Putni

Jay putns: apraksts un fotogrāfija

Pin
Send
Share
Send
Send


Ja nē, kā tas izskatās un kur tā dzīvo?

Jā, šo putnu triloģijā izgudroja rakstnieks Susan Collins. Stāsts, šis putns ir kopīga jaja hibrīds ar tās mutantu, kas tika izcelts 13. rajonā. Tās filmā redzamā (mutanta) iezīme ir visu skaņu, vārdu un mūzikas atmiņa, ko viņi dzird un pēc tam atskaņo. Šī spēja tika izmantota spiegošanai. Hibrīds varēja vienkārši atkārtot skaņas, un galvenā rakstura triloģijas pirmajā daļā tos izmantoja kā signālu.

Patiešām esošais Lyra putns ir ļoti līdzīgs šim attēlam, bet tas ir vēl viens stāsts.

Mockingbird ir izdomāts raksturs un reālajā pasaulē tas nepastāv. Šis putns tika veidots tieši šādai filmai kā Bada spēles. Filmā putna izcelsme tiek definēta kā jay un mockingbird šķērsošana.

Serg1111, jums nav taisnība, šāds putns pastāv, tikai to sauc par Jay Steller,

Šis putns dzīvo Kanādā un ASV ziemeļos, un tā krāsa atšķiras no grāmatas: patiesībā tas ir melns ar zilu iedegumu, bet arī zina, kā atdarināt citu putnu un mehānismu balsis, un forma ir tāda pati, kā aprakstīts grāmatā un filmā .

Kanādas provincēs papildus vispārpieņemtajam emblēmam un karodziņam ir arī citi oficiāli simboli: dzīvnieks, putns, koks, zieds, akmens utt. Stellera jay ir oficiālais Britu Kolumbijas putns, tā putnu seja. Lēmums veidot elegantu bruneti ar iespaidīgu frizūru tik augstā administratīvā līmenī tika pieņemts provinces referendumā 1987. gadā.

Izcils vācu dabas zinātnieks Georgs Vilhelms Stellers (Georgs Vilhelms Stellers, 1709–1746, miris un tika apglabāts Tjumenē) vispirms aprakstīja šīs sugas džezu. Strādājot saskaņā ar līgumu Pēterburgas Zinātņu akadēmijā, viņš piedalījās otrā Kamčatkas ekspedīcijā Vitus Beringā, kur viņš īpaši izpētīja Amerikas ziemeļrietumu krastu.

Kā pilntiesīgs mednieku ģimenes loceklis, Stell's jay ir laupītājs: drupas ligzdas, uzbrukumi un pat nogalina mazus putnus, bezbailīgi uzbrūk kaķiem un suņiem, aizstāvot savu ligzdu. Liels imitators: var atdarināt putnu, vāveru, kaķu, suņu balsis un pat dažu mehānismu skaņu!

Vai jūs varat iedomāties, kas ir efektīvs ierocis pret konkurentiem? Saki, lai dāsni aptvertais padevējs - nepārkāptu. Pietiek, ja viltīgs putns slēpj un kliegt kārdinošā veidā - visi ēdēji izkaisīs bailēs, atstājot galdu pie pilnīgas iznīcināšanas.

Zināms fakts, ka pārdzīvojušais zvaigžņotājs ir 16 gadi un 1 mēnesis

Izskats

Mockingbird ir daw-like putns. Korpusa garums ir apmēram 30-40 centimetri ar astes augšanu līdz 12-15 centimetriem.

Džejas putna apraksts jāsāk ar tās spārniem - to span 50-55 centimetri ar spārnu garumu aptuveni 15-17 cm. Svarīgi zaimojoši putni ir tikai 170-200 grami. Galva ir dekorēta ar skaistu plašu pušķi. Virs astes spalvas ir krāsotas baltā krāsā, savukārt knābis, spārni un astes ir melnas. Mazajam putnu ķermenim ir rūsas brūns plūmju ar šaurām spilgti zilām krāsām uz pleciem.

