Dzīvnieki

Kur dzīvo skunk? Svītrains skunk: apraksts, fotogrāfija

Pin
Send
Share
Send
Send


Skunk ir Skunk ģimenes (Mephitidae) plēsīgais zīdītājs. Vārds skunk ir gandrīz mājsaimniecības nosaukums, un, lai gan lielākā daļa cilvēku to nekad nav redzējuši, ikviens, iespējams, dzirdējis par tās iezīmēm, lai izceltu neticami nepatīkamu un noturīgu smaržu. Tomēr, godīgi, jāatzīmē, ka dzīvnieks ceļo uz "ķīmisko uzbrukumu" tikai briesmu gadījumā, parasti brīdinot ļaunprātīgo personu par saviem nodomiem. Kopumā pēc savas būtības tas ir diezgan skaists un mierīgu mīlestību.

Kur dzīvo skunks?

Skunks ir izplatīts visā Ziemeļamerikā, Centrālamerikā un Dienvidamerikā, viņi nedzīvo tikai Kanādas ziemeļos. Dzīvnieki dzīvo dažādos biotipos, bet iecienītākie biotopi ir akmeņainas nogāzes un malas pie upēm. Skunks arī jūtas diezgan ērti pilsētās un pilsētās, jo šeit jūs vienmēr varat atrast pārtiku un pajumti. Dienas laikā pilsētas skunks sēž māju cauruļvados un pagrabos, un naktī tie zarnu mucas un izgāztuves.

Skunks veidi un fotogrāfijas

Savā struktūrā skunks ieņem starpposmu starp āmītēm un polemiku. Ķermenis ir spēcīgs, ķepas ir īsas ar gariem nagiem, ko dzīvnieki izmanto pārtikas ražošanā, kā arī caurumu būvniecībā.

Foto skunks pie cauruma.

Skunks ķermeņa garums ir vidēji 35-43 cm, kā arī pūkains astes garums 17-30 cm.

Visi dzīvnieki ir krāsoti melnā un baltā krāsā, bet krāsa var mainīties ne tikai dažādās sugās, bet arī atsevišķās sugās.

Saskaņā ar dažādām aplēsēm pasaulē ir 10–13 skunku sugas.

Svītrains skunk

Svītrains skunk (Mephitis mephitis) ir visizplatītākais ģimenes loceklis. Viņš dzīvo Kanādas dienvidos, ASV centrālajā un ziemeļu daļā, Meksikas ziemeļos. Bieži vien svītrains skunks apmetas priekšpilsētās un pilsētās. Izvieto patversmes urbumos un pagrabos. Mētelis ir melns, ar mugurām atšķirīgas baltas svītras, uz galvas ir balta plankums un balta josla.

Meksikas skunk

Meksikas skunk (Mephitis macroura) ir mazākais no visiem skunks. Tas ir atrodams ASV dienvidrietumu daļā, apdzīvojot akmeņainus kanjonus un tuksnešus. Vilna var būt melna, ar pilnīgi baltu muguru, melnu ar divām plānām baltām svītrām abās muguras pusēs vai pirmās un otrās krāsas opciju kombināciju.

Plankumainie skunks

Spilogale ģints apvieno 3 veidus:

  • neliels skunk (S. gracilis). Izplatīts no Centrālamerikas uz Austrum Meksiku,
  • plankumainais skunkts S.Putorius. Viņš dzīvo dienvidaustrumos un centrālajā ASV uz Meksiku,
  • pigmejs (S. pugmea). Tas atrodas Meksikas rietumos un dienvidrietumos.

Zemāk redzamajā fotogrāfijā - neliels skunk (S. Gracilis).

Visi plankumi ir labi kokgriezēji. Viņi rīko asilus starp akmeņiem, bedrēm, kā arī māju pagrabos. Vilna ir mīkstāka nekā citi veidi. Krāsa ir melna, ar 4-6 intermitējošām baltām svītrām vai plankumiem.

Piggy skunks

Conepatus ģints apvieno 5 sugas:

  • cūkgaļas skunk C.mesoleucus. Tas atrodas Amerikas Savienoto Valstu dienvidos un Nikaragvā,
  • Austrumu meksikāņu Skunk C. leuconotus. Viņš dzīvo Teksasā un Meksikā,
  • puslīnijas skunk C.semistriatus. Tā dzīvo Meksikas dienvidos, Peru, Brazīlijā,
  • Dienvidamerikas skunk C.chinga. Viņš dzīvo Argentīnā, Bolīvijā, Čīlē, Peru, Paragvajā,
  • Humboldt skunk C.humboldii. Tas ir atrodams Čīlē un Argentīnā.

Cūkkopības skunks visbiežāk dod priekšroku nevienmērīgam reljefam, tās organizē patversmes bedrēs un akmeņos. Mētelis ir melns, aizmugurē ir plaša balta josla, aste ir balta. Trūkst baltās joslas uz galvas. Deguns ir plats un kails, neskaidri atgādina cūku degunu.

Skunk smarža - kājnieku ķīmiskie ieroči

Savvaļas, pretīgi smarža, ko izraisa skunks, kairina pat nejutīgāko pret cilvēka deguna smaržu. Bet pašiem dzīvniekiem - tas ir milzīgs ierocis pret ienaidniekiem, viņu drošības garantētājs.

