Dzīvnieki

Kur dzīve dzīvo

Pin
Send
Share
Send
Send


Senos laikos mīlestība tika saukta par "Nemesis". Šis salīdzinājums ar Grieķijas atriebības dievieti ir pilnībā pamatots, jo zaķis ir ļoti milzīgs mednieks. Viņa ir veikls, veikls, drosmīgs un agresīvs, un dažreiz upuri ir dzīvnieki, kas pārspēj mūsu varoņa lielumu.

Krievijā ir plaši izplatīta kopšana, bet maz to to raksturo. Dienas laikā viņa dod priekšroku vairāk laika pavadīt bedrēs, biezokņos vai citās izolētās vietās. Turklāt dzīvnieks ir ļoti mazs un tik straujš, ka pat tad, kad saskaras ar to, jums nav laika pienācīgi apsvērt.

Biotopu apraksts, zvēru veidi un fotogrāfijas

Weasel tiek uzskatīts par mazāko gaļēdāju dzīvnieku Eiropā: vīriešu svars reti pārsniedz 250 gramus, savukārt sievietes ir 2 reizes vieglākas. Dzīvniekam ir garš, tievs ķermenis, īsas ekstremitātes, asa purna, plakana galva, kas ir gandrīz trīsstūrveida, un nelielas noapaļotas ausis.

Lielākajā daļā paraugu krāsojums vasarā ir brūns virspusē un balts vai dzeltens uz apakšas. Ziemā ziemeļu populācijās šie dzīvnieki nomaina kažokādu mēteļus uz baltu.

Weasel notiek no tropiem uz Arktiku, Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā, Āfrikā, Eirāzijā. Viņa arī atveda uz Jaunzēlandi. Tā dzīvo dažādās zemēs: mežos, pļavās, laukos, stepēs, krūmu biezokļos gar upes ielejām. Dažreiz tas notiek apmetnēs.

Parastā zaķis (Mustela nivalis)

Šī suga dzīvo visā Eiropā no Atlantijas okeāna piekrastes (izņemot Īriju), Centrālāzijā uz dienvidiem līdz Himalajām, Ziemeļamerikā un Ziemeļāfrikā. Aklimatizējies Jaunzēlandē. Visur Krievijā.

Šīs sugas izmērs ievērojami atšķiras no seklajiem ziemeļu veidiem Amerikā (vīriešu ķermeņa garums ir 15-20 cm, svars ir 30-70 grami) līdz lielākajām Turkmenistānas formām (ķermeņa garums ir 23-24 cm, svars ir līdz 250 gramiem). Augšējā krāsa ir brūna, apakšējā daļa ir balta. Ziemā mīlestības kažokāda kļūst pilnīgi balta visos reģionos, izņemot Rietumeiropu un Dienvidkrieviju.

Longtail asti (Mustela frenata)

Tas ir atrodams Ziemeļamerikā, Dienvidamerikas ziemeļu daļā gar Andiem līdz Bolīvijai.

Tā ir diezgan liela suga: ķermeņa garums 23-35 cm, svars 200-340 grami. Vasarā krāsa ir brūna uz augšu, balta apakšā, astes gals ir melns, pat ja mainās uz ziemas balto.

Agrāk šis dzīvnieks tika aktīvi iegūti vērtīgu kažokādu dēļ, bet ar modes izmaiņām, pieprasījums pēc tās kažokādas samazinājās.

Amazon zilonis (Mustela africana)

Tā dzīvo Brazīlijā un Peru austrumos.

Ķermeņa garums 31-32 cm Krāsa ir no sarkanīgi brūna, no apakšas vieglāka. Uz vēdera ir melna garenvirziena josla. Pēdas tukšas.

Kolumbijas nūjiņa (Mustela felipei)

Tas ir atrodams Kolumbijas kalnainajos reģionos.

Ķermeņa garums - 21-22 cm Krāsa melna brūna uz augšas, oranža vai dzeltenīgi brūngana apakšējā daļā. Ķepas ar membrānām, tukšām zolēm.

Fotogrāfija ir glāstoša Kolumbija ar laupījumu.

Baltā zaķis (Mustela strigidorsa)

Tā dzīvo Nepālā un Indohīnijā.

Krāsa ir tumša, šokolādes brūns (ziemā ir vieglāks). Sudrabs iet pa muguru un dzeltenā josla pa vēderu. Augšējā lūpa, zoda un bālgana rīkle. Aste ir ļoti pūkains.

Nūjiņa (Mustela nudipes)

Šī suga dzīvo Dienvidaustrumāzijā.

Krāsa ir spilgti sarkana, tikai galva ir balta.

Ziemeļāfrikas zirneklis (Poecilictis lybica)

Tas ir atrodams Ziemeļāfrikas daļēji tuksnešos reģionos.

Ķermeņa garums ir 22-28 cm, svars ir 200-250 grami. Kažokāda ir pinkains, krāsa melna ar svītrām un dažādu formu plankumiem.

Dienvidāfrikas zirneklis (Poecilogale albinucha)

Šī suga dzīvo sausos Subsahāras Āfrikas reģionos.

Ķermeņa garums 25-35 cm, svars - 230-350 grami. Krāsa ir melna ar 4 baltām un 3 melnām gareniskām joslām uz muguras, astes ir baltas.

Patagonijas zirneklis (Lyncodon patagonicus)

Dzīvo Argentīnas un Čīles pampās.

Ķermeņa izmērs svārstās no 30 līdz 35 cm, muguras krāsa ir pelēka, apakšējā daļa ir brūna, galvas virsma ir krēmīgi balta.

Mazo plēsoņu dzīvesveids

Mājdzīvnieks dzīvo urbumos, un viņa neēd tās pašas, bet izmanto grauzēju mājokļus, aprīkojot tos ar savu garšu. Tas liek caurumu apakšā ar sausu zāli, lapām un sūnām. Dzīvnieka atsevišķajā daļā ir vairāki caurumi. Reizēm dzīvnieks sevī rīko mājokli zem akmeņiem, kūtīs vai dažās drupās.

Vīriešiem un sievietēm ir atsevišķas sekcijas, kas dažādos dzimumos var pārklāties, bet nekad nav viena dzimuma dzīvnieki. Vienā apdzīvotā vietā dzīvojoši zaķi cenšas jebkādā veidā izvairīties no saskarsmes. Katra indivīda gabala lielums ir atkarīgs galvenokārt no tā, cik daudz barības tajā ir. Ja ir pietiekami daudz pārtikas, tas var būt neliels - tikai 1 hektārs.

