Dzīvnieki

HARE-RUSAK, APRAKSTS, VIDE, VIENLĪDZĪBA UN KRIEŠU UN BELYAK, POWER, FOTO, VIDEO atšķirības

Pin
Send
Share
Send
Send


Zaķis pieder pie zīdītāju klases, zaķu kārtas, zaķu dzimtas, zaķu ģints.

Dzīvotnes

Zīdītājs ir izplatīts Eirāzijas ziemeļos. Galvenie biotopi ir tundra, meža un meža stepju apgabali, kur zaķis parasti dzīvo izolēti.

Mainot lopbarības laukus un pasliktinot laika apstākļus, šie dzīvnieki var pārvietoties ar ievērojamu attālumu no pastāvīgajām dzīvotnēm.

Baltais zaķis dzīvo plašā ģeogrāfiskā diapazonā. Tā ir visa Ziemeļeiropas (Polija, Skandināvija, Skotija), Krievijas, Mongolijas un Ziemeļaustrumu Ķīnas tundra un meža zonas. Tā tika piegādāta arī uz Dienvidameriku (Čīle, Argentīna).

Izskats

Pieaugušo balto zaķi sasniedz 43-61 cm garu garumu, bet astes ir mazas - 4–7 cm, ausis ir 7,6-10 cm garas, sver 1,6-4,5 kg. "Ziemeļu" zaķi ir daudz lielāki nekā viņu "dienvidu" radinieki. Krāsa mainās atkarībā no sezonas. Zaķis ir pilnīgi balts ziemā, un vasarā biotops ietekmē krāsu - kažokāda kļūst sarkanīgi pelēka vai brūna. Zaķu krāsas maiņu sauc par molting. Gada laikā tie - divas reizes - no februāra beigām līdz maijam (pavasarī) un no oktobra līdz janvārim - ziemā. Krāsu maiņas procesa ilgums siltā pavasarī ir īsāks nekā aukstā laikā. Vidēji zaķu krāsa mainās apmēram 80 dienas.

Kas ēd zaķi

Diētu nosaka gada biotops un sezona. Baltais zaķis attiecas uz zālēdājiem. Vasarā meža iedzīvotāji bauda barību ar zaļo veģetāciju, un tundras iedzīvotāji ēd alpu zāles. Zaķi labprāt ēst graudus, ķērpjus, auzas un ābolus. Tomēr ziemā, kad viss ēdiens galvenokārt ir zem sniega, viņi barojas ar krūmu un dažādu koku mizu.

Rudenī un ziemā cieto lopbarību ieved balto zaķu barībā, un šobrīd tās barojas ar koku mizu (vītolu, apses, bērzu), dažādām ogām (mežrozīšu, pīlādžu, putnu ķiršu, kadiķu) un izņem ciedra konusus no sniega. Tas izraisa minerālu sāļu uztura trūkumu, tāpēc zaķi dažreiz ēd augsni, dzīvnieku kaulus un oļus.

Audzēšana

Zaķu dzimuma attiecība ir aptuveni 50 līdz 50. Kad tas sasniedz pubertāti, zaķis sāk vairoties. Sieviešu grūtniecība notiek 2-3 reizes, bet biežāk 2 reizes gadā. Pirmais brauciens notiek februārī-martā, otrais maijā-jūnijā. Grūsnības ilgums zaķiem ir no 47 līdz 54 dienām. Mātīte dzemdē četrus zaķus, katrs sver aptuveni 90 g. Mātes lielums pilnībā nosaka zaķu skaitu vienā ciltskolā, jo lielāks ir sieviešu dzimums, jo vairāk bērnu piedzimst vienam pēcnācējam.

Jaundzimušā baltā zaķa ķermenis ir pilnībā pārklāts ar biezu kažokādu. Mātes zaķis baro bērnu ar mātes pienu vidēji četras nedēļas. Sieviešu piens ir ļoti taukains un barojošs, tāpēc viņa baro mazuļus tikai vienu reizi dienā. Baltais zaķis sasniedz dzimumbriedumu 10 mēnešus. Zaķu dzīves ilgums savvaļā svārstās no 7 līdz 17 gadiem, bet lielākā daļa no viņiem dažādu iemeslu dēļ nedzīvo līdz piecu gadu vecumam.