Skunks ir viens no nedaudzajiem zīdītājiem, kas aizsargā sevi ar ķimikālijām. Pirmkārt, skunk brīdina ienaidnieku: uzņemas draudošu pozu, paceļ astes, stumbs kājām, svilpina, paceļas uz priekšu un pat imitē viltus “šāvienu”, t.i. dod ienaidniekam iespēju izvairīties no pretīgi smakojoša šķidruma dušas. Ja tas nedarbojas un ienaidnieks turpina uzbrukumu, dzīvnieks paceļas uz priekšējām ķepām, izliekas ar loku un izplūst indīgas plūsmas caur galvu, precīzi nokļūstot mērķa virzienā no attāluma līdz trim metriem. Pateicoties šim manevram, skunkam nekad nav jāpārvērš atpakaļ uz uzbrucēju. Eļļaina viela izraisa smagu cietušā acu kairinājumu, un ar precīzu kontaktu ar acīm pat īslaicīga aklums ir iespējams.

Galvenā ķīmisko ieroču sastāvdaļa ir butil merkaptāns. Tas uzkrājas divos dziedzeri, kas atrodas abās anusa pusēs. Šos dziedzerus ieskauj muskuļi, kas šauj noslēpumu caur diviem maziem caurumiem. Smirdošs šķidrums, kas atrodas dziedzeros, pietiekami daudz 5-6 šāvienu laikā, šis daudzums uzkrājas apmēram divās dienās.

Kā skunks dzīvo savvaļā?

Neskatoties uz to, ka skunks spēj labi izrakt zemi, viņi visbiežāk izvēlas svešinieku urbumus.

Caurumos dzīvnieki atpūšas, izdzīvo ziemā, dzemdē jauniešus un audzina tos. Skunks ir aktīvs tumsā, viņi izkļūst no saviem caurumiem, kad tas sāk tumsā.

Visi ģimenes locekļi ir lieliskas micellas. To uztura pamatā ir grauzēji un kukaiņi, kā arī iecienītais traktors - tārpi un kāpuri, kas dzīvo augsnē. Kopumā skunks ir visēdāji. Viņi ēd zivis, mazus zīdītājus, putnu olas, augļus, sēklas. Reizēm viņi nepadosies no vardēm, salamandriem, čūskām un pat krita un atkritumu. Dzīvnieki iegūst upuri ar skaņu vai smaržu, jo nav iespējams rēķināties ar redzi - tas ir vāji attīstīts. Lai izdzīvotu ziemā un turpinātu pavasarī pavasarī, rudenim skunks ir divkāršojies.

Lielākā daļa gada, skunks dod priekšroku dzīvot vienatnē un tikai ziemeļu grupās, t.sk. līdz 20 personām, ziemā - parastajās bedrēs. Parasti grupa sastāv no viena pieauguša vīrieša un vairākām sievietēm. Dzīvnieki gulē apmēram 4 mēnešus. "Kāzas" sākas agrā pavasarī, un pēc pārošanās dzīvnieki atkal pāriet uz vienu dzīvesveidu.

Skunks ir diezgan ražīgs: vienā pakaišā var būt līdz desmit mazuļiem. Grūtniecība ilgst aptuveni 2 mēnešus. Gandrīz visās sugās pēcnācēji parādās aprīlī-maijā, pirms augusta sākuma jaunieši dzīvo kopā ar māti un pēc tam dodas uz neatkarīgu dzīvi. Vīrieši neinteresē pēcnācējus, un tas notiek, kad jaunieši tiek nogalināti.

Lielākajai daļai gadu katra sieviete aizņem individuālu platību 2-4 km2, kas ievērojami pārklājas ar citu sieviešu teritorijām. Zemes gabali vīrieši sasniedz vairāk nekā 20 km2 un arī pārklājas.

Skunks ir trakumsērgas pārvadātāji. Bieži vien tie nodrošina ziemas nojumes netālu no saimniecības ēkām, kas palielina mājdzīvnieku infekcijas risku. Tas ir tāpēc, ka draudi nāvīga slimība daudzās ASV norāda, ka likums aizliedz turēt skunks mājās.

Suņi, lapsas, badgers, coyotes un pūces parasti neapdraud skunks, jo baidās no ķīmiskā uzbrukuma. Tomēr tiek uzskatīts, ka indes, ko izraisa indes no cilvēku rokām, šaušanas un saindēšanās rezultātā katru gadu mirst līdz pat 50% no visiem mazajiem dzīvniekiem. Daudzi no viņiem mirst zem automašīnu riteņiem. Ļoti neliela daļa skunku dabā dzīvo līdz trim gadiem.

Svītraina dzīvotne un biotopu dzimtene

Tātad, skunk ir dzīvnieks, ko var viegli atpazīt ar baltām svītrām (plankumiem) uz melnas vilnas. Šī mazā plēsoņa dzimtene ir Ziemeļamerikas teritorija. Tās dzīvotne aptver ievērojamu kontinenta daļu. Tas ir atrodams arī Kanādā. Vienīgie izņēmumi ir Hawaii un Alaska. Vēlas uzkāpt apmēram 2 tūkstoši metru augstumā virs jūras līmeņa, bet daži sugu pārstāvji var uzkāpt augstu kalnos vai vienkārši dzīvot pļavās un mežos.

Ja jūs joprojām nezināt, kur dzīvo skunk, un kādās vietās tās var būt, tad jums vajadzētu tuvāk apskatīt ūdenstilpes un vietas.