Dažādu reģionu džeku galvas spalvas ir krāsotas atšķirīgi. Piemēram, Eiropas indivīdiem ir vieglas spalvas ar brūniem plankumiem. Āzijas valkā gaiši brūnu "frizūru", kas izsmalcina putnus no Kaukāza un mazās Āzijas. No knābja līdz kaklam ir plašas melnas svītras. Ķepas ir sarkanbrūnas, kakls ir gaišs. Spārni ir noapaļoti, putnu jay lido diezgan lēni.

Uzbudinājuma brīžos putns paceļ spalvas uz galvas, veidojot diezgan tuftu. Par plēsoņām vai cilvēkiem, jays dara skaļus trokšņus, brīdinot citus dzīvniekus un putnus ar draudošām briesmām.

Kopumā kājstarpes izskatās ļoti elegantas un skaistas. Bet ne visi to var redzēt, jo šie putni ir ļoti kautrīgi.

Tiem, kas iepazīstas tikai ar šo putnu, bieži rodas jautājums: "Vai Jay ir migrējošs putns vai nē?" Dienvidu iedzīvotāji dzīvo tajā pašā teritorijā. Arī tie, kas dzīvo ziemeļu apgabalos, nemēģinās pāriet no parastajām vietām bez īpašām vajadzībām. Putni atstāj savas vietējās teritorijas tikai kultūraugu bojājumu vai pārāk nelabvēlīgu apstākļu gadījumā. Izrādās, ka jaju migrācija ir ārkārtīgi neregulāra.

Šis putns ir diezgan ziņkārīgs un skaļš. Ilgi lidojumi tam nav raksturīgi. Lielāko daļu laika viņa dod priekšroku pārlēkt no viena koka uz otru filiālēs, darts meža biezoknēs.

Džaja balss ir riebīga, asa. Šī suga lieliski imitē citu putnu skaņas vai pat cilvēka balsi. Patiesībā tieši šī iemesla dēļ jay saņēma iesauku "permuste". Nav nekas neparasts, ka dziļi mežā dzirdēt vai dzirdēt putnus: putnus, kuri pēc cilvēka apdzīvošanas atceras tur dzirdētās skaņas.

Ziemā aukstumā, kad ir grūti izrakt ēdienu no sniega slāņa, mockers mēdz atvērt vietas, kas bieži parādās pilsētu un ciemu nomalēs.

Jay putns ir meža iemītnieks, kas visu savu dzīvi pavada biežāk. Šī suga var ēst ne tikai dārzeņu, bet arī dzīvnieku barību. Visbiežāk barojošo putnu barība ir ogas, sēklas, kukaiņi, vardes, mazu putnu olas un ķirzakas. Turklāt daži jays uzbrūk cāļiem, maziem grauzējiem vai jauniem dziesmu putniem, kas tikai mācās lidot. Viņi var arī savākt pārtiku uz zemes, pārvietojoties ar lekt.

Džejas putns, kura fotogrāfija un apraksts ir redzams šajā rakstā, ir diezgan gudrs. Viņa ziemas laikā saglabā ozolzīles, tās savāc un slēpj tās slēpšanās vietās. Daži cilvēki savāc līdz pat 4 kilogramiem ozolzivju. Ja putns vēlas ierasties ar kāpurķēžu, kas zem krītošas ​​mizas, tad jay var aizturēt galvu un lauzt mizu. Tāpat viņa medī arī citus slēptos kukaiņus. Ļoti bieži džipu kešatmiņas atrod vāveres vai citi putni, kas ēd visas preces.

Tomēr bieži vien jay un neatceras par savām rezervēm. Šāda neliela putnu atmiņa ieņem ozolu rokās - aizmirstās ozolzivis dīgst, veidojot jaunus ozolu mežus.

