Putni

Nakts putnu fotogrāfija

Visas naktssugu sugas ir saistītas ar sēnīšu ģimeni. Sievietes un vīrieši ārēji neatšķiras. Kopējā naktsklubs ir mazs putns, nedaudz lielāks par zvirbuli. Tās krāsa ir arī neuzkrītoša, galvenokārt monofoniska, brūna-olīveļļa. Daļa no putna vēdera un kakla baltā krāsā. Sānu un krūšu krāsa ir nedaudz tumšāka par galveno krāsu. Auss augšdaļā ir vājš sarkanīgs nokrāsojums. Naktsveļa krāsa praktiski nemainās visu gadu.

Jaunus cilvēkus var atšķirt pēc to zvīņainās krāsas un vieglās krāsas no augšējās puses. Apaļas acis šķiet gandrīz melnas. Naktsveļa garums nepārsniedz 20 cm, un tā svars ir vidēji 25 grami. Putna spārni ir aptuveni 9 cm, un to platums var būt 29 cm, un šiem putniem ir taisna asti. Bet ir personas ar līknēm beigās. Kad naktsklubs sēž, astes paceļas un krīt.

Dzīvotnes

Bet kur nakšņo dzīvi, atgriežoties pēc ziemošanas uz savu dzimteni? Tā kā tie ir mitrumu mīloši putni, viņi izvēlas sulīgus apgabalus, piemēram, purvainos biezokņus, krūmu stādījumus parkos un dārzos. Viņi arī mīl meža malas, kas atrodas mežu un mežu stepju apgabalos. Daži indivīdi var dzīvot sausās vietās, bet parasti viņi nākamajā gadā neatgriežas šajās vietās.

Dzīves veids

No ziemošanas vietas šis putns neatgriežas. Pavasarī ierodas nightingale, kad koki jau ir klāti ar apstādījumiem, un kukaiņi vada vētrainu dzīvi, jo tie baro šos putnus. Parasti šis laiks ir aprīļa beigās līdz maija vidum. Pieredzējušie dziedātāji parasti atgriežas vispirms. Dažas dienas vēlāk putni satveras. Ar viņu ierašanos dzīvi mainās. Jaunie nogatavinātie cilvēki cenšas dzīvot tuvu pieredzējušiem, veciem naktsveļa. Viņi cenšas iekarot daļu no to vīriešu teritorijas, kuri šeit dzīvo katru gadu. Bet viņš aktīvi aizsargā šo teritoriju. Vecā naktsbiedrība stingri cenšas aizraut visus skaudīgos cilvēkus un tikai atdot pozīcijas dažiem, dodot daļu tās teritorijas. Bet tajā pašā laikā viņš nolemj, kam piekrist, it kā viņš izvēlētos, ar kuru viņš vēlas pievienoties. Jaunie naktsklubi kļūst par jauniem kaimiņiem, vecie nekad nevarēs aizņemt ārzemju teritoriju.

Tādējādi hierarhija veidojas no neliela naktsdzīve. Galva ir vecākais vīrietis, tur ir arī 1 līdz 3 pieaugušie, pārējie, jaunākie, ir zemāki, paklausot līderim. Visi no viņiem var radīt ģimenes un dzīvot 15-30 metru attālumā, dažreiz blakus esošā ligzda atrodas tikai piecu metru attālumā. Šādos gadījumos vecie un jaunie naktsveļa var sēdēt uz vienas filiāles un dziedāt. Vienlaikus jaunākais putns stingri ievēro savu kārtu, lai sāktu dziedāt. Tā gadās, ka nepieredzējušais vīrietis ir fascinēts un sāk dziedāt agrāk, tad vecais putns uzbrūk un vada ielaušanos vai sāk dziedāt tik skaļi, kā jaunietis nezina, tādējādi piespiežot viņu klusēt.

Ja vīrieši dažu metru attālumā dzīvo viens no otra, katram no viņiem ir laiks dziedāt. To parasti novēro īpaši ligzdojošās vietās. Pieaugušo vīriešu vidū nevar būt līderis. Arī austrumu naktskrekli, kas ir tikai gadu veci, var grupēt un dzīvot atsevišķi apdzīvotās vietās. Šie putni dzied ineptly, ar sūkalām un blotiem vai pārāk smagi, ar "dedzīgu".

Citos apgabalos, parasti uz ziemeļiem, atsevišķi pāri pāriet viens no otra vairāku simtu metru attālumā.

Vairāk par dziedāšanu

Starp šo putnu ģimeni, labākais dziedātājs ir rietumu kopējais vakars. Putns sāk dziesmas tikai trīs līdz piecas dienas pēc tam, kad tas atgriežas no ziemošanas. Viņa dziesma sākas ap 10:00 un ilgst visu nakti līdz rītausmai. Bet pirmās nedēļas pēc tam, kad viņš ieradās, dienas laikā dzirdama spalvu dziesma. Viņš visu laiku izlej, nomierinot tikai pāris stundas pusdienās.

Naktsdziedātava dzied viņa dziesmu uz zariem, kas aug zemi no zemes. Šajā laikā viņš ir mazliet vaļīgs un pazemina spārnus. Normālos laikos ir praktiski neiespējami pamanīt naktsdziesmu, jo šī Maltz raksturs ir slepens un piesardzīgs. Bet dziedāšanas laikā viņš var būt tik aizmirsts, ka dažiem izdevās ļoti tuvu un skatīties uz entuziasmu.

Nightingale dziesmas ir ļoti raksturīgas, tās ir piepildītas ar svilpes, dauzīšanās un noklikšķināšanas skaņām. Bet savā vārdnīcā ir daudz signālu, ko viņš izmanto ne tikai dziedāšanai. Bet viņš izmanto šīs skaņas tikai konkrētam mērķim, tāpēc tas ir ļoti reti. Piemēram, naktsklubs izmanto vairākus atšķirīgus signālus, lai norādītu gaidāmo trauksmi.

Nakts dziesmas var pakāpeniski uzlabot, jo putni šo mākslu pamazām apgūst. Jaunie vīrieši klausās vairāk pieaugušo un imitē viņus. Ja pieredzējušais izpildītājs likvidē rajonu, drīz visi šeit esošie naktsdziedātāji paceļ savu dziedāšanu. Ir zināms, ka vietās, kur nozvejotas labas dziedātājas, nākamā paaudze nespēs labi izpildīt savas dziesmas, līdz tās tiek mācītas.