Vēdere, tāpat kā visas kunjas, ir zemes mednieks. Viņa viegli pārvarēs jauno trušu, bet tas nav īpaši nepieciešams, ja pārtikā ir pietiekami daudz pārtikas - mazie grauzēji. Viņa ir nežēlīga mednieku un pelēku medniece: zirgu grauzēji tiek meklēti gan biezā zālē, gan zem sniega. Pārtika ir arī putni, kukaiņi un ķirzakas.

Savam pieticīgajam izmēram plēsējiem ir ievērojams spēks. Dzīvnieks, piemēram, spēj ātri darboties ar upuri, kas atbilst pusei savas masas.

Mīlestība ir aktīva gan dienā, gan naktī, bet visbiežāk tās medības notiek tumsā. Garš slaids ķermenis palīdz mazajam plēsoņam vērsties pie upuriem upuru vai citu upuru patversmēs, un asas nagi un zobi viegli tikt galā ar salīdzinoši lielo spēli. Medībās dzīvs dzīvnieks palīdz arī ātri uzkāpt, lēkt, kāpt kokos un peldēties. Reizēm bēdas liek krājumus bada gadījumā - viņi uzglabā nogalinātās peles savā caurumā.

Tāpat kā visi kunyas, zirneklis ir ieradums kļūt par “kolonnu” uz tās pakaļkājām - tādā veidā tas var labāk novērot apkārtni.

Pārošanās periods visbiežāk notiek martā. Šajā laikā vīrieši organizē trokšņainas cīņas sievietēm. Pēc konkurentu uzvarēšanas un sievietes atrašanās vietas sasniegšanas, vīrieši skriejas, meklējot jaunu draudzeni. Un sieviete sāk sagatavot pajumti, kurā 35 dienu laikā no 1 līdz 8 neredzīgajiem un ar retiem kažokādu cūciņiem tiks piedzimts.

Acu bērni ir atvērti 3-4 nedēļu vecumā. Māte baro bērnus ar pienu līdz 6–12 nedēļu vecumam, bet jau 3-4 nedēļas jaunieši sāk pierast gaļas ēdieniem.

Weasel - ļoti rūpējas māte, pastāvīgi rūpējas un aizsargā viņas pēcnācējus, un briesmu gadījumā tos pārceļ uz citu vietu zobos.

Pēc piena barošanas pabeigšanas jaunieši pāris nedēļas paliek kopā ar māti un pēc tam meklē jaunu biotopu.

Mīlestība dzīvo dabā ne vairāk kā 5 gadus, bet nebrīvē tie var dzīvot līdz 10 gadiem.

Vīrs un cilvēks

Tradicionāli cilvēks sinepes uzskatīja ne tikai par vērtīgu kažokādu avotu, bet arī kā sabiedrotais cīņā pret grauzējiem. Katru gadu šie mazie plēsēji ievērojami samazina kaitēkļu skaitu. Dažās vietās lauksaimnieki ražo zaķus, lai aizsargātu savas mājas un kultūraugus no grauzējiem, vai vismaz lai novērstu to skaita uzliesmojumus. Cunhas tika īpaši novērtēti Eiropā līdz 9. gadsimtam, pirms tika ievesti mājas kaķi. 1884. gadā Jaunzēlandē tika ierīkots parasts zaķis, lai ierobežotu Eiropas trušu iebrukumus aitu ganībās. Tomēr iniciatīva neizdevās. Trušu vietā marbers sāka ēst putnus, kas ligzdo uz zemes. Tagad Petite Marten kļuva par reālu katastrofu Jaunzēlandei.

No vienas puses, nogalinot grauzējus, ir labvēlīga. Tajā pašā laikā tas var arī kaitēt lauksaimnieku mājputnu pagalmam, bet mazie plēsēji reti sastopas ar vistas sadarbību, un tikai tad, ja viņu galvenā pārtika - mazie grauzēji - nav klāt.

20. gadsimta vidū zaķis tika uzskatīts par vērtīgu kažokādu, bet šodien tās kažokādai nav industriālas un medību nozīmes, medības netiek veiktas, un vairumam grupas dalībnieku nav nopietnu draudu.

Pet weasel: apraksts un ieradumi. Ja dzīve dzīvo un kā tā barojas

2012. gada 19. februāris Medības un makšķerēšana, Kažokzvēri, Predatori

Weasel - ļoti agresīvs un asinskārs dzīvnieks, kas spēj veikt drosmīgus laupījumus iedzīvotāju privātajās mājsaimniecībās. Tomēr vislielākais pārsteigums ir tas, ka šis dzīvnieks ir zaķis, ja vieta, kur daba „apveltīta” ar šādām īpašībām, ir ļoti maza un skaista radība - tās ķermeņa garums sasniedz vidējo garumu tikai 16-18 centimetrus.

Affection apraksts

Weasel ir elastīgs, dedzīgs, garš, plāns ķermenis. un ir mazākais pārstāvis no plēsējiem. Ārēji zirneklis ir ļoti līdzīgs ermīnam, atgādinot par ķermeņa struktūru un kažokādas krāsu. Atšķirības starp tām ir mazāka izmēra zīdaiņa un tās mazliet īsākā astes monohromā nekā ermīns (garums līdz 9 cm, bez tumša pušķi). Tās pamatnē ir īpaši dziedzeri, kas izdala noslēpumu ar pretīgu asu smaku.

Mazo zīdaiņu ķepas, bruņotas ar diezgan asām nagām. Galva ir iegarena, ausis ir apaļas un mazas. Deguns galā ir nedaudz dakša un blāvi. Kakls ir garš un spēcīgs. Acis nedaudz izvirzītas, tumšas un lielas. Ārēji zīdaiņi nekādā veidā neatšķiras no vīriešiem - tikai ķermeņa lielumā (tie ir par 30% mazāki). Zirgu mizas garums vidēji ir 11,4 ... 21,6 cm, pamatojoties uz sugu. Ķermeņa masa ir no 40 g līdz 100 g.

Kažokādu lolojumdzīvnieki gluži īsi un cieši. Tās krāsa ir atkarīga no sezonalitātes. Ziemā zirneklis ir baltā krāsā, bet vasarā brūngani brūna kāju ārējā pusē, astē, uz sāniem, galvas un galvas augšdaļā - tikai ķepu iekšpuse, vēders, krūtis, augšdaļas un kakla daļa joprojām ir baltas. Runājot par kažokādu blīvuma kvalitāti, zirņu kažokāda vienmēr ir vienāda - vasarā, ziemā, ar vienīgo atšķirību, ka siltajā sezonā mati ir nedaudz īsāki un plānāki nekā ziemā. Dažos dienvidu biotopos dzīvnieks nemaina krāsu, paliekot lielākoties brūnai.

