Putni

Toucan - putns ar lielu knābi

Pin
Send
Share
Send
Send


Putns ieguva neparasto nosaukumu no vārdiem - "Toko", "tokano". Tādā veidā viņa kliedz džungļos.

Daži interesanti fakti:

  • Tucāns ne tikai kliedz savus vārdus, bet arī lieliski parodē tropu putnu balsis,
  • Ar savu lielo knābi, toucan skaļi skan, jums ir nepieciešams pierast pie šāda skaņa tropu mežos
  • putna uzvedība ir trokšņaina, kam seko nepārtraukti sašutumi, kurus var dzirdēt vairākus kilometrus,
  • dzīvo nebrīvē, mīl ilgu laiku, lai sazinātos ar personu, bet nespēj atdarināt runu.

Toucan ir nekavējoties atpazīstams ar savu garo, masveida knābi. Tas šķiet smags, bet sastāv no tukšām dobumiem, tāpēc tas gandrīz neko nesver. Tajā pašā laikā, keratīns nodod knābju spēku.

Toucan - interesanti fakti:

  1. Tūbu knābis darbojas kā gaisa kondicionieris - siltumā pārpalikums tiek savākts knābja dobumos. Aukstā laikā knābis palīdz uzturēt siltu.
  2. Ar knābi jūs varat noteikt tropu dzimumlocekļa vecumu. Nestlings ir knābis ar garu apakšējo daļu. Tas palīdz viņiem labāk noķert pārtiku, ko viņu vecāki mest par viņiem.
  3. Gar knābja malām ir griezumi, kas izskatās kā zāģa zobi. Tie palīdz toukānam iegūt pārtiku.
  4. Kakla un mēles unikālā forma ir ideāli piemērota kaislību augļu un vīģu augļiem. Tas ir arī ērti, ja putni barojas kopā - viens noņem ogu un izdala, pārējie nozvejas un ēd.
  5. Daba ir nodrošinājusi ērtu vietu guļam ar lielgabarīta knābi. Putns rotē 180 grādus, knābis tiek likts uz muguras starp spārniem. Aste piespiež pie vēdera, iesaiņo spārnus, aizmigusi tādā mājīgā pozā.

Putns nekad neizmanto tik milzīgu knābi kā ieroci pret personu, bet putns to var izmantot, lai to aizsargātu, tāpēc jums ir jābūt uzmanīgiem.

Dzīves veids

Toucans ir aktīvs dienas laikā, gulēt naktī, reti sastopas ar zemes virsmu, pārvietojas pa koku zariem. Viņi dzīvo dobumos, bet viņi nezina, kā viņus doties ar savu knābi, tāpēc viņi aizrauj dažus mazus dzīvniekus vai putnus. Dažreiz viņi var apmesties termitāros vai upes augstajos krastos.

Interesanti fakti par tropu dzenēm:

  1. Putni var dzīvot pa pāriem ganāmpulkos. Vienā dobumā var dzīvot vairāki toucāni. Viņi ir draudzīgi, palīdz saviem radiniekiem.
  2. Kad parādās ienaidnieks, putni rada neticamu troksni. viņš dod priekšroku atvaļinājumam, lai nedzirdētu viņus.
  3. Koka boas, plēsīgie putni, savvaļas kaķi ir ienaidnieki toāniem. Dabas piesardzība, kolektīvie ieņēmumi, maskēšana glābj putnus no tiem.
  4. Vietējie iedzīvotāji tos nozvejot, lai medību laikā varētu baudīt garšīgu, taukainu gaļu, skaistu apmetumu, ko izmanto rituālu priekšmetu izgatavošanai.

Tucāni ir ziņkārīgi, ātri atjautīgi, bet ļoti trokšņaini putni.

Putnu diēta

Tas ir visēdams putns, bet viņai patīk vairāk kaislību augļu, banānu, vīģes. Interesanti toucan ēd. Mest augļus ar savu knābi, tad nozvejas un norij veselas.

  1. Tucāns nav plēsējs, bet reizēm tiek ēstas ķirzakas, zirnekļi, kukaiņi, citu putnu olas, pat to cāļi.
  2. Lai izdzertu dzērienu, viņam pēc katras malkas ir jāmet galvu.
  3. Toucan nav picky par pārtiku. Ja viņš tiek turēts mājās, viņš sāk ēst graudus no labības, dārzeņiem, sauso suņu barības. Var ēst maizi, gaļu, olas, zivis.

