Putni

Kopējā Splushka - apraksts, īpašības un biotopi

Pin
Send
Share
Send
Send


Atšķiras mazā izmērā, nepilnīga sejas diskā, mazās spalvu "ausīs" uz galvas, spolītes, ar pirkstiem. Vispārējais plūmju tonis ir brūngani pelēks, daudzas garās un tumšās pestrīnas. Apakšējās daļas ir vieglākas, ar skaidrākām garenvirziena zīmēm. Acu varavīksnene ir spilgti dzeltena, seksuāls dimorfisms ir viegls - sievietes ir nedaudz lielākas par vīriešiem. Ir divi krāsu morfi: pelēks un sarkans.

Izplatīt. Skatīt migrējošo un mazkustīgo. Tajā ir 2 pasugas Eurāzijā un Ziemeļrietumu Āfrikā. Eiropas diapazons lielākoties neatrodas uz ziemeļiem ārpus 48 ° ziemeļu platuma. Tā ziemas dienvidos no tropiskās Āfrikas. Itālijā ligzdojošo populāciju skaits ir 4–8 tūkstoši pāri, izplatīšanas augstums ir līdz 1 700 metriem virs jūras līmeņa.

Dzīvotne. Bieži apmetas vieglos lapkoku un jauktajos mežos, priežu, kastaņu un olīvu birzīs, parkos, dārzos, kalnu mežos, kur ir dobi galvenokārt malās, izvairās no biezokņiem. Splushka vertikālā izplatība aprobežojas ar meža zonu.

Bioloģija. Tā ligzdo dobumos, dabiskās nišas, aizņem vecas korvīdu ligzdas. Aprīlī-jūnijā tajā ir 4–5 baltas olas, kuras sievietes inkubē 24–25 dienas. Nestlings atstāj ligzdu 21. – 29. Dienā. Raksturīgs vienam sajūgam gadā. Ārpus ligzdošanas perioda ir vientuļš dzīvesveids. Tas galvenokārt barojas ar lieliem kukaiņiem: vaboles, nakts tauriņi, orthoptera, reti zirnekļi, putni un grauzēji.

Interesants fakts. Splyushka ir viegli atpazīstama pēc raksturīgā monotonu raudāšana - „miega-y”, kas regulāri publicēta krēslas laikā, bet tās precīzu atrašanās vietu nav viegli noteikt.

Apsardze. Sugu skaits dažādās Eiropas teritorijas daļās samazinās, un tas ir galvenais iemesls - pārtikas apgādes samazināšana pesticīdu lietošanas dēļ lauksaimniecībā.

Parastā liekšķere vai splyushka (Otus scops)

Bioloģiskais apraksts

Splyushka parasta vai rītausma (lat. Otus scops) pieder pie pūces kārtības, dzīvo Dienvideiropas stepju un puspopu teritorijās.

Putns ir insektivs, tā galvenais laupījums: mugurkaulnieku zīdītāji uzbrūk lielām vabolēm, tauriņiem un orthoptera tikai kā pēdējo līdzekli. Termiņš - līdz 6 gadiem.

Ķermeņa izmērs parasti ir līdz 21 cm, svars ir 60-130 g, spārnu spārns var sasniegt 50 cm. Plūmju krāsa ir pelēkā brūnā krāsā, uz pleciem ir balti plankumi, tumši plankumi un straujš modelis ar krāsu plankumiem ir redzami visā ķermenī. miza. Dabā ir 2 krāsu sugas: sarkana un pelēka.

Uz galvas ir ausis 2 spalvu ķekaru veidā, līdzīgi kā rotājumi, acis ir apaļas ar dzeltenu vai oranžu varavīksneni, knābis ir tumšs. Krāsas un izmēra dēļ mežā ir grūti atrast putnu, līdz tas dod balsis.

