Dzīvnieki

Kur viņi dzīvo un kādus lielo acu cuties - lemurs ēd

Galago - zīdītāju bērns, kas pieder primātiem. Tomēr tas nav ļoti līdzīgs pērtiķiem un lemuriem: astes atgādina vāveri, pakaļējās kājas ir spēcīgākas par priekšējām, purna ir asa, un ausis ir karoti. Bet vissvarīgākie ir galago acis: tie vienkārši ir milzīgi!

Āfrikā dzīvo Galago, viņam patīk sausais klimats.

Uzvedības iezīmes

Dzīvnieks ir nakts. Viņš gudri un klusi pārmeklē kokus, pagriežot viņa smalkās ausis caurulē, lai tās nebojātu.

Galago patīk gulēt absolūtā klusumā, tāpēc viņš nospiež viņa ausis uz galvu, lai nekas nenovirzītu viņu no atpūtas. Pamodoties vēlu pēcpusdienā, galāga paātrina savas ausis, klausoties tuvākajā apkārtnē. Viņa ausis spēj uztvert skaņas ļoti tālu.

Galago dod priekšroku dzīvot vieni, bet dažreiz viņi dzīvo mazās grupās, ne vairāk kā 10 cilvēki. Tās reizina 1 vai 2 reizes gadā. Pasaules dzimušie mazuļi (parasti divi dzimuši) dzīvo kopā ar māti līdz 3 mēnešiem.

Galagos barojas ar maziem mugurkaulniekiem, putnu olām, kukaiņiem un augu pārtiku.

Raudāšana galago

Nakts medības laikā ar dzīvnieku ganāmpulkiem tas kļūst skaists, atgādinot bērnu. Šim nolūkam viņš tika saukts par “krūma bērnu”.

Neliels, nekaitīgs dzīvnieks savvaļā aizrauj daudz briesmu. Galvenais ir šimpanze. Primāti uzbrūk galagam, kamēr viņi gulē, piestiprinot tos ar smailām nūjām.

Medības maziem dzīvniekiem un cilvēkiem, visbiežāk pārdošanas nolūkā, jo mazs dzīvnieks ar lielām acīm šodien ir ļoti populārs eksotisko dzīvnieku tirgū. Diemžēl pārvadāšanas laikā daudzi bērni mirst.

Ai-ai no Madagaskaras

Madagaskaras dekors - dzīvnieks ar lielām acīm un ausīm - pieder pie primātu kārtas un ir vienīgā zivju sugu sugas suga.

Madagaskaras dekors ir neliels (36-44 cm), garš krūmuris, kas ir 15–20 cm lielāks par ķermeni, un tumši brūns mētelis. Vadītājs ah-ah ir pietiekami liels, tam ir lielas pliku ausis.

Milzīgas, nepārtraukti pārsteigtas acis, lieli priekšējie zobi, milzīga izmēra mobilās ausis un izstiepti pirksti uz ķepām un atnesa viņai iesauku Ah-ah.

Ah-ay atrodas tikai Madagaskaras salā, bambusa vai biezu mežu biezoknēs.

Madagaskaras nažu dzīvesveids

Ah-ah vada nakts dzīvesveidu, un dienas laikā viņš paliek ligzdā, ko viņš veido no palmu lapām uz koka augšas vai dobā.

Ņemot vērā šī dzīvnieka slepenību ar lielām acīm, fotogrāfijas ar attēliem tiek uzskatītas par retām.

Rooky mīl svētkus uz bambusa vai cukurniedru sirds, viņa neatsakās no augļiem un kokosriekstiem, var ēst dažus kukaiņus. Ah-ay - vientuļš dzīvnieks. Reti var dzīvot pārī (sieviete ar vīriešiem pārošanās laikā vai māte ar bērnu).

Interesanti fakti par Madagaskaru

Madagaskaras apgabals ir viens no visvairāk apbrīnojamiem dzīvniekiem uz planētas, šeit ir daži fakti, kas to apstiprina:

  • Šo personu skaits ir ļoti mazs, tāpēc ah-ai ir uzskaitīti Sarkanajā grāmatā.
  • Konusa priekšējie zobi aug visā dzīves laikā.
  • Dzīvnieki staigā ļoti lēni, jo ekstremitāšu pirkstos ir ļoti garas naglas.
  • Vidējā pirkstu uz priekšējām ķepām ir garš un plāns, tā gals nav pārklāts ar vilnu. Ai-ai izpaužas bugs un kukaiņi no koku plaisām un nospiež tos kaklā.

  • Sievietēm piedzimst pēcnācēji ik pēc 2-3 gadiem.
  • Grūtniecība ilgst aptuveni 170 dienas, zīdaiņi barojas ar mātes pienu līdz 7-8 mēnešiem un līdz vienam gadam vai diviem ir ap māti.
  • Spailes dzīves ilgums ir aptuveni 30 gadi (zooloģiskajā dārzā).

Dzīvnieks ar neparasti lielām acīm

Šķiet, ka jautājums: „Kādam dzīvniekam ir lielas acis?” - atbilde ir nepārprotama - “Lielākajā”. Bet viss nav tik vienkāršs: pasaules lielākais dzīvnieks - zilais valis - nekādā ziņā nav čempions acu izmēra ziņā.