Naktsveļas apraksts vai drīzāk viņa dziesma nepārnēsīs šī ārkārtas notikuma skaistumu, tāpēc ir labāk atcelt dienu, lai dotos pastaigā dabā, un varbūt jums būs paveicies dzirdēt šī slavenā dziedātāja melodijas.

Pāra izveide

Sievietēm tēviņu teritorijā ierodas vakarā un mierīgi gaida līdz rītam. Rītausmā viņi smaidīgi smaida, lai pievērstu uzmanību sev. Bieži vien šobrīd viņi lec pāri krūma zariem vai uz zemes. Vīrieši, savukārt, sāk atrauties, ņemot dažādas pozas, pazemina spārnus, paceļ un atver asti. Tātad veidojas pāris. Sievietis pacelsies, un vīrietis aiziet pēc viņas, padarot riebīgas skaņas. Tāpēc viņš vajā savu mīļoto.

Pēc dažām dienām, kad sieviete apmetas uz vīrieša ligzdošanas vietu, viņai ir laba vieta, kur būvēt ligzdu.

Ligzdošana

Mīļākās vietas ligzdu celtniecībai naktskrēslos ir krūmu biezokņi un saknes, koku augšana, birzis, tuvumā esošie dārzi. Parasti šīs vietas atrodas netālu no mitrām vietām, piemēram, pie ūdenstilpnēm vai mitrājiem. Lode parasti būvēta uz zemes un dažreiz uz sausu lapu kaudzes. Vietu slēpj filiāles vai saknes. Mājas celtniecībai tie nav gaiši, bet tikai nedaudz ienirt meža grīdā. Ligzdas malas paliek sausu lapu līmenī. Tātad, tā diametrs ir 110-130 mm, augstums - līdz 100 mm. Pati paplāte atrodas slotā, kuras diametrs ir 7-8 cm, un dziļums ir 5-7 cm.

Kopējā naktsklubs veidojas aptuveni. Apakšā ir vairāki pagājušā gada lapu slāņi. Paplātes malas, retos gadījumos, un ligzdas sienas, kas izklāta ar zālāju kātiem un grīšļiem. Arī paplātes apakšdaļa ir pārklāta ar nelielām graudaugu daļiņām un pat zirgu astriem. Jaunais ligzda atrodas slēptajā vietā, lai naktsklubs iet kājām. Sievietis būvē šādu mājokli. Viņam tiek tērētas līdz 6 dienām.

Putnu pēcnācēji

Pēc ligzdas sakārtošanas sieviete veido sajūgu, kurā 4-5 olas ir olīvu vai olīvu brūnās krāsās. Šis laiks ir maija beigās un jūnija sākumā. Tikai sievietes inkubē. Šajā laikā "tētis" dzied un aizsargā teritoriju un sievu ar ligzdu. Jau pēc 13-14 dienām parādās pēcnācēji. Barošana ilgst līdz 12 dienām, un tēvs palīdz sievietei. Aptuveni 19. dienā cāļi sāk lidot, un tēvs pārtrauc dziedāt. Vēl divas nedēļas vecāki baro jauniešus. Jūnija beigās visi naktsdziedātāji pārtrauc dziedāt, un brāļi izkaisās. Putni sāk parastu vientuļo dzīvi. Jūlija beigās kopējais naktsklubs lido prom no ligzdošanas vietas.

Kopējā naktsklubs

Nightingale ir migrējošs putns. Nightingale ir dziesmu putns 2014. gada 26. jūlijā

Slaidais mazais putns ar brīnišķīgu skaidru balsi ilgu laiku ilgu laiku iemīlēja mīlētus trillus. Ne visi pamostas ar pirmajiem gaiļiem. Kāds bija laimīgs tikties ar rītu zem jautras naktsdziesmas dziesmas. Laimīgie cilvēki pieder arī Kurskas iedzīvotājiem. Viņiem ir savs "ģimenes" vokālists. Un, lai gan šāda suga nepastāv, daudzi fani ir pārliecināti, ka Kurskas naktsdzīve atšķiras no citiem cilts cilvēkiem.

Un tad tur ir whistler, sarkanā puse ar Warakushka. Un viņi visi pieder naktsdzīvei. Māksliniecisko mākslinieku vokālie dati tika pagodināti iepriekšējo laikmetu dzejniekiem. Homēra Odisejijā viens no mīta varoņiem maģiski pārvēršas par tādu.

Nightingale - dziesmu putns: apraksts

Tuvāk šīs prezentācijas varonim bija lielais krievu rakstnieks Nikolajs Nekrasovs. Savā dzejā, kas veltīta vispārējai iecienītībai, viņš atzīmēja, ka "mūsu Kurskas naktsklubs ir cenā ..."

Protams, viņu godināja, pirmkārt, dziedāšana. Galu galā, ja paskatās no ārpuses, tad šī spārnotās parādības izskats ir pilnīgi nenozīmīgs. Daudzi ir dzirdējuši, bet patiesība, viņi ir redzējuši mazāk un zina, kas ir naktsdzīve - putns, kura aprakstu jūs lasīsiet, un jūs to neatradīsiet sanāksmē. Asns ir mazs, tikai septiņpadsmit centimetri, kājas ir garas, acis ir tumšas, krāsa ir brūna, tikai astei ir sarkans.

Dzīvotne

Ptah ir ceturtdaļa, kas pieder pie austrumu pasugas, gandrīz visā mūsu lielās valsts Eiropas daļā, Kaukāzā un Krimā, līdz Altai un Jenisei. Viņu var satikt Austrumvācijā un Polijā, un viņa nenonāk pie Baltijas. Un Ukrainā dzīvo arī rietumu pārstāvis, Dienvidu un Centrālā Eiropa, Mazā Āzija. Persijas un Āfrikas pasugas Kazahstānā un Transkaukāzijā. Kopumā tā dzīvo gandrīz visur, nesāpēs, tā ir draudzīga ar zvirbuļiem, jo ​​tā pieder šai kārtībai. Un ģimenēm, kuras tās ir lidojošās ķerras un strazdi.

Audzēšana

Tas burtiski vada visu mājās: sausus zaļumus, stublājus un salmus. Ja jums ir paveicies uzņemt kādu vilnas gabalu, ligzdas apakšdaļa būs mīksta un silta. Šajā mājīgajā dzīvoklī parādās putnu dziedātāju pēcteči. Tikai sievietes inkubē olas.

Tie ir nedaudz vairāk nekā divdesmit milimetri garš, krāsas lieliski apvienojas ar žāvētām lapām. Tātad, trīspadsmit dienām, kas ir vajadzīgas inkubējamiem cāļiem, ir maz ticams, ka kāds tos nejauši redzēs un varētu kaitēt. Turklāt visu šo periodu nākotnes māte un viņas pēcnācēji, kā īsts cilvēks, droši aizsargā un baro draudzīgas ģimenes vadītāju.