Tā saņēma nosaukumu par skumjš raksturīgo saucienu “miega-spļaut” vai “miega-th-th” ar svilpes, kas tiek dzirdama ik pēc 2-3 sekundēm. Tai ir vairākas pasugas, kas atrodamas dažādos Eiropas, Āzijas, Kaukāza un Baleāru salu reģionos.

Dzīvesveids un biotopi

Tāpat kā visas pūces, Splushka ir nakts. Lazdas var atrast daudzos Dienvideiropas reģionos, Sibīrijā (no dienvidu daļas līdz Baikāla ezeram), Āzijā līdz Ziemeļu Āfrikai un Tuvajiem Austrumiem.

Viņš mīl lapu kokus, apmetas dārzos, parkos, meža zemēs ar priežu stādījumiem, Vidusjūrā dod priekšroku olīvu audzēm, un viņš bieži tuvinās cilvēka mājoklim. Kalnu apvidos tā atrodas 3 km augstumā virs jūras līmeņa.

Lāpstiņa ir migrējošs putns: ziemai tas migrē uz Āfrikas tropiskajiem mežiem, kas atrodas uz dienvidiem no Sahāras.

Splyushka vulgaris ierodas Krievijā aprīlī un apmetas līdz augusta beigām - septembrim. Dienā tas slēpjas koku zariņos, un, ja rodas briesmas, tas pacelt ausis un izstiepjas kolonnā, apvienojoties ar apkārtējo koku mizu.

Splushka pavairošana

Audzēšanas sezona sākas tūlīt pēc atgriešanās no ziemošanas un dienvidu sugām - jau februārī. Vaislas liekšķere nokrīt no maija līdz jūlijam un dažos reģionos un vēlāk. Pirms pārošanās vīrietis sāk izsaukt sievieti, pēc viņas atbildes, viņi apmetas izvēlētajā ligzdā un dzīvo kā pāris, cāļi izšķīst vienu reizi gadā.

Tā izvēlas dobumus, plaisas akmeņos, reizēm aizņem četrdesmit vai citus plēsīgos putnus, ķekars un biškopju barības. Pāri parasti dzīvo noteiktā apgabalā daudzus gadus pēc kārtas un organizē pastāvīgas ligzdas.

Kopējā liekšķere (splyushka) ik pēc 2 dienām ir 2-6 olas, aptuveni 3 cm, kas sver līdz 15 g, inkubācijas periods ir 25 dienas, cāļiem barojot līdz mēnesim. Mātīte inkubē olas, un abi vecāki barojas. Nestlings ligzdā bieži ir dažāda vecuma.

Mazie cāļi ir pārklāti ar baltu uz leju. Pēc dažām dienām jaunieši, kuriem ir gaiši pelēka krāsa šķērsvirzienā, un atpūta uz muguras uz muguras, pamet ligzdu un mācās lidot. 45 dienu vecuma apakšā veidojas mezoptīle, pēc tam, kad tas ir daļēji izliekts, tas tiek piepildīts pieaugušo raksturīgajā „apģērbā”.

Pieaugušie putni ir gatavi vaislai 10 mēnešu vecumā.

Āfrikas skats uz splushka

Kopējā Āfrikas Splyushka (lat. Otus senegalensis) ir cieši saistīta ar Ussuri kausiņiem, bet ir gaišāka krāsa: uz vēdera ir gareniskas plankumainas spalvas ar reljefa rakstu. Šo putnu spalvas ir paredzētas, lai masku medību laikā, lai tās apvienotos ar fonu mizas formā.

Āfrikas kausiņa izmērs var sasniegt 24 cm, un tas ieguva nosaukumu no dzīvošanas Āfrikas savannā reti augošos kokos un krūmīgos krūmos, mežainā zonā ar zāli, džungļos utt.

Dzīvotne: Āfrikas kontinents uz dienvidiem no Sahāras tuksnesī un pēc tam lielākā daļa kontinenta dienvidu reģionu.