Dzīvnieks labprāt apmetas netālu no atkritumu tvertnēm, pagalmā, maskē tās caurumus krūmos, malās un arī klinšainās nogāzēs. Pavado nakti sausās, neuzkrītošās vietās un bieži izvēlas citu caurumu, ko izrakuši citi vienāda izmēra dzīvnieki. Ja skunk dzīvo, vienmēr ir daudz pīļu, zāle un pat cilvēku ēdiena izšķērdēšana. Ir jābūt pieejamam arī ūdenim.

Kā izskatās svītrains skunkts

Šī suga ir diezgan viegli atšķirt plašās baltās svītrās gar melno muguru. Tie stiepjas no galvas līdz astes galam, kas ir ļoti pūkains. Svītrainu plēsoņu svars vidēji nepārsniedz 5 kg, bet pirms ziemas ziemas guļas, zem ādas ādas uzkrājas tauku slānis. Aste ir nedaudz garāka par ķermeni - apmēram 40 cm, bieži vīrieši ir nedaudz lielāki nekā sievietes, dzīvnieku ķepas ir īsas, un purns ir garenisks. Ausis ir nelielas, noapaļotas. Pūkains kažokādas nav nekas mīksts, kā tas var likties no pirmā acu uzmetiena.

Skunka kontrastējošā krāsa ir veidota tā, lai skandāla ienaidnieks būtu redzams no attāluma. Viņa norāda, ka viņas pārvadātājs spēj sevi aizsargāt.

Skunku barošana

Ja jūs pievērsiet uzmanību, nebūs grūti zināt, ko ēd skunk. Šie labsirdīgie dzīvnieki pārtikā ir nepievilcīgi, un viņu ēdienkarte ir diezgan daudzveidīga. Viņi spēj izrakt noderīgas saknes ar garu izliektu naglu un grābekļu lapu palīdzību. Ogas, rieksti, zāle, augļi, dārzeņi, sēklas un cita veģetācija ir viegli absorbējama. Bet galvenais uzturs ir kukaiņi. Arī šie svītraini plēsoņi var sagraut ligzdas, ēst putnus, nozvejot mazus grauzējus, vardes un dažkārt arī zivis. Dzīvnieki necenšas un nešķīst. Viņi rāpo atkritumu tvertnēs un poligonos, meklējot cilvēka atkritumus. Viņi medī galvenokārt naktī un pilnīgi paļaujas uz viņu dzirdi un smaržu, jo viņiem nav labas redzes.

Ir vērts atzīmēt, ka skunks pat ēd koprofāgu, kas pārmeklē to izkārnījumos.

Kā vairoties

Pubertāte skunks sākas 11 mēnešu vecumā. Pavasarī vīrietis, kurš spēj savākt sava veida harēmu, aktīvi piedalās pārošanās spēlēs. Un pēc viņa partnera mēslošanas viņš turpina dzīvot un vairs nepiedalās pēcnācēju aprūpē. Tā kā svītrains skunks būtībā ir viens dzīvnieks, vīrieši var dzīvot tikai kopā ar mātītēm tajā pašā caurumā ziemas periodā - tie apvienojas, lai izdzīvotu.

Liek dzīvniekus 66 dienas. Tiklīdz ir iespējams atrast piemērotu caurumu vai atveri, dzīvnieks sāk to griezt ar nelielu sausu zaļumu un zāli, dažādiem atkritumiem, jo, kur dzīvo skunk, tas ir silts un sauss. Cubs ir dzimuši akli, neaizsargāti un barojas ar mātes pienu līdz pat 6-8 nedēļām. Pēc trim nedēļām viņi atver acis, viņi jau var nedaudz pārvietoties, un, sākot ar 5. dzīves nedēļu, viņi atceļ no cauruma, bet ar māti. Pastaigas laikā viņi aktīvi mācās, kopējot vecāku radinieku paradumus. Mazuļi paliek ģimenē līdz nākamajam pārošanās laikam.

Jāatzīmē, ka mazie pēcnācēji var piecelties par sevi no 4 mēnešu vecuma.

Skunks dzīvesveids

Skunks dzīvo lēni, klusā režīmā, jo daudzi cilvēki domā, ka šie dzīvnieki ir slinki. Tie ir diezgan lēni un reti. To kustības ātrums nepārsniedz 10 km / h. Dzīvnieki labi peld un ir pilnīgi nepiemēroti klinšu kāpšanai. Viņi guļ dienas laikā, un naktī viņi dodas meklēt pārtiku. Savvaļā šie plēsēji dzīvo apmēram 6-8 gadus un mājās vēl ilgāk.

Jāatzīmē, ka skunks nav aizbēguši no saviem ienaidniekiem, jo ​​viņiem ir īpašs aizsardzības līdzeklis, kas ļauj jums nobiedēt no attāluma.