Pieredzes paradumi

Weasel lieliski uzkāpa, vada un pat peld - tā ir veikls un veikls dzīvnieks. Viņas ieradumi atšķiras ar drosmi, asinsizplūdumu uzbrukumos un drosmi, tāpēc to bieži vien var noķert naktī cilvēka mājoklī, kur viņa nonāk ekonomikā caur šaurākajiem caurumiem un plaisām. Zirneklis ir aktīvs dažādos dienas laikos, bet parasti tas notiek medībās naktī vai krēslā.

Tradicionāli tiek izmantots vairāk sauszemes dzīvesveida. Pārvieto lēcienu. Apejot teritoriju, viņš dod priekšroku pielipšanai krūmiem un citiem dabiskiem vai mākslīgiem vākiem. Neaizsargāta telpa mēģina izvairīties. Vienā dienā zīdaiņa spēs pārvarēt vienu vai divus kilometrus. Ziemā tas pārvietojas sniega tukšumos.

Sakarā ar to mazo augumu, zirņi bieži mirst, ja tie tiek saspiesti lielākiem dzīvniekiem, bet bieži vien viņiem ir laiks, lai savaldītu savus pretiniekus.

Zverek zirgu foto

Cīņu laikā zirgu tēviņi izdala ļoti skaļi.

Viņi ģeogrāfiski dzīvo glāstā un dzīvo vientuļā dzīvē. To zonu lielums ir diezgan mazs, kas stiepjas 10 hektāru platībā (tas tieši atkarīgs no laika apstākļiem un pārtikas pārpilnības). Dažreiz sieviešu teritorijas pārklājas ar tēviņiem. Zonas robežas parasti ir iezīmētas ar smaržu pēdām.

Tomēr, neskatoties uz ķermeņa lielumu, zaķis ir diezgan bīstams dzīvnieks, ko divkārši pastiprina tā lieliska spēja darboties strauji, kāpt labi un labi peldēt - tas nozīmē, ka dzīvniekam praktiski nav šķēršļu. Tomēr tas ir ļoti noderīgs cilvēkam, jo ​​tas iznīcina peles un voles.

Mājputnu dzīvotne

Dzīvotņu biotops aptver ļoti lielu teritoriju, kurā ietilpst Austrālija, Ziemeļi. Amerika, Japāna, Korejas pussala, Ķīna, Mongolija, Afganistāna, Irāna, Irāka (valsts ziemeļu daļa), Mazāzija, Ēģipte, Maroka, Alžīrija, Eiropa. Tas ir, šo plēsonīgo zīdītāju var atrast gandrīz visos planētas kontinentos. Bet visizplatītākā glāstīšana tika novērota Ziemeļamerikā, Ziemeļāzijā un Eiropā.

Kur dzīvot dzīvo

Mājdzīvnieki dzīvo dažādos biotopos, izņemot augstienes un polāro tuksnešu sniega siksnas.. Tās mājokļus var atrast kalnu pļavās, tundrā, tuksnesī, gar rezervuāru krastiem, purvos, lauku nomalēs, zemienēs un kalnainos rajonos, meža stepē, stepē, mežos un pat tuvu cilvēku mājokļiem.

Nav gluži glāstīt, kas ir pieejams: viņa apmetas kūtīs, grauzēju caurumos, drupās, zemu dobumos (līdz diviem metriem no zemes līmeņa), koksnes ieklāšanu, akmeņu plaisās starp mirušajiem kokiem, koku saknes un zem akmeņiem starp tukšumiem. Miza ir izklāta ar papardes, kastaņu, sūnu vai jebkuras sausas veģetācijas lapām.

Ja svešinieki pēkšņi atrod vai satrauc svešinieki, tad zirneklis nekavējoties atstāj ligzdu, it īpaši, ja tai ir mazuļi (tie tos nogādā citā vietā). Tomēr ārkārtas un pēkšņās briesmās dzīvnieks spēj upurēt, līdz pašam galam, lai aizstāvētu savu lauru, aizsargājot to. Vienā vietā var nodrošināt vairākas pastāvīgas mājas.

Kas ēd glāstu

Zirgu barība sastāv gandrīz tikai no maziem maziem grauzējiem, kas ietver žurkas, mežus, laukus un mājas peles, kā arī gliemežus un molu.. Viņa nav ignorējusi cāļus, baložus, cāļus, jaunus trušus, zaķus, cāļus. Neiedomājieties ēst olas (putnus), padarot tos vairākus caurumus un tādējādi sūkājot visu saturu. Pārtikas trūkuma laikā tas ēd vēžus, lielus kukaiņus, mazus čūskas (čūskas, coppers, viperas), ķirzakas, vidēja lieluma zivis un visu veidu abiniekus.

Bet, neskatoties uz to, ka zīdainis ir asinskārs plēsējs un laupītājs, kas spēj uzbrukt jebkuram mazam dzīvniekam, tā ikdienas nepieciešamība pēc pārtikas ir 30 ... 40 grami. Neliels dzīvnieku upuris sagrābj galvu vai kaklu, lielu - no kakla apakšas. Iznīcinot grauzējus, zirgu dzimtas dzīvnieks neļauj viņiem vairoties, koriģējot skaitu tajā vietā, kur tā dzīvo, kas palīdz cilvēkam ļoti daudz. Dažreiz tas veido krājumus - piemēram, vienā vietā bieži var atrast 1 līdz 30 peles un voles.

Autors: Elena Tikhonova
Raksts ir aizsargāts ar autortiesībām un blakustiesībām. Lietojot un atkārtoti iespiežot materiālu, ir nepieciešama aktīva saite uz vīriešu žurnālu manorama.ru!

Labdien pēcpusdienā :) Es jau rakstīju šai kopienai, un es esmu ļoti pateicīgs tiem, kas atbildēja un tiešām palīdzēja man tikt galā ar manu problēmu. Fakts ir, ka laiks ir pagājis, un vairāk… Skatīt vairāk →

Rupjš zaķis - mazākais dzīvnieks starp visiem plēsonīgajiem dzīvniekiem. Viņa dzīvo tur, kur ir īpaši daudz peles līdzīgu grauzēju. Iznīcinot peles un voles, zirgaudzētava sniedz nenovērtējamu palīdzību cilvēkam. Video un fotoattēls

Squad - Predatori

Ģimene - Cunyas

Rod / sugas - Mustela nivalis

Pamatdati un apraksts:

LASKA. DZĪVNIEKU IZMĒRI

Ķermeņa garums: 13-28 cm.