Āfrikas Splushka uzturs satur vairāk mazu zīdītāju nekā citas sugas: grauzēji vai mazie putni. Medību laikā krēslā vai naktī viņi steidzas no asariem un strauji nokrīt, kukaiņi tiek novākti atklātā vietā.

Ligzdošanas sezona ir vasaras beigās - rudens sākumā un dienvidu reģionos - līdz februārim. Visbiežāk sievietes kokos jau izmanto jau būvētu mājokli vai dobumus.

Dziedāšana un splash

Visbiežāk sastopamā parastā splushka dziesma ir skaļi izvilkts kliedziens, kas atgādina vārdu „Es esmu guļ”, par kuru putns ieguva krievu nosaukumu.

Vīrietis vaislas sezonā aicina sieviete monotonu izsaukuma pāraustīšanā, kuram vienlaikus var pārklāties vairāki putni. Dažreiz splushki izdara "kaķa saucienu", un Dienvidāfrikā viņi spēj atveidot skaņas, piemēram, stostīšanās mutes, retāk - dziesmas, kas atgādina flautas skaņu augstās frekvencēs "fw th".

Laikā "laipnība", pāris dzied duetu diezgan konsekventi, tikai sievietēm balss ir mazliet duller. Ja laika apstākļi ir silti un apmācies, dienas laikā var dzirdēt kliedzienus.

Captivity

Scoop ļoti mierīgi atsaucas uz personu un var kļūt par pieradinātu mājdzīvnieku. Splyushka parastā uzturēšana mājās ir diezgan vienkārša un interesanta, jo tās viegli pielāgojas dzīvībai nebrīvē.

Parasti tie tiek turēti pa vienam, reizēm tie tiek ievietoti lielā būrī, kur ir dobi vai māja. Optimālais dzīves lielums ir aptuveni 1 cu. m., ērtas filiāles ir nepieciešamas, jo dienā, kad putni sēž nekustīgi klusā stūrī, un vakarā viņi sāk barot un vada aktīvu dzīvesveidu.

Tāda paša izskata dēļ ir grūti atšķirt putna dzimumu, bet sievietes ir nedaudz lielākas. Visvieglāk ir sajaukt no cāļiem audzētus putnus un barot cilvēkus. Viņi var sēdēt uz rokas, pirkstu, paņemt ēdienu no īpašnieka.

Ēdināto splainu uzturs nebrīvē: sēklinieki, dažādi tarakoni, kāpuri, ēdieni un sliekas utt. Jūs varat dot smalki sagrieztu gaļu, pārkaisa ar skudru olām. Reizēm ēdienam pievieno vistas sirdis vai kuņģus, bet pārtika ir jāsniedz tikai svaigi. Kad saindēšanās ar pārtiku nevar būt laiks, lai taupītu. Vasarā šķirnei tiek pievienotas zaļās pienenes un augļu daļas. Tīra ūdens klātbūtne sprostā ir obligāta.

Sākot no janvāra vidus līdz vasaras beigām, notiek sabrukšanas periods, kura laikā rūpīgi jāizvēlas diēta.

Reprodukcija nebrīvē notiek veiksmīgi, parasti sievietēm ir četras olas, tās izšķīlušās un pārliecinoši pieder īpašniekam šajā periodā.

Interesanti fakti par liekšķeri

Splyushka vulgaris ir vispopulārākais eksotisko mīļotāju putns, jo tas tiek novērtēts par tās mazinātību un nepievilcību aprūpē. Šī šķirne ir ideāli piemērota mājokļa vai dzīvokļa apstākļu saglabāšanai, tā ir viegli pieradusi un mierīgi nokļūst kopā ar personu, pilnīgi nepretencioza pret pārtiku un dzīves apstākļiem. Daudzi putnu cienītāji tos veiksmīgi audzē.