Audzēšana

Mazuļu ligzdošana sākas agrā pavasarī. Putni veido pāriem un sāk veidot ligzdu. Šim nolūkam viņi izvēlas tumšākos meža stūri. Viņi var veidot ligzdu gan uz skujkokiem, gan uz lapu kokiem.

Uz sānu zariem novieto ligzdas, kas izvirzītas virs zemes līdz 2-5 metru augstumam. Tie tiek vesti no zariem, ar sausu zāli no iekšpuses. Tā atgādina bļodu ar diametru aptuveni 20-30 cm, dziļumu 15 cm. Downy spalvas, spalvas, vilna un sūnas izplatījās zālienā. Dažreiz kā mājās jays ir aprīkotas ar gatavām dobumiem.

Mātīte var novietot 5-7 olas, pēc tam inkubē 16-17 dienas. Apmēram maija vidū cāļi lūkojas. Pirmās 20 dienas tās rūpīgi baro vecāki. Jūnija beigās jauni jays lido no ligzdas. Līdz pirmajām rudens dienām cāļi cenšas palikt tuvu saviem vecākiem un tad sākt neatkarīgu dzīvi. Parasti jaunieši no dažādām ģimenēm pulcējas ganāmpulkā un meklē piemērotu vietu, kur dzīvot.

Dzīves ilgums

Putnu jay dabā dzīvo apmēram 5-7 gadus. Tomēr bija gadījumi, kad viņi dzīvoja līdz 22 gadiem.

Aktīvs dzīvesveids ir aktīvs dzīvesveids, jais putns, kura fotogrāfija un apraksts nebūs pilnīgs, nepaziņojot par dzīvē esošajām briesmām. Kamēr saule spīd, zaigotāji saņem savu ēdienu. Bet, tiklīdz nakts krīt, putni slēpjas koku zaros. Sliktos laika apstākļos vai ziemas putenī, jays atrod patvērumu zem egles zariem.

Daudz ienaidnieku dabā ir izsmiekls. Putnam jābūt piesardzīgam pret plēsējiem un lielākiem putniem. To var uzbrukt ērgļa pūce, purvs un pelēka vārna, un goshawk. Tomēr putnu populācija saglabā savus numurus. Pašlaik nav apdraudēta sugas izzušana.

Popularitāte un leģendas

Jay, kura fotogrāfija rotā jebkuru kolekciju, ir diezgan populāra ne tikai labā izskata dēļ. Ir vairāk interesantu iemaņu, par kurām cilvēki ir gatavi turēt putnus mājās vai piešķirt tiem brīnišķīgas īpašības.

Tātad, jays nevar tikai atkārtot skaņas. Ir gadījumi, kad putns atkārtoja vairāk nekā desmit vārdus, imitējot ne tikai vārdus, bet arī cilvēka balsi.

Turklāt daži cilvēki spēj tikt galā ar viperi, kas padara viņus par vēlamiem mājdzīvniekiem tajās vietās, kur jūs bieži varat satikt šos rāpuļus.

Dažās kultūrās jay tiek uzskatīts par sava veida laimi. Tomēr citās valstīs tiek uzskatīts, ka šie putni rada sliktu veiksmi.

Amerikāņu televīzijas sērijā The Big Bang Theory, kas ir viens no galvenajiem varoņiem, kas baidās no putniem šausmām, pateicoties Džei kļuva par viņu dedzīgo cienītāju.

Nesenā filma "Mocking Jay", kurā putns bija brīvības simbols, cīņa pret apspiešanu un netaisnību, šai sugai deva lielu slavu.

Nu, tas nav iespējams atcerēties Harper Lee lielisko romānu "Kill Kill Mockingbird". Šī putna pieminēšana grāmatā nonāk pie fakta, ka izsmieklīgie putni ir ļoti nekaitīgi un spēj dziedāt prieku. Viņi neapzinās "kultūras" ogas, neaizvieto cilvēku mājokļus. Viņi vienkārši dzied ...