Naktsklubs ir migrējošs putns, tāpēc tas ziemā, bet ne Āfrikā. Arī mīl trauslus saulainos kaulus saulē. Tomēr tas neaizmirst atgriezties laikā, lai dziedātu pavasari un siltumu. Tas notiek maija sākumā, kad laika apstākļi jau ir iestājušies, un saule sasilst kā vasara. Dienvidu reģionos viņi aprīlī atzīmē savu agrīnu atgriešanos.

Daži dzejnieki apgalvo, ka spārnotie vokālisti dzied tikai naktī. Bet tas ir pilnīgi nepareizi. Trills var dzirdēt citos dienas laikos, bet tikai vīriešiem. Tādā veidā viņi norāda uz savu draudzeni, rūpējas par viņiem. Iespējams, bruņinieki, kas tajā laikā nāca uz putniem, sāka spēlēt serenādus zem savu mīļoto logiem.

Tikai dziedājot, krieviem vienmēr vienmēr ir slavenā Kurskas naktsklubs. Zinātniekiem un cienītājiem viņu vokālā māksla ir kļuvusi par visu zinātni. Solo atšķiras ar lielu skaitu tā saukto „ceļgalu”, kas ir aptuvens tulkojums cilvēka valodā - verses. Šīs funkcijas ir atspoguļotas spārnotajās frāzēs. Un kas, jūsuprāt, ir „izspiežot dūrienu”? Tautas talanti mācās nakts stila stilu un mēģina to atdarināt, sacenšoties savā starpā prasmēs, tāpat kā ļoti putni.

Visu veidu "dziesmas"

Ivan Sergeevich Turgenev saprata putnu kora dziedātāju paradumus. Viņš pat sīki aprakstīja desmit "kuponus" savā vēstulē draugam-medniekam. Bullet lodes, Kly-Kly, Plen-Plen, go-go-go-that ... Šeit un yulina blāvums, un peal, leseva caurule un kukushkin lidojums. Iecienītājiem tiek dots līdz pat divdesmit četriem ceļiem, īpaši ņemot vērā to īpatnējo būvniecību katrā apvidū. Kurskas dziedāt "kupli" vairāk nekā citi, par kuriem viņi vienmēr ir saņēmuši lielāku uzmanību, pat pirms dažiem gadsimtiem lielajiem gadatirgiem.

Šeit savākti no visas Krievijas, iegādājās naktsveļa. XIX gadsimta vidū 150 rubļu bija diezgan liela summa. Tas bija tik daudz, un vēl vairāk, ka viņi samaksāja par vietējiem suņiem. Par šo naudu bija iespējams iegādāties pāris zirgus, un barjardam pievienoja pāris govis. Kā norādīts paziņojumā par 1836. gadu, vietējie iedzīvotāji šogad vietējos iedzīvotājos pārdeva 420 putnus.

Tolaik Kurskas dziedāšanas zemes bija izdevīgas. Nav brīnums, ka viņi teica, ka viņi "dzied arshin". Laimīgie īpašnieki bija gatavi izvietot sakārtotu summu, pēc tam ik dienas pieskarties un apbrīnot zvana trikus. Ievērojamu peļņu ieguva arī mazo suņu vokālās mākslas apmācība. Nestlings tika speciāli novietots blakus pieaugušajiem vīriešiem, lai jaunieši klausītos un atkārtoja "profesionāļu" ciltis. Kurskas melodiju varēja dzirdēt Sanktpēterburgā, jo Imperatora tiesai bija arī vāja šī skaņa.

Naktsklubs šodien nav zaudējis savu popularitāti - putnu, kura dziedāšana ir dzirdama rītausmā un saulrieta laikā no pavasara līdz rudenim. Tagad mājās, atšķirībā no papagaiļiem un kenāriem, šie suņi netiek turēti. Tas ir tikai entuziasmu ornitologi. Bet pirms vairākiem gadiem Kurskā tika atvērts muzejs, kas veltīts dziedātāju dzīvei un parādībai. Vairāk nekā 500 eksponātu, vēsturiskie dati, literāri darbi, teicieni un zīmes. Šeit tiek savākts viss, ko Kurskas naktsklubs var pastāstīt par sevi, vietējo mākslinieku putnu fotogrāfijas un māla figūras izraisa pastāvīgu interesi un katru dienu piesaista simtiem jauno un veco muzeja apmeklētāju.

Vokalistu sacensības, slaveno putnu dziesmu nosaukumi festivāli tiek rīkoti reģiona teritorijā un ārpus tās robežām. Un no Kurskas līdz baltajam akmenim var nokļūt "nightingale" vilcienā.

Kursk Nightingale

Slavens skatuves balsis saņēma šo pārsteidzošo iesauku: dziedātājs Nadezhda Plevitskaya cariskā Krievijā, tenors Ivans Surčikovs pagājušā gadsimta četrdesmitajos gados, tagad tā saukts par iecienītāko cilvēku, Krievijas Tautas mākslinieks Levs Leščenko.

Pārsteidzošs ir fakts, ka ar visu Kurskas apgabala ģerboņa vietējo "putnu zvaigžņu" godināšanu un lepnumu viņi nav.

Bet ir trīs peldošas patronas. Tādā veidā viņi izvairījās no reģiona galvenā simbola.

Atšķirībā no deviņpadsmitā gadsimta beigām, kad putnu zveja Kurskas provincē apdraudēja „pevus” ar izzušanu, mūsdienās nav nepieciešams tos pievienot Sarkanajai grāmatai. Tikai reģionā ir aptuveni divi tūkstoši pāri. Bet tas nenozīmē, ka viņiem nav vajadzīga aizsardzība, tāpat kā visas apkārtējās dzīvās lietas. Ir patīkami satikties un redzēt dienu ar tīru dziedāšanu, kas dod miera sajūtu un smaidu.

Secinājums

Mēs ceram, ka jūs sapratīsiet, kas ir naktsdzīve - putns, kura aprakstu mēs jums pateicām. Tagad jūs varat dalīties savās zināšanās ar mīļajiem.

Ziņas un sabiedrība
Naktsklubs ir dziedošs putns ... Vai ne īsti?

