Putni

Kas atšķiras no pūces pūces

Pin
Send
Share
Send
Send


Pūce un ērgļa pūce pieder pie pūces (Latīņu Strigiformes), pūces ģimenes (ģimenē ir vairāk nekā 200 sugu).

Šiem putniem ir dažas līdzības, piemēram, abi putni rada plēsonīgu dzīvesveidu.

Pasaule viņiem ir melna un balta, viņu acis ir fiksētas visu mūžu, un viņu galvas ir pagriezušās vairāk nekā 180 grādos. Tomēr, neskatoties uz piederību vienam un tam pašam pasūtījumam, šiem putniem ir atšķirības.

Kāda ir atšķirība starp pūce un pūce?

Pūce atšķiras no pūces lielā ķermeņa lielumā. Daži avoti apgalvo, ka pūce ir lielākais pūce. Tomēr tas tā nav visos gadījumos. Piemēram, masveida zivis ir zemākas par bārdainās pūces garumu no vienas un tās pašas pūces.

Ērgļa pūka garums ir aptuveni 60-75 cm, spārnu slānis ir 160-190 cm, vīriešu svars ir aptuveni 2,5 kg, sieviešu - 3,0 kg.
Bārdainā tawny ķermeņa garums ir 60–85 cm, spārnu spārns ir 140–150 cm, vīriešu svars ir aptuveni 1,3 kg, un sieva ir 1,4 kg.

Ērgļa pūcei raksturīga iezīme ir “spalvu ausis” (dažreiz līdzīgas biezām uzacīm), kas ir faktiski garenas galvas spalvas. Viņu funkcija ir palīdzēt tai apvienoties ar vidi brīvdienu laikā.

Ērgļa un muguras galvas augšdaļā ir tumšas garengriezes. Tās krāsa ir atkarīga no diapazona. Eiropā un Ķīnā tas ir brūngani melns, Sibīrijā un Centrālāzijā - krējums un pelēcīgs. Krāsā var būt ingvera un okera toņi, kas nakts medības laikā padara šo putnu neuzkrītošu.

Pūka ķermeņa krāsa ir daudz vienkāršāka, tā ir cietāka, visbiežāk pelēka.

Ērgļa pūka acu krāsa var mainīties no gaiši dzeltenas līdz spilgti oranžai krāsai. Pūču acis var būt gaiši dzeltenas, sarkanas, tumši brūnas.

Uzturs un dzīvesveids

Ērgļa pūce var medīt dienu un nakti, savukārt pūces tiek atņemtas no „dienas redzes”.

Abi, kā jau tika teikts, ir plēsēji, tomēr pūce medī lielākiem, atšķirībā no pūciņiem. Par upuriem var kļūt pat fazāns, velns un piekūns.

Visbiežāk tas barojas ar grauzējiem, zaķiem, ezeriem, taču tas var viegli pārslēgties uz ķirzakas, bruņurupučus, čūskas, abiniekus un zivis.

Pūces galvenokārt barojas ar maziem grauzējiem, kukaiņiem un zivīm.

Lidojošie pūces ir gandrīz klusas, bet, lidojot dažas ērgļa sugas (piemēram, zivis), dzirdamas skaņas, kas atgādina svilpes.

Atšķirība spārnu spalvas.

Pūciņās stūrēšanas un lidojumu spalvas malās ir neliels mīkstums. Spārns ir noapaļots augšpusē, un spārna ventilatora īpašs līkums mazina berzes skaņu pret otru spalvas. Gala ārējās tvaiku malas ir tikai daļēji saistītas. Tas viss veicina trokšņainu lidojumu.

Pārošanās spēles

Kad viņi ir gatavi vaislai, sākas laika periods. Tā kā pūces pārsvarā ir nakts putni, viņiem, atšķirībā no dienas putniem, nav tipiski mainīt savu krāsu flirtēšanas laikā. Pūces paļaujas uz skaņas orgānu uztveri. Tēviņi lido no vietas uz vietu vai sēž uz koka, aicinot viņu noķert.

Laulības spēles un tie un citi, kā parasti, nav nopietnas atšķirības, un papildus dziesmai tie var ietvert arī vīriešu un sieviešu lokus viens otram, pieskaroties viņu kauliem, barojot.

Audzēšana

Pūces un pūces, dzīvo viņu dzīves dēļ, dzīvo pāros. Izglītots pāris parasti tiek saglabāts daudzus gadus vai mūža garumā.

Šo putnu reprodukcijā nav īpašu atšķirību. Lielākoties pūces izdala vienu reizi gadā, pavasarī. Rudens ligzdošanas laikā, ko reti novēro, cāļi parasti mirst.

Olas tiek liktas tā, lai inkubācijas laikā cāļiem būtu maksimāli pieejama barība.

Bada gados gan putni, gan citi putni nekādā gadījumā nedrīkst izvietot olas, tomēr ir citi veidi, kā samazināt olu skaitu sajūtā. Izsalcis mātītes, kuras parasti baro vīrietis, var aizlidot, lai medītu. Otras sajūga olas tiek pārdzesētas, un embrijs nomirst.

Jāatzīmē, ka ļoti specializētos pūciņos, piemēram, zivju pūlē, sajūtā ir reti vairāk nekā divas olas, savukārt parastais olu skaits pūces sajūgā ir 3-4.

Tas ir saistīts ar faktu, ka zivju pūce ir grūtāk iegūt pārtiku, lai barotu cāli, īpaši ziemā, kad ūdens tilpnes sasalst. Ērgļa pūcei ir plašāka barība, tāpēc viņam ir vieglāk barot pēcnācējus.

Pūces un pūces izskats

Galvenā atšķirība starp pūces un pūces ir šo putnu izskats. Pūce ir daudz lielāka nekā parastās pūces, dažu ķermeņa garums sasniedz 70 cm, svars ir 4 kg. Pūces svars reti pārsniedz 2 kg.

Vislielākā ārējā atšķirība starp pūcēm un pūcēm ir “ausīm”. Pūcei ir galvas plankumi, un, kad parādās pūces siluets, uz galvas uzreiz redzamas spalvas, kas uzlīmē uz augšu. "Ausis" ērgļa pūka galā spēlē ne tikai ornamentus. Pateicoties tiem, putns spēj uztvert vairākas reizes labāk nekā pūces.

Trešā ārējā atšķirība starp pūce un pūce ir spalvas krāsa. Pūces spalvas parasti ir gandrīz monotoni. Tikai dažās vietās krāsa var kļūt tumšāka vai gaišāka. Ir dažas pūču sugas, kurām ir absolūti sniega balta krāsa. Sejas disks var neatšķirties no pūces ķermeņa, dažiem cilvēkiem ir maskas melnu acu kontūru un tumšāku bārdu veidā.

Spilventiņu uz ērgļa pūka galvas ir īpašs spilgtums. Šim putnam nav sejas diska. Baltas vai pelēkas plankumi loka formā atrodas virs acīm, zem knābis - melns plankums, tā sauktais bārds. Ap acīm ir plašs melns kontūrs, un abās knābja pusēs ir izliekti balti vai gaiši pelēki plankumi. Melnās spalvas virs acīm vienmērīgi pārvēršas "ausīm".
Turklāt ērgļa pūces ķermenis nekad nav monofonisks. Sarkani dzeltenā krāsa ir apvienota ar tumšām svītrām, kas atrodas uz muguras un galvas. Auss pūce izskatās ļoti līdzīga pūcei, jo uz galvas ir "ausis". Tomēr, atšķirībā no lielā radinieka, putns nav liels, un tās ķermeņa krāsa galvenokārt ir monofoniska.

Dzīvesveids un uzturs

Pūces atšķirības tiek novērotas ne tikai pēc izskata, bet arī dzīvesveida. Pūces medības notiek tikai naktī. Ērgļa pūce var būt nomodā ne tikai naktī, bet arī dienas laikā.

Pūce galvenokārt barojas ar maziem grauzējiem. Pūce, pateicoties iespaidīgajam ķermeņa lielumam, spēj ne tikai iegūt peles, bet arī lielākus dzīvniekus. Zaķi, dažu dzīvnieku jaunieši, putni, kas ķermeņa lielumā ir mazāki par pūces, bieži iekrīt šī putna diētā. Pūce medī pat nelielu stirnu.

Lidojuma laikā pūce izdara daudz skaņu, no kurām dažas atgādina svilpes. Lidojošās pūces nevar dzirdēt, tas padara to klusu. Šis efekts rodas tādēļ, ka spārni ir atšķirīgi. Pūciņās spārnu galiņi ir noapaļoti, savukārt pūciņos tie vairāk atgādina smailu formu. Tāpēc pūce lidojuma laikā strauji palielinās, un pūce pārplūst pa gaisu, izstarojot raksturīgās skaņas.

Ir arī vērts atzīmēt, ka pūce ir diezgan reti sastopams putns, ko nav tik viegli redzēt savā dabiskajā vidē. Pūce ir iekļauta Sarkanajā grāmatā un atzīta par apdraudētu sugu. Ir daudz pūču sugu, viņi dzīvo praktiski jebkurā teritorijā.

Pūce: ārējo īpašību apraksts

Pievilcīgākā pūce iezīmē tās lielo purnu un galvu ar lielām apaļām acīm. Pūka knābis izliekts, īss, ar nāsīm atrodas tās pamatne.

Pūces biezums ir biezs un mīksts, spārni ir noapaļoti, lieli, astes taisnstūris. Turklāt to putnu spārni, kas medī mežā, ir īsi, un tiem, kas izvēlas atvērtāku teritoriju (un biežāk lidot), ir garš. Bet tie joprojām ir lieli, salīdzinot ar ķermeņa svaru, kas ļauj putniem lidot, viegli plānot, klusi un bez lielām pūlēm.

Parasti pūciņiem ir “aizsargājoša” plūmju krāsa, kas ļauj tiem saplūst ar vides nokrāsām un palikt nepamanīti dienas laikā.

Pūku spalvas, kas dzīvo mežos, parasti brūngani. Un tuksnesī dzīvojošie pūces izceļas ar gaišāku (sarkanīgu) krāsu.

Mātītes atšķiras no vīriešiem lielākos izmēros, bet to spalvas ir gandrīz vienādas. Tikai polārajos pūciņos vīriešiem ir sniega balta spalvas, un sievietēm ir spalvas ar ievērojamu brūnganu daudzveidību.

Kas atšķiras no pūces pūka, apsveriet nedaudz zemāku.

Pūces ģimenes pūces

Pūces ir salīdzinoši mazas pūces ar lielākām būvēm. Spalvas ausis nav. Putnam ir skaidri definēts melns priekšējais disks ar baltu apmali.

Īss asti dod vizuālu maldinošu priekšstatu par spārniem - tie šķiet garāki nekā tie patiesībā ir. Kājiņas ir atšķirīgas dažādos pūku veidos: dienvidos - pirksti ir pārklāti ar sariem, ziemeļos - plūmes ir līdz nagiem.

Saskaņā ar knābi tiem ir melna vieta, kas atgādina bārdu, kas ierāmēts ar baltiem, gareniem plankumiem. Rullīši starp acīm ir gaiši pelēki, uzacu veidā (pusmēness), kas atrodas no knābja uz sejas diska iekšpusi. Skolēni ir melni, acu varavīksnene ir dzeltena. Acis ir nelielas, knābis ir dzeltens.

Reizēm (austrumu iedzīvotāji) starp tiem ir pilnīgi melni putni, kuros to spilgtās dzeltenās acis ir skaidri atšķirtas.

Mātītes un šeit ir lielākas par vīriešiem un nav atšķirīgas krāsās.

Pūce atšķiras no pūces spilgtākā un piesātinātākā pelēkā krāsā, spilgtu, labi definētu sejas disku ar daudziem koncentriskiem apļiem, ar “bārdu”, “ausīm”, vidēja izmēra dzeltenām acīm un tumšāku krāsu.

Skaists putnu pūce. Kā pūce atšķiras no pūces izskatu?

Pūce ir neparasti pievilcīgs putns. Tas ir lielāks pūce, kuras spārnu garums sasniedz 150 līdz 170 centimetrus, un katra spārna garums ir līdz 50 centimetriem. Tās svars ir aptuveni 2 kg.

Pieaugušajiem putniem ir rūdīta dzeltenā krāsa, blīvi plankumaini melni.

Viņas acis ir sarkanīgi dzeltenas, knābis ir tumšs, var teikt, ka melns. Viņa galvas pusēs ir spalvas, kas veido kaut ko līdzīgu ausīm (nekas nav saistīts ar īstām ausīm). Gan sievietēm, gan vīriešiem ir vienāda krāsa.

Kas atšķiras no pūces pūka: foto

Parastais pūce ir plēsīgo putnu suga no pūces kārtības. Pūce un ērgļa pūce ir dažādas sugas.

Katram pūces putnam ir savas īpašības.

Un kāda ir starp pūce un pūce atšķirība? Pirmkārt, pūces ir daudz vairāk nekā pūces.

1. Pūce ir daudz mazāka nekā ērgļa pūce, un tai nav spalvu ausis kā pirmā (izņemot ausu pūces sugu).

2. Lielākajai daļai pūces galvas priekšpusē ir ierāmējums ar īsām, cietām spalvām, kurām nav pūce.

3. Pūces lido ļoti mierīgi un viegli plānot, un pūces spārni lidojuma laikā rada skaņas svilpes.

4. Pūce medī, parasti, maziem dzīvniekiem, un lielais zaķis vai pat jauns stirnas var būt pūces upuris.

Dzīvotnes

Pūce ir visbiežāk sastopamā pūce.

Kāda ir atšķirība starp pūcei un pūcei dzīvotnes ziņā?

Pūce ir putns, kas spēj pielāgoties visdažādākajiem un neparedzamākajiem pastāvēšanas apstākļiem. To var atrast Ussuri reģionā blīvos mežos un polāros mežos Mezenā, Altaja kalnā taigā, kā arī Ukrainas stepēs un Mongolijas tuksnešos.

Tā var dzīvot arī Tien Shan kalnos, Pamiras austrumos un Tibetā (pat augstumā līdz 4000 metriem virs jūras līmeņa). Pūce lieliski izdzīvo jebkur un iztur visus laika apstākļus.

Pūces arī dzīvo gandrīz visas pasaules teritorijās, sākot no ekvatora līdz smagajām aukstajām ziemeļu teritorijām. Jūs varat tos atrast visur: jūras krastos, kalnos, tuksnešos, stepēs. Lielākā daļa šo putnu sugu dzīvo mežos (un meža zemēs).

Ne daudzi no viņiem (piemēram, purvs pūce) dod priekšroku lielākām atvērtām telpām. Un daži no pūces, atšķirībā no pūces, labprāt izvietojas apmetnēs zem jumtiem un māju bēniņos. Tos var redzēt pilsētu parku teritorijās. Tas ir vēl viens no brīžiem, atšķirība starp pūce un pūce.

Ir svarīgi atzīmēt, ka pūces, ko cilvēki dažreiz izmanto kā plēsīgos putnus, bet ir viens mīnuss - šajā putnā ir grūti mācīties. Eagle pūce mednieks - tas ir liels retums. Turklāt putnu īpašnieki bieži vien ir ļoti bīstami uzbrucēji, ja tie tiek nepareizi uzturēti un audzēti.

Skatiet videoklipu: : Kāda ir izglītības nozīme sabiedrībā (Aprīlis 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org