Splushka cilvēki tiek saukti arī par “tykalka” līdzīgu skaņu dēļ, un viņus sauca par dawn par to, ka viņa bieži dzied dziesmas saullēkta laikā, kad maigi silti starojumi sāk žāvēt zāli, kas ir mitra ar rasu.

Šiem putniem ir izcilas maskēšanās spējas, jo viņi ir pieraduši maskēties dienas laikā, sēžot nekustīgi uz koku zariem. Viņi to dara tik profesionāli, ka pat kaimiņi var tos aizmirst un lēkt līdzi, paceļot pūce ar ķērpju klātu sausu koku.

Franču valoda Splushka mazais hercogs (lielais ir ērgļa pūce) par labu izskatu un laipnajām acīm, lai gan šis putns ir plēsējs.

Izplatīt

Skatīt migrējošo un mazkustīgo. Tajā ir 2 pasugas Eurāzijā un Ziemeļrietumu Āfrikā. Eiropas diapazons lielākoties neatrodas uz ziemeļiem ārpus 48 ° ziemeļu platuma. Tā ziemas dienvidos no tropiskās Āfrikas. Itālijā ligzdojošo populāciju skaits ir 4–8 tūkstoši pāri, izplatīšanas augstums ir līdz 1 700 metriem virs jūras līmeņa.

Bieži apmetas vieglos lapkoku un jauktajos mežos, priežu, kastaņu un olīvu birzīs, parkos, dārzos, kalnu mežos, kur ir dobi galvenokārt malās, izvairās no biezokņiem. Splushka vertikālā izplatība aprobežojas ar meža zonu.

Izskats

No pirmā acu uzmetiena vienkārši nav iespējams iemīlēties ar šo brīnišķīgo radību. Putna lielās dzeltenās acis nākošajam īpašniekam paziņo, ka viņš pat nevilcinās un ātri aizved uz jaunu mājokli. Pūka ķermeņa lielums ir no piecpadsmit līdz divdesmit centimetriem. Putns sver apmēram 60-130 gramus. Parastā pelēkā brūna krāsa labi saskan ar racionalizētiem modeļiem.

Ir diezgan vienkārši atšķirt sievieti no vīrieša. Mātītes vienmēr ir lielākas. Šī indivīda spārni lidojuma laikā ir piecdesmit centimetri. Īpašniekiem ir jāpievērš uzmanība tam, ka tad, kad pūce uzvedas mierīgi, viņas ausu spalvas ir gandrīz nemanāmas un tikai paaugstināta uztraukuma stāvoklī tā saucamās auss saišķi pieaug.

Splyushka putns dabā

Dienas laikā nakts putns slēpjas krūmu biezumā vai zariņos pie koka stumbra, briesmās to izvelk ar kolonnu, paceļ „ausis” un pārsteidzoši līdzinās žāvētai koku zariņai. Viņa ir piesardzīga, jūtama attiecībā pret personu, ļauj viņai aizvērt dienu, kad viņa ir nejauši tikusies mežā. Dienas laikā viņš redz, kā arī krēslā, neredz viņu pilnīgā tumsā un paklupt uz priekšmetiem lidojumā. Vakara krēslā lidojošais splyushka atgādina lielu tauriņu, lido klusi un manevrējami, bieži izmanto slīdošo lidojumu. Lielākā daļa gada klusē. Laulības laikā skaļi, nedaudz skumji monosilbiska svilpe “Es gulēju”, monotoni atkārtojot 10–30 min. Tas pats cry ir arī specifisks, ar kuru palīdzību vīrietis un sieviete uztur pāris savienojumu starp sevi, sievietes reti tik reti.