Piedāvā zaķi

Attiecības starp dzimumiem attīstās tā, ka vīrieši dominē tēviņos. Vaislas sezonā dažreiz vīrieši mēdz pulcēties ar to pašu sievu, kas bieži izraisa cīņas starp tām.

Pēcpusdienā baltais zaķis guļ visvairāk, jo tas ir nakts dzīvnieks.

Tā gadās, ka skarbajā ziemas aukstumā, kad pārtikas daudzums ir nepietiekams, šie dzīvnieki izmanto labību (graudus) un augļu koku mizu kā pārtiku, kas cilvēkiem rada ekonomisku kaitējumu. Zaķis ir svarīgs sporta medību objekts. Cilvēks medī viņu par ādu un gaļu.

Kā jau minēts, baltais zaķis var dzīvot gandrīz 17 gadus, bet vairumā gadījumu tā mūža ilgums ir ne vairāk kā 5 gadi. Galvenie iemesli ir dažādi plēsēji (lapsa, lūši, zelta ērglis, pūce), kā arī parazīti un nepietiekams ēdiens, īpaši ziemā.

Apraksts zaķu zaķis

Brūns zaķis diezgan liels indivīds, kas aug līdz 68 cm un sver aptuveni 7 kg. Sākums iezīme Visi zaķi ir 9-15 cm garas, ķīļveida ausis, pateicoties kurām viņi var dzirdēt lielā attālumā, bet diemžēl smarža un redzes. Briesmu laikā grauzējiem ir vislielākā agresija, uzbrūkot, tādējādi biedējoši likumpārkāpēji. Tiesa, medību sezonā ir vērts dzīvot. Kažokādas zaķis ap acīm var redzēt dažādus brūnus toņus un baltus apļus. Zīdītājiem raksturīga viļņaina, zīdaina un spīdīga kažokāda. Tas ir kažokādu skaistums, kas piesaista medniekus. Zaķu dzīves ilgums dabā nav liels, sievietes dzīvo 5 gadus, vīrieši - 9 gadi. Bet bija arī ierakstīti cilvēki, kas dzīvoja 12-14 gadus!

Kādas ir zaķu baltās zaķu līdzības un atšķirības

Tā kā daudzi no mums sajauc zaķus un balto zaķi, mēs jums pastāstīsim par līdzību un atšķirībām starp šiem zaķiem.

Līdzības:

2. Svins mazkustīgs

3. Vasaras pelēki kažokādas

4. Ēd tikai augu pārtiku.

5. Neizveidojiet krājumus ziemai

Atšķirības:

1. Trušu zaķis ir lielāks

2. Baltā zaķis ir pilnīgi balts ziemā, tikai ausu galiņi paliek tumši, un zaķis tikai spilgtāk

3. Zaķis dzīvo tikai mežā, zaķis ir dārzos, pļavās, stepēs, aramzemēs

4. Baltajam zaķim ir plašas kājas.

5. Baltiem matiem ir acīmredzami īsākas ausis nekā brūns zaķis, un tie ir krāsoti tumšā punktā.

6. zaķim ir viļņaini mati, zaķis ir gluds

7. Baltās zaķa pakaļējās kājas ir daudz īsākas nekā zaķa pakaļējās kājas.

8. Zaķī astes ir ķīļveida un garas, zaķos tas ir īss un apaļš.

9. Ziemā baltie zaķi barojas ar apses un vītolu, zaķis ir ozola un kļavas miza.

Kā jūs sapratāt no iepriekš minētā, zaķiem ir diezgan maz atšķirību, un ir daudz mazāk līdzību. Tālāk mēs runāsim par uzturu un biotopiem. zaķis.

Biotopu zaķis

Biotopu zaķis - Eiropas mežu stepe, Irāna, Kazahstāna, Turcija un pat Āfrikas ziemeļi.

Zīdītājs lieliski izbēg no saviem ienaidniekiem, paātrinot 80 km / h, un dramatiski mainot virzienu, kas noved pie stuporiem, piemēram, vilks, pūce un lapsa. Un viss pateicoties spēcīgajām pakaļējām ekstremitātēm ar garām kājām.

Šie dzīvnieki var dzīvot gan atsevišķi, gan grupās. Viņi audzē trīs reizes gadā, kur vienā pakaišā ir 1 līdz 9 bērni. Kopumā grūtniecība ilgst aptuveni 50 dienas. Trušiem piedzimst redzami un jau var patstāvīgi pārvietoties, lai gan viņiem ir vajadzīgs mātes piens 5-7 dienas, pēc dažām nedēļām pēc dzimšanas viņi ir gatavi pāriet uz parastu pārtiku.

