Zivis un citi ūdens radījumi

Baltais spīdīgais delfīns

Pin
Send
Share
Send
Send


Cienījamie puiši, sveiki. Un jūs, dārgie vecāki, es atzinīgi vērtēju informatīvā bloga “SchoolLa” lapās. Mēs turpinām palīdzēt mācīties. Šodien mēs sagatavojam ziņojumu par tēmu „Baltās jūras delfīns no Krievijas Sarkanās grāmatas”.

Es domāju, ka jūs visi esat satikuši šos apbrīnojamos dabas veidojumus. Kāds skatījās izrādes ar delfīnāriem, un daži pat peldējās ar delfīniem. Parasti tie visi ir pelēki, bet ir retas unikālas sugas, piemēram, tāda, par kuru mēs runājam.

Ko mēs zinām par delfīniem?

Delfīni ir zobu vaļu, zīdītāju, kuriem ir zobi uz to žokļiem, apakšreģistrs.

Grieķu valodā vārds delfīns nozīmē brāli. Patiesībā mūsu jaunākie brāļi vienmēr steidzās palīdzēt ne tikai viņu radiniekiem. Viņi ir atkārtoti saglabājuši noslīkšanas cilvēkus un aizstāvējuši pret agresīvām haizivīm.

Zinātne jau sen ir atzīmējusi šo zīdītāju augsto garīgo attīstību. Iespējams, daudzi ir redzējuši, kā delfīni pavada kuģus, it kā viņi būtu apsargāti no briesmām. Tajā pašā laikā viņi izdala skaņas.

Tas ir interesanti! Pētnieki apgalvo, ka delfīni "vārdnīca" sastāv no gandrīz 14 000 skaņu, ar kuru palīdzību viņi sazinās savā starpā.

Tie ir dzīvnieki, kas nav ļoti mīlēja vientulību, tāpēc viņi dzīvo ģimenēs - bieži vien mazās ganāmpulkos no 6 līdz 8 personām.

Taču dažreiz šādas grupas sanāk tūkstošos jūras pārstāvju, īpaši vietās, kur ir daudz pārtikas. Tā gadās, ka viens delfīnu pāris viņa dzīves laikā nav atdalīts.

Dabiskajā vidē delfīni dzīvo līdz 40-45 gadiem, bet verdzības apstākļos viņu dzīve ievērojami samazinās.

Kā atrast delfīnu?

Baltā āda skaists cilvēks ir spēcīgs ķermeņa uzbūve. Viņš ir viens no lielākajiem viņa draugu vidū un var sasniegt garumu līdz 3 metriem un sver vidēji 280-300 kilogramus. Baltais sejas delfīns ir viegli atpazīstams ar muguras smaili, izliekts sirpjveida, masveida astes un plašu baltu svītru veidā gar dzīvnieku sāniem. Labi attīstītas krūšu spuras aizņem gandrīz 20% ķermeņa.

Viņa ķermeņa galvenā daļa ir iekrāsota pelēka vai tumšāka. Viņš dabūja savu vārdu, jo daba nokrāso vēderu un bija baltā krāsā. Delfīnu deguns ir diezgan mazs - apmēram 5 centimetri, kas dod baltu kopmītnes izskatu noteiktam šarmam un īpašai pievilcībai. Un nav nepieciešams, lai deguns būtu balts, tas var būt ķermeņa krāsā.

Tas ir interesanti! Baltā krāsā esošie delfīni spēj veikt garus 10 metru lēcienus virs ūdens ar ātrumu 30-40 kilometri stundā.

Kur meklēt delfīnu ar baltu purnu?

Šis vaļveidīgo pārstāvis dzīvo ziemeļu platuma grādos. Visbiežāk to novēro Ziemeļatlantijas ūdeņos, dažreiz Labradoras reģionā, Grenlandes dienvidu daļā un netālu no Īslandes. Viņa māja atrodas netālu no Norvēģijas un Apvienotās Karalistes piekrastes, retāk peldoties uz Portugāli un Turciju.

Krievijā jūs varat redzēt balto maliņu delfīnu Baltijas vai Barenca jūrā - netālu no Murmanskas un Rybachiy pussalas. Bija gadījumi, kad šie delfīni bija redzami Rīgas līcī un Somijā, bet zinātnieki uzskata, ka tas ir izņēmums no vispārējiem noteikumiem.

Parasti šie zīdītāji mēģina nolaisties vairāk nekā 200 metru dziļumā.

Tas ir interesanti! Baltās jūras delfīni ir reāli nerātni. Viņi mīl izlēkt augstu no ūdens un ar ūdenskritumu flopu jūras ūdenī.

Sarkanās grāmatas iedzīvotājs

Mazās izplatīšanas platības dēļ zinātnieki ir maz pētījuši baltā krāsā izvietoto delfīnu. Šī iemesla dēļ vaļveidīgajam ir piešķirta trešā retumu kategorija, un tā ir iekļauta Krievijas Sarkanajā grāmatā, bet neattiecas uz apdraudētu, bet uz nelielu sugu, kas izplatīta tikai nelielā teritorijā. Šodien kopējais balto ģimeņu skaits ir aptuveni 100 000.

Tikai slepkava valis ir balto sānu delfīnu dabīgais atturētājs. Vairāk zīdītāju cieš no piesārņotas vides ar smagajiem metāliem un hlororganiskajiem savienojumiem. Lai gan zinātnieki saka, ka nav nekādu iemeslu bažām, un to iedzīvotāju skaits ir stabils, un pārstāvju skaits nesamazinās, bet baltajiem pārstāvjiem ir vajadzīga cilvēka aizsardzība vairāk nekā jebkad agrāk.

Viņi bieži mirst zvejas tīklos. Turklāt zinātne nevar izskaidrot šai sugai raksturīgo parādību - daudzi delfīni paši tiek izmesti krastā un izžāvēti bez ūdens.

Turklāt šī delfīnu sugu zveja tika izstrādāta Apvienotajā Karalistē un Norvēģijā. Tagad viņu medības nav tik izplatītas.

Kas atrodas baltā peldētāja izvēlnē?

22-28 pāri zobiem aptuveni 7 milimetru garumā veic lielisku darbu ar pārtiku. Dažreiz šāda smaids visā sniega baltā rindā biedē cilvēkus, lai gan tam nav iemesla - baltie sejas delfīni ir ļoti laipni un draudzīgi.

Ēdienkartē vaļveidīgie ar baltu seju lielākoties ir mazas zivis - menca, navaga, siļķe un kazele. Dažreiz kalmāri, gliemji un vēžveidīgie nokrīt uz asu zobu.

Tas ir interesanti! Baltā saskaras delfīni mīl uzņēmumu. Ļoti bieži tie ir redzami blakus kupramvalam.

Ar šo mazo videoklipu varat pievienot šo pārskatu un baltā delfīna aprakstu.

Ceru, ka jūsu klasesbiedriem patiks jūsu stāsts. Aplūkojiet "Skolas" projektus biežāk, mums ir daudz interesantu lietu.

Kur dzīvo baltā krāsā delfīns?

Baltā saskare ar delfīniem - ziemeļu platuma grādiem. Šīs sugas izplatīšanas platība ir ļoti maza, tā ir tikai neliela daļa no Ziemeļatlantijas, no Labradora, Dienvidglandrijas, Islandes līdz Baltijas jūrai. Reizēm delfīni peld uz Portugāles un Turcijas krastiem. Visbiežāk tās atrodas Norvēģijas, Apvienotās Karalistes un Farēru salu krastā. Visā to teritorijā dzīvnieki cenšas ievērot ūdeņus, kas nav dziļāki par 200 m.

Kā tas izskatās

Baltā krāsā sastopamajam delfīnam ir blīvs apbūve. Pieaugušo ķermeņa garums svārstās no 2,3 līdz 3,1 m, un maksimālais svars var sasniegt 350 kg. Bērni dzimuši ar vidējo ķermeņa masu 1,1 m, kas sver aptuveni 40 kg. Balto pārklājumu delfīnu var atpazīt ar sirpjveida izliektu muguras spuru un plašām, neregulāras formas baltām joslām, kas iet pa katru ķermeņa pusi. Angļu (baltās beaked) un latīņu (albirostris) sugu nosaukumi ir burtiski tulkoti kā “balti acis”, bet tajā pašā laikā šo delfīnu knābis ne vienmēr ir balts.

Balto svītru un plankumu raksturs ir ļoti mainīgs, šī funkcija palīdz zinātniekiem, delfināriju darbiniekiem un pētniecības stacijām atšķirt atsevišķas personas. Arī spuru krāsa mainās no melna līdz pērļu pelēkajai krāsai.

Dzīvesveids un bioloģija

Neskatoties uz to, ka baltā delfīns ir endēmisks uz Ziemeļatlantiju, tas nav tik labi pielāgots dzīvošanai šajā reģionā kā beluga vaļi vai narvāri. Baltās puses delfīni dzīvo mazuļu grupās. Vidējais locītavu skaits ir 20–30 indivīdi. Tie ir sabiedriski, zinātkāri un mobilie dzīvnieki, kurus bieži var redzēt citu ģimenes locekļu uzņēmumā. Baltās saskaras delfīni pavada šādus jūras gigantus kā fin vaļu un kuprītis. Baltās puses delfīni medī mazas zivju zivis: mencas, pikšas, Eiropas hekus un citus, kā arī kalmārus un vēžveidīgos.

Šiem jūras zīdītājiem ir ļoti bagāts vokālais diapazons, tostarp kliedzieni, svilpes, klikšķi un daudzi citi vokalizācijas veidi. Grūtniecība ilgst aptuveni 11 mēnešus. Mātītes ar teļiem parasti tiek nodalītas no citām. Bērnam no 7 līdz 12 gadiem nepieciešams augt, kļūt stiprākam un uzņemties batoniņu, lai turpinātu sacīkstes. Parasti pubertāte notiek, kad garums sasniedz 2,5 m. Vidējais dzīves ilgums ir 30–40 gadi.

Uzskaitīts Sarkanajā grāmatā

Neskatoties uz to, ka baltā delfīna nekad nav bijusi komerciāli vērsta uz plašu mērogu, dažās valstīs, piemēram, Norvēģijā, Farēru salās, Grenlandē, Īslandē un Labradorā, šie delfīni tika sistemātiski nozvejoti izmantošanai pārtikas rūpniecībā. Kopumā šīs sugas populācija pasaulē ir stabila. Kopējais dzīvnieku skaits tiek lēsts 100 tūkstoši cilvēku, un šobrīd nav tendences to samazināt. Tāpat kā citi vaļveidīgie, baltā krāsā esošie delfīni ir pakļauti žāvēšanai, kuru precīzie iemesli nav pilnībā noteikti. Turklāt ir bijuši gadījumi, kad zvejas tīklos dzīvnieki ir miruši. Viens no nopietnākajiem draudiem šai sugai ir ūdeņu piesārņojums ar hlororganiskām vielām un smagajiem metāliem.

Tas ir interesanti

Delfīni - viena no visattīstītākajām un vienlaikus noslēpumainajām radībām uz zemes. Šie dzīvnieki ne tikai palīdz saviem radiniekiem no nepatikšanām, bet arī ļoti bieži palīdz cilvēkiem. Viņi spiež vājināt delfīnus no savas ganāmpulka uz ūdens virsmu, lai atvieglotu viņu elpošanu, cenšoties palīdzēt dzīvniekiem, kas ir iesaistīti zvejas tīklos, glābt bojā gājušo un noslīkušo cilvēku dzīvību. Amerikāņu zinātnieki no Floridas Universitātes St Andrews atklāja, ka delfīni atšķiras viens otru ne tikai ar balsi, bet arī pēc nosaukuma. Dzimšanas brīdī bērna māte ražo atsevišķu svilpi, kas viņam kalpo kā vārds. Pēc tam šāds svilpe ir fiksēta, un citi iepakojuma dalībnieki to var atskaņot. Līdz šim šie dati ir zinātniski apstiprināti attiecībā uz delfīniem.

Klasifikācija

Karaliste: Dzīvnieki (Animalia).
Tips: Chordata (Chordata).
Klase: Zīdītāji (Mamālija).
Squad: Vaļveidīgie (Cetacea).
Ģimene: Delfīns (Delphinidae).
Rod: Delfīni ar īsu galvu (Lagenorhynchus).
Skatīt: Baltā krāsā delfīns (Lagenorhynchus albirostris).

Baltās jūras delfīns. Apraksts

Šis delfīnu veids nav vislielākais, pieaugušajam dzīvniekam ir apmēram divi ar pusi līdz trim metriem garš. Šīs sugas īpatnība ir diezgan augsts, spēcīgi izliekts.

Zirga uz astes ir nedaudz mazāk izteikta nekā vairumā citu sugu, bet priekšējās spuras ir nedaudz garākas. Lielākajai daļai ķermeņa ir tumša, gandrīz melna krāsa, un vēders ir vieglāks, bieži vien ar krēmkrāsu. Tas ir tāds pats ar spurām, kurām ir tumšāka krāsa nekā apakšā.

Baltais mutes delfīns ir ļoti spilgts, tāpēc sugas nosaukums. Rēķins ir piepildīts ar vairākām zobu rindām, no kurām katra ir aptuveni 25-26. To izmērs ir apmēram seši līdz septiņi milimetri.

Baltās jūras delfīns no Sarkanās grāmatas

Dzīvnieka izplatīšanas platība ir diezgan plaša un ietver Ziemeļatlantijas ūdeņus, Barencu un Baltijas jūras. Tos var viegli atrast gan pie aukstās Grenlandes krastiem, gan Somu līča siltākajos ūdeņos.

Bieži vien viņi atrodas Norvēģijas krastā, dažreiz pat peldoties fjordu dziļumā. Tomēr tas notiek reti. Turklāt tos var redzēt Ziemeļamerikas ūdeņos, pie Labradora krastiem, kā arī Islandē.

Krievijā baltās puses delfīni visbiežāk atrodami Murmanskas krastā un Rybachiy pussalā.

Dzīves veids

Baltā sarkanā grāmata no Krievijas Sarkanās grāmatas ir sociāls dzīvnieks, tāpat kā lielākā daļa citu jūras delfīnu sugu. Tāpēc viņi parasti dzīvo mazās 5-6 indivīdu grupās. Tomēr dažreiz viņi pulcējas diezgan lielās grupās, kurās var būt vairāki simti locekļu.

Galvenais ēdiens viņiem ir mazās zivis, kas dzīvo apakšējā zonā. Šādas zivis ir siļķes, mizas, mencas un citi. Papildus zivīm delfīni patērē galvkāju mīkstmiešus, un dažreiz tie nenoliedz eremtiņu krabjus.

Pārošanās periods ir vasaras vidū, lai gan dažreiz dzīvnieki var izaudzēt citos gadalaikos. Jaundzimušais bērns var būt diezgan liels un veido gandrīz pusi no mātes garuma. Protams, nav viegli pārvadāt šādu jaunu, un barošana ir vēl grūtāka, tāpēc viņi ļoti lēni vairojas.

Šis jūras zīdītāju veids nekad nav bijis liels pieprasījums starp medniekiem, jo ​​tas nerada lielu vērtību.

Rūpnieciskās zvejas trūkums baltajiem delfīniem ļauj dzīvniekam uzturēt diezgan lielu iedzīvotāju skaitu Ziemeļatlantijas ūdeņos. Kāpēc tas ir uzskaitīts Sarkanajā grāmatā Krievijā? Atbilde ir vienkārša: Krievijas Federācijas ūdeņos ir grūti tikties ar šiem jūras iedzīvotājiem, tāpēc tieši mūsu valstij tie tiek uzskatīti par retiem.

Neskatoties uz to, ka dzīvnieki netiek nogalināti tūkstošiem, tāpat kā daudzi vaļi, tos dažreiz medī Grenlandes eskimos, kurām ir atļauts zvejot jebkurai jūras dzīvei, pat tiem, kurus uzskata par apdraudētām sugām.

Iemesls, kāpēc dzīvnieku skaits ir diezgan mazs, nav to iznīcināšana, bet ļoti lēna reprodukcija.

Slimības

Šī suga ir slikti saprotama, tāpēc gandrīz nekas nav zināms par slimībām. Ir ticami dati tikai par dažām kaulu slimībām un zobu abscesiem. Ir arī trīs parazītu tārpu veidi, kas tika konstatēti dažu delfīnu ķermenī.

Ar balto seju saistīti delfīni ir saistīti arī ar fenomenu, ka zinātne vēl nevar izskaidrot. Ideja ir tāda, ka daži cilvēki izžūst nezināmu iemeslu dēļ. Pēdējā gadsimta laikā ir novēroti vairāki simti šādu gadījumu un dažādās dzīvesvietas daļās.

Kā to atrisināt, kamēr zinātnieki arī nezina, bet cenšas atrast atbildi, šim nolūkam pielietojot visus mūsdienu zinātnes spēkus un resursus.

Secinājums

Balstoties uz iepriekš minēto, var droši teikt, ka baltais spīdīgais delfīns, kura fotoattēls ir redzams zemāk, noteikti ir unikāla suga, kas jums ir jāsaglabā ar visiem līdzekļiem.

To valstu vadītāji, kuru ūdeņos šie brīnišķīgie dzīvnieki var atrast, veic pasākumus delfīnu populācijas saglabāšanai un palielināšanai. Neskatoties uz visām veiktajām darbībām, personu skaits turpina samazināties. Lai gan ir par agru runāt par izzušanas risku, tomēr ir jāpastiprina pasākumi, lai aizsargātu šīs sugas, pretējā gadījumā dažu gadu desmitu laikā, tāpat kā daudzas citas dzīvnieku sugas, baltā delfīna var pilnībā izzust.

Cīņā ir daudz problēmu. To var attiecināt arī uz čaumalu un nezināmām slimībām, kā arī daudziem gadījumiem, kad dzīvnieki nonāvējuši zvejas tīklos, kuros viņi nejauši nokrīt un vairs nevar izvairīties no tiem.

Krievijā tiek veikti pasākumi, lai saglabātu šo jūras iedzīvotāju, bet vēl nav iespējams runāt par augstiem rezultātiem un efektivitāti. Tas, ka tas ir iekļauts Sarkanajā grāmatā, nemaina situāciju pārāk daudz, jo vides aizsardzība mūsu valstī ir vāji attīstīta. Valdības aģentūras nespēj pilnībā un efektīvi strādāt finansējuma un darbaspēka trūkuma dēļ. Arī trūkst resursu produktīvā darba kvalitatīvai īstenošanai.

Baltā jūra delfīns: apraksts

Lielākoties cilvēki var sazināties ar delfīniem un apskatīt tos delfīnāros. Cietumā nebrīvē parasti tiek turēti klasiski pelēki dzīvnieki, bet dažreiz arī izstādēs ir atrodamas arī baltās puses skaistums.

Tie pieder vaļveidīgo kārtībai un izceļas starp pārējiem lieliem izmēriem. Pieaugušo balto delfīnu svars ir aptuveni 270-280 kg ar ķermeņa garumu 3-3,5 metri. Vīrieši ir daudz lielāki nekā sievietes. Jūs varat atpazīt tos ar lielām spurām uz krūtīm, attīstītām grēdām uz muguras un masveida asti. Atšķirībā no pelēkajiem kolēģiem šīs sugas dzīvniekiem ir mazs (apmēram 5 cm) knābis, pateicoties kam skaisti radījumi izskatās laipni, saldi un nekaitīgi.

Delfīnu aizmugures un sānu krāsa ir tumša, vēders ir kontrastējošs baltā krāsā. Dzīvniekiem ir 22-28 pāri bieziem, lieliem zobiem līdz 7 mm gariem. Cilvēkiem šie jūras radījumi nav bīstami, bet ir bijuši gadījumi, kad delfīns nejauši ievainoja cilvēkus spēles laikā. Tātad tas nav ievainots, lai uzmanīgi rīkotos blakus šīm skaistākajām vietām.

Dzīvotne

Ja mēs uzskatām, ka balto mutes delfīnu globālais biotops, tad tas notiek tās dabiskajā vidē Atlantijas okeāna ziemeļu daļā. No Labradoras, Dienvidu Grenlandes, Davisa šauruma, Īslandes un Barenca jūras uz dienvidiem līdz Francijas krastiem, Masačūsetas līča, Baltijas un Ziemeļjūru, ieskaitot.

Šo dzīvnieku migrācija vispār netiek pētīta. Piemēram, Davisa šaurumā tie parādās vienlaicīgi ar cūkdelfīniem, kad baltais valis un baltais valis atstāj uz ziemeļiem. Atstājiet šīs pašas vietas novembrī, rudens beigās.

Krievijas teritorijā baltā delfīna atrodas tikai Baltijas un Barenca jūrās.

Interesantas ziņas par balto seju delfīnu dzīvi

Balto seju delfīnu dzīve ir ļoti interesanta un noslēpumaina. Cilvēki šodien varēja uzzināt interesantus datus par šiem dzīvniekiem ar baltiem vēderiem un gudriem deguniem.

  • Delfīni ir pazīstami ar savu rotaļīgo raksturu, un jebkurā gadījumā viņi ir gatavi uzbudināt. Viņu mīļākā izklaide ir izlēkt no ūdens, apgāšanās gaisā un atpakaļ. Kad ķermenis saskaras ar ūdens virsmu, palielinās miljons šļakatām. Vai tā nav jautra spēle?
  • Zem ūdenī baltie delfīni pavada daudz laika, lai pakļautu jūras aļģēm. Šādu rotaļīgu dzīvnieku spēļu skatīšanās ir ļoti interesanta.
  • До сих пор ученые не смогли дать точный ответ, почему очень часто эти прекрасные создания сами выбрасываются на берег и погибают.
  • Беломордый дельфин издает звуки, график которых имеет форму цветка. Neviens no jūras radījumiem to nespēj.
  • Zinātnieki ir konstatējuši, ka ultraskaņas delfīniem ir pozitīva ietekme uz cilvēku veselību un veicina slimību sadzīšanu.

Krievijas Sarkanā grāmata: ar baltajām delfīniem

Ir zināms, ka šīs sugas dzīvnieki ir uzskaitīti Krievijas Sarkanajā grāmatā. Tas ir neskatoties uz to, ka tie nekad nav bijuši ieinteresēti komerciālajā zvejā. Lai gan tādās valstīs kā Grenlande, Norvēģija, Labradors, Islande, tās tika nozvejotas un izmantotas pārtikas rūpniecībā.

Ņemot vērā pasaules iedzīvotāju skaitu, varam secināt, ka šīs sugas pārstāvji joprojām ir stabili. Līdz šim nav apdraudējuma izzušanai vai dzīvnieku skaita samazināšanai. Kopējais pieaugušo skaits ir aptuveni simts tūkstoši. Šādā situācijā, ja nākotnē netiks atvērta jūras skaistuma zveja, tos nebūs nepieciešams iekļaut Sarkanajās grāmatās.

Ļoti skumji ir uzskaitīt apdraudētās dzīvnieku sugas Krievijā. Šajā sarakstā ir iekļauts arī baltās puses delfīns. Bet cerēsim, ka nākotnē, pateicoties rūpīgajai cilvēka attieksmei pret dabu, reti sastopamie dzīvnieki nebūs izzušanas malā.

Izskats

Baltās jūras delfīns ir diezgan liela izmēra ūdens iedzīvotājs. Pieauguša dzīvnieka vidējais garums ir trīs metri ar ķermeņa masu līdz 350-355 kilogramiem. Šādam ūdensdzīvniekam sānu un augšējā daļa, kas atrodas ārpus muguras spuras, ir pelēcīgi balta. Ķermeņa apakšējai daļai ir balta krāsa, un augšējā daļa muguras spuras priekšpusē ir pelēcīgi melna. Baltā sejas delfīna muguras spuras un pleznas atšķiras ar melnu krāsu.

Ūdensdzīvnieku knābis parasti ir baltā krāsā, bet dažiem indivīdiem tas ir pelēks pelēks. Baltajiem sejas delfīniem ir 25-28 labi attīstīti un diezgan spēcīgi zobi katrā žoklī. Delfīnu sugu pārstāvjiem no vaļveidīgo un ģints īstermiņa delfīnu kārtības raksturo 92 skriemeļu klātbūtne, kas pārsniedz šādu veidojumu skaitu jebkurā citā Delphinidae dzimtas sugā. Baltās puses delfīni var peldēties, viegli sasniegt ātrumu līdz 30 km / h un periodiski niršanas līdz 40-45 metru dziļumam vai pat vairāk.

Seksuāla dimorfisms

Sieviešu delfīnam ir kopīgs urogenitālais locījums, kas stiepjas paralēli vēdera zonai.. Tā atrodas arī anālās izejas. Sievietēm, izmantojot priekšējo šķiedru blīvo saistaudu, parādās labi attīstīts klitoris, ko pārstāv dobais ķermenis un bieza albumīna membrāna. Sieviešu delfīnu ārējais seksuālais orgāns ir mazie un lielie smadzenes.

Tas ir interesanti! Jāatzīmē, ka baltās puses delfīnu tēviņi, kā ierasts, ir daudz lielāki nekā sievietes ķermeņa lielumā.

Vīriešu delfīnu dzimuma orgāniem raksturīga perineum klātbūtne, kas atdala dzimumorgānu kroku un anālo izeju. Delfīniem nav sēklinieku, un sēklinieku atrašanās vieta ir vēdera dobums. Ķermeņa temperatūras apstākļos 37 ° C līmenī spermatogenizācijas process notiek normālā režīmā, un kritiskie temperatūras apstākļi šim procesam ir 38 ° C.

Dzīvotne

Ūdens zīdītājs dzīvo Ziemeļatlantijā no Francijas krasta līdz Barenca jūrai. Arī šīs delfīnu sugas pārstāvja dabiskais biotops no vaļveidīgo un īstermiņa delfīnu šķirnes ir ierobežots ar Labradoru un Davisa šauruma ūdeņiem līdz Masačūsetai.

Saskaņā ar ekspertu novērojumiem šis ūdens iedzīvotājs ir ļoti izplatīts Norvēģijas jūras ūdeņos un Ziemeļjūras ūdeņos, kas dzīvo teritorijās gar Lielbritānijas un Norvēģijas krastu. Drīzāk Varanger fjordā ir atrodami lieli baltā delfīna ganāmpulki. Katrā iepakojumā šajā vietā dzīvo vairāki tūkstoši cilvēku.

Ziemā baltā delfīnu populācija dod priekšroku migrācijai diapazona dienvidu apgabalos, kur ir vērojami silti un ērti klimatiskie apstākļi. Krievijā šāds zīdītājs atrodas visur visā Murmanskas piekrastē un netālu no Zvejas pussalas. Ir labi zināmi gadījumi, kad Somu līcī un Rīgā ir klāt baltās puses delfīni, taču visticamāk šāda zīdītāju ūdens radību atrašanās vieta ir izņēmums. Vairāki indivīdi atrodami gar Zviedrijas piekrasti Baltijas jūrā.

Deivisa šauruma ūdeņos pavasara periodā kopā ar cūkdelfīniem parādās baltās puses delfīni, pēc tam šo teritoriju atstāj narva un baltie vaļi, kas ir reāls apdraudējums retiem zīdītājiem. Tomēr līdz novembrim ūdens iedzīvotāji cenšas pēc iespējas ātrāk migrēt uz dienvidiem, kur klimats ir pēc iespējas ērtāks.

Baltā mutes delfīna uzturs

Baltās krāsas delfīni ir klasificēti kā ūdens plēsēji. Šādi rīkojumi delfīnu sugām no vaļveidīgajiem un ģints īstermiņa delfīniem barojas galvenokārt ar zivīm, kā arī vēžveidīgajiem un mīkstmiešiem.

Pārtikas produkti, kas ir tik lieli ūdens iedzīvotāji, iegūst paši, tāpēc dzīvnieka uzturs ir visai atšķirīgs.

Zīdītājs ēd mencas, siļķes, kapelīnu un citas zivis. Cilvēkiem delfīni nerada nekādus draudus. Tomēr gadījumi, kad ūdens iedzīvotāji cilvēkiem rada zināmas neērtības, ir diezgan labi zināmi. Ļoti labsirdīgs un neticami gudrs dzīvnieks mīl spēlēt un izdomāt. Kad zemūdens spēles delfīni pakļauj lielas aļģes.

Tas ir interesanti! Pēc ēdamajiem ēdieniem, baltās puses delfīni ir sadalīti vairākās mazās grupās, kas ātri pārvietojas dažādos virzienos.

Brīvajā laikā, meklējot pārtiku un atpūtu, pieaugušie vaļveidīgie dod priekšroku muļķībai un paātrinās līdz 35-40 km stundā, kā arī vienkārši pārsteidz lēcienus pa ūdeni. Zinātniski pierādīta ir delfīnu radītā ultraskaņas pozitīvā ietekme uz cilvēkiem. Pateicoties rotaļīgumam, zinātkāriem un labajai dabai, šādi zīdītāji tiek aktīvi izmantoti delfīnāros un ūdens parkos.

Pavairošana un pēcnācēji

Aktīvās pārošanās periods un pēcnācēju parādīšanās pasaulē iekrīt tikai siltos vasaras mēnešos. Vidējais mutes vecuma delfīnu gestācijas vecums ir aptuveni vienpadsmit mēneši.

Kādu laiku pēc delfīnu piedzimšanas sievietes ar viņiem cenšas saglabāt atšķirību no citiem ģimenes locekļiem. Lai maziem delfīniem augtu, nobriedušu un sasniegtu pubertāti, tas aizņem septiņus līdz divpadsmit gadus. Visu šo periodu sievietes māca pēcnācējus ar pamatprasmēm, tostarp barošanos un savas dzīves uzturēšanu nelabvēlīgos apstākļos.

Pārsteidzošs un ļoti cēls dzīvnieks, kas dzīvo ūdens elementā, ir tikai bagātākais un savdabīgākais vokālais klāsts, spēj radīt daudz svilpes un kliedzienus, dažādi klikšķi, kā arī daudzi citi dažādi vokalizācijas veidi. Nav brīnums, ka visi delfīni, tostarp baltie, ir slaveni ar savu attīstības līmeni. Bieži vien šādi dzīvnieki cenšas palīdzēt ne tikai saviem ciltīm, bet arī cilvēkiem, kas nonākuši briesmās, ir bojājušies vai noslīkuši.

Dabas ienaidnieki

Galvenais apdraudējums baltajiem delfīniem ir cilvēki, viņu būtiskā darbība, kaitīgas rūpnieciskās emisijas jūrā. Draudzīga un jautra dzīvnieka dabīgie ienaidnieki gandrīz nav klāt.

Saskaņā ar aplēsēm vidējais šīs sugas pārstāvju skaits sasniedz 100 tūkstošus. Daļa zīdītāju ūdens būtņu mirst, kad viņi ieiet zvejas tīklos, bet visnopietnākais drauds balto seju delfīnu dzīvībai ir ūdens piesārņojums ar bīstamām hlororganiskām vielām un smagajiem metāliem. Tā kā aizsardzības pasākumus var uzskatīt arī par pretmalkošanu.

Tas ir interesanti! Neskatoties uz to, ka zīdītājs nav komerciālas zvejas objekts un lielā mērā, dažās valstīs šādus dzīvniekus regulāri nozvejoja izmantošanai pārtikas rūpniecībā.

Vecāki delfīni bieži saskaras ar nopietnām grūtībām, kas saistītas ar žokļiem. Parasti vecie zīdītāji cieš no slimībām, ko pārstāv alveolārie abscesi, kaulu eksostozes un sinostoze. Ir arī nematodes parazīti, kas nelabvēlīgi ietekmē delfīnu kopējo veselību un dzīves ilgumu.

Iedzīvotāju skaits un sugu statuss

Ņemot vērā lielo vaļveidīgo populāciju globālā mērogā, ir iespējams izdarīt secinājumus, ka šīs sugas pārstāvji pašlaik atrodas samērā stabilā stāvoklī. Sarkanās grāmatas sarkanās jūras delfīns ir reta, maza dabas suga, kurai ir vajadzīgi aizsardzības un saglabāšanas pasākumi.

Tas būs arī interesanti:

Skatiet videoklipu: Zaļenieku pamatskolā pieklīdis baltais stārķis (Maijs 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org