Šādu skaistu putnu ir grūti aizmirst. Viņas apģērbs izskatās kā koncerta kostīms. Melnais astes apvalks no visa ķermeņa un dzeltenās, oranžās, zilās, zaļās krāsas galvas spilgtā krāsā rotā tikai tozāns - Amerikas džungļu tropu dzenis.

Izskats

Tucāni ir lieli putni, kuru izmērs ir aptuveni 40-60 cm, atkarībā no putna veida un dzimuma.

Viņu ķermenis ir liels un diezgan masīvs, kam ir gandrīz ovāla forma. Galva ir arī ovāla un diezgan liela, pārvēršoties par stipru un spēcīgu, tālu no plānas un ne elegantas kakla.

Šo putnu galvenā iezīme ir milzīgs knābis, kura izmērs var būt gandrīz vienāds ar ķermeņa garumu. Tiesa, dažās sugās tā ir daudz mazāka: tā tikko pārsniedz galvas lielumu.

Tucāna acis ir diezgan lielas, noapaļotas un ļoti izteiksmīgas putniem. Acu krāsa var būt melna vai gaišāka, piemēram, tumši brūna.

Vairumu sugu astes ir īsas un diezgan plašas, ar labi attīstītu lielu, parasti, melnām spalvām. Tomēr ir arī toucānu veidi, kuriem ir diezgan garas astes.

Spārni nav gari un nav pārāk spēcīgi, jo toucānus nevar saukt par pirmās klases lidojumiem. Tomēr blīvajos tropu mežos, kur šie putni dzīvo, viņiem nav nepieciešams veikt ilgu lidojumu, jums vienkārši ir jāspēj no filiāles pārvērsties uz filiāli un pāriet no viena koka uz citu.

Kājas parasti ir zilganas krāsas, pietiekami izturīgas un pietiekami spēcīgas, lai turētu lielu putnu ķermeni uz zariem. Nelieliem cāļiem ir īpašs papēža naidīgums, ar kuru tie tiek turēti ligzdā.

Galvenā to plūmju krāsa ir melna, ko papildina lielas un ļoti kontrastējošas citu krāsu plankumi, piemēram, balts, dzeltens vai krējums. Pat toukāna knābis ir ļoti spilgti krāsots: dažās šo putnu sugās tikai piecas dažādas nokrāsas var tikt ieskaitītas tikai vienā knābī.

Parasti krāsaini plankumi uz toukāna korpusa ir sakārtoti šādi:

  • Plūmju galvenais fons ir ogļu melnā krāsa. Šī krāsa ir krāsota galvas augšdaļā, gandrīz visā putna ķermenī un astē. Tomēr ir arī sugas, kuru galvenā krāsas krāsa nav gluži melna, bet drīzāk ir dažāda toni, piemēram, kastaņu.
  • Galvas apakšējā daļa, kā arī kakls un krūtis ir krāsoti gaišākā kontrastējošā krāsā: parasti balta vai dzeltena, dažāda intensitāte: no gaiša citrona vai krēmveida dzeltena līdz piesātinātam safrānam un dzeltenīgi oranžam.
  • Nadhvoste un undertail var krāsot arī ļoti spilgti: baltā, sarkanā, oranžā vai citā kontrastējošā ēnā.
  • Bieži ap acīm ir arī spilgti plankumi, kas kontrastē gan ar galveno melno fonu, gan ar spilgtu rakstu uz galvas, rīkles un augšējās krūškurvja apakšējās daļas.
  • Vairumam toucānu kājām ir zilgani zilā krāsā, kāpas ir arī zilganas.
  • Šo putnu acis ir melnas vai brūnganas.
  • Plānu ādu ap acīm var krāsot spilgtākajā zilā, zilā, spilgti zaļā, oranždzeltenā vai sarkanīgā krāsā.
  • Dažādas sugas knābja krāsa var būt gan tumša, gan gaišāka un ļoti spilgta. Bet pat uz šo putnu melnajiem ķekļiem ir zilgani, dzelteni vai oranži toņi.

