Dzīvnieki

Lielākās čūskas

Pin
Send
Share
Send
Send


Bet, ja jūs redzēsiet čūsku no tālienes, tad jūs varat to pārbaudīt un novērot tās uzvedību. Ir vērts atzīmēt, ka cilvēku bailes par čūskām ir pārspīlētas. Ja jūs studējat viņu uzvedību, jūs varat saprast - varbūtība, ka nāve notiks nelaimes gadījumā, ir daudz augstāka nekā čūskas iekost. Tomēr ir čūskas, kas nejauši izraisa bailes. Tātad, kas ir lielākais čūska pasaulē. Garākais vai lielākais čūska pasaulē ir Āzijas retikulētais pīts. Tā dabiskajā vidē aug 10 vai pat 12 metru garumā. Katrs cilvēks var sasniegt 150 kilogramus. Bet ne vairāk.

Lielākā čūska ir anakonda

Gigants vai zaļš. Tas ir tikai 10 metru garš, bet tā svars var būt 220 kilogrami. Tomēr Green Anaconda var viegli konkurēt ar Āzijas Python gan izmēra, gan garuma ziņā. Lielākā dzīvā čūska dzīvo Ņujorkā, zooloģiskās sabiedrības terārijā. Viņas augstums ir aptuveni 9 metri un sver 130 kilogramus. Bet garākais anakonda garums, kas tika reģistrēts - 11 metri un 43 centimetri. To mērīja 1944. gadā naftas ģeologs, kurš pētīja Kolumbijas džungļus un meklēja “melnā zelta” noguldījumus.

Tomēr ir vērts atzīmēt, ka Ēģiptē tika atrastas milzu Āfrikas pythona paliekas, kas dzīvoja pirms 55 miljoniem gadu. Daļa mugurkaula liecina, ka čūska bija 11 metrus garš un 80 centimetri. Šodien parastā anakonda vidējais garums ir aptuveni 6 metri. Un tā dīgšanas gadījumi līdz deviņiem metriem - ir reti. Čūska dzīvo Dienvidamerikas tropiskajos mežos, jo īpaši Amazones klusajos ūdenskritumos. Tur milzu anakonda meklē savu upuri un apsardzi. Tā barojas ar maziem un vidējiem zīdītājiem. Viņa pounces par upuri, aptver savu ķermeni ar gredzeniem, pēc tam viņa nosmakst un norij veselas. Anaconda pārtika tiek sagremota no vairākām stundām līdz vairākām dienām. Šajā laikā viņa neko neēd un arī ne medī. Vienkārši atrodas klusā pusē nomodā. Un, neraugoties uz daudzām kinematogrāfiskām un tautas leģendām, anakonda nav bīstama pieaugušajiem. Čūsku uzbrukumi cilvēkiem ir reti. Medniekiem parasti nav bailes tikties ar anakonda. Viņi tos iznīcina tāpat kā vilku audzētājus, lai čūskas neiznīcinātu putnus un mājlopus.

Anacondas dzīvo grūti sasniedzamās vietās, tāpēc ir diezgan grūti noteikt to skaitu. Tomēr jau ir zināms, ka šīs čūsku populācijas atgūšana nav problēma. Milzu anakondas ir ar olu. Vidējais čūska pakaiši ir līdz 40 jaundzimušajiem. Turklāt viņi mierīgi vairojas savā dabiskajā vidē un nebrīvē. Sievietes un tēviņi neizvēlas un izvēlas izvēlēties partneri, tas ir pietiekami, lai iegūtu kādu citu. Lielākā čūska uz zemes nav indīga. Viņa nogalina savu upuri ar nosmakšanu. Un inde neatbrīvo, tāpat kā citas čūskas. Šī ir galvenā atšķirība starp Giant Anaconda un King Cobra - tā ir lielākā indīgā čūska pasaulē. Viņai ir vislielākais indes daudzums.