Kā skunks ir aizsargāts

Daba ir devusi skunks unikālu līdzekli nepatīkamas, noturīgas smaržas veidā. Bīstams apdraudējums, dzīvnieks sāk izsmidzināt īpašo anālo dziedzeru saturošo fidīdu šķidrumu. Pirmo reizi tiek uzskatīts par brīdinājumu, un, ja ienaidnieks nesāk atkāpties, skunks kļūst par plaukstu uz priekšējām ķepām, atdod atpakaļ, tad sasniedz mērķi un 7-8 precīzi uzņem acis. Tajā pašā laikā dzīvnieks praktiski nepalaida. Šāda "ķīmiskā ieroča" diapazons - līdz 4 metriem. Skunk smarža ir neskaidri atgādina ķiploku maisījumu ar sapuvušiem kāpostiem, sveķiem un dedzinātām spalvām. Turklāt šķidruma iekļūšana gļotādā izraisa spēcīgu dedzināšanas sajūtu, jo tā satur butil merkaptānu, etil merkaptānu un citus dabiskus savienojumus.

Ir vērts atzīmēt, ka „aromāts” ir ļoti stabils, tas ilgstoši nesabojā un paliek pat pēc vairākām apstrādes metodēm.

Interesanti Skunk fakti

  • Skunks nekad neizmanto savus ieročus cīņās ar sava veida pārstāvjiem.
  • Svītrains skunks (salīdzinot ar citiem vienāda lieluma dzīvniekiem) ir desmit reizes labāk panesams indīgo čūsku kodumiem.
  • Vienīgais skunsu ienaidnieks ir Virginijas pūce. Viņš medī tos naktī un mierīgi ignorē dzīvnieku smaržīgo noslēpumu.
  • Lai svētki uz indīga varde, bites vai kāpuri, skunks velk ķepas uz zemes. Tas palīdz atbrīvoties no lāpstiņām uz plēsēju ādas, stings, utt.
  • Dzīvnieki nevar pretoties saldajam medum - atrodot stropu, viņi ēd ne tikai medu, bet arī bišu ar šūnām.

Faktiski skunks ir ļoti gudrs dzīvnieks un var kļūt par mājdzīvniekiem, ja tie vispirms noņem anālais dziedzerus, kas satur noslēpumu, ar nepatīkamu smaržu.

Daži cilvēki patīk šie dzīvnieki tik daudz, ka viņi labprāt piekārtiem skunk fotogrāfijas mājā.

Skunks saturs mājās

Nesen tā ir kļuvusi ļoti populāra, lai saglabātu skunks dzīvojamās telpās, jo tām ir salds noskaņojums, ir ļoti labsirdīgs un draudzīgs. Turklāt dzīvnieki ir sirsnīgi un lojāli. Atšķirībā no suņa vai kaķa, viņi nekad nesaust savas kurpes vai skrāpēt mēbeles. Ja skunk dzīvo, tas būs ļoti jautri un interesanti. Tāpat kā daži mājdzīvnieki, šie dzīvnieki spēj reaģēt uz iesaukām un pat izpildīt vairākas komandas. Get būris skunk, kas kļūs par viņa māju, un rotaļlietas (bumbiņas ir ideālas). Padariet savu mājdzīvnieku par sausas zāles ligzdu, kur viņš var urbt, un nebaidieties atstāt būru atvērtu - dzīvnieki vēlas brīvi pārvietoties pa māju. Tomēr jums nevajadzētu sākt skunku, kas ir jau vairāk nekā divus gadus vecs, pretējā gadījumā jums būs jāpavada daudz laika, lai to attaisnotu.

Tā kā skunka dzimšanas vieta ir kontinents, kas atrodas planētas rietumu puslodes ziemeļos, tad jāizvēlas atbilstošs uzturs. Neēdiet dzīvnieku sāļus, pikanto, saldo vai taukaino pārtiku. Ēdienkartē iekļaujiet augļus un dārzeņus un aizpildiet vajadzību pēc olbaltumvielām ar zivīm, vistas un olām. Arī dod skunks prosa, rīsi un citi graudi. Pienācīgi rūpējoties, dzīvnieks var dzīvot vairāk nekā 10 gadus nebrīvē.

Jāatzīmē, ka cilts indiāņi bija pirmie, kas pieradināja skunks. Šis dzīvnieku pasaules pārstāvis bija viņu saules simbols, jo tās visu pārsteidzošais aromāts ir salīdzināms ar saules stariem, kas spēj nokrist pat pazemē. Tieši šī iemesla dēļ cilvēki Amerikā, kuriem nav iespēju iegūt neparastu mājdzīvnieku, dod priekšroku, lai telpās saglabātu skunk fotogrāfijas vai pildītus dzīvniekus un figūriņas.

Skunk Spray Fluid Composition

Dabas apveltītie skunks ar šādu funkciju kā smakas aizsardzību. Galvenais šķidruma aktīvais komponents ir etil merkaptāns, butil merkaptāns un citi dabīgi savienojumi, kas ir daudzu zīdītāju izdalījumos.

Neatkarīgi no tā, kur dzīvo skunk, rezultāts ir vienāds. Visiem šīs sugas locekļiem piemīt īpaša garša un noturība. Ja dzīvnieka šķidrums nonāca pie kaut ko, tad pat pēc ilgstošas ​​ārstēšanas un ventilācijas smarža nenonāk pat pēc vairākiem mēnešiem.

Šī aizsardzība ļauj dzīvniekam justies bezbailīgs un lepns neatkarīgi no tā, cik mazs ir. Skunk neizbēg, jo tas nav nepieciešams.

