Putni

Putnu kaija

Pin
Send
Share
Send
Send


Kaijas ir putni, kurus bieži var atrast virs jūras un upes virsmām. Kaijas lido un noķer mazas zivis pārtikai. Kā arī jūras kaijas ēd baržas un sagrauj putnu ligzdas, ēdot noteiktas olas. Kaijas var saukt par visēdāju, jo tās būs smalkas un ēst maizi un citus produktus.

Ideālā gadījumā tie ir upju jūras putni un parasti putni, kas atrodas tuvu ūdenim, bet pēdējā laikā daudz ir mainījies uz zemes, un, iespējams, ir mainījies kaiju daba un biotops, tāpēc ir skaidrs, ka viņiem vajadzētu ēst zivis tieši tagad. Tieši tā, ka viņi ir kļuvuši gandrīz visvarni, tuvāk apskatiet tos vienlīdz daudz jūras krastā un kādā Maskavas piepilsētas izgāztuvē (pat tur, iespējams, ir vairāk), un es domāju, ka viņi neēd jūras veltes tajā pašā poligonā Konkrētāk, es nepiedalījos, nezinu, un, lai būtu godīgi, es nevēlos zināt, tāpēc viņi ir kā mūsu, mūsu laikmeta bērni, kur ir vieglāk atrast kaut ko, kas viņiem nepieciešams, un lidot tur.

Kaiju apraksts

Visas kaijas pieder Chayak putnu ģimenei. Kopā ar dīgļiem un skimmeriem. Visā pasaulē ir aptuveni piecdesmit kaiju sugas, ko pārstāv vairākas sugas. Neskatoties uz plaši izplatīto terminu "kaijas" izmantošanu, tie atrodas ne tikai jūras, piekrastes vai pelaģiskajā vidē. Lielākā daļa šo putnu jūtas lieliski dzīvo iekšējos biotopos.

Tas ir interesanti! Tie ir atrodami purvainos apgabalos, lauksaimniecības zemju teritorijā vai pat pilsētas un piepilsētas teritorijās, kas atrodas tālu no ūdensobjektu krasta. Kaijas, kas lielākoties nav atrodamas stāvos kalnos, neauglīgākie tuksneši vai blīvi džungļi.

Dažādu kaiju izskats ir diezgan atšķirīgs. Dzīvnieku krāsa vienmēr ir mudinājusi cilvēkus salīdzināt savu izskatu ar spilgtiem leģendām. Kaijas nav izņēmums. Šo putnu dažādība ar rozā plūmēm ir patiesi slavena. Tas jau sen ir leģenda, ka rozā kaijas ir meitenes skaistums, ar kuru ļaunais ragana kļuva pat pateicīgs skaistums. Acīmredzot, viņa noslīcināja viņus no skaudības rozā ūdenī, pēc kura debesīs parādījās rozā putni - viņu nevainīgās dvēseles, kas līdz mūsdienām nonākušas briesmās nonākušo jūrnieku palīdzībā.

Izskats

Kaija izskats ir cieši saistīts ar sugu, jo katrai sugai ir savas atšķirības. Bet tur ir kaut kas kopīgs. Piemēram, tiem visiem ir garš, racionalizēts aerodinamiskās formas korpuss. Arī gandrīz kvadrātveida astes un ilgi spārni. Vīrieši un sievietes ārēji neatšķiras. Baltās krāsas kaijas ir vecāki putnu pārstāvji, jauniešiem ir brūngana krāsa.

Tas ir interesanti! Dzīvnieka svars atkarībā no sugas ir no 150 gramiem līdz 2 kilogramiem. Izmērs - no 30 līdz 80 centimetriem.

Tām ir vidēja garuma sarkanas vai melnas krāsas kājas un spēcīga līksme.. Šī veidlapa ir nepieciešama, lai varētu saglabāt slidenu ārzonu. Putnu lielums ir atkarīgs no sugas. Uz ķepām ir membrānas. Viņu klātbūtne var lepoties ar jūras pārstāvjiem, okeāna iedzīvotājiem, kuriem tie nav. Kaiju krāsa ir kontrastējoša. Baltā dibena apvienojumā ar tumšiem marķējumiem uz galvas un putna spārnu galiem. Gandrīz viss ķermenis ir balts, izņemot dažu maskējošu tumšām svītrām aizmugurē. Kaija spalvas ir ūdensnecaurlaidīgas. Tas palīdz dzīvniekam noturēties.

Raksturs un dzīves veids

Kaijas - putni, kas ir tikai koloniāli. Viena kolonija var būt līdz pat vairākiem tūkstošiem pieaugušo un viņu pēcnācēju. Tas, vai viņi ir mazkustīgi vai migrējoši, ir nepārprotami neiespējami atbildēt. Lielākā daļa lido prom uz siltiem reģioniem aukstā laika laikā, bet daži paliek pie pilsētām, ja ir iespēja pašiem sevi barot ielās. Atšķirībā no daudziem putniem, kas dzīvo augstumā - kaijas lido tik skaisti, kā viņi pārvietojas pa sauszemi. Tie ir monogāmi dzīvnieki, kas daudzus gadus noslēdz aliansi ar viņu pāri.

Kaijas ir ikdienas dzīve. Lielāko daļu dienas viņi pavada, meklējot pārtiku.. Tās ir ārkārtīgi apburošas radības, kas pārtikas ražošanā liecina par ievērojamu atjautību. Piemēram, lai svētkiem uz svaigiem molluskiem, kas noslēgti blīvā čaumalā, kaija nav pārāk slinks, lai paceltos augstumā ar izlietni tās knābī, lai pēc tam mest to uz akmens. Korpuss ir salauzts un, voila, ēdiet.

Arī kaijas meklē pārtiku pilsētas ielās, viņi nebaidās no cilvēkiem un pat no viņiem pieprasa zivis un maizi. Šie putni viegli pielāgojas jebkurai videi. No agra rīta viņi aplec rezervuārus, bet naktī atgriežas pie gulētiešanas līdz nakts drošai vietai. Šādai vietai plēsējiem ir jābūt nepieejamam un jāpārklāj no caurdurošā vēja.

Cik kaiju dzīvo

Vidēji kaijas dzīvo savvaļā 15 līdz 20 gadus.

Aptuveni 60 putnu sugas pieder Chaykovaya ģimenei. Nenobriedušo putnu izskats ievērojami atšķiras no vecākiem brāļiem, tāpēc mēs ņemam vērā pieaugušo īpatnības. Melngalvju kaija ir viena no visbiežāk sastopamajām sugām. Viņa galva ir dekorēta ar brūnu zīmi uz sejas ar kontrastējošu baltu pakaupi un ķermeni. Tas ir ezeru un upju saldūdens iedzīvotājs, putns ir apmēram 40 centimetrus garš un sver 250-350 gramus.

Neliela kaija ir lieluma ieraksts. Tas ir mazākais ģimenes loceklis. To svars reti pārsniedz 100 gramus un lielums ir 30 centimetri. Viņiem ir pilnīgi melna galva, dod priekšroku mieram, upēm un ezeriem. Vidusjūras kaija atšķiras no citiem ar spilgti dzeltenām kājām, varavīksneni un knābi. Tie ir balti putni ar pelēcīgiem spārniem, ap acīm ir sarkani apļi. Vidusjūras kaija ierodas piekrastē.

Relikālā kaija atrodas uz izzušanas robežas. Siltā sezonā melnās zīmes uz galvas un spārnu galiem ir redzami uz šī balta pilnīgi balta ķermeņa. Ziemā krāsa kļūst tikai balta. Viņai ir spilgti sarkanas kājas un knābis. Putna garums ir 45 centimetri. Melngalvju smiekli ir diezgan liels indivīds. Viņa ķermeņa garums sasniedz 70 centimetrus. Varoņa svars ir aptuveni 2 kilogrami. Viņiem ir pelēki spārni, balts korpuss, melna galva un oranža, ar uzgalī melnu zīmi, knābis. Blakus acīm virs un zem ir balta vieta.

Balodis - piecdesmit centimetru putns, ar baltu galvu, pelēku spārnu un muguru. Viņam ir eleganta sarkana knābis un ķepas. Astē un spārnos ir melnās spalvu plankumi. Vienlaicīgi kaija ir skaista un agresīva. Pusotra kilograma gaismas putnam ir pelēki spārni un melna asti. Ķepas ir rozā, knābis ir dzeltens, galā izliekts.

Diezgan liels kaiju veids - Klusha. Tas sver līdz 800 gramiem, aug līdz 55 centimetriem. Viņai ir balts korpuss, izņemot pelēkus spārnus. Putnam ir dzeltenas kājas un knābis, kas smilga pie gala, ap acīm sarkani apļi. Smiekli, viņa ir stepju kaija, sasniedz 65 centimetrus. Tas ir diezgan liels pārstāvis. Neskatoties uz 1300 kg, tas izskatās elegants un lepns. Kakla un kājas ir dzeltenas, ķermenis ir balts, ar pelēkajiem spārniem un melnām spalvām astē.

Tas ir interesanti! Polārā kaija ir liels dzīvnieks, kas dzīvo Arktikas reģionos. Precīzāk - Grenlandes un Kanādas ziemeļos.

Jūras kaija - lielākā no visām. Viņai ir balta krāsa, izņemot tumši pelēkus spārnus. Putnam ir gaiši rozā ķepas un dzeltena knābis. Tā galā ir izliektas un spilgti sarkanas vietas. Melngalvju kaija ir tuvu pelēka acu putnam, 75 centimetriem. Viņai ir balta krūtis, vēders, muguras un galvas. Melnās astes kaija asti ir dekorēta ar skaidru darvas-melnu līniju. Īpaši skaista ir tās knābis, kas uz tā gala ir sarkani un melni.

Lilijas krūtsgals aug līdz 35 centimetriem. Viņai ir interesanta iezīme: pārošanās laikā dzīvnieka galva ir nokrāsota tumši pelēkā krāsā. Pēc šī laika tas atkal kļūst balts. Ķermenis ir balts, spārni ir pelēki, astē ir spilgti melnas spalvas. Baltā kaija dzīvo Arktikā. Viņas ķermeņa balto plankumu atšķaida ar melnām ķepām un dzelteni zaļu knābi.

Dzīvotne

Biotopu kaijas izvēlas tuvu ūdenim. Viņi atrodas visur, kur ir jūra. Nenoliedziet dažas saldūdens un upju sugas. Šie trokšņainie pranksteri rada daudz neērtību, zādājot pārtiku, netīrot visu apkārt ar saviem izkārnījumiem un nepārtrauktajiem kliedzieniem. Tos var atrast kuģos, kur viņi skaļi un agresīvi ubagošanā par pārtiku. Tomēr kaijas ir reāli krasta un ūdeņu kārtas.

Kaija diēta

Kaijas var pavadīt stundas, apejot ūdeni, meklējot pārtiku. Kad viņi redz zivis, viņi lido ūdenī ar bultiņu, plunčot un nozvejot savu laupījumu ar savu stingro knābi. Viņi var arī aplis pāri lielākām zivīm, cenšoties pārtvert viņu nozveju. Krabji, gliemenes un medūzas ir mīļākie ēdieni no krasta. Nelietojiet sarukt no izsalkušās kaijas un atrodiet kauliņus. Šī īpašā iezīme ir tā, ka cilvēkiem patīk tik daudz, kopā ar atkritumu un lupatu savākšanu no pludmalēm, kas nepieciešamas ligzdu būvniecībai.

Pavairošana un pēcnācēji

“Padomā par” pēcnācēju kaiju veidošanās sākas 1-4 dzīves gadā. „Pušķi un konfektes” laikā sievietes uzņemas iniciatīvu. Viņa burtiski dedzīgi lūdza ēst no vīrieša, kas padod to viņai un baro viņu no mutes.

Tas būs arī interesanti:

Dzīvojot lielās kolonijās, kaijas būvē ligzdas 0,5-10 metru attālumā viena no otras. Lodes vidū ir padziļinājums, sienas un grunts ir izgatavoti no lupatām un maziem atkritumiem. Sievietēm vienlaicīgi ir 3 olas.

Izšķilšanās iesaistīja abus vecākus. Laiks, kas ilgst no trim līdz četrām nedēļām. Abi ir iesaistīti arī barošanas procesā. Un barības ķiršu pēcnācēji nav viegli. Nestlings ir ļoti apburošs un pieprasa ēdienu vismaz 5-6 reizes dienā.

Tas ir interesanti! Jau pēc 1,5-2 nedēļu vecuma viņi var sākt iet no ligzdas pastaigāšanai. Un pēc vēl 25-30 dienām jau var lidot.

Kaijas kolektīvi un sīvi aizsargā savas teritorijas. Nelabvēlīgā cilvēka attieksmes laikā viņi sāk masveidā eksplodēt debesīs, skaļi kliedzot un bagātīgi ielejot nevēlamā viesa izkārnījumus. Pasākums ir nepatīkams, bet efektīvs.

Skatiet videoklipu: Putni @ Sudraba kaija (Jūlijs 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org