Putni

Mazs zīle brūns: apraksts un audzēšana

Pin
Send
Share
Send
Send


Brūnā zīle vai tukša pelēka dorsāla puse un galvas un rīkles (zoda) augšdaļa ir krāsota melnā krāsā. Vaigi un vēders ir pārklāti ar pelēcīgi baltām plūmēm, un putniem no ziemeļu populācijām vaigi ir tīri balti. Par spārnu parasti ir redzama neskaidra spilgta vieta. Seksuālā dimorfisms nav izteikts, tāpēc sieviete ir atšķirīga no vīrieša.

Brūnais galvas zīles izskats ir ļoti līdzīgs melngalvju zīķim, kuru ir grūti atšķirt no lauka apstākļiem. Viņus bieži apgrūtina pat ornitoloģijas speciālisti, bet, ja paskatās cieši, jūs pamanīsiet atšķirības ne tikai krāsās, bet arī balsī un paradumos.

Tātad pelēko mezglu aizmugures krāsa ir pelēka, “peles” krāsa, un melnais vāciņš ir tālu atpakaļ uz galvas kā smaila kāts. Kakla vieta ir diezgan liela, it kā tā būtu neskaidra.

Tas ir viegli atšķirt raksturu balss pelēkā brūna Chickadee, jo pelēkā gaichek ir ļoti atšķirīga mudināt, kas var nodot kā "chi-chi-geju. gee. gee. ". Ja šīs vēlmes pirmās zilbes ir saraustītas, kliedzas, tad pēdējās ir aizsprostotas un izstieptas, it kā ar stresu. Šāda veida izsaukums tiek atkārtots gandrīz katru minūti, un tam pievienojas plānas zilās acis. Pelēkajam gaitekam ir īpašs, rezonansīgs un diezgan zems kliedziens: „chi-chi-chi-fi-tsifik. ".

Laulības dziedāšana abās sugās ir pilnīgi atšķirīga, un to var dzirdēt no marta. Tie ir skaļi un tīri svilpes - “Tiu-tiu-tiu. "Atkārtošana pelēkā zīlī 5-6 reizes pēc kārtas. Šādā gadījumā pirmie trīs sasniegumi dažreiz dzied augstākos signālos nekā pēdējie trīs, un visai dziesmai ir kaut kā skumjš tonis.

Vītolu zīle izplatās visā meža zonā, reizēm iekļūstot meža tundrā un meža stepē. Kaukāzā un Dienvidkurilēs tas nav klāt. Brūnaino zīlītes ziemošanas vietas iekļūst ligzdošanas vietā, jo pelēks zīle ir izplatītāks Krievijā. To var atrast no Arkhangelskas ziemeļos, bet uz Ukrainu - dienvidos, turklāt visā Sibīrijas taigā dzīvo Kamčatka un Okhotskas jūra austrumos. Ziemas migrācijas laikā pelēkās zīlītes sēklas dodas tālāk uz dienvidiem, satiekoties pat Ukrainā.

Abas gaichek sugas atšķiras savā ligzdošanas preferencē, jo brūnais titrs dod priekšroku rupjiem lapu kokiem, un pelēks dod priekšroku neapstrādātiem jauktiem skujkoku mežiem un dzīvo pat attālā Taiga.

Gaichki ir ļoti mobilas un pat neskaidras: viņi nemērē vienu minūti mierā. Viņi gudri pārvietojas pat blīvākajos filiālēs, meklējot dažādus kukaiņus. Ja zīle kļūst lielāks, tad viņa to tur ar pirkstiem, un viņa lauza gabalus. Viņa uzmanīgi izskata visas plaisas un plaisas mizā un koku zaros, cerot atrast laupījumu. Un mazais zīle barojas galvenokārt ar katru mazo lietu, tai skaitā mazo zirnekļu un kukaiņu olas, pusi un kukaiņu kāpurus, meklējot ēdienu no rīta līdz vakaram. Un ziemā, salnās un putekļos, putni bieži slēpjas blīvos egļu mežos, kur vējš un sniegs neietekmē. No rudens viņi parādās pie mājokļa, dārzos un parkos, un viegli pierast pie mākslīgās ēsmas, bieži apmeklē barotavas.