Dzīvotne

Kur dzīvo skunk? Kura cietzeme? Skunk dzimtene ir Ziemeļamerika. Viņi barojas ar kukaiņiem, vardēm, pelēm, ķirzām, putnu ligzdām, neapgrūtina zobus un, kas nav raksturīgi plēsējiem, piemēram, ogām un augļiem. Daudzi iepazina apkārtni un spēlē. Blīvi apdzīvotās vietas ir vietas, kur dzīvo skunk. Viņam patīk apmeklēt pagalmu un atkritumu tvertnes.

Rezervuāru krasts ir vieta, kur dzīvo skunk. Kontinentālā daļa ir liela, bet dzīvnieki nepatīk būt pārāk tālu no laistīšanas vietas. Bet ASV ir vietas, kur visur dzīvo skunk. Viņš nedzīvo Aļaskā un Havaju salās.

Šis neparasts dzīvnieks dod priekšroku nepalielināties virs 1800 metriem virs jūras līmeņa. Bet daži joprojām uzkāpt uz kalniem līdz 4000 metru augstumam. Vēlaties pastāvēt mežos un pļavās, netālu no cilvēkiem. Lielākā daļa no viņiem patīk krūmi, akmeņainas nogāzes un malas pie upēm. Перед тем как впадать в зимнюю спячку, скунсы готовят жилища, собирая сухие листья и траву.

Для ночлега выбирают сухие и неприметные места. Часто зверек выбирает нору, которую вырыл кто-то другой ранее. Самцы зимуют отдельно, а самки - с детенышами.

Эти зверки уничтожают грызунов, вредных насекомых. Милы и привлекательны. Нередко люди держат дома скунсов с удаленными пахучими железами. Увы, они подвержены бешенству.

Itālijā, Vācijā, Lielbritānijā, Nīderlandē un ASV šis dzīvnieks bieži tiek turēts mājās, tāpēc var teikt, ka Eiropa ir vēl viena vieta, kur dzīvo skunk. Dažās vietās šie dzīvnieki ir aizsargāti ar likumu, viņiem ir aizliegts pārdot. Vietās, kur to iegāde ir atļauta, skunks noņem smaržas dziedzeri.

Skunksu veidi

Nav viena veida skunks. To krāsa ir tāda pati, taču katrai ir atšķirīgas iezīmes. Skatījumi:

1. Svītrains skunk. Svars līdz 5,3 kg.

2. Plankumains skunk. Krūmu sugas, svars līdz 1 kg.

3. Sarkans. Lielākais skats. Ir zināms, ka tas var sasniegt deviņus kilogramus.

4. Smirdošs skunk.

Katram no viņiem ir tik neparasts līdzeklis kā smarža.

Svītrainās Skunk Residences

Skunk ir visēdājs. Plašas teritorijas ar koku stādījumiem, pļavām un lauksaimniecības zemi ir vietas, kurās dzīvo svītrains skunk. Parasti dzīvnieki izvēlas apgabalus, kas atrodas ne tālāk kā trīs kilometrus no ūdens. Laulības periods - no februāra līdz martam.

Mātītes ir draudzīgas, bieži dzīvo kopīgā caurumā. Grūtniecība ilgst līdz 77 dienām. Pakaišiem ir no 2 līdz 10 neredzīgiem un nedzirdīgiem kucēniem. Pēc 8 dienām var aizsargāt šķidrumu.

Mazie skunks atstāj mātes aptuveni gadu vecumā pēc pubertātes. Tēviņi ir poligāmi, tāpēc viņi var apvienoties ar vairākām sievietēm. Aprūpe un aprūpe pēcnācējiem nav iesaistīta. Gūstā var dzīvot līdz 10 gadiem, dabiskos apstākļos - mazāk.

Galvenais cēlonis nāvei - visu veidu slimības, tostarp trakumsērga. Bieži vien dzīvnieki mirst uz automaģistrālēm, jo ​​tie ir lēni un tiem ir slikta redze. Neskatoties uz spēcīgo aizsardzību, viņus uzbrūk lielie plēsēji, un dzīvnieki ne vienmēr spēj izdzīvot.

Vieta, kur atrodas svītrains skunk, atrodas kontinentālajā Amerikā.

Skunks nespēj noķert zivis vai lielu laupījumu, tāpēc tas barojas ar maziem grauzējiem, vardēm utt. Dzīvnieks spēj uzbrukt bezpalīdzīgiem trušiem. Pārējā ēdienkarte ir atkarīga no sezonas. Siltā sezonā viņš ēd augļus, ogas, sēklas, veģetāciju.

Plēsoņa medības galvenokārt notiek naktī. Skunkam ir slikta redzi, tāpēc viņš izmanto dzirdi un smaržo medības.

Dzīvnieks rullē kādu laupījumu uz zemes, bet ne par neko, bet, lai likvidētu indīgo ādu vai noņemtu smailīgos matus. Neatkarīgi no tā, ko nozveja, viņš to uzreiz ēd. Skunks nevēlas ēst medu, uzkrājas stropā, ēd visu saturu, ieskaitot šūnus un bites.

Viņiem, bišu dzeltenā dzelte nerada draudus, jo biezs mētelis nodrošina aizsardzību pret kodumiem. Var ciest tikai purns.

Mājas saturs

Ja jums mājās ir skunk, jums jāievēro ieteikumi par uzturu. Pārtikai nevajadzētu būt asu, nesālītu, pikantu, zemu tauku saturu. Puse no uztura ir dārzeņi un augļi. Proteīna papildināšanai ir piemērotas vārītas vistas, olas vai zivis. Rīsi, prosa un citi graudi būtu pastāvīgi uzturā. Skunks patērē tikai dabiskus produktus. Saimniecība sniedz daudzas priekšrocības, jo tās likvidē grauzējus un bīstamus kukaiņus.