Milzīgajam kalmāriem ir lielākās acis pasaulē. Viena viņa acs svars ir 3 kg un diametrs ir 30 cm.

Tomēr Ginesa rekordu grāmatā reģistrēts dzīvnieks, kam ir lielākās acis (attiecībā pret ķermeņa lielumu). Šādas proporcijas var sasniegt, ja, piemēram, personai ir acis lielā ābola izmērā!

Kāds ir tā slavenā lielo acu dzīvnieka vārds? Viņa vārds ir Filipīnu tarjē.

Šis dzīvnieks izskatās kā karikatūra, iedvesmojošs šausmas un bailes. Tā izmērs nepārsniedz 10 centimetrus (bez astes), bet sver tikai 120-160 g, un acis var sasniegt 1,5 cm.

Smailas ausis izgrezno lielo apaļu galvu, ekstremitātes ir plānas un elegants, sarkanbrūns matu mētelis.

Dzīvnieks dzīvo Filipīnu salās, konkrētāk, dažās Filipīnu arhipelāga dienvidaustrumu salās:

Long-eared var dzīvot dažādās vietās:

  • bambusa biezokņos,
  • uz lapotnēm,
  • pamestos priekšējos dārzos,
  • dārzos un plantācijās.

Viņš dod priekšroku norēķināties mežos, kur piekļuve personai ir ierobežota.

Neparastas spējas

Pārsteidzošajam dzīvniekam ar lielām acīm joprojām ir vairākas ārkārtas spējas:

  • Viņi spēj pagriezt galvas 180 grādu mugurkaula īpašās struktūras dēļ.
  • Pirkstu galiņiem ir spilventiņi, kas ļauj ilgstoši palikt uz koku un zaru stumbriem.
  • Tarsieru acis ir sakārtotas tā, lai dzīvnieks pilnīgi redzētu gan krēslā, gan spilgtā gaismā.
  • Lidojuma laikā, kad lekt (un tai var būt diapazons līdz diviem metriem), tarjē var “stūrēt” asti, nodrošinot nolaišanās precizitāti.

Lemur Lory - nesteidzīgs dzīvnieks

Tauku Lory ir vēl viens dzīvnieks ar lielām acīm. Lemur Lory, sēžot uz filiāles, izskatās kā pūkains bumba ar lielām acīm. Šī dzīvnieka astes nav, bet tas ir, bet ļoti īss, tikai daži centimetri, un zem kažokādas tas ir pilnīgi neredzams. Bug-eyed fluff ķermeņa garums var būt no 20 līdz 40 cm, un tā svars nedrīkst pārsniegt 1,5 kg.

Bīstami dzīvnieki ar lielām acīm

Biezās dziesmas ir lieliskas savvaļā un nebrīvē. Tomēr, pirms jūs saņemsiet šo burvīgo dzīvnieku ar lielām acīm, jums jājautā pārdevējam, kāda veida jūsu potenciālais ģimenes loceklis pieder.

Ir pieci tauku slāņa veidi, un viens no tiem - mazs tauku slānis - ir indīgs. Bērna elkoņa līkumā ir dziedzeri, kas izdalās viela, kas mijiedarbojas ar siekalām.

Mazie tauku lori izmanto šo indi, lai aizsargātu mazuļus no bīstamiem plēsējiem. Viņš vienkārši baro bērna kažokādu, un viņa kļūst indīga.

Citi bieza lory veidi nerada draudus cilvēkiem.

Rūpējieties par savu tuvāko

Biezs Lory - neparasti mierīgi dzīvnieki. Viņi nekad nav pretrunā ar viņu radiniekiem, un, tiklīdz viņi satiekas, viņi aizņem interesantu „sveicienu” vai mīkstina matus savā starpā. Īpaši šim procesam biezs Lori veic īpašu rīku - garu naglu, kas aug uz rādītāja pirksta. Visi pārējie šīs sugas nagi ir īsi.

Lemurs - apraksts, struktūra, īpašības. Kā izskatās lemurs?

Pašlaik infrasarkanais lemurs līdzinās 101 dzīvnieku sugai, kas sagrupētas 5 ģimenēs (saskaņā ar datubāzi globalspecies.org). Viņiem ir kopīgas raksturīgās iezīmes, taču tām ir atsevišķas iezīmes, kas raksturīgas katrai sugai, atšķiras pēc izmēra, kažokādas krāsas, reproduktīvā cikla, paradumiem un dzīvesveida.

Lemurs ir primārais izmērs. Mazākais lemurs ir punduris pelēks (latīņu Microcebus myoxinus), kas viegli pieguļ pieauguša palmam. Tā izmērs ir tikai 18-22 cm garš, ņemot vērā astes garumu (ķermeņa garums bez astes ir 9-11 cm), un drupatas sver apmēram 24-38 gramus (saskaņā ar dažiem avotiem līdz 50 g).