Astes garums: ne vairāk kā 9 cm.

Masa: vīrieši - līdz 115 g, mātītes - līdz 69 g.

Pubertāte: no 1 gada.

Laulības periods: nav pieejams.

Grūtniecība: 34-37 dienas.

Kubu skaits: 3-10, parasti 4-7.

Pakaišu skaits: uz 1 gadu.

Ieradumi: glāstīt drosmīgus un ziņkārīgus dzīvniekus, viņi parasti medī naktī, dod priekšroku vienatnē.

Kas ēd: voles, peles, truši, putni un olas.

Mīlestības ilgmūžība: 1-2 gadi dabā, līdz 10 gadiem dzīvnieka dzīves ilgumam mājās.

Ermine, amerikāņu un Eiropas ūdeles.

Roku glāstīšana. Video

Weasel pieder pie Kunih ģimenes. Šis dzīvnieks ir tik mazs, ka, cenšoties panākt laupījumu, galvenokārt peles un vēžveidīgos, tas pat var iekļūt savās bedrēs. Zirgu māte nogalina savus upurus, uzmodina kaklus un pēc tam izmanto savas kāpnes kā pagaidu patversmes.

LASKA (DZĪVNIEKI), KAS BĒRNI

Vētras galvenokārt barojas ar voles. Bet viņi var noķert dzīvniekus, kas ir lielāki par sevi, piemēram, trušu. Katrs dzīvnieks aizsargā savu medību teritoriju, kuras lielums ir atkarīgs no peles un voles.

Vēde ar pārsteidzošu veiklību iznīcina peles un voles, pakaļdzinot tos pat bedrēs un patversmēs, un, reizēm, nogalinot tos vairāk, nekā viņi var ēst. Vietas, kurās ir daudz peles, parasti ir ļoti blīvi apdzīvotas.

Grauzēju skaita pieauguma gados attiecīgi palielinās zvēru skaits. Ja peles skaits samazinās, petting rada ļoti maz pēcnācēju.

LIFESTYLE UN APRAKSTS

Mājdzīvnieki dzīvo tur, kur īpaši daudz ir peles un voles. Zirgi ir atrodami laukos, starp krūmiem, aizaugušiem tīrumiem, malām.

Ziemeļos zirgu mizas diapazons ir ievērojami mazāks nekā ermīns, un dienvidos, gluži pretēji, zirnekļi ir daudz vairāk. To platību apjoms, kurās tiek ņemti glāstījumi, ir atkarīgs no pārtikas daudzuma. Vīriešu zirgu medību platības platība ir aptuveni 4 hektāri, sieviešu platības ir mazākas un reizēm pārklājas ar tēviņiem. Dzīvnieki apzīmē savu medību zonu ar smaku smaržu dziedzeriem, kas atrodas zem astes. Mātītes neatstāj savu zemes gabalu visu gadu. Vīrieši pavasarī pārošanās laikā sāk meklēt partneri. Vētras aiztur citu dzīvnieku barus.

Иногда эти маленькие хищные животные преследуют и убивают кроликов, однако это происходит реже, чем у горностаев. Ласки перемещаются короткими прыжками и часто встают на задние лапки, для того чтобы осмотреться вокруг.

РАЗМНОЖЕНИЕ ЛАСОК

Биология размножения ласок изучена ещё недостаточно хорошо. Известно, что беременные самки попадаются как летом, так и зимой. Самцы и самки образуют пары только лишь на время спаривания. Беременность у ласок продолжается от 34 суток до 7-8 недель. Pakaišiem var būt no 3 līdz 10 bērniem. To skaits palielinās lielā peles skaita gados. Mātīte baro bērnu pienu 8 nedēļas. Pēc tam ģimene kopā uzturas vēl 1-2 nedēļas. Tad sieviete sāk dzemdēt mazuļus.

ĀRĒJAIS UZRAUDZĪBA

Lusks ir mazākais zvērs no plēsoņām. Ārēji tas ir ļoti līdzīgs ermīnam, bet mazāks par to, turklāt glāstīšanas asti nav melna gala. Zirgu muguras aizmugurē ir gaiši brūna krāsa, un vēders ir balts vai dzeltens. Aste ir īsa. Ziemā, ziemeļos no diapazona, dzīvnieks liek uz sniega baltā kažokādas. Mājdzīvnieki dzīvo vietās, kur ir daudz grauzēju, bet tikai tad, ja nav konkurenta - ermine. Bieži vien tas ir valkāts garajā zālē starp krūmiem vai klintīm. Dažreiz zirneklis paceļas uz pakaļkājām, lai rūpīgi paskatītos. Zirdziņš nav bailīgs zvērs, un tas nenozīmē tikšanos ar personu. Ja jums ir negaidīti paveicies satikt viņu mežā, jums vajadzētu būt klusam un nemēģināt pēkšņi kustēties. Ja glāstījums pamana kādu personu, viņa atļauj aiziet no viņas upura, izdziest un slēpj. Bet dažu minūšu laikā ir nepieciešams nomākt, un jūs varat redzēt, kā tas atnāk no upuriem. Reizēm ir iespējams piesaistīt mīlestību, imitējot skaņas, ko zaķis padara - līdz klusam čīkstam.

VISPĀRĪGI NOTEIKUMI UN APRAKSTS

Weasel - mazākais plēsīgais dzīvnieks uz Zemes. Zirgaudzes garums kopā ar asti ir tikai 17-32 cm, lielākie zaķi sver tikai 100 g, dzīvo Eirāzijā, Ziemeļamerikā, Ziemeļamerikā un Ziemeļāfrikā.

Weasel - dedzīgs peles un citu mazu grauzēju cīnītājs. Viņi viņus uzskata ne tikai uz zemes, bet arī pazemes, savos caurumos. Izbaudiet pat peles uzkrājumus ziemai. Šis dzīvnieks labi peld, bet gandrīz nekāpj kokus. Ziemā viņš uzliek baltu mēteli. Tā dzemdē bērnus ligzdā zem koku un krūmu saknēm vai caurumos, ko atstāj peles.

IESPĒJAMĀ INFORMĀCIJA PAR KRĀSU ...