Birmas pythons vai tumšs tīģeris

Tas aug līdz 9, 15 metriem. Šī ir ieraksta kopija.

Šis pythons ir lielākais no tīģera python pasugas. Tas var augt līdz 8 metriem un vairāk. Tomēr indivīdi parasti atrodas līdz 5,5 metriem. Čūskas svars ir aptuveni 70 kilogrami.

Indijas pythons vai viegls tīģeris

Sasniedz 6 metru garumu.

Viegls tīģeris pītons atšķiras no tumšās, tā sauktajās „acīs”, kas atrodas virsmu vidū, kas atrodas ķermeņa malās, kā arī sarkanā vai rozā krāsā, kas atrodas galvas sānos. Kopumā šī pasugas ir mazāk nekā tumšs tīģeris. Lielie indivīdi var augt līdz 6 metriem.

Tā ir lielākā indīgā čūska.

Viņai ir vislielākais garums starp citiem indīgiem. Indivīdi var augt līdz 5,6 metriem. Tomēr vidēji kobra ir tikai 3-4 metrus garš.

Tā ir čūska no ķepu ģimenes. Indivīdi var augt līdz 3-4 metriem.

Boa barojas ar rāpuļiem un zīdītājiem.

Šī čūska ir visvairāk indīga Āfrikā. Garumā tas aug līdz 2,4 - 3 metriem. Daži cilvēki - līdz 4,5 metriem.

Melnā mamba var pārmeklēt ātrumu līdz 11 kilometriem stundā. Bet ar īsu metienu un plakanu reljefu čūska var sasniegt ātrumu līdz 19 kilometriem stundā.

Tas ir viens no lielākajiem indīgo čūsku pārstāvjiem Dienvidamerikā no vipera ģimeņu indīgo čūsku apakšgrupas.

Bushmaster var pūst līdz pat 3 metriem, retāk - līdz 4. Tajā pašā laikā čūskas ķermeņa masa ir diezgan zema - tikai 3-5 kilogrami.

Austrumu brūnā čūska

Šī čūska var notikt ar dažādām krāsām. Bet parasti austrumu brūnas krāsa ir tieši brūna.

Ķermeņa garums ir apmēram 2 metri.

Šo čūsku var atrast Krievijas teritorijā un bijušās PSRS valstīs. Gyurza ir lielākais čūsku dzimtas čūska.

Retikulēts pīts

Uzskata par garāko čūsku pasaulē, kas dzīvo galvenokārt Dienvidaustrumāzijā un Dienvidaustrumāzijā. Darbu „Čūskas-milži un briesmīgas ķirzakas” autors, slavenais zviedru pētnieks Ralps Blombergs apraksta īpatni, kura garums ir mazāks par 10 metriem.

Nabadzībā, lielākais sugas pārstāvis, sieviešu indivīds Samantha (dzimis Borneo) pieauga līdz 7,5 m, pārsteidzot Bronksas Ņujorkas zooloģiskā dārza apmeklētājus ar savu lielumu. Tur 2002. gadā viņa nomira.

Savā dabiskajā dzīvotnē retikulētie pītiņi aug līdz 8 metriem vai vairāk. Tajā ir daudzveidīga mugurkaulnieku, piemēram, pērtiķu, putnu, mazu nagaiņu, rāpuļu, grauzēju un plēsīgo wyverra ēdienkarte.

Tas ir interesanti! Dažreiz tā ēdienkartē iekļauj sikspārņus, tos aizturot lidojumā, par kuru tā sasprādzējas ar astes galiem pie sienas izvirzītajām daļām un alu.

Ēdināšana mājdzīvniekiem, piemēram, suņiem, putniem, kazām un cūkām, ir arī pusdienas. Vispopulārākais ēdiens ir jaunās kazas un sivēni, kuru svars ir 10-15 kg, lai gan ir precedents, lai absorbētu cūkas, kas sver vairāk nekā 60 kg.