Jay apraksts

Džeju nevar saukt par mazu putnu: viņa ir divreiz lielāka par strazdu, no knābja līdz astei viņas ķermeņa garums ir apmēram 40 cm, un spārnu spārns sasniedz pusi metra. Jay svars ir salīdzinoši neliels un ir 170-200 g. Sēžot uz filiāles, putns izskatās mazāks nekā lidojumā.

Jay dzīvesveids

Pat spilgti plūmes un dienas dzīve bieži neļauj jums redzēt jays savā dabiskajā vidē. Putni ir ļoti uzmanīgi un kautrīgi. Jutīgi reaģējot uz mazākajām rustēm un kustībām tuvumā, viņi ātri slēpjas blīvās filiālēs, paziņojot citiem radiniekiem par iespējamo draudu draudiem. Bīstamu priekšmetu kustību ilgu laiku pavadīs putnu skaņas. Par šādu super modrību, jays sauc par meža aizsargiem.

Džejas paša dziesma nav melodiska vai izteiksmīga un parasti sastāv no neskaidras svilpes, noklikšķināšanas, gurgling. Bet brīnišķīgā putna brīnišķīgais talants ļauj putnam savā repertuārā iekļaut citu putnu dzirdes imitāciju un biezpiena skaņas. Pēc atgriešanās mežā pēc uzturēšanās lauku mājā, džezs spēj atdarināt aitu blūšanu, kaķa dziedāšanu, suņa riešanu, cirvja skaņu, durvju cirpšanu. Indivīdi, kas dzīvo nebrīvē, var pat reproducēt vienkāršas frāzes, ko runā persona, atkārtojot ne tikai vārdus, bet arī intonācijas.

Galvenā dienas daļa, kad putni pavada pārtiku. Viņi reti nolaižas uz zemes vai lido lielos attālumos, dodot priekšroku ilgu laiku uzturēties drošā vidējā un augšējā meža līmeņa augstumā. Viņu lidojums atklātā telpā var šķist diezgan lēns un neērts. Tomēr šādas manevrēšanas kustības, kas tiek veiktas ar mainīgiem sitieniem un izkārtojumiem, ir ļoti ērti putnu pārvietošanai īsos attālumos.

Lielākajai daļai gadu jays dzīvo pāros, dažās sugās monogāmās.. Mazos, no 20 līdz 30 indivīdiem, ganāmpulkus, kurus viņi pulcē tikai ziemas priekšvakarā, beidzot audzēt jaunus. Tas ļauj džungiem laika periodā zaudēt mazāk siltuma, kad viņi slēpjas skuju koku zaros kā grupai. Atkarībā no pasugas un dzīves apstākļiem japu dzīvesveids var būt gan nomads, gan mazkustīgs. Kopumā jays ir labas adaptīvās īpašības. Kopā ar samērā asu prātu, tas ļauj mežainiem putniem pielāgoties pat ne pārāk ērtai videi.

Tas ir interesanti! Pateicoties viņa trikiem, džinsiem ir daudz veidu, kā padarīt viņu esamību vieglāku. Viņi neņem vērā vieglu laupījumu, iznīcina vāveru biksītes un citu putnu ligzdas, zagt kartupeļu bumbuļus, burkānus un bietes, kas izkliedētas uz laukiem, lai izžūt, padarot reidus uz vīna dārziem un augļu dārziem, meklējot sulīgu delikatesi.

Bet visspilgtākais pierādījums par jaju inteliģenci ir veids, kā viņi atbrīvojas no ektoparazītiem. Putns dodas uz pūķi (tās iedzīvotājiem jābūt piederīgajiem Formicinae ģimenei), un jāturpina vai vienkārši sēž uz augšu. Kairināts ar negaidītu apmeklējumu, kukaiņi uzbrūk nevienam viesim, izsmidzinot skābi no indes dziedzeri. Krītot uz plūmēm un ātri absorbējas, antena izdalās kaitinošā parazītu dedzināšana. Ornitologiem pat ir īpašs termins šāda veida kopšanai, - anthizing (enting).

Dzīvotne

Džeju var redzēt visā Eiropā, tostarp Skandināvijā un Ziemeļkrievijā. Putnu izplatīšanas zonā ietilpst arī Kaukāzs, Mazā Āzija, Irānas ziemeļi un Āfrikas kontinents, Sibīrijas dienvidu reģioni un Mongolijas Altaja ziemeļu daļas. Praktiski visur, izņemot mitros subtropos, jays dzīvo arī Tālajos Austrumos. Neskatoties uz to, ka pirms putni lielā mērā tika uzskatīti par kontinentāliem, šodien tie ir atrodami salās: ir zināmas sugas, kas veido ligzdošanas vietas Sardīnijā, Korsikā, Sicīlijā, Krētā, Grieķijas arhipelāgā, Sahalīnā, Dienvidu Kurilēs un Kamčatkas salu daļā. Parasti jays netiek nosūtīti uz gariem lidojumiem, izdzīvojuši ziemā pastāvīgās dzīvotnes un atstāj tos tikai nopietnu kultūraugu bojājumu vai nelabvēlīgu klimatisko apstākļu izmaiņu gadījumos. Tādējādi jaju migrācija nav normāla rakstura, un būtu pareizi pateikt, ka daļa iedzīvotāju pieder pie migrācijas, un daļa no apdzīvotajām un klīstošajām.

Tas ir interesanti! Šo putnu klātbūtne dažādu tautu mītos, no Okeānijas līdz Norvēģijai un no Japānas uz Lielbritāniju, norāda uz plaši izplatīto un pat visuresošo džezu. Piemēram, slāviem ir šāda pārliecība. Putnu Iriy (Vyri) ir vieta, kur putni aizlido ziemai, pavadot mirušo cilvēku dvēseles savās klātbūtnēs.

Pavasara sākumā atveras Irijas vārti un stārķi steidzās uz atmodinošo zemi, kas ved pasaules jaundzimušos. Tikai trīs putniem ir šīs apbrīnojamo mājvietu atslēgas - naktsklubs, norīt un jay, kas vispirms parādās Irijā un pēdējais atgriežas no turienes. Jay biotopi ir saistīti ar mežiem, galvenokārt ozolu mežiem un jauktajiem ceļiem. Dienvidos putni arī ligzdo krūmu vidū. Vertikālā sakarībā suga tiek izplatīta no zemienēm uz mežainu kalnu jostu, kas nepārsniedz aptuveni 1600 m.

Jay Bird Diet

Džeju uztura pamatā ir augu pārtika.. Visbiežāk ozolzīles iekrīt stingrās nagās, kas putni gudri sagriež ar asām malām uz pakaļgala. Džeika mīļākā ēdienkarte ir papildināta ar riekstiem un dažādām ogām - avenēm, zemenēm, brūklenēm, kalnu pelniem. Ja ozolkoka mežos nav iespējams atrast ozolzīles, jais barojas ar auzu, kviešu, saulespuķu, zirņu sēklām un novāc tos laukos. No pavasara vidus līdz pat rudenim jauni „produkti” ir iekļauti jūsu uzturā. Galvenais putnu upuris šajā periodā ir kukaiņu kaitēkļi:

  • bronzas vaboles,
  • vaigiem,
  • stienis,
  • Maija vaboles,
  • weevils,
  • zīdtārpiņu kāpuri,
  • sawfly kāpuri.

Džeju gadījumā var izpausties plēsonīgas instinkcijas, un tad mazie grauzēji, vardes, ķirzakas un pat mazi putni - beaverbirds, bluebirds, pelēks lidmašīnas un viņu pēcnācēji kļūst par pārtiku. Bet tikai dažas pasugas rīkojas šādā veidā, ozolzīles joprojām ir Eiropas japu galvenā izvēle.

Tas ir interesanti! Jay ir ieradums veidot rezerves nākotnei. Ar pārtiku, ko viņa konstatē, viņa piepilda savu hipoīdu maisiņu, kas ļauj ātri nodot laupījumu nošķirtām vietām zem koku mizas lapotnes vai sūnu gultā. Šādās pieliekamajās vietās dažreiz tiek savākti līdz pat 4 kg dažādu pārtikas produktu. Dažreiz putni aizmirst par savām slēpšanās vietām, un tad to saturs, dīgstot, rada jaunas ozola un valriekstu birzis.

Ziemā, kad no sniega pārsegiem nav iespējams iegūt pārtiku mežā, jays ir redzami pie cilvēku mājokļiem ciemu nomalē un pat pilsētā, kur viņi meklē pārtiku. Dažas sugas dabīgā pārtikas avota trūkuma apstākļos kļūst par sinantropiskām, tas ir, tās dzīvo tuvu cilvēkiem.

Dabas ienaidnieki

Neskatoties uz to piesardzību un spēju ātri slēpt, jay dabiskajā vidē cieš no ienaidnieku uzbrukumiem - goshawk hawks, pūces, vārnas, martens. Briesmas mockers ir cilvēks:

  • putni mirst no saindēšanās, barojoties laukos, kur tika ievesti pesticīdi, lai apkarotu kukaiņu kaitēkļus, t
  • mežnieki un mednieki šauj jais, jo viņi uzskata tos par izpostītiem ligzdām,
  • audzētāji un dārznieki organizē slazdus tā, lai putni netiktu novākti.

Iedzīvotāju skaits un sugu statuss

Pateicoties savai īpašajai piesardzībai, augstajām adaptīvajām spējām un atjautībai, jays spēj saglabāt savu skaitlisko un ģeogrāfisko izplatību stabilu. Eiropā teritorijas, kurās sugu populācija ir liela, ir Krievija, Ukraina, Baltkrievija, Francija, Portugāle un Somija. На сегодняшний день исчезновение сойкам ничуть не грозит, а их природоохранный статус оценивается как вызывающий наименьшие опасения.

ЧЕМ ПИТАЕТСЯ СОЙКА

В зависимости от времени года птица сойка ищет пищу на земле или на деревьях. На поверхности земли она ищет себе пауков, червей и мелких грызунов. Kokos putns labprāt ēd ozolzīles, riekstus, kā arī citu putnu cāļus.

Rudenī galvenās jay pārtikas ir ozolzīles. Katrs putns katru gadu savāc vairākus tūkstošus ozolus, daži no tiem rūpīgi apglabāti zemē. Jays slēpt ozolzīles augsnē seklā. Viņi ar mazām kājiņām liek mazu caurumu, ieliec acornī un nosedz to ar zemi, zariem un lapām. Džeims arī gatavo riekstu, dižskābardis un ogas.

Pavasarī un vasarā putni barojas ar kukaiņiem: krampji, bārkstis, nūjiņas, lapu griezēji. No mazajiem dzīvniekiem kauliņi ēd olas arī grauzējus, ķirzakas, vardes, mazus putnus un svētkus.

LIFESTYLE

Džeiks ir kautrīgs putns, ko mežā ir vieglāk dzirdēt nekā redzēt. Jay dzīvo mežā. Ārpus ligzdošanas perioda šis putns dod priekšroku ozolkoka audzēm. Dažos reģionos jay ir migrējošs putns. Lidojuma laikā ir grūti sajaukt ar citiem putniem. Jūs varat iepazīt jay ar balto plankumu no astes iekšpuses, melnās astes, melnā un zilā spoguļa un baltiem plankumiem uz spārniem. Īsiem attālumiem jay lido ātri. Šim putnam ir interesants ieradums - tas sēž uz smiltsērkšķiem un ļauj skudras "staigāt" savā spalvas. Tādējādi skudras skābes veido skudrskābi, kas iekļūst putnu spalvās. Tādējādi, jay izdodas atbrīvoties no dažādiem parazītiem.

Sulu pavairošana

Mazuļu ligzdošanas periods ilgst no aprīļa līdz jūnijam, un tam pievienojas sarežģīts rituāls. Sākoties pirmajām pavasara dienām, viņi izveido pārus un drīz sāks būvēt ligzdas. Nestuve parasti tiek būvēta nelielas teritorijas teritorijā, kuru putni aizsargā no citiem sugas pārstāvjiem. Šī teritorija dzīvo vairākus gadus. Putni kopā izveido nelielu plakanu ligzdu, kas labi paslēpta starp koku zariem. Tā atrodas netālu no stumbra. Mazuļu ligzda sastāv no zariem un zaļiem kātiem, un tā ir izklāta ar sausu zāli.

Aprīļa beigās sieviete no 4 līdz 7 gaiši zaļganiem vai dzelteniem ar brūniem olu plankumiem. Viņus savukārt pieņem darbā sievietes un vīrieši. Nestlings izšķīst 16-17 dienās. Ligzdā viņi uzturas 19-20 dienas un pēc tam lido ar saviem vecākiem vai apvienojas lielos ganāmpulkos ar citiem jays.

SOYKOY APSVĒRUMI

Jays dzīvo jauktos, lapu kokos un skujkoku mežos un atklātā vietā tikai tad, ja ir daudz koku, kas aug atsevišķi. Tās var atrast tuvu pilsētām, bet vienmēr tikai tajās vietās, kur ir koki, īpaši ozoli. Blīvajā mežā skaļi „ra-ah-rra-ah” kliedzieni norāda uz jay klātbūtni. Ar spalvas raksturīgo krāsu un melno un zilo "spoguli" ir grūti sajaukt ar citiem putniem. Jay ir ļoti kautrīgs putns, tāpēc parasti to var redzēt tikai tad, kad lido prom.

IESPĒJAMIE FAKTI, INFORMĀCIJA.

  • Daudzi mednieki šauj džejus par katru iespēju, jo uzskata tos par kaitēkļiem, kas ēd cāļus un putnu ligzdas, kas ligzdo uz zemes.
  • Jay ļoti labi atdarina dažādas skaņas. Viņas repertuārā ietilpst suņu riešana, kazu blīšana utt.
  • Džeims savus krājumus atrod ziemā, bieži vien zem sniega vai lapām. No ozoliem, ko viņi neatrod, koki aug, tāpēc viņi saka, ka jays "augu meži".

SOYKI RAKSTUROJUMS. KĀ putni skatās FOTO UN APRAKSTS

Lidojums: lidojumā redzamas baltas astes spalvas un balti plankumi uz spārniem.

Vadītājs: spalvas uz vainaga ir baltas ar melnām svītrām, trauksmes gadījumā parādās neliels tufts.

Beak: spēcīgi un asi, lieliski piemēroti zīļu, riekstu un augļu tīrīšanai un sadalīšanai.

Olas: 4-7 gaiši zaļgani vai dzeltenīgi ar brūniem plankumiem.

Spārni: melni gali un spilgti zilā krāsā ar melnu apmali "spogulis" līkumā.


- Jay dzīvotne

KUR JŪS JAKS

Jay tiek izplatīts gandrīz visā Eiropā, Ziemeļāfrikā, Mazajā Āzijā, Kaukāzā, Ziemeļ Irānā, Sibīrijas dienvidu pusē, Sahalīnā, Korejā, Ķīnā un Japānā.

AIZSARDZĪBA UN UZRAUDZĪBA

Jay pielāgojas jebkuriem apstākļiem, tagad viņa nav apdraudēta. Vienīgais apdraudējums viņai ir cilvēku lietošana pesticīdos.

Skatiet videoklipu: shri krishna. putna vadh by shri krishna (Aprīlis 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org