  • Weasel iecienītākais ēdiens ir peles un voles, pateicoties tam, medot šos kaitēkļus, cilvēks dod milzīgu labumu.
  • Noras glāstus var atrast visdažādākajos laupījumu veidos, kas izkaisīti pa ieeju. Protams, pirmkārt, tas ir dzīvnieku ēdieni un astes.
  • Vasarā atpakaļ glāstīt gaiši brūnu, baltu vēderu. Ziemā ziemeļos dzīvnieks pārvērš kažokādu uz sniega balto.
  • No smakas smaržīgajiem dziedzeriem, kas atrodas zem astes, izceļas noslēpums, kas smaržo tāpat kā noslēpums, ko izsauc sesks.
  • Mātītes glāstīja tādu miniatūru, ka pagātnē tās pat tika uzskatītas par atsevišķām sugām.

PET DZĪVNIEKI - KĀ APZINĀS

Zirneklis ir kā ermīns, bet mazāk. Tam ir plāns, iegarens, pārsteidzoši elastīgs korpuss ar diezgan īsu asti bez melnā gala (astes gals ir melns). Vasarā zirnekļa aizmugure ir gaiši brūna, vēders ir balts vai dzeltens, ziemā dzīvnieks ir pilnīgi balts.

Vīrieši ir lielāki nekā sievietes. Viņa ķermeņa garums bez astes dažreiz sasniedz 28 cm, svars - 115g.

Sieviešu garums bez astes ir apmēram 20 cm, svars - 69 g.


- zirgu platība

KUR IR Laska tautas

Izplatīts visā Eiropā (ne tikai Īrijā), arī Ziemeļāfrikā, lielākajā daļā Āzijas, Ziemeļamerikā. Tā nav dažās Tālajos Ziemeļos un Vidusāzijas tuksnešos. Piegādāts Jaunzēlandē.

UZGLABĀŠANA

Mājputnu populācijas nav apdraudētas, bet dzīvnieku skaits apdzīvoto vietu tuvumā samazinās. Weasel ir aizsargāta.

Ziņojums

Plāns
Ievads
1 Apraksts
2 Jauda
3 pārošanās
4 Vēsture
5 Vārda kultūras
Atsauces

(Parastā) Laska (Lat. Mustela nivalis ) - zīdītāju no zīdītājdzīvnieku ģimenes. Tas ir atrodams gandrīz visos kontinentos.

Weasel - mazākais dalībnieks plēsonīgo komandā. Garās, elastīgās virsbūves struktūra un kažokādas krāsa ir ļoti līdzīga ermīnam, bet tā ir neliela un ir īsāka, un, vissvarīgāk, monohromatiska asti, tai nav melnas pušķis uz astes. Zirnekļa ķermenis, tāpat kā ermīns, ir plāns un garš, ar īsām kājām, apbruņots ar ļoti asiem nagiem, iegarena galva, mazas noapaļotas ausis, deguna gals ir blāvi un nedaudz dakša. Pie astes pamatnes ir dziedzeri, kas izdalās šķidrumu ar nepatīkamu smaku.

Izskatās vīrieši atšķiras no sievietēm tikai salīdzinoši lielā ķermeņa lielumā. Dzīvnieka garums ir atkarīgs no piederības konkrētai pasugai no 11,4 līdz 21,6 cm.

Īss apraksts un paredzamais dzīves ilgums

Tā ir ļoti maza radība no zīdaiņu ģimenes. Dzīvniekam ir iegarens un plāns ķermenis. Īsām kājām ir ļoti asas nagi. Svars nepārsniedz 200 gramus, un uz sejas ir sadalīta deguna. Kakls ir spēcīgs un garš, acis ir lielas un vienmēr tumšas, ausis ir noapaļotas.

Ir diezgan grūti veikt atsevišķu aprakstu par sievišķīgo un vīrišķīgo dzīvniekus, jo ārēji tie ir praktiski nedalāmi, tikai sievietes ir mazliet mazākas, apmēram 30%.

Katram indivīdam ir astes tuvumā esošie dziedzeri, kas izdalās no nepatīkamas smakas. Tādējādi dzīvnieki atzīmē savu teritoriju un aizbiedē neaicinātos viesus.

Attiecībā uz maksimālo mīlestības vecumu joprojām pastāv daudzi strīdi, daži zinātnieki apgalvo, ka viņi dzīvo 20 gadus, citi - 30 un dažos avotos pat 60 gadi. Tajā pašā laikā šāda izmēra dzīvnieki reti dzīvo vairāk nekā 8 gadus.

Kad nāk auksts

Dzīvniekiem ir silts pūkains brūns “mētelis” ar garu kaudzi. Apgleznoti vēdera un kakla baltā krāsā. Tomēr, tiklīdz atnāk aukstais laiks, dzīvnieks nomaina mētelis no brūnas uz baltu, kļūstot ar vēl garāku mēteli. Tas ir ne tikai veids, kā aizsargāt pret aukstumu, bet arī labu slēpšanos, jo balto sniega balto būtni ir daudz grūtāk pamanīt.

Ieradumi un dzīvesveids

Aplūkojot fotogrāfiju un dzīvnieku zvēru aprakstu, nav iespējams apbrīnot viņa ieradumus. Tā ir bezbailīga būtne, kas nebaidās no pat cilvēka. Daudzi mednieki un zvejnieki zina, ka jūs varat palikt bez laupījuma daļas, ja tuvumā ir zirneklis.

Šis dzīvnieks ir ļoti aktīvs. Tas var medīt jebkurā diennakts laikā, bet joprojām dod priekšroku tumsai. Unikāli salocītais ķermenis ļauj iekļūt gandrīz jebkurā caurumā un slotā. Asas nagi palīdz ātri tikt galā ar upuri. Dienas laikā viesmīlis var ilgt līdz 1 kilometram.

Ja dzīvnieks ir pilns, tas joprojām medī un nogalina izsalkušos laikus. Liemeņu skursteņi norobežotās vietās.

Ziemas sezonā tas pārsvarā pārvietojas dobumos zem sniega slāņa un, iespējams, uz virsmas ilgu laiku neparādās.

Dzīvotņu platība

Rodas dabisks jautājums: "Kur dzīvo mājdzīvnieks?" Dzīvnieku var satikt visā Eiropā, Ziemeļamerikā un Āzijā. Tā dod priekšroku laukiem, zemieniem kalnos, var nokārtot apdzīvotās vietas, nojumes un kūtis. Var dzīvot dobumos, bedrēs un zem akmeņiem.

Nav ļoti iecietīgas apkārtnes ar savu veidu, it īpaši, ja ir maz ēdiena. Bet dažreiz dzīvnieki veido veselas kolonijas.