Foto: Bikeadventure

Reiz Madagaskarā dzīvoja milzīgi primāti. Šo izmirušo lemuru svars bija aptuveni 200 kg un bija lielāks nekā vīriešu gorilla! Līdz šim lielākais lemurs pasaulē ir īstermiņa indri (Babakoto) (latīņu indri indri): tās ķermeņa garums ir 50-70 cm, astes garums ir 4-5 cm, un īpaši lielo paraugu ķermeņa svars sasniedz 6-7,5. kg

Foto: Christophe Germain

Lemuriem ir blīvs, iegarens ķermenis un maza, noapaļota vai nedaudz saplacināta galva. Lielākā daļa dzīvnieku izstiepj un izliekas, kā lapsa. Tajā ir skaidri redzamas 4-5 vibrācijas grupas, kas veic pieskārienu.

Foto: Jiří Mařík

Lemura acis ir milzīgas, tuvu stādītas un bieži izskatās kā apakštase. Viņu izteiksme parasti ir pārsteigums starp izbrīnu un bailēm. Nakts primātiem acu orbītas ir plašākas nekā dienas primātiem. Lemuru acu krāsa parasti ir sarkanīgi oranža, dzeltenīgi brūna vai dzeltena, lai gan ir zils acis lemurs, kura otrais vārds ir Sclater melnais lemurs.

Autora fotogrāfija: Gabriella Skollar

Lemura zobu rindas izceļas ar to raksturīgo struktūru: augšējā žokļa griezumi ir ļoti atšķirīgi, un apakšējie griezēji ir ievērojami tuvu suņiem, un tiem ir ievērojama slīpums uz priekšu, veidojot sava veida „zobu ķemmi”.

Foto: Armin Weigel

Foto autors: Vladimirs Motyčka

Visiem lemuriem ir satveramas ekstremitātes, no kurām katram ir 5 pirksti, savukārt uz rokas un kājām īkšķis ir pretējs pārējiem. Nagi aug uz visiem pirkstiem, izņēmums ir pēdas otrais pirksts, kas aprīkots ar garu naglu, kas tiek izmantots higiēniskiem nolūkiem un kam viņš saņēma nosaukumu "tualete". Šī funkcija attiecas uz visiem lemuriem, izņemot Madagaskaras dūraiņus. Lemurs izmanto asus nagus higiēnas nolūkiem, ķemmējot biezu kažokādu. Un dažas sugas laizīt un suka otru matus ar zobiem.

Foto: Alex Dunkel

Ņemts no vietnes: musingsofajunglequeen.wordpress.com

Atšķirībā no citiem lemuriem, nagi aug uz Madagaskaras pirksta pirkstiem, un tikai uz pakaļējo ekstremitāšu īkšķiem ir nagi.

Foto: David Haring

Ievērojama šo dzīvnieku iezīme ir to greznais, garš un parasti krūmains astes, kuru garums dažreiz ir vienāds ar ķermeņa lielumu un pat pārsniedz to. Lībijas astei ir nozīmīga loma primāta dzīvē: lemurs izmanto to komunikatīvai komunikācijai, kā arī palīdz uzturēt līdzsvaru, lekt no filiāles uz filiāli, piemēram, vāveres. Un tikai īsu astoņu indri, neskatoties uz iespaidīgajiem izmēriem, ir mazākais astes, kas aug tikai 3-5 cm garumā.

Lemura biezais mētelis var būt visdažādākās krāsas: dažas sugas patronizē pelēkā-brūnā krāsā, citas raksturo spilgti melnā un baltā, sarkanbrūnā vai sarkanā kažokāda. Kaķu lemuram ir īpaša krāsa - tā garā, izliektā astes ir dekorētas ar platām melnām un baltām svītrām.

Foto autors: www.nathab.com

Kur dzīvo lemurs?

Miljoniem gadu atpakaļ, mūsdienu lemūru senči dzīvoja Āfrikas kontinentā, bet kāpuma dēļ, kas notika pirms 165 miljoniem gadu pirms mūsu ēras. piemēram, daļa iedzīvotāju bija izolēti Madagaskaras salā un tuvajās salās, kur dzīvnieki izdzīvoja un veidoja unikālu salu faunu.

Lemurs jau sen ir veiksmīgi saglabāts zooloģiskajos dārzos visā pasaulē, kur primāti viegli pielāgojas dzīvniekiem putnkopībā un labi pavairojas. Bet dabiskos apstākļos lemurs dzīvo tikai Madagaskaras salā un Komoru salās, kas ir unikāla zona, kurā ir daudzas dažādas floras un faunas pārstāvju endēmiskas sugas.

Lemurs ir apguvis gandrīz visus Madagaskaras salas dabiskos biotopus: dažādas šo primātu sugas dzīvo tropu musonu klimatā džungļos salas austrumos, ziemeļaustrumu un dienvidu daļu mežos, tās centrālo reģionu mērenajā jūras vidē un sausajos mežos netālu no rietumu krasta.

Lemura klasifikācija.

Lemuru taksonomiskā klasifikācija vēl nav definēta un ir apšaubāma. Tālāk redzamajā tabulā ir vairākas klasifikācijas.

