Putni

Top 10 Rarest un pasaulē pārsteidzošākie putni

Pin
Send
Share
Send
Send


Spēja lidot putnus vienmēr ir apbrīnojusi cilvēkus un padarījusi tos greizsirdīgus. Putni neapstājas pārsteigt mūs un patiesībā ir nesalīdzināmi interesantāki nekā jebkurš no modernākajiem sīkrīkiem, kas iegādāti veikalā - jums vienkārši vajag to redzēt un saprast. Putni ir svarīga planētas biosfēras daļa, piemēram, tie palīdz augiem vairoties, izplatot sēklas visā pasaulē. To sugu skaits ir milzīgs, bet šeit tiks aprakstīti pasaules 10 vislielākie putni.

1. Brīnišķīgs spattletail

Mazmācīgs, reti sastopams putns, un pat ar šādu neparastu nosaukumu, dzīvo gar bieza meža malām, kas aug Utsubamba upes krastos. Plākstera krāsā ir daudz kontrastējošu krāsu, no kurām visvairāk pamanāmas baltas, zaļas un bronzas krāsas. Aizsargā ir 4 izcilas zilas spalvas, kas atgādina tenisa raketi. Tie ir savstarpēji saistīti, un to padomi jau ir zili violeti toņi. Brīnišķīgas spattletail astes sasniedz 15 centimetrus.
Pirmo reizi cilvēki 1835. gadā redzēja šo kolibri, kad anglis Andrew Mathews sāka tos pētīt. Šo mazo putnu izzušanas robežās viņi apdraud biotopa zudumu, mazos iedzīvotājus (kopā aptuveni 1000 cilvēku) un aktīvu mežu izciršanu. Pašlaik brīnumainais shpatelteil ir Sarkanās grāmatas attēls. Amerikas putnu aizsardzības kopiena 2006. gadā nolēma audzēt 30 000 krūmu un vietējo sugu koku, lai paplašinātu šo apdraudēto sugu biotopu. Joprojām ir cerība, ka šie putni spēs izdzīvot un vairoties, un tad mēs varam uzzināt vairāk par tiem.

2. Zilās kājiņas

Briti to sauc par putnu bobiju (no spāņu "bobo", kas nozīmē "stulba", "klauns"). Viņi pilnībā attaisno šādu nosaukumu ar viņu gullibilitāti un neērtu gaitu. Zilās kājiņas nav bailes no cilvēka, diemžēl bieži vien tās maksā pārāk daudz. Vīriešiem uz kājām ir spilgti zilas membrānas, kas kļūst vājākas ar vecumu vai slimību parādīšanos. Tas ir lielisks ceļvedis sievietēm, kas, izvēloties vīriešus pārošanai, pievērsiet uzmanību savām kājām.
Zilās kājiņām ir pienācīgas dimensijas: lielāko cilvēku ķermeņa garums sasniedz 90 cm, svars ir 1,5 kg, un šī jūras iedzīvotāja spārni ir 2 metri. Ganāmpulka galva ir maza, un spēcīgajai knājai ir tapas un krāsots pelēkā zilā krāsā.

3. Zilā acu paradīzes putns

Melngalvīgs paradīzes putns dzīvo Indonēzijā, precīzāk, divās salās, kas atrodas uz ziemeļrietumiem no Jaungvinejas (Waigeo un Batant). Pat vārds runā par tās neparastību - un patiešām, tam ir neparasta krāsa un spalvas, kas cīnās uz astes. Zilā galvas paradīzes putna aizmugurē ir purpura melnā krāsā, dzeltenā mantija izceļas gaiši, lielās kājas ir bagātīgas zilā krāsā, un vīriešu galvas ir dekorētas ar spilgti tirkīza kronēm ar melnām svītrām, kas ir skaidri redzamas no tālienes naktī. Pārsteidzoši, ka vainagu veido ne spalvas, bet gan spilgti nokrāsota tukša ādas zona.
Parīzes paradīzes putni var augt līdz 16 cm garumā, un kopā ar asti, pat līdz 21 cm, tie pirmo reizi tika filmēti 1996. gadā ar slaveno David Attenborough, kurš nošāva savu Attenborough par Paradise filmu par Air Force. Lai noņemtu putnu, naturālists izmantoja savu neiecietību pret traucējumiem - viņš ieskicēja lapas pie viņas koka, un burvīgā, gaišā sieviete uzreiz gāja uz leju un uzstādīja kārtību. Starp citu, saskaņā ar spēju ātri un vislabāk nodrošināt kārtību tikšanās vietā, novietot sievu un izvēlas vīriešu pārošanās sezonā. Neapmierinošs un slinks draugs tiek uzskatīts par izlēmīgu. Vīrieši, sagatavojot sižetu laulības dejai, atrauj visas lapas uz tuvākajiem dzinumiem, pēc kura viņš sēž uz vienas no tām un sāk parādīt savu spožo apģērbu savam mīļotajam, tad vienam vai otram.

