Putni

Kā izskatās putnu putns

Džemperis ir mazs putns ar melnu plūmju krāsu, kam piemīt metāla spīdums. Tikai viņas galva un krūtis ir pelni. Tās izskats ir ļoti līdzīgs vārnam, bet tā izmēri ir ievērojami mazāki: ķermenis ir apmēram 30 cm garš, un svars reti ir lielāks par 250 gramiem. Pieaugušajiem putniem acis ir spilgtas, reizēm zilas, jaunieši ir tumši acis. Bill un kājas ir melnas.

Džemperis ir sabiedrisks putns, no agra pavasara līdz vēlu rudenim viņi lido kopā ar rookiem. Kopā ar traktoriem pavasara plānā putni zemē meklē sliekas, kukaiņus un to kāpurus. Vasarā, apvienojoties ar rookiem un strazdiem, džemperi lido uz pļautajām pļavām un laukiem, kas meklē pārtiku.

Rudenī, pēc aizbraucēju aiziešanas, viņi pievienojas pelēkajām vārnām, kopā pavadīt nakti pagalmos un pilsētas parkos. No rīta lidot ārpus pilsētas uz poligoniem vai laukiem, kur viņi barojas. Ziemā atkritumu izgāztuvēm ir svarīga loma to uzturā un dažkārt palīdz izdzīvot.

Kā atšķirt pēc takas

Putnu putns atstāj nospiedumu, kas izskatās kā vārna, bet ievērojami mazāks. Pēc lieluma kāju izdrukas drīzāk var sajaukt ar nezālēm. Bet četrdesmit lielākoties lec, un džeku pavasarī lēni, vienlaikus liekot uzsvaru uz pirkstiem. Līdz ar to vidējais plantārais calluss ne vienmēr ir labi uzdrukāts uz sliedēm.

Kāju kāju pirksti ir nedaudz briest, ar īsākiem nagiem. Tas ietekmē drukāšanas garumu, kas ir īsāks par burvju garumu. Pakāpiena garums ir apmēram 15 centimetri, un sliežu platums ir gandrīz 5 centimetri.

Džemperis ir putns, kas neiznīcina citu cilvēku ligzdas, atšķirībā no savām draudzēm. Iznīcinot lielu skaitu kukaiņu kaitēkļu, šie putnu pasaules pārstāvji sniedz ievērojamu labumu cilvēkiem. Dažos gadījumos, meklējot pārtiku, tie var radīt ievērojamu kaitējumu dārziem un melonēm. Bet tas nav no kaitējuma, tikai gribu ēst.

Galvenās izplatīšanas vietas ir pilsētas un lieli ciemati. Reti dzīvo piekrastes akmeņainajās teritorijās, mežos arī reti. Džeka ir putns, kas ligzdo cilvēka mājoklī: zem māju karnīzes, bēniņos, skursteņos, ēku tukšumā. Dažreiz viņa liek ligzdu vecā koka dobumā.

Ligzdošana

Viņi dzīvo atsevišķos pāros vai mazās saimēs. Bieži vien izveido kopīgas kolonijas ar rooks. Aprīļa pirmajā desmitgadē viņi sāk būvēt ligzdas vēlāk nekā kaimiņi. Mājokli uzcēla pāris, velkot pirmos sausos zarus un pēc tam lupatas un papīru, lai pārklātu paplāti.

Džeka - putnu dējējvistas maija pirmajā pusē. Savā ligzdā var būt no 3 līdz 7 gabaliem. Olas var būt zilgani zaļas vai gaiši zilas krāsas ar zaļgani brūniem plankumiem. Izšķilšanās ilgst 18 dienas. Parādīti cāļi atrodas ligzdā vēl vienu mēnesi.

Galka - migrējošais putns?

Viņi dzīvo Eiropā, Āzijā, Āfrikas ziemeļos. Putnu ligzdošana Eirāzijas ziemeļu reģionos, migrācija, oktobrī viņi lido uz dienvidiem, ziemā Ķīnā un atgriežas februārī. Eiropā, Kaukāzā, Centrālāzijā, dzīve dzīvo mazkustīgs. Bet ziemā, dažreiz pat šajās vietās, putni pārvietojas ligzdošanas zonā.

Vispārīgi raksturojumi un apraksts

Džeka (corvus monedula) ir vidēja izmēra putns. Tā teļa garums ir aptuveni 39 cm ar astes daļu. Svars nepārsniedz 170-280 gramus. Vīrieši ir nedaudz lielāki nekā sievietes. Tā ir vienīgā ārējā atšķirība starp dzimumiem.

Putnam ir blīva konstitūcija, nevis liela, bet spēcīga knābis. Uz muguras plankumi ir krāsoti sudrabaini pelēkā krāsā, spārni un astes - pelēkā krāsā. Pārējā ķermeņa daļa ir pārklāta ar melnām spalvām.

Putniem ir neparasta acu krāsa. Dabā ir džemperi ar zilu un pat zaļo varavīksneni.

Putnu dzīves ilgums savvaļā ir līdz 10 gadiem, cilvēka rokās dzīvos līdz 17 gadiem. Tas ir saistīts ar dažādiem dzīves apstākļiem un diētu.

Dzīvotnes

Šie putni atrodas Vecajā pasaulē, Rietumāzijā. Arī daži iedzīvotāji dzīvo Ziemeļāfrikas kontinentā. Ziemeļu un austrumu reģionos jackdaws vada migrācijas dzīvesveidu. Vecās personas, kurām lidojumi kļūst milzīgi, siltās ziemās paliek savās mājās.

Krāsotais instinkts ir labi attīstīts daws, tāpēc viņi pārvietojas lielās kolonijās.

Kā viņiem piemērots mājoklis:

  • koku dobumi
  • ēkas
  • akmeņu plaisas
  • māju jumti
  • stendi,
  • dzīvnieku barības
  • citu putnu ligzdas.

Džeki ir piesaistīti personai, jo blakus viņam ir vairāk pārtikas avotu. Tajā pašā laikā viņi dod priekšroku vecām ēkām un nedzīvojamām telpām, uzskatot tās par optimālām mājokļa uzlabošanai.

Pavairošana un pēcnācēji

Galki vēl jaunieši izvēlas savu partneri, ar kuru viņi paliek līdz dzīves beigām. Pāra iekšienē parādās šādas emocijas kā maigums un rūpes. Tie ir izteikti ķemmējot partnera spalvas un iegūtas pārtikas apmaiņu.

Martā sākas laulības periods. Ligzdas ir izgatavotas no zariem, zariem, lapām un mezgliem. Mīkstais slānis sastāv no zirnekļu tīkliem, spalvām un dzīvnieku kažokādām.

Maijā mātītēm ir olas, kuru skaits ir no 4 līdz 7. To krāsa mainās no gaiši zaļas līdz zilai krāsai. Inkubācijas periods ilgst aptuveni 20 dienas. Izšķīlušos cāļu ķermenis ir pilnīgi kails, un pirmās dzīves dienas ir slēgtas. Cāļi ir mantkārīgi un prasa barošanu ik pēc divām stundām. Pāris 14 nedēļas baro pēcnācējus, pēc tam cāļi ir gatavi patstāvīgai dzīvošanai.

Jaudas pārbaude

Putni savvaļā ēd visu veidu kukaiņus, tos iegūstot zem koku mizas. Šim nolūkam tos sauc par meža māsām, un tos uzskata par ļoti noderīgiem putniem kopā ar dzenis. Džeki cīnās ne tikai pret kukaiņiem, bet arī mazina kaitīgo grauzēju populāciju.

No otras puses, putni rada ievērojamu kaitējumu lauksaimniecībai. Ražas novākšanas sezonā viņi nevēlas cīnīties ar labības sēklām laukos. Sasniedzas dārzos un citās ogās audzētie koki.

Džemperi - izveicīgs un veikls plēsējs. Medību procesā viņa pēkšņi uzbrūk viņas upuriem: maziem grauzējiem, vabolēm, tauriņiem. Putni, kas dzīvo pie ūdenstilpēm vai jūras krastā, barojas ar zivīm, mīkstmiešiem un vēžveidīgajiem, kurus tie ved uz krastu viļņos.

Domestēšana un tamingēšana

Cilvēka dzīvē daws ir klāt no neatminamiem laikiem. Mēģinājumi šo putnu dzemdēšanā turpinās līdz pat šai dienai. Tas prasa pacietību un ne vienmēr gūst panākumus, jo tie ir savvaļas putni.

Mājdzīvniekam ir nepieciešama liela telpa, kurā viņš var brīvi lidot. Šim nolūkam ir plaša un izturīga putnu gaļa.

Kas attiecas uz nebrīvē nonākušo pārtiku, tad nūjiņš būs jābaro ik pēc divām stundām, sasmalcināts ēdiens un spēks. Fakts ir tāds, ka cāļi paši nespēj norīt pārtiku. Pieaugušajiem mājās ir nepieciešama pārtika, kas ir tāda pati kā dabā. Šī ir vēl viena grūtība turēt mājdzīvniekus.

Interesanti fakti

Putniem ir pārsteidzoši skaista un savdabīga balss. Savākšana ganāmpulkos, skaļi un nepārtraukti "gulps", runājot savā starpā.

Putni pēc būtības ir ļoti aktīvi, jautri, bet tajā pašā laikā diezgan aizdomīgi un ļoti uzmanīgi. Tāpēc ir ļoti grūti pieradināt pieaugušo cilvēka rokās.

Jackdaws ir fenomenāla atmiņa. Viņi, protams, atcerēsies personu, kas iznīcināja savu ligzdu, pat ja viņi bija cāļi. Ja viņš tuvosies, putns pacels briesmīgu hubbubu un uzvedīsies ļoti agresīvi pret ļaunprātīgo.

Džekiem ir caurdurīgs skatiens, kas nav raksturīgs citiem dzīvnieku pasaules pārstāvjiem. Tas, ko šis putns neizskatās, un skatās tieši jūsu acīs. Tas padara spalvas ļoti fotogēnas un izteiksmīgas.

Ja no šī raksta esat iemācījušies kaut ko jaunu un interesantu un atstāt savus komentārus un dalīties ar draugiem sociālajos tīklos.

Putnu daw: apraksts

Šīs sugas putni, kā jau minēts, nav pārāk lieli. Džemperis ir putns, kura ķermeņa garums ir 30-35 cm un sver 200–280 g, spārni ir nedaudz saīsināti, ar 65–75 cm garumu, astes šaurs.

Plīša ir blīva. Spārni, astes un muguras ir melnā krāsā ar zilu nokrāsu. Krūtis un galva ir pelēki ar skaistu sudrabainu toni. Pēdas maz melnas, tumšas knābis, zilas acis, ļoti izteiksmīgas un skaistas.

Dzīves veids

Zaķis - ziemošanas putns vai migrācija? Uz šo jautājumu nevar atbildēt nepārprotami, jo šo putnu dzīvesveids ir nomadošs, mazkustīgs un migrējošs. Runāsim par to sīkāk. Džeki dzīvo Centrāleiropā un Rietumeiropā, atrodami arī Ziemeļāfrikā un Āzijā. Ziemeļu iedzīvotāji ir migrējoši, visi pārējie šīs sugas locekļi tiek uzskatīti par mazkustīgiem vai klīstošiem. Migranti oktobrī dodas uz dienvidiem ziemā un atgriežas mājās februārī.

Jackdaws ir ļoti izveicīgs, spilgts, draudzīgs un saprātīgs. Viņu labākie draugi putnu karalistes vidū ir rooks, putni mīlestība iet pa laukiem un dārziem savā uzņēmumā, trokšņaini kliedzot viens otru ar raksturīgajām “ka-ka” skaņām. Viņi dzīvo pāros, pulcējoties ganāmpulkos, skaitot līdz pat desmitiem putnu.

Mūsdienās jackdaws dod priekšroku dzīvot blakus cilvēku mājokļiem un būvēt ligzdas uz vecām un pamestām ēkām. Putniem ir daudz vieglāk iegūt savu pārtiku cilvēku tuvumā, un apdzīvotās vietās ir vairāk komunikāciju nekā mežu teritorijās, un šie putni mīl runāt. Ja mežā dzīvo ganāmpulka, to ligzdas atrodas uz gariem veciem kokiem ar dobumiem. Arī melnās screamers ir atrodamas mežaudzēs, akmeņainos krastos un stādījumos, blakus lauksaimniecības laukiem.

Pūce ir putns, kas nepieder pie neatlaidīgiem veģetāriešiem un mīl ēst zirnekļus vai citus kukaiņus, sliekas, moluskus. Ja apvidus apstākļi to atļauj, melnie putni var medīt mazus grauzējus, piemēram, voles un peles.

Papildus dzīvnieku izcelsmes pārtikai graudi un sēklas, augļi un ogas ir iekļauti daws diētā. Atkritumu kārbas un izgāztuves ir īstas putnu ēdnīcas ar daudzveidīgu ēdienu. Šajās vietās jūs vienmēr varat atrast kaut ko garšīgu.

Spalvas kliedzēji ir ļoti tālredzīgi un taupīgi. Kad viņi var iegūt pārtiku lielos daudzumos, tie veido krājumus zem koku saknēm, zem lapām vai citās izolētās vietās. Sliktos laika apstākļos slikti laika apstākļi, kad bads var apdraudēt, šādas noliktavas palīdz tām ļoti daudz.

Dzīvotne

Šis putns dzīvo visā Eiropā, sākot no Atlantijas okeāna un kalniem, kas atrodas Āfrikas ziemeļrietumu daļā. Turklāt klāsts attiecas uz Jenisei un Altaja. Eiropas teritorijā dzīvo visur. Jūs nevarat tikties ar viņiem tikai Somijā un Skandināvijas pussalā. Dabas mīļākie biotopi ir jūras akmeņainie krasti un upju augstie krasti, kalni. Viņi neatrodas tikai purvā vai pārāk atklātā teritorijā. Pārējie ainavu veidi ir ļoti piemēroti šim putnam.

Lielāko daļu šīs sugas pārstāvju var atrast mazās pilsētās un pilsētās, kuru tuvumā ir atklāta teritorija.

Ir zināms, ka jau 12. gadsimtā šie putni apmetās pilsētās. Šodien šie putni dzīvo vairāk apdzīvotās vietās nekā savvaļā. Viņi izvēlas vecās ēkas, torņus un citas ēkas. Lai domkrats veidotu ligzdu, jebkura atvērta telpa darīs. Pilsētā viņi var viegli atrast pārtiku.

Populācijas ziemeļu un austrumu diapazonā ir migrējošas. Pārējās var staigāt, meklējot pārtiku.

  1. Alpine. Ķermeņa garums ir 36-38 cm, spārnu platums ir 74-84 cm, tās sver 190-250 g, to spalvas ir melnas un spīdīgas, un kājas ir krāsotas sarkanā krāsā. Bils ir dzeltens, īss. Alpu spārniņi ir šauri. Šīs sugas vīrieši ir nedaudz lielāki nekā sievietes. Nepilngadīgie ir arī melni, bet to spīdums nav spīdīgs. To rēķins ir dzeltenīgs, un to kājas ir brūnas. Alpu daws dzīvo Marokā, kā arī no Ibērijas pussalas uz Ķīnu. Viņi dod priekšroku apmetties kalnos.
  2. Daurskaja. Šo putnu ķermeņa garums ir 31-33 cm, saskaņā ar ārējām īpašībām tas ir ļoti līdzīgs Eiropas līmenim, taču šīs divas sugas atšķiras ar krāsvielām. Tās daļas, kas Eiropas krāsās ir pelēkas, un baltas Dahurian. Viņi dzīvo Austrumāzijā (tā ir austrumi no Krievijas, kā arī Koreja un Ķīna). Viņš dzīvo kalnos kalnos. Kā arī upju ielejas. Jūs varat arī satikties Dahurā.

Interesanti fakti

  • Šī putna krievu vārds nāk no vecā slāvu vārda, ko var pārvērst mūsdienu valodā kā “melnu”. Šis vārds dažkārt tiek saukts ne tikai par sugu pārstāvjiem, bet arī uz putniem, kas izskatās kā tie uz virsmas. Tie ir vārnas vai melni cāļi. Iepriekš šis vārds tika saukts par cilvēkiem ar melniem matiem. Tiek uzskatīts, ka vārds ir putna balss imitācija.
  • “Monedula” sugas latīņu nosaukums visticamāk nāk no diviem vārdiem: “monedula”, kas nozīmē monētu vai naudu, kā arī “edo”, ko var tulkot kā „es ēdu”. Ovid piemin putnu savā "metamorfozē". Tas stāsta par grieķu princesi, kas nodeva savu valsti par naudu. Šī iemesla dēļ princese tika pārvērsta par putnu, kas ļoti mīl spīdīgas lietas.
  • Dabā ir tik daudz šo sugu putnu. To nevar precīzi nosaukt, bet tiek uzskatīts, ka ir 20 līdz 90 miljoni, un lielākā daļa iedzīvotāju dzīvo Eirāzijā.
  • Skatiet videoklipu: AR PUTNIEM. . rudens 5. sērija (Februāris 2020).

    Загрузка...
    zoo-club-org