Prīmu Lori, kas pieder arī vāverpērtiķu apakškārtai, bieži sauc par „lemura lori”, lai gan šī definīcija ir neprecīza. Neskatoties uz to, ka galīgā klasifikācija vēl nav noteikta, lielākā daļa zinātnieku uzskata, ka loriformifieri ir atsevišķs infrasarkons, kas nav saistīts ar lemuru infrasarkanām (lemurveida).

Laurie Foto: David Haring / Duke Lemur centrs

Krūmu lemuru apraksts

Dažas primitīvas iezīmes ir labi saglabātas ar visiem dzīvajiem punduriem, kas padara šādus zīdītājus par vienu no labākajiem mūsu izcelsmes dzīves pierādījumiem. Tomēr šādi Madagaskaras tropu iedzīvotāji gandrīz pilnīgi atšķiras no jebkuriem labi zināmiem un pētītiem pērtiķu cilvēkiem.

Izskats

Dwarf lemurs ir dzīvnieki ar garām astēm un atšķirīgām, ļoti labi attīstītām, izliektajām acīm.. Krūmu lemūras galvu saīsina ar apaļu formas purnu. Aizmugurējās kājas ir nedaudz garākas par priekškājām, bet visi šāda zīdītāja pirksti ir vienlīdz labi attīstīti, ko raksturo stingras un asas nagi. Vidēja izmēra ausis, kas aizklātas ar retām un ļoti plānām, daudziem matiem.

Mazo dzīvnieku kažokāda ir mīksta un dažās vietās - ar izteiktu zīdainumu. Uz muguras mati ir viļņoti un drīzāk mīksti. Madagaskaras tropu mežu zonās dzīvojošos punduris lemurs atšķiras ar sarkanīgu matu ar brūnganu nokrāsu. Visiem dzīvniekiem, kas dzīvo Madagaskaras rietumu mežos, aizmugurējā daļā ir galvenokārt pelēki kažokādas.

Tas ir interesanti! Šodien mazākais ir peles punduris lemurs, un šīs sugas pieaugušo vidējais svars ir nedaudz mazāks par 28-30 gramiem.

Prīmu acu krāsa ir tieši atkarīga no sugas, bet visbiežāk zīdītājiem ir oranžsarkanās vai brūnās dzeltenās acis. Trīsdesmit sugu vidū slavenākie ir peles lemurs, jo šobrīd šos dzīvniekus visbiežāk iegādājas eksotisku mājdzīvnieku cienītāji kā mājdzīvnieks.

Raksturs un dzīves veids

Visi ģimenes locekļi Dwarf lemurs pieder pie nakts dzīvniekiem, kas darbojas tikai ar tumšā diennakts sākumu, un tāpēc ir radušās lielas acis, kas naktī labi redzamas, pateicoties īpašiem gaismas atstarojošiem kristāliem. Dienas laikā šādi zīdītāji gulē, kas raksturīgi rotāta bumbu. Gulēšanai vai atpūtai tiek izmantoti galvenokārt koku dobumi un ērti ligzdas ar zāli, maziem zariem un zaļumiem.

Zooloģiskajos parkos dwarf lemurs kopā ar citiem nakts dzīvniekiem tiek turēti īpašos apstākļos vai zālēs ar nosaukumu "Nakts primāti". Dienas laikā šādās telpās mākslīgi tiek uzturēts pietiekams tumšums, kas ļauj jebkuram nakts dzīvniekam justies ērti un saglabāt dabisku, dabisku aktivitāti. Naktī, gluži pretēji, gaisma ieslēdzas, tāpēc lemurs iet gulēt.

Visi relatīvi lielas ģimenes pārstāvji var pelnīti tikt klasificēti kā unikāli dzīvnieki slaveno primātu vidū.. Šo viedokli var viegli izskaidrot ar dzīvnieku spēju ilgstoši pavadīt laiku vai anabiozi.

Šajā laikā vielmaiņa palēninās un ievērojami samazinās ķermeņa temperatūra, pateicoties tam dzīvnieks ietaupa lielu enerģijas daudzumu. Nekad nakšņojoši dakšiņu dīķi neatrodas koku dobumos, bet guļ un atpūsties tikai raksturīgā sēdvietā, ar galvu starp priekšējām ekstremitātēm.

Tas ir interesanti! Lemura balss diapazonu pārstāv dažādas skaņas, caur kurām šādi primāti var sazināties viens ar otru, un dažas skaņas spēj izplatīties ultraskaņas līmenī.

Siltās sezonas sākumā, gatavojoties iekāpšanai "ziemas guļas" laikā, punduris lemurs sāk aktīvo barošanu, kas palielina dzīvnieka svaru pāris reizes. Tauku rezerves uzkrājas pie astes pamatnes, pēc tam lemurs pamazām patērē organismu anabiozes laikā. Dabiskos apstākļos punduris lemurs dod priekšroku vienatnē vai apvienot pa pāriem. Viņi ļoti trāpīgi pārvietojas, lecot vai skriejot gar koku stādījumiem, izmantojot visus četrus galus.