Kas ēd zaķus

Zaķu daudzums atkarīgs no gada laika. Piemēram, pavasara-vasaras periodā ir jauni krūmi un koki, dažādi garšaugi, pienenes un āboliņš, melones un ķirbji, dārzeņi. Rudens-ziemas periodā zīdītāji izņem graudaugu paliekas no sniega un lapām, barojas ar dažādu koku mizu, kas neapšaubāmi rada viņiem lielu kaitējumu.

Izskats pasugas balto zaķi

Šajā pasugas platumā ir ķepas, kas ir pilnībā nosegtas ar biezu kažokādu. Dzīvnieku ķermeņa masa var sasniegt 4,5-5 kg. Ausu garums sasniedz 10 cm, mazais apaļais astes garums ir aptuveni 6,5 cm.

Zaķu krāsa mainās, mainoties sezonai, vasarā mētelis ir pelēks, dažreiz ar sarkanu. Un ziemā - sniega baltā krāsā ar tikko pamanāmiem tumšiem plankumiem uz ausīm. Zaķis novieto divas reizes gadā, un tas notiek atkarībā no temperatūras apstākļiem biotopā. Teritorijā, kur sniega kritums ir daudz mazāks, dzīvnieka krāsa paliek pelēcīga.

Baltā zaķu uzvedība ikdienas dzīvē

Ar pietiekamu barības daudzumu, zaķis vienā naktī varēs pārvarēt līdz 9-10 km, pretējā situācijā viņi pat nepārvaldīs trīs kilometrus. Pārsteidzošs fakts: baltajam zaķim ir laiks klauvēt uz zemes ar ķepām, pirms aiziet no savas vietas. Tādējādi viņš norāda uz savu attieksmi pret briesmām. Ietverot dziesmas, baltie lec piecus metrus uz priekšu, un tad pēkšņi uz sāniem.

Zaķu kazu barības specifika

Dzīvnieks pieder zālēdāju pārstāvjiem. Vasarā pārtikā ietilpst zaļie augi, piemēram, āboliņš, lapas, kas atrodamas apdzīvojamās vietās.

Ziemā ir daudz grūtāk atrast pārtiku. Šajā laika posmā medus miza ieiet, bērzs vai apses vērsīsies, kā arī sauso krūmu zari. Sniega vai sausa zālāja konusi atrod ēdienu.

Šķirnes zaķis

Pavasara un vasaras periodi tiek uzskatīti par vispiemērotākajiem pārošanai. Parasti dzimst līdz septiņiem mazuļiem. Sezonas laikā ir no diviem līdz četriem pēcnācējiem. Sieviešu zaķu grūtniecības periods ilgst aptuveni 50 dienas. Zaķi nonāk pasaulē ar atvērtām acīm un jau var pārvietoties. Sievietēm, dīvaini, barojas ne tikai pēcnācēji, bet arī nejauši atrodami zaķi, jo no uzkrāta piena dziedzeros instinkts mudina zaķus atbrīvoties no pārpalikuma.

Kad cilvēks uz horizonta parādās, sieviešu zaķis viņu aizvāc no viņas pēcnācējiem, izliekoties ievainoti, cenšas piesaistīt uzmanību, pieskaroties zemei ​​ar ķepām. Vīriešu balts nepiedalās aprūpē, bet savukārt neiejaucas un nesniedz nepatikšanas.

Divu nedēļu vecumā zaķi sāk paši ēst zāli, stublājus un zaļo augu lapas. Pirmajās astoņās dienās pēcnācēji barojas tikai ar mātes pienu, un pēc tam bērni iet uz parastu diētu. Pēc divu un pusi nedēļu sasniegšanas bērni kļūst neatkarīgi un desmit mēnešu vecumā ir gatavi seksuālai darbībai. Vidējais zaķu mūža ilgums vairumā gadījumu ir 17 gadus vecs.

Baltais zaķu biotops


Tāpat kā zaķis, šīs sugas biotopi ir ļoti dažādi. Belyak rūpējas par teritoriju, kas dzīvo netālu no zemes, kur vienmēr varat atrast pārtiku, neskatoties uz sezonu. Šī vieta var būt jaukto mežu vai krūmu biezokņu mala. Arī zaķis ir paslēpts augstajā zālē, reizēm niedru ūdenī - tur tas būs ārpus ienaidniekiem.