Kaimiņu tēviņi jau ilgu laiku pārklājas, mainot dziesmas toni. Šo sugu raksturo arī pāris vai pretbalss, dziedāšana, kad divi vīrieši vienlaicīgi un harmoniski kliedz. Daudz retāk pašreizējā vīriešu un sieviešu vidū dziedas koordinētā duetā. Sieviešu balss nav tik skaļš, ka viņas sauciens ir kā divkāršs „es gulēt - plus”. Kopumā dueta dziesma izklausās šādi: „Es gulēju, es gulēju - plus.” Tēvs sauc, „es gulēju”, un sievietes skaļi skan, „es gulēju - plus.” Mākoņains, silts laiks pavasarī dzied ne tikai naktī, bet arī dienas laikā. Maksimālā dziesmu aktivitāte tiek novērota no rīta un vakarā,

Briesmu gadījumā, jo īpaši ligzdā ar cāļiem, splyushka izdara kliedzošs kliedziens, kas neskaidri atgādina biedējošu kaķi. Aptuvenais kliedziens ir kluss „chuk-chuk”. Jaundzimušie cāļi slaucās „pi-pi-pi” vāji, bet 8–10 dienu vecumā viņi skaļi maldās, meklējot ēdienu. Pieauguši cāļi, briesmās, sizzle un snap to beaks. Sievietei, kas traucēta uz ligzdas, arī spīd. Kopumā splushka saucienu kopums ir neparasti plašs, jo īpaši tāpēc, ka mainās zviedru tonitāte, bet tās nav pietiekami pētītas.

Šķirnes atsevišķos pāros. Ārpus vaislas sezonas ir vientuļš dzīvesveids. Liekšķere atšķiras no citiem pilnīgi putnu tsevka veidiem, bet uz tās augošās spalvas nesaskaras ar pirkstu pamatnēm. Tas atšķiras no apkaklītes ar mazāku izmēru un spilgtas kakla trūkumu. Tas atšķiras no kopējās dzīvojamās kausi, ko tas sastop kopējās vietās, ar intensīvāku krāsojumu, atšķirīgu spārnu struktūru un ligzdošanu kalnu mežos, nevis zemienēs. No Ussuri lāpstiņas tas arī salīdzina ar spārna struktūru, bobu spārnu dibenu.

Splyushka ēd galvenokārt kukaiņus. Šim putnam ir savs novērošanas punkts, no kurienes tas ir ērti aplūkot un atklāt laupījumu ar dzirdes palīdzību. Acu liekšķeres skatās taisni uz priekšu, tāpēc viņas redzamības lauks ir ierobežots. Tomēr, tāpat kā citi pūces, splyushka var pagriezt galvu visos virzienos, kamēr tās ķermenis paliek stacionārs. Mazo acu mobilitāti lielā mērā kompensē kausiņu spēja pagriezt galvas 270 °. Tāpēc viņa izseko upuri, nepiesaistot pārāk lielu uzmanību sev. Pievēršoties upurim, pūce splyushka noņem un savāc nagus.

Visbiežāk tas nozvejas, kas atrodas uz zemes, bet lidojumos var būt pietiekami tauriņi. Ar kukaiņu knābīšu plekstes atgriežas kokā, un pirms plēsīgo ēšanas ēd tos no spārniem. Visbiežāk lāpstiņas, spāres, cicadas, auskari, vaboles, skudras, tauriņi un zirnekļi. Pūce splyushka pat var izvilkt no zemes sliekām. Viņas uzturs ir diversificēts ar ķirzām, vardēm, pelēm, sikspārņiem un maziem putniem.

Pirms ēšanas, splushka plucks spalvas spēle, un asaras off liels upuris gabalos. Cāļu barošanas laikā ikdienā bieži tiek nosūtīti medības.

Audzēšana

Savvaļā Splyushka veido trīs līdz sešas olas. Kā minēts iepriekš, šāda veida putns neražo savu ligzdu, tāpēc tas novieto olas kaut kur uz zemes starp akmeņiem vai dobumā. Inkubācijas laikā sieviete ražo pārtiku vīriešiem.

