Dzīvnieki

Ko koala izskatās un kāda ir kažokādas krāsa

Koala ir mazs, gudrs, mīksts dzīvnieks, kas dzīvo tikai vienā kontinentā - Austrālijā. Aborigēnu valodā vārds "koala" nozīmē "nedzer." Dzīvnieks un patiesība gandrīz neēd ūdeni, satur eukaliptu lapu mitrumu. Viņa grieķu-latīņu sugas vārds "Phascolarctos" nozīmē "purvainais lācis". Koala jau ilgu laiku tiek saukta par lācīti, bet tā nav lācis, un tai nav nekāda sakara ar lāčiem, izņemot to, ka tas izskatās kā pūkains rotaļlācītis. Faktiski, koala ir mīkstais, tas ir vienīgais mūsdienu Koalova ģimenes pārstāvis (Phascolarctidae).

Šodien koala ir mīļākais austrāliešu mārciņa dzīvnieks, viens no atzītiem Austrālijas simboliem, taču tas ne vienmēr bija. Pirmie Eiropas apmetņi iznīcināja miljoniem šo neaizsargāto dzīvnieku biezajiem kažokādiem. Tomēr eikalipta spraudeņi, sausums un ugunsgrēki bija vēl bīstamāki sugas izdzīvošanai. Koalas apdraudējums sasniedza maksimumu 1924. gadā, kad tika eksportēti vairāk nekā 2 miljoni ādas. Līdz tam laikam koalas bija pazudušas Dienvid Austrālijā un lielākajā daļā Viktorijas un Jaunās Dienvidu Velsas teritoriju. Sabiedrības protesta rezultātā medību aizliegums tika ieviests 1944. gadā, un tikai 10 gadus vēlāk viņu iedzīvotāji sāka atgūties. Pašlaik dažos apgabalos, jo īpaši diapazona dienvidos, koala ir kļuvusi par parastu sugu, un IUCN tiek minēts kā vismazāk satraucošais dzīvnieks. Tomēr intensīva mežu izciršana apdraud ziemeļu populācijas.

Koala apraksts un foto

Koalas izskats ir raksturīgs: ķermenis ir īss un trūcīgs, galva ir liela, apaļa, ar nelielām acīm, lielām pūkajām ausīm un tukša āda uz deguna. Aste ir rudimentāra, gandrīz no neredzama. Biezās un mīkstās kažokādas krāsa no muguras puses ir no pelēkas līdz sarkanīgi brūnai, uz zoda, krūškurvja un priekšpuses iekšējās virsmas kažokāda ir balta. Ausis ir norobežotas ar gariem baltiem matiem, krusts ir pārklāts ar baltiem plankumiem. Dzīvotnes ziemeļos dzīvnieki ir īsāki un retāki.

Koalas ķermeņa garums ir 70–85 cm, svars 7–12 kg. Vīrieši ir masīvāki nekā sievietes, viņiem ir plašāks purns, un ausu gabalu izmērs ir mazāks. Turklāt vīriešiem uz krūtīm ir smaržīgi dziedzeri, ar kuriem tie atstāj marķējumus uz to teritorijā esošajiem kokiem. Mātītēm ir divkāršā sprausla atvēršanas maiss.

Koala ir brīnišķīgi piemērots mazkustīgai koksnes dzīvesveidu. Viņa ķermenis ir pārklāts ar biezu kažokādu, kas aizsargā dzīvniekus no laika apstākļu un temperatūras svārstībām, kas ir ļoti svarīgi - koalas nav patversmes vai patversmes. Lielas ķepas ir aprīkotas ar stipri izliektiem nagiem, pateicoties kuriem dzīvnieks var viegli uzkāpt uz augstāko koku ar gludu mizu. Fotogrāfijā ir labas un spēcīgas koalas nagi. Ja zvērs ieliek tos kokā, tas nenokrīt.

Kāpjot pa eikaliptu, koala stumbrs satver ar spēcīgiem forepaws, pārvietojot ķermeni uz augšu un vienlaicīgi velkot priekšgalu. Uz pakaļkājām pirmais pirksts ir kontrastēts ar pārējo, otrais un trešais ir gandrīz kausēts. Uz priekšējām ķepām pirmais un otrais pirksts ir pretstatīts pārējiem, kas nodrošina stingru saķeri kāpšanas laikā. Ķepu zoles ir tukšas, ar palparnomu rakstu. Interesants fakts ir tas, ka koalis pirkstu nospiedumi ir gandrīz identiski cilvēka pirkstu nospiedumiem.

Kopumā ir 30 koala zobi, augšējā žoklī ir trīs burbuļu pāri un rudimentāri. Zobi ir labi pielāgoti eikalipta lapām, kas satur lielu daudzumu šķiedrvielu. Košļājamās lapas cecum tiek pakļautas mikrobu fermentācijai, kas ir garākais visu zīdītāju ķermeņa garumam (tā garums ir 1,8-2,5 metri).

Fotogrāfijā koala parasti absorbē mīļākās eikalipta koku lapas.

Koala smadzenes, salīdzinot ar ķermeņa lielumu, ir viena no mazākajām zīdītāju vidū, tikai 0,2% no kopējā ķermeņa masas. Zinātnieki uzskata, ka tas ir saistīts ar pielāgošanos zemu kaloriju uzturam.

Kur dzīvo koala?

Koals dzīvo tikai Austrālijā, kur tās atrodas daudzos simtos tūkstošu kvadrātkilometru kontinentā austrumos no Ziemeļu Kvīnslendas līdz dienvidu Viktorijai. Šo mīksto sugu populācijas bieži vien atdala viena no otras ar plašu izcirto mežu platību. Koalas ir izvēlējušies slapjus kalnu mežus dienvidos, vīnogu stādījumus ziemeļos, birzis un daļēji tuksneša ainavas rietumu Austrālijā. Iedzīvotāju blīvums ir atkarīgs no zemes ražīguma. Dienvidos lietus mežos tas sasniedz 8 dzīvniekus uz vienu hektāru, un pusdeszas zonā 100 hektāru vietā dzīvo tikai viens cilvēks.

Kā koala dzīvo dabā?

Koalas dzīve ir cieši saistīta ar Eucalyptus ģints kokiem, kuru kronis gandrīz visu laiku pavada. Lielāko daļu dienas (18-20 stundas) viņi pavada miega režīmā, barībai ir vajadzīgas 2-3 stundas, pārējais laiks, kad dzīvnieki vienkārši sēž. Tikai reizēm viņi nolaižas zemē, lai palaist no viena koka uz citu.

Koals parasti guļ dienas laikā, bet naktī viņi aizņem to, ka viņi lēnām uzsūc eikalipta lapas. Dzīvnieku kustība parasti ir ļoti lēna, slinks, lai gan biedējošais dzīvnieks var pārvietoties ļoti veikls.

Koalas ir mazkustīgi. Lielākā daļa no viņiem ir vientuļi, viņi reti dzīvo pāros. Pieaugušie dzīvnieki aizņem noteiktus biotopus. Labvēlīgos apstākļos šie apgabali ir salīdzinoši mazi: vīrieši var aizņemt tikai 1,5-3 hektārus, sievietes un pat mazāk - 0,5-1 hektārus. Sliktas veģetācijas zonās vīriešu dzimuma vieta var būt lielāka par 100 hektāriem. Dominējošā vīrieša teritorija var aptvert līdz pat 9 sievietēm un arī pakļauto vīriešu teritorijas. Katram dzīvniekam atsevišķā zemes gabalā ir vairāki mīļākie barošanas koki.

Dabā koala dzīvo līdz 10 gadiem, maksimālais zināmais paredzamais mūža ilgums nebrīvē ir 18 gadi.

Ko koalas ēd? Eikalipta diēta

Evergreen eikalipta lapas nodrošina koalas ar pastāvīgu pārtikas avotu. Pieaugušais cilvēks katru dienu ēd apmēram 500 gramus svaigu lapu, un, lai gan Zaļā kontinentā aug vairāk nekā 600 eikaliptu sugu, koala ēd tikai 30. Dažādos reģionos priekšroka tiek dota dažādiem eikalipta veidiem, bet galvenokārt tiem, kas aug augsta mitruma apstākļos.

Šāds uzturs pēc pirmā acu uzmetiena var šķist apšaubāms, jo eikalipta lapas ir neēdamas vai pat indīgas lielākai daļai zālēdāju. Tie ir slikti uzturvielās un satur daudz nesagremojamu šķiedru, kā arī toksiskus fenolus un terpēnus. Tomēr šiem dzīvniekiem ir vairāki sīkrīki, kas palīdz viņiem tikt galā ar šādu neēdamu pārtiku. Viņi vispār neēd dažas lapas, citu indīgo sastāvdaļu aknas neitralizē un izņem no organisma. Tā kā diēta ir maz kaloriju, koalas gulēt līdz 20 stundām dienā. Tie ietaupa ūdeni, un, izņemot karstākos laika apstākļus, viņi saņem nepieciešamo mitrumu no ēdotajām lapām. Tādējādi evolūcija sniedza koalas ēdienam visu gadu, kā arī izglāba tās no pārtikas konkurences.

Atpūta

Koalas ir daudzšķautņaini, ar nelielu skaitu vīriešu ir vislielākie. Taču nav pilnībā saprotama informācija par matējumu sadalījumu starp dominējošiem un subdominantiem dzīvniekiem.

Gan sievietes, gan vīriešu dzimuma koāli sasniedz divu gadu vecumu. Tajā pašā laikā sievietes sāk šķiroties, bet vīrieši sāk audzēt 2-3 gadus vēlāk, kad tie kļūst pietiekami lieli, lai konkurētu par sievieti.

Vaislas sezona notiek pavasarī un vasaras sākumā (septembrī - janvārī). Šajā laikā tēviņi pārvietojas pa ļoti lieliem attālumiem, un viņu savstarpējās tikšanās bieži sastopas. Laikā "kāzas" "grooms" pastāvīgi rēkt. Šie kliedzieni, kas sastāv no skaļām elpām, kam seko izsitumi, ir paredzēti, lai piesaistītu līgavu uzmanību, kā arī brīdinātu konkurentus. Viena vīrieša sauciens parasti izraisa tuvāko radinieku reakciju. Šajā periodā vīrieši bieži atzīmē savas teritorijas robežas, berzējot kokus ar krūtīm.

Mātīte vienā gadā no viena, retāk no diviem mazuļiem rada vienu pakaišu. Grūtniecība ilgst 35 dienas. Dzimšanas brīdī mazulis ir ļoti mazs - tā svars ir mazāks par 0,5 kg. Jaundzimušais uzkāpa maisā, kur tas ir droši piestiprināts pie viena no diviem sprauslām. Maisā maza koala tērē apmēram 6 mēnešus, kur tā aug un attīstās. Jau kādu laiku māte viņu nogādā uz muguras.

No septiņu mēnešu vecuma bērns turpina baroties ar īpašām pusfabrikātu eikalipta lapām, ko izdala mātes gremošanas sistēma, pierodot pie pieaugušo dzīvnieku ēdiena. Jaunais koala kļūst neatkarīgs 11 mēnešu vecumā, bet parasti turpina uzturēties tuvu mātei vairākus mēnešus.

Saglabāšana dabā

Dabā koala praktiski nav ienaidnieku, plēsēji nelabvēlīgi neizmanto savu gaļu, acīmredzot tāpēc, ka tam ir spēcīga eikalipta smaka. Neskatoties uz to, dzīvniekus bieži uzskata par neaizsargātiem. Lai gan neviens no šiem oficiālajiem datiem nav oficiāli reģistrējis, to skaits svārstās no 40 000 līdz 1 miljonam, un biotopu iznīcināšana ir galvenais apdraudējums lielākai daļai koala populāciju diapazona ziemeļu daļā. Bet daudz nopietnāka ir situācija centrālajā Kvīnslendas pussales apgabalos, kur katru gadu tiek apsaimniekoti apmēram 400 tūkstoši hektāru ganību un citu lauksaimniecības vajadzību apmierināšanai. Un, lai gan vides aizsardzības speciālisti izsauc trauksmi un cenšas apturēt mežu iznīcināšanu, šī problēma joprojām ir aktuāla Queensland centrālajā daļā.

Dzīvotne

Koalas izplatās pa Austrālijas austrumu krastu. Turklāt viņi dzīvo salās pie Queensland, Victoria un South Australia krastiem.

Viņi dzīvo gan augstos eikalipta mežos, gan zemos mežos, kā arī piekrastes kokos uz salas.

Koalas ēd tikai lapas un mizu no eikalipta kokiem. Šo koku sugas ir vairāk nekā 600, bet koalas ēd tikai no lapām un mizas no 12 no tām.

Eikalipta lapas ir ļoti indīgas vairumam dzīvnieku, bet koal gremošanas sistēma neitralizē indes. Katra koala ēd apmēram 350 līdz 600 gramus (12-21 unces) lapu dienā. Viņi dod priekšroku jaunām lapām, kas ir sulīgākas un mīkstākas.

Koals saņem vairāk nekā 90% no šķidruma prasībām no eikalipta lapām. Viņi dzer ūdeni tikai tad, kad tie ir slimi vai kad koku lapās nav pietiekami daudz mitruma.

Koalas lielākoties ir nakts. Aptuveni 20 stundas dienā, koalas gulēt vai atpūsties kokos, salocīt. Kad viņi pārvietojas, viņi var pāriet no koka uz koku, kā arī ceļot garām distancēm.

Koalas staigā un pārvietojas lēni, bet var darboties, ja viņi ir apdraudēti.

Ceļojot pa sauszemi, viņi ir pakļauti plēsēju, piemēram, suņu, lapsu un dingo, uzbrukumiem, kā arī ir pakļauti traumu vai nāves riskam no automašīnām.

Koalas parasti ir klusas, bet var radīt dažādas skaņas, tostarp grabošanu un gruntēšanu. Koals lielākoties pārošanās vai briesmas laikā. Biedējoši vai ievainoti dzīvnieki kliedz un "kliedz" maza bērna balsī.

Ļoti liela koala deguna ir viena no viņas svarīgākajām. Galu galā augsti attīstīta smaržas sajūta palīdz dzīvniekiem uzzināt, kuras lapas ir drošas patēriņam.

Koalas vielmaiņa ir ļoti zema, kas ietaupa enerģiju un palīdz eikalipta lapas sagremošanu. Viņi ēd jebkurā diennakts laikā, bet parasti naktī atdzesē, lai taupītu enerģiju un mitrumu.

Eikalipta lapas ir indīgas vairumam dzīvnieku un nav bagātas ar barības vielām. Tāpēc koalas rūpīgi košļāt lapas pirms norīšanas. Koalas kuņģī ir baktērijas, kas neitralizē eikalipta eļļā esošos toksīnus.

Koalas sievietes sasniedz dzimumbriedumu 2 - 3 gadu vecumā. Vīrieši sasniedz briedumu vēlāk 3 - 4 gadu laikā. Pārošanās notiek no decembra līdz martam, kas ir vasaras laiks dienvidu puslodē. Koalas dzimuši galvenokārt viens bērns. Bērnu koalas dzimšanas brīdī ir ļoti neaizsargātas, tās ir kailas un akli. Tāpēc tie būs mātes maisā apmēram 6 mēnešus, barojot ar pienu. Pēc sešiem mēnešiem maisā kubs sāk iepazīt apkārtējo pasauli, braucot uz mātes muguras, barojot ar pienu un lapām. Un tikai 12 mēnešu vecumā bērnu koalas sāk dzīvot patstāvīgi.

Koāla aizsardzība

Reiz Austrālijā bija miljoniem koalas, bet 20. gadsimta sākumā koala medības gandrīz izraisīja to izzušanu. 20. gs. 20. gados gandrīz astoņi miljoni dzīvnieku nomira, galvenokārt kažokādu dēļ.

Koaliem ir nepieciešami lieli meža laukumi. Taču mežu skaits samazinās, un dzīvniekiem jāpārvietojas biežāk uz zemes, un tāpēc pastāv lielāks risks, ka viņi cieš no plēsējiem vai cilvēkiem.

Visbiežāk sastopamie koala nāves cēloņi ir suņu uzbrukumi un satiksmes negadījumi. Pēdējos gados slimības dēļ ir ciestas dažas koalas kolonijas.

Tagad ir izveidotas daudzas pētniecības programmas, lai palīdzētu aizsargāt koalas un to biotopus.

Kāda ir kontinentālā daļa?

Koala - dzīvnieks, kas ir endēmisks Austrālijā. Tas ir sākotnējais Koalova ģimenes pārstāvis. Viņi dzīvo eikaliptu kokos. Koala ir divsimtā kārtībā dzīvojošs dzīvnieks. Tās klāsts ir kontinentālā Austrālija, bet tikai tās austrumu un dienvidu daļas.

Pirms eiropiešu ierašanās dzīvnieki tika izplatīti ziemeļos un rietumos. Daudz vēlāk, koalas bija apmetušies cilvēks Ķenguru salas teritorijā. Mazie dzīvnieki, līdzīgi rotaļu lāčiem, rada vispārēju līdzjūtību. Gandrīz visu savu dzīvi šie meža dzīvnieki pavada kokus, klusu pastaigas pa zariem. Koala var dzīvot uz viena koka daudzas dienas, un tikai pēc tās lapotnes tīrīšanas tā maina savu “māju”.

Jūs nesaņemsiet īsas kājas uz zemes, tāpēc lēni koalas bieži vien mirst zem automašīnu riteņiem vai kļūst par vieglu medījumu savvaļas dingo suņiem. Naktī dzīvnieki veltīs pārtiku, bet pārējo laiku viņi guļ, ērti sēžot pie zariem zariņos. Miega koalas ir ļoti jutīgas un pamosas pie mazākās grūstīšanās. Vēlaties dzīvot vieni. Katram pieaugušajam dzīvniekam ir savs pamats, ko tas iezīmē ar smaržīgo dziedzeru izdalījumiem. Šāds vīriešu kārtas gabals dažkārt sakrīt ar vairāku sieviešu mantu.

Kā izskatās koala?

Tie ir mazi dzīvnieki: to ķermeņa lielums ir no sešdesmit līdz astoņdesmit centimetriem, svars no sešiem līdz piecpadsmit kilogramiem. Koalas astes ir ļoti maza: aiz zaļās kažokādas tā ir gandrīz neredzama. Dzīvniekam ir smieklīgas apaļas ausis, kas ir pilnībā pārklātas ar kažokādu.

Nav iespējams aprakstīt koala izskatu, nepieminot šo dzīvnieku kažokādu. Tas ir mīksts un biezs, diezgan izturīgs. Krāsa var būt atšķirīga, bet visbiežāk dominē pelēkie toņi. Daudz retāk ir iespējams satikt nelielu dzīvnieku ar spilgti sarkanu sarkanu kažokādu.

Koalas ir ļoti klusi dzīvnieki: viņu balsis var dzirdēt tikai noteiktos laikos, audzēšanas laikā vai ienaidnieka pieejas laikā. Biedējoši vai ievainoti koalas izdara sirdis pārsteidzošas skaņas, kas atgādina raudāšanu.

Dzīves veids

Mēs uzzinājām, kur dzīvo koala, un kā tas izskatās. Ir pienācis laiks pateikt, kā šie dzīvnieki dzīvo. Koals ir dzīvnieki, kas vada izmērītu un nesteidzīgu dzīvesveidu. Gandrīz visu dienu (no 18 līdz 22 stundām) viņi guļ. Aktivitāte "rotaļlācītis" izpaužas naktī, kas ilgst ne vairāk kā divas stundas. Parasti tas ir saistīts ar nepieciešamību atrast pārtiku.

Tas ir smieklīgi, ka tā saucamajos pamošanās periodos koalas praktiski nepārvietojas: viņi vienkārši sēž uz zariem, turot stumbru ar priekšpusi. Šajā gadījumā koala reizēm izstaro apskaužamu žēlastību un vieglumu, tīri lekt no viena koka (kur viss ēdiens tiek ēst) citam.

Kā zinātnieki ir atraduši, šāds nesteidzīgs koalas dzīvesveids nav nejaušs. Tas ir saistīts ar viņu uzturu. Ko koalas ēd? Kāpēc uzturs tik daudz ietekmē viņu dzīvesveidu? Zinot, kur dzīvo koalas, ir viegli atbildēt uz šiem jautājumiem. Šo dzīvnieku uzturs ietver tikai eikalipta lapas un dzinumus, kas gandrīz nesatur olbaltumvielas. Turklāt eikalipta lapas lielākai daļai dzīvnieku ir nāvējošas. Tas ir tāpēc, ka tajos ir liels daudzums fenola savienojumu.

Interesanti, ka ne visi eikaliptu koki ir piemēroti koalas. Turklāt dzīvnieki ir ļoti selektīvi, izvēloties lapas: viņi ir labi informēti par dzīvībai bīstamu ogļūdeņražskābes klātbūtni. Turklāt dzīvnieki var novērtēt devu. Vienā naktī pieaugušais ēd vairāk nekā 500 g jaunus dzinumus un lapas. Īpašas baktērijas, kas attīstās zarnās, palīdz tikt galā ar šo lielo dārzeņu barības daudzumu.

Pateicoties speciālajam materiālam, lapas kļūst par barojošām sēnēm un tiek ražotas ķermenim nepieciešamās olbaltumvielas. Переработанный корм хранится в защечных мешках, а для ускорения пищеварения коала периодически глотает мелкие камешки и комочки земли. Сидя на своеобразной диете из листьев, насыщенных эфирными маслами, коала постоянно находится в состоянии легкого опьянения, чем можно объяснить ее «заторможенность».

Еще один интересный факт: учитывая, что едят коалы, вполне естественно было бы предположить, что зверьки пьют много жидкости. Однако это не так: коалы практически не пьют воды, за исключением особо жарких месяцев. Dzīvnieki ir pietiekami daudz šķidruma, ko viņi saņem ar dārzeņu pārtiku.

Drošības pasākumi

Sakarā ar to, ka vairums šo dzīvnieku tradicionālo biotopu tika iznīcināti, šodien ir saglabājušās tikai izkaisītas populācijas. Apmēram simts gadus atpakaļ koalas bija uz izzušanas robežas. Par to bija vainīgi cilvēki, kurus piesaistīja šo dzīvnieku mīksta un dārga kažokāda. Tikai 1924. gadā vairāk nekā divi miljoni koalas tika eksportēti no Austrālijas.

Šodien koalas ir īpaši aizsargātas, to iznīcināšana ir aizliegta. Koal audzē zooloģiskajos dārzos un rezervēs, atjaunojot iedzīvotāju skaitu.

Audzēšana

Dzīvnieku skaita samazināšanos izskaidro arī zemais dabiskais iedzīvotāju skaita pieaugums. Gandrīz 90% sieviešu ir neauglīgas, pārējās šķiras lēnām: viņi daudz laika velta teļu barošanai, kas parasti ir vienīgā pēcnācējiem. Pārošanās sezona sākas koalas decembrī un beidzas martā: šie mēneši dienvidu puslodē ir pavasara beigas vai vasaras sākums. Šajā periodā vīrietis dominē noteiktā apgabalā kopā ar sievietēm, kas ir gatavas audzēšanai.

Pārošanās notiek naktī, augstu kokā un ilgst apmēram pusstundu. Šajā laikā partneri mizo, skaļi skaudīgi, nesaskrāpē un iekost. Pēc laulības sakramenta izpildīšanas pāris sabrūk, un vīrietis no šī brīža aizmirst par pēcnācējiem. Pēc aptuveni 35 dienām piedzimst niecīgs mazulis, kas ir pilnīgi atkarīgs no mātes. Akls un pilnīgi neapbruņots bērns, kas ir pupu sēklu lielums, sver ne vairāk kā 3 gramus. Līdz dzimšanas brīdim viņa pakaļējās ekstremitātes vēl nav izveidojušās, un priekšpuses ar nagiem jau ir labi attīstījušās.

Kad bērns ieradās pasaulē, bērns pārmeklē mātes maisiņā gar ceļu, ko rūpējas sievietes, kuras rūpējas par viņas kažokādu, un bērns neatstāj maisu sešus mēnešus, stingri piestiprinot mātes sprauslu. Pirmajos mēnešos tā barojas tikai ar mātes pienu, bet tad māte sāk barot bērnu ar daļēji sagremotu lapu ar izkārnījumiem.

Sešus mēnešus vēlāk kubs iznāk, uzkāpa uz mātes aizmuguri un līdz ar to ceļo caur kokiem. Līdz astoņiem mēnešiem viņš periodiski slēpās maisā, bet vēlāk vienkārši apstājas, lai tajā iederētos: jums ir jāievieto galvu, lai stiprinātu mātes pienu. No deviņu mēnešu vecuma nogatavināts dzīvnieks pārslēdzas uz savu maizi. Viengadīgā sieviete iegūst savu zemes gabalu, un pieaugušais vīriešu tērps izvelk jauno vīriešu dzimšanas dienu nākamajā pārošanās sezonā.

Interesanti fakti par koalas

Mēs atbildējām uz pamatjautājumiem par cilvēkiem, kuri ir ieinteresēti šajos eksotiskajos dzīvniekos: kur koala dzīvo, kā tas izskatās, kā tiek organizēta tā dzīve. Un tagad mēs vēlamies iepazīstināt jūs ar dažiem interesantiem faktiem par šiem dzīvniekiem.

  • No Austrālijas aborigēnu valodas dzīvnieka vārds izpaužas kā "ne dzert".
  • Kohal kažokādas smaržo eikaliptu, kas ir diezgan dabisks un muskuss. Šīs asas smakas aizsargā dzīvniekus no blusām un citiem parazītiem.
  • Subkutānas dziedzeri rada īpašu vielu, kas matiem piešķir skaistu sudraba spīdumu. Eikalipta lāči ir ļoti jutīgi pret saules starojumu, un šī viela spēj absorbēt starus, neitralizējot to kaitīgo ietekmi.

Koal nevar redzēt Eiropas zooloģiskajos dārzos, jo mērenā klimatā nepalielinās eikalipts, un dzīvnieki saskaras ar badu. Ārpus Austrālijas tos var redzēt tikai San Diego zooloģiskajā dārzā, kur tieši šiem dzīvniekiem tika stādīts eikalipta mežs.

Skatiet videoklipu: Reddit's 5050 CHALLENGE (Februāris 2020).

Загрузка...
zoo-club-org