Putni

Black Swift: putnu apraksts, biotops, pārtika

Pin
Send
Share
Send
Send


Iespējams, putnu ātrums zināms visiem. To var redzēt gan pilsētā, gan ārpus tās. Un tas nav pārsteidzoši, jo svārstības ir viens no izplatītākajiem putnu pārstāvjiem uz planētas. Viņi dzīvo visos kontinentos, izņemot Antarktīdu un vairākas salas.

Vasarā šie putni lido pa gaisu ar skaļām skaņām. Cilvēki ir pieraduši pie viņiem un vairs nepievērš uzmanību tiem, bet viņi nezina, ka viņi redz patiesi neparastus putnus.

Dzīves veids

Putnu ātrums pieder ātrai kārtībai. Kopumā dabā ir aptuveni astoņdesmit šīs kārtības pārstāvju sugas. Ir migrējošas sugas un mazkustīgi cilvēki. Parasti svārki dzīvo ganāmpulkos un dod priekšroku ligzdošanai kolonijās, kas dažos gadījumos sasniedz vairākus tūkstošus pāru. Šie putni ir aktīvi no agra rīta līdz vakaram.

Ko ēd svārki?

Minētie putni ir ļoti atkarīgi no apkārtējās vides temperatūras un laika apstākļiem, kas ir viņu galvenā atšķirība. Ja putns pārojas, viņas ķermeņa temperatūra var nokrist līdz divdesmit grādiem. Tāpēc šiem putniem ir spēja iekrist sava veida stuporā.

Tiek ēstas kukaiņu svārstības, kas tiek nozvejotas gaisā ar savu knābi kā neto. Ja pārtika netiek iegūta, putni nogremdējas sava veida hibernācijā un var pavadīt vairākas dienas šajā stāvoklī, līdz laika apstākļi uzlabojas. Šī spēja nav tikai pieaugušajiem, bet arī šīs sugas cāļiem. "Hibernācijas" laikā viņi var aizturēt apmēram deviņas dienas, kamēr vecāki lido pāris kilometru attālumā, meklējot pārtiku.

Tālsatiksmes lidojumus, lai iegūtu pārtiku, sauc par laika apstākļu migrāciju. Ziemas putni strauji lido, parasti augustā. Tomēr atkal šajā gadījumā viss ir atkarīgs no laika apstākļiem.

Audzēšana

Šie putni ligzdo kokos, dobumos, akmeņu plaisās, bedrēs un alās. Tas viss ir atkarīgs no dzīvotnes. Putni dzīvo mežos, pilsētās, kalnos un tuksnešos. Pāri rada dzīvi.

Bīdes ligzda ir veidota no augu šķiedrām, zariem un spalvām, ko putni paņem uz lidmašīnas. Katru gadu putni atgriežas savās bijušajās ligzdās. Mājokļu būvniecība ilgst aptuveni nedēļu.

Mātītes 16–22 dienas mīkstās olas, un tēviņi aizrauj pārtiku. Sajūgā parasti ir baltas olas, tās var būt četras vai tikai viena.

Cāļi neatstāj strauju ligzdu 33-39 dienas, atkarībā no laika apstākļiem. Vecāki tiek baroti vairākas reizes dienā ar saspiestām siekalām un kukaiņiem. Tad cāļi lido prom, jo ​​viņi jau ir pilnībā gatavi dzīvot patstāvīgi.

Interesanti fakti

  • Svārki nezina, kā peldēt un staigāt, un var sēdēt tikai uz koku zariem un lidot. Tāpēc putni dzer, ēd un pat peldē.
  • Ja tiek novēroti slikti laika apstākļi, un Swifts saprot, ka viņi nespēs barot cāļus, viņi izmet olas no ligzdas.
  • Tie ir ātrākie putni, kuru lidojuma ātrums var sasniegt 170 kilometrus stundā.
  • Dažas sugas var gulēt lidojumā, bet šādas atpūtas laiks var sasniegt vairākas stundas.
  • Savvaļā šie putni dzīvo desmit līdz divdesmit gadus.

Atšķirība no rīšanas

Svārki un bezdelīgas krāsas ir ļoti līdzīgas, tāpēc tās bieži sajauc. Tomēr, tuvāk izpētot, kļūst skaidrs, ka tie ir pilnīgi atšķirīgi putni. Viņi pat pieder pie dažādiem pasūtījumiem.

Izmērā svārki un bezdelīgas ir diezgan salīdzināmas: tas pats spārns, tas pats ķermeņa garums, bet jauniešu ātrums ir divreiz lielāks par norīšanas svaru. Tie atšķiras pēc krāsas. Neskatoties uz to, ka šo un citu putnu plankumi ir tumši, svārstībām ir zaļgana nokrāsa, neliels balts plankums uz zoda un rīkles. Īpatnējais ātrums ir arī asa knābis, ar kuru viņš, šķiet, sagriež debesis (tātad nosaukums).

Swallows ir parastās putnu ķepas ar trim pirkstiem, kas vērsti uz priekšu un vienu pret muguru. Pateicoties šai ķepu konstrukcijai, putni ir viegli turēti pie asariem un pārvietojas pa zemi.

Vai svārki ir unikāli. Visi četri pirksti ir vērsti uz priekšu, tāpēc putniem ir ļoti grūti saglabāt līdzsvaru. Šī iezīme noteica svārstību miega stilu: viņi pakārtoja galvu uz leju, jo viņi nevar stāvēt. Turklāt pirksti, kas vērsti uz priekšu, apgrūtina pacelšanos no atbalsta, bet, kad putni paceļas debesīs, viņi aizmirst, cik muļķīgi viņi skatās uz zemes. Lidojuma laikā pārnesumi var sasniegt ātrumu līdz 170 km / h, bet norijumi sasniedz tikai 60 km / h.

Vēl viena atšķirība ir tā, ka pēc ziemošanas ziemas svārstības ierodas pēdējās, turpretī norīt pavasaris.

Īpašas iezīmes

Starp tuviem tuviniekiem ir kolibri. Viens no ātrās iezīmes ir kliedziens, ko viņš publicē. Šī skaņa ir ļoti skaļa un ilga. Visaktīvākie vakari vakaros. Putnu vecumu var noteikt pēc spalvu krāsas. Jauniem indivīdiem tas ir bāli, pieaugušajiem tas ir tumšs ar zilu un zaļu modulāciju. Jo vecāks putns, jo melnākas ir spalvas. Ātri sagrieztas brūna ķepas, īsas. Spilgtums tērē lielāko daļu savas dzīves gaisā, jo pēc izkraušanas viņam būs grūti izkāpt un pacelties.

Ātri var lidot ātrāk nekā lidmašīna, bet pārākums ir ātrums, kas nokrīt pie sāniem. Ja putns nejauši nokļūst uz balkona uz personu, tas nevarēs patstāvīgi lidot, un tas būs pārmeklēšanas kustība uz horizontālas virsmas. Swifts - uzticīgi putni. Viņi izvēlas savu partneri uz mūžu. Putni vienojas kopā, katru gadu atgriežoties. Viņiem ir augsts koku, akmeņu, alu ligzdas. Šo putnu putni ir skaisti.

Izskats

Black Swift izskatās ļoti līdzīgs norītam. Uz zoda un rīkles ir skaidri redzama neliela apaļa balta plankums. Acis ir tumši brūnas krāsas, rēķins ir melns, un kājas ir gaiši brūnas vai brūnas. Putna knābis ir īss, bet ar plašu mutes atvērumu. Sievietēm un vīriešiem ārēji nekas neatšķiras, vienīgais, kas jauniem cilvēkiem ir, ir spalvas, kas ir gaišas, robežojas ar netīriem. Vasarā saules spalvas vēl vairāk izzūd.

Ja paskatās uz fotogrāfiju, ātrs izskatās kā balodis. Šis putns kliedz skaļi pavasarī, tāpēc, ja tas dzīvo pilsētās, tas dod daudz diskomfortu citiem. Visbiežāk sastopamie svārstību veidi ir baltie, melni, ūsas, plaukstas un virsmas.

Dzīvotne

Black Swift ir izplatīta Eiropā. To var atrast Āfrikā un Āzijā. Swift ir migrējošs putns, bet dod priekšroku ligzdošanai Āzijā un Eiropā, kur klimats ir vieglāks. Swift ir viena no nedaudzajām sugām, kas dod priekšroku nokārtot lielās pilsētās kolonijās, tāpēc pilsētas iedzīvotāji bieži var novērot masveida lidojumus debesīs. Visbiežāk pārceļas pie augstceltņu augšējiem stāviem. Sākumā melnie cilvēki izvēlējās citu biotopu - tie bija kalni un ieži ar blīvu veģetāciju. Putns arī dod priekšroku tuvāk cilvēkiem un ūdenstilpēm.

Mērenā klimata zonā svārki ir pēc iespējas ērtāki. Pavasarī un vasarā ir daudz kukaiņu, tāpēc ir kaut kas ēdams. Kad atnāk rudens aukstais laiks, ziemeļos Āfrikas lidmašīnas aizbrauc uz ziemu. Ziemeļāzijā un Austrumeiropā ir melni cilvēki. Sibīrijā putni dod priekšroku, kur atrodas priežu meži. Daudzas svārstības lielajās pilsētās: Kaļiņingrada, Kijeva, Sanktpēterburga, Dušanbe.

Ziemošana un dzīvesveids

Swift ir putns, kas dod priekšroku ziemai siltos reģionos, un ar karstuma sākumu tā vienmēr atgriežas dzimtenē. Svārki ir skaļi un skaļi, viņiem patīk lidot ne vienatnē, bet gan iepakojumos. Lielākā daļa putnu dzīves tiek pavadīta lidojumā. Viņi bieži spiež savus spārnus, peld ātri. Formas iezīme - spēja veikt plānošanas lidojumus. Kad laika apstākļi atļauj, putni gaisā sacenšas savā starpā, padarot stāvus pagriezienus un skaļi saucot.

Black Swift ir suga, kuras raksturīgā iezīme ir spēja staigāt uz zemes. Tomēr tās var noturēties pie klintīm un vertikālām sienām spēcīgu un spēcīgu ķepu dēļ.

Cik ātri viņi lido?

Kāds ir melnās ātruma lidojuma ātrums? Šis putns ir ātruma ieraksts. Viņa ir ne tikai ļoti ātra, bet arī izturīga. Pieaugušo ātrums lido ar ātrumu 110-120 km / h, pat ātrāk nekā norīt. Ātruma izskats ir tieši proporcionāls kustības ātrumam. Acis, kas pārklātas ar spalvām, kas aizsargā tās lidojuma laikā. Bird black Swift atzīts par ātrāko uz planētas, un tā dzīvesveids ir atkarīgs no laika apstākļiem. Ātrās īpatnības ir brīvības mīlestība. Visu savu dzīvi viņa pavada debesīs, gandrīz nekad nokrītot zemē. Ornitologi reģistrēja lielāko ātrumu - 170 km / h. Viņi to parasti attīsta horizontālā lidojumā. Swift nevar ne staigāt, ne peldēt, jo kājas ir pārāk īss. Putns dod priekšroku sēdēt uz klintīm, stieplēm, stabiem, kokiem, kas piestiprina asus nagus.

Diēta

Spriežot pēc melnā ātruma apraksta, tas ir mazs, bet ļoti spēcīgs putns. Viņas uztura pamatā - kukaiņi, bugs, zirnekļi. Lai atrastu pārtiku, viņa pavada daudz laika gaisā, lidojot no vietas uz vietu. Sliktos laika apstākļos svārki ir spiesti lidot lielos attālumos, lai saņemtu viņu iztiku. Putna īpatnība ir kaitēkļu iznīcināšana (kodes, odi). Tāpēc putns dod priekšroku mieram. Viņas naktsmītnes ir pīlāri, koki, augstās ēkas. Ātrums ir tik izturīgs, ka visu nakti var lidot pa gaisu un izkļūt. Pieaugušie pieaug līdz pat trīs kilometru augstumam un var arī zaudēt vienu trešdaļu savas masas, nekaitējot viņu veselībai.

Putna ienaidnieki

Swifts ir putni, kas lido ļoti ātri, tāpēc ir grūti tos noķert, jo īpaši melnus dzīvniekus. Bet svārstības joprojām kļūst par pievilcīgu objektu vēdera ērcēm. Šie parazīti rada bīstamas slimības maiņās. Pieaugušajiem un pacientiem bieži vien ir arī barība putnu un kaķu putniem. Daudzi putni mirst sakarā ar sadursmi ar elektriskajiem vadiem lidojuma laikā.

Apraksts, izskats, raksturs un krāsa

Ārēji straujš ir neliels putns ar biezu, garu ķermeni līdz 20 cm, plakanu galvu un īsu kaklu. Kakla ir kā mazs rievots trīsstūris. Putna formas spārni atgādina zobenu, šauras platuma un nedaudz izliektas. Spārna garums sasniedz 17 cm un 40 cm garumu. Pieaugušo svars līdz 200 g. Indivīda aktivitāte ir augsta visu dienu, un paredzamais dzīves ilgums sasniedz 5-6 gadus.

Tumši brūns plankums ar zaļganu nokrāsu padara putnu ļoti atpazīstamu. Baltā apkakle uz zoda rotā ķermeni. Arī acis, knābis un kājas ir saderīgas ar ķermeņa krāsu. Tikai ķepas ir lielas un īsas, gaiši brūnas, acis un knābis ir tumšas.

Kāpēc putns pastāvīgi lido

Lielākā daļa no dzīvības maiņās lido, jo uz zemes jebkurā laikā var kļūt par plēsoņa upuri. Bet tas nav vienīgais iemesls, kāpēc viņi visu laiku pavada debesīs.

Putnu raksturīgums ir tas, ka tas praktiski nezina, kā staigāt. Tas ir saistīts ar kāju struktūru. Viņiem ir tikai 4 pirksti, kas skatās uz sāniem. Tāpēc viņai ir ļoti grūti saglabāt līdzsvaru. Arī viņa nevar lielīties un pārvietoties uz kājām.

Ātri var palikt debesīs 3-4 gadus: tur viņš ēd, guļ un palīgi. Pēc būtības putni ir ļoti izveicīgi, jo lidojumā tie sasniedz ātrumu līdz 120 km / h, kas ir divreiz lielāks par norīšanas ātrumu. Pat viņi būvē ligzdas augstā augstumā: koku dobumos vai klinšainās piekrastes klintīs.

Kā gulēt guļ

Līdztekus tam, ka putns guļ lidojumā, sapnis saplūst vienā vietā. Ornitologi Zviedrijas universitātē ir sapratuši, kāpēc tas notiek. Radiolokācijas un novērojumu rezultātā tika atklāti šādi modeļi:

  • ātrs pirms gulētiešanas gūst lielu augstumu aptuveni 3 tūkstoši metru,
  • maina savu virzienu uz vēju, pagriežot katru 50-60 sekundes.

Pateicoties šai metodei, putns vienkārši lido pa noteiktu ceļu vienā vietā. Ja vējš ir mērens vai vājš, trajektorija atgādina apli, ja tā ir stipra, tad rombs vai kvadrāts.

Ienaidnieki un citas nepatikšanas

Tā kā Swift spēj lidot, tai nav pastāvīgu ienaidnieku, izņemot vienu kaitēkli. Dobuma ķeksīte var iekļūt gan pieaugušo, gan jauniešu ķermenī un izraisīt nopietnas slimības: no dermatīta līdz ekstremitāšu paralīzei.

Pilsētas dzīvojošie putni bieži ir kaķu upuri. Savvaļā, dažkārt bija gadījumi, kad Swifts bija saskaras ar plēsīgajiem putniem cīņā, pret kuru viņi nomira. Tika reģistrētas arī situācijas, kad visas kolonijas nomira no augstsprieguma elektropārvades līnijām.

Līdz šai dienai putni neuzticas cilvēkiem. Visticamāk tas ir saistīts ar to, ka 19. gadsimta beigās mēs medījām cāļus, uzskatot, ka gaļa ir garšīga.

Putnu devas un temperatūras kritums

Putns ēd tikai kukaiņus. Knābis un žoklis līdzinās tīklam, ar kuru viņi savāc mazus bugs. Vienlaikus lielā skaitā iekļūst mutē, tāpēc melnu (parasto) ātrumu uzskata par kaitēkļu kontroles palīgu.

Putni var atstāt savu ligzdu, ja apkārt ir mazāk kukaiņu. Būtībā šī situācija rodas, kad sākas lietusgāzes, un mazie bugs slēpjas zemē un koku mizā. Ar šo faktu ir saistīta valsts zīme: ja augstās lidmašīnas lido augstā līmenī - laika apstākļi būs labi, ja zems - gaidiet lietus. Paskaidrojums ir vienkāršs - paaugstināts mitrums gaisā izraisa kukaiņus nokāpjoties zemē. Attiecīgi putni ir spiesti pamest pēc tiem.

Svārki ir ļoti jutīgi pret zemām vasaras temperatūrām. Saistībā ar dzesēšanu ķermeņa temperatūra samazinās, un putns iekrīt stuporā. Visbiežāk tas notiek cāļiem, jo ​​viņi fiziski nevar atstāt sliktu laika apstākļu vietu. Šādā stāvoklī viņi var izturēt sliktus apstākļus 9-12 dienas bez īpašām sekām.

Seksuāls briedums un vairošanās

Pēc pirmā dzīves gada maiņās sākas pubertāte. Bet pieaugušie kļūst par vecākiem tikai trešajā gadā. Pēc tam divus gadus aktīvi atkārtojas.

Tēviņš atrod gaisā un paliek kopā ar viņu mūžam. Pārošanās notiek debesīs, un pēc ligzdošanas sākuma. Vietas, kur atradīsies ligzda, augstums nedrīkst būt mazāks par trim metriem. Tāpēc jaunais pāris izvēlas klinšu vai garu koku, galvenokārt pie upes. Pilsētas svārstības ligzdo zem augsto ēku balkoniem vai jumtiem.

Sievietei ir 2-3 olas. Pēc 16-22 dienu inkubācijas cāļu inkubācija ir atkarīga no laika apstākļiem. Viņi ir kaili un akli. Intervāls starp zīdaiņiem var sasniegt 24 stundas, pirmdzimtais ir visstiprākais. Divu nedēļu laikā cāļi atver acis un ir pārklāti ar pūkām.

Gan mamma, gan tētis nodarbojas ar kādreiz izsalkušo mazuļu barošanu. Četrdesmit dienas viņi katru dienu nesīs viņiem tūkstošiem kukaiņu, kas saskaras ar savām siekalām. Pēc galīgās nogatavināšanas bērni atstāj ligzdas un sāk savu pieaugušo braucienu debesīs.

Tāpat kā, ja raksts bija noderīgs, dariet draugam repostu.

Komentāros dalieties savos novērojumos par diskontu.

Frizūras apraksts

Swift - vidēja lieluma putns, kam ir gari, šauri pusmēness formas spārni un plaša asti. Ātram ir strauja īsa knābis. Īpaša iezīme ir ķepu struktūra - visi četri strauji pirksti ir vērsti uz priekšu, tāpēc viņi nevar staigāt uz zemes vai pacelties no tā. Swifts ir ļoti ātri putni, var sasniegt milzīgu ātrumu. Swifts tērē daudz laika lidojumā, tāpēc viņi ēd un gulēt lidojumā. Viņi galvenokārt barojas ar lidojošiem kukaiņiem - moskītiem, mušiņiem un vidū.

Svārki ir ļoti izplatīti, dzīvo gandrīz visur. Ļoti bieži tos var atrast pilsētu teritorijās. Viņi ligzdo augstās ēkās, kalnos, uz klintīm, plaisās, koku dobumos.

Swift var sajaukt ar norīti, jo tie pēc izskata ir ļoti līdzīgi.

Apsveriet šādu attēlu:

Tas parāda:

  1. Black Swift - ķermeņa garums līdz 16 cm, ķermeņa svars līdz 52 g, spārnu sprauga līdz 48 cm.
  2. Pintail swift - ķermeņa garums līdz 20 cm, ķermeņa svars līdz 140 g, spārnu sprauga līdz 53 cm.
  3. Whitebelt swift - ķermeņa garums līdz 18 cm, ķermeņa svars līdz 41 g, spārnu sprauga līdz 43 cm.

Raksturs un dzīves veids

Šie putni dod priekšroku dzīvot kolonijās. Šis dzīves veids palīdz viņiem visu kontrolēt, novērot apkārtējās pārmaiņas un laikus, lai izvairītos no iespējamām briesmām.

Pārnesumi ir lielā mērā atkarīgi no apkārtējiem dabas faktoriem, klimata un temperatūras apstākļiem. Mīļākie pārņemšanas darbi, ja tie nav lidojumā, ir viņu sēžot uz klintīm, par kurām viņi prasmīgi pieliek asus nagus.

Lai izņemtu svarīgu uzturu. Если у них появляются проблемы с едой, что особенно часто случается в период холодов, стрижи словно включают уменьшенный расход своей «батарейки». По-другому говоря, они становятся менее активны, словно пребывают в загадочном оцепенении. Это помогает птице расходовать энергии намного меньше, чем обычно.

Такое состояние может продлиться до нескольких дней, до наступления лучших погодных условий и появления возможности раздобыть себе еду. Tas ir raksturīgs arī maziem cāļiem.

Bet viņiem ir vēl viens iemesls. Tādējādi bērni var gaidīt no vecāku medībām. Gaida laiks var ilgt aptuveni 9 dienas. Kopumā maiņu aktivitāte izpaužas no agra rīta līdz vakara laikam.

Kopš augusta ir pārcelts uz ziemām siltās malās. Lai gan nav iespējams noteikt precīzu laiku, tas viss ir atkarīgs no laika apstākļiem. Ja kopumā pārsēšanās laika apstākļi pilnībā apmierina migrāciju, to var pilnībā atlikt.

Tāpēc par dažām svārstībām var teikt, ka tie ir mazkustīgi putni. Īpaši trūkst šādu mazkustīgu svārstību lielajās pilsētās, kur gaisa temperatūra parasti ir augstāka nekā mežā vai stepē.

Swift cāli

Līdz putnu ātruma apraksts piemīt karsts temperaments. Tos nevar saukt par viltīgiem vai piesardzīgiem. Šie lielie teasers vairākkārt tiek uzskatīti par cīnītājiem savā lokā vai ar citiem putniem.

Bieži vien šādas cīņas ir pietiekami nopietnas. Šādos brīžos Swifts aizmirst par jebkādu piesardzību un pilnībā izbaudīt "karu". Lidojuma laikā pārslēgšanās gandrīz nekas neizslēdz un neapdraud. Vienīgais putns, kura ātrums ir piesardzīgs, ir piekūns.

Maiņu diēta sastāv tikai no kukaiņiem. Viņi noķer tos ar muti, līdzīgi tīklam. Norīt kakla var uzkrāties pats ļoti liels skaits kukaiņu. Tāpēc šie putni tiek uzskatīti par lieliskiem palīgiem cīņā pret kaitīgiem kukaiņiem.

Šīs putnu pārcelšanās var būt atkarīga no pārtikas klātbūtnes biotopā. Tiklīdz kukaiņi laika apstākļu dēļ kļūst mazāki, mainās un mainās dzīvesvieta.

Black Swift - putns, ko neviens nevar apsteigt

Vai esat dzirdējuši par Ptah, kas lido lidmašīnas ātrumā? Nē? Tad ir pienācis laiks iepazīties ar putnu ar nosaukumu Black Swift.

Black Swift ir ārējās līdzības ar bezdelēm, bet svārstības ir nedaudz lielākas. Putniem ir īsas kājas, kas ir sakārtotas tā, lai tās būtu ērti pieķerties pie milzīgās virsmas. Šie putni nekad nenonāk pie savas brīvas gribas, jo viņi kļūst jutīgi pret plēsējiem. Melnās svārstības lielāko daļu savu dzīvi pavada gaisā.

Black Swift (Apus apus).

Horizontālā lidojumā svārstības ir visstraujāk sastopamas, bet rudenī tās ir novecojušas.

Neviens putns nevar nokļūt melnās straumes gaisā, jo šie putni var lidot ar ātrumu 180 kilometri stundā! Šajā ātrumā putns var viegli sacensties ar nelielu „kukurūzas putekli”.

Bet liela pasažieru lidmašīna nevar pārvarēt ātrumu, jo muskuļu spēks ir zemāks par reaktīvajiem dzinējiem.

Kā putns ātri

Melnām svārstām ir garš, smaili spārni, kas veidoti kā sirpjveida. Beak īss melns, mazs astes gals.

Ķermeņa garums sasniedz 16-18 centimetrus, putni sver no 90 līdz 110 gramiem. Viņu spārnu spārni atstāj 38-40 centimetrus.

Lielākā daļa viņu dzīves maiņu notiek lidojumā.

Plūksnām ir melnbrūnā krāsā, saulē mirdzoša zaļgana krāsa. Uz kakla ir gaiši pelēka krāsa, kas ir redzama tikai tuvu. Kājas ir gaiši brūnas, acis ir tumši brūnas.

Sieviešu un vīriešu spalvas krāsa ir tāda pati. Nepilngadīgajiem ir vieglāka ķermeņa krāsa nekā pieaugušajiem. Spalvas ir pelēkas malas.

Pārvieto biotopu

Migrācijas lidojumi ir melnās svārstību dzīves neatņemama sastāvdaļa. Vasarā putni ligzdo lielā teritorijā no Sibīrijas un Ķīnas rietumu reģioniem uz Spāniju. Ziemeļos ligzdojošiem putniem izvēlas Krievijas, Somijas un Norvēģijas subarktiskās zonas. Dienvidos melnās svārstības audzē Alžīrijā, Marokā, Izraēlā, Turcijā, Libānā un Tuvajos Austrumos.

Melnās svārstības saņēma skaļi.

Ligzdošanas zona, kas aptver Vidusāzijas dienvidu daļu un visu Eiropu, neattiecas tikai uz Indiju. Arī Korejā, Ķīnā, Dienvidaustrumāzijā un Austrālijā nav atrodamas melnas svārstības.

Ziemā pārceļas uz Āfrikas dienvidiem. Arī šie putni jūtas ērti pie ekvatora.

Klausieties melnās straumes balsi

https://animalreader.ru/wp-content/uploads/2014/09/strizh-apus-apus.mp3
Melnām svārstībām ir divi skaņas signāli - zems un augsts, tēviņi dzied zemos toņos, un sievietes dzied augstos toņos. Vakarā putni pulcējas lielās ganāmpulkos un skaļi kliegtu uz visu rajonu.

Melnās svārki šodien dod priekšroku dzīvošanai pilsētā.

Šodien melnās svārstības tiek uzskatītas par pilsētas iedzīvotājiem, jo ​​tās būvē ligzdas cilvēku mājokļu tuvumā. Šie putni ir piesaistīti lielām ēkām, kas ir lieliskas ligzdas celtniecībai, un paši cilvēki nav ieinteresēti maiņās.

Atpūta

Melnās svārstības daudzus gadus veido pāri, un Strizhi pievērš lielu uzmanību ligzdas būvniecībai. Darbs tiek veikts visu nedēļu. Putni būvē ligzdas alās, starp klintīm, koku dobumos, augstceltnēs. Pēdējās desmitgadēs melnās svārstības var arvien biežāk atrasties megalopolises robežās.

Ērta ligzdas būvniecība melnās svārstās ir īpaša: putni savāc pūkas, zariņus un mazus atkritumus, tos visu salīmē ar siekalām, un no šīs masas pakāpeniski izveido ligzdu. Šķīvis formā atgādina lielu ēdienu.

Sievietēm ir 2 baltas olas, retos gadījumos olas var būt 3. Abi vecāki nodarbojas ar ligzdošanu. Parasti inkubācijas periods ilgst 2 nedēļas, bet atkarībā no laika apstākļiem tas var būt vairāk vai mazāk.

Ja ar pārtiku nepietiek, pāris var atstāt sajūgu un lidot uz citu vietu, un šajā gadījumā viņiem nebūs pēcnācēju. Nepilngadīgie atstāj ligzdu mēnesi pēc dzimšanas, bet, ja laika apstākļi ir slikti, viņi var sēdēt ligzdā 2 mēnešus.

Melno svārstību ligzdām ir īpaša iezīme - ar nepietiekamu uzturu viņi nonāk stuporā, kas var ilgt līdz 2 nedēļām. Vecāki šajā laikā atrod vietas, kur ir vairāk pārtikas. Kad cāļi atstāj ligzdu, viņi sāk pilnīgi neatkarīgu dzīvi un neatgriežas vecākiem.

Melno svārstību mūža ilgums ir vidēji 7-8 gadi, daži sugu pārstāvji var dzīvot līdz 15 un 20 gadiem.

Lūdzu, atlasiet teksta daļu un nospiediet Ctrl + Enter.

Viss par diskontu: kādi ir putni, kur viņi dzīvo un pārziemo, ko viņi ēd

Iespējams, ka tā nav tādas personas pasaulē, kas nekad nebūtu dzirdējusi par migrējošo putnu, ko dēvē par „ātru” vai melnu ātrumu.

Šis melnais putns ieguva savu nosaukumu lidojuma īpatnību dēļ: šķita, ka mākoņi sašķelti ar melno asti, atgādinot šķēres. Šis skaists putns, kas atgādina norīti.

Ziemā šis brīnišķīgais putns, tāpat kā no Andersenas pasakas „Thumbelina” norijot, lido prom uz siltiem zemes gabaliem, un pavasarī tas atkal atgriežas, un uz tā spārniem atnes silts laiks.

Swift, vai melns ātrs - viens no ātrākajiem putniem. Viņai ir unikāli spārni, kas viņai ļauj attīstīt milzīgu ātrumu un lieliski turēt debesīs jebkurā laikā. Nevienam nav šādu spārnu, tikai melnā ātruma.

Putni putni: dzīves īpašības

Melnās svārstības dzīvo mazās saimēs. Ziemā, kad putni kļūst auksti un viņiem nav ko ēst, viņi ziemā dodas prom uz siltām zemēm, uz dienvidiem vai uz Āziju. Agrā pavasarī putni atgriežas no ziemošanas, un sieviete sāk munēt. Cāļi ļoti ātri pierod pie neatkarīgas dzīves, apgūst lidošanas mākslu un iemācās patstāvīgi iegūt savu pārtiku.

Šis putns patīk apmesties mazos kaklos, dodot priekšroku grūti sasniedzamām vietām.

Varbūt tas ir saistīts ar to, ka šādā veidā putns cenšas sevi pasargāt no plēsējiem, kuri vēlas ēst putnu olas, kā arī no cilvēkiem, kas ir iznīcinoši putnu ligzdas. Jāatzīmē, ka deviņpadsmitajā gadsimtā tā bija uz izzušanas robežas.

Eiropieši uzskatīja, ka mājputnu gaļai ir augsta garša un augsta uzturvērtība, un masveidā izpostītas ligzdas, lai ēst vai pārdotu mājputnu gaļu.

Parasti melnā frizūra patīk apmesties šādās vietās.patīk:

  • Dziļi ozolu vai citu spēcīgu un lielu koku dobumi,
  • Meli uz stāviem, stāviem upju krastiem,
  • Krampji akmeņos
  • Pilsētās vai pilsētu tipa apmetnēs putni bieži dzīvo zem jumtiem vai koka māju plaisām.

Kur ir Black Swift putns?

Tā kā melns ātrums ir tikai kukaiņu putns, ziemā, kad sniega krīt Krievijā, putniem kļūst grūti iegūt pārtiku: vaboles, tārpi, kāpuri.

Šajā sakarā rudens beigās, tiklīdz tas sāk ievērojami mazināties, putni dodas ziemā, lai sasildītos, kur nav sniega un jūs varat viegli iegūt sev pārtiku.

Visbiežāk sastopamās melnās svārstības ziemas vietās, kas dzīvo Krievijas centrālajā zonā:

  • Ekvators
  • Dienvidāfrika
  • Dienvidaustrumāzija (Taizeme),
  • Indochina
  • Indonēzijas salas
  • Austrālija

Zirgi tiek nosūtīti ziemošanai mazās saimēs. Migrāciju laikā putni paliek pārpildīti, cenšoties nenonākt viens no otra. Siltajos reģionos viņi pavada aptuveni četrus līdz piecus mēnešus: tik ilgi, kamēr Krievijā valda auksts laiks un ir sniegs.

Kā likums, putni nokļūst ziemā beigās oktobra beigās (konkrētais datums ir atšķirīgs katru reizi un ir atkarīgs no laika apstākļiem), un viņi atgriežas, kad sniega sāk atkausēt Krievijā. Parasti tas ir pirmais - aprīļa otrais desmitgade. Ierodoties no ziemošanas, putni nekavējoties sāk sadalīties pāriem, veidot ģimenes un būvē ligzdas.

Vīrieši cīnās par sievietēm, rūpējas par tām un aizsargā to teritoriju, savukārt sievietes mīkstas un gaida, kamēr ligzdas no tām izšķīst.

Swift bieži vien var atrast gan pilsētā, gan ciematā. Šie putni labprāt padara ligzdas pie cilvēka mājokļiem, bet tajā pašā laikā viņi neļauj tiem tuvāk.

Swift ir īsts "kārtīgs" mežs un lauki, taupot augus no kukaiņu kaitēkļiem.

Tāpēc nekādā gadījumā nevar iznīcināt maiņas un iznīcināt to ligzdas! Pretējā gadījumā krasi palielināsies kaitīgo kukaiņu skaits, un augi mežā un laukā, dārzā un dārzā var būt nopietni apdraudēti.

Swift melns - patiesi unikāls putns. Tā ir skaista melnbaltā krāsā, liela kustības ātruma un ārkārtas veiklība. Satiksme ir ātra visnegaidītākajās vietās.

Galvenais ir nevis biedēt šo brīnišķīgo putnu, nevis sagraut ligzdas, un jūs varat arī barot šos krāšņos putnus ar savu iecienītāko ēdienu - tārpiem un citiem kukaiņiem.

Svārki ir īpaši noderīgi dārzā un dārzā, iznīcinot bīstamos kaitēkļus.

Kas atšķir ātru no citiem putniem

Ātri ir daudzas iezīmes, kas to atšķir no daudziem vienlīdz maziem un neuzkrītošiem, no pirmā acu uzmetiena, putniem. Viena no šīm iezīmēm ir ļoti skaļa garša raudāšana. Svārstās dažādos taustiņos: tēviņi zemā stāvoklī un sievietes augstā līmenī. Viņu kliedzieni ir intensīvākie vakarā. Tad viņi pulcējas uz ganāmpulkiem un kliedz, "izgriežot" gaisu, lai sasniegtu kukaiņus.

Šādas medības ātrās acis ir labi aizsargātas ar speciālu spalvu “atloks”. Ar viņas putniem kukaiņi nebaidās, kas ir tik viegli sastopami gaisā. Melnās straumes spārns ir garš, nedaudz izliekts un vērsts.

Spārnu spārns - līdz četrdesmit centimetriem. Melna mazā knāba un neliela dakša. Šie mazie putni sver apmēram simts gramus ar septiņpadsmit centimetru garumu.

Jauniešu un putnu krāsa gados ir nedaudz atšķirīga. Vecākiem ir zaļgani zils, melnā, nedaudz brūnganā krāsā. Gadu gaitā melns sāk dominēt un kļūst intensīvāks.

No tuvuma var redzēt gaiši pelēku "apkakli".

Ātrās ķepas ir arī brūnas, bet vieglākas nekā plūmes, un acis, gluži pretēji, ir tumšākas.

Arī viena no atšķirīgajām iezīmēm ir arī melnā ātruma kāju pirksti. Visi četri katras ķepas pirksti “izskatās” uz priekšu, bet vairumam putnu ir viens - pretstatā pārējiem, lai līdzsvarotu vai spētu pieķert koku zariem.

Swift spēj pieķerties tikai milzīgajai virsmai, viņš var pārmeklēt uz sienām, bet nevar staigāt vai lēkt uz zemes. Ja svārstības nokrīt zemē, tās ir lielas briesmas: tāpēc, ka viņu kājas ir pārāk īss, putni nespēj izkāpt un pacelties, viņiem ir nepieciešams pacēlums, kas ļauj viņiem "gulēt" uz spārniem, noķert vējš.

Tā paša iemesla dēļ, lidojot pilsētnieku balkonos (kas notiek reti, bet tomēr notiek), ātrums nevar lidot atsevišķi: augstās margas neļauj to darīt, un uz grīdas tā var pārmeklēt tikai uz spārniem.

Nelabvēlīgos laika apstākļos, kad kukaiņi slēpjas no lietus, ir izsalcis laiks maiņai. Bet daba ir nodrošinājusi straujus cāļus ar pārsteidzošu spēju - iekrist stuporā.

Šajā valstī viņiem nav nepieciešama pārtika, un vecākiem ir iespēja doties meklēt labvēlīgākas medību vietas.

Tajā pašā laikā viņi var aizlidot diezgan tālu un veikt medības līdz piecpadsmit dienām.

Vēl viena melnās ātruma iezīme ir tā spēja sasniegt lidojuma ātrumu, kas pārsniedz lidmašīnas ātrumu. Šis putns ir visreaktīvākais krievu suņu vidū, un tikai pēc tā krišanas ātrāk par to ir piekūns.

Pāris svārki un ligzda

Svārki ir uzticīgi saviem partneriem. Pāris veidojas daudzus gadus. Kopā viņi izveido savas mājas, kur viņi katru gadu atgriezīsies. Miza ir veidota no pūkām, nelieliem atkritumiem un zariem. Tas viss ir pielīmēts kopā ar siekalām un izgatavots no trauka formas.

Svārku ligzdas atrodas akmeņos, alās, kokos, un nesen šos putnus biežāk var atrast pilsētās, augstceltnēs.

Kontrasts svārstībās parādīja divas vai trīs olas. Gan sieviete, gan vīrietis tos inkubē četrpadsmit dienas. Šis laiks mainās atkarībā no laika apstākļiem un līdz ar to spēju medīt. Ļoti nelabvēlīgu laika apstākļu gadījumā vecāki var atstāt ligzdu, atņemot iespēju šogad ražot pēcnācējus.

Pieaugušie cāļi lido no ligzdas mēnesi pēc dzimšanas, bet, ja laika apstākļi nav vienlaicīgi, viņi var palikt divi. Tiklīdz jaunieši atstāj ligzdu, sākas viņu neatkarīgā dzīve.

Kas tas ir, ātrs putns: fotogrāfijas, apraksts un video

Mēs visi atceramies, kā vasarā slaucīt spārnus debesīs. Ir grūti noticēt, bet šie mazie putni pavada 90% savas dzīves gaisā un vasarā spēj iznīcināt vairāk nekā simts tūkstošus kukaiņu.

Viņi ir kļūdaini, jo daudzi to norij. Bet tas ir maldīgs.

Sākot no aprīļa otrās puses līdz septembra pirmajai pusei, katru dienu debesīs notiek apriņķis.

Kopumā pasaulē ir vairāk nekā 16 svārstību veidi. Tie tiek izplatīti visā pasaulē, izņemot Antarktīdu, Eiropas tundru, Sibīrijas ziemeļus un austrumus. Visbiežāk Eiropas austrumu daļā ir Black vai Tower Swift. Tas atšķiras no citām krāsām - no tumši pelēka līdz zilgani melna.

Ir kļūdaini uzskatīts, ka ātrs radinieks ir norīt. Atbilstoši bioloģiskajai klasifikācijai, norīšana attiecas uz garāmgājēju un ātru ātrumu. Tuvākais radinieks ir kolibri. Ar norijiem tie ir līdzīgi tikai izskatu. Tāpat kā kolibri, straujš nenokrīt zemē.

Tas ir saistīts ar spārnu un kāju struktūru.

Viņš nevar pagriezt savus plašos spārnus. Un īsas kājas, kuru pirksti ir vērsti tikai vienā virzienā, neļauj tām saglabāt līdzsvaru. Tāpēc uz zemes viņi ir bezpalīdzīgi un neaizsargāti.

Tāpat kā kolibri, svārki lido lielā ātrumā. Tas var pārsniegt simts kilometrus stundā. Turklāt bezdelīgas ātrums sasniedz ne vairāk kā 50-60 km / h. Ātrākais ātrums - Needletail ātrums - nodrošina ātrumu aptuveni 140 km / h.

Debesīs var atšķirt īsu asti un raksturīgo "kriiiiiii". Atšķirībā no bezdelīgas, viņi lido mazās ganāmpulkos un bez daudzām piruetēm.

Nav brīnums, ka „svārstības” sauc par „gaisa maratonu”. Tikai cāļu barošanas laikā (2-3 mēnešus) viņi lido vairāk nekā 40 000 km attālumā. Ir grūti noticēt, bet pirmajiem diviem dzīves gadiem jaunie putni vispār neceļas uz cietas virsmas. Viņi dara absolūti visu gaisā - viņi ēd, aug, gulē, rūpējas un mate.

Fakts, ka svārstības pat gulēja gaisā, nejauši tika atklāts militārā pilota laikā Otrā pasaules kara laikā, kad viņš nošāva "dažus putnus" 2 km augstumā. Vēlāk tika noskaidrots, ka miega laikā svārstības pamostas apmēram ik pēc piecām sekundēm, lai pārvietotu spārnus.

Baro tikai ar kukaiņiem. Viņu mute ir tīkls, kurā tiek nozvejoti kukaiņi. Tādējādi straujajā kaklā var uzkrāties tūkstošiem dažādu kukaiņu.

No augšpuses un priekšpuses svārstības ir pārklātas ar blīvām spalvām - “uzacīm”, lai pasargātu no atkritumiem un kukaiņiem.

Jaunajām svārstām ir bālgans krāsa ap knābi.

Kas ir ātrs un tas, kā tas atšķiras no tā "relatīvajām" bezdelīgām, jau ir sapratuši. Tagad jūs varat uzzināt, kā frizūra sāk savu dzīvi.

Ēdināšana ātri

Nav nekas neparasts, kad cāļi nokrīt no ligzdas. Nestlings, kas vēl nav pielāgojies neatkarīgai dzīvei pēc attīstības, mirst. Но если в дикой природе выпадение из гнезда – это стопроцентная смерть, то в городе у них есть шанс. Этим шансом для них может стать человек. Но чтобы вырастить здоровую птицу, необходимо точно знать и строго выполнять правила кормления и ухода за птенцом стрижа.

Этот раздел статьи будет написан по личному опыту выкармливания двухнедельного птенца стрижа. Забегая наперёд, могу сказать, что в конце лета я выпустил на свободу молодого и здорового стрижа.

Ja jūs atradīsiet ātru cāli, tad uzreiz paskatieties uz to. Vai ir asinis, vai visi kauli ir neskarti. Ja pamanāt bojājumus, nekavējoties sazinieties ar tuvāko veterināro klīniku. Nebaidieties no baltajiem ādas gabaliem uz cāļa ķermeņa. Tie parādās plūmju procesā un neapdraud cilvēku veselību.

Nekavējoties mēģiniet viņu barot. Nekādā gadījumā nevar barot maizi vai gaļu. Jums ir jānogalina lidojums vai mazs tauriņš. Kukaiņiem vajadzētu būt vidēja izmēra, jo cālis, iespējams, ir vājš un nevarēs norīt lielu daudzumu pārtikas uzreiz.

Lai barotu cūku cāļus, jums:

  • Uzmanīgi izspiediet savu knābi uz pamatnes malām.
  • Tiklīdz viņš to atver vismaz nedaudz, uzmanīgi atveriet knābi ar pirkstu, viegli nospiežot knābis. Jūs nevarat noklikšķināt uz augšas, jo tas var saplīst un tas ir zināms nāve.
  • Vienlaikus ar knābja atvēršanu tajā ielieciet kukaiņu un vārda burtiskā nozīmē ar pirkstu, vislabāk - ar mazo pirkstu, piespiediet to ļoti kaklā. Tikai šajā gadījumā cālis norīt kukaiņu!

Nebaidieties, cālis, tādējādi, nedrosinās. Ligzdā viņi paši atver muti pēc iespējas plašāk, un viņu vecāki savu pārtiku novieto uz leju kaklā. Galu galā, putni nevar košļāt ēdienu kā jūs un mani.

Pirmajā dienā cālis paliek mājā, tas jābaro ik pēc vienas līdz trim stundām. Starp barošanas sesijām jums ir nepieciešams, lai cālis ar pipeti tiek padots pa vienam - divi pilieni. Galvenais šķidrums, ko viņi saņem ar kukaiņiem.

Jūsu ligzdojošā ātruma uzturs sastāv tikai no mušas, odi, tauriņi, zirnekļi! Tas ir, tikai no tiem kukaiņiem, kurus Swifts var nozvejot gaisā vai atrast, pieķeroties pie mājas sienas. Bet nav iespējams barot svārkus ar mārīteņiem.

Vislabāk tos barot.

Nekādā gadījumā nedrīkst dot citus produktus purvu cāļiem - graudiem, graudaugiem, graudaugiem, pienam, gaļai (neapstrādātiem un vārītiem), vārītām olām, biezpienam, dafnijām, makšķerēm, mārītei, lidot kāpuriem.

Maizes kuņģis nespēj sasmalcināt graudus, piemēram, baložus. Gaļai nav vajadzīgā fermenta. Arī gaļa var saturēt parazītu, pret kuru maiņai vispār nav imunitātes. Infekcija izraisīs putna simtprocentīgu nāvi. Pārējie produkti, kas nav raksturīgi pieaugušo devai, vienkārši nosprosto kuņģi, un cālis nomirs.

"Nest" var aprīkot nelielā kastē. Ielieciet kaķu pakaišu apakšā. Vēlams, lai tiešā gaisma neiekļūtu kastē. Dabā pirmo 40 dienu maiņas ir mūžīgā krēslā.

Kā izšķīlušies cāļi barojas Trīs dienu laikā cālim jāatgūst un jau aktīvi jāreaģē uz barošanu. Nākamo 1 līdz 3 nedēļu laikā viņš sāks lēni. Tas nenozīmē, ka viņš ir izsalcis. Barošanas shēma dienas laikā ir ik pēc trim līdz piecām stundām.

Viena barošanas sesijas laikā patērēto pārtikas daudzumu regulēs pats cālis. Vidēji šajā vecumā viņam būs nepieciešams no 80 līdz 120 lidojumiem dienā. Zvejojot jums jāmēģina ne nogalināt, bet apdullināt mušas. Savākto "pārtiku" vajadzētu uzglabāt ledusskapī. Tad mušas būs dzīvas, nebūs puves, bet tās būs anabiozē.

Šis pārtikas uzglabāšanas veids ir labākais.

Sākot ar jūlija otro pusi (jūnija vidū paņēmu cāli), es ieviesu zooloģiskos krūmus savā diētā. Pārdots jebkurā mājdzīvnieku veikalā. Barošanai tie ir jāsadala divās vai trīs daļās. Zooloģiskie autobusi ir ļoti barojoši tārpi, jo viens tārps vienā barošanas sesijā.

Tagad, līdz augusta beigām, strauji pieaugs tās spalvas. Ligzdošana būs gatava izbraukšanai, kad spārni ir garāki par astes galiem, un galiņi ir šķērsoti. Dažas dienas pirms izlidošanas ātri sāksies atteikties no pārtikas. Spārnu šķērsošana un pārtikas noraidīšana ir skaidras pazīmes, ka putns ir gatavs lidot uz brīvību.

Skatiet videoklipu: Taylor Swift - Blank Space (Aprīlis 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org