Kad cāļi ir dzimuši, viņu māte nekavējoties piedāvā viņiem pārbaudīt savu upuri. Tieši pirms tā, vīrietis to sadala ļoti mazos gabalos, lai to būtu vieglāk ēst. Attiecībā uz pašiem jaundzimušajiem, kad viņi dzimuši, viņiem jau ir ļoti laba dzirde, bet tie ir pilnīgi akli. Vienpadsmit dienu laikā bērni bez vecāku palīdzības sāk ēst lielos gabalos. Pēc divdesmit pirmās dienas cāļi cenšas lidot no ligzdas. Daži no viņiem baidās doties uz pirmo būtisko soli viņu dzīvē. Tad vecāki cenšas kaut kā virzīt savus bērnus. Viņi apskata bērnus un mudina putnus jebkādā veidā, un tie savukārt pārtrauc baidīties un dodas uz pirmo lidojumu.

Mājputnu īpašības

Putns mīl sajaukt ar papīru un auduma gabaliem. Lai mājdzīvnieks justos patiesi mājās, personai, kas nolēma sākt to, noteikti jāuzstāda smilšu pildspalvas.

Kad telpa ir gatava, jūs jau varat doties uz veikalu, lai atrastu vienu no pievilcīgākajām radībām pasaulē. Jums tiešām ir jādodas tikai tur, kur cilvēki daudz zina par putniem, un pārdevēji ir gatavi sniegt attiecīgus dokumentus. Pirkšana tirgū var kļūt par ne īpaši patīkamām sekām. Nākamais mājdzīvnieks jau var būt inficēts ar tārpiem, un, visticamāk, viņš nav pieradis pie šīs personas.

Barošana mājās

Ēšanas liekšķere ir interesants un izaicinošs process. Mēs varam teikt, ka splyushka šajā ziņā ir universāls pūce. Nevienam labi pazīstamajam pūcei nav tik plaša spektra uzturā, ja to tur nebrīvē. Dažādos laikos patērētās barības sastāvs ir nosacīti sadalīts vairākās grupās: gaļa, dārzeņi, kukaiņi un citi. Protams, pūču pārtikas pamatā ir gaļas barība.

Kā likums, tas ir sasaldēts saldētavas barībā, kas iegūta no tās barošanas priekšvakarā. Peles, 2-3 dienu veci cāļi tiek sagriezti mazos gabaliņos un piedāvāti putniem vakarā. Scoops dod priekšroku šai pārtikai vairāk nekā pusmūža žurkas, djungāriešu kāmji un baložu cāļi. Ar nevēlēšanos putni ēd sasmalcināti un sagriež sīkos gabaliņos vistas kakliem, ventrikuliem. Līdztekus pieaugušo žurku gaļai tas ir grūts un slikti ēst. В жаркое лето категорически не следует оставлять в кормушке несъеденные остатки мясной пищи. Она быстро портится, и птицы часто получают отравление, от которого не всегда удается спасти совку.

Надо быть крайне осторожным с кормлением совок, особенно, с кормами, которые в природе птицей не всегда используются. Viens no piemēriem: viens no putniem, kas ēda pārāk daudz šķēlēs pīlādiņus, kas aizsprostots uz sūkļa un veidojās daļēji no pienenes. Putns nevarēja iedzīt zvēru, kas bija stipri pietūkušas rīklē. Otrais negadījums, kad pieaugušā žurka akūtā augšstilba caurdur barības vadu. Par laimi, mums izdevās to pamanīt un saglabāt putnu.

Augu barības mājputnus var piedāvāt pavasarī un vasarā, kad tie ir vispieejamākie. Tas var būt maigs jaunietis, smalki sagriezts pieneņi, kas zied balto akāciju ziedu ziedēšanas laikā. Nedaudz vēlāk saldās zemenes, nogatavojušos saldo bumbieru un ābolu šķēles, saldās vīnogas un melones. Maijā-jūnijā Hruščova masveida lidojuma laikā putniem tiek piedāvāti maija un jūnija Hruščova putni. Vasarā lielie zaļie pļavas, maija vaboles un bronzovoka kāpuri kalpo par lielisku delikatesi. Superb splushki ēst crickets, marmora prusaku, miltu ēšanas kāpuri, zoophobos un ant pupae. Visas uzskaitītās kukaiņu kausi var ēst neierobežotā daudzumā.