Cik daudz lemuru dzīvo

Starp lemuriem ir atšķirības kopējā dzīves ilgumā. Piemēram, Cockerel peles lemurs dzīvo apmēram divdesmit gadus, un pelēkās peles sugu sugu pārstāvji dzīvo nebrīvē un dzīvo līdz piecpadsmit gadiem vai pat nedaudz vairāk.

Dwarf lemurs veidi

На сегодняшний день семейство Карликовые лемуры включает в себя пять родов, а также представлено тремя десятками видов, среди которых наиболее распространены следующие:

  • Толстохвостые карликовые лемуры (Сhеirоgаlеus mеdius) — имеют длину тела в пределах 6,0-6,1 см при длине хвоста 13,5-13,6 см и массе тела 30,5-30,6 г,
  • Большие карликовые лемуры (Сhеirоgаlеus mаjоr) — характеризуются достаточно коротким хвостом, с заметным утолщением у основания,
  • Мышиные лемуры Кокерела (Мirzа соquereli) — отличаются длиной тела с головой в пределах 18-20 см при хвосте не более 32-33 см и максимальной массе тела – 280-300 г,
  • Карликовые мышиные лемуры (Мiсrocebus myохinus) - ir vieni no mazākajiem primātiem, kas sver 43-55 g ar 20-22 cm garumu, t
  • Pelēks peles lemurs (Microsebus murinus) - viens no lielākajiem ģints pārstāvjiem, un tā svars ir no 58 līdz 67 g;
  • Red Mouse Lemurs (Microsebus rufus) - kam raksturīga aptuveni 50 g masa ar ķermeņa garumu 12,0-12,5 cm un asti - 11,0-11,5 cm,
  • Bertha Mouse Lemurs (Microsebus berthae) - Madagaskaras salas endēmijas šobrīd ir mazākie zināmie zinātnieki, kuru ķermeņa garums ir 9,0–9,5 cm un pieaugušo svars 24–37 g līmenī;
  • Matu lemurs (Allobusbus triсhоtis) - garums ir līdz 28–30 cm, vidējais svars nepārsniedz 80–100 g, t
  • Fork Lemurs (Ranner furser) - ķermeņa garums ir 25-27 cm un astes daļa ir 30-38 cm.

Tas ir interesanti! 2012. gadā Sahafinas meža austrumu daļā, kas atrodas 50 km attālumā no Mantadijas nacionālās parka zonas, tika atklāta jauna suga - peles lemurs Herpa vai Microcebus gerpi.

Ir sešas sugas: Cheirógaleus vai Rat Lemurs, un Micracebus vai Mouse Lemurs ģints pārstāv divus desmitus dažādu sugu. Mazākā šodien tiek uzskatīta par Mirza ģints.

Sadales zona

Sheirogaleus medius ir bieži sastopams Madagaskaras rietumu un dienvidu daļā, kur viņi apdzīvo sausus un mitrus lapu tropu mežus, dodot priekšroku zemākajam veģetācijas līmenim. Shearoagalos maiór suga dzīvo mežos un meža sausos reģionos Madagaskaras austrumos un ziemeļos, un dažreiz tā atrodas Madagaskaras rietumu centrālajā daļā.

Vilnas ausis punduris lemurs (Сheirogаleus crоssleeyi) dzīvo Madagaskaras ziemeļu un austrumu mežos, un Sibri (Сheiroоgaleus sibrayeei) pundurīgie lemuri ir izplatīti tikai salas valsts austrumos. Mirza soquereli sugas pārstāvji ir izvēlējušies sausos Madagaskaras rietumu mežus. Kappeler atklāja tikai 2005. gadā, Lielā Ziemeļu peles Lemur ir dzīvnieks, kas ir kopīgs Madagaskaras ziemeļos.

Microcebus myochoinus ir salu valsts un Kirindi dabas parka sauso jaukto un lapu koku mežs, un Michael rubus sugu sekundārie biotopi ir sekundārie un primārie meži, ieskaitot meža siksnas piekrastes tropu zonās un sekundāros bambusa mežos.

Dwarf lemurs diēta

Gandrīz visvarīgie dwarf lemura ģimenes locekļi izmanto pārtikā ne tikai augļus un mizu, bet arī ziedus un nektāru, kas ir ļoti daudzu augu aktīvie apputeksnētāji. Dažām sugām raksturīgs īss nolaišanās uz zemi, kas ļauj viņiem medīt visu veidu kukaiņus, kā arī diezgan mazus dzīvniekus, tostarp zirnekļus un mazus putnus, vardes un hameleonus.

Tas ir interesanti! Veģetācijas apjoms ne vienmēr ir pietiekams, lai barotu dzīvniekus, tāpēc, lai papildinātu savu spēku, lemurs izmanto ilgstošu atpūtu vai palēnina fizisko aktivitāti.

Cita starpā zīdītāju primāti bieži vien sevi izdara, nogalinot dažādu augu augļus ar salīdzinoši garo mēli. Krūmu lemura zobiem ir īpaša struktūra, tāpēc tie ir lieliski pielāgoti, lai viegli sagrieztu koku mizu, kas stimulē aktīvo augu barības sulu aizplūšanu.