Šī čūska (lat. Eunectes murinus) no boas apakšgrupas ir daudziem nosaukumiem: parastais anakonda, milzu anakonda un zaļais anakonda. Bet tas bieži tiek saukts par vecmodīgu ūdens boa, ņemot vērā kaislību pret ūdens elementu. Dzīvnieks dod priekšroku mierīgām upēm ar vājām straumēm, ezeriem un strautiem Orinoco un Amazones baseinos.

Anaconda tiek uzskatīta par iespaidīgāko čūsku uz planētas, kas apstiprina šo viedokli ar labi zināmu faktu: Venecuēlā tika nozvejots rāpuļu garums ar 5.21 metru garumu (bez astes) un 97,5 kg. Starp citu, tā bija sieviete. Ūdeņu tēviņi neprasa čempionu lomu.

Neskatoties uz to, ka čūska dzīvo ūdenī, zivis nav iekļautas tās iecienītāko ēdienu sarakstā. Raksturīgi, ka boa saņēma ūdensputnus, caimānus, capybaras, iguānas, agouti, maizniekus, kā arī citus mazos / vidējos zīdītājus un rāpuļus.

Anaconda nesamazinās no ķirzakas, bruņurupuči un čūskas. Ir gadījums, kad ūdens sašķiebj un norija 2,5 metrus garu pītu.

Karaļa kobra

Čūskas ēdējs (ophiofags hannah) tiek tulkots no latīņu valodas nosaukuma, ko apbalvoja kobra zinātnieki, kuri pamanīja viņas kaislību ēst citas čūskas, tostarp ļoti indīgas.

Lielākajam indīgajam rāpuļam ir vēl viens vārds - hamadryad. Šīs radības, kas aug visu savu dzīvi (30 gadi), piedzīvo Indijas, Indonēzijas, Pakistānas un Filipīnu tropu mežus.

Vislielākā sugas čūska tika nozvejota 1937. gadā Malaizijā un transportēta uz Londonas zooloģisko dārzu. Šeit tas tika izmērīts, nosakot 5,71 m garumu, dokumentējot. Ir teikts, ka dabā īpatņi ir ložņaini un ilgāki, lai gan lielākā daļa pieaugušo kobru ir robežās no 3-4 metriem.

Karaļa kobras kredīta dēļ ir jāatzīmē, ka viņa nav visai indīgākā un turklāt diezgan pacietīga: personai ir jābūt acu līmenī, un, negaidot nekādas pēkšņas kustības, izturēt savu skatienu. Ir teikts, ka pēc dažām minūtēm kobra mierīgi atstāj neparedzētas tikšanās vietu.

Hieroglifisks pīts

Iekļauti četros lielākajos čūskos uz planētas, dažos gadījumos parādot pienācīgu svaru (apmēram 100 kg) un labu garumu (virs 6 m).

Vidējais indivīds, kas pārsniedz 4 m 80 cm, nepalielinās un arī nav pārsteigts par svaru, sasniedzot nobriedušu stāvokli no 44 līdz 55 kg.

Tas ir interesanti! Ķermeņa klusums ir dīvaini apvienots ar tās masveidību, kas tomēr netraucē rāpuļiem naktī kāpt kokos un labi peldēties.

Āfrikas savannās, tropu un subtropu mežos dzīvo hieroglifiski (akmeņaini) poni.

Tāpat kā visi pītiņi, tas var badoties ļoti ilgu laiku. Gūstā dzīvo līdz 25 gadiem. Rāpuļi nav indīgi, bet tas atklāj nekontrolējamu dusmu uzliesmojumus, kas ir bīstami cilvēkiem. 2002. gadā desmit gadus vecs zēns no Dienvidāfrikas cieta pythonā, un to vienkārši nomira čūska.

Rock pythons uzbrūk leopardiem, Nīlas krokodiliem, melnā kakla un melnā kakla antilopiem bez vilcināšanās. Bet čūskas galvenais ēdiens ir grauzēji, rāpuļi un putni.

Dark Tiger Python

Šis nav indīgs sievietes veids ir iespaidīgāks nekā vīriešiem. Rāpuļu vidējais lielums nepārsniedz 3,7 metrus, lai gan daži cilvēki tiek novilkti uz 5 vai vairāk.

Dzīvnieku biotops - Austrumu Indija, Vjetnama, Taizeme, Malaizija, Mjanma, Nepāla, Kambodža, Ķīnas dienvidos no Fr. Hainan, Indochina. Pateicoties cilvēkam, tumšais tīģera pīts ir iekļuvis Floridas (ASV) teritorijā.

Ierakstu vērtība atšķiras no tumšā pythona, kas dzīvoja ne tik sen amerikāņu čūsku parka safari (Ilinoisa). Šī ieslodzījuma vietas, kuras nosaukums bija Baby, garums bija 5,74 m.

Tumšais tīģeris pītons patērē putnus un zīdītājus.. Tas uzbrūk pērtiķiem, akmeņiem, civetiem, baložiem, ūdensputniem, lielām ķirzām (Bengālijas monitora ķirzakas), kā arī grauzējiem, tostarp cekuliem.

Uz galda python bieži vien ir mājlopi un mājputni: lieli rāpuļi viegli nogalina un ēd mazas cūkas, brieži un kazas.

Viegls tīģeris

Subspecies tiger python. To sauc arī par Indijas pythonu un latīņu valodā - python molurus molurus. Tas atšķiras no tā tuvā relatīvā python molurus bivittatus (tumšā tīģera pythona) galvenokārt tā izmēros: tie ir mazāk iespaidīgi. Tādējādi lielākie Indijas pītiņi nepalielinās vairāk nekā piecus metrus. Ir arī citas šīs čūskas pazīmes:

  • gaismas plankumi to vietu vidū, kas rotā ķermeņa malas,
  • sārtas vai sarkanīgas krāsas gaismas joslas, kas virzās uz galvas pusi,
  • neskaidra (priekšējā daļā) dimanta formas modelis uz galvas,
  • vieglāks (salīdzinot ar tumšo pythonu) ar brūnu, dzelteni brūnu, sarkanbrūnu un pelēkbrūnu toņu krāsu.

Gaismas tīģeru pīts dzīvo Indijas, Nepālas, Bangladešas, Pakistānas un Butānas mežos.

Violets Python

Šo čūskas valstības pārstāvi aizsargā Austrālijas likumi. Austrālijas kontinenta lielākā čūskakas ietver ametista pythonu, sasniedz gandrīz 8,5 metru pieaugušo valsti un ēd līdz 30 kg.

Vidēji čūskas augšana nepārsniedz 3 m 50 cm, bet tās radniecīgo vielu, pythonu, vidū atšķiras simetriski un ievērojami lieli vairogi, kas atrodas galvas augšējā zonā.

Serpentologs sapratīs, ka viņa priekšā ir ametista pythons pēc savdabīgās svaru krāsas:

  • dominē olīvu brūna vai dzeltenā olīveļļa, ko papildina varavīksne,
  • pāri ķermenim ir skaidri marķētas melnas / brūnas svītras,
  • aizmugurē ir atšķirīgs acu modelis, ko veido tumšas līnijas un gaismas intervāli.

Šīs Austrālijas rāpuļu gastronomiskās intereses ir mazie putni, ķirzakas un mazie zīdītāji. Visneaizsargātākās čūskas izvēlas cietušo starp krūmu ķenguriem un purvainajiem kuskusiem.

Tas ir interesanti! Austrālieši (īpaši tie, kas dzīvo nomalē) zina, ka pythons nav kautrīgs par uzbrukumiem mājdzīvniekiem: čūska no attāluma uzskata siltumu, kas rodas no asinīm.

Lai aizsargātu savus mājlopus no ametista pythona, ciema iedzīvotāji to ievieto mājputniem. Tāpēc Austrālijā sprostos ne tikai papagaiļi, cāļi un truši, bet arī suņi un kaķi.

Boa parasts

Daudzi ir pazīstami kā Boa constrictor, un tagad tiem ir 10 pasugas, kas atšķiras krāsās un kas ir tieši saistītas ar biotopu.. Ķermeņa krāsa palīdz boa maskēties, lai saglabātu izolētu dzīvesveidu, slēpjot no ziņkārīgām acīm.

Gūstības apstākļos šī ne-indīgo čūska garums svārstās no 2 līdz 3 metriem, savvaļā tas ir gandrīz divreiz garāks, līdz 5 un pusmmetriem. Vidējais svars ir 22-25 kg.

Boa constrictor apdzīvo Centrālo un Dienvidameriku, kā arī Mazās Antiļas, meklējot sausas teritorijas ainavu veidošanai, kas atrodas netālu no ūdenstilpēm.

Boa pārtikas atkarība ir diezgan vienkārša - putni, mazi zīdītāji, retāk rāpuļi. Nogalinot upuri, Boa izmanto īpašu paņēmienu, kā rīkoties ar cietušā krūtīm, saspiežot to izelpošanas fāzē.

Tas ir interesanti! Boa ir viegli apgūstama nebrīvē, tāpēc to bieži audzē zooloģiskajos dārzos un vietējos terārijos. Snakebite cilvēks neapdraud.

Bushmeister

Lachesis muta vai surakuku - lielākais indīgs čūska Dienvidamerikā no vipera ģimenesdzīvo līdz 20 gadiem.

Tās garums parasti iekļaujas intervālā 2,5-3 m (ar svaru 3-5 kg), un tikai retie paraugi aug līdz 4 m. Bushmeister lepojas ar lieliskiem indīgiem zobiem, kas aug no 2,5 līdz 4 cm.

Čūska dod priekšroku vientulībai un ir diezgan reti, jo tā izvēlas Trinidadas salas neapdzīvotās daļas, kā arī Dienvidamerikas un Centrālamerikas tropus.

Tas ir svarīgi! Cilvēkiem vajadzētu baidīties no Bushmaster, neskatoties uz nelielu mirstību no viņa indes - 10-12%.

Nakts aktivitāte ir raksturīga izveiduku - viņš gaida dzīvniekus, kas atrodas kustībā uz zemes zaļumiem. Neaktivitāte viņu neapgrūtina: viņš var gaidīt potenciālo upuri nedēļām - putnu, ķirzaku, grauzēju vai citu čūsku.

Melna mamba

Dendroaspis polylepis ir indīgs Āfrikas rāpulis, kas apmetās gaišos mežos / savannās austrumu, dienvidu un kontinenta centrā. Viņš lielāko daļu brīvā laika pavada uz vietas, reizēm pārmācot (apsildot sevi) uz kokiem un krūmiem.

Tiek uzskatīts, ka dabā pieaugušais čūska aug līdz 4,5 metriem ar 3 kg masu. Vidējais ir nedaudz zemāks - augstums 3 metri ar svaru 2 kg.

Pamatojoties uz viņu radiniekiem no pelnu ģimenes, melnā mamba izceļas ar garākajiem indīgiem zobiem (22-23 mm). Šie zobi palīdz efektīvi injicēt indes, kas nogalina ziloņu džemperus, sikspārņus, damans, grauzējus, galago, kā arī citas čūskas, ķirzakas, putnus un termītus.

Tas ir interesanti! Visbiežāk toksiskā čūska uz planētas patīk medīt dienas laikā, vairākas reizes rakējot upurī, līdz tā beidzot sasalst. Par gremošanu iet vairāk nekā vienu dienu.

Kas padara karali kobru atšķirīgu?

Viņai ir kapuci, kas reaģē uz radības emocijām. Bailes vai dusmas ir izteiktas ar to, ka pārsegs ir izstiepts. Ribas uz kakla palīdz.
Kas var būt kobra bailes? Galvenais ienaidnieks ir mangusts. Viņš var vienkārši iekost caur kobras kaklu crazy ātrumā. Kā jau esam teikuši, karaļa indes tiek uzskatītas par indīgākajām. Salīdzinot ar viņu, var tikai saindēt Austrālijas taipan, kam nav tik iespaidīga izmēra.

Krokodila radījums

Milzīgais zaļais anakonda ir pārsteidzošs čūska, kas pieder pie puķu pasugas. Kad šīs radības tika sauktas par ūdens boas.

  1. anakonda garums no 5 līdz 8 metriem
  2. maksimālais garums - 11,43 metri
  3. maksimālais svars - vairāk nekā 130 kg
  4. vidējais vecums ir 6 gadi
  5. Maksimālais vecums ir 28 gadi.

Jā, jā. Tas nav kļūda vispār. Reiz Dienvidamerikas terārijā 28 gadus dzīvoja zaļa anakonda.
Tā ir plēsīga un bīstama būtne, kas uzbrūk ļoti negaidīti. Anaconda gudri slēpj savu upuri, tad - strauji uzbrūk.
Šīs čūskas dzīvo plūstošās upes vietās, periodiski izplūstot, lai sauļotos zemē zem saules. Dažreiz tam pašam nolūkam anakonda uzkāpa uz zemākiem koku zariem. Šī būtne ir lielisks peldētājs. Dīvaini, ka čūska ilgu laiku var palikt zem ūdens. Paradokss ir tas, ka tās nāsis ir aizvērtas ar speciāliem vārstiem, sausuma periodā anakondas iedegas dubļos. Daži indivīdi dod priekšroku dziļi. Un tikai tad, kad lietus atkal parādīsies, šīs personas atgriezīsies savā normālajā darbībā.

Ēd anakonda galvenokārt zīdītājus, bet vēsturē bija situācijas, kad radījums ātri un nežēlīgi ēda jaguāru.
Kanibālisms arī tiem raksturīgs. Vienā laikā zooloģiskajā dārzā zaļais anakonda ātri apmetās un pēc tam ēda pythonu, kura garums bija 3 metri.
Vai milzu anakonda ir ienaidnieki? Kopumā viņa nebaidās no neviena. Ļoti reti bija situācijas, kad jaguārs vai liels kaimans to spēja ēst. Protams, šie anaconda upuri bija vismazākā izmēra.
Pārsteidzoši, bet taisnība. Anaconda reti uzbrūk cilvēkiem. Šādi gadījumi bija tikai kļūdaini. Ja radījums redz cilvēku zem ūdens, tad tā uzskata, ka tā ir bīstama, un tikai šajā gadījumā tā pati uzbrūk.
Vienīgais degšanas incidents notika Indijā. Gigantiska anakonda dažu sekunžu laikā nomāca zēnu, kurš bija tikai 13 gadus vecs.
Наверняка Вы видели фильмы, где анаконда является вечным хищником на людей. В жизни они предпочитают скрыться подальше от человеского запаха.

Как плодятся самки? Одна особь может родить даже 30 детенышей. Малыши рождаются длиною в 60 см. Интересно то, что новорожденные умеют плавать, и даже охотиться.
Местное население краев, где обитает анаконда, питается мясом этих змей. Оно считается невероятно вкусным и сочным. Потому жители Южной Америки постоянно охотятся на анаконду. Jums šķiet, ka šī ir ļoti bīstama nodarbošanās? Patiesībā šiem medniekiem ir milzīgas zināšanas un pieredze. Tāpēc viņi ir pārliecināti, ka viņi nekad neiekļūs slazdā. Starp citu, neviens šeit vairs nesaņem šādas čūskas. Vispieredzējušāko un prasmīgāko mednieku grupas pulcējas īpaši garšīgiem upuriem.

Skatiet videoklipu: Pavasara saulīte atmodina čūskas (Oktobris 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org