Vasarā niggaws ēd tikai dzīvnieku barību, kas ir pietiekami, bet rudenī viņi sāk patērēt dažādas sēklas. Gaichi, gan brūns, gan pelēks, ēd saulespuķu sēklas, sējas dadzis, dažādi rudzupuķi, salvijas, marinēti gurķi, serpukha un daudzi citi, galvenokārt no Compositae. Viņi labprāt āmurē mātītes sēklas, savācot tos no sausiem kātiem, kas izvirzās no sniega zem meža ceļu malām un gar malām. Bieži vien starp sēklām un hibernējošu kukaiņu kāpuriem sastopami cūkgaļas.

No agra pavasara gaitas atgriežas ligzdošanas vietās. Pelēko vāciņu iecienītākās ligzdošanas stacijas ir nedzirdīgas un purvainas meža upju krastas, kurās ir sapuvušas lapu koku nobeigušās koksnes. Mazuļu ligzdu novieto dobumā, parasti ļoti zemu no zemes, visbiežāk sapuvušos celmos vai sadalītos kokos ar mīkstu sapuvušu koku. Ja sieviete ieņem dobu dobumu, tas aizņem no 8 līdz 25 dienām. Gnezdovaya odere ir ļoti niecīga, izgatavota no plānām, sasmalcinātām lūksnes šķiedrām, sūnām vai pat no koka puves, un spalvas, vilna un dūnas ir ļoti reti. Griezuma diametrs ir 25-35 mm, dobuma dziļums ir 100-200 mm.

Ērta ligzda notiek aprīlī. Pilna sajūga tiek novērota maija pirmajā pusē. Inkubējamās olas ilgst 13-15 dienas. Cāļi atrodas ligzdā 17-19 dienas. Cāļu izlidošana notiek jūnija beigās - jūlija pirmajā desmitgadē.

Maza zīle brūna galvas: izskatu

Putnam ir neliels blīvs korpuss, kura garums ir līdz 14 cm un kura masa ir 9-14 g, īss kakls un pelēcīgi brūna krāsa. Diezgan lielas galvas un galvas aizmugurē ir matēts melns toni. Lielākajai daļai muguras, vidējo un mazo spārnu, plecu, nadhvoste un muguriņu ir brūngani pelēka krāsa. Vaigi balti un pelēki. Kakla malās ir okera toni. Kakla priekšpusē ir tā saucamā dickey - liela melna vieta. Rēķinam ir tumši brūna krāsa. Putna dibens ir netīrs, balts ar nelielu okera toni, kājas un ķepas ir tumši pelēkas.

Vītolu zīlīti lauka apstākļos var viegli sajaukt ar melngalvjiem. Atšķirība starp tiem ir tā, ka pulverim ir matēts, nevis spīdīgs melns vāciņš un pelēcīgi gareniska sloksne uz sekundāro spārnu spārniem. Šo putnu visredzamākā iezīme ir viņu dziedāšana.

Dzīvotnes

Brūnišķīgi cāli ir atrodami Eirāzijas meža zonās, sākot no Lielbritānijas un Francijas centrālajiem reģioniem un beidzot ar Klusā okeāna un Japānas salu krastu. Ziemeļos tā dzīvo mežainās veģetācijas apgabalos, kā arī Skandināvijas un Somijas meža tundrā. Dienvidos atrodas stepes.

Vītolu zīle tiecas dzīvot skujkoku, kalnu un jaukto mežu līdzenumos, kur aug priede, lapegle, egle, kā arī upju un mitrāju palieņi. Sibīrijā tas nokļūst tumšā skujkoku taigā ar sphagnum purviem, vītolu kokiem un alksnis.

Eiropā tā galvenokārt dzīvo starp palieņu mežu krūmu veģetāciju, meža malām un mežaudzēm. Kalnu apvidū atrodas augstums 2000 m līdz 2745 m, piemēram, Tien Shan. Ārpus vaislas sezonas putns mēdz pieaugt daudz augstāk. Piemēram, Tibetā pulveris bija redzams 3960 metru augstumā virs jūras līmeņa.

Dzīves veids

Šīs sugas putni ligzdo aprīlī un maijā. Pārsvarā tie ir sēdošie dobumos, kas atrodas celmos un mirušos kokos nelielā attālumā no zemes. Mazais zīle ir brūns, tāpat kā dzenis, dod priekšroku, lai izplūst mājoklis puvumā, kas ir bojāts. Dobi dziļums ir apmēram 20 cm, diametrs ir 6-8 cm.