Baltais vanags visattīstītākais jutekļu orgāns ir baumas, kas to nekavējoties brīdina par plēsoņa vai citas katastrofas pieeju. Redzes un smaržas ir daudz vājākas, un, ja cilvēks stāv tuvumā, pat tukšā apvidū baltie mati dažreiz var būt pietiekami tuvi. Faktiski vienīgais aizsardzības pasākums pret vajāšanu ir spēja ātri aizbēgt. Interesanti, ka trokšņi, kas tiek meklēti tikai nedaudz prom no vajāšanas, ir gudri. Evolūcijas gaitā zaķi ir iemācījušies pāriet no plēsoņām, izmantojot neticamu veiklību, viltību un nevainojamu slēpšanos. Brauciena ātrumu var salīdzināt ar braukšanas ātrumu, kas ir 50-60 km / h. Ar visu to, nesamazinot tempu, viņi var veikt asus pagriezienus, liekot ienaidniekam palēnināt, lai atkārtoti veiktu gudru uzņemšanu.

Baltās zaķu populācijas un to ietekmējošie faktori

Šīs zaķu sugas atrodas īpaši ziemeļu reģionos, Ziemeļrietumu Eiropas mežos (Šveicē, Norvēģijā, Skandināvijā), Ziemeļamerikā, Krievijas daļā, kas atrodas tuvu Eiropai, tundra zonā, uz Sahalīnu.

Kārdināt ienaidniekus ir zaķis, zaķis, bet galvenokārt lapsa. Ziemā zaķi biežāk nonāk plēsēju ķepās nekā vasarā. Viņi uzbrūk lieliem plēsīgajiem putniem, piemēram, ērkšķiem. Lai gan zaķiem ir pietiekams ienaidnieku skaits, taču visi no tiem neapēd tikai zaķus, šī parādība ir iespējama, jo to skaits nav pārāk liels. To pierādījumi liecina, ka vairums balto zaķu mirst no plēsēju uzbrukumiem un reti dzīvo vecumā.

Pēdējos gadsimtos zaķus medīja ļoti reti, visbiežāk tie tika atklāti nejauši, jo pātagas tika vajātas. Vecākās paaudzes cilvēki neapēda zaķus reliģisko pārliecību dēļ, kas zaķus, lāčus un vāverus attiecināja uz “netīriem” dzīvniekiem, un to patēriņš nebija atzinīgi. Par kažokādu novākšanu zaķi arī nebija populāri.

Kopumā balto zaķu skaitu ietekmē daudzas parādības, kas ietekmē tās iedzīvotājus.

Baltā zaķu aizsardzība

Mūsdienās baltie mati ir svarīgs sporta medību un kažokādu ražošanas mērķis. Iegūst daudzos daudzumos pārtikas un ādu.

Ceļu un automaģistrāļu būvniecības un būvniecības laikā, kā arī citu lineāro sakaru, kas šķērso mežus un blakus esošās teritorijas, rekonstrukcijā tiek piedāvātas ierīces ar īpašām ejām, lai savvaļas dzīvniekus pārvietotu pa tiem.

Baltais zaķis un cilvēks

Parasti zaķi dzīvo tuvu personai.

Reizēm dažādu epidēmiju rezultātā sugas populācija strauji samazinās. Un žēlastības gados šis skaitlis dramatiski palielinās. Šādu parādību pārrāvumi parasti rodas reizi 12 gados.

Pastāvīgais kaitējums, ko baltais zaķis audzē saimniecībās un saimniecībās, ir diezgan mazs un tam nav īpašas ietekmes uz cilvēku saimniecisko darbību. Bet laika gaitā ir kļuvuši biežāki cilvēku inficēšanās gadījumi medību laikā ar baltajiem zaķiem, piemēram, tulāriju.