Starp visiem dziedātājiem ir viens vokāls. Viņa trili skaļi izceļas no pārējiem. Uzminiet, kas tas ir? Tiesa, par naktsklubu. Lielākā daļa cilvēku šos putnus saista ar labāko no labākajiem,…

Ziņas un sabiedrība
Migrējošie putni: bērnu vārdi, apraksts, saraksts. Fotogrāfijas no migrējošiem putniem ar bērniem

Kad mainās vide vai barošanas apstākļi, daudzi putni lido prom uz siltiem reģioniem. Tas var būt saistīts ar to reproducēšanas īpatnībām. Šīm dzīvajām būtnēm ir augsts mobilitātes līmenis, kas nav pieejams citur ...

Ziņas un sabiedrība
Linnet: dziesmu putns, agri putni

Vispirms viņa ir novērtēta par lielisku dziedāšanu. Starp granivorous putniem, tas tiek uzskatīts par labāko dziesmu. Savās izteiktajās dziesmās ir dzirksteles, čaumojošas svilpes un zeķbikses. Kas ir viņa Protams, ...

Ziņas un sabiedrība
Variet: migrējošo putnu vai nē? Mēs noteikti mācāmies!

Gandrīz visiem ir zināms mazs un smieklīgs vagoniņš. To var redzēt gandrīz visu gadu. Tās biotopu platība ir milzīga, gandrīz no Arktikas tuksnešiem līdz Āzijai. Viņa pat atbilst ...

Ziņas un sabiedrība
Goldfinch - dziesmu putns

Goldfinch ir mazs putns, bet neparasti spilgts un skaists. Spilgti dziesmu putnu plankumi, kurus ir grūti sajaukt ar citiem putniem, nevar piesaistīt uzmanību.

Ziņas un sabiedrība
Wildlife: siskin - dziesmu putns!

Siskins ir meža putns. Šī jautra būtne tika izvēlēta par vienādiem skujkoku mežiem un kalnu. Jūs varat tikties ar tiem Eiropas centrālajā, ziemeļu un austrumu daļā, Austrumsibīrijā un Mazajā Āzijā.

Hobijs
Meža migrējošais putns vai nē? Mēs meklējam atbildi uz šiem un citiem jautājumiem.

Katram no mums bija iespēja dzirdēt dzenis. Kad jūs skatāties šo straujo daudzkrāsainu putnu, jūs brīnums, kā tādā mazā ķermenī jums ir pietiekami daudz spēku, lai āmurs pie šāda ātruma un rūpības koka. Ko ...

Hobijs
Migrējošie putni

Migrējošie un ziemojošie putni ir siltās asinis radījumi, kuru vidējā ķermeņa temperatūra ir aptuveni 41 ° C. В осеннее время года можно наблюдать, как некоторые пернатые группируются в стаи, по…

Путешествия
Гостиница "Восход", Комсомольск-на-Амуре: описание, адрес, отзывы, как добраться?

Если вы ищете оптимальный вариант размещения в Комсомольске-на-Амуре, гостиница "Восход" наверняка вам понравится. Доброжелательный персонал, комфортные условия размещения и масса дополнительных услуг сделают ваш отды…

Духовное развитие
Trigon Luna-Pluto dzimšanas diagrammā

Trigon Luna-Pluto dzemdību diagrammā sniedz īpašniekam bagātīgu emocionālo dzīvi un dziļas attiecības. Jūs jūtaties vairāk nekā citi, un tas attiecas gan uz ikdienas lietām, gan attiecībām. Jūs arī jūtaties ...

Naktīša parasta

Naktsveļa ir kopīga naktsdziedzeru ģimenei un veido atsevišķu sugu, kas ligzdo Krievijas Eiropas mežu un mežu stepju reģionos, kā arī Sibīrijas dienvidu zonā līdz Jenisei upei. Ziemā putns lido uz Ziemeļāfriku, Vidusjūras austrumu daļu un Dienvideiropu. Dzīvotne - lapu koki ar blīviem krūmiem, birziem, kā arī pilsētas parkiem. Priekšnoteikums ir klātbūtne pie rezervuāra. Ideālas vietas putniem ir upe, gar krastiem, kuros stiepjas garas pļavas un biezi krūmu biezeni.

Izskats

Putna izmērs ir mazs. Ķermeņa garums ir 18–20 cm Spārns ir 9–10 cm Spārnu spārns ir 29 cm, astes garums ir 7–8 cm, neliela putna svars sasniedz 25 g, acis ir lielas un melnas. Kniedes un tādas pašas krāsas kājas - brūna. No augšas plūmes ir gaiši brūnas. Grunts ir tumši pelēks. Aste ir noapaļota un atbilst muguras krāsai. Uz zemes, neliels putns pārvietojas ar lekt.

Bird Nightingale parasts. Fotoattēls.

Nestlings parādās bezpalīdzīgi, kaili un akli. Abi vecāki tos baro. Jaunieši strauji aug un atstāj ligzdu 2 nedēļas pēc dzimšanas. Cāļi sāk iemācīties lidot, saņemt barošanu no saviem vecākiem un slēpties garajā zālē. Uz spārna jauni putni kļūst par mēnesi pēc dzimšanas un pulcējas ganāmpulkos. Septembra sākumā sugu sugu ligzdošanas vietas atstāj. Savvaļā, parastais dzīvi 8-10 gadus, daži cilvēki dzīvo līdz 12 gadiem.

Uzvedība un uzturs

Putns barojas ar kukaiņiem. Tie ir skudras, kāpuri, vaboles, zirnekļi, mušas. Rudens periodā ar prieku ēd ogu. Ārpus ligzdošanas perioda naktsdzīve dzīvo vientuļās dzīvēs. Šī suga izceļas ar slepenību un piesardzību. Lai atrastu to blīvajos krūmos, ir ļoti grūti. Turklāt pevuna dziesma ir izbalējusi, un izskats ir mājīgs. Aplūkojot viņu, un jūs nenorādīsiet, ka tas ir viens no labākajiem un nenogurstošajiem dziedātājiem starp visiem putniem.

Atpakaļ uz rakstu: Sniega petrelis

Naktsveļa veidi

Naktsveļa ir sadalīta divos veidos: parastajā un dienvidu daļā. Parastā priekšrocība Sibīrijas un Eiropas ligzdojošajai zemei. Atšķirībā no tā radiniekiem, naktsklubs aprobežojas ar zemienēm un izvairās no sausām vietām. Sugas dienvidu pārstāvji nokļūst tuvāk siltajiem dienvidu reģioniem.