Kā jau minēts, Amerika ir vieta, kur dzīvo skunk. Fotogrāfijas skaidri parāda, kā izskatās dzīvnieki, parādot sugas atšķirīgās iezīmes. Krievijā PSRS laikos viņi centās aklimatizēt dzīvnieku, bet mēģinājumi bija neveiksmīgi.

Skunks ir pārsteidzoši mazi savvaļas dzīvnieki, kas dzīvo savvaļā. Tie ir apveltīti ar īpašu aizsardzību un pievilcīgu izskatu, kā arī skaistu raksturu.

Audzēšana

Skunku ģimene ir daudzšķautņaina, vienīgais vīrietis sāk vairāku sieviešu “harēmu”. Pārošanās periods sievietēm notiek reizi gadā un ilgst trīs dienas, un pēc mēslošanas (ziemas beigas ir pavasara sākums), bieži notiek embrija diapauss. Grūtniecība var ilgt no 60 līdz 80 dienām, atkarībā no laika, kad embrijs nonāk dzemdē, tad vasaras vidū parādās 6-10 mazuļu pēcnācēji.

Pirms dzemdībām sieviete dekorē savu zāli zem zemes vai starp akmeņiem, sasildot to ar sausu zāli. Bērni piedzimst akli un kaili, tie barojas tikai ar pienu, viņi nespēj bez mātes. Bet pēc nedēļas viņi atver acis, pēc četriem, viņi zina, kā kļūt par kaujas nostāju, ar astes pacēlumu, un pēc diviem mēnešiem jaunieši kļūst par neatkarīgiem un gataviem cīņai.

Skunks dzīvo dabā uz īsu laiku, tikai 2-3 gadus. Tas ir saistīts ar slimībām, kurām tās ir ļoti jutīgas: trakumsērga, mēris un tularēmija, turklāt šie dzīvnieki bieži nonāk automaģistrālēs, kas iet uz automaģistrālēm. Mājās viņi var dzīvot ilgāk - līdz 10 gadiem.

Austrumu plankumainais skunk

Plankumainajam (austrumu) skunkam ir ļoti skaista mētelis: melnā fonā ar svītrām ir sniega baltas plankumi, no kuriem viens atrodas uz pieres un pāris obligāti uz ausīm. Tās dzīvotne izstiepās no Meksikas uz Kanādu. Līdzenumi, augsnes pļavas, meža un tuksnesis - šīs sugas skunks dzīvo. Viņi nebaidās no cilvēkiem un bieži dodas pagalmā, apmeklē atkritumu tvertnes un var uzkāpt bēniņos.

Tāpat kā svītrainas sugas, plankumainie dzīvnieki medī naktī, taču, atšķirībā no iepriekšējiem, viņiem patīk kāpt kalnos un kāpt akmeņos. Viņi bieži organizē patversmes tukšu koku iekšpusē, retāk burrows. Vismazākā apdraudējumā plankumainais dzīvnieks uzņem sākotnējo akrobātisko pozu, stāvot vertikāli uz priekšējiem ķepām augšup ar asti. Ja šī atturēšana nepalīdz, tiek izmantots „smaržīgais” šāviens.

Sunda Badger

Smirdīgs badger vai teledu dzīvo Dienvidaustrumāzijas salās (Borneo, Java, Sumatra uc). Ārēji tas izskatās kā parasts āmurs, bet seja ir cūku līdzīga ar deguna galu, astes īss, mats ir 3-4 cm garš, melns vai brūns. Galvas augšpusē ir balta plankuma apdare.

Šos dzīvniekus sauca par smirdošiem, jo ​​briesmās viņi, tāpat kā skunks, atvaļina smaržīgo šķidrumu no dzimumlocekļa zem astes. Tās barojas ar auga pazemes daļām, kāpuriem un kukaiņiem, augiem, putnu olām, kārbām.

Skunk apraksts un ieradumi

Daba ir ļoti uzmanīga attiecībā uz noteiktu dzīvnieku sugu dzīvotnēm. Šie dzīvnieki tūkstošiem gadu pēc savas dzīves ir pielāgoti vietējiem apstākļiem un ir ideāli piemēroti tiem. Arī Amerikā ir vairākas dzīvnieku sugas, kas dzīvo tikai tur un nekur citur. Viens no tiem ir skunk.

Skunks ir ļoti slavens ar savu divējādību: tas izskatās kā ļoti gudrs un pievilcīgs dzīvnieks ar pūkainu melnu un baltu kažokādu un lielisku krūmāju, bet, ja viņš nobijies, viņš nekavējoties izkaisa ļoti smirdošu noslēpumu, kas atrodas anālās dziedzeri zem astes un pārvērš uzbrucēju spiediens. Savvaļā neparastas zīdītāju krāsas ir signāls plēsoņām un dabīgiem ienaidniekiem, tomēr, ja kādam šādam draudam nepietiek, un šļakatām noslēpumi būs mazi, skunks izmantos asus, spēcīgus nagus, kas paslēpti cieši adītu, muskuļu kāju spilventiņos.