Diēta

Kas ēd lolojumdzīvnieku? Dzīvnieks ēd olbaltumvielu pārtiku un iznīcina mazos grauzējus. Nogalinot peles pie cilvēku apmetnēm, dzīvniekam ir milzīgas priekšrocības cilvēkiem. Papildus pelēm ēd:

  • cāļiem
  • ķirzakas
  • moli,
  • bērnu truši
  • baloži
  • čūskas un vipi,
  • vardes
  • lieliem kukaiņiem.

Audzēšana

Pēcnācēju reprodukcijas process ir tieši atkarīgs no dzimumorgānu peles skaita dzīvesvietas teritorijā. Ja ir pietiekami daudz pārtikas, tad sieviete var dot bērnus 3 reizes gadā, dažreiz 4. Savukārt bagātāka dzīve, jo vairāk bērnu bērnībā, dažreiz to skaits sasniedz 10. Ja „izsalcis” gads nokrīt, tad viss mainās ar precizitāti gluži pretēji, pēcnācēju skaits ir samazināts, kā arī grūtniecību skaits.

Dzīvnieku tēviņu vīrieši absolūti nepiedalās jaunākās paaudzes audzināšanā. Pēc pārošanās ar vienu sievieti vīrietis turpina meklēt jaunu draudzeni.

Pirms dzemdībām mātīte izņem vidēja izmēra dzīvniekus no ūdeles, jo nezina, kā sevi izrakt, un izveido ligzdu. Grūtniecība ilgst ne vairāk kā 35 dienas. Zīdaiņu svars nepārsniedz 1,5 gramus, tie ir dzimuši neredzīgi. Pēc 3 vai 4 mēnešiem bērni kļūst pilnīgi neatkarīgi un atstāj māti.

Dabas ienaidnieki

Ar nelielu izmēru dzīvnieks ir pati par sevi lielāks plēsējiem. Savvaļā dzīvnieki baidās no plēsīgajiem putniem, pūķiem un vultures. Dzīvniekus medī zaķi, ņirgi, vilki un lapsas, lai gan zīdainis nav tikai laupījums, tas var izcelties par sevi. Tas pat var saplēst lielāku plēsēju rīklu.

Cilvēks nav dabisks ienaidnieks dzīvniekam, no šādas radības gaļa ir maza, un āda nav ļoti novērtēta, jo tā ir maza.

Dzīvnieku mājas

Kopš seniem laikiem mājdzīvnieks tiek turēts mājās. Tradīcija parādījās senajā Romā, pēc tam dzīvnieks tika nomocīts pelēm. Bet pēc kāda laika mājās parādījās žurkas, kuras nezāle nevarēja rīkoties, un kaķi ieņēma vietu.

Mūsdienu pasaulē ir cilvēki, kas tradicionālo kaķu un suņu vietā izvēlas eksotiskus dzīvniekus. Šādas kritušās un zirgaudzes kategorijā. Bet dzīvnieks var kļūt par mājām tikai vienā stāvoklī - ja tas tiek audzēts no bērnības. Šāds dzīvnieks ātri pievienojas savam īpašniekam, guļ tajā pašā gultā un pat garām atdalās.

Pieauguša dzīvnieka audzināšana ir gandrīz neiespējama. Dzīvnieka raksturs ir agresīvs, viņš bieži un stingri kodē, pastāvīgi mēģinās izvairīties.

Uzturēšanas un kundzēšanas noteikumi

Lai ārstētu dzīvniekus kā kaķi nav iespējams, dzīvniekam ir nepieciešama īpaša saistība ar sevi. Bērnam jābūt lolotam un mīlētam. Dzīvniekam ir nepieciešama māja, bet nav iespējams ierobežot brīvību, tai ir jāļauj mierīgi pārvietoties ap dzīvokli vai māju.

Savā mājā vajadzētu būt snags un visu veidu kalni, plaukti, lai dzīvnieks varētu uzkāpt. Būru vai cita izmitināšanas ierīces apakšējo daļu ieteicams pārklāt ar salmiem.

Ar kvalitatīvu izglītību dzīvnieks dosies uz tualeti īpašā paplātē.

Dzīvniekam jābūt pastāvīgi tīram ūdenim. Ar diētu būs grūtāk, tai jābūt pēc iespējas tuvāk dabiskajam. Tai jābūt gaļai un zivīm, atļauts izmantot citas jūras veltes. Unikāli iekļauts olu izvēlnē. Bet dzīvnieks ēd ļoti maz, apmēram 30-40 gramus dienā.

Vēde ir diezgan neatkarīga pašapkalpošanās procesā. Ar daudzveidīgu ēdienkarti īpašniekam nav jārūpējas par dzīvnieku mēteli, bet ieteicams regulāri apmeklēt veterinārārstu.

Lolojumdzīvnieks var peldēties patstāvīgi, tikai viņam ir nepieciešams radīt piemērotus apstākļus. Lai to izdarītu, pat iederieties vannā ar ūdeni.

Procesā, lai izdziest, radījums nedrīkst būt ķemmēts. Tikai mitras rokas, lai noņemtu lieko vilnu.

Ņemot mājās mīlestību, jums nekad nevajadzētu aizmirst, ka tas ir plēsējs, kaprīzs un agresīvs, kaut arī diezgan mazs.

Portrets no plēsējiem pret dabu

Mazāks glāstījums komandā Predatory neviens. Vīrieši var augt līdz 26 cm garumā un iegūt masu līdz 250 g. Dzīvnieka ķermenis ir gareniski, un kājas ir nesamērīgi īsas, piemēram, taksis. Tomēr viņa ar prasmi pārspēj ne tikai taksis, bet arī kaķi. Ātri pārvietojas ar īsu lēcienu, plēsējs viegli un bieži maina kustības virzienu. Pat ķirzaka nevar no tā izvairīties.

Lai iegūtu pilnīgu sugas aprakstu, pievienojiet:

  • vasarā, brūni īsas kažokādas uz galvas un muguras, apžilbinošas baltas - uz rīkles, krūšu un vēdera,
  • ziemas kažokāda ir biezāka un pilnīgi balta
  • pagarināts,
  • īsas, noapaļotas ausis,
  • anālais dziedzeri ar spēcīgu smaržu.

Mīlestība dažkārt tiek sajaukta ar ermīnu. Viņi ir patiešām līdzīgi, bet pie ermīna ir astes melns pušķis, tas pats, kura dēļ karaļa apmetuma plāksne izskatās kā šķeterētas sloksnes.

Uzmanību! Savvaļas kārpas var pārvadāt trakumsērgu - nepieskaras tām.