Abi putni apmetas mežā pie ūdens, un tie izskatās ļoti līdzīgi. Viņu balsis ir grūti atšķirt, bet dienvidu naktsdziesmas dziesma ir universālāka, tajā ir mazāk skarbu skaņas, bet tas ir vājāks nekā tā radiniekam. Rietumu kopējam pārstāvim ir vieglāks vēders nekā tā radiniekam. Vēl joprojām ir vērojama mierīga naktsveļa, kas dzīvo lielākajā daļā Dienvidkaukāza un Āzijas. Bet viņi dzied daudz sliktāk nekā iepriekš minētie pārstāvji.

Raksturs un dzīves veids

Atšķirībā no vairuma putnu, viņi ir asociēti un dod priekšroku vientulībai. Ideālajam naktskluba biotopam jāietver blīvi meži vai viegls mežs. Liels biezoknis un daudz saules ir ideāli apstākļi nakts putniem. Viņi dod priekšroku prom no cilvēku apmetnēm. Naktskrekli ir migrējoši putni, kas var aptvert jebkuru attālumu, meklējot ideālus klimatiskos un teritoriālos apstākļus.

Tas ir interesanti! Klusa dziesmas versija ir paredzēta konkrētai sievietei, tuvākajā laikā.

Viņu dziesmas mainās atkarībā no sezonas un apstākļiem. Tie ir visvairāk vokāli apdāvināti putnu pasaules pārstāvji. Naktskrekli vīrieši dzied vistālāk pavasara beigās naktī, kad viņi atgriežas no ziemošanas vietām. Viņi to dara, lai piesaistītu sievieti un paziņotu visiem radiniekiem, ka šī teritorija tagad ir viņa. Dienas laikā viņa dziesmas ir mazāk daudzveidīgas un tiek piegādātas sabiedrībai īsākos pārrāvumos.

Dzīvotne

Nightingale, ņemot vērā lielo izplatīšanu Anglijā, tiek uzskatīts par angļu putnu. Šie dziedātāji ir ierasts mežā, parkos un rotaļu laukumos. Naktsveļa arī dzīvo citās valstīs, piemēram, Portugālē, Spānijā, Persijā, Arābijā, Austrijā, Ungārijā un Āfrikā. Nest, Eiropā, Ziemeļrietumu Āfrikā, Balkānos un Vidusāzijas dienvidrietumu daļā, ziemā dienvidos no Sahāras, no Rietumāfrikas līdz Ugandai. Šis dziedošais putns ir Irānas nacionālā simbola nosaukums.

Nightingale dod priekšroku zemiem, matētiem lapkoku mežu biezokņiem. Krūmu biezokļi un visa veida dzīvžogi - piemērota naktsvietas dzīvesvieta. Bet lielākoties naktsklubs ir zemienes putns.

Naktskrēsli dzīvo daudzās vietās pie upēm vai baseiniem, lai gan tie var dzīvot uz sausiem pakalniem zemu augošu krūmu vidū piekrastes smilšu kāpu vidū. Dziedājot dienas laikā, naktsklubs bieži maina atrašanās vietu, bet nakts dziesmas parasti tiek iestatītas no tām pašām pozīcijām. Viņš naktī dzied divās trijās stundās. Pirmā arija beidzas ap pusnakti, bet otrais sākas agri no rīta.

Nightingale diēta

Tāpat kā daudzi citi putni, nakts ēdiens sastāv no augļiem, augiem, sēklām un riekstiem. Ja pārtika ir ierobežota, viņi var migrēt uz kukaiņiem. Īpaši bieži tas notiek vaislas sezonā. Šajā laikā viņu ēdienkarte sastāv no visa veida kukaiņiem un bezmugurkaulniekiem. Kritušo lapu slāņi - mīļākā medību naktsklubu vieta. Tur viņš meklē skudras, zagļus un vaboles. Ja nav, viņš ēd kāpurus, zirnekļus un sliekas.

Naktskrekls var uzbrukt laupījumam, vākt no zemām zariņām vai nokļūt no mizas, sēžot uz koka. Retos gadījumos tas nozvejas gaisā un ēd spārnotus kukaiņus, piemēram, kodes un mazus tauriņus.

Tas ir interesanti! Vasaras beigās putns ēdienam pievieno ogas. Rudens rada daudzas jaunas uzturvērtības iespējas, un naktsklubs sākas, lai atrastu savvaļas ķiršus, aļģes, ērkšķus un jāņogas.

Gūstā tie tiek baroti ar miltu tārpiem, burkāniem, rīvētiem burkāniem vai gataviem maisījumiem, kas īpaši paredzēti kukaiņu putniem. Lai gan, mājās, nakts tērps mājās, diemžēl, ir retums. Redzot viņu, ir liela veiksme, nemaz nerunājot par nozvejošanu un taming. Savvaļas naktsdziedzeru uzklāšana prasa dummu izturību, noskaņu un maigumu. Aizturēts nebrīvē, viņš var pārspēt visu ķermeni uz būru bāriem dienas, līdz viņš pavājinās vai pazūd. Līdz 19. gadsimtam krievu provinces mājdzīvnieki tika uzskatīti par moderniem interesantiem, kuru dēļ tie gandrīz bija izzušanas robežā.

Iedzīvotāju skaits un sugu statuss

Aizraujošs naktsbiedrības balss neatstās nevienu vienaldzīgu. Balss dziedāšana ar pārplūdēm ir dabisks antidepresants, kas var dziedināt ievainotās sirdis. Neskatoties uz to, fakti liecina, ka viņi kopā ar citiem putniem atradās izzušanas malā. Ilgu laiku neviens nepievērsa uzmanību strauji samazinošajiem skaitļiem.

Naktsveļas migrējošais putns dabā un nebrīvē

Naktsdziesmas dziesmas ir dzirdējušas visu. Šis zema atslēga putns izskatās kā zvirbulis. Ja tā nebūtu viņas pārsteidzošajām trillēm, viņa būtu ieinteresēta vairāk ornitologu un kaislīgu putnu vērošanas, nevis „plašas sabiedrības”. Nosakiet piesardzīgās un noslēpumainās naktsklubas atrašanās vietu, kad viņš nav dziedājis. Dziedāšanas brīdī putns aizmirst par briesmām. Viņa pazemina spārnus un pilnībā atsakās no dziedāšanas.

Nightingale. Foto no Vikipēdijas

Nightingale ir migrējošs putns

Naktsveļa pieder komandai Zvirbuļi. Tas ir migrējošiem putniemkas lido ziemā uz Ziemeļāfriku. Viņi atgriežas pie mums pavasarī.

Vispirms - līdz aprīļa vidum - lielākā daļa - pēc kukaiņu parādīšanās, kad jauni lapas sāk ziedēt kokiem un krūmiem.

Naktskrekli apmetas uz meža malām, krūmu krūmos gar upes krastiem, parkos un dārzos.

