Dzīvnieki

Ko ēd lācis?

Pin
Send
Share
Send
Send


Neskatoties uz to, ka lācis pēc savas būtības ir plēsējs, viņš dod priekšroku ēst augu pārtiku. Pārsteidzoši, brūns lācis mīl ogas, stublājus un krūmu lapas, kā arī medu. Vilce uz medu izraisa dzīvniekam risku un uzkāpt stropos uz savvaļas bitēm, no kurām bieži vien ir jātur ķepas.
Bieži vien zvērs, meklējot garšīgus ēdienus, tiek nogādāts uz barošanas vietām un labības laukiem, jo ​​īpaši auzu un kukurūzas kultūrām.

Taigas un purvainās vietas ir bagātas ar dažādām ogām, ko mīl brūns lācis. Viņš neatsakās no raznotravjas. Un klinšu kājiņas ēd tikai noteiktu augu daļu. Rotaļlācītis visbiežāk jūtas ar lapām, stublājiem, augļiem vai saknēm. Īpašs laiks brūnam lāčam ir pavasaris, kad tas var uzkrāties ķermeņa svara dienas pēc garas ziemas guļas, ēdot veģetāciju.

Tomēr augu barība ir tikai puse no brūnā lāča ēdienkartes. Pārējā daļa ir dzīvnieku barība. Pēc hibernācijas, lācīšiem, kas slimo ar grauzējiem, ēd visu veidu kukaiņus un to kāpurus. Šim nolūkam dzīvnieks nav pārāk slinks, lai izrakt caurumu, lai no zemes noņemtu peles, dzimumzīmes, čaulas un marmotus. Lāči ir pazīstami, lai iznīcinātu putekšņus un biškopības.

Medības un makšķerēšana

Nokļūšana rezervuāros, brūnie lāči kļūst par īstiem makšķerniekiem. Jo īpaši nārsta laikā, kad zivis nārsto, brūnais plēsējs neveiks mirkli šāda delikateses labad. Visvairāk zvērs novērtē foreles un lašus.

Ja artiodactyls ganās tuvumā, kluba kājām nevilcinieties uzbrukt elks, mežacūkas vai brieži. Bada dzimumloceklis vada brūnu lācīti no meža uz cilvēkiem. Tur viņš bieži uzbrūk mājlopiem: zirgiem, govīm un aitām. Ir gadījumi, kad lācis uzbrūk cita šķirnes radiniekiem, kā arī vilki un tīģeri.
Stāsti par lācīti, kas ļoti mīl medu, nav fikcija. Lāči ir patiešām lieli saldie zobi, kas ir gatavi kāpt uz kokiem, meklējot savvaļas bišu medu.

Ja zvērs ir pilnīgi izsalcis, tad tas var uzbrukt savam mazulim. Tāpēc, apdraudējot, lācis ar zīdaiņiem mēdz doties drošā attālumā, līdz pēcnācēji aug. Labi barots lācis nerada lielus draudus pat cilvēkam, tomēr nav vērts vērsties pie tikšanās ar viņu.

Ko brūns lācis vasarā ēd?

Vasarā brūnais lācis barojas ar dažādām ogām un sulīgu zāli, kas aug daudz taigā. Ja dzīvotnē ir upe vai ir ezers, tad lācis var nozvejot zivis. Taču šāds delikatese ir ļoti reti, jo “meža īpašniekam” ir jāparāda visas mednieka prasmes. Pārsvarā lāči ir vientuļš dzīvesveids, tāpēc tie nav redzami savvaļā dzīvojošiem cilvēkiem. Bet, ja dzīvnieks ir izsalcis, viņš var atrast biškopu mežā un ēst medu.

Ko rudens lācis rudenī ēd?