Pavairošana un pēcnācēji

Aktīvā skrubis dažādās Dwarf Lemur ģimenes pārstāvju sugās ir stingri ierobežots līdz noteiktam sezonas veidam, un vairuma šo primātu zīdītāju pārošanās uzvedība tiek pārstāvēta ar skaļiem kliegumiem un pieskārieniem viņu partnerim. Piemēram, bieza astes pundura šķirnes audzēšanas sezona ir oktobris. Attiecības ģimenē var būt vai nu monogāmas, vai poligāmiskas.. Parasti sievietes katru gadu ražo pēcnācējus, bet kopējais grūtniecības ilgums dažādu sugu pārstāvju vidū ir ļoti atšķirīgs.

Aptuveni pāris grūtniecības mēnešos sievietes rada divus vai trīs diezgan labi attīstītus mazuļus. Lielu punduru lemūru grūtniecība ilgst nedaudz vairāk nekā divus mēnešus, un pasaulē dzimušie pēcnācēji baro mātes pienu 45-60 dienas. Mirza soquereli veida bērni ir apmēram trīs mēnešus, pēc tam piedzimst viens līdz četri jaunieši. Jaundzimušā pigmeļa svars ir tikai 3,0-5,0 grami. Bērni piedzimst pilnīgi akli, bet ļoti ātri atver acis.

Pēc piedzimšanas mazuļi pakarājas pie mātes vēdera, pieķeroties pie sievietes ekstremitātēm, bet pieaugušie spēj paši savākt pēcnācējus mutē. Visbiežāk, viena mēneša vecumā, jaunais punduris lemurs var viegli un ātri kāpt augos vai kokos, bet sākumā viņi nenogurstoši seko savai mātei.

Tas ir svarīgi! Tiklīdz zīdītājs atšķiras no zīdīšanas, tas nekavējoties kļūst pilnīgi neatkarīgs.

Primātie zīdītāji sasniedz pusotru vai divus gadus seksuālo briedumu, bet pat šajā vecumā dzīvnieks uztur ciešu kontaktu ar savu vecāku, tāpēc māte sevi pazīst ar skaļiem kliedzieniem. Sezonālās reprodukcijas laikā sugu piederību viegli nosaka partneru balss dati, kas efektīvi novērš hibridizācijas procesu starp dažādām sugām ar ievērojamu ārējo līdzību.

Dabas ienaidnieki

Pat neskatoties uz to pietiekamo dabisko kustību un lielāko daļu laika pavadot koku vainaga aizsardzībā, Dwarf lemura ģimenes locekļi ļoti bieži kļūst par daudziem plēsējiem.

Šādu lemuru galvenie ienaidnieki dabiskajā dabiskajā dzīvotnē ir Madagaskaras ausu pūce un pūka pūces, kā arī lieli gliemeži un cūkas, dažas čūskas, ieskaitot koku bārus.

Daži plēsīgie zīdītāji var medīt arī punduris lemurs, tostarp šaurjoslas un gredzenveida Mungo, kā arī fossas, kas ir tipiski endēmiski pārstāvji, kas pieder pie Madagaskaras civets. Bieži vien Dwarf lemura ģimenes locekļus uzbrūk lielo šķirņu mongooze vai pieaugušie mājas suņi.

Saskaņā ar statistiku aptuveni 25% peles lemuru katru gadu mirst dažādu plēsīgo dzīvnieku uzbrukumu rezultātā. Tomēr saskaņā ar ilgtermiņa novērojumiem pat nozīmīgi zaudējumi vispārējā populācijā var ātri atjaunoties, jo šādu primātu zīdītāju aktīvais reprodukcijas process.

Iedzīvotāju skaits un sugu statuss

Līdz šim absolūti visām sugu sugām ir piešķirts saglabāšanas statuss, un daudzas no šīm retajām primātēm ir saistītas ar apdraudētajām sugām. Dažu sugu, jo īpaši Matu ausīm, pārstāvjus pašlaik uzskata par apdraudētām sugām.

Tas ir saistīts ar vietējo mežu aktīvo mežizstrādi un pieaugušo masu iznīcināšanu pārtikas izmantošanai, kā arī par tālāku pārdošanu kā populārus un eksotiskus mājdzīvniekus. Cilvēki ir piesaistīti mazajam dzīvnieka izmēram un izteiksmīgajām acīm, bet, turot nebrīvē, primātiem ir jānodrošina apstākļi, kas ir pēc iespējas tuvāki dabiskajai videi.

Kā lemurs gulēt?

Naktī barojas krēslas sugas, kas ir lemurs, un dienas laikā gulēt zaļās lapās vai patversmēs. Bieži vien 10-15 cilvēki guļ koku dobumos uzreiz. Daži lemuri (piemēram, īsie astri Indri vai Verro sifaka) patīk gulēt tieši uz zariem, cieši piestiprinot to ar priekšpēdu un kāju rokām, ar galvu starp ceļiem un astes apvīti ap ķermeni.

Ko ēd lemurs?