Pavasarī citi putni dzied: maksas (robins) un pelējums. Dažreiz viņu zvana melodiskās trilles tiek sajauktas ar nightingales dziesmām.

Naktsveļa ir aptuveni 25 g. Bieži (austrumu) naktsklubs ir lielāks un tumšāks dienvidos (rietumos). Krāsu krāsa ir brūngani pelēka, uz kakla un krūtīm nedaudz gaišāka.

Vēderis (īpaši jauniem putniem) ir dažādi. Acis ir lielas, tumšas. Taisnā astes gals var būt noapaļots. Ja naktsklubs sēž, tas bieži viņu liek un pazemina.

Nightingale lēciens uz zemes, sakustot astes un locīšana.

Lielākajā daļā Krievijas (tostarp Rietumu Sibīrijas dienvidos) un Austrumeiropā viņi dzird raksturīgo zvana dziedāšanu. Nightingale parasts (austrumu), ko raksturo strauja ritma, velmēšanas, svilpes, trillu un klikšķu maiņa.

Krievijas Eiropas daļā (rietumu un dienvidu daļā) dienvidu (rietumu) naktsklubs. Tas ir vieglāks par kopīgo (austrumu) naktsklubu. Lidojuma laikā šim putnam tiek dota sarkanīga nadkhvoste un astes. Dziedāšana ir skaļš. Garā zvana dziesmā var būt vairāk nekā desmit ciltis.

Ir arī citi naktsklubu veidi. Sibīrijā un Tālajos Austrumos dzīvo Red Nightingale ar spilgti sarkanu kaklu pie vīrieša. Šī suga ligzdo Krievijā Urālos, Okhotskas jūras krastos un Japānas jūrā.

Zils naktskrekls mazāks nekā zvirbulis, viņa dziesma ir skaļa trill. Sugas atrodamas no Ob baseina līdz Okhotskas jūras krastam un Japānas jūrai.

Par nightingale whistler raksturīgs īss svilpes trill. Tās dzīvotne Krievijā ir Sibīrijas dienvidu daļa, teritorija pirms Sahalinas un Kamčatkas.

Ir arī citi veidi.

Naktsveļa padevi galvenokārt kukaiņi. Viņi ir priecīgi ēst peck bugs un zirnekļi. Diēta ietver skudras un tārpus. No vasaras beigām var nobaudīt ogas un augļus.

Nightingale dziesmas

Naktsdziesmas dziesma, mēs bieži dzirdam pavasarī un vasaras sākumā. Tiklīdz putns ierodas mūsu reģionā, tas pāris dienu laikā pārzina un pēc tam veic zvanus. Ornitologi apraksta šīs īsās dziesmas kā fuyit-trr un fu.

Apmēram divas nedēļas naktsdziesmas dziesma ir dzirdama visu diennakti ar īsu pārtraukumu dienas vidū. Tad skaņas dziedāšana sākas saulrieta laikā, biežāk krēslā. Tas ilgst visu nakti līdz rītausmai, retāk atjaunojas dienas laikā. Nightingale dziesmas var baudīt līdz jūnija beigām.

Ja jūs traucējat naktsdziesmu, tas izdala zemu svilpi.

Netiek izmantoti analogi dziedei. Ir teikts, ka katram nakts namam ir savs laiks, skaņu pilnība un unikāla melodija. Dažreiz naktskrekli atdarina citus putnus. Viņi savā dziesmā var ievietot dažādas dzirdamas skaņas.

Šī spēja atdarināt ir izteikta jauniem putniem, kuri dziedās no vecākajiem.
Dziesmās, kas atrodas netālu no Maskavas, nakts tērpi parasti ir līdz desmit ciltīm.

Dažās vietās putni tiek dzirdēti garajās dziesmās, no kurām jūs varat skaitīt līdz 40 ciltīm!

Putnu cienītāji izceļ zvanus, dziedāšanu un pašas dziesmas.

Rūpējieties par naktsklubu!

Naktsveļa ir neaizsargāta. Ne tikai pašaizliedzīgās dziedāšanas laikā, bet arī ligzdošanas periodā. Putni būvē bļodu ligzdas (diametrs līdz 10 cm) uz zemes vai krūma apakšējās zariem.

Inmaija beigās Olīvu brūnās olas jau atrodas ligzdā. Katrs naktsveļa pāris veido 4-6 sēkliniekus. Jūnijs - cāļu izskata laiks.

Viņi strauji aug un spēj lidot kopā ar pieaugušajiem putniem jau siltās valstīs no augusta beigām vai septembrī.

Tas notiek tikai tad, ja putns un tā pēcnācēji nekļuva par pārtiku citiem dzīvniekiem vai negadījumu upuriem. Bieži vien labi baroti mājas kaķi iznīcina vokālo naktsdziedātāju.

Tas ir tik viegli novērst, ja jūs iemācāt kaķim plānu apkakli ar zvanu! Mans draugs, kurā dažas dienas bija iznīcinājis vairākus naktsdziedātājus, dziedāja viņam īpašus zvani. Kaķis bieži tos zaudēja, tāpēc viņiem vajadzēja pakārt jaunus.

Pārdotas un gatavas apkakles ar zvani un miniatūras zvani. Tas viss ir lēti.

Naktskrekls nebrīvē

Naktsveļa var dzīvot nebrīvē. Pre-revolucionārajā Krievijā nightingale nozare tika plaši attīstīta. XIX gs. Beigās viņam pat bija jācīnās likumdošanas līmenī.

Dažās provincēs tika ieviesti pilnīgi vai daļēji aizliegumi, kas saistīti ar naktsdziedināšanu. Nozvejotos putnus bija atļauts tikai tad, kad viņi ieradās pirms pāru veidošanās.

Naktskrāsām īpaši izgatavotas šūnas ar koka stieņiem.

Mūsdienās dziesmu putnu mīlētāji mājās saglabā naktsdziedzerus. Tās parasti tiek nozvejotas pavasarī. Noķerti putni piesaistīja spārnus un pieraduši pie nebrīvē. Naktsdziedātājs, kurš vairs nav cīnījies un ir sācis barot gūstekņos. Sākumā kautrīgi, tad drosmīgāk.

Putni ātri pierod pie būra, bet tie beidzot nekļūst apkaunojoši. Lai tos apturētu, tas ir apgrūtinoši, bet ar pienācīgu aprūpi naktsveļa var dzīvot piecus līdz septiņus gadus, retāk ilgāk. Būrim jābūt lielam, ar augstām sienām un auduma virsmu (priekšnoteikums pirmo reizi). Labāk, ja tiek veikta putnu gaļa. Ciešā būrī naktī, protams, būs bīstams aptaukošanās.