Rudenī brūnais lācis lielos daudzumos cenšas ēst augstu kaloriju daudzumu, lai iegūtu taukus un sagatavotu ķermeni hibernācijai. Dzīvnieki barojas ar lazdu riekstiem, dažādiem augļiem, koku mizām, ogām un garšaugiem. Taču šajā periodā dzīvnieks baro ar dzīvnieku barību. Tie var būt dažādi kukaiņi, kas ir bagāti ar olbaltumvielām, putnu olām, maziem grauzējiem. Šajā laikā brūnais lācis ēd visu, ko tas sastopas ceļā. Bet, ja lācis nav izsalcis, viņš nekad netiks uzbrukums tādiem dzīvniekiem.

Ko brūns lācis ēd ziemā?

Ziemā brūnais lācis pārziemo savā denī. Dzīvnieks "izklāsta" savu oderi ar zāli un lapām. Skarbajā klimatā brūnais lācis guļ no oktobra līdz maijam. Siltā, maigā klimata apstākļos tas vispār nevar gulēt, vai tas ilgst īsu laiku. Lāči jutīgi jutās mierīgi, tāpēc viņus ir viegli pamodināt, tad dzīvnieks atstāj savu zāli un klīst pa mežu, meklējot ēdienu. Tie ir populāri sauc par "stieņiem".

Lācis "stienis" ziemā kļūst bīstams. Diēta sastāv no dzīvniekiem, grauzējiem, koku mizām. Bet, ja lācis mežā ir izsalcis, tad tas iziet uz cilvēkiem un paņem dzīvniekus. Ir bijuši gadījumi, kad brūns lācis uzbrūk cilvēkiem.

Ko brūns lācis ēd pavasarī?

Pavasarī, kad visa daba pamostas no dambja, iznāk izsalcis brūnais lācis. Viņš papildina savu ķermeni ar jaunām adatām un sulīgu zāli. Tie satur daudz vitamīnu un mikroelementu, kas nepieciešami, lai uzturētu dzīvnieka izturību. To var arī barot ar kukaiņiem, to kāpuriem, maziem grauzējiem, zivīm.

Tikoties ar taiga "kapteini", jums jāmēģina rīkoties mierīgi un mierīgi, ja iespējams, uzkāpt kokā. Esiet piesardzīgi un uzmanīgi mežā.

Skatiet videoklipu

Neskatoties uz to, ka lāči tradicionāli ir attiecināmi uz plēsoņām, viņu uzturā nav tik daudz gaļas kā citi šīs kārtas dzīvnieki. Pārsvarā lācīgs "ēdienkarte" sastāv no augu pārtikas produktiem. Kurš no šīs komandas ir „apbrīnojams” visvairāk pret gaļu, un vai lāča diēta mainās atkarībā no gada laika?

Lāču "izvēlnes" pamats

Visu medību sugu pārstāvju prasmīgākais mednieks ir leduslācis. Arktikā nav daudz veģetācijas, tāpēc lāči bieži meda roņus. Visi pārējie lāči izvēlas ēst riekstus, ogas, sēnes, bumbuļus un ozolzīles. Un, protams, viņi ļoti mīl medu. Arī lāči labprāt ēd dažādus mazus zīdītājus. Tomēr, ja jums ir iespēja audzēt aitas vai mežacūkas - maz ticams, ka neveiksmīgas pirkstiem šāda atteikšanās varētu atteikties.

Pārsvarā lāči meklē ēdienu dienas laikā, tajā pašā laikā viņi ēd. Aukstajos reģionos rudenī lāči aktīvi paceļ taukus pirms ziemas guļas (protams, tas neattiecas uz leduslāci). Jau vairākus mēnešus lācis aizmigusi, tomēr siltajā dienā tā var pamosties un atstāt zāli, lai meklētu kaut ko ēst.

Katrā sezonā ir sava izvēlne

Atkarībā no gada laika lāču diēta atšķiras. Peldot no ziemas guļas pavasarī, pavasarī viņi sāk ēst apses dzinumus, skudras, putnu olas, mazus dzīvniekus, periodiski medīt elkos.

