Dzīvnieki

Black Panther - Jaguar vai Leopard. Šķirnes apraksts

Dažreiz ir grūti atšķirt līdzīgus dzīvniekus viens no otra. Bet tie, kas nolēma izbeigt pārpratumus un trūkumus zināšanās, mūsu raksts noteikti būs noderīgs. Tajā mēs aplūkojam galvenās atšķirības starp leopardiem un jaguāriem, kā arī dažiem citiem lielākajiem kaķu ģimenes pārstāvjiem, ir arī plankumi.

Kas ir panthers?

Atšķirības starp jaguāru un leopardu nav tik daudz, jo tās ir tuvi radinieki. Abas sugas pieder pie Panther ģints. Papildus tiem ģints ietver vairāk tīģeru un lauvu, kas acīmredzami nevar tikt sajaukti ar kādu citu. Vārdam "panther" ir cita nozīme. Bieži tā saucas visas tumšās krāsas lielie kaķi. Jāatceras, ka šajā gadījumā mēs nerunājam par formu - tā ir raksturīga krāsa.

Palielinātais melanīna daudzums izraisa plankumu augšanu un tumšumu, kā rezultātā dzīvnieks iegūst biezu tumšu krāsu, dažreiz gandrīz melnu. Tas pats notiek ar jaguāriem un leopardiem.

Izmēri un formas

Galvenā atšķirība starp leopardu un jaguāru ir ķermeņa izmērs un struktūra. Vizuāli tas palīdzēs nākamajam fotoattēlam.

Jaguārs ir lielāks un masīvāks, ņemot vērā gaismas kāju leoparda fonu, tas var pat šķist tauki. Un viņš nav ļoti garš, atšķirībā no leoparda, astes.

Savvaļā šie dzīvnieki nebūs pieejami kopā un salīdzināt tos, jo viņi dzīvo dažādos kontinentos. Tāpēc mēs apsvērsim citas atšķirības. Bet vispirms mēs atzīmējam, ka jaguārs ir vienīgais pārstāvis, kas pārstāv Dienvidamerikā un Ziemeļamerikā dzīvojošos pantterus. Leopards dzīvo Āfrikā un Āzijā.

Galvas struktūra

Jaguārs ir lielāks, un tā galva ir masīvāka. Ja paskatās uz profilu, jūs varat redzēt slīpu, nedaudz izliektu degunu. Daži saka, ka tas atgādina bedrītes degunu. Atšķirībā no jaguāra, leopardam ir elegantāka galva. Viņam ir tipisks kaķa profils ar ieliektu degunu. Arī purna daļa, no kuras aug ūsas, ir atšķirīga: jaguārs ir bumbieris, nolaists līdz mutei, un cheetah ir nokauts, dimanta formas.

Spotlight uzmanība

Amerikāņu zvērs ir ne tikai lielāks, bet arī ievērojami spilgtāks par Āfrikas un Āzijas kolēģiem. Viņa ādas krāsa ir sarkana, nav gaiši dzeltena. Vēl viena raksturīga atšķirība starp leopardu un jaguāru ir plankumi. Tie ir lieli jaguārā, melnās rozetes ar plankumiem iekšā, bet leopardā tie ir mazāki, ar krāsainu centru, bet bez plankumiem.

Uzvedības iezīmes

Runājot par dzīvesveidu, nav tik daudz atšķirību. Leopards un jaguāri ir lieliski koku vardes un mednieki. Viņi uzbrūk upurim no slepkavības, nogalina gandrīz uzreiz. Carrion šīs sugas neēd. Savainotie dzīvnieki var uzbrukt cilvēkiem, bet kopumā kanibālisms viņiem nav raksturīgs (kaut arī vēsture ir zināma vairākiem mežonīgiem plēsējiem, kuri pilnībā apmetušies līcī).

Taču atšķirības joprojām pastāv. Leopards nav ļoti mīl ūdeni, un viņu amerikāņu radinieki peldē skaisti. Tiek uzskatīts, ka jaguāri ir agresīvāki.

Citi lieli plankumainie kaķi

Tas notiek, ja rodas pārpratumi ar citiem ģimenes brāļiem. Visbiežāk rodas jautājumi, kad runa ir par cheetah, lai gan viņš nav pat panthera ģints loceklis.

Tam ir mazāks izmērs, liesa ķermenis uz spēcīgām augstām kājām un maza galva. Geparda astes ir garas un plānas. No acīm uz mutes stūriem ir melnas svītras. Plankumi ir veseli. Atšķirībā no leoparda un jaguāra, cheetah medī tikai dienas laikā un nekad uzbrūk no slepkavības. Šis dzīvnieks ir labākais sprinteris starp planētas plēsoņām, bet vairāk nekā 400 metru garumā tas neizraisa upurus.

Spraugas var redzēt uz lūšu ādas, bet tas ir drīzāk plankums. Lūsis ir arī ievērojami mazāks par leopardu, un to var viegli identificēt pēc galvas formas ar augstām trijstūrajām ausīm, virsotnēm ar pušķiem.

Sniega leopards jeb sniega leopards ir diezgan liels dzīvnieks, kas atgādina tauku, spilgtu leopardu. Irbis dzīvo kalnos, tāpēc tās krāsa ir pelēkā baltā krāsā, bez sarkanvīniem. Šī dzīvnieka mati ir biezi un ļoti garš, un mazs krūmains astes izskatās vairāk kā jaguārs.

Ir mazi ģimenes locekļi (servāli, ocelots), kas ir vairāk kā lieli mājas kaķi, nevis milzīgi jaguāri. Papildus plankumiem šiem dzīvniekiem nav līdzīgu pazīmju ar Panther ģints pārstāvjiem.

Klausieties jaguāra balsi

Parasti šo kaķu upuri kļūst par lieliem zīdītājiem (tapīri, capybaras, peccaries). Kad viņi ir izsalkuši, viņi var ēst mazus zīdītājus, putnus, bruņurupučus un caimānus, kā arī zivis. Jaguārs var droši zvejot ar tā priekšpusi, kā lāči. Pēc medības jaguārs slēpj cietušā ķermeni drošā vietā. Paliek apbedīts zemē. Izsalcis vai draudēts, viņi var uzbrukt cilvēkiem.

Jaguāri bija indiāņu, tostarp seno maiju un acteku, pielūgšanas objekts.

Jaguars skaisti peldētāji

Vai jūs zināt, ka:

• Džuāram ir vislielākie žokļi starp visiem kaķiem.
• Lielākajā daļā gadījumu jaguāri dzīvo vieni kā tīģeri.
• Pārošanās laikā (augustā un septembrī) vīrieši cīnās par sievietēm.
• Dzimšanas brīdī jaguāra kaķēni sver 0,7-0,9 kg.
• Reizēm jaguārs tiek saukts par “melno panteru”.
• Jaguārus ir ļoti grūti apmācīt.
• Zooloģiskajos dārzos šie kaķi bieži dzīvo divas vai pat trīs reizes ilgāk nekā savvaļā.
• Atkārtojiet pēcnācēju jaguārus ik pēc diviem gadiem.

jaguārs

Jaguāra (Panthera Onca) raksturojums

• Ķermeņa garums 120-195 cm
• Astes garums: 70-90 cm
• Augstums: 76 cm
• Svars: 56-96 kg, līdz 160 kg
• Grūtniecība 91-111 dienas
• Sievietēm pubertāte ir 1-2 gadi, vīriešiem 2-3 gadi
• 1–4 pakaišu teļu skaits (parasti 2-3)
• Dzīves ilgums 11–12 gadi, nebrīvē līdz 28 gadiem

jaguārs nebrīvē

Kāpēc panthera ir melna?

Pantera melno krāsu izraisa īpašas mutācijas dzīvnieku gēnos, kas pazīstamas kā melanisms. Šāda mutācija ir ļoti izplatīta kaķu dzimtas gaļēdāju pārstāvjiem, piemēram, Malaizijā aptuveni puse no vietējiem leopardiem melanisma dēļ ir melni, un patiesībā tie ir melni panthers.

Šo dzīvnieku melnā krāsa bieži vien ir praktiski svarīga (galu galā, daba vienmēr ir gudra savā darbībā), tik daudzi melni panteri dzīvo blīvos mežos, kur ar apgaismojuma trūkumu tumši dzīvnieki ir mazāk pamanāmi, kas padara viņu dzīvi daudz vieglāku.

Panther: apraksts, struktūra, īpašības. Kā izskatās panters?

Jebkuras pantheras vizītkarte ir tās korporatīvā melnā krāsa. Lai gan, ja jūs rūpīgāk aplūkojat pantheru, jūs varat redzēt, ka tās mētelis ir pārklāts ar tumšiem dažādu toņu plankumiem, tas viss rada melnas krāsas izskatu.

Pantheri ir lieli plēsēji, panthera svars var sasniegt 40-50 kg. Bagāžnieks ir iegarens un sasniedz līdz diviem metriem.

Pantera rīcībā ir arī četras spēcīgas un lielas ķepas ar gariem un asiem nagiem, kas ievelk pirkstos (to struktūra ir aptuveni tāda pati kā kaķu - pašmāju kaķa).

Panthera galva ir ļoti liela, nedaudz iegarena, ar vainagu pie mazām ausīm. Acis ir vidēja lieluma panther ar lieliem skolēniem. Pantheram ir arī asas zobi un spēcīgi žokļi.

Vilnas panthers ir pāri ķermenim, tur ir arī ļoti garš asti, kas dažreiz var būt līdz pat pusei no dzīvnieka garuma.

Kur dzīvo Panther

Panthers dzīvo plašā ģeogrāfiskā apgabalā, daudzi no viņiem dzīvo Āfrikas kontinentā, īpaši Etiopijas un Kenijas kalnos. Tie ir atrodami arī Āzijā un Dienvidamerikā, tikai, protams, Dienvidamerikas melnajiem pantteriem ir ievērojama atšķirība no Āzijas melnajiem pantteriem, kur tie faktiski ir melni jaguāri, kad Āzijā tie ir melni leopardi.

Ko ēd pantera

Visi panteri ir sīva un bīstama plēsēji, un tie ir visbīstamākie starp kaķu ģimeni. Ja panteris ir izsalcis, viņš var viegli uzbrukt jebkurai tuvumā esošai spēlei, tostarp cilvēkiem. Bet visbiežāk pusdienās uz panteru nokļūst dažādi zālēdāji: zebras, bifeļi, antilopi. Reizēm pantera nav vērsta pret uzkodām un pērtiķiem. Mājdzīvnieki: govis, aitas, zirgi, arī paši džungļos bez uzraudzības, ir ļoti lielas izredzes kļūt par ēdnīcu.

Pantheri vienmēr dodas medībās naktī, naktī, pateicoties melnajai krāsai, tie kļūst gandrīz neredzami, kas viņiem dod iespēju gaidīt iespējamos upurus bez problēmām.

Panther dzīvesveids

Panthers, tāpat kā īstie kaķu ģimenes locekļi, ir īsti individualisti, dodot priekšroku dzīvot pa vienam vai vīriešu + sieviešu pāriem. Reizēm viņi var pulcēties lepnumā, kā lauvas, radot nelielu panteru ģimeni, bet tas nenotiek bieži.

Pantheri ir teritoriāli dzīvnieki, katram pantheram ir sava īpaša teritorija, lai runātu par medību vietām, kur citi panteri nevēlas doties.

Pantheri ir nakts, kas lielā mērā veicina to melno krāsu, pateicoties kuram nakts medības pantteriem ir daudz labāki nekā savvaļas medību spēle.

Vaislas panthers

Panthers sasniedz dzimumbriedumu līdz 2-3 gadiem. Un tā kā viņi dzīvo pastāvīgi siltā klimatā, tie var vairoties visu gadu. Vīrieši, atrodot piemērotu sievieti, iestājas seksuālās attiecībās ar viņu. Pēc grūtniecības iestāšanās sieviete meklē drošu un ērtu vietu dzemdībām.

Grūtniecība sievietes pantterā ilgst 3-3,5 mēnešus. Parasti panters dzemdē divus vai trīs mazus kaķēnus (labi, ne tieši kaķēnu), tāpat kā parastā kaķa bērnus, vispirms viņi ir akli, un tikai tad viņi sagriež acis. Mamma pantera sākumā nav otluchaetsya no saviem bērniem, barojot tos ar pienu, bet tētis, kā īsts līdzstrādnieks nes pārtiku.

Kopumā pantheri ļoti rūpējas par saviem pēcnācējiem, un vecākā vecumā pantera māte māca viņas mazuļus pārvietoties, medīt un citus dzīvnieka dzīves trikus. Kad panters sasniedz gadu, viņa jau kļūst par pilntiesīgu un gatavu patstāvīgai dzīvības zvērei.

Interesanti Panther fakti

  • Pateicoties angļu rakstnieka Kīlinga grāmatai „Mowgli”, kā atceramies, melnā podhera nosaukumā Bagheera bija viena no šīs grāmatas labākajām rakstzīmēm, kas popularizēja tautas kultūru.
  • Pantera atradās arī heraldikā, tā bija angļu karaļu Henrija IV un Henrija VI emblēma.
  • Kā dievbijības un drosmes personifikācija panther atrodas Āfrikas valsts ģerbonī.

Skatiet videoklipu: Jaguar and Black Panther walking down the road in Brazil (Februāris 2020).

Загрузка...
zoo-club-org