Tas ir interesanti! Toucānu ķermeņa kontūras, to masīvais rumpis, liela galva, milzīgs spēcīgs knābis un saīsināts asti, kā arī ļoti spilgta un kontrastējoša plūmju krāsa sniedz šiem putniem neparastu un pat grotesku izskatu. Tomēr jāatzīst, ka toucāni ir skaisti, kaut arī savā veidā.

Uzvedība, dzīvesveids

Toucans to spilgta izskats un jautrs displejs, jokingly sauc par "Amazones klaunu." Šie putni dod priekšroku mazām saimēm - apmēram 20 personām. Bet vairošanās sezonā viņi var veidot pāri, pēc tam viņi atgriežas ganāmpulkā ar audzētiem pēcnācējiem.

Dažreiz, kad toāniem ir jāpārceļ, kas notiek ļoti reti, jo šie putni ir ļoti negribīgi atstāt apdzīvotās vietas, viņi var pulcēties lielākās saimēs. Tas pats notiek arī tad, ja dažas mazas grupas spēs atrast īpaši lielu augļu koku, kas ilgi var pasargāt šos putnus un nodrošināt tos ar pārtiku. Šajā gadījumā toucans var apvienot arī lielās saimēs.

Šie putni uzrāda aktivitāti galvenokārt dienas laikā. Šajā gadījumā toucans reti nolaižas uz zemes, dodot priekšroku starp zaru klasteriem koku vainagos, kur ir daudz pārtikas un kur plēsoņus var būt grūti uzkāpt.

Tucāni ir ļoti trokšņaini putni, kuru kliedzieni ir plaši izplatīti caur lietus mežu. Bet tajā pašā laikā viņi vispār nav nekārtīgi, bet gluži pretēji, ļoti draudzīgi radījumi, kam ir arī savdabīga humora izjūta. Tucāni uztur draudzīgas attiecības ar citiem viņu ieslodzījuma vietas biedriem un, ja nepieciešams, noteikti palīdz viņu radiniekiem.

Šie putni ir pazīstami ar savu jautrību un smieklīgiem ieradumiem. Viņi bieži spēlējas viens ar otru, lec uz koku zariem un sprādzieniem ar ķekariem, un tad, ar galvu noliecoties uz sāniem, klausieties "mūziku". Viņi arī mēdz troksni trokšņaini ūdenī, kas uzkrājas pēc lietus bieza zaru dakšās.

Zinātnieku vidū nav vienprātības par to, kāpēc toukānam ir vajadzīgs milzīgs un, no pirmā acu uzmetiena, neērts knābis. Šķiet dīvaini, ka cilvēki, kas nav pazīstami ar šiem putniem: kā šis dzīvnieks var dzīvot normāli, kam ir šāda „apdare”? Patiešām, liels un smags knābis būtu ievērojami sarežģījis putna dzīvi. Kāpēc tas nenotiek? Galu galā, toukāni neuzskata visus neapmierinātos radījumus, kurus aizskar daba, gluži pretēji, tie ir ļoti optimistiski un jautri putni.

Tas ir interesanti! Tucāna knābis izskatās pārmērīgi masīvs: patiesībā tas ir diezgan viegls, jo tajā ir daudz gaisa dobumu, kas ievērojami samazina tā svaru.

Liela knābja ir nepieciešama, lai toucan, pirmkārt, jo ar tās palīdzību tā ražo pārtiku, turklāt daudzi pētnieki piekrīt, ka šo putnu knābis ir sava veida "kondicionieris", un tam ir liela nozīme termoregulācijā. Turklāt, izmantojot milzīgo noklikšķināšanu uz to milzīgajiem ķekļiem, šie putni brauc prom no plēsoņām un aizsargā sevi un viņu pēcnācējus.

Gūstā nebrīvē toucāni neuztraucas par saviem īpašniekiem, un ar viņiem nav nekādu problēmu, izņemot to, ka šāda izmēra putniem ir vajadzīgi ļoti lieli būri, kurus bieži vien jādara paši vai pēc pasūtījuma. Ar mājas saturu, toucans iepriecina viņu īpašniekus ar draudzīgu un pat sirsnīgu raksturu, kā arī dabai raksturīgo inteliģenci un atjautību.