Vasaras vidū lāči sāk ēst dažādas ogas un Sibīrijā - priežu riekstus. Dienvidu reăionos tie uzplaukst no ozolzīles, kastaĦiem un lazda. Ja gads izrādījās vāja raža un mežā nav nevienas mīļākās lāču barības, zvērs var doties uz laukiem, kas apstādīti ar kukurūzu vai auzām. Dažos gadījumos uzbrūk lolojumdzīvniekiem.

Pārtika - tauku uzkrāšanai

Kā jūs jau sapratāt, lāči ir visēdīgie zīdītāji. Un vissvarīgākais viņiem ir iegūt lielu daudzumu pārtikas, kas pēc tam pārvēršas taukos, kas ir nepieciešams lāču ziemošanai.

Interesanti numuri: lai uzkrātu piecdesmit kilogramus tauku, lāčiem ir jāēd aptuveni septiņi simti kilogramu ogu vai pieci simti kilogramu riekstu.

Izklaidējoša informācija par lāča diētu (piemēram, kāpēc ledus lāči neēd pingvīnus) atrodams rakstā “Ko lāči ēst”.

Kas ēd dažādos reģionos

Lāči patiešām ēd "to, ko Dievs sūtījis." Viss, kas atrodas apgabalā - veģetācija, zivis, olas, dažādi dzīvnieki - notiek. Tomēr! Milzīgs masveida zvērs no 300 līdz 700 kg (atkarībā no tipa) ir nepieciešams ne tikai uzturēt normālu ķermeņa darbību, bet arī uzkrāt taukus. Ziemā tai jābūt vismaz 50 kilogramiem.

Dažādās teritorijās dzīvojošo lāču izvēlnei ir atšķirības.

  • Būtiska uztura sastāvdaļa sibīrijas lāči aizņem priežu rieksti, ozolzīles, lazda, kastaņi. Sezonas laikā viens dzīvnieks var ēst līdz pat pusei tonnas riekstu.
  • Kamčatkas lāči dod priekšroku zivīm. Avid zvejnieki, viņi pacietīgi nogaidīs krastā, lai nārstotu lasis.
  • Arktikas iedzīvotāji - polārlāči - gaļas ēdāji. Viņi dod priekšroku plombas un gredzenveida plombas. Gada laikā pieaugušais vīrietis var ēst līdz 50 cilvēkiem. Un viņi mīl zivis. Bet sauszemes dzīvnieki - valrieksti, belugas, narvaļi - kļūst par polārā lāča medības priekšmetu.

Tas ir interesanti

Un vēl daži fakti "par uzkodu".

  • Tas ir slikti, ja neveiksmīgajos gados klinšu kājām nonāk hibernācijā bez vajadzīgā tauku daudzuma. Tad varbūtība, ka ziemas sākumā būs bads, ir lieliska. Lācis stienis ir ļoti agresīvs. Viņš uzbrūk dzīvniekiem un cilvēkiem, sagrauj nojumes, noliktavas, mednieku mājiņas.
  • Polārie lāči nenoliedz, ka tiek izmantoti rieksti - mirušās zivis, jūras līķi. Tomēr viņu radinieku paliekas tie nepieskaras.
  • Pavasarī pēc pamošanās, lāči neēd neko 2-3 nedēļas, līdz ķermenis atgūstas no ilgstošas ​​“tukšas”.
  • Cubs atstāj zāli ar svaru aptuveni 5 kilogrami, lai gan masa pēc dzimšanas ir tikai aptuveni 500 grami. Mātes pienā bērni iegūst vairāk nekā 4 kilogramus.
  • Lāči - slaveni saldumi. Par gadu viens pirksts ēd apkārt 700 kilogramu ogu.

Kopumā viņi ļaunprātīgi lieto principu "viss un vairāk!", Kā teica Vinnijs Pūks, mūsu bērnības draugs.

Skatiet videoklipu: Lāča baidies, mežā neej! (Jūnijs 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org