Balto zaķu ietekme uz dabas ekoloģisko stāvokli

Baltais zaķis ir vienkārša pasugas, kas viegli pielāgojas tuvākajai personai. Ar laiku iedzīvotāji mainās desmitiem vai pat simtiem reižu. Galvenais iemesls galvas skaita izzušanai ir epizootijas, kas ir šo zaķu “novākšanas” sekas. Šīs parādības raksturs reti tiek iegūts. Ir bijuši gadījumi, kad šīs šķirnes zaķi miruši no tārpu parazītiem, no kuriem nematodi (apaļo tārpu), kas parasti dzīvo vieglos dzīvniekos, ir īpaši bīstami. Biežas ir arī zarnu slimības. Augsto balto zaķu populāciju laikos palielinās to medījamo dzīvnieku skaits, kuri tos medī: lapsas, zelta ērgļi un ērgļu pūces.

Dzīvotne

Zaķis, kā minēts iepriekš, ir izplatīts dzīvnieks. To var atrast Ziemeļamerikas, Zviedrijas, Skandināvijas un Norvēģijas mežos, tas ir, ziemeļu reģionos. Krievijā dzīvnieki ir izvēlējušies Sibīrijas, Kamčatkas un Sahalinas mežus. Zīdītāji dzīvo Sumy, Zhytomyr un Chernihiv reģionos, kas atrodas Ukrainā.

Kur dzīvo baltais zaķis? Zīdītājs dod priekšroku dzīvot vietās, kur pārtiku var atrast jebkurā gada laikā. Šī iemesla dēļ visbiežāk dzīvnieki atrodami lapu koku un jaukto mežu malās. Zaķi mēģina apmetties vietās, kur plēsēji tos netraucē. Viņi slēpjas no lielākiem un spēcīgākiem pretiniekiem biezokņos, augstās stepju pļavās un niedrēs, kas aug tuvu ūdenstilpēm.

Baltais zaķis ir zālēdājs, kas patērē augu izcelsmes pārtiku. Zīdītāju uzturs ir tieši atkarīgs no sezonas. Tātad, vasaras periodā dzīvnieki ēd lakstaugus, piemēram, āboliņu, pelašķi, zeltainus. Viņi labprāt ēst graudus, ziedus un pienenes lapas. Belyaki ļoti labi zina ārstniecības augus un izmanto tos kā pārtiku.

Rudens sezonā zušu barība kļūst nepietiekama. Šajā periodā tas sastāv no nelielām krūmu zariem, ko dzīvnieki atrod mežā.

Kas ziemā ēd zaķi? Zīdītāji ar prieku iedzīst dažādu koku mizu: apses, vītolu, bērzu. No zem sniega viņi saņem ciedru konusus un sausu zāli. Ja esat laimīgs, dzīvnieki var ēst ogas, paliekot krūmos. Papildus visiem iepriekš minētajiem, saga ēd alksni un kalnu pelnu, kadiķi un suņi pieauga. Meklējot pārtiku, viņi nonāk pie augļu dārziem un izgrebina tur augošo koku mizu.

Pavasaris ir gada pārejas periods, un šajā laikā zaķu devas tiek būtiski mainītas. Mizas vietā dzīvnieki atkal ēd jaunus zālaugus, kā arī krūmu un koku dzinumus. Tas ir tas, ko zaķis ēd visu gadu.

Dzīves veids

Aktīvākie dzīvnieki ir vakarā un pirms rītausmas.

Pēc aukstā laika sākuma viņi sniega satvert mazu caurumu. Tas kalpo kā patvērums: šeit zīdītāji slēpjas dienas laikā un sliktos laika apstākļos. Vasarā šādas patversmes nav nepieciešamas, tāpēc baltumi atrodas uz zāli, kas aug pie kokiem un krūmiem.

Zaķi ir diezgan gudri dzīvnieki. Viņi atceras maršrutu, ko viņi paņem no patversmes līdz ēdināšanas vietai, un katru reizi, kad viņi pārvietojas vienā virzienā. Ziemā pat cilvēki var iet pa baltiem zaķiem.

Kad runa ir par pārtikas meklēšanu, baltajam zaķim piemīt izturība. Vienā naktī dzīvnieks var aptvert lielu attālumu - gandrīz 10 km. Ja dzīvnieks tiek barots, tas aiziet naktī tikai 1 km. Briesmu gadījumā zaķis tiek saglabāts tikai ar spēju ātri pārvietoties, jo redze un smarža dzīvniekiem ir ļoti, ļoti vāji attīstīta.

