Sarkanais vilks

Šis dzīvnieks ir smagi cietis no ASV lauksaimnieku aizspriedumiem, kur tas dzīvo. Viņi uzskata, ka vilks ir visu to problēmu avots. Tomēr šie konstatējumi bija pārspīlēti. Masu iznīcināšana izraisīja šo dzīvnieku pilnīgu izzušanu. No trim iepriekš pastāvošajām pasugām, divas jau ir pazudušas, tikai viena paliek. XXI gadsimta sākumā iedzīvotāju skaits ir ierobežots līdz 270 personām.

Protenhina Attenborough numurs 9

Tas tika atklāts Jaunajā Gvinejā. Tas ir mazākais prozhīda veids. Tā garums nepārsniedz 30 cm, bet zinātnieki pārbaudīja tikai vienu dzīvnieka paraugu, kas atklāts 1961. gadā. Jau vairāk nekā 50 gadus pētnieki uzskatīja, ka suga beidzot ir zaudēta. Tikai 2007. gadā tika atrastas dzīvnieka pēdas un urbumi.

Ķīnas upju delfīns

Tas ir reti dzīvnieks pasaulē. Delfīnu upe ir Ķīnas nacionālā bagātība. Tā dzīvo Jandzi upē. Kopš 1983. gada šī zīdītāju medības ir aizliegtas. Pēc pētnieku domām, upju delfīnu skaits pēdējos gados ir samazinājies. Šodien, saskaņā ar dažādiem datiem, šie dzīvnieki svārstās no 5 līdz 13 indivīdiem, un pastāv reālas bailes, ka šī suga izzudīs nākamajā desmitgadē. Šie skaisti dzīvnieki nebrīvē nebrīvē.

Reģistrācijas saraksts

Dabas parādības, kā arī cilvēka faktors ietekmē šo faunas pārstāvju skaita samazināšanos. Daži reti sastopami dzīvnieki joprojām atrodas to biotopos, bet citi ir redzami tikai dabas rezervātos vai zooloģiskajos dārzos. Ir dažas sugas, kurām pašlaik trūkst precīzas informācijas. Neviens nezina, vai tie ir izmiruši vai joprojām pastāv.

Visi retie pasaules dzīvnieki ir uzskaitīti Starptautiskās Sarkanās grāmatas nodaļās. Turklāt daudzas valstis ir izstrādājušas un īstenojušas programmas, lai glābtu apdraudētās populācijas, kas dzīvo to teritorijā. Iepazīsimies ar sarakstu, kurā ir iekļauti 10 visnopietnākie dzīvnieki, kas atrodami mūsu planētas.

Haiti Scratch

Šie retie dzīvnieki ir līdzīgi Kubas radiniekiem. Atšķirības sastāv tikai no izmēra un krāsas. Šie dzīvnieki ir daudz mazāki nekā Kubas sārmi un tiem ir vieglāks mētelis. Pieaugušo ķermeņa garums ir 28-35 cm, šī dzīvnieka mājoklis ir savdabīga tuneļu sistēma. Savu kustību, fangu sasilšana rada neatgriezenisku kaitējumu koku sakņu sistēmai.

Tāpat kā Kubā, Haiti krāpšana ir uz izzušanas robežas. Runājot par precīzu skaitli, zinātnieki to nevar nosaukt, bet Sarkanajā grāmatā dzīvnieki tiek pasniegti kā apdraudēta suga.

Ķīnas upju delfīns

Tas ir gandrīz izmiris zīdītājs, kas dzīvo ūdens elementā. Agrāk Ķīnas delfīnu upe bija izplatīta Ķīnas centrālajā austrumu daļā. Dzīvniekam ir gaiši zilgani pelēka ķermeņa krāsa un balts vēders. Delfīnu aizmugurē ir fin, kas izskatās kā karogs. Šodien tās biotops ir Jandzi upe, kā arī Qiantang upes apakšējā daļa. Tas ir atrodams arī divos ezeros Ķīnā. Tas ir Poyang un Dongting. Dzīvnieks dzīvo dienā, barojot galvenokārt čaulgliemjus, zušus un mazas zivis.

Ķīnas delfīniem nav dabisku ienaidnieku. Iedzīvotāju skaits ir pilnīgas izzušanas robežās, jo tas izraisa nozveju, kā arī nāvi no sadursmēm ar kuģiem un ūdens piesārņojumu. Šodien sugu skaits samazinājās līdz trīsdesmit personām.

Jaunzēlandes nūja

Šis zīdītājs atrodas reitinga ceturtajā posmā. Jaunzēlandes nūja pieder sikspārņu grupai. Šī dzīvnieka unikalitāte ir tāda, ka atšķirībā no saviem biedriem tā rada zemes dzīvesveidu.