Pirmās dienas putni cīnās, riskējot ar savainojumiem. Tāpēc šūna (īpaši augšējā daļa) ir pārklāta ar mīkstu drānu un pārklāta ar caurspīdīgu audumu. Dziedājot ieteicams apsegt būru ar baltu drānu. Shy solovyov labāk lielāko daļu laika, lai saglabātu šādu patvērumu.

Šo kukaiņu ēšanas putnu baro trīs reizes dienā. Mealyworms (vismaz 8 gab. Dienā), skudras olas un sasmalcinātas vistas olas.

Pakāpeniski rīvēti burkāni, salātu lapas un diedzēti graudi tiek ievesti uzturā un dod ļoti mazus zemes krekerus (tikai no baltmaizes). Ieteicams dot sasmalcinātu vārītu gaļu.

Pakāpeniski naktskrāsas pārnes uz gatavo barības maisījumu, pievienojot vitamīnus un minerālūdeni.

Daži naktsbiedru dziedātāji mājās nevarēja ilgt. Viņi regulāri nesaņēma pietiekami daudz miega, jo visu nakti melodiskais "modinātājs" skaļi ierindojās blakus savai ausīm. Arī mājsaimniecības protestēja, jo to ausīs varēja gulēt tikai ar ausu aizbāžņiem.

Ieslodzījumā dziedāšana ilgst līdz astoņām nedēļām. Dažreiz nakts tērps tiek izlaists savvaļā. Tas ir slikti, ja "akmens džungļos" ar dot ēku. Tas ir labi, ja to aizved uz parku vai parka zonu.

Lai neatpaliktu no visas ziņu vietnes, abonējiet mūsu kanālu Telegramma. Un mums ir Instagram ar skaistiem attēliem.

© "Maskavas reģions", 2012-2018. Tekstu un fotoattēlu kopēšana no vietnes moskvje.com ir aizliegta. Visas tiesības aizsargātas. Ric Rubrika: Dzīvnieki.

Foto naktsklubā

Kopējā vai austrumu naktsdzīve (lat. Luscinia luscinia) ir jaunās klases apakšklases suga, zirnekļa formas atdalīšana, saķeršanās ģimene, nightingales ģints.

Saskaņā ar vienu no versijām putns savu nosaukumu ieguva spalvas krāsas dēļ: vecajās dienās Krievijā dzeltenīgi pelēko nokrāsu sauca par “soloviju”. Citi zinātnieki uzskata, ka vārds “nightingale” ir atvasināts no vecā krievu „Slavia”, kas nozīmē putnu ar lielisku balsi.

Nightingale ir slaids un vājš ķermeņa uzbūve. Nenoteikts putns, zvirbuļa lielums, aug garumā līdz 15-19 cm ar ķermeņa masu aptuveni 25 g, sievietes nekādā veidā neatšķiras no vīriešiem. Pieaugušā putna krāsu dominē olīvkrāsa vai brūngana krāsa ar sarkanvīru, krūtis ir gaišāka nekā mugurā, vēders ir sasmalcināts.

Uz mazas galvas, lielas, fāzētas, gandrīz melnas krāsas acis izceļas spilgti. Vidēja izmēra astes naktskrekli tur taisni. Kad viņi sēž uz zariem, plašas kājas ir plaši novietotas, un astes ir paceltas. Dziedāšanas laikā naktssērkociņi sarauc viņu astes un nepārtraukti priekšgala.

Nightingale lidojumā. Naktsveļa filiālē. Naktsveļa filiālē.

Naktskrēsli slepeni un piesardzīgi putni, ir diezgan grūti tos apskatīt tuvu. Nightingale zaudē modrību, kad viņš sāk savu sākotnējo dziesmu - maigu, melodisku vai asu un saraustītu.

Nightingale dziesma ir kopumu skaņu kopums - ceļi, kas sastāv no dažādiem elementiem. Skaists un tīrs svilpe, ilgstošs dārdoņa, kurls dārdoņa, raksturīgs klikšķis, „ķekars”, „sasitiens”, kā arī croaking, squealing un rūkšana ar celtni. Briesmu gadījumā naktsklubs iekaro krākšanu.

Veco vīriešu vidū ir izcilu izcilību dziedātāji, kas nosaka visu meža kori. Neparastu naktsdziedātāju dziedāšanu var dzirdēt tikai naktī, kad nakts dziedātāji veic labāko repertuāru.

Vīrieši sāk dziedāt no maija sākuma, dažas dienas pēc lidojuma, un klusē tikai līdz jūnija vidum.

Dziedošā naktsklubs. Dziedošā naktsklubs. Dziedošā naktsklubs. Dziedošā naktsklubs.

Parastie naktskrekli ir tipiski migrējošie putni. Ligzdošanas zona sākas no Krievijas rietumu teritorijas līdz Jenisei. Diapazona dienvidu robeža šķērso Kaukāzu un Kazahstānas daļēji tuksnesi. Uz ziemeļiem attiecas Ural taiga un Krasnojarskas teritorijas teritorija.

Naktsveļa dod priekšroku mitrās un zemenēs jaukta tipa mežos, it īpaši meža ozolu mežos, mitrājās upēs un upēs. Liekas atrodas ēnainos un slapjos alksnis, vecākais, putnu ķirsis, sausserdis un blīvā zālaugā.

Nightingale arī piesaista pilsētas ainavas: laukumus un meža parkus, ar ezeriem, dīķiem un blīviem ceriņiem un vītolu.

Ziemošanas laikā naktskrāsas migrē uz Ziemeļameriku un Austrumāfriku, Saūda Arābiju un Dienvidu Irānu.

Nightingale, kamēr peldēšana mežā pavasarī, Ukrainas nacionālā rezerve "Khortytsya". Pirmā jaunā naktskluba peldēšanās.

Nakts uztura pamatā ir dzīvnieku barība: kāpuri, skudras, centipedes, zirnekļi, zemes vaboles, mušas, gliemeži un citi sauszemes kukaiņi, tostarp kaitēkļi.

Rudenī ēdienkartē parādās ogas un augu sēklas. Птенцы вскармливаются мелкими гусеницами.

Сразу по прилету в места гнездования самцы начинают свою песню. Первыми прилетают старые особи, занимают лучшие территории и расселяются на расстоянии 200-300 м друг от друга. Соловьиная песня привлекает самок и оповещает возможных конкурентов, что место занято.