Attiecībā uz citām barotnēm jāietver biezeni, kas izgatavoti no vārītiem stāvos un sarīvētu uz lieliem vistas olu, biezpiena, rīvētu burkānu un griķu putru sarīvē. Kartupeļos reizēm man ir pusi sadīguši kvieši. Nedaudz retāk tiek piedāvāti tējas vai piena mērcēti maizes gabali.

Kad atkal pieskārās komforta tēmai, var teikt, ka daudziem cilvēkiem, kuri ir ieslēguši šo vai šo dzīvnieku, nav ne jausmas, kādi nosacījumi tam nepieciešami. Neskatoties uz iepriekš minēto, viņi var sagraut nebrīvē esošu spalvu dzīvi.

Pat sākot normālu ezeru, ir vērts apsvērt faktu, ka aizkaru izjādes ir viņa mīļākais hobijs. Nezinot īpašniekus, protams, būs jaunais mājdzīvnieks. Tāpat jebkuri eksotiski dzīvnieki, iespējams, neatbilst cerībām. Pirms sākat tos, jums ir jāapgūst pēc iespējas vairāk informācijas par pareizo saturu, jāsazinās ar zinošiem cilvēkiem, jāizvērtē plusi un mīnusi un pēc tam jāpieņem pareizais lēmums.

Brīnišķīgs putns

Šis skaists putns ir ieguvis savu vārdu no skaņas, ko tas atveido. Sievietes parasti publicē svilpi, kas sastāv no divām zilbēm - vīriešiem - no viena. Tiesas sēdē jūs to varat uztvert kā vārdu "miega", no kura nosaukums tika aizvadīts. Daba, tas ir diezgan bieži pūce Splushka, kuru fotogrāfiju var redzēt mūsu rakstā. Šis galvenokārt pārsvarā meža plēsējs arvien biežāk atrodams privātmājās, pateicoties prasīgiem audzētājiem. Tomēr putnu tirgos nav nepieciešams iegādāties liekšķere, jo tur ir galvenokārt brīvi audzēti cāļi. Tie var būt inficēti ar tārpiem un citiem parazītiem un slimībām bez iepriekšējiem simptomiem. Labākais risinājums ir, ja pūce tiek audzēta specializētā bērnudārzā. Šādas iegādes priekšrocības ir daudz. Piemēram, šāds liekšķere noteikti kļūs apkaunojoša, jo tā tiek audzēta bērnudārzā, tāpat kā viņas radinieki. Ir arī garantija, ka putns ir vesels.

Izskats Apraksts

Splyushka pūcei ir kompakts izmērs, tikai apmēram 20 cm, un neliela masa - vidēji 100 grami, bet tā ir pusmiljona spārnu spārna. Krāsa galvenokārt pelēkā un brūnā krāsā, ar pleciem baltās plankumainās daļās. Ķermeņa vidū gar visu garumu parasti ir straumēšanas modelis. Mazāk izplatītas kausi ar plūmēm sarkanos toņos. Acu varavīksnene visbiežāk ir dzeltena. Reti ir oranži vai sarkani.

Peldēšanās un spēles

Ar liekšķere paradumiem var attiecināt uz peldēšanu, tāpēc telpa nav nepieciešama, lai uzstādītu konteineru ar tīru ūdeni. Viņas putnā būtu labprāt peldēties un dzert, kad viņa vēlas. Arī mājdzīvniekam jāpiešķir vieta, kur spēlēt. Scoops patīk spēlēt apkārt ar papīra vai auduma gabaliem. Iekštelpās ir labi daļēji segt grīdu vai jebkuru virsmu ar mākslīgo zāli, tas radīs dabas sajūtu, kas nozīmē komfortu. Ideālā gadījumā, protams, atdariniet savu lolojumdzīvnieku koku ar dobu vai plaisu. Principā nekas šajā ziņā nav sarežģīts, un cik daudz prieka tas dos pūcei, var redzēt tūlīt pēc uzstādīšanas. Lai to izdarītu, darīs visu biezu zaru vai koka daļu.