Audzēšana

Zaķi ir auglīgi dzīvnieki. Сезон спаривания приходится на весенне-летний период. Женские особи особо плодовиты в возрасте 2-7 лет. Продолжительность беременности в среднем составляет 47-55 дней, через некоторое время после родов зайчиха готова к спариванию. Таким образом, за один сезон на свет появляется от 2 до 4 выводков по 5-7 зайчат в каждом.Protams, šie skaitļi ir vispārināti. Faktiskais sniegums ir tieši atkarīgs no sievietes uztura un vecuma. Okots notiek uz zāli. Pirmā šķirne parādās aprīlī vai maijā, otrajā - jūnijā vai jūlijā, trešā - augustā vai septembrī. Martā vai novembrī dzimušie zaķi visbiežāk mirst.

Dzīves cikls

Jaundzimušie baltie mēteļi ir pārklāti ar biezu pūkainu kažokādu. Viņi ir piedzimuši, kas atšķir šīs sugas pārstāvjus no daudziem zīdītājiem. Turklāt spēja patstāvīgi pārvietoties izpaužas dzīves pirmajās minūtēs. Svara zaķis ir 100-130 grami. 8 dienas pēc dzimšanas vienīgais produkts, ko dzīvnieki patērē, ir mātes piens. Viņi baro dzīvniekus vienu reizi dienā. Otrajā dzīves nedēļā diētai pievieno svaigu zāli. Jau 15. dienā kucēni aizbrauc no mātes, sākas viņu neatkarīgā esamība. Viņi sasniedz pubertāti 10 mēnešu laikā.

Baltā zaķa dzīve mežā ir 17 gadi, bet tikai neliela daļa dzīvnieku dzīvo šajā vecumā. Briesmas zīdītājiem ir mucētāji, plēsēji un dažādas infekcijas.

Trušu kažokādas tiek augstu novērtētas, tāpēc dzīvnieki tiek medīti. Viņu gaļai ir lieliska garša. Tas ir vēl viens iemesls, kāpēc brakonieri nogalina baltus matus.

Briesmu gadījumā dzīvnieki var aizbēgt tikai no tās avota. Zaķu ienaidnieki ir plēsēji, kas ātri pārvietojas, lēkt tālu un labi redz. Sakarā ar to nedrošību, dzīvnieki kļūst diezgan viegli upuri lūšiem, lapsām, zelta ērgļiem un pūcei.

Bet ar plēsoņām un brakonieriem infekciju nevar salīdzināt. Ir gadījumi, kad parazītisko tārpu dēļ masveidā nomira balti hawks. Epizootija - infekcijas slimība, kas aptver gandrīz 100% vietējo zaķu populācijas. Turklāt ļoti bieži dzīvnieki ietekmē zarnu tārpu slimības, tularēmiju un pseudotuberkulozi.

Zaķu matu krāsa, gaļas garša piesaista brakonierus. Medību dzīvnieki atbilst sportam. Ir vairāki veidi. Vispopulārākais no tiem ir pieaugums. Mednieki ir iedalīti sitieniem un šāvējiem. Ziemas sezonā suņi spēlē ieslodzīto lomu, jo cilvēks ne vienmēr var aizbēgt ar biedējošu zaķi, kas darbojas ar ātrumu 50-70 km / h. Beaters pievilina dzīvniekus šāviena stāvoklī, kur tie tiek nogalināti. Dzīvnieks cenšas sajaukt dziesmas, jo aizbēgt zigzagos vai aplī.

Vēl viens veids, kā medīt, ir atrast balto zaķi melnā krāsā. Tumšā ceļa fonā sniega balta āda ir ļoti skaidri redzama. Ziemā zaķus medī, izmantojot takas metodi vai lasot dziesmas. Lai to izdarītu, cilvēkam jābūt izturīgam un labi jāzina balto zaķu paradumi.

Zaķis ir aizsargāts ar Bernes konvenciju. Šī suga ir iekļauta Ukrainas Sarkanajā grāmatā un Starptautiskās saglabāšanas kopienas Sarkanajā sarakstā. Zoodefenders no visas pasaules dara visu iespējamo, lai novērstu balto matiņu izzušanu. Ar lielu garo ausu palīdzību zaķis pamanīja briesmas. Viņi zina, kā slēpt un ātri aizbēgt no plēsējiem, bet tas ne vienmēr glābj viņu dzīvības.

Skatiet videoklipu: Cepheid Goddess feat. Nonon Original (Jūlijs 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org