Tucānu veidi

Ornitologi uzskata, ka astoņas šo putnu sugas ir patiesas toucānas:

  • Dzeltenā rīklē. Ķermeņa garums - 47-61 cm, svars - no 584 līdz 746 g. Spilgti dzeltenās rīkles un augšējo krūšu apbalvojumus atdala no galvenās ogļu melnās fona ar šauru sarkanu apmali. Nadhvoste krēmveida baltā nokrāsa, podhvoste - spilgti sarkana. Rēķins ir divkrāsains, it kā sadalīts tumšākos un gaišākos toņos pa diagonāli. Tās tops ir spilgti dzeltens, un apakšējā daļa ir melna vai brūngana kastaņa. Ap acīm ir gaiši zaļa vieta. Šis putns dzīvo Andu austrumu nogāzē: Peru, Ekvadorā, Kolumbijā un Venecuēlā.
  • Toucan Ariel. Izmēri ir aptuveni vienādi ar 48 cm, svars 300-430 g. Galvenā krāsa ir melna. Uz galvas, kakla un augšējās krūškurvja apakšējās puses ir spilgti dzeltens plankums, melnā knāba pamatne ir arī krāsota šajā ēnā. Spilgtas, oranžsarkanās krāsas zīmes ir skaidri redzamas uz dzeltenās un melnās krāsas robežām, ar tumšām acīm apvilkta un apzaļumota krāsa, ko ieskauj gaiši zilgani plānas ādas plankumi, ir tāda pati toni. Toucans-arieles dzīvo Amazones dienvidaustrumu reģionos.
  • Lemon-tu tučāns. Ķermeņa garums ir aptuveni 48 cm, svars ir aptuveni 360 g. Šajā melnajā melnajā putnā krūšu augšdaļa un priekšā esošā rīkle ir krāsota gaišā citrona ēnā. Platība pie acs ir gaiši zilgana, pagriežot uz baltu. Kakla augšpusē ir zilgani dzeltena šaura josla, tās pamatne ir arī krāsota vienādās krāsās. Šie putni dzīvo Venecuēlā un Kolumbijā.
  • Zilā krāsā veidots tukāns. Šis putns ir apmēram 48 cm garš un sver no 300 līdz 430 g. Balts plankums uz kakla un augšējās krūtis ir nošķirts no melnās krāsas sarkanā joslā. Ap acīm ir spilgti zilas plankumi. Nadhvoste ķieģeļu-sarkanīgs nokrāsojums. Kakla krāsa ir melna, izņemot gaiši dzelteno joslu, kas atrodas uz tās un ir dzeltena. Šie tukani dzīvo Venecuēlā, Bolīvijā un Brazīlijā.
  • Sarkanās krūtis. Vismazākais no šāda veida pārstāvjiem, savukārt, tās knābis ir īsāks nekā citu toucu. Šo putnu izmērs ir 40-46 cm, svars - no 265 līdz 400 g. Krūšu kurvja un krūšu augšdaļa ir dzeltenīgi oranža, griežas uz dzeltenbaltajām malām. Krūšu un vēdera apakšējā daļa ir sarkana, plankumi ap acīm ir arī sarkanīgi. Knābis ir krāsots zaļgani zilā krāsā. Šie putni dzīvo Brazīlijā, Bolīvijā, Paragvajā un Argentīnas ziemeļaustrumos.
  • Varavīksnes tukāns. Ķermeņa garums no 50 līdz 53 cm, svars - apmēram 400 grami. Krūškurvja, kakla un galvas apakšējā daļa ir iekrāsota citronu dzeltenā krāsā, kas pie robežas ar galveno melno krāsu ir sadalīta ar šauru sarkanu svītru, astes spilgti sarkana. Knābis ir krāsots četros toņos: zaļā, zilā, oranžā un sarkanā krāsā, un tās malā un apakšā ir melna robeža. Melnās, šaurās svītras izlieka abu augšējo un apakšējo siju malas. Šie toucāni dzīvo no dienvidu Meksikas uz ziemeļiem no Kolumbijas un Venecuēlas.
  • Liels Toucan. Garums ir no 55 līdz 65 cm, svars ir aptuveni 700 g. Galvas, rīkles un krūšu apakšējā daļā ir balta plankums. Nadhvoste ir arī spilgti balta, bet apakšējais ir sarkans. Acis ir norobežotas ar zilganiem plankumiem, un tās, savukārt, ieskauj apelsīnu marķējums. Kakla ir dzeltenīgi oranža, ar šauru sarkanu svītru uz augšu un melnās plankumi pie pamatnes un tās galā. Šie toucāni dzīvo Bolīvijā, Peru, Paragvajā un Brazīlijā.
  • Baltā krūtis. Garums ir 53-58 cm, svars ir no 500 līdz 700 g, tā nosaukums ir norādīts, ka tās kakla un augšējās krūšu krāsa ir tīra balta. Uz tās robežas ar melnu galveno fonu ir sarkana josla. Kakla krāsa ir daudzkrāsaina: tās galvenais tonis ir sarkans, savukārt augšējā daļā ir tirkīza un spilgti dzeltenā toņa plankumi, kas skaidri saskatāmi ar sarkano ogļu melno svītru. Baltās krūtis ar tukšu, galvenokārt Amazon.

