Putni

Zelenushka - apraksts, biotops, interesanti fakti

Visi mūsu planētas iedzīvotāji savā ziņā ir skaisti un daudzveidīgi. Bet īpaši izcila putnu klase. Šīs radības ir izplatītas visā pasaulē un izgrezno katru zemes stūri.

Putni ir dzīvnieku grupa ar pastāvīgu ķermeņa temperatūru. Tie ir pielāgoti gaisa lidojumam un gandrīz visiem ir plankumi. Putniem ir liela nozīme uz planētas Zemes, jo tie iznīcina kukaiņus, un daudzu to dziedāšana ir vienkārši pārsteidzoša. Šodien ir aptuveni 9 tūkstoši putnu sugu.

Finch putnu ģimene ir atsevišķa putnu grupa, kuru izceļas ar skaistu un spilgtu plunksnu. Šie putni ir ļoti dekoratīvi, tāpēc tie bieži tiek turēti būros. Spilgtākais ģimenes pārstāvis ir parastais zaļš. Šis putns ir zvirbulis, bet ļoti skaists. Viņas ķermenis ir pārklāts ar plānām spalvām, kas veicina ātrāku un vieglāku lidojumu.

Zelenushka ir putns ar lielu īsu knābi. Spilgta ķermeņa krāsa satur dzeltenas, zaļas, pelēkas nokrāsas, un astes ir olīvas un melnas. Viņa pati ir nedaudz vairāk par 15 centimetriem, un tai ir īss astes, kā arī gaismas spārni pacelšanai. Šī ģimene dzīvo lielākajā daļā Eiropas teritorijas, dzīvo Irānas ziemeļos, Mazajā Āzijā un nelielā Āfrikas daļā. Zelenushka ir putns, kas apmetas biezos tropu mežos, skrubju biezokļos, mežmalās, mežaudzēs. Tas atrodas dārzos, parkos un citās līdzīgās vietās.

Zelenushka ir putns, kam (tāpat kā visiem citiem putniem) ir izcelsme. Viņai ir vairākas pasugas, bet tās nav atrodamas visās iepriekš minētajās jomās. Šo putnu vairošanās periods ir diezgan ātri. Sākumā vīrietis dzied skaistu garu melodiju sievietei. Tad, ja tiek veidots pāris, sieviete nekavējoties nonāk ligzdas būvniecībā, novietojot to augstā kokā. Lai organizētu ligzdu, putni dabā izmanto gandrīz visus pieejamos materiālus: sūnu, plānus zarus, mizu, zāģa asmeņus, vilnu, spalvas. Mazuļu ligzdu iegūst ļoti izturīgas un izturīgas bļodas veidā, jo putnu griešanas process ir ļoti svarīgs.

Mūris galvenokārt satur 4 olas. Izšķilšanās ilgst līdz divām nedēļām, un šajā laikā vīrietis rūpējas par savu pavadoni, nogādā savu pārtiku un materiālu ligzdas izolācijai. Pasaulē dzimušie cāļi galvenokārt barojas ar kukaiņiem, ko viņu vecāki piegādā viņiem. Pēc nogatavināšanas cāļi lido prom no ligzdas, pulcējas nomadu ganāmpulkā un atstāj vietējās vietas. Un vecāki atkal sāk sagatavoties jaunu pēcnācēju parādīšanos.

Zelenushka ir ļoti piesardzīgs, kautrīgs un neuzticīgs putns, tāpēc tas bieži neietilpst plēsēju rokās. Tāpat fotogrāfiem ir grūti un grūti. Analizējot Krievijas putnu fotogrāfijas, var redzēt, ka šī putna fotogrāfijas ir diezgan reti. Izveicīgs un izveicīgs zaļš ir ļoti reti piekrīt fotografēt. Neskatoties uz to, šādi putni bieži tiek turēti mājās būros kā mājdzīvnieki. Viņi kļūst par lieliem draugiem gan bērniem, gan viņu vecākiem.

Putnu apraksts

Putna izskats sakrīt ar tā nosaukumu, jo tā ir raksturīga spilgti dzeltenām un zaļām nokrāsām raksturīga plūmju krāsa, kas sauļojusi saules olīveļļu, kas izraisīja tās nosaukumu. Parastajam putna apģērbam bieži ir lokšņa gar kontrastējošas dzeltenas krāsas spārniem.

Pēc ķermeņa lieluma zaļumi ir mazie putni. Skaidrības labad tos salīdzina ar zvirbuļiem, kurus tie tikko pārsniedz.

Kādas citas īpatnības raksturīgas šīs sugas putniem? Pirmkārt, zaļumi ir diezgan lielas galvas, sabiezinātas knābis, krāsoti gaišās krāsās, un blīvs ķermenis. Otrkārt, putna asti ir sašaurināta un tai ir tumšāka krāsa. Ja mēs skatāmies uz atsevišķām spalvām, mēs varam atzīmēt to krāsu sadalījuma neviendabīgumu: galu galā tās kļūst vieglākas. Putnu acs varavīksnene ir krāsota dažādos tumšo krāsu toņos. Pieauguša indivīda svars nepārsniedz 35 g, ķermeņa garums bieži mainās atkarībā no pasugas, kopumā sasniedzot 18 cm.

Putnu izplatības laukums

Šīs sugas pārstāvji piedalās sezonas migrācijā, ko viņi izmanto, ņemot vērā nepieciešamību nogaidīt ziemas sezonu dienvidu platuma grādos. Kā minēts iepriekš, putna dziedāšana to atšķir no citiem putniem. Jūs varat dzirdēt zaļgana balsi pavasara pirmajos mēnešos. Tomēr putnu lielāko aktivitāti sasniedz aprīlis un maijs, kas ir saistīts ar pārošanās sezonas sākumu, kas ir svarīgs jebkuram dzīvajam organismam. Dziedāšanas muzikalitāte un melodiskums tiek sasniegts ar putnu, izveicoties trillu, tweets un chirping. Balss garums un skaņa var radīt iespaidu, ka zaļumiņi nav steigā, dzied monotoni.

Šāda dziedāšana sākas vīriešiem. Pirmskara stundās vīrietis nokļūst tuvākās koku augstākajās filiālēs un skaļi vada savu melodiju. Lai piesaistītu trillu uzmanību un putnus, tos pavada pacelšanās, kas to paaugstina virs zaļumiem. Tādā veidā vīrietis demonstrē krāsu plūmju daudzveidību. Ja putni ēd, viņu izsaukums ir zems svilpe.

Putnu uztura un audzēšanas īpašības


Pārtikas produkti, kas ir daļa no diētas zelenushek, norāda uz to vienkāršību. Uztura putnu pamats ir populārs to cilvēku vidū, kuriem patīk veganisms, diedzēti kvieši. Turklāt putni priecājas par sēklām, zāli un pumpuriem. Reizēm viņi pievērš uzmanību kukaiņiem. Ja tiek konstatēta liela sēkla, pirms tās ēšanas šīs sugas pārstāvji vispirms rūpīgi mizos, samazinot tā lielumu. Ja iespējams, putni neaizmirst ārstus, no kuriem mīļākie ir kadiķu ogas.

Sākot pavasari, putni sāk audzēt. Nest ligzdu konstrukciju veic sievietes. Viņu putni tiek novietoti uz kokiem. Galvenais nosacījums, ka putni cenšas ievērot, izvēloties vietu nākamajai ligzdai, ir tā attālums no cilvēkiem. Šī iemesla dēļ zaļumiņu ligzdas var parādīties apmēram 5 metru attālumā no zemes virsmas. Šķīvja forma ir kā bļoda, kas austota no mazām zariņām un saknēm, pārklāta ar zāli, lapām un sūnām. Jaunizveidotajā ligzdā sieviešu zaļumainā krāsā ir gaiši krāsotas olas ar brūnām plankumiem, kuru skaits nepārsniedz 6 gabalus. Zaļo lauku inkubācijas periods ilgst aptuveni 14 dienas. Sieviešu barošana ir iesaistīta vīriešiem. Pēc cāļu piedzimšanas arī pārtikas ieguve un pārtikas meklējumi attiecas uz vīriešu pleciem.

Putnu lidojums

Martā putni gatavojas pavasara lidojumam. Zelenus populāciju biotopos šajā laikā tiek dzirdēti skaļi trillējumi, kas nozīmē strauju putnu migrāciju. Jūnijā un jūlijā indivīdi tiek grupēti un ganāmpulkos, kas meklē ēdienus pilsētu nomalēs, kur meži ir izauguši un lauki izplatījušies.

Galvenais lidojums tiek veikts ar zaļām zealotām, tāpat kā citas sugas, rudens periodā. Parasti migrācija notiek septembrī vai oktobrī. Retais gadījums ir putnu ganāmpulks, turpinot "braucienu" ziemas mēnešos. Galvenais kritērijs, lai izvēlētos jaunu biotopu putniem, ir pārtikas daudzums. Migrācijas laikā zaļumiņi izdzīvo trīs mēnešus ilgu laiku.

Dzīve nebrīvē


Ir precedenti zelenushek cilvēkiem. Viņas līdzība ar kanāriju un skaidra balss bieži kļuva par aizturēšanas iemeslu nebrīvē. Uzticīgie putni, ko sauc par “meža kanārijputniem”, ir viegli pieradināmi, dzīvo mierīgi būrī. Putnu adaptācijas periods "nebrīvē" ilgst vairākas nedēļas. Tās beigas var spriest pēc fakta, ka putns sāk dziedāt. Viņiem ir vieglāk pielāgoties, ja viņi dzīvo būrī ar citiem savas sugas locekļiem vai citiem draudzīgiem putniem, kas neapdraud zaļo zaļumu dzīvi un veselību. Paši Zelenuškas izceļas ar savu mīlošo dabu. Tie nav strīdīgi un viegli iet kopā ar jebkuru kaimiņu.

Tie baro putnus ar smalki sagrieztiem augļiem, graudaugiem vai graudaugu maisījumiem, augu sēklām, kā arī ogām. Pievērsiet uzmanību! Ir svarīgi, lai mājdzīvniekiem būtu tīrs un svaigs ūdens, jo tas ir būtisks gremošanas sistēmas normalizācijas elements.

Vidēji putni dzīvo ilgu laiku - zaļās pūces kalpošanas laiks sasniedz 8 gadus. Tomēr tas tieši ir atkarīgs no to apstākļu kvalitātes, kurus īpašnieki rada viņu uzraudzībā esošam putnam. Ja jūs rūpēsieties par putnu, neievērojot svarīgos noteikumus, tas varēs iepriecināt jūs 12 gadus.

Interesanti fakti

  • Dabiskajā dzīvotnē var identificēt vairākas zaļo pīķu pasugas. Pašlaik zinātnieki veido astoņus.
  • Kad cāļi kļūst spēcīgāki, sieviete maina savu ligzdu. Tāpēc pēc 20 dienām viņa sāk veidot jaunu “uzturēšanās vietu”. Šajā periodā cāļus baro vīrieši.
  • Savvaļā zaļumi ir ienaidnieki. Mazo putnu apdraud draudi, kas sagrauj ligzdas un iznīcina pēcnācējus, novēršot to piedzimšanu.
  • Zaļo putnu appearance izskatu

    Ķermeņa garums svārstās no 14 līdz 17 cm, vidējais svars ir 25 g Spārni ir aptuveni 9 cm, un to diapazons ir 26-30 cm, putnam ir blīva konstrukcija, konusveida knābis, nelielas melnas acis un īss astes ar iecirtumu. Lielākajai daļai spalvas ir olīvu brūnā krāsā ar tumšiem insultiem uz muguras un dzeltenzaļi krūšu. Uz spārniem ir spilgti dzeltena josla. Zaļo lauku vīriešu un sieviešu putnus ir grūti atšķirt, bet pēdējam, parasti, ir dimmerāka krāsa.

    Dzīvotne un uzvedība

    Galvenais dzīvnieks tiek novērots Eiropā, Irānā, Āzijā, Rietumos un Ziemeļāfrikā. Turklāt neliels putnu populācijas dzīvo Austrālijā un Dienvidamerikā. Visticamāk, ka tiksies ar Zelenushku parkos, dārzos, jauktajos un lapu kokos, retos mežos, mežaudzēs ar stādījumiem un malām. Pavasarī viņi atgriežas diezgan agri no dienvidu reģioniem, pēc tam sāk veidoties pāri. Klaiņošanas laikā zemūdens putni, kas atrodas zemāk, atrodas zemē. Šis process aizņem apmēram 90 dienas.

    To plankumu veids daudzos aspektos ir līdzīgs sikspārņiem. Putni strauji skriejas gaisā, liekot lokus paralēli, un pirms izkraušanas uz brīdi lido. Niršanas lidojumu raksturo strauja aspirācija uz augšu, tad dzīvniekam ir vairāki apļi, un, spārnus nospiežot pie ķermeņa, atgriežas lejup.

    Visbiežāk zaļās dziesmas balss ir dzirdama aprīlī un maijā, vasarā viņa dzied nedaudz mazāk. Dziesmai ir grabošs trills un lēna zvana čiršana, īpaši buzzing "vzhzheeeu" un "dzhzhyyuyuy". Barošanas laikā indivīdi savstarpēji sazinās, izmantojot klusu svilpi. Savā dabiskajā dzīvotnē dzīvo ne vairāk kā 13 gadus.

    Zaļo zivju putnu barība ietver gan dzīvnieku, gan dārzeņu pārtiku. Vasarā tas galvenokārt barojas ar kukaiņiem (skudras, kāpuri, vaboles uc), rudenī uz ogām, augu sēklām un pumpuriem. Kadiķis ir iecienītākais zaļumu ēdiens. Visbiežāk tā barojas ar labību un sēklām (kvieši, prosa, saulespuķe, sorgo un rapsis). Dažreiz putns ēd tuja un ciedru riekstus.

    Audzēšana

    Izveidojot pāri, sieviete sāk veidot ligzdu. Šim nolūkam viņa izvēlas zaru dakšu, kas nav garāka par 6 m. Lodes pamatne cietas bļodas veidā ir platforma, kas izgatavota no plānām zariņām. Arī materiāls zaļo putnu mājokļa būvei ir saknes, veģetatīvais pūkas, sūnas, zāle, liela vilna, zirgu astri un dažreiz spalvas.

    Mūris vidēji sastāv no 5 krēmkrāsas olām ar melniem plankumiem, kuru izmērs nepārsniedz 24 mm. Sievietis inkubē nākotnes cāļus apmēram divas nedēļas. Šajā laikā vīrietis saņem savu ēdienu. Tikai izšķīlušies zaļumiņi ir akli un kaili, bet jaunajiem pēcnācējiem ir tikai 14 dienas, lai pirmo reizi lidotu no ligzdas. Nestlings barojas ar kukaiņiem un sēklām, kas iepriekš ir mīkstinātas strūklās. Vīrieši un sievietes nodarbojas ar jauniešu barošanu. Jauni putni veido ganāmpulkus un migrē kopā. Septembrī viņi dodas uz dienvidiem. Galvenais zaļo ienaidnieku ienaidnieks ir vārnas. Viņi uzbrūk ligzdām, kurās sieviete inkubē olas, un sagrauj tās.

    Mājas aprūpe

    Spilgts izskats un mirdzošs trills ir galvenais iemesls tam, ka daudzi putnu cienītāji uzrāda zelenushek dzīvokļos. Ideāls biotops būs plašs būris, kurā tiek glabāti papagaiļi. Jāatceras, ka graudaugu barošanai vajadzīgs visu diennakti liels daudzums dzeramā ūdens. Šķidrums veicina normālu gremošanas procesu. Tāpēc būrī jābūt telpai lielam dzērstam. Tāpat ir ļoti ieteicams, lai kaimiņš (viena un tā paša suga vai cita miera mīļojoša putns) būtu savienots ar zaļumiem.

    Ziemā tas jābaro ar zaļumiem un siltajā sezonā - ar augļiem (maziem bumbieriem un ābolu). Dabiskajā dzīvotnē putns parasti ēd rītā reizi dienā. Tāpēc mājās ir vērts ievērot to pašu režīmu. Ūdens ir jāmaina katru dienu. Kanāriju pārtika, kas tiek pārdota mājdzīvnieku veikalos, ir arī lieliska putnu vēzieniem. Uztura pamatā jābūt graudu maisījumiem, graudaugiem, sēklām, riekstiem un ogām. Laiku pa laikam lolojumdzīvniekus var palutināt ar lure kāpuru kāpuru veidā.

    Attiecībā uz audzēšanu nebrīvē šādi gadījumi tiek novēroti reti. Iespējams, tas ir saistīts ar nedaudz piesardzīgu dzīvnieku attieksmi pret nākotnes teļiem. Siltumnīcas dzīvo pienācīgos dzīves apstākļos ne vairāk kā 12 gadus. Sākumā jaunajā mājā putns izceļas ar ārkārtēju klusumu. Tomēr, rūpīgi rūpējoties, zaļumiņa drīz atbrīvojas no bailēm un sāk baudīt tās meistarus ar harmoniskām trillēm.

    Zelenushkas putns. Putnu zaļumiņu dzīvesveids un biotopi

    Ar pavasara sākumu putnu saimēs ar dažādām krāsām un balsīm var satikt dažādus putnus.

    Starp milzīgo to skaitu var uzskatīt par mazliet iecirtīgu zaļš putns.

    Pateicoties šī putna zvana trillam, daba pamodās no ziemas miega. Par šiem mazajiem radījumiem ir kaut kas pārsteidzošs un burvīgs.

    Klausieties dziedāšanu un stumbrus

    Kopš seniem laikiem cilvēki nāca klajā ar šī brīnišķīgā putna nosaukumu, to sauca par kanāriju no meža. Tās saknes ir novilktas no garāmgājēja formas.

    Jūs varat skatīties, skatoties fotogrāfija no putnu zaļumiem. Tas piesaista acis, jo tā spilgtums ir spilgti dzeltens ar zaļganām nokrāsām.

    Putna izmērs nepārsniedz nelielu zvirbulis. Tā īpašā iezīme ir galva, kas ir nedaudz lielāka un knābis.

    Aste uz astes ir tumšāka, tā ir šaura un samērā īsa. Viņa spalvu galiņi ir dzelteni.

    Likumprojekts izceļas ar savu gaišo krāsu un biezumu. Uz putna lielās galvas ir stādītas tumšas acis.

    Blīvā un garā ķermenī ir skaidri redzama atšķirīga zīme. Vīriešu Zelenushka parasti ir gaišāka.

    Sievietēm tas ir brūns-pelēks ar olīvu krāsas nokrāsu. Jauniem putniem plūmes ir līdzīgas sievietēm, bet krūtīs tas ir nedaudz tumšāks.

    Zaļputnu putna bagāžas nodalījuma garums ir no 17 līdz 18 cm, kuru svars ir aptuveni 35 grami.

    Greenfields iezīmes un biotopi

    Dabā ir vairākas šīs putnu sugas. Bet spriežot pēc putnu zaļumiņu apraksts to var viegli atšķirt arī ar lielo galvu, biezu gaišu knābi, tumšu, lēnu un šauru asti, dzelteniem spalvu galiem, tumšām acīm, iegarenu un blīvu ķermeni.

    Šim mazajam putnam ir astoņas pasugas. Tie pirmo reizi tika novēroti Eiropā. Nedaudz vēlāk tos ieveda Dienvidamerikā un Austrijā.

    Putni dzied Greenfinch iepriecina citus no agra pavasara.

    Putnu dziesmas visaktīvāk pārojas sezonas laikā, tas galvenokārt ir aprīlī-maijā.

    Dziesmā dziedātie trili mainās ar čirpšanu. Tas izklausās nesteidzīgi un monotoni, bet ļoti skaisti.

    No agra rīta, vīrietis, kurš mīl mīlestību, lido augstu, atrod mājīgu vietu augstākā koka augšpusē un sāk serenādēm.

    Dažreiz tas lido gaisā, parādot tā krāsaino spalvu skaistumu lidojumā.

    Šo putnu barošanas laikā var dzirdēt viņu izsaukumu, kas atgādina klusāku svilpi nekā dziedāšana.

    Pārošanās perioda beigās zaļumi nolaisties un klusē, tos var pamanīt un atšķirt tikai ar ārējo izskatu.

    Zaļo putnu dzīvība visbiežāk Eiropā, Vidusjūras salu un Atlantijas okeāna ūdeņos, Ziemeļrietumu Āfrikā, Mazās un Centrālās Āzijas valstīs, Ziemeļīrijas valstīs.

    Zelenushka dzīvo jauktiem un lapu kokiem. Rudenī un ziemā to visbiežāk sastop citu putnu un zvirbuļu saimēs.

    Tieši šajā laikā to var redzēt tuvākajās pilsētās. Ligzdošanas nolūkos zaļumiņi izvēlas vietas ar krūmiem vai koku veģetāciju.

    Она может быть, как хвойной, так и лиственной. Главное, чтобы у дерева была густая крона.

    Им не по душе обширные лесные массивы и густые кустарниковые заросли, которые образуют непроходимые чащи.

    Этим птицам комфортно в опушках хвойных и смешанных лесов, в садах и парках. Хвойное мелколесье, рядом с которым находятся поля – самое любимое место зеленушки.

    Viņi ligzdas būvē apmēram 2,5 - 3 metru augstumā uz lapu kokiem vai skujkokiem ar biezu vainagu.

    Vienā kokā jūs varat paņemt 2 vai vairāk šo putnu ligzdas. Ēku ligzdošanai putni izmanto citu būvmateriālu - zarus, stublājus un augu saknes.

    Ārpus savas mājas tie ir izolēti ar sūnām. Sarkanās ligzdas Pēc cāļu piedzimšanas būtiski atšķiras no visām pārējām ligzdām ar lielu piesārņojumu.

    Lieta ir tāda, ka šie putni necieš no savām mājām cāļu izmešanu.

    Tāpēc laika gaitā viņu ligzdas pārvēršas netīrās un nepatīkamās smaržās.

    Eiropas zaļais putns uz foto

    Zaļo lauku daba un dzīvesveids

    Zaļumiņi lido kā sikspārnis, un tas līdzinās lidojumam. Lidojums ir ātrs, ar lokiem gaisā un strauji augot līdz tās nolaišanai.

    Spēj pārsteigt ar savu niršanas lidojumu. Lai to izdarītu, putns pēkšņi paaugstinās gaisā, tas veic vairākus skaistus apļus un, spiežot spārnus gar ķermeni, ātri nokrīt.

    Putni pārvietojas pa zemi, lecot uz abām kājām. Dažāda veida siltumnīcas dažos gadalaikos darbojas atšķirīgi.

    Tie, kas dzīvo ziemeļu reģionos, dod priekšroku ligzdošanai un lido uz siltajām zemēm.

    Centrālajos reģionos ir šīs sugas mazkustīgi putni, tikai daži no tiem klīst un lido.

    Tuvāk dienvidiem ir apzaļumoti zaļumi un daži klīst.

    Tie ir mierīgi, priecīgi un mierīgi putni. Viņi dzīvo savā saspringtajā pasaulē, cenšoties nepieskarties nevienam.

    Attēlā redzams zaļumainā putna ligzda

    Bet pat tiem ir viņu ienaidnieki. Galvenais zaļo ienaidnieku ienaidnieks ir vārnas. Viņi nežēlīgi uzbrūk šiem mazajiem radījumiem un tos iznīcina, nesargājot pat pēcnācējus ligzdā.

    Zaļā barošana

    Greenfinch uzturs nav picky. Galvenais šo putnu devas ir kviešu kāposti, dažādu augu un garšaugu sēklas, koku pumpuri un dažreiz kukaiņi.

    Tās sākotnēji attīra lielas sēklas no mizas. Bet viņu mīļākie trakums ir kadiķu oga.

    Nebrīvē dzīvojošo zaļo zaļumu diēta nedrīkst būt īpaši atšķirīga no brīvā putna uztura. Lai veiktu izmaiņas, jūs varat palutināt putnus ar augļu šķēlītēm.

    Priekšnosacījums zaļkoka saturam ir ūdens klātbūtne. Tikai ar lielu skaitu putnu nav problēmas ar gremošanu.

    Zaļo lauku pavairošana un dzīves ilgums

    Pavasara Greenfly sāk savu pārošanās sezonu. Sievietēm visas dienas garumā tiek veidotas ligzdas sev un saviem bērniem.

    Viņi izvēlas vietas no personas. Martā ligzdās tika ievietotas 4-6 olas, baltas tumšās vietās.

    Viņi tos izšķīst divas nedēļas.

    Bērnu inkubācijas laikā visi pienākumi nokrīt uz zelenushek vīriešu pleciem.

    Viņi pirmām kārtām piegādā pārtiku vienai sievietei un pēc tam pēc mazu cāļu izskatu.

    Pēc trim nedēļām sieviete sāk veidot jaunu ligzdu, un vīrieši rūpējas par cāļiem.

    Divas nedēļas vēlāk jau audzētie cāļi atstāj vecāku ligzdu un lido uz jaunu pieaugušo dzīvi.

    Vidējais dzīves ilgums ir aptuveni 13 gadi. Starp Putni pie Maskavas foto var redzēt un tos, kas zaļumiņu apraksts.

    Viņi ne tikai informē maskaviešus par pavasara ierašanos, bet arī nepārtraukti priecē tos ar burvīgo dziedāšanu.

    Bieži zaļumi

    Ziemas beigās un pavasarī, starp dažādiem dziesmu putniem, ir iespēja satikt dažādus putnus. Starp tiem ir mazs, bet ļoti skaists putns - parasts zaļš. Viņas dziesma skan skaļi, pamodinot dabu no ziemas miega. Šīs putnu radības ar krāsainiem plūmēm ir pārsteidzošas un burvīgas.

    Agrāk cilvēki šo putnu sauca par meža kanāriju skaistajai balsij. Tomēr parastais zaļums nav naktiņa radinieks, bet pieder pie pases kārtības.

    Greenfinch parasta apraksts

    ! Zinātnieki-ornitologi pārvadā parastās zaļās pūces uz zaķu dzimtas ģints zaļumiem. Ornitoloģiskie zinātnieki zina vairākas zaļumu šķirnes. Šie putni ieguva savu vārdu neparastā izskata dēļ: dzeltenā robeža iezīmēja spalvas dzeltenzaļo krāsu.

    Izmērā šis putns ir diezgan mazs, nedaudz lielāks nekā zvirbulis.. To var viegli atpazīt cita starpā pēc tās izskata, un pats svarīgākais - krāsa. Šim mazajam putnam ir samērā liela galva un spēcīgs, ļoti spilgts knābis. Aste ir tumša, īsa un šaura. Spalvas beigas ir gaiši dzeltenas. Tumšas krāsas acis. Ķermenis ir blīvs un iegarens.

    Izskats

    Pārošanās ģimene, kurai pieder šis putns, ir pārejas saikne starp auzu un kopēju zvirbuli, kuras lielums un uzvedība ir līdzīga. Pieaugušo vidusmēra vidējais lielums 14-17 cm, spārnu spārns 18-20 cm, putns sver apmēram 25-35 gramus.

    Zelenushka parastajam ir diezgan liels knābis un īss smailes astes.

    Šī mazā putna raksturīgā krāsa ir: dzeltenzaļa mugura bieži ir ar brūnu joslu, kas pārvēršas tumšos spārnos un pelēkā asti ar spilgtu citrona apmali, dzeltenu krūtiņu ar zaļganu nokrāsu un pelēkiem vaigiem. Rēķins ir biezs, koniska pelēka, apakšžoklis ir sarkans, varavīksnene un kājas ir brūnas.

    ! Pieaugušo vīriešu krāsa ir dzeltenīgi zaļgana, ar mugurpusi brūnganu nokrāsu. Pirms pirmā kramplauka vīriešiem un sievietēm ir gandrīz vienāda krāsa, bet nedaudz spilgtāka nekā sievietēm. Bet citi vīrieši kļūst tumšāki.

    Dzīvesveids, uzvedība

    Zelenushka parasts ir kluss un kluss putns, kas reti dod balsi. Viņi dod priekšroku vieni paši, retāk pāros vai mazās grupās uz kokiem, krūmiem vai saulespuķu, kaņepju un citu kultūraugu jomās. Pieaugušie putni parasti barojas uz zemes. Greenfowl Cāļi ieved tikai augu pārtiku.

    Zaļumiņu cāļu devas pamatā ir dažādi zaļumi, nezāļu sēklas, graudaugi, kas iemērkti pieauguša putna rotā, reti sēklas sēklas.

    Kā sava veida pārtikas piedevu augu pārtikai dažādi kukaiņi un to kāpuri var saskarties.

    Vasaras vidū parastās lidošanas zaļumiņi uz dachu un dārza gabaliņi irgi sēklām, ko viņi ēd no augļiem, nesalaužot tos.

    Dzīves ilgums

    Ja jūs turat parastu zaļo malu nebrīvē, tad tā kalpošanas laiks būs līdz 15 gadiem. Ietekmē dabisko ienaidnieku trūkumu, komfortablus dzīves apstākļus, kā arī regulāru un kvalitatīvu pārtiku. Raksturīgi, zaļumiņu parastā dzīve vidēji ir no 7 līdz 10 gadiem.

    Atpakaļ uz saturu

    Dzīvotne

    Zaļumainais putns ir izplatīts Eiropā, Ziemeļrietumu Āfrikā, lielākajā daļā Āzijas, Irānas ziemeļos.

    ! Tā dzīvo visur Krievijā: no Kolas pussalas ziemeļos līdz dienvidu robežām, no Kaļiņingradas rietumos līdz Sahalīnam austrumos.

    Zelenushka parastais dod priekšroku apmetties vietās, kur ir krūmu un mazu koku veģetācija, jaukti meži ar blīvu vainagu.

    Putnam nepatīk lielas meža platības un pārāk blīvi krūmu biezokņi, kas veido biezokņus.

    Visbiežāk parastie zaļumiņi atrodas jaukto mežu nomalē, dārzos, vecos parkos un palieņu dārzos ar blīviem krūmiem.

    Bieži vien putni ir redzami jaukos zemos mežos, mazos egļu mežos vai aizaugušos klājos, aizsargjoslās gar nogāzēm, blakus laukiem un citām atvērtām vietām.

    Atpakaļ uz saturu

    Dabas ienaidnieki

    Zelenushka parasts - putns ir mazs un nav pārāk izveicīgs, tāpēc bieži kļūst viegli plēsējs plēsējiem. Tā dabā ir pietiekami daudz ienaidnieku, tā var būt kā citi, lielāki putni, savvaļas kaķi, seski un citi plēsēji.

    Tā kā šie putni barojas uz zemes, viņi var nokļūt vakariņās un čūskās. Pilsētu apstākļos svarīgākais šo putnu ienaidnieks ir vārnas. Starp viņu upuriem visbiežāk ir zaļumiņu cāļi, bet ir gadījumi, kad vārnas uzbruka veciem vai novājinātiem pieaugušajiem putniem.

    Atpakaļ uz saturu

    siltumnīcas ēkas

    Agrāk Krievijā zelenuski sauca par "meža kanārijputniņiem". Visbiežāk šie putni nav īpaši nozvejoti, jo tie viegli iekrīt citu putnu slazdā. Tā kā šis putns ir dabiski neaktīvs, tas kļūst ļoti apnicīgs.

    ! Daži no vīriešiem, kuri ir nonākuši nebrīvē, var sākt dziedāt gandrīz uzreiz pēc ievietošanas būrī, citi - tikai pēc 2-3 mēnešiem. Īpaši parastie zaļumi nav audzēti, jo tie nav populāri putnu mīlētājiem.

    Vidēji zaļumi var dzīvot nebrīvē līdz 15 gadiem. Zelenushkas var glabāt gan kopējos būros, gan putnus un atsevišķās šūnās. Tie ir ļoti mierīgi un pretrunīgi putni, strīdi ar kaimiņiem būrī notiek ļoti reti.

    Atpakaļ uz saturu

    Bieži zaļumi, zaļumiņi, dzīvesveids un biotops

    Kad pavasaris nāk, ierodas daudz dažādu putnu ganāmpulki, kuriem ir dažādas krāsas, izmēri un balsis. Starp to lielo skaitu jūs varat redzēt nelielu enerģisku zaļo putnu.

    Šis putns ar skaņu dziedāšanu atmodina pasauli no garas ziemas miega. Šajās miniatūrās būtnēs ir daudz šarmu, un viņi nekad vairs nepārsteidz visus apkārtējos.

    Pirms sen, cilvēki šo mazo putnu sauca par meža kanāriju. Ptah radinieki ir garāmgājēji.

    Kā atpazīt zaļo putnu

    Tas ir mazs putns. Viņas ķermeņa izmērs ir apmēram 17 cm. Ptah sver pusi no vistas olas izmēra: apmēram 20 līdz 25 gramus. Kad zaļumi paceļ spārnus, to span ir aptuveni 30 centimetri.

    Viņi nosauca putnu par zaļumiem, no tā, ka tā plankumainība ir dzeltenīgi olīvaina ar zaļu nokrāsu. Spalvas nedaudz brūnas uz muguras. Putna knābis ir pelēks, un tā pakaļgals ir nedaudz sarkanīgs.

    Seksuālā dimorfisms (atšķirība starp sievietēm un vīriešiem) izpaužas spalvu krāsās: sievietes ir daudz mazākas nekā šīs sugas vīrieši.

    Saņemta putna nosaukums, pateicoties plūmju krāsai.

    Teritorijas putnu biotopu zaļumi

    Šo putnu klāsts ir diezgan plašs. Zelenushka izplatījās gandrīz visā Eirāzijas kontinenta teritorijā. Dažreiz, dzīvojot ziemeļu reģionos ar aukstām ziemām, viņa lido uz dienvidiem, lai izdzīvotu aukstumā. Zelenuški dzīvo Ziemeļīrijā, Vidusāzijā, migrē uz Afganistānu. Turklāt zaļumiņu putni apdzīvo dažas Rietumāfrikas daļas.

    Cāļu izņemšana no zaļās pūces - kā tas notiek?

    Pavasarī, ierodoties pēc ziemošanas, šie putni sāk pārošanās sezonu. Viņi savstarpēji apmainās ar izteiktajām trillēm. Kad izveidojas pāris, sieviete iegūst ligzdu. Kurā parādīsies nākotnes pēcnācēji. Parasti zaļās ligzdas ligzda atrodas ne vairāk kā 2,5 metru attālumā no zemes.

    Pēc olu ielikšanas sieviešu indivīds tos inkubē, vīrietis nepiedalās šajā procesā, bet viņš rūpīgi aizsargā savu ģimeni un vienmēr ir tuvumā.

    Zaļumainais putns ir aptuvena vista.

    Divas nedēļas vēlāk piedzimst Zelenushkas. Cāļi, kas sēž ligzdā apmēram divas nedēļas, pēc tam sākas pirmie lidojumi uz brīvību. Tikko izšķīlušies cāļi ēd viņu vecāku knābis. Jāatzīmē, ka pat tad, ja cāļi jau sāk patstāvīgu dzīvi ārpus ligzdas, vecāki turpina tos barot.

    Putnu biotopi un īpašības

    Dabā ir astoņas parastās zaļās pīles pasugas. Pirmo reizi šie mazie putni tika atklāti Eiropā. Tad viņi sāka tos importēt uz Austriju un Dienvidameriku.

    Putns galvenokārt dzīvo Eiropā, Vidusjūras un Atlantijas okeāna salu teritorijās, Āzijas, Irākas un Āfrikas ziemeļrietumos.

    Zelenushka, kas dzīvo ziemeļu reģionos, migrē uz siltajām zemēm un tur ligzdo. Centrālajos reģionos ir šīs sugas mazkustīgi putni, retos gadījumos daži putni lido pāri. Dienvidos, kā arī centrālajos reģionos dzīvo mazkustīgi zaļumi un ļoti neliela daļa nomadu.

    Par pajumti putniem dod priekšroku lapu koki un jaukti meži. Tos zaļumus, kas nav migrējuši, bieži var redzēt citu putnu un zvirbuļu ganāmpulkos rudenī un ziemā.

    Aukstajā sezonā šos mazos putnus var atrast pilsētu un pilsētu teritorijās. Ligzdošanai viņi dod priekšroku vietām ar koku vai krūmu veģetāciju. Koki var būt gan lapu koki, gan skujkoki. Bet to vainagam jābūt biezam.

    Zaļumiņi nepatīk plaši meži un biezi biezokņi, jo šādi biezputni veido nepārvaramas biezputras, un miniatūrām putniem nav nekāda sakara ar to. Šie putni jūtas ērti skujkoku malās, jauktos mežos, parkos un dārzos. Zaļo pīļu iecienītākā vieta ir skujkoku retais mežs, pie kura atrodas lauks.

    Sarkanās ligzdas

    Liekas, kuras parasti vēja trīs metru augstumā. Lai to izdarītu, izvēlieties skujkoku vai lapu kokus, kuros ir sulīgs vainags. Uz viena koka var novietot vairāk nekā divas šo putnu ligzdas.. Māju izmantošanai:

    • dažādi zari,
    • koku zari,
    • dažādu augu stublāji un saknes.

    Ārēji viņi silda savu māju ar sūnām. Zaļās ligzdas ir ļoti atšķirīgas no pārējām ligzdām ar lielu piesārņojumu, jo īpaši pēc mazu cāļu dzimšanas. Iemesls tam ir tāds, ka zaļumi nav tīrīti no cāļu pakaišiem. Tāpēc to ligzdas pārvēršas par ļoti netīrām drupām, kas nav smaržīgas.

    Putnu dziedāšana

    Zelenushka ar savu dziedāšanu paziņo pasauli ap mums par pavasara ierašanos. Vairāk enerģiski viņi dzied pārošanās sezonātas galvenokārt sākas aprīlī vai maija sākumā. Viņu ļoti skaļš čirpšana ir monotons, bet apbur tos, kas to dzird. Tā aizstāj aizstājējus un skaļus trikus.

    Pārošanās sezonā vīrietis no savas rīta sāk dziedāt savu sievieti. Šim nolūkam viņš izvēlas garu un mājīgu koku. Laiku pa laikam vīrietis nokļūst gaisā, lai lidojumā parādītu visu savu skaistumu un spilgtu plankumu.

    Kad pārošanās periods beidzas, parastie zaļumi klusē un klusē. Tad tos var atšķirt tikai no citiem putniem.

    Parastā zaļumiņa dzīvesveids un raksturs

    Zaļumiņu lidojums var salīdzināt ar lidmašīnas lidojumu: viņu lidojumi ir ļoti līdzīgi. Šis putns lido ļoti ātri, kamēr tas lido un veic dažādus lokus gaisā. Tas notiek, līdz tas nokļūst.

    Šis putns var streikot ar niršanas lidojumu. Lai to izdarītu, tas pēkšņi strauji palielinās gaisā, kur tas veido pāris skaistus apļus, pēc tam tas izlīdzina spārnus gar ķermeni un plumst. Putni pārvietojas pa zemi, lecot uz abām kājām.

    Zelenushkie uzvedas citādi, un uzvedība atbilst sezonām.

    Šie mazie putni ir ļoti mierīgi, priecīgi un mierīgi. Viņi dzīvo savā mazajā ierobežotajā pasaulē un nevēlas pieskarties nevienam.

    Taču, neskatoties uz to, šādiem maziem mierīgiem putniem ir arī ienaidnieki. Galvenais ir vārna. Crows uzbrūk zaļumiem, iznīcinot tos un viņu pēcnācējus.

    Power Zelenushkas

    Barošanas laikā putni ir pilnīgi picky.. Būtībā uzturs ietver:

    1. kviešu stādi
    2. dažādu augu un augu sēklas
    3. koku pumpuri
    4. kukaiņi.

    Pirms jūs ēdat sēklas, viņi to attīra no miziņa. Šie mazie zaļie veļa ļoti patīk kadiķu ogas.

    Ja zelenushka dzīvo nebrīvē, tā uzturam jābūt, tāpat kā brīvos putnus. Lai iepriecinātu putnu, jūs varat dot to dažādiem augļiem. Bet neaizmirstiet, ka viņai savā būrī ir jābūt daudz ūdens. Citā gadījumā var rasties problēmas ar gremošanu.

    Zelenushka (Carduelis chloris): veidi, fotogrāfijas, balss un interesanti fakti

    Zelenushka ir neliels dziedātājputns, lapu koku un jaukto mežu iedzīvotājs, kas ir pazīstams arī kā meža kanārijs, pateicoties tā saldajai skaņai. Bet tā galvenais nosaukums - parastais zaļš - norāda, pirmkārt, šī putna neparasto un skaisto plankumu.

    Tieši tāpēc nav grūti atpazīt zaļo zāli starp citiem dārzu, mežu un parku iedzīvotājiem: zaļumiņu parastais izmērs ir nedaudz lielāks nekā zvirbulis (vidējais ķermeņa garums ir aptuveni 15 cm, svars ir no 20 līdz 30 g, spārnu sprauga līdz 30 cm).

    Zaļumaini izceļas arī ar lielu knābi, īsu smailu asti, tumšām pērlītēm un raksturīgu krāsu: dzeltenzaļo muguru, kas pārvēršas tumšā spārnā, un pelnu asti ar spilgtu citronu ieliktni, dzeltena ar zaļu nokrāsu, pelēku vaigu.

    Finch ģimene, kurai pieder zaļumiņi, ir starp putra un zvirbuļiem, kuriem tas daudzējādā ziņā ir līdzīgs.

    Power Features

    Saskaņā ar tās diētu zaļumiņi attiecas uz tipiskiem graudainiem putniem.

    Visvieglāk viņa ēd dažādas sēklas, graudus (soras, sorgo, rapšu, kviešu, saulespuķu), ogas, var ēst ciedra riekstus, taju riekstus, kadiķu ogas, bet pēdējais viņai ir delikateses nekā parastā pārtika.

    Zelenushka var arī ēst dzīvnieku izcelsmes pārtiku (skudras, vaboles, kāpuri). Mājās zaļumi tiek baroti ar augļiem un ogām, bet ziemā - ar zaļumiem. Tas ir ļoti svarīgi, lai zaļumiņi būtu liels ūdens daudzums.

    Zaļumiņu izplatība dabā

    Zaļās pļavas dabiskajā izplatīšanas zonā ietilpst Eirāzija, Ziemeļāfrika.

    Кроме того, птица была завезена в Южную Америку и Австралию.

    Излюбленные места обитания зеленушки – это смешанные леса, перелески и сады с не слишком густыми зарослями. Но при этом для гнездования птица подыскивает деревья с густыми кронами. Tāpēc Zelenushku bieži var atrast pilsētas parkos vai laukos.

    Zelenushka mājās

    Diezgan bieži zaļie kāposti kļūst par mājdzīvniekiem. Tam ir vairāki iemesli. Pirmais no tiem, protams, slēpjas to ārējā skaistumā un spējā iepriecināt savus saimniekus ar mirdzošām trillēm.

    Otrs, ne mazāk svarīgs iemesls ir mājputnu aprūpes vienkāršība un vienkāršība mājās.

    Par zaļumiem, jums būs nepieciešams plašs, vidēja izmēra būris ar lielu dzeršanas trauku (tāpat kā visi graudaini putni, normālai gremošanai, zaļumiņam nepieciešams dzert daudz ūdens). Parastais būris, tāpat kā papagailis, tuvosies.

    Zelenushku barojas reizi dienā no rīta. Ūdens ir regulāri jāmaina. Attiecībā uz pārtiku jūs varat izmantot to pašu maisījumu kā kanārijiem. Zaļumiņu diētas pamatā būs: dažādas sēklas un graudaugi, graudaugu maisījumi, rieksti, zaļumi vai augļu gabaliņi (bumbieri, āboli), ogas. Dažreiz ir iespējams palutināt zaļumus ar lure, piemēram, ar miltu tārpu kāpuriem.

    Ligzdas un cāļi

    Dabiskos apstākļos ligzdas veido zaļās cūku mātītes, pēc tam aprīlī-maijā tās gulēja no četriem līdz sešiem smilškrāsas olām ar tumšiem plankumiem. Tad divas nedēļas mātītes izšķīlušas olas, un cāļiem pēc izšķilšanās vajadzīgs tāds pats laiks, lai varētu izlidot no ligzdas un sākt patstāvīgu dzīvi.

    Dziedāšana zelenushek

    Pārplūstošs traipi - tas ir tas, kā vīriešu zaļās pūces dziedāja no agra pavasara, un tad - pārošanās laikā un visu vasaru. Raksturīgās trokšņainās skaņas, kas atšķir putnu, ir harmoniski savstarpēji savienotas.

    Lai izpildītu savu dziesmu, vīrietis apmetas uz augšu no koka, pēc tam viņš skaļi dzied, reizēm turpinot lidojumus. Savu bailes dēļ zaļumiņi dažreiz kādu laiku paliek nebrīvē, bet laika gaitā un mājās viņi sāk dziedāt.

    Zelenushkas noteikti novērtēs putnu mīļotāji un skaistas trilles.

    Goldfinch (putna fotogrāfija): bauda ar zvana dziedāšanu, flaunts spilgtu plankumu

    Skatīt: Goldfinch (Carduelis)
    Ģimene: smalks
    Squad: passerine
    Klase: putniem
    Tips: akordu
    Apakštips: mugurkaulniekiem
    Izmēri:ķermeņa garums: 12 cm: 13-20 g

    Dzīves ilgums: nebrīvē - līdz 27 gadiem, brīvībā - līdz 9 gadiem

    Priecīgus un gudrus zelta gabaliņus mīl ne tikai dziedāšana un spilgti plankumi. Šis putns ir pakļauts treniņam, to var mācīt, lai pārvadātu ūdeni spainī, izvilktu to no dzirdinātāja vai izvelciet laimīgo biļeti no kastes

    Priecīgus un gudrus zelta gabaliņus mīl ne tikai dziedāšana un spilgti plankumi. Šis putns ir pakļauts treniņam, to var mācīt, lai pārvadātu ūdeni spainī, izvilktu to no dzeršanas trauka vai izvelciet laimīgo biļeti no kastes.

    Aizsargbrilles, piemēram, dārzi, lapu koki, gaiši meži. Lidojumi uz ziemu siltās malās putniem nav kritiska. Lai gan dažas no tām tiek nosūtītas uz dienvidiem, lielākā daļa no tām parasti paliek savās mājās

    Raksturīga

    Goldfinches ģints atšķiras no vairākām sugām:

    • Squiggles: melngalvju, pelēku galvu, tauku rēķinu, jemeni,
    • Chizhi: parasts, mazs, priede, amerikāņu, dzeltenais, ugunīgs, sis Lawrence,
    • Pieskarieties dejai: kopējā, kalnu, pelnu, šī grupa var ietvert līdzīgus melnus lēcas,
    • Zelenushki: bieži, dzeltenā krūtīša, ķīniešu Ussuri.

    Goldfinch dziesma ir pilna ar dažādām skaņām. Tās galvenā īpašība ir entuziasms un jautrība. Šķiet, ka putns Goldfinch tika izgudrots, lai paaugstinātu garastāvokli. Fotogrāfija un šīs fidgetas apraksts neatstāj nevienu vienaldzīgu, un vēl jo vairāk - viņa dziedāšanu!

    Ir grūti ierobežot dažādus spilgtus epitetus, aprakstot, kā izskatās zelts. Fotogrāfijas no šī krāšņās skaistās tikai mesmerizing! Jūs atpazīsiet putnu ar tās spožajām plūmēm.

    Galvenās iezīmes

    Goldfinches raksturo elegance, veiklība un mobilitāte. Tikai zīle var pārspēt šo akrobātu lasagnā. Goldfinch var izvilkt plāni zariņi un, turot pie tā, mierīgi izvilkt sēklas no atklāta alkšņa konusa vai izņemiet kāpuru vai kāpuri no brošūras vai pumpura.

    Goldfinches saglabā mazas ganāmpulkus, vienīgais izņēmums ir ligzdošanas laiks. Putns nolaižas zemē ļoti reti, tikai dzerot.

    Interesanti Albīno zeltainais putns, kura fotogrāfija var liecināt, ka tā ir atsevišķa putnu suga, bija gēnu mutācijas rezultāts. Šeit ietilpst arī zelta melanists.

    Goldfinch var izvilkt plāni zariņi un, turot pie tā, mierīgi izvilkt sēklas no atklāta alkšņa konusa vai izņemiet kāpuru vai kāpuri no brošūras vai pumpura.

    Melodiskas trilles dod tikai vīrieši. Mātītes arī dzied, bet ne tik skaistas, skaņas, ko tās rada, ir vairāk kā čiršana un ne tik daudzveidīgas. Ja jums ir zelta zivtiņa, jūs varat baudīt pavasari mājās gandrīz visu gadu - putns klusēs tikai moltas laikā.

    Interesanti Goldfinch dzied tikai vientulībā, tādējādi izsakot garlaicību draudzenei. Ja sieviete tiek ievietota būrī, dziedātājs klusēs, jo viņam būs svarīgākas lietas.

    Parastā graudu maisījumam paredzētu graudu maisījumu var dot zelta pīlādei kā barību. Svarīgs jautājums ir augsts eļļas augu sēklu saturs tajā.

    Parastā graudu maisījumam paredzētu graudu maisījumu var dot zelta pīlādei kā barību. Svarīgs jautājums ir augsts eļļas augu sēklu saturs tajā. Šie putni mīl linu, rapša, kaņepju, saulespuķu, dadzis, sezama un saflora sēklas.

    Pievienojiet diētai dažādus riekstus, īpaši priežu, pievienojiet tam priedes un egles sēklas.

    Papildus eļļas augu sēklām auzu graudi, prosa, kanāriju sēklas. Noderīgi tiem ir nezāļu sēklas - dadzis, pienenes, rudzupuķes un cigoriņi.

    Uz graudiem pievienojiet dažādus zaļumus, starp kuriem jābūt jauniem skujkoku zariem. Arī māju stādi mīl visu veidu graudus un mitrās misas kukaiņu putniem. Piedāvājiet savu mājdzīvnieku ant olas un ēdienu tārpus.

    Barības dziedātājs ir vismaz divas reizes dienā. Ja zelta malkas plankums izbalējis, tas nozīmē, ka uzturā bija kļūdas. Īpaši laikā, kad sabrukšanas periods ir noticis, pārliecinieties, ka zeltplāksnīte saņem pietiekami daudz minerālvielu.

    Minerālvielu piedevas jāpievieno galvenajai barībai:

    • rupja smiltis,
    • aktīvā ogle vai koksnes pelni, t
    • māls
    • čaulas akmens
    • neapstrādātas olu čaumalas,
    • krīts

    Barības dziedātājs ir vismaz divas reizes dienā. Ja zelta malkas plankums izbalējis, tas nozīmē, ka uzturā bija kļūdas. Īpaši laikā, kad sabojājas, pārliecinieties, ka putns saņem pietiekami daudz minerālvielu.

    Lai tā, kā tas ir iespējams, zelta pīles pārošanās sezona vienmēr sākas pavasara vai vasaras sākumā. Un katru gadu sieviete zelta pūce var izvilkt divus sajūgi

    Ligzdošana

    Mazās ligzdas ir ļoti spēcīgas, izturīgas, tās izskatās kā biezas bļodas, savītas no saknēm, zāģa asmeņiem, lūksnes šķiedrām, kas savienotas ar zirnekļu tīkliem. No ārpuses ligzda ir pārklāta ar kukaiņiem, sūnām un ķērpjiem.

    Interesanti Vienā botāniskajā dārzā atradās zelta ligzda, kas izgatavota no plastmasas plāksnēm ar augu nosaukumiem.

    Galvenais ligzdas celtnieks ir sieviete. Viņa atrod to augstu kokā, kas atrodas tālu no stumbra. Aprīļa beigās „saimniece” no 4 līdz 6 zilganas vai zaļganas krāsas olas, dekorētas ar tumšiem plankumiem. Pēc 12-14 dienu ligzdošanas, cāļi parādās, atstājot ligzdu 2-3 nedēļu laikā.

    Goldfinch ir viens no nedaudzajiem savvaļas putniem, kas viegli pieraduši dzīvot mājās. Turklāt ar pienācīgu aprūpi putns dzīvo nebrīvē daudz ilgāk nekā savvaļā

    audzēšana

    Interesanti Goldfinches viegli pierod dzīvot nebrīvē. Tajā pašā laikā putns var kļūt tik piesaistīts savam īpašniekam, ka, atlaižot, viņš var atgriezties pie personas, dodot priekšroku savai sabiedrībai brīvībai.

    Labklājībai zelta zivīm ir nepieciešams plašs būris. Viņš var droši nokļūt kopā ar citiem putniem, bet tam mums ir jāsagatavo plašs putns. Laiku pa laikam zelta gabalam jāļauj lidot mājā.

    Tas ir svarīgi! Lai iztīrītu būru, nomainīt peldvietu ūdeni un dzeramā silītē jābūt katru dienu. Vasarā šī procedūra jāveic divas reizes dienā.

    Pēc pāris mēnešiem sāka dziedāt zelta gabaliņu. Ja putns pārspēj būrī, vispirms to no trim pusēm pakaļ ar baltu vielu, lai padarītu zelta pūderi ērtāku.

    Tīrīšanas procesā būtu labi ielikt dzelzs un plastmasas detaļas būrī ar verdošu ūdeni un dezinficēt koka detaļas ar speciālu instrumentu. Tīrīšanas laikā īpaša uzmanība jāpievērš laika nišām un rievām - parazīti mīl to vairoties. Būrī esošais asaris jātīra katru nedēļu, jo smiltis un papīrs tiek mainīti, kad tas kļūst netīrs.

    Pēc pāris mēnešiem sāka dziedāt zelta gabaliņu. Ja putns pārspēj būrī, vispirms to no trim pusēm uzkariet ar baltu vielu, lai zelta gabals justos ērtāk.

    Un tagad mēs piedāvājam novērtēt šīs spožās putnu mākslinieka prasmes.

    Zelta pelējuma putns: izskats

    Ar ķermeni, kas ir nedaudz garāks par 19 cm, zelta gabals sver tikai 20 gramus, dažreiz vairāk. Šī bērna spārni ir diezgan lieli - līdz pat 25 cm, lai gan ķermenis ir blīvs, kompakts, zelta gabaliņi var lepoties ar biezāko un blīvāko spalvu pārsegu starp visiem garāmgājējiem.

    Goldfinder kakls ir īss, knābis nav ļoti garš, asas beigās. Goldfinch ir daudzkrāsains putns, to var viegli atpazīt pēc galvas krāsas: tas ir ogles melns, balts vai spilgti sarkans. Plūksnās virs teļa dominē kafijas un piena, zilā, dzeltenā un purpura krāsas.

    Galvenās sugas dzīvotnes apraksts

    Visbiežāk sastopamais zelta kaudzīšu pārstāvis ir melnā galviņa: vainags un galvas aizmugure vienmēr ir melni. Var dzirdēt melnādaino gravu dziedāšanu gandrīz visā Eiropā, Rietumu Sibīrijā, Āzijā.

    Pelēkā galviņa ar dažiem ornitologiem uzskata, ka melngalvju pasugas. Tas atšķiras no tā kolēģa ar melnu galvu tās lielumā (lielāks), un tai ir plaša spilgti sarkana josla, un tēviņiem ir plaša, un sievietes ir šaurākas. Sibīrijas dienvidu daļa, Altaja austrumu daļa un Kazahstānas stepes, gandrīz visas Centrālāzijas, Ziemeļu Indijas - šī ir tās biotopa.

    Lai gan tas nav tik izplatīts kā melngalvainais, visbiežāk grāmatu un speciālo literatūru var atrast pelēkgalvju zelta kaudzīte.

    Linnets ir interesants, jo vīriešiem ir pieres, krūtis un kronīns - karmīns (sarkans ar rozā pieskārienu), kaņepju sievietes izskatās pieticīgākas: vēders un sienas ir baltas, pārējais ir pelēks, vispār nav sarkanas krāsas. Viņi dzīvo gandrīz visā Āzijā un Eiropā, Āfrikas ziemeļos un rietumos.

    Goldfinch Greenfinch ieguva savu nosaukumu, jo tā krāsa bija plūmju krāsa: gandrīz viss tās ķermenis ir brūns olīvs, vieglāks uz vēdera. Mazā un Centrālāzija, gandrīz visa Eiropa, visa Ziemeļāfrika un Rietumāfrika ir vietas, kur var satikt Zelenushku.

    Ja zelta zivtiņa mīl dzīvot un ko viņi ēd

    Ir vieglāk pateikt, kur zeltaini griesti nevēlas dzīvot - tie ir blīvi meži ar blīviem biezokņiem. Visu sugu gnocchi dievina retus mežus, atklātas vietas ar tikšanās birzēm, palienēm un upju ielejām, pilsētas parku (ja tās nav pārāk biežas).

    Visu sugu zelta pīļu barošanas pamatā ir sēklas, lielākā daļa sugu izvēlas nezāļu sēklas (dadzis, dadzis, dadzis), dažas neatsaka kultivēto augu sēklas. Ar prieku viņi pavasarī ēd svaigus zaļumus, tas notiek, ka viņi ēd arī kukaiņus, bet ļoti reti. Vietās, kur vispār nav nezāļu, zelta pūces praktiski nedzīvo.

    Dziedātāja dziedāšana

    Skaļa un zvana melodija, kas sastāv no dažādām un neatkārtojamām trillēm - tā dzied dzelteni. Visi zelta gabaliņi dzied ārkārtīgi skaisti un tīri, tikai zaļumiņi nedaudz dzied un dzird skaļāk. Kaņepju dziesmu uzskata par vissarežģītākajām trilēm un melodiskākajām, bet tikai tēviņi dzied, un tikai kopā pulcējas.

    Visi zelta gabaliņi dzied, sēž uz koku zariem vai uz gariem krūmiem, un, dziedājot, viņi pastāvīgi kustas, vērpjot un liekot lokus dažādos virzienos. Zelta dzeltenā dziedāšana, nemiers un spilgts izskats - tie ir iemesli, kāpēc viņi vēlas to uzturēt mājās.

    Vai zaķu gājputns vai nē?

    Protams, ir grūti atbildēt uz šo jautājumu, un atbilde ir atkarīga no konkrētā veida zelta gabaliem un viņu dzīvesvietas. Jo tālāk uz ziemeļiem dzīvo zelta pīļu suga, jo pārliecinātāk varam teikt, ka tie ir migrējoši putni.

    Piemēram, Ziemeļeiropas zelta šķiņķi ziemā dodas uz Vidusjūru, bet pat viņi neatstāj dzīvesvietu aukstumam: pārsvarā sievietes lido prom, tēviņi, ja izņem no vietas, sākoties aukstajam laikam, tad lido ļoti tuvu. Krievijas dienvidos un Kaukāzā dzīvojošie zelta pūķi tiek uzskatīti par nokārtotiem: viņu lidojums ziemā nekad nav novērots. Sibīrijas zelta šķiņķis lido uz dienvidiem no Sibīrijas vai uz Vidusāziju ziemā, skatoties videoklipu ar zelta gabala dziesmu.

    zoo-club-org