Leģendārais un nenotverams

Laski dzīvo visā Eiropā, Krievijā, Kanādā, ASV ziemeļu valstīs un mazliet Āfrikā - netālu no Gibraltāra jūras šauruma. Tas neattiecas uz retiem dzīvniekiem, bet to ir grūti izpildīt un it īpaši to panākt. Neticami veikls, viņa uzkāps jebkurā šaurā slotā, urbumā, zem kniedes, pastaigājoties pa akmeņiem, vējš un kritušiem kokiem.

Plēsoņi barojas ar jebkura līdzīga izmēra dzīvniekiem: pelēm, vīķiem, krūmiem, žurkām, čūskām, vardēm, un, ja tas neko tādu neredz, tad kukaiņi. Dzīvniekam piesaista mājsaimniecības zemes gabalus, kur var ēst vistas vai trušus.

Mežonīte mīl medīt uz staļļiem: sienā un gultā ir daudz peles ligzdu. Vecos laikos, no rītiem, zemnieki bieži atrada, ka viņu zirgi iemērkti, noguruši, ar matētajām mantām - it kā viņi būtu braucuši visu nakti. Viņi domāja, ka šī “stabila stabila” bija ļauns, izjādes zirgā, izrādījās glāstījums. Plēsējs viegli lec uz zirga muguru, lai svētītos uz sāls graudiem žāvētu sviedru vietā. Tajā pašā laikā reizēm nokalst ar skaustiem un izdala asins pilienus.

Kāpēc šo agresīvo mazo dzīvnieku sauc par glāstu? Senie slāvi pielūdza viņu kā mājas patrons - tas ir slēpts, bet tas neatstāj no patvēruma. Daudzām tautām ir leģenda, saskaņā ar kuru kāda veida meita, kas netaisnīgi nolādēja savu mātes māti, pagriezās ar mīlestību.

Gandarījums mājā: komforts vai katastrofa

Senajā Romā tika novērtēta plēsoņa spēja iznīcināt peles, un tā tika piesaistīta viņu mājām. Bet ļoti drīz nežēlīgie grauzēju cīnītāji tika aizstāti ar vairāk pazīstamiem kaķiem. Atšķirībā no romiešiem mūsdienu mīļotāji, kas nav pazīstami mājdzīvnieki, dzemdē mīlestību, lai izbaudītu tās neizbēgamo enerģiju.

Stāvoklis, kurā dzīvnieks var kļūt par gudru lolojumdzīvnieku, to "nomāc no jauniem nagiem". Mājā no diviem mēnešiem un vecākiem, glāstīšana paliks savvaļā, agresīva, neparedzama, iekost un ātrāk vai vēlāk aizbēgt.

Mājiniekam būs nepieciešams liels būris, vēlams augsts putns, kura grīdas laukums ir vismaz viens kvadrātmetrs. Korpusa grīda ir pārklāta ar salmiem vai sienu. Inside post:

  • kaķu paplāte ar koka pildījumu (pastāv iespēja, ka pet iemācīsies to izmantot),
  • vienmērīga barošana ar silu un nipeli

  • koka nams patversmei,
  • plaukti un kāpnes kāpšanai.

Mājdzīvnieku barība ietver gaļu, mājputnus, zivis, olas - viss, ko dzīvnieks rada dabā. Gatavie ēdieni kaķiem un suņiem ir kategoriski nepiemēroti, tāpat kā no galda apstrādātie ēdieni.

Weasel laimīgi peldē vannā, rūpējas par matiem. Nojumes pavasarī un rudenī, mainot bicolor krāsu uz baltu un otrādi. Šajā laikā dzīvnieks var tikt gludināts ar mitru roku, lai noņemtu iznākušos matus.

Brīvs un bezbailīgs, pilnīgi nedraudzīgs, dabā šis plēsējs visu laiku velta medībām. Pievilcīgi iznīcinot reproduktīvos grauzējus, tas palīdz citiem dzīvniekiem uzturēt līdzsvaru pārtikas ķēdēs miljoniem gadu.

Un vai sirsnīga glāstīšana?

Lusks ir mazs, gudrs dzīvnieks, kas pieder vāverim. Šis zīdītājs, neraugoties uz tās nosaukumu, kas simbolizē kaut ko labu un maigu, tiek uzskatīts par ļoti asinskārtīgu un agresīvu.

Nezāle, kaut arī neliela, bet diezgan agresīva un asiņaina

Izskats glāstīt

Šī dzīvnieka ķermeņa garums nepārsniedz 22 centimetrus, un dzīvnieks sver tikai 40 līdz 100 gramus! Šī mazā radība ir ļoti dīvaina un izveicīga. Weasel ir plāns un garš ķermenis. Un dzīvniekam ir garš, bet ne pūkains astes ar “pārsteigumu”: fakts ir tāds, ka tieši zem tās astes ir dziedzeri, kas izdalās ļoti smaržīgu vielu, kuras smarža ir ļoti asa un nepatīkama.

Ziemā zīdaiņiem ir skaists balts mētelis

Kārļa purns ir iegarens, ausis ir apaļas un mazas. Daba ir piešķīrusi dzīvniekam izteiksmīgas, tumšas acis, pateicoties viņiem zīdainis izskatās tik gudrs dzīvnieks! Dzīvnieka kakls ir ciets, nav plāns.

Kažokādas vāks ir ļoti skaists, lai gan zīdainis un ne pūkains, bet tam ir cieši pieguļošas īsas kažokādas. Weasel ir molting dzīvnieks, tāpēc tās krāsa ir atšķirīga un ir atkarīga no sezonas. Sākoties ziemai, zirneklis "liek" aizsargājošai baltai kažokādai, kas kļūst par neredzamu sniega segumā. Bet siltajā sezonā dzīvnieks kļūst brūngani brūns, un tikai ķermeņa apakšējā daļā paliek baltas kažokādas.

Acīmredzot, vāveres dzīvo dobā dobumā ... viņas māte ir ļoti bīstama.

Mīlestības dzīvesveids un uzvedība

Šim mazajam dzīvniekam ir ļoti plēsīgas dabas īpašības, reizēm tā darbojas ļoti drosmīgi un nežēlīgi. Var pat atļauties nokļūt blakus ēkās, lai iegūtu pārtiku.

Weasel ir ļoti aktīvs dzīvnieks, tas ir nomodā gan dienā, gan naktī, bet visbiežāk tas medī tieši naktī. Dzīvniekam nepatīk parādīties atklātā, neaizsargātā vietā, dodot priekšroku vairāk laika krūmos vai citās vientuļās vietās.