Putni ir iesaistīti ligzdas sakārtošanā pāros, kurus viņi atrod rudenī. Vīrieši pirmajā dzīves gadā meklē sievietes tuvākajā teritorijā (ne vairāk kā piecus kilometrus). Ja viņi to neizdarīs, viņi lido prom no meža attālākajiem rajoniem.

Mazuļu ligzdas izveidei aizņem vidēji vienu līdz divas nedēļas. Šim nolūkam putni izmanto zarus, koku mizu, mizu, vilnu un spalvas. Plūmju ligzdas atšķiras no citu gaichex sugu mājokļiem, jo ​​tās nespēj sūnu savās mājās. Zīle - brūna galvas zīle - mīl veikt kešatmiņas ar augu sēklām, bet visbiežāk aizmirst dārgumu atrašanās vietu.

Pulveris ēd dažādus mazus bezmugurkaulniekus un kāpurus. Šādā veidā meža ekosistēmai ir milzīgas priekšrocības, jo tās regulē kukaiņu skaitu. Turklāt tie barojas ar augu augļiem un sēklām.

Vasarā jaunā zīle diēta tiek sadalīta vienādi starp dzīvnieku un augu izcelsmes pārtiku. Ziemā tie barojas galvenokārt ar kadiķa, priedes un egles sēklām. Cāļus baro zirnekļi, tauriņu kāpuri, pievienojot dārzeņu barību. Pieaugušie pieaugušie izmanto pārtikā sliekas, bišu, sēņu, mušu, moskītu, skudru, ērču un pat gliemežu lietošanu.

No augu pārtikas produktiem savā uzturā ietilpst tādi graudaugi kā kvieši, kukurūza, auzas un mieži. No ogām labākie ir dzērvenes, pīlādži, brūklenes, mellenes un cotoneaster. Putnu barotavas apmeklē ļoti reti.

Audzēšana

Šī sezona sakrīt ar ligzdošanas laiku. Manekeni pirmajā dzīves gadā atrod mate un paliek kopā, kamēr viens no viņiem nomirst. Brūnā galvas gaicheka dzīves ilgums nav lielāks par deviņiem gadiem.

Vīriešu laipnību pavada dziesmas un krata spārnus. Pirms pārošanās viņi demonstrē sievietēm ēdienu. Pirms dēšanas sākšanas putni atsāk ligzdu. Tādējādi inkubācijas sākumā olas tiek klātas ar pakaišiem. Klāšana parasti sastāv no 5-9 baltām olām ar sarkanbrūnām plankumiem. Izšķilšanās turpinās visā pusmēness. Šajā laikā vīrietis ražo mātei pārtiku un aizsargā ligzdu. Dažreiz sieviete kādu laiku lido no mājokļa un baro pati.

Cāļi asinhroni izšķīst divas līdz trīs dienas. Sākotnēji tie ir pārklāti ar reti brūngani pelēku pūku, knābja dobumam ir brūngani dzeltena nokrāsa. Sievietes un vīrieši kopā baro jauniešus. Vidēji viņi ikdienā iegūst 250-300 laupījumu. Naktī un aukstās dienās titets, brūna galvas zīle, sēž neatdalāmi dobumā, sasildot pēcnācējus. Nestlings mazliet pamazām sāk lidot pēc 17–20 dienām pēc piedzimšanas, bet tās joprojām ir atkarīgas no vecākiem, jo ​​viņi nespēj patstāvīgi iegūt pārtiku. Jūlija vidū putnu ģimenēm ir kopšana kopā ar putnus, kuros, papildus krūtīm, var atrast pikas, vainagus un riekstus.

Brūnā galvas titāna vokālais repertuārs nav tik daudzveidīgs kā, piemēram, melngalvīgs. Klasificē divu veidu dziesmas: demonstratīvs (izmantots pāris piesaistīšanai) un teritoriālais (ligzdošanas vietas marķējums). Pirmais veids sastāv no izmērītu mīksto mīksto svilpes skaņu sērijas. tyi "Vai" Tii ... Tii ... ". Vītolu zīle (skatīt attēlu zemāk) veic šo dziesmu vienā augstumā vai dažkārt paaugstina toņu. Chubby dzied visu gadu, bet visbiežāk tas notiek pavasarī un vasaras otrajā pusē.