Lemur galvenokārt ir zālēdājs, bet pārtika ir atkarīga no primāta veida. Lielāko daļu dzīvnieku uztura veido koku lapas un nogatavojušies augļi, piemēram, vīģes un banāni, kā arī ziedi, jauni dzinumi, sēklas un koku mizas. Zelta lemūra un lielais bambusa lemurs barojas ar milzu bambusa lapām un dzinumiem. Lai gan jāatzīmē, ka celulozi, lapas un jaunos bambusa dzinumus ēd citas šo dzīvnieku sugas, piemēram, lēnprātīgi lemūri, kuri, starp citu, barojas tikai šajā augā. Kaķu lemurs ļoti mīl Indijas tamarinda (tamarinds) augļus. Indri un Sifak dod priekšroku tikai augu pārtikai. Madagaskaras cimdi ēd kukaiņu kāpurus un augļus (mango, kokosriekstu). Pundurīgo lemuru, nektāra, sveķu, ziedputekšņu un augu sulas uzturā ir nozīmīga loma, viņi barojas arī ar maziem kukaiņiem, to kāpuriem un izdalījumiem. Bet joprojām kukaiņiem un bezmugurkaulniekiem ir otršķirīga nozīme daudzām sugām.

No kukaiņiem, dzīvnieki galvenokārt medības vaboles, kā arī ēšanas dievlūdzējs, nakts tauriņi, laterna, crickets, zirnekļi, prusaku. Dažas sugas, piemēram, pelēkais pelēkais lemurs, ēd mazus mugurkaulniekus: koku vardes un hameleonus. Cokerel dwarf lemur ir arī mazi putni un to olas. Un ģimenes locekļi indriyevy papildus augu pārtiku, viņi ēd zemi, neitralizējot toksiskas vielas augiem.

Lemurs kompensē ne pārāk barojošu diētu ar ilgu atpūtas laiku. Tomēr šie primāti ir visēdāji un zooloģiskajos dārzos ātri pierast pie jebkuras diētas. Viņi uztver ēdienu ar saviem zobiem vai paņem priekšējās ķepas un ievieto tās mutē.

Autora fotogrāfija: Arun Kumar Anantha Kumar

Lemuru reproducēšana.

Gons katrā sugu sugā ir noteikts līdz noteiktai sezonai. Piemēram, pundurīgo lemuru pārošanās sezona ilgst no decembra līdz maijam, indrie lemurs šķirnes pavasarī, lepilemours no maija līdz augustam. Mazas lemūru sugas sasniedz dzimumbriedumu 1,5 gadu vecumā, un indri sievietes nobriest tikai 4-5 gadus. Vairāku lemuru pārošanās uzvedība sastāv no skaļiem kliegumiem un partnera pieskārieniem.

Indrijevijas ģimenes pārstāvji veido spēcīgus monogāmus pārus, un tikai vīriešu nāves gadījumā sieviete atrod citu partneri. Citās ģimenēs dzimumu attiecības ir gan monogāmas, gan poligāmiskas.

Parasti lemuru mātītes ražo pēcnācējus vienu reizi gadā, tikai Madagaskaras dūraiņi pavairojas ļoti lēni un dzemdē reizi 2-3 gados. Grūsnības ilgums ir ļoti atšķirīgs dažādu sugu sugām un vidēji svārstās no 2 mēnešiem (mazākajās sugās) līdz 5-6 mēnešiem (lielās sugās). Parasti piedzimst 1-2 bērni, un tikai Lemurs var vārīt pēcnācējus līdz 4-6 mazuļiem. Lemura cubs piedzimst aklā, bet otrajā dienā viņi atver acis.

Foto: Christa Klein

Jaundzimušo punduris lemuru svars ir tikai 3-5 grami, lielākās sugās mazuļu svars dzimšanas laikā svārstās no 80 līdz 120 gramiem. Tikko dzimuši pasaulē, mazi mīksti lemūri piekrīt pie mātes vēdera, pieķeroties pie viņas kažokādām ar stingrām ekstremitātēm, vai sieviete var nēsāt viņas jaunieti mutē. Peles lemuru mazuļi pirmās 2-3 nedēļas pavada koku ligzdās vai dobumos. Kaķu kaķi un parastie lemūri pārceļas uz mātes aizmuguri, kas tos nēsā. Citas sugas (piemēram, ēdiena gatavošana) nav uzkāpt mātes aizmugurē, bet atrodas ligzdā tēva uzraudzībā. Dažās sugās divus mēnešus veci bērni jau no īsa brīža ierodas no ligzdas, atgriežoties pie mātes tikai ēst un gulēt. Piena barošana ilgst līdz 4-5 mēnešiem, tad jaunais lemurs ir atšķirts un kļūst neatkarīgs.

Ņemts no vietnes: goodnewsanimal.ru

Lībiešu ienaidnieki dabā.

Neskatoties uz pietiekamu veiklību un to, ka lielākoties lemurs tērē koku vainagā, tie bieži kļūst par plēsējiem plēsējiem. Galvenie lemuru ienaidnieki savā dabiskajā dzīvotnē ir pūces (Madagaskaras garo ausu pūce un klēts pūce), vanniņas, cūkas, čūskas, piemēram, Madagaskaras koks. Lemurs un gaļēdāju zīdītāji, piemēram, gredzenveida un šaurjoslas mungo, kā arī Madagaskaras cūkas ģimenes foss, endēmiskie locekļi, medību ar lemuriem un mājas suņi un mongoosis bieži uzbrūk tiem. Saskaņā ar statistiku aptuveni 25% peles lemuru katru gadu mirst no plēsoņu uzbrukumiem (citu sugu vidū šis skaitlis ir zemāks), lai gan šādu populāciju zaudējumi ļoti ātri atjaunojas šo primātu ātrās reproducēšanas dēļ.