Dzīvnieka ķermeņa garums ir robežās no sešiem līdz astoņiem centimetriem, un indivīda masa bieži vien nesasniedz trīsdesmit piecus gramus. Šo sugu var atrast tikai Jaunzēlandē un Stewart salā.

Šie sikspārņi izrakt savas mājas zemē ar asiem zobiem. Dažreiz baržu aprīkojumam tiek izmantoti koku stumbri. Pele parāda savu aktivitāti vakara krēslā un naktī, barojoties ar kukaiņiem, ziedputekšņiem un nektāriem.

Agrāk šis iedzīvotāju skaits bija diezgan daudz. Tomēr pēc tam, kad eiropieši pārcēlās uz Jaunzēlandi, zvērs bija visnopietnākais ienaidnieks - vālītes, kaķi, žurkas utt. Tas izraisīja sugu skaita samazināšanos par deviņdesmit astoņiem procentiem.

Western Prochid

Šis dzīvnieks atrodas trešajā vietā, kas ietver retākos faunas pārstāvjus. Šīs sugas biotops ir Jaungvineja. Dzīvnieks sasniedz astoņdesmit centimetru garumu un atsevišķu cilvēku svars svārstās no pieciem līdz desmit kilogramiem. Echidna ir pārklāta ar vilnu (izņemot sānus un muguru, kur atrodas muguriņas). Dzīvnieku šķirnes, ievietojot olas. Rietumu grāmatā ir iekļauts rietumu projekts. Viņā viņa ir iekļauta kā apdraudēta suga.

Apdraudētās sugas, kas dzīvo Krievijas Federācijas teritorijā

Apsveriet, kādi retie augi un dzīvnieki ir uzskaitīti Krievijas Sarkanajā grāmatā. Visas zemāk uzskaitītās sugas atrodas uz izzušanas robežas. Kas viņi ir - reti dzīvojoši Krievijas dzīvnieki?

1. Kalns vai sarkans vilks. Šī dzīvnieka ķermenis sasniedz vienu metru garumu. Indivīda svars ir no divpadsmit līdz divdesmit vienam kilogramam. Ārēji sarkans vilks izskatās kā lapsa. Daži mednieki sajauc šo zvēru ar sarkanu krāpšanos un šauj to masveidā. Tas ir galvenais iemesls iedzīvotāju izzušanai, kuru maz pārstāvju joprojām var atrast Tālo Austrumu reģionos. 2. Zirgs Przhevalskis. Visā planētas teritorijā ir apmēram 2000 šīs sugas pārstāvju. Interesanti, ka pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu sākumā vairāki Przhevalsky zirga indivīdi tika izslēgti no Černobiļas atomelektrostacijas izslēgšanas zonā. Pašlaik šajā jomā dzīvo apmēram simts īpatņu.

3. Amur Goral. Atgremotāju plīvurs. Tās biotops ir Primorsky krai. Амурские горалы предпочитают жить и передвигаться небольшими группами по шесть-восемь особей. На территории России в настоящее время насчитывается около 700 экземпляров этого редкого животного.

4. Амурский тигр. Это не только невероятно редкий, но и красивый вид. На брюхе у этого тигра расположен слой жира толщиной в 5 см. Он защищает животное от морозов.

Mājdzīvnieki

Daudzi cilvēki dod priekšroku kādam mājdzīvniekam, piemēram, kaķim vai sunim, kas dzīvo blakus viņiem. Tomēr daži vēlas, lai viņu mājās būtu kaut kas eksotisks. Piemēram, tā var būt retas dzīvnieku sugas vai manuāla žurka.

Ir dzīvnieki, kurus ir grūti izsaukt mājās. Tas, piemēram, ir albīno pīts. Tomēr ir cilvēki, kas dod priekšroku viņu uzskatīt par mājdzīvnieku. Šis eksotiskais pythons aug līdz diviem metriem. Viņš ir ļoti picky par dzīves apstākļiem.

"Reto mājdzīvnieku" saraksts ir melns palmu kakadu. Ieslodzījumā viņš galvenokārt dzīvo tikai zooloģiskajos dārzos. Mājās ir grūti to saglabāt. Putns viegli nožūst piecu milimetru joslas no metāla.

Viens no nedaudzajiem Sarkanajā grāmatā uzskaitītajiem dzīvnieku pasaules pārstāvjiem, ko var iegūt likumīgi, ir japāņu sniega makaks.

Retos dzīvniekus, kas rodas kā mājdzīvnieki, ir šādi: Bengālijas kaķis un hiacintes papagailis, šimpanze un Bengālijas albīno tīģeris, kā arī spēcīgāko planētas pārstāvis - Tibetas mastifs.

Skatiet videoklipu: Sarkano grāmatu aizvieto MK noteikumi par aizsargājamām sugām (Decembris 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org