Mātīte būvē ligzdu zālē vai krūmos, ne augstāk par 1,5 m virs zemes. Ligzdas sienas ir austas no zālāju kātiem un plānām zariņām, apakšā ir klāts ar papeles, vilna, pagājušā gada lapotne. Spraugu diametrs ir 11-13 cm, augstums - 7-10 cm.

Pavasara beigās sievietes ir no 3 līdz 7 skaistām, brūnām olīvām vai tumšām šokolādes olām, kuru izmērs ir 2x1,5 cm, un inkubācija ilgst 2 nedēļas, kamēr sieviete baro vīriešus.

Pēc cāļu parādīšanās tēviņi vairs nepiedāvā koncertus un pilnībā pievērš uzmanību ģimenes aprūpei. Cāļu cāļi ligzdā pavada apmēram 2 nedēļas, un visu laiku abi vecāki tos baro.

Vēl nav iemācījušies lidot, jaunieši izkļūst no ligzdas un trāpīgi pacelsies zemē zālienu biezokņos, kas joprojām ir viņu vecāku aprūpē.

Augusta sākumā ģimenes pārtrauc un pavada visu vasaras laiku, viesabonējot pa meža malām un upju palienēm. Centrālajā Krievijā septembra sākumā pazūd naktsveļa, mierīgi un nepārprotami lidojot uz ziemas dzīvokļiem.

Parastās naktsklubs. Nightingale neticīgs. Jaunais naktsklubs.

Parastā naktskluba vidējais dzīves ilgums ir 10 gadi.

Nakts putns: dzīvesveids, barošana un audzēšana, kur putnu ziemas

Nightingale tiek uzskatīta par putnu ar skaistāko dziedāšanu. Savā dziesmā var vienlaikus dzirdēt noklikšķināšanu, svilpināšanu un dārdošanos, kas, apvienojoties, veido brīnišķīgu melodiju. Nightingale dziesmu ir grūti sajaukt ar kādu citu. Bet ārā putns ir pilnīgi neuzkrītošs.

Šis raksts stāsta, kā šis dzīvais putns dzīvo, ko tas baro un kādas iezīmes tas pats.

Nightingale pieder Drozdova ģimenes putniem. Kad cilvēks dzird šo putnu dziesmu, viņš uzskata, ka naktskrekls izskatās tik skaists kā dzied.

Faktiski putns izskatās diezgan neuzkrītošs, un tam nav spilgtas spalvas. Naktsklubs ir neliels. Putns iet uz mazām, plānām kājām.

Katra pirksta galā ķepam ir naga, kas palīdz putnam turēties pie zariem. Acis, piemēram, melnas un lielas krelles.

Krāsa ir atkarīga no putna veida. Kopējā naktsklubā ir galvenokārt monotonu plūmju, brūnu olīvu vai brūna krāsa. Neliela daļa kakla un vēdera ir krāsota baltā krāsā. Sānu un krūšu krāsas ir krāsotas, kas ir nedaudz tumšākas par pamatkrāsu.

Aste ir sarkanā krāsā, un forma ir taisna. Bet ir arī cilvēki, kuriem beigās ir noapaļota astes forma. Dažām krūšu daļā esošajām sugām ir zilas, oranžas vai melnas spalvas. Piemēram, naktsklubā - sarkanā krāsā ir sarkana kakla.

Putns gandrīz nemaina spalvas krāsu visu gadu.

Sievietēm un vīriešiem izskats ir gandrīz vienāds. Dzimumu var atšķirt tikai ar spilgtāku vīriešu krāsu.

Nepilngadīgie ir plankumaini vai plankumaini, kas nepieredzējušiem putniem palīdz apvienoties ar vidi un paslēpt no plēsējiem.

Putna svars ir neliels un sasniedz 25 gramus, un pieaugušais aug 20 cm garumā, bet spārnu spārns ir 29 cm, ar garumu tikai 9 cm.

Naktssugu sugas un biotopi

Atkarībā no naktskluba veida, to var atrast dažādās pasaules daļās.

  • Siltajā sezonā dzīvo Eiropā un Sibīrijā.
  • Sarkanā nakts tērps, kas dzīvo Sibīrijā un Tālajos Austrumos.
  • Zilās sugas dzīvo Ob baseina reģionā, kā arī Okhotskas un Japānas jūras krastos.
  • Svildzinošais nakts skats atšķiras ar īsāku dziedāšanu un dzīvi Sibīrijas dienvidu daļā, kā arī no Kamčatkas līdz Sahalīnam.

Visas sugas, kas dzīvo vietās ar aukstu ziemu, aizved no Krievijas uz siltām valstīm.

Naktsveļa ir atrodama mežos, kā arī malās ar blīvu, krūmu veģetāciju. Putni piesaista parkiem, kur aug vītoles un ceriņi, kas atrodas netālu no ūdenstilpēm.

Ja putnam patīk dzīvotne, tad jūs varat dzirdēt brīnišķīgu melodiju 10-15 metru attālumā no tās mājām.

Putnu dziedāšana

Ja ligzdas ir tuvumā, tad jauniešiem un vecajam naktsklubam vajadzētu dziedāt kārtas. Mežā bieži vien var dzirdēt naktsklubu kori, kurā ir vairāk nekā 40 cilvēku. Šajā gadījumā tikai pieredzējis dziedātājs ir tiesīgs sākt savu melodiju.

Ja jaunais naktsdziedātājs sāks dziedāt, jo vairāk pieredzējušu viņu pamet vai sāk dziedāt skaļāk. Ja kaimiņi dzīvo tālu viens no otra, tad katram ir laiks dziesmai.

Jaunieši dzied iniciāli, pakāpeniski apgūstot šo mākslu no pieredzējušiem šī putna pārstāvjiem.

Putns tiek uzskatīts par ļoti slepenu un bieži vien slēpjas. Ja jūs esat laimīgs, jūs varat redzēt to augstu kokā, kura noka ir plaši atvērta dziedāšanas laikā. Nightingale mīl dziedāt visu diennakti.

Īpaši atšķirīgu putnu melodiju var dzirdēt naktī., jo nav trokšņa. Naktsdziesmas dziesmā ir arī daži signāli.

Ja viņš apvienos vairākus signālus vienā dziesmā, tas nozīmēs vislielāko trauksmi.

Tiek uzskatīts, ka kopīgajam naktsdziedājumam ir vairāk melodiska dziedāšana, bet cita veida dziesmas ietekmē dvēseli un sirdi.

Ģimenes izglītība un pavairošana

Šie putni dzīvot pāros. Pirmās dienas pēc lidojuma viņi atpūšