Dzīvnieki

Kādi dzīvnieki ir purvaino zīdītāju pārstāvji

Pin
Send
Share
Send
Send


Pastāv divas zīdītāju apakšklases - primārie un reālie dzīvnieki. Pirmā grupa ietver monotrēmas. Viņi atšķiras no otrā, jo tie izdala olas, bet jaunieši, no tiem izšķīlušies, barojas ar pienu. Īstie dzīvnieki ir sadalīti divās augstākās daļās - purvainos un placentas zīdītājos.

Pirmā atšķiras no tā, ka grūtniecības laikā sieviete nesastāda placentu, pagaidu orgānu, kas nodrošina saziņu starp vecāku un meitas ķermeni. Bet šiem dzīvniekiem ir soma, kas paredzēta, lai pārvadātu mazuļus, kas dzimuši nespējīgi dzīvot neatkarīgi. Šajā nadryad ietver tikai vienu atdalījumu - Marsupials. Un placentai pieder visas pārējās vienības, piemēram, ciltsraksti, pātagas, plēsēji, primāti, chiropterans utt.

Klasifikācija

Marsupijas zīdītāji dzīvnieku sistemātikā ieņem neskaidru nostāju. Dažās sistēmās šī organismu grupa ir atdalīšanās, bet citiem - infraclass. Piemēram, ņemiet koalu. Vienā no tā variantiem tā vieta klasifikācijā izskatās šādi:

  • Domēns - Eukarioti.
  • Karaliste - dzīvnieki.
  • Tips - horda.
  • Apakštips - mugurkaulnieki.
  • Klase - zīdītāji.
  • Atdalīšanās - Marsupial.
  • Ģimene - Wombat.

Alternatīvi, piemēram:

  • Domēns - Eukarioti.
  • Karaliste - dzīvnieki.
  • Tips - horda.
  • Apakštips - mugurkaulnieki.
  • Klase - zīdītāji.
  • Infraclass - Marsupial.
  • Sadalījums - Dvuretstsovy marsupials.
  • Suborder - Wombat
  • Ģimene - Koalovye.

Zīdītāju zīdītāju raksturojums

Lielākā daļa šīs kārtības sugu ir endēmiski, tas ir, viņi dzīvo tikai noteiktā vietā. Visbiežāk tas ir Austrālija. Gandrīz visi planētas dzīvie zīdītāji dzīvo šajā kontinentā. Lielākā daļa meklētāju ir uzskaitīti Sarkanajā grāmatā.

Arī šīs dzīvnieku grupas pārstāvji dzīvo Jaungvinejā un atrodami Dienvidamerikā un Ziemeļamerikā. Marsupiālie zīdītāji ir sadalīti deviņās ģimenēs: Opossum, Marsupial anteaters, Bandicoot, Predatory Marsupial, Coenolest, Possuma, Kangurov, Wombat, Marsupial mols. Senākās un primitīvākās no šīs kārtības ģimenēm ir Opossums, no kura radās visi pārējie šīs grupas dzīvnieki. Apskatīsim katru ģimeni un tās pārstāvjus.

Marsupials ārpus Austrālijas

Vecākā ģimene ir Opossums. Šajā grupā ietilpstošie dzīvnieki ir viens no retajiem, kas dzīvo ārpus Austrālijas.

Tie ir izplatīti Amerikas teritorijā. Šādai ģimenei pieder tādi vaļveidīgie zīdītāji, kā dūmu, austrumu, rudzu, samta un amerikāņu opossums. Tie ir mazi dzīvnieki, apmēram 10 cm gari, ar garu asti un bieziem matiem. Tie galvenokārt ir nakts, ēst kukaiņus un dažādus augļus. Šie dzīvnieki ir labi izlikties miruši briesmu gadījumā. Arī ārpus Austrālijas, Dienvidamerikā, dažas ķenguru sugas dzīvo, piemēram, sienas.

Pasūtījuma pārstāvji Marsupials, kas dzīvo Austrālijā

Tie ietver lielāko daļu šīs grupas dzīvnieku. Slavenākie no tiem ir ķenguru zīdītāji. Viņiem pieder tādi pārstāvji kā lielais sarkanais ķengurs, lāča ķengurs, garš ausis ķengurs, rietumu pelēks ķengurs utt. Tie ir lieli dzīvnieki ar lielu asti, kas kalpo kā papildu atbalsts tiem. Šie zīdītāji ir nepietiekami attīstīti, bet spēcīgas pakaļējās kājas, kas ļauj tām pārvietoties, lecot lielos attālumos. Galvenais ķenguru uzturs sastāv no augiem. Jaunie no šiem dzīvniekiem piedzimst tikai trīs centimetrus garš, un sievietes grūtniecība ir tikai aptuveni 30 dienas (līdz 40, atkarībā no sugas). Turklāt ķenguru žurkas pieder šai ģimenei. Ne mazāk izplatīts Austrālijā ir wombats. Tie ir mazi dzīvnieki, kuru purns ir nedaudz lācīgs, bet zobi ir gandrīz tādi paši kā grauzējiem.

Viņi barojas ar dažādu augu, visu veidu augļu un sēklu saknēm. Viņu priekšējām ķepām ir lieli nagi, kas ļauj tiem efektīvāk izrakt, jo wombats ir viens no dzīvniekiem, kas lielāko daļu savu dzīvi pavada zemēs. Purva molu raksturo līdzīga uzvedība - tie ir mazi dzīvnieki, kas ēd vaboles kāpurus un sēklas. Tie arī atšķiras, jo tiem nav nemainīgas ķermeņa temperatūras.

Sarkanajā grāmatā uzskaitītie Marsupials

Slavenākie no tiem ir koalas. Viņi atrodas uz izzušanas robežas, jo vienīgais produkts, ko viņi ēd, ir eikalipta lapas, un ne visas no tām - tikai 100 no 800 šīs sugas sugām ēd ar koalas. .

Lielākie un mazākie dzīvnieki ir Marsupials

Lielākā šīs grupas zīdītājs ir lielais pelēkais ķengurs, un mazākais ir medus bumbieris, kas barojas ar augu ziedputekšņiem. Lielākais dzīvnieks dzīvo dienvidos un rietumos Austrālijā. Viņa svars var sasniegt piecdesmit kilogramus un augstums - nedaudz vairāk par metru.

Mazākais purvainais zīdītājs, Acrobates pygmaeus, dzīvo tikai Austrālijā. Tā svars reti pārsniedz piecpadsmit gramus. Šim dzīvniekam ir garš mēle, tas ir nepieciešams, lai atvieglotu ziedputekšņu un augu nektāra iegūšanu. Arī viens no mazākajiem purvainajiem dzīvniekiem var tikt saukts par pelēkzivju pelēm, kuras svars ir arī aptuveni desmit grami.

Zīdītāju īpašības

Šī mugurkaulnieku klase pieder pie četrkājām augstskolām, kurās ir aptuveni 5,5 tūkstoši sugu, tostarp “Homo sapiens”. Grupas "Zīdītāju dzīvnieki" pārstāvju galvenā iezīme ir piena barošana.
Turklāt ir šādas pazīmes:

  • silta asiņainība
  • dzīva dzimšana,
  • ķermenis ir pārklāts ar matiem, tiek attīstīti sviedri un tauku dziedzeri, t
  • galvaskausam ir zygomatic arch
  • mugurkauls ir skaidri sadalīts piecās daļās,
  • platīna tipa skriemeļi,
  • zemādas muskuļi ir stipri attīstīti, ir diafragma,
  • augsti attīstīta nervu sistēma, kas ļauj ātri reaģēt uz ārējās vides stimuliem,
  • dzirdes orgāna īpašā struktūra
  • plaušām ir alveolāra struktūra,
  • sirds ir četru kameru, asinsriti iedala divos lokos,
  • žokļu un zobu unikālā struktūra.

Zīdītāju fizioloģija nav ļoti atšķirīga no citiem četru kāju pārstāvjiem, bet, pateicoties dažu orgānu sistēmu augstajai attīstībai, šī klase tiek uzskatīta par augstāko augsti organizēto dzīvnieku.

Šīs klases latīņu nosaukums ir Mammalia, kas iegūta no latīņu valodas „mamma” - krūtīm, tesmeņa. Krievu vārds "zīdītāji" nozīmē - barošanu ar pienu.

Izplatīt

Klases pārstāvjus var atrast visur. Vienīgās vietas, kurās nav zīdītāju, ir dziļi okeāns un Antarktīds, kaut arī tās piekrastē var atrast roņus un vaļus.

Daudzi apakštipi ir ierobežoti izplatīšanas dēļ, jo tie ir piesaistīti vides apstākļiem. Daudziem dzīvniekiem ir svarīga temperatūra, augsnes un orogrāfiskie apstākļi un pārtikas pieejamība.

Zīdītāju apraksts

Visi klases locekļi ir diezgan atšķirīgi. Tradicionālā ķermeņa struktūra, kas sastāv no galvas, kakla, rumpja, divām ekstremitāšu pāri un astes, atšķiras atkarībā no formas un izmēra. Tātad, pārsteidzošs piemērs šādām variācijām var būt garš kakla kakls un kaula trūkums vaļu vidū.

Att. 2. Ārējā struktūra.

"Sikspārņu" atdalīšanās ir ļoti atšķirīga no citiem zīdītājiem, jo ​​priekšējās ekstremitātes pārvēršas par spārniem. Līdz ar to sikspārņu nacionālajā klasifikācijā tās tika nodotas putniem.

Ierakstu turētāji lieluma un ķermeņa svara ziņā ir: punduris polytice (svars līdz 1,7 g, garums līdz 4,5 cm), savanna zilonis (svars līdz 5 tonnām, augstums plecos līdz 4 m), zilais valis (garums 33 m, svars - līdz 1,5 tonnām).

Krievijas zīdītāju sarakstā ir aptuveni 300 sugu. To sarakstu varat skatīt nākamajā tabulā:

foto avots

Nambat - purvainais dzīvnieks, aizmugurē ir svītras, tumšas svītras ap acīm un krūmains astes (pazīstams arī kā svītrains pretinieks). Diēta nambata pamatā ir termīti.

Plankumainais Marshhead

foto avots

Plankumainais Marshhead pazīstams arī kā purvainais kaķis. Viņiem ir rozā deguns un balti plankumi uz muguras. Sievietēm maiss veidojas tikai pārošanās periodā.

Marsupijas mols

Marsupijas mols - dzīvs dzīvnieks, ļoti līdzīgs parastajiem molu veidiem un ieradumiem. Šīs radības pazemes tuneļus pazemes, medības kukaiņiem un tārpiem. Mātītēm ir somas, kas atveras atpakaļ un tikai divas sprauslas (tas nozīmē, ka viņi vienlaicīgi var dzemdēt tikai divus jaunus).

Dvoreztsovy sugas dzīvnieki - vairāki vaļasprieki, kas ietver ķengurus, sienu kaulus, possums, koalas un wombats. Viņiem ir divi lieli priekšējie zobi apakšžoklī. Šo dzīvnieku pakaļējo kāju otrais un trešais pirksts ir kausēts. Tie galvenokārt ir zālēdāji.

Daži interesanti fakti par purviem

Virsbūves izmēri svārstās no dažiem centimetriem līdz 1,5 metriem. Zemākais purvainais dzīvnieks uz Zemes ir garenzāles pelēka peles.. Korpusa garums ir no 80 līdz 100 mm, astes - no 180 līdz 210 mm. Lielākais purvainais dzīvnieks tiek uzskatīts par lielo sarkano kenguru.. Pieaugušie ķenguri var sasniegt 2 m augstus. Bērnu milzu ķengurs paliek mātes maisiņā apmēram 235 dienas.

Skatiet videoklipu: Geography Now! Latvia (Jūlijs 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org