Mežonīte noķēra jerboa

Dzīvnieka dzīvesveids ir vientuļš. Katrs cilvēks "atdala" teritoriju, kurā viņš dzīvo un vada medību, parasti tas nav lielāks par 10 hektāriem. To "mantas" gaišuma robežas iezīmē smaržas, ko atstāj pēdas.

Kur mājdzīvnieks dzīvo? Foto raksturs

Ja mēs runājam par diapazonu starp valstīm un kontinentiem, dzīvnieks atrodas Ziemeļamerikā, Korejā, Mongolijā, Irānā, Irākā, Ēģiptē, Austrālijā, Eiropā, Alžīrijā, Japānā. Kā redzat, dzimtene dzīvo gandrīz visā pasaulē.

Weasel skatās no viņa ūdeles

Что касается природных зон, то и здесь зверек не очень привередлив: может проживать в самых разных биотопах, только вот избегает полярные пустыни и заснеженные высокогорья. Ласка обитает в тундре, на берегах водоемов, в низменностях, в лесостепи, в лесу, в альпийских лугах и даже в пустыне. Иногда может поселиться недалеко от людского жилища.

Но сама себе «дом» ласка строить не спешит – ей проще занять чье-то жилье, например, нору грызуна. Turklāt zirneklis var aprīkot mājokli kūtī vai dažās drupās, dabīgos caurumos (plaisās) vai zem akmeņiem. Šī dzīvnieka “mājās” viss ir klāts ar kastaņu, papardes vai jebkuru sausu garšaugu lapām.

Kā rūpējas vairoties?

Pirmajā pavasara mēnesī šie dzīvnieki sāk pārošanās sezonu. Tas ir ļoti spilgti: vīrieši organizē cīņas sievietēm, un to visu papildina dažādas skaņas, turklāt ļoti skaļi.

Vēsti ir bezbailīgi un ziņkārīgi.

Bet, tiklīdz iestājas grūtniecība, vīrieši atstāj sievietes. Mazuļu pārvadāšana ilgst 35 dienas. Šajā laikā nākotnes māte sagatavo mājokli, kur viņa māsas savu pēcnācēju. Par sevi un saviem jauniešiem, lelles uzliku ligzdu ar mīkstu zāli un sūnām, lai bērni justos ērti un silti.

Ikmēneša kucēns

Pēc nedaudz vairāk nekā mēnesi pēc pārošanās sezonas piedzimst mazie kucēni. Viņi neko neredz, kamēr viņi nav trīs nedēļu veci. Cubs nav tikai mazi - tie ir mazi, jo tie sver tikai 2 gramus. Viena sieviete dzemdē apmēram trīs līdz astoņus mazuļus. Pirmās trīs nedēļas viņi ēd tikai pienu, bet tad mamma-zirgu māte nes viņiem mazliet peles. Bērni spēlē, cīnoties par "upuri". Jau 4 mēnešus pēcnācēji atstāj savu māti un dodas uz neatkarīgu dzīvi.

Ļoti bieži pieķeršanās ir sajaukta ar purvu. Tomēr tie ir dažādi dzīvnieki, kas pieder pie viena veida zirgu dzimtas dzīvniekiem.

Weasel (Mustela nivalis)

Vasaras kažokādās galvas augšdaļa, muguras, sānu, astes un ārējās puses ir melnbaltas brūni brūnas. Kakla, augšējās lūpu, krūšu, vēdera un kāju iekšējās virsmas mala ir tīra balta. Aiz mutes stūriem pāri brūnai vietai. Kažokādas blīvums vasarā un ziemā ir vienāds, bet vasaras mati ir īsāki un plānāki nekā ziemā. Rudenī zvēru, izņemot dažus dienvidu biotopus, aizstāj ar brūnu vasaras apģērbu ar tīru baltu ziemas kažokādu. Tas ir atrodams Eiropā, Ziemeļāzijā un Ziemeļamerikā.

Viņš dzīvo laukos un mežos, kalnu un zemienes apgabalos, izvairoties no apdzīvotām vietām. Tas apmetas zem akmeņiem, dobumos, drupās, baros, kūtīs utt. Uz ligzdas klāj sausas zāles, sūnas, kastaņu lapas un papardes.

Weasel ir ļoti veikls un veikls, darbojas ātri, uzkāpt un labi peld, ir ļoti drosmīgs un agresīvs, un tas ir bīstams ienaidnieks visiem mazajiem dzīvniekiem, tās pārtiku veido cepumi, lauka un meža peles, žurkas, moli, jauni truši, vistas, baloži un arī ķirzakas, coppers, čūskas, pat vipi, vardes, kukaiņi. Vietās, kur tas netiek veikts, medības medī gan dienā, gan naktī. Iznīcinot peles, tas sniedz lielas priekšrocības, kas jebkurā gadījumā atsver kaitējumu, ko tas dažkārt rada vistas sadraudzībai. Mājdzīvnieki dažreiz veiksmīgi cīnās pat no salīdzinoši lieliem plēsīgiem putniem (piemēram, pūķiem).

Pārošanās notiek martā. Pēc piecu nedēļu ilgas grūtniecības sievietes dzemdē no 5 līdz 7, retāk 3 un 8 mazuļus, kas ir rūpīgi aizsargāti un aizsargāti, pārnēsājot zobu bīstamību uz citu vietu.

Senajā Romā un agrā viduslaiku Eiropā zīdainis bija mājdzīvnieks, jo tas medīja peles. Tomēr, pateicoties sliktajai mīlestības atveidošanai un, lielākoties, pelēka žurkas parādīšanās Eiropā, kuru bija grūti tikt galā, to vadīja citi dzīvnieki, piemēram, seski, kā krājuma aizsargs šajā lomā, un kādu laiku arī geneti.

5. Vārda kultūras

  • Karikatūrā "Ledus laikmets 3. Dinozauru laikmets" ir glāstīts Buck.
  • Grāmatā Vējš vītolēs ir arī mīlestība, kas spēlē negatīvu rakstzīmju lomu.
  • Stāsts par Džeks Londonu "Baltais Fangs" uzjautāja galveno varoni - vilku mazuļu
  • Karikatūrā, „Peerless Fox”, ir zilonis, kas darbojas kā nekustamā īpašuma aģents.

1. Sokolov V.E. Piecu valodu dzīvnieku nosaukumu vārdnīca. Zīdītāji. Latīņu, krievu, angļu, vācu, franču. / rediģējis Acad. V.Ye Sokolova. - M: Rus. lang., 1984. - 100. lpp. - 10 000 eksemplāru.

Skatiet videoklipu: Artūrs M x Ģirts L Dzīvo Dzīvi Official Video (Maijs 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org