Ja privātmājā ir iespēja piestiprināt brīvdabas būrī gaisu, tad mājas pūce to ļoti priecēs. Dizains jāaizver ar nedzirdīgām sienām trīs pusēs, lai novērstu iegrimes. Fasādei jābūt aizvērtai ar vertikālām līstēm, un jumtam jābūt cieši noslēgtam, aizsargājot mājdzīvnieku no nokrišņiem. Korpusa laukumam jābūt pēc iespējas lielākam.

Pūce splyushka izvēlas ēdienu. Būdams plēsējs dabā, tas katru dienu jāsaņem dzīvnieku barība. Protams, gribas apstākļos viņi parasti ēd mazus grauzējus, cāļus un lielus kukaiņus. Šīs sugas izlīdzinātie pārstāvji nav izņēmums, bet tie būs piemēroti arī parastai gaļai, bet ne veikalu iepakošanai. Ņemot dažas gremošanas pazīmes, pūce vienkārši nevar sagremot ēdienu. Labāk ir dot priekšroku, piemēram, vietējiem cāļiem.

Turklāt, barojot, jāņem vērā pūces gremošanas īpašības. Pēc ēdienreizes, splushka parasti izspiež kaulu un vilnas gabaliņus. Tas ir pierādījums, ka dzīvnieka gremošanas trakts darbojas pareizi.

Atrodieties no kukaiņiem un sliekām. Arī liekšķeres ir nepieciešamas augu barība. Piemēram, augļi un ogas, graudaugi, pienenes un daži dārzeņi. Augu izcelsmes produkti patiešām ir svarīgi putnu veselībai, bet tos ir visgrūtāk iekļūt. Tā kā pūce splyushka bieži izvēlas tikai to, kas viņai patīk. Šajā jautājumā būs jāizmēģina.

Neatkarīgi no pārtikas, tas noteikti jāpiegādā istabas temperatūrā, ne vairāk kā 2 reizes dienā. Diēta ir jāmaina. Ir svarīgi, lai pūces, kas dzīvo mājās, organizētu badošanās dienas. Sakarā ar viņu mazkustīgo dzīvesveidu, tie bieži ir aptaukošanās. Vēl viens pareizā splash satura komponents ir dzeramā organizācija. Šiem putniem ir īpaša vajadzība pēc ūdens, kura apmierināšana ir svarīga viņu veselības saglabāšanai.

Ko darīt, lai iegūtu pēcnācējus?

Lai plēsīgās izcelsmes putni ražotu pēcnācējus, ir jāatspoguļo dabiskie biotopu apstākļi pēc iespējas dabiskāk. Tas noteikti ir nepieciešams, lai būvētu ligzdu dobā vai kastē. Un, lai pēcnācēji būtu veseli, ir nepieciešams rūpīgi uzturēt tīrību savā dzīvotnē, kā arī kontrolēt optimālo mitruma līmeni.

Organizējot vietu pūcei, jums jāapzinās, ka savvaļā tas ir nakts plēsējs. Tāpēc ir iespējams darīt ar dabisko gaismu. Kad nakts krīt, pūce ir lieliski orientēta kosmosā, jo tai ir lielisks redzējums tumsā. Arī telpa, kurā dzīvnieks dzīvo, ir efektīvi jānošķir no trokšņa. Ja tas nav iespējams, ir nepieciešams vismaz izvairīties no skarbiem skaņas vai trokšņiem. Tas var satraukt putnu, izraisot bailes.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org