Lemurs drošības statuss.

Pašlaik visiem lemuriem tiek piešķirts aizsardzības statuss, lielākā daļa no tiem tiek uzskatīti par apdraudētām sugām. Dažas sugas, jo īpaši ziemeļu smalkās lemūras, ir iekļautas 25 visneaizsargātāko primātu sarakstā. Atsevišķas sugu sugu sugas tiek iznīcinātas komerciālos nolūkos, citas cieš no tropu mežu intensīvas atmežošanas.

Lemur mājās: apkope un aprūpe.

Lemurs ir pietiekami viegli, lai pieradinātu, tie nav agresīvi un paklausīgi, un tāpēc bieži vien tie kļūst par mājdzīvniekiem eksotisko dzīvnieku mīļotājiem. Lai lemurs justos nebrīvē (dzīvoklī vai mājā) pēc iespējas ērtāk, viņam ir jānodrošina pareiza aprūpe. Pirms sākat lemūru, noteikti jāpārbauda informācija par to, kā pareizi rūpēties par šo dzīvnieku un kā to barot.

Lemura būrim vai terārijam jābūt plašam, jo ​​jaunajā mājā jums būs jānovieto koku zari vai pat jāapkaro mākslīgie straumi, uz kuriem dzīvnieks labprāt pacelsies. Būru vai terāriju apakšā jābūt piepildītai ar zāģu skaidām, kas ir periodiski jānomaina, jo nebūs iespējams pieradināt lemūru uz paplātes, un, ja mājoklī nebūs regulāras tīrīšanas no būra un no paša dzīvnieka, tas būs nepatīkams. Lemura mājā jūs varat veidot atsevišķu „guļamistabas” izskatu kastes veidā, kas izklāta ar labi žāvētu sienu vai dabīgu vilnu - šajā vietā dzīvnieks atpūsties un spēs slēpt, ja vēlas būt viens pats. Lemura mājoklī jābūt traukam ar dzeramo ūdeni. Neskatoties uz biezajām kažokādām, lemuri ir termofīli un vispār necieš melnrakstus: parūpējieties par to, kad izvēlaties vietu, kur uzstādīt savu mājdzīvnieku.

Autora fotogrāfija: SHLANGO

Ko barot iekšzemes lemūrs?

Lemurs parasti paliek nomodā no vakara un visu nakti, tāpēc jums vajadzētu barot viņu šajā laikā. Neuztraucieties, ja pēcpusdienā dzīvnieks atsakās ēst un jo īpaši nemēģiniet viņu piespiest. Lemura uzturs var ietvert diezgan dažādus dzīvnieku un augu izcelsmes produktus. Lūk, kā jūs varat barot lemūru mājās:

  • vārītas bietes un kartupeļus
  • baltie kāposti un ziedkāposti,
  • salāti un skābenes,
  • gurķi, rāceņi, burkāni, redīsi,
  • dažādi augļi, ieskaitot citrusaugļus,
  • graudaugu graudi, nepievienojot eļļu, t
  • biezpiens un cieti vārīti vai neapstrādātas olas, t
  • vārīta gaļa un zivis (ne kauli), t
  • maize (un balta un melna),
  • piens un pat kefīrs (reizēm un nelielos daudzumos).

Lemurs ir lieli saldie pirksti, tāpēc diētu var papildināt ar vārītiem kaltētiem augļiem, riekstiem un medu, kas izšķīdināts bļodā ar dzeramo ūdeni. Lemurs ar apetīti ēst visu veidu dzīvās būtnes: kriketus, prusaku, ēdienu tārpus, kā arī neatsakās no jaundzimušajām pelēm. Šādus gardumus var iegādāties mājdzīvnieku veikalos.

Foto: KimK

Lemur saderība ar citiem mājdzīvniekiem.

Lemur ir pilnīgi pretrunīgs dzīvnieks un ļoti viegli kopā ar kaķiem, suņiem un citiem vietējiem iedzīvotājiem. Atšķirībā no citiem primātiem, lemurs neko nesasmalcina, nešķīst un neizlauž, ja viņi atrodas ārpus savas mājas. Vienīgā problēma var rasties aizkariem un logiem: lemurs - mīļotāji uzkāpt līdz augstam augstumam ar neatlaidīgu pirkstu palīdzību un skatīties no turienes, kas notiek.

Ar pienācīgu aprūpi nebrīvē, lemurs var dzīvot apmēram 20 gadus, un tā īpašniekiem ir patīkama uzvedība un neparasts izskats.

Skatiet videoklipu: Vārkavā tomēr cilvēki dzīvo un strādā! (Februāris 2020).

Загрузка...
zoo-club-org