Šis ir interesants! Tucāni tika nosaukti tāpēc, ka viens no viņu sugu pārstāvjiem izklausās kā „tokano!”.

Dzīvotne

Tucāni dzīvo Centrālamerikas un Dienvidamerikas mežos, no Meksikas uz Argentīnu, turklāt tie ir atrodami gan zemienes tropu lietus mežos, gan augstienēs, 3 km augstumā virs jūras līmeņa. Tajā pašā laikā, putni dod priekšroku nokārtot, kur tas ir vieglāks, piemēram, meža malās vai reti dārzos, nevis meža biezumā. Viņi nebaidās no cilvēkiem un bieži apmetas mājās.

Tucāni dzīvo dobumos, bet sakarā ar to, ka to knābis nav piemērots urbumu izgatavošanai cietkoksnē, šie putni dod priekšroku iežogojumam jau koku stumbros. Šajā gadījumā bieži vien vienā un tajā pašā dobumā dzīvo vairāki putni.

Tas ir interesanti! Lai izvairītos no tā, ka knābis aizņem pārāk daudz vietas saspringtajā ligzdā, toucan pagriež 180 ° un nosedz knābi uz muguras pats vai tuvākais kaimiņš.

Tukāna diēta

Kopumā toucāni ir zālēdāji. Ļoti patīk augļi un ogas, var arī ēst dažu tropu augu ziedus. Tajā pašā laikā putns, kas sēž uz diezgan bieza zara, izvelk savu galvu un ar savu knābja palīdzību sasniedz garšīgu augļu vai ogu. Ja tas nebūtu ilgi knābis, tad neiespējami toucāni nespētu sasniegt augļus, galvenokārt augot uz ļoti plānām zariem, kas nespēj izturēt tik lielu putnu masu.

Turklāt šie putni var ēst un dzīvnieku barība: zirnekļi, kukaiņi, vardes, ķirzakas, mazi čūskas. Reizēm neuztraucieties pret citu putnu vai to cāļu olām.

Gūstā, pilnīgi nepretencioza attiecībā uz barošanu. Tos var barot ar riekstiem, maizi, dažādiem graudaugiem, olām, liesām zivīm, kā arī dzīviem maziem bezmugurkaulniekiem un mugurkaulniekiem, piemēram, kukaiņiem vai vardēm. Bet, protams, labākais ēdiens viņiem ir tropiskie augļi un ogas, kuras toucāni ir pieraduši savos Dienvidamerikas un Centrālamerikas mežos.

Pavairošana un pēcnācēji

Tucāni daudzus gadus rada pāriem un pēc tam, kad šis partneris parasti nemainās.

Šie putni ligzdo koku dobumos, kur tie atrodas no 1 līdz 4 baltiem, ovāliem, tieši pie koksnes putekļiem, kurus abi vecāki savukārt sedz. Tajā pašā laikā inkubācijas periods svārstās no divām nedēļām: tas ir cik ilgi tas turpinās mazās sugās. Lielāki toucāni nedaudz izšķīst olas.

Toucan cāļi piedzimst pilnīgi bezpalīdzīgi: kaili, sarkanā āda un akli. Viņu acis atveras ļoti vēlu - pēc apmēram 3 nedēļām. Jaunie toukāni arī nesteidzas uz spalvām: pat viena mēneša vecumā viņi joprojām ir vienkārši un neaizaugas ar spalvām.

Tas ir interesanti! Uz pirkstu cāļu kājām ir papēži, kas aizsargā pret sabiezēšanu, jo bērni divus mēnešus sēž ligzdā, un toucānu ligzdas gultas nav mīkstas.

Tēvs un māte baro cāļus kopā, un dažās sugās tos palīdz arī radinieki un citi iepakojuma dalībnieki.

Pēc tam, kad mazie toucāni paļaujas un mācās lidot, vecāki atgriežas kopā ar viņu ganāmpulkā.

Dabas ienaidnieki

Tucānu ienaidnieki ir lieli plēsīgie putni, kokaudzētavas un savvaļas kaķi, kas skaisti uzkāpt kokos. Да и те нападают на них лишь случайно, так как благодаря яркой и очень контрастной расцветке, тукана нелегко заметить в густой кроне деревьев. Силуэт птицы как бы распадается на отдельные цветовые пятна и делает похожим на яркий тропический фрукт или цветок, что, нередко, и вводит хищника в заблуждение.Ja ienaidnieks uzdrīkstas vērsties pie viena no putniem, tad viss iepakojums, kas ar skaļiem un gandrīz nepanesamiem kliedzieniem un ar draudošu plaisāšanu ar tās masīvajām ķekarām, uzreiz uzliks par to, padara plēsoņu prom no toucānu klastera vietas.

Iedzīvotāju skaits un sugu statuss

Lai gan šo putnu populācija ir pietiekami liela, dažas no toucan sugām ir aizsargātas. Tas galvenokārt ir saistīts ar to, ka toucāni nevar dzīvot savvaļas vidē jebkur, izņemot tropiskos lietus mežus, kuru platība nepārtraukti samazinās. Parasti šo putnu sugai piešķir šādus statusus:

  • Sugas, kas rada vismazākās bažas: liels tukāns, citrona spilventiņš, sarkanās krūtis ar tukšu, varavīksnes tukāns.
  • Veidi atrodas tuvu neaizsargātam stāvoklim: dzeltenā rīklē.
  • Neaizsargātas sugas: balta krūtis ar tukšu, zilā krāsā veidots tukāns, toucan ariel.

Toucans ir trokšņaini un ļoti draudzīgi putni, dodot priekšroku nelielām saimēm. Kopā tie pabaro lietus mežu koku augļus un ogas un, ja nepieciešams, cīnās pret plēsējiem. Omnivores, lai gan dod priekšroku ēst augu pārtiku, toucans viegli iesakņojas nebrīvē. Viņi izceļas ar mīlestību un labvēlīgu attieksmi, un jau daudzus gadus to iepriecina ar meistaru uzjautrinošiem ieradumiem, ar jautru un bezrūpīgu attieksmi un reizēm ar diezgan nekaitīgu lepru. Tieši tāpēc cilšu indiāņi tajās teritorijās, kurās dzīvo toucāni, bieži uztur šos putnus kā mājdzīvniekus.

Vispārīga informācija

Toucan pieder pie pasūtījuma dzenis. Tā saņēma nosaukumu, pateicoties raksturīgajām "pašreizējās strāvas" skaņām, kas publicē.

Pieaugušo tuksa kopējā masa nepārsniedz 300-330 gramus. Masveida knābis praktiski nepievieno svaru, jo tā iekšpusē ir dobs. Tās izmēri ir nedaudz mazāki par ķermeņa garumu (50-60 cm) un ir apmēram 45 cm, putns izmanto savu knābi kā pārtikas līdzekli, nevis aizsardzību.

Atkarībā no šķirnes plūmju krāsa ir no melna līdz smaragds. Tucāna knābis ir spilgti oranži dzeltenā krāsā ar melnu galu, kas ir nedaudz noliekta. Dažās sugās “cieņas” krāsu diapazons ir zaļš līdz šokolādei.

Veselīga cilvēka dzīves ilgums ir 30-50 gadi.

Dzīvotne

Savvaļā putni dzīvo Ziemeļamerikā, Brazīlijā un Argentīnā. Tas ir meža iedzīvotājs, dodot priekšroku blīvai veģetācijai, kas atrodas uz līdzenuma. Kalnos kalniņi arī ierodas daudz retāk. Maksimālais augstums, ērts putnam, nepārsniedz 3 kilometrus virs jūras līmeņa.

Tucāni nav pakļauti ligzdu būvniecībai un to neatkarīgajam izvietojumam. Viņi dzīvo koku dobumos, kā arī citu putnu mājās. Neaizmirstiet šos putnus un laupīšanu. Viņiem nav grūti vadīt saimniekus no savām mājām un tur dzīvot, ja šie putni ir zemāki par fiziskajām spējām.

Galvenās toucānu šķirnes

Ornitologi ir identificējuši 37 toucānu veidus un sadalījuši tos 6 ģimenēs. Līdz šim zinātne nav pilnībā izpētījusi visas to iezīmes. To iemesls - biotopu nepieejamība un neiespējamība veikt pilnīgu novērošanu.

Šeit ir labi zināms toņānu ornitoloģijas šķirnes.

Andigens: ir salīdzinoši lieli izmēri - līdz 50 cm. Viņi dzīvo pāros un grupās kalnos.

Melngalvju Andigens: Tēviņu ķekari ir lielāki nekā viņu partneriem. Ķermeņa garums ir 44 cm, tiem ir zilā plankumainība un tumši zaļa aste.

Flathead Andigens: atrasts Andos. Viņiem ir pelnu zilās plūmes un melnā ķemmīšgliemene.

Aracari: visspilgtākais olīvu krāsas toucans veids ar spilgti sarkanu asti. Ķermeņa garums 43 cm, dzīvot iepakojumos.

Visas šīs sugas atšķiras ar plūmju krāsu un izmēru. Vienīgais nemainīgais ārējo elementu un audumu lepnums ir milzīgs knābis.

Toucānu raksturs un uzvedības veids

Tucāni praktiski nav pielāgoti lidojumam, jo ​​viņiem ir vāji attīstīti spārni. Tāpēc viņi pāriet no filiāles uz filiāli, lekt.

Tucāniem nav daudz ienaidnieku. Briesmas tiem ir galvenokārt boa. Ja putns tiek apdraudēts ar uzbrukumu, viss iepakojums steidzas, lai palīdzētu. Princips „viens visiem un visiem par vienu” darbojas ievainotā radinieka gadījumā. Viņš nekad netiks atstāts mirt. Tā vietā tā tiks aizsargāta, līdz tā tiks nostiprināta.

Karstās dienās toukāns izdzīvo, pateicoties knābei, kas ir tās termostats. Siltuma pārpalikums no ķermeņa nonāk tajā.

Reprodukcija un pārošanās laiks toucānos

Tucāni ir monogāmi putni. Pārošanās notiek reizi gadā. Pēc piecām dienām pēc olu parādīšanās. Mason nesatur vairāk par četriem gabaliem. Inkubācijas periods ir 16-20 dienas. Izšķilšanās iesaistīja abus partnerus pārmaiņus.

Jaundzimušie toucan neaizsargāti. Cāļu acis vairākas dienas paliek slēgtas, un viņu ķermenis ir pilnīgi bez pūkaina.

Pēcnācēji nogatavojas 1,5-2,5 gadus, pēc tam bērni kļūst pilnīgi līdzīgi saviem vecākiem.

Mājdzīvnieki mājās

Toucans ir labi pazīstami kā mājdzīvnieki, kā arī to eksotiskie radinieki. Tie ir intelekta, gaiety, gaismas izkliedēšanas un draudzīguma izpausme.

Šie putni viegli pielāgojas jauniem neparastiem apstākļiem un nejūt spēcīgu stresu. Protams, ja īpašnieks tos izturas labprātīgi.

Tucānam ir nepieciešama telpa, tāpēc ir nepieciešams, lai putns nebūtu būrī, bet gan putnā. Nerūsējošais tērauds ir ieteicams kā materiāls mājoklim. Citi putni var tikt savienoti ar toucan, jo tas ir pretrunīgi un labprātīgi kopā ar saviem kaimiņiem. Aprīkojiet mājokli ar kāpnēm tā, lai putns nebūtu garlaicīgi un aktīvi pārvietotos.

Divus gadus veci indivīdi, kas audzēti nebrīvē, regulāri ražo pēcnācējus. Bet tam ir vajadzīgi apstākļi, kas ir pēc iespējas tuvāki dabiskajam un daudz plašumam. Mājas iekšpusē tiek radīta tropu džungļu ietekme. Šim nolūkam izmantojiet dažādus zarus, lapas un citu veģetāciju. Ir svarīgi uzturēt augstu mitruma un siltuma līmeni, kas atbilst tropu klimatam, uz kuru ir pieraduši toucāni.

Tucāna iegādes iezīmes

Iegādājoties eksotisku mājdzīvnieku, jums jābūt modriem un uzmanīgiem, jo ​​putnu iegādē ir dažas nianses.

Pirmkārt, tas nav lēts putnu. Tās cena tirgū ir no diviem līdz pieciem tūkstošiem ASV dolāru. Ja tas ir mazāks par noteiktajām robežām, atsakieties iegādāties. Iespējams, jūs pārdodat slimu, ļoti vecu putnu vai kontrabandas preces.

Putnu attiecība pret cilvēkiem veidojas pirmajos dzīves mēnešos. Šajā gadījumā mēs runājam par pārdevējiem. Tāpēc dodiet priekšroku labam mājdzīvnieku veikalam, kas respektē tās reputāciju. Šādas organizācijas darbinieki ir speciāli apmācīti, un tāpēc tie attiecas uz mājdzīvniekiem atbilstoši to raksturam un uzvedībai.

Iegādājoties toucan, iegūsit skaistu, jautru, aktīvu un ļoti interesantu mājdzīvnieku, kas ir interesants skatīties stundas.

Pārtikas preferences

Toucan tiek uzskatīts par visēdāju putnu. Tomēr viņam ir arī diēta, novērojot, ka putns dzīvos ilgstoši. Galvenais ēdienkarte ir augu izcelsmes pārtika: ogas un eksotiski augļi, kas aug tropos. Tie ir banāni, hurma, vīģes un pasifloras augļi.

Bieži toukāni ēd kukaiņus vai ķirzakas. Bieži vien citu cilvēku ligzdas tiek izpostītas, kam seko citu putnu olas.

Nebrīvē toukāns baro saskaņā ar devu, ko cilvēks viņam darījis. Jūs varat barot putnu:

  • putras,
  • zivis
  • melones,
  • ūdenī iemērcēta suņu barība,
  • dārzeņi,
  • uztura gaļa: tītara, vistas, truša,
  • vārītas vistas olas
  • kukaiņi no mājdzīvnieku veikala.

Pieaugušo putnu ikdienas ēdienkartē ietilpst labība (līdz 300 g), augļi (1 gab.), Dārzeņi (1 gab.), Mērcēti suņu barība (100 g). Neaizmirstiet par ogām.

Toucan rieksti un sēklas ir aizliegtas. Izslēdziet arī pārtikas produktus, kas ir augstā dzelzs daudzumā.

Interesanti fakti par "lielajām dzenēm"

Interesanti, ka knābis netraucē toānu, kad tas guļ. Fakts ir tāds, ka miega laikā spalvas galva tiek pagriezta par 180 °. Šajā laikā putnu knābis ir ērti novietots aizmugurē.

Un par lepnuma tematu. Tās anatomiskā struktūra, kā arī mēles forma ir ideāla vīģu un pasifloru iegūšanai. Putnu mēles garums ir vienāds ar tās knābja garumu.

Ornitologi vairākkārt ir novērojuši, ka savvaļā viens putns izvēlētos augļus no filiālēm, pēc tam iemetīs to, nododot upurim partnerim.

Tucāna acs ir dzīvs mākslas darbs, jo tā apvalks ir krāsots visos varavīksnes toņos.

Ja esat ieguvis noderīgu informāciju no šī raksta, atstājiet savus komentārus tālāk un dalieties ar draugiem sociālajos tīklos.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org