Lielākie no tiem ir kokvilnas skunks, kuru svars sasniedz 4-5 kg. Mazākais - plankumains svars no 200 g līdz 1 kg. Svītrains un meksikāņu skunks ir visizplatītākais. Tie ir diezgan lieli un lieli dzīvnieki, to garums ir līdz 40 cm, un, lai gan astes garums ir 20-30 cm, to svars ir no 1,5 līdz 5 kg.

Skunks ir lielas izliektas nagi uz ķepām, ar kurām viņi var viegli izrakt.

Viņiem ir garš, biezs un grūts kažokāds. Uz muguras no galvas līdz astei ir baltas svītras. Zem skunku astes atrodas dziedzeri, kas rada šķidrumu ar pretīgi smaržu. Tas ir viņa ierocis. Kad skunk ir briesmās, viņš pārvērš muguru pret ienaidnieku, paaugstina asti un snaipera ceļā precīzi izliek šo pretīgi smakojošo plūsmu līdz 3 metriem tieši uz mērķi. Ja šis šķidrums nokļūst acīs, ienaidnieks kādu laiku kļūst akls un šī šķidruma smarža ir tik noturīga, ka to nevar noņemt vairākas dienas. Tāpēc skunks praktiski nav ienaidnieku. Lai gan viņš var kļūt par izsalkušu izsalkušu kojotu vai puma.

Kur dzīvi - dzīvo

Skunk dzīvo gandrīz visās Ziemeļamerikā no Kanādas uz Meksiku. Viņi dzīvo galvenokārt mežā, dodot priekšroku vietām, kuras viņi ir apguvuši. Skunks ir visēdāji, tie medī mazus grauzējus, zivis, sagrauj ligzdas un dažreiz nevilcinās. Bet viņi var ēst zāli, lapas, augļus un riekstus. Galvenokārt noved nakts dzīvi. Dabā skunks nedzīvo ilgi, 2-3 gadus.

Lai komfortabla eksistence, skunks izrakt normas un bedrītes, var apmesties jau esošajā, jau iepriekš bezjēdzīgi izspiežot iepriekšējo īpašnieku ar vienu no saviem uzskatiem, ja, protams, tie sakrīt ar spēku un lielumu. Viņi lieliski uzkāpt kokos. Vasarā un rudenī skunks rūpīgi uzkrājas lielas zemādas tauku rezerves, un ziemā viņi cenšas pavadīt vairāk laika urbumos, kļūstot aktīvākiem tikai tad, kad parādās pirmā pavasara saule. Dzīvnieki tiek nogādāti ziemā mazās grupās un ģimenēs, ieskaitot vīriešu dzimumu, sievietes un vairākus mazuļus, vai vienu vīriešu un vairākas sievietes.

Skunks ir ļoti slikta redze, viņi nevar redzēt neko vairāk par trim līdz pieciem metriem, bet viņa smaržas un dzirdes sajūta ir labi attīstīta. Skunks dod priekšroku ēdienam un medībām naktī, aiziet no patversmēm krēslā.

Skunks ir nepievilcīgs pārtikā, to ikdienas ēdienkartē ietilpst dažādas ēdamas saknes, ogas un garšaugi, kukaiņi, mazie abinieki, putnu olas, nieres, rieksti, nešķīstoši un cilvēku ēdiena paliekas. Pārtikas meklējumos skunks ir spītīgs un pat nepieklājīgs: viņi saplēš zemi, izmet lapas un sapuvušos mizas gabalus, klīstot uz pilsētu nomalēm, izgāžot atkritumus un izgāztuves.

Šiem zīdītājiem nav daudz dabisko ienaidnieku - skunks nav tik viegli ēst, pateicoties tās perfektai bioloģiskajai aizsardzībai. Pat skarbie lāči baidās no skunk skunk un dod priekšroku, lai apietu pūkains zvērs, kas nedaudz paaugstina asti un apdraud asus, skuvekli līdzīgus zobus. Ir gadījumi, kad skunks kļuva par lapsām, lieliem pūķiem un kojotēm, bet tie ir ļoti reti. Visbiežāk plēsīgie putni, kas pazīstami ar vāju smaržu, medību skunks.

Pārošanās sezonā vīriešu skunk var sagrābt no vairākām mātītēm, jo ​​pārējo gadu skunks lielākoties ir vientuļi un nav ļoti sabiedriski, pat viens ar otru. Laulības spēles sākas pavasara sākumā, un vasaras vidū, pēc īsas grūtniecības, sieviete rada pēcnācējus: no sešiem līdz desmit mazuļiem. Jaundzimušie skunki ir dzimuši akli un ir ļoti atkarīgi no mātes, pusotru mēnesi viņi barojas tikai ar pienu, un divas nedēļas pēc dzimšanas viņu acis sāk atvērt pakāpeniski. Bērni ātri attīstās, aug un kļūst spēcīgāki, un jau četrus mēnešus tie var būt nopietns "smaržīgs" drauds traucēt viņu mieru.

Bērnu skunks paliek kopā ar māti apmēram divus mēnešus pēc acu atvēršanas. Viņi bez grūtībām seko viņai, mācoties nopelnīt savu pārtiku un aizstāvēt sevi pret ienaidniekiem.