Teritoriālais svilpes ir daudz klusākas, salīdzinot ar demonstrējošo, un atgādina gurlingu trillu ar pārtraukumu. To biežāk veic vīrieši nekā sievietes. Arī daudzi putnu vērotāji dzied „mulsinošu” dziesmu. Bieži sastopamie zvani ir tipiski zilās zilās sugas "chi-qi" ģimenei, pēc kuras jūs gandrīz vienmēr varat dzirdēt grabojošu un rupjāku "jee ... jee ...".

Tas ir arī interesanti!

Vītolu zīle - gudrs un veikls zīle, kas dzīvo Āzijas un Eiropas mežos. Skujkoku mežu mīļotājs, kukaiņu kāpuri, augu sēklas un neaizskaras svinēt cilvēka galda paliekas.

Starp dažādiem putniem ir pirmās acu uzmetiena sugas, kas nav pamanāmas. Un ne pārāk slavens, varbūt tāpēc, ka viņi ne spin katru dienu jūsu acīs, piemēram, zvirbuļi vai krūtis, vai arī viņi nevar lepoties ar greznību, piemēram, papagaiļus vai pāvus. Kopumā viņiem nav izcilu iezīmju, kas būtu populāras personai. Bet to pastāvēšanas grūtības un izturība, ar kuru tās pārvar, ir pelnījušas cieņu. Un maziem, bet drosmīgajiem un spēcīgajiem gabaliem ir tiesības pēc iespējas vairāk uzzināt par tiem.

Aiz tumšajiem mežiem, augstiem kalniem ...

Pavisam nesen, neliels putnu pārstāvis, saukts par "puhlyak", piederēja zilo galvu ģimenei. Bet, pētot labākos paradumus, izskatu un dzīvesveidu, ornitologi ir sapratuši, ka tā ir absolūti neatkarīga putnu grupa. Tāpēc tās tika izdalītas atsevišķā ģints, kurai tika dota smieklīga un sirsnīga definīcija - zīle.

Gaichas ir sadalītas divās pasugas: Melngalvju un brūna galvas. Šie bērni nav īpaši labvēlīgi personai un dod priekšroku tērēt nedzirdīgos neciešamos mežos. Viņi var ierasties uz mājokli tikai kā pēdējo līdzekli, ja viņi ir spiesti doties bada apmeklējumam. Pat barotavas ar pārtikas apmeklējumu ļoti negribīgi.

Savā dzimtajā zemē gaashes izvēlējās biezeni no Eirāzijas un Amerikas skujkoku mežiem, Kanādas un Kaukāza kalnu un taiga reģioniem, kā arī Karpatu, Sahalīnu un Japānas salām.

Pulvera izskats un apraksts

Brūnu galvu gaichek ģimene miniatūru izmēros atšķiras, tikai 12 cm, ne vairāk kā 14 cm. Plus mazs astes 5-6 cm. Mazās meitenes svars nepārsniedz 10-15 gramus.

Putna izskats ir diezgan neuzkrītošs:

  • Virzieties ar tumšu, tālejošu cepuri. Atšķirība starp abām sugām ir tāda, ka melngalvju gaichī šis vāciņš ir melnā krāsā, un melnbrūnos graudos tas izdala brūnu nokrāsu.
  • Putna kakls ir balts ar melnu "tauriņu" uz krūtīm.
  • Aiz muguras un virs virsmas ir pelēks, viss ar tādu pašu brūnganu nokrāsu.
  • Vēdera balta gamma.
  • Gaiši sarkanīgas nokrāsas malas un izlīdzināšana.
  • Lidojuma un astes spalvas ir pelēkas, ar tādu pašu brūnumu kā mugurai.

Putns tika saukts par pulverveida pulveri, jo sliktos laika apstākļos vai aukstumā tas stipri pūš spalvu. Šajos brīžos tā spožums diez vai nav pamanāms. Jā, tas nesāk dzirkstīt ar visām varavīksnes krāsām, bet tās astes un spārni ar plaši atvērtām spalvām šajā laikā atgādina trīs mazus tērauda ventilatorus ar skaidri definētām malām, kas savstarpēji savienotas. Ļoti skaista skats.