4. Brīnišķīgs paradīzes putns

Brīnišķīgi paradīzes putni, kas pazīstami ar savu laulības deju un spilgtu plankumu, dzīvo tikai Jaungvinejas džungļos. Tajā pašā laikā vīrieši ievērojami atšķiras no mātītēm - viņu mugurā ir samta melnas spalvas, krūšu zilā zaļa krekls un galvas spilgti zila ķemme. Sarkanbrūnās sievietes nešķiet tik pievilcīgas, un tām tās nav vajadzīgas, jo no tām ir mazāk nekā vīrieši, tāpēc vienmēr ir pieprasījums pēc tiem.
Lai piesaistītu sievietes, vīrieši organizē brīnišķīgas pārošanās dejas: viņi aizņem melnās spalvas no aizmugures, un zilā zaļā krāsā priekšā, veidojot sava veida vairogu, un pēc tam sāk tos klintis. Lai sievietei nav šaubu ēnas, kas ir labāks, vīrieši skaļi dzied. Brīnišķīgs paradīzes putns, kura garums ir 26 centimetri, sver 60-100 g. Šī suga dod priekšroku nokārtot Ņujorkas salas kalnu grēdu nogāzēs 1600-2300 metru augstumā virs jūras līmeņa.

5. Brilliant Quetzal (Quezal)

Tas ir smieklīgi, ka vārds "Kvezal" nozīmē gan putnu, gan naudas vienību. Fakts ir tāds, ka Gvatemalā šis spilgtais putns ir tik cienīgs, ka ir novietojis savu tēlu uz valsts karoga un pēc tam nosaucis savu nacionālo valūtu.
Brilliant quetzal ir brīvības mīlošs putns, ja tas ir ievietots būrī, tas noteikti mirs. Ir teikts, ka verdzība verdzībā mirst no sirds mazspējas, kas nespēj tikt galā ar brīvības atņemšanu. Tā ir šī kvalitāte, kas Quesal kļuva par Gvatemalas simbolu.
Šie brīvību mīlošie putni dzīvo vēsos kalnu mežos, kas stiepjas no Meksikas ziemeļos līdz Panamai dienvidos. Vasarā tie nokļūst līdz 3000 metriem līdz mākoņiem, un, kad nāk lietus sezona, tie nepalielinās virs 1000 metriem, tāpēc tos nav viegli redzēt. Tās ligzdo pēc iespējas augstāk, izvēloties augstākos kokus un ēku ligzdas 50 metru attālumā no zemes. Diemžēl Centrālamerikā šie koki kļūst arvien mazāki, jo neapdomīgi, destruktīvi mežu izciršana ir atstājusi dažas vietas, kur var nokārtot četrkalni. Tāpēc šis putns skāra arī sarkano grāmatu.

6. Skarīgs paradīzes putns

Garās skropstu paradīzes putnu spalvas padara tās izskatu ļoti neparastu un spilgtu. Vīriešiem pārošanās laikā virs acīm parādās skaista plankumainība, šo spalvu garums sasniedz pusi metra - daudz putnam, kura garums ir aptuveni 22 centimetri un svars mazāks par 90 gramiem. Sievietēm zvīņainiem paradīzes putniem nav tik neparastu spalvas, un pārējais apģērbs ir vairāk nekā pieticīgs. Tas nav pārsteidzoši, jo skaista puse putnu pasaulē visbiežāk ir vīrieši.
Šī paradīzes putnu suga dzīvo Jaungvinejā, miglainas jostas mežos, kas atrodas augstumā no 1500 līdz 2900 metriem. Viņu uzturs ir ļoti daudzveidīgs, ir augļi un kukaiņi. Vīrieši cenšas piesaistīt sieviešu uzmanību, ne tikai demonstrējot savu grezno spalvas, bet arī izcilas vokālās spējas. Sievietēm pašām nav jāturpinās - datums ar skaistu nav ilgs. Izvēlētais nepalīdz viņai uzcelt ligzdu, neapēd pēcnācējus, dod priekšroku bezrūpīgai dzīvei. Tomēr šī uzvedība ir raksturīga arī putnu pasaulei.

Starp visiem papagaiļiem, dīvaināko var saukt par kakapo - viņš ir nakts un nezina, kā lidot. To sauc arī par pūka papagaili. Šie dīvainie putni dzīvo Jaunzēlandes salās - "putnu un rāpuļu valstīs". Kakapo, kas nespēj piecelties par sevi, kļūst par vieglu laupījumu jebkuram vietējam plēsoņam. Jūs varat atpazīt šo sugu ar zaļo plūmju, īpašo sejas disku, lielu pelēku knābi, īsu asti un kājām.
Kakapo izmērs sasniedz 60 centimetrus, un tā plankums ir ļoti mīksts - zaļgani dzeltens uz vēdera un sūnīgi zaļš uz muguras ar melnām svītrām. Pūces papagailis viņš tika aicināts līdzināt galvas plūmes ar pūcēm - viņa spalvas veido arī sava veida sejas disku. Nevar teikt, ka kakapam ir patīkama balss - tā izskatās vairāk kā auksta velna ķeksis, kas pēkšņi var kļūt par kliedzienu.
Kakapo dzīvo mitros Jaunzēlandes mežos. Tie ir bezjēdzīgi skrejlapas un var plānot tikai 20-30 metrus, ne vairāk. Dabīgajā vidē šie putni parasti dzīvo uz zemes, dienā, kad tie slēpjas urbumos, un naktī viņi nokļūst, lai atrastu pārtiku. Viņu ligzdas bieži atrodas vecos kokos, pusi puvušos celmos, akmeņu plaisās. Tie ir spēcīgi veģetārieši - viņi ēd tikai augu sulas un ogas. Vasaras vidū (no janvāra līdz februārim) kakapo mātītes novieto pāris olas. Šī suga tiek uzskatīta par apdraudētu un patlaban parādās Sarkanajā grāmatā. Kad eiropieši sāka izpētīt salas, viņi cēla plēsējus, piemēram, kaķus un žurkas, kas kļuva par galveno pūces papagaiļu apdraudējumu.

8. Andu klints

Šo putnu sauc arī par Peru gaili. Viņa dzīvo Andos uz gravu nogāzēm, kā arī Peru, Bolīvijas un Venecuēlas tropisko lietus mežu un upju ielejās. Šiem putniem obligāts faktors ir tuvējā kalnainā apvidus klātbūtne, jo Andu klintīši to ligzdas padara tikai klinšainos atsegumos.
No tēviņu knābja faktiski nav aizaugumu, un tas, ko mēs redzam kā daļēji apļveida oranžs ķemmīšgliemene, ir divas spalvu rindas, kas darbojas pa galvu un daļēji rāpo knābi. Spilgta ķemme ir nemainīga klinšu gailis, un pat pēc pārošanās perioda beigām tā nepazūd, kas ir raksturīga daudzām citām putnu sugām. Neparasti Peru pušķi padara ne tikai savu pastāvīgo "ķemmīšgliemeņu", bet arī pārējās spalvas krāsas spilgtās krāsas, kā arī smieklīgās skaņas, ko viņš dara.

9. Šrilankas pūces varde

Šī putna dīvainais vārds ir diezgan pamatots - Šrilankas vardes liellopu „mute” patiešām ir milzīga, un tā ir kā varde, bet aizgāja ķekaru un plakanu plašu galvu no pūces. Acis uz šāda plakana seja skatās uz priekšu, tāpēc putna redze ir binokulāra, plaša.
Lielākā daļa šo neparasto putnu sugu dzīvo Šrilankā un Indijas dienvidrietumos. Tie nav pārāk lieli - 23 centimetri. Vardes izdara skaņas, kas atgādina smiekli, un apmainās ar informāciju ar šādu "peremeshkah". Vīriešu un sieviešu vardes krāsa ir atšķirīga: ja vīriešiem ir pelēka spalvas, sievietes ir sarkanīgas. Šie putni lido ļoti slikti. Dienas laikā viņi guļ, sēžot uz koku zariem, un naktī viņi noķer kukaiņus.

10. Lielisks fregāts

Šo jūras putnu tēviņiem no attāluma redzams spilgti sarkans rīkles sacelšanās tikai audzēšanas sezonas laikā. Tā var uzbriest kā balons un kontrastē ar pārējo fregātu plūmju tumšo melno krāsu. Fregātu mātītes ir arī melnas, bet krūtis ir baltas. Garšais pelēkais krāšņs no lieliskā fregāta ir salocīts beigās. Viņi dzīvo Kalifornijas un Floridas piekrastē. Lielākā daļa fregātu dzīves ir lidojumā, var pārmest citus putnus, lai atņemtu viņu upuri - mazas zivis, medūzas vai kalmāri.

№ 10. Brīnišķīgs Shpatelteil

Desmito vietu ieņem kolibri, kura astes garums sasniedz 15 centimetrus. Jūs varat redzēt šo brīnišķīgo būtni Rio Utkumbubā. Putnu aste ir unikāla, jo tā sastāv no četrām zilām spalvām. Atmežošanas dēļ šo unikālo sugu skaits samazinās. Šobrīd ir mazāk nekā tūkstotis, un tas atver top 10 pasaules retākie putni. Bet vēl viens interesants fakts ir saistīts ar šo putnu, ko var uzzināt mūsu top-10.

9. Lielais Indijas krūšutēls

Tas unikāls putns apdzīvoja Andhra Pradešas, Gudžaratas, Džammu, Kamatakas, Kašmiras, Madhja Pradesas Rajasthanas un Lala Pareau valstis. Tos parasti novēro tuksneša līdzenumos, nelielos līdzenumos un daļēji sausos reģionos. Šie putni izzuda nepārtrauktas medības un pārmērīga pesticīdu daudzuma dēļ.

№ 8. Brazīlijas krona

Tas retu putnu tika atklāts Brazīlijā. Jūs varat aprakstīt Brazīlijas nāru šādā veidā: tas sasniedz 49-56 cm garu garumu, ar garu, tievu krustu, kā pīle, tumšā krāsā, tumši pelēkā augšējā daļā ar melnu pārsegu un baltu vēderu. Šis putns dzīvo Brazīlijā, kā minēts iepriekš. Tā dod priekšroku ātrām upēm ar tīru ūdeni un citiem seklajiem ūdeņiem.

№ 7. Putnu fregates no Ziemassvētku salas

Šī putna nosaukums tika piešķirts godā Ziemassvētku salai, kas atrodas Indijas okeānā. Viņi dzīvo augstos kokos. Putns ir apmēram 90 līdz 100 cm garš, un Ziemassvētku sala fregates ir milzīgi jūras putni ar dakšiņu, tiem ir balts vēders, spārnos baltas svītras, tās ir tumšas. Interesants fakts, ka šie skaisti putni nezina, kā peldēties un staigāt normāli, bet tie lieliski lido!

Havaju salu paradīzes iedzīvotāji ieņem sesto vietu. Ziedu putnus raksturo to krāsa. Pelēkais mugurs, zaļie spārni un astes, zeltaini dzeltenās galvas un krūts ir pazīmes, ar kurām var identificēt palila. Garumā sasniedzot 19 cm, knābis ir noapaļots.

№ 5. Honduran Emerald

Tas retas putnu sugas Hondurasā tika atklāta kolibri. Tās dabiskais biotops ir sausi tropu krūmi un sausie tropu meži. Šī smaragda zaļā putna garums ir aptuveni 9 cm.

Kakapo ir savādākais un viens no retākajiem nakts un neslīdošiem papagaiļiem pasaulē. Papagaiļu svars ir 3,5 kg, tas aug līdz 8 pēdām. Kakapo dzīvo Jaunzēlandē, rāpuļu un putnu valstībā. Šī papagaiļu suga nespēj sevi aizstāvēt, tāpēc tā ir ļoti neaizsargāta pret citiem dzīvniekiem. To sauc arī par pūka papagaili. Šo papagaili var atpazīt ar tās zaļo plūmju, lielo pelēko knābi, īpašo sejas disku un īsu kāju un asti.

№ 3. Paunīgs papagailis

Tas retas papagaiļu šķirnes atrodama Austrālijas ziemeļos, piekrastes līdzenumos starp tējas kokiem un sāls purviem. Šī suga ir mazs papagailis ar plašu asti, apelsīnu vēders, augšējā daļa ir spilgti zaļa, un apakšējā daļa ir dzeltena.

2. Japāņu celtnis

Japāņu celtnis dzīvo ne tikai Japānā unikālās putnu sugas visā Āzijas kontinentā. Arī pazīstams kā Manču. Japānas celtnis ir vislielākā Āzijas celtņu suga. Tas simbolizē lojalitāti, ilgmūžību un veiksmi. Šis celtnis ir aprīkots ar baltajām primārajām spalvām ar sniega baltām vai melnām zonām un sarkanu plankumu uz galvas. Garumā tas sasniedz 136 centimetrus un augstumā 158.

1. Āzijas ibis

Tas ir Āzijas ibis, kas ieņem pirmo vietu mūsu rangā. pasaulē pārsteidzošākie un retākie putni. Šo putnu dzīvotne ir Āzija, jo īpaši Ķīna, Japāna un pat Krievijas Tālie Austrumi. Šie putni atšķiras pēc izskata: satriecoša bieza ķemme un sarkanā kāju un galvas āda. Viņi dzīvo ļoti augstos kokos, kur viņi būvē ligzdas. Tos var atrast upju, rīsu lauku un citu ūdenstilpju krastos. Šo apbrīnojamo putnu izzušanas iemesls ir dīvaini cilvēki. Cilvēka ietekme uz vidi un medībām ir iznīcinājusi daudzas retākās sugas. Sugu izzušana turpinās. Tāpēc mums ir jādomā par mūsu rīcību.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org