Putni

Moorhen vai purvs vistas - ko mēs zinām par viņu?

Ūdens vistas dzīve ir atkarīga no ūdens vides. Viņas iecienītākās apmetņu vietas ir lēnām kustīgas upes, purvi vai dīķi ar blīvu un bagātu veģetāciju uz bankām. Moorhen, apmetušies siltos reģionos, dzīvo mazkustīgs. Putni, kas dzīvo ziemeļu apgabalos, tiek nosūtīti ziemošanai ziemeļos.

Moorhen dzīvo Āfrikā, Eirāzijā un visā Amerikas kontinentā. Viņa dod priekšroku galvenokārt zemienēm, bet kalnu apvidū lieliski jūtas. Nepālā šīs sugas pārstāvji dažkārt sastopami pat augstumā, kas nepārsniedz 4000 m.

Pašlaik klimatiskajos apstākļos dzīvo 16 pasugas. Tiek lēsts, ka Eiropas iedzīvotāju skaits ir 900 tūkstoši pāri.

Ārpus ligzdošanas sezonas ūdens cāļi izvēlas dzīvot vieni. Ziemā viņi pulcējas ganāmpulkos, meklējot rezervuāru ar nesasaldošu ūdeni. Putni savus migrējošos lidojumus veic skaidrās naktīs, kad spoguļveidīgais ūdens virsma ir redzama mēness gaismā.

Putns iet barībā ilgi pirms rītausmas un metodiski apiet visus tā īpašumus. Meklējot pārtiku, viņa pārbauda visu veģetāciju rezervuāra krastā un var iemērkt galvu ūdenī, pamanot, ka ir piemērots gabals.

Ūdens vistas diēta ir ļoti daudzveidīga. Ievadot tajā ziedus, lapas, jaunus dzinumus un ūdens un zemes augu sēklas. Moorhen labprāt iepriecina zivju mazuļus, kukaiņus, mazus vēžveidīgos un pīles. Reizēm viņa pārtrauc atpūsties un attīra spalvas.

Reizēm putns ierodas uzartajos laukos, ja tie atrodas tuvu rezervuāram. Viņa var uzkāpt krūmu zariņos, piestiprinot viņus ar saviem garajiem un sabojātajiem pirkstiem, palīdzot sev ar spārnu plankumu.

Moorhen ir ļoti kautrīgs un, uztverot mazākās briesmas, ātri slēpjas piekrastes biezokņos. Ja patvērums atrodas tālu, putns to var sasniegt ar īsu lidojumu. Tā kā nav zemes seguma, viņa iegremdējas zem ūdens un, pieķeroties pie zāles ar ķepām un liekot galvu uz virsmas, novēro, kas notiek apkārt.

Taisnā ūdenī viļņa lido diezgan ātri. Īsi spārni neveicina manevrētspēju, tāpēc tas veic lielus loka posmus.

Audzēšana

Pirmajās pavasara dienās vīrietis sāk meklēt noslēpumu. Veicot ikdienas kārtas savā mājas lapā, skaļi trokšņi un greznu baltu astes spalvu demonstrēšana, paziņo par viņa tiesībām. Jebkurš konkurents, kas ir aizskāris okupētajā teritorijā, uzbrūk vietnei, izstiepis galvu uz priekšu, izplatot astes un saburzās spalvas.

Viņš turpinās bēgjošo pretinieku, un, ja viņš neaizstāj, cīņu nevar izvairīties. Ņemot karojošu izskatu, pretinieki sāk cīnīties, izmantojot ķīļveida ķepas un spārnus. Šādas cīņas var beigties ar nopietniem ievainojumiem. Uzzinot attiecības, duelisti mierīgi izkliedējas, un nesenās kaujas vietā atrodas jauna robeža starp viņu īpašumu.

Marta pirmajā pusē vīriešu dzimuma teritorijā ierodas sieviete. Viņš sāk dot viņas uzmanības zīmes, apejot ap viņu augstos garos, ieplūstot savu knābi ūdenī un padarot guturālas skaņas. Ja draudzene ir sajūsmā par šādu uzmanību un izsmalcinātību, tad viņa atkārto savas darbības. Tad partneri sāk peldēties un barot kopā, un retos atpūtas brīžos, sēžot uz bankas, sakārtot viens otru spalvas.

Pārošanās notiek uz pārošanās platformas, ko iepriekš uzcēla vīrietis. Tad, piecas dienas, nākamais tēvs savāc zāģa asmeni, un viņa dzīvesbiedrs no tiem liek ligzdu.

Mazuļu ligzdu var būvēt uz ūdens vai uz zemes, bet tas vienmēr ir droši paslēpts no nevēlamām acīm. Sievietēm ir līdz 7 olām, un 22 dienas vecāki paņem kārtu uz līnijas.

Cāļi dzimuši vienlaicīgi. Viņu spārnos ir rudimentāri nagi, kas palīdz bērniem izkļūt no ligzdas. Ar pēdējās cāļa parādīšanos visa ģimene atstāj ligzdu. Nākamo 4 nedēļu laikā vecāki baro savus bērnus ar kukaiņiem, augu gabaliem un māca viņiem nepieciešamās prasmes.

Jau desmitajā dienā vecāku nāves gadījumā inteliģentie bērni paši var rūpēties par sevi, meklējot sev nepieciešamo pārtiku. 25 dienu vecumā cāļi sāk barot paši, bet vēl 45 dienas neatstāj savus vecākus. Pēc diviem mēnešiem viņiem ir pieaugušo plūmes un 80 dienu vecumā viņi ir pilnībā sagatavoti neatkarīgai dzīvei.

Līdz tam laikam sieviete jau atliek otro sajūgu, tāpēc tēvs rūpējas par to. Pēc jaunu pēcnācēju parādīšanās vecāki cāļi palīdz saviem vecākiem. Viņi būvē peldošas platformas, baro jaunākos brāļus un viens otru. Ziemā ģimenes sadala, un nākamgad jaunieši sāks audzēt.

Ūdens vistas ķermeņa garums sasniedz 35 cm, svars līdz 300 g. Vīrieši ir nedaudz lielāki nekā sievietes. Vīriešu vēders ir tumšāks.

Smaile knābis ir krāsota divās krāsās. Tās pamatne ir sarkana un gals ir dzeltens. Uz pieres ir raksturīga sarkanīga ādas krāsa.

Nedaudz saplacināts ķermeņa sānos palīdz viegli pārvarēt biezokņus. Īsi spārni ļauj ātri veikt lidojumu. Ekstrēmas astes spalvas ir baltas un pakavs. Galva ir melnaina, spārni un augšējais rumpis ir brūnas. Vēderis ir pelēks.

Muskuļu kājas ir nokrāsotas gaiši zaļgani dzeltenā krāsā ar mazu sarkanu gredzenu uz apakšstilba. Pagarinātas plānas pirkstiem, kas bruņoti ar nagiem. Starp tām nav peldēšanas membrānas.

Dabiskajā dzīvotnē dzīvo aptuveni 9-11 gadus.

Moorhen izskats

Šis mazais putns ar baložu izmēru ir 192 - 493 g, spārnu spārns - 192 - 493 cm un ķermeņa garums 27 - 31 cm.

Plūmju krāsa ir slānekļa pelēka vai melnbrūnā krāsā ar zilu nokrāsu uz kakla. Baltā svītra ir skaidri redzama uz balta. Ķermeņa pusēs ir baltas svītras. Ziemā putna vēders nedaudz mirdz, muguras un galvas krāsa kļūst brūna. Primārās primārās spalvas ir tumši pelēkas. Pēc moltas perioda vēdera priekšpusē un krūšu spalvu galiņi kļūst balti, kas padara plūmes zobainus.

Mooren knābam ir trīsstūra forma. Galu galā tā ir krāsota zaļgani vai dzeltenā krāsā, un pie pamatnes sarkanā krāsā. Spilgti sarkans plankums uz jebkura izskata izskatās kā knābja turpinājums. Varavīksnene vairumā gadījumu ir sarkanbrūnā krāsā, un tikai pārošanās periodā tas kļūst tumši sarkans. Spēcīgas un garas kājas ar nedaudz garenām pirkstām ir labi pielāgotas kustībai pa purviem. Spīles nedaudz izliektas. Atšķirībā no daudzām citām ūdensputnu sugām Moorhen uz pirkstiem nav gandrīz nekādu membrānu. Mooren sievietes ir mazākas par vīriešiem, un viņu vēders ir krāsots gaišākos toņos.

Moorhen (Gallinula chloropus).

Jaunieši pēc izskata ir ievērojami atšķirīgi no pieaugušajiem. Jauno putnu spalvas pārsvarā ir gaiši brūnas, ar nedaudz pelēcīgu krūšu kurvja, rīkles un zoda. Tāpat kā pieaugušajiem putniem, jaunajiem ķemmīšiem uz sāniem ir baltas svītras, un balsts ir balts, bet viņu knābis ir pelēks ar dzeltenu galu, un ādas sarkanā krāsa uz pieres nav attīstīta.

Habitat moorhen

Eiropā putns atrodas gandrīz visur. Vienīgie izņēmumi ir Skandināvijas kalnu reģioni, Alpi un Krievijas Federācijas ziemeļi. Krievijā diapazona ziemeļu robeža ir 60 ° c. sh. caur Karēlijas sastindzēm, Vologda, Novgorodas reģioniem, Baškortostānu, Tatarstānu, Altaja teritoriju un Omskas reģionu. Moorhen dzīvo Primorsky Territory, Tālajos Austrumos, kā arī dienvidu Kurile salās un Sahalīnā. Āzijas kontinenta teritorijā putns dzīvo dienvidaustrumos līdz Filipīnām, un tas ir atrodams arī Indijā. Centrāleiropas un Centrālāzijas reģionos nav sauso un stepju reģionu. Rietumu Sibīrijā nav šī putna.

Āfrikā moorhen dzīvo tikai kontinenta dienvidu daļā, kā arī rietumos Alžīrijas un Kongo reģionā un Madagaskarā.

Ziemeļamerikā putnu ligzdošanas vietas atrodas Amerikas Savienoto Valstu austrumos un dienvidos (valstis uz austrumiem no Kanzasas, Minesotas, Teksasas, Nebraskas, kā arī Arizonā, Kalifornijā un Ņūmeksikā). Arī šis putns ir pastāvīgs iedzīvotājs Karību jūras, Centrālamerikas un Dienvidamerikas salās no Peru un Argentīnas līdz Brazīlijai.

Biotopu niedru cāļi

Moorhen dod priekšroku palikt uz mākslīgiem un dabīgiem saldūdens ūdenstilpēm ar krastiem, kas ir cieši pārklāti ar grīšļa, niedru un citiem augiem. Ūdens šādos rezervuāros var būt gan stāvošs, gan plūstošs, un šāds rezervuārs var būt gan mazs, gan liels. Ūdenskrātuvē purvs krastā izvēlas vietas ar krūmu biezputniem, peldot ūdenī un purvainos krastos. Eiropas kontinentā putns dzīvo galvenokārt zemienē. Piemēram, Šveicē piestātni ir grūti satikt vairāk nekā 800 m augstumā, bet Vācijā - virs 600 m virs jūras līmeņa. Transkaukāzijā putns dzīvo līdz 1800 m augstumā un Nepālā, līdz 4575 m augstumam virs jūras līmeņa.

Moorhen parasti ir kluss putns, bet spēj izdarīt virkni skaļu un skarbu skaņu.

Mūra migrācija

Lielākā daļa biotopu ir mazkustīgi. Tikai šīs daļas ziemeļu daļā šī suga ir pilnībā vai daļēji migrējoša. Eiropā migrējošo putnu īpatsvars samazinās no ziemeļaustrumiem līdz dienvidrietumiem. Somijā un NVS valstīs lielākā daļa putnu migrē.

Vācijas ziemeļos, Polijā un Skandināvijā tikai neliels skaits putnu paliek ziemošanai. Rietumeiropā gandrīz visi cilvēki ir mazkustīgi. Ziemeļeiropā migrējošie purvi lido uz dienvidrietumiem un rietumiem uz Itāliju, Ibērijas pussalu, Britu salām, Balkāniem un Ziemeļāfriku. Populācijas Austrumeiropā un Centrāleiropā veic sezonas lidojumus no ziemeļrietumiem uz dienvidaustrumiem vai no ziemeļiem uz dienvidiem.

Moorhes lido no Rietumsibīrijas uz ziemu uz Vidusāzijas dienvidiem, Kaspijas jūras piekrasti, uz Irānu, Afganistānu, Irāku un Tuvo Austrumu valstīm. No Austrumsibīrijas miglājs migrē uz Dienvidaustrumu Āziju un Ķīnu. Amerikas iemītnieku populācija migrē uz teritoriju uz ziemeļiem no Floridas un Meksikas līča.

Neskatoties uz raksturīgām ūdensputnu membrānām, ūdens vistas peldē lieliski.

Ēdot purva vistu

Raugu uzturs ietver gan augu, gan dzīvnieku izcelsmes pārtiku. Viņa iegūst pārtiku, peldot uz ūdens virsmas un laiku pa laikam iegremdējot galvu ūdenī, vai staigājot seklā ūdenī un apgriežot pīļu, ūdens liliju un citu ūdens augu lapas. Dažreiz, meklējot pārtiku, putns iegremdējas zem ūdens virsmas. Uz sauszemes pļava barojas ar zemu peldošo kukaiņu, kā arī krūmu un koku ogām un zālāju augu sēklām. Tā arī patērē jaunus ūdens un ūdens augu dzinumus, piemēram, aļģes, Nymphaeaceae, niedres. Diēta ietver arī abiniekus, mīkstmiešus un dažādus bezmugurkaulniekus.

Ķīniešu zīda cāļu turēšana un audzēšana

Austrumos tie ieslēdzas pat kā mājdzīvnieki. Putniem ir ļoti mierīga un draudzīga daba, viņi labprāt sazinās ar šo personu. Var saturēt citas miera mīlestības šķirnes. Bieži vien tie tiek turēti kontaktzinātnēs.

Saimniecībā ķīniešu zīds var kļūt par vistu to šķirņu olām, kurām ir mazāks mātes instinkts. Viņa viegli uzsilda ne tikai vistas olas, bet arī fazānus, paipalas.

Turiet tos optimālos apstākļos parastām šķirnēm. Ja ir vajadzība pēc ikgadējas olas pārvadāšanas, tad telpā tiek uzturēta laba temperatūra un uzstādīti lukturi. Viņi nezina, kā lidot, tāpēc viņi nenosaka. Siltā sezonā viņi staigā, tos aizsargā tīkli no plēsējiem.

Silk Hens apskats

Viņi runā par skaistiem putniem ar neparastām plūmēm. Tie nav piemēroti pārdošanai paredzētas gaļas un olu ražošanai, bet veic lielisku inkubācijas darbu. Ņemiet vērā arī satura vienkāršību un spēcīgo imunitāti.

Putni paši attīra labi, nepatīk netīrumi, tāpēc nav nepieciešams pielikt pūles, lai apstrādātu materiālu, bet telpai vienmēr jābūt tīrītai. Ieteicams tos regulāri sagriezt tā, lai pūka tiktu pastāvīgi atjaunināta.

Nozīmīgs šķirnes trūkums ir gan olu, gan pieaugušo augstās izmaksas. Tai būs jāmaksā 5 dolāri par to, apmēram 7 par vistu un 50 pieaugušajiem, bet mājlopi ir veiksmīgi izšķīlušies mājās, ievietojot olas inkubatorā vai zem vistas. 5 cāļiem ir nepieciešams 1 gailis.

Parasti saņemsiet ne vairāk kā 10 personas, jo tie nav rentabli. Tāpēc šķirne nav populāra saimniecībās, tās iegādātas mājas saimniecībās ar tīri dekoratīvu mērķi vai nelielu olu vai gaļas kolekciju.

Moorhen (ūdens vistas)

Moorhen, ko sauc arī par ūdens vistu, dzīvo visos kontinentos, izņemot Antarktīdu. Viens no visbiežāk sastopamajiem putniem, tas dzīvo ļoti slepeni un reti nozvejas aci.
Dzīvotne Tā dzīvo Āfrikā, Āzijā, Eiropā un abās Amerikā.

Dzīvotne
Moorhen dzīve ir cieši saistīta ar ūdens vidi. Šī putna mīļākie biotopi ir ūdenī piepildīti grāvji, purvi, lēni plūstošas ​​upes un apūdeņošanas kanāli ar blīvi aizaugušiem krastiem. Populācijas, kas dzīvo vietās ar vieglu un siltu klimatu, parasti dzīvo mazkustīgi, un putnu ligzdošanas diapazona ziemeļu daļā, kur ziemas ūdenstilpnes sasalst, lido uz ziemu uz dienvidiem. Moorhes atrodas gandrīz visos planētas kontinentos, izņemot Austrāliju, Antarktīdu un Arktikas Arktiku.

Suga: Moorhen (ūdens vistas) - Gallinula chloropus.
Ģimene: Gans.
Squad: Crane.
Klase: Putni.
Apakštips: mugurkaulnieki.

Dzīves veids
Ārpus ligzdošanas sezonas pļavas dzīvo vientulībā. Ziemā putni dažreiz pulcējas īslaicīgās vairāku desmitu cilvēku saimēs, un šobrīd viņiem nav svarīgāka uzdevuma, nekā meklēt neuzsalšanas rezervuāru. Moorhenes, kas ziemā dodas siltās valstīs, padara migrējošus lidojumus mierīgus naktis, kad ir viegli redzēt tīru spoguli no augšas. Pamosties līdz rītausmai, moorhen nāk, lai pabarotu vai peldētu vai peldētu ap viņas vietni kājām. Pārtikas meklējumos putns apskata augsni, ūdens virsmu un piekrastes veģetāciju un reizēm iemērc galvu ūdenī, lai izvilktu sīpolu. Bagātie, daudzu zemju un ūdens augu sēklas, jaunie dzinumi, ziedi, lapas, augļi un sēklas ir iekļautas bagātīgajā dižā. Putns labprāt ēd arī nelielus vēžveidīgos, zirnekļus, kukaiņus, mazuļus, kūpinātājus un nesaspiest riekstus. Laiku pa laikam piestātne pārtrauc atpūsties un tīras spalvas. Dažreiz moorhen parādās uz pļavām vai uzartajiem laukiem, bet tie noteikti paliek tuvu ūdenim. Putni labi uzkāpa zariņos.

Pavairošana.
Ziemas beigās vīriešu moorhen meklē piemērotu vietu, kur būvēt ligzdu un deklarē savas tiesības tuvākajā apkārtnē. Īpašnieks apzīmē savas sekcijas robežas, veicot regulāras kārtas, skaļi kliedzot un parādot ikvienam baltās spalvu spalvas. Ja cits vīrietis domā iejaukties savā teritorijā, putns nekavējoties uzbrūk svešiniekam, izstiepjot galvu ar asu knābi un sarkanu plāksni uz pieres, enerģiski kratot viņa spārnus un sasmalcinot asti. Ja iebrucējs veic lidojumu, kapteinis to vada, braucot vai peldot, bet, ja svešinieks neatkāpjas, cīņu par zemi vai ūdeni nevar izvairīties. Ņemot cīņas nostāju, pretinieki cīnījās, lai viens otru pārspētu ar spārniem un garām ķīļveida ķepām, dažkārt radot nopietnas brūces. Pēc attiecību noskaidrošanas, konkurenti izkliedējas, un duelis kļūst par kaimiņu sekciju robežu. Martā sieviete parādās vīriešu teritorijā. Džentlmenis sēž ap viņu ar lepnu izskatu, nepārtraukti nometot savu knābi ūdenī un izrunājot zemus guturālos kliedzienus.

Vai jūs zināt?
Moorhen ovālās olas ir iesaiņotas spilgti krēmveida apvalkā ar brūniem, violetiem un melniem plankumiem.
Ģimenes un miega platformas ir apliets stublāju un lapu kaudze. No zariem ir izgatavots daudz šķīstošāks ligzdas, un tā krūzes formas paplāte ir izklāta ar lapām, zāli un niedru. Parastais ligzdas augstums ir 15 cm, iekšējais diametrs ir 25 cm.
Ornitologi, atkarībā no putnu dzīvotnes, atšķir 12 liellopu pasugas.

Moorhen (ūdens vistas) - Gallinula chloropus.
Ķermeņa garums: 32-35 cm.
Spārni: 50-55 cm.
Svars: 250-300 g.
Olu skaits sajūgā: 5-7.
Inkubācijas laiks: 19-22 dienas.
Pubertāte: 1 gads.
Pārtika: sēklas, ogas, mazi bezmugurkaulnieki.
Ilgums: 11 gadi.

Moorhen struktūra.
Beak Īss, smailais knābis ir krāsots divās krāsās: sarkans pie pamatnes un dzeltens beigās.
Vadītājs Uz pieres ir sarkana plāksne.
Spārni. Короткие и широкие крылья обеспечивают быстрые полет по прямой.
Тело. Слегка сжатое с боков тело позволяет птице пробираться сквозь густые заросли водных растений.
Хвост. Крайние рулевые перья окрашены в белый цвет и уложены в форме подковы.
Окраска. Голова черная, спина и крылья сверху коричневые, снизу темно-серые. Вдоль боков тянутся белые полоски.
Ноги. Spēcīgas kājas, kas krāsotas dzelteni-zaļā krāsā ar sarkanīgu gredzenu uz apakšstilbiem.
Pirksti Garie pirksti beidzas ar asiem, saliektiem, izliektiem nagiem.

Saistītās sugas.
Ganu ģimene apvieno mazos putnus, kas dzīvo gar saldūdens objektu krastiem. Visi gani labi peld, ir slēpjas plūmes, īss astes un ir lielisks aromāts. Ganāmpulka ģimene sastāv no trim grupām: vistu, ūdens cāļu un sultu, zirgu sēžu un ganu zēnu. Moorhen ir ūdens cāļu un sultanoka numurs, kurā ir 21 suga.

zoo-club-org