Mājas skunks

Nesen, daudzi no skuntiem kā mājdzīvnieki saglabājuši savu anālo dziedzeru izņemšanu, izdalot smaržu noslēpumu. Bet daži īpašnieki tam nepievērš uzmanību un atstāj savu "ieroci" skunkam. Mājās skunks var dzīvot 5-6 gadus. Tomēr dažās ASV valstīs skunks kā mājdzīvnieki ir aizliegti ar likumu, jo tiek uzskatīts, ka skunks var būt trakumsērgas nesēji.

Bet tas nenozīmē, ka skunk nevar kļūt par mājdzīvnieku! Tas ir ļoti labsirdīgs un sabiedrisks dzīvnieks, ar ļoti labvēlīgu raksturu. Ja mājas kaķi vai suņi dažreiz var izrādīt savu raksturu, suns var košļāt kurpes, kaķis var skrāpēt mēbeles, tad skunks nekad to nedarīs. Skunks ir ļoti lojāls un sirsnīgs. Viņi netraucē citus mājdzīvniekus un mazus bērnus. Visbiežāk notiek pretējs. Tāpēc pārliecinieties, ka dzīvnieks spēles laikā nav cietis.

Mācīt dzīvniekus no pirmajām iepazīšanās minūtēm. Tātad jūs iemācīt dzīvniekam uzticēties jums. Skunks nekad nekoķē savu kapteini. Viņi atsaucas uz glāstīšanu un mīlestību, kad viņi spēlē ar viņiem. Spēlēs iegādāties rotaļlietas mājdzīvnieku veikalos. Visu veidu bumbiņas, lielas peles un nūjas darīs. Mēģiniet izvēlēties vidēja izmēra rotaļlietu ar minimālām sīkām detaļām, lai skunks neuzturtu vai neko nedarītu. Skunkam ir nepieciešams būris, kur viņš var justies droši. Neaizmirstiet dzīvnieku miega un atpūtas laikā. Neaizmirstiet ievietot būrī sausas zāles vietu, lai dzīvnieks varētu tajā iejusties. Atstājiet būris atvērtu, lai mājdzīvnieks varētu brīvi pārvietoties pa māju. Jūs nevarat baidīties, ka mājas augi vai mēbeles - skunks nekad nesāpēs, bet var pārvietoties. Jūs būsiet pārsteigti, cik kārtīgi dzīvnieki.

Neaizmirstiet, ka skunk ir nakts dzīvnieks. Ja nevēlaties, lai viņš naktī pamodos, lai spēlētu, tad aizveriet durvis uz guļamistabu. Dzīvnieks pats spēj izklaidēties rotaļlietu klātbūtnē. Nemāciet dzīvniekam gulēt naktī. Viņš pats galu galā pārstrukturējās uz jūsu ikdienas rutīnu. Skunk vajag lielus nagus, nevis aizsardzību, bet gan pārtiku. Viņi absolūti nesaskrāpē kā kaķi. Lai neradītu mājdzīvnieku neērtības, sagrieziet nagus reizi nedēļā ar naglu griešanas mašīnām. Procedūra ir absolūti nesāpīga dzīvniekam.

Atcerieties, ka ziemā savvaļas skunks pārziemo. Mājās tas nenotiek, bet dzīvniekam ir vajadzīgs daudz vairāk laika gulēt un mazāks pārtikas daudzums. Skunk uzturs sastāv no kukaiņiem un augu saknēm, ko ir diezgan grūti nodrošināt. Barojiet savu mājdzīvnieku vārītu vistas fileju, dārzeņus, žāvētus augļus un sēklas. Skunks mīl labību un ogas ļoti daudz. Palutiniet savu mājdzīvnieku! Ja jums nav laika gatavot, tad skunk būs labprāt ēst sausus suņu ēdienus. Bet, lai uzturs ātri pārtiku vien nav vērts. Tie izraisa urolitiāzes attīstību.

Skunks neprasa īpašu vakcināciju. Jūs varat veikt vakcināciju suņiem saskaņā ar standarta plānu. Divreiz gadā ir vērts dot preparātus no helmintām, pat ja dzīvnieks nav staigājis. Staigāšana uz skunk ir liels stress. Kad viņu dziedzeri tiek izņemti, viņi nevar aizstāvēties no kaķiem un suņiem tādā veidā, kādā tie ir pieraduši. Ja jums ir nepieciešams transportēt dzīvniekus, veiciet to kaķu būrī. Mājdzīvnieki ir ļoti kautrīgi.

Nepalaidiet divus gadus vecu skunku māju. Tas var aizņemt daudz laika, lai pieradinātu. Pieaugušais dzīvnieks, kas dzīvoja savvaļā, piesardzīgi pret cilvēku. Jūs nevarēsiet veidot uzticības attiecības ar viņu. Nepilngadīgie, gluži pretēji, ir ļoti viegli pieradināti un apmācīti. Viņi var veikt lielisku kampaņu mājās, kur tiek rīkotas tikšanās un spēles. Skunks nav agresīvs un ļoti labs ikvienam. Tas ir vērts atcerēties, aicinot viesus. Dzīvnieks var būt ļoti nobijies ar skaļām skaņām un nepazīstamām sejām, tad tas nonāks garā miegā un apātijā.

Ar aprūpi, jums būs mājā gudrs, mazs dzīvnieks, kas patīk mājsaimniecībā.

Skatiet videoklipu: ENCHANTIMALS. IDEJAS ZIEMASSVĒTKU DĀVANĀM. GIVEAWAY. (Aprīlis 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org