Mūzikas talanti

Mēs nevaram vienkārši pateikt mazliet par zīlītes dziedāšanas spējām. Ņemot vērā putna atdalīto biotopu, bieži vien nav iespējams liecināt par tās trillēm. Tiem, kuriem tas bija laimīgs, vienā balsī būs teikts - dziedāt drupatas ir garšīgas! Tas ir lieliski! Ptah repertuārs nav bagāts ar variācijām, no tām ir tikai trīs:

  • noteikt teritoriju
  • pāru meklēšanai pārošanās sezonā,
  • par vīriešu līdzjūtības izpaušanu savai draudzenei laipnības laikā.

Bet, ja jūs tikai zinājāt, cik iedvesmojošs, melodisks un maigs nigga izpilda savas dziesmas, kā tas fascinē savu balsi un glāstīja auss. Putnu mūzikas spējas pilnībā kompensē rutīnas izskatu.

Diēta un uzturs

Gaichka patīk ēst. Vai tas ir pārsteidzoši, cik tik liels pārtikas daudzums ir mazs, veikls mazs ķermenis? Bet putns ir ne tikai glutons, bet arī meža kārtība. Tās uzdevums ir atbrīvot kokus no dažādiem parazītiem zem mizas. Ko pichuga un dara ar lielu prieku. Vasarā pusdienu galdiņu veido kukaiņi un to kāpuri. Otrā puse ir augu izcelsmes pārtika: sēklas, augļi, ogas, pat sēnes. Viņiem patīk svētki graudaugos uz kviešu, kaņepju, kukurūzas un miežu laukiem.

Ziemā dārzeņu barība ir uztura pamats. Ziemassvētku eglītes, ciedru, īveņu koku sēklas. Dzīvnieku barības trūkums tiek papildināts, mucot kukaiņus, kāpurus un kāpurus no koka mizas. Ievērības cienīgs ir tas, ka, lietojot sīkrīku, gandrīz nekad nenonāk pie zemes, dodot priekšroku savākšanai tieši no krūma, kāta vai kāta.

Raksturīgas iezīmes dzīvē un uzvedībā

Apaļš - putni ir mazkustīgi, reti migrē. Mēs varam teikt, ka šie ģimenes putni. Viņi meklē savu dvēseles māti ilgi pirms vaislas sezonas, rudenī paņem sev līdzi palīgu, aprīkojot ģimenes ligzdu, un tikai pēc sešiem laimīgas dzīves mēnešiem viņi sāk sagatavoties vaislas dzīvei.

Neatkarīgi putni paļaujas tikai uz savu spēku un nekad neaizņem kādas kreisās ligzdas. Viņi paši izplūst paši savas mītnes ar mīkstu, sapuvušu koksni. Šim nolūkam nobirušie novecojuši bērzu koki, alksnis, apses - vispopulārākie mājokļu varianti.

Pāris dobu dobumu, 20 cm dziļi, ar diezgan plašu ieejas caurumu - līdz 8 cm. Smagais darbs aizņem vidēji 2 nedēļas. Mājoklis ir apdzīvots ar mizu, zariem, spalvām un dzīvnieku matiem. Un viņi nekad neizmanto sūnu ligzdas uzlikšanai.

Video "Little Brown Tit" dziedāšana

Mierīgi aprīkots ligzda ir gatava un tajā būs silta un mājīga. Starp citu, mazie putni ir ļoti gudri. Lai netiktu pievērsta uzmanība savai mājai, viņi aizvada visas izbāztās šķēlītes prom vai slēpjas adatās.

Ptahas nedzīvo būvētās ligzdās dzīvībai. Pagājušā gada ligzdošanas kolonijas atgriežas ļoti reti. Pēc ziemošanas un pēcnācēju audzēšanas rudenī cikls sākas jaunā veidā: mājokļu meklēšana un izvietošana, ziemošana, cilts. Un pamestajās mājās citi putni dzīvo ar prieku: asins zvēri, titmouse, skrejceļnieki un citi meža iedzīvotāji.

Apaļš ir mānija, lai slēptu daudzus kešatmiņas ar sēklu rezervi. Bet tikai viņu atmiņa gandrīz vienmēr neizdodas. Ļoti reti viņi vēlāk var paši atrast savus dārgumus un no līdzīgu noliktavu kaudzēm, tad jauni koki dīgst jaunām paaudzēm.

Skatiet videoklipu: Minirallijs Karosta 2018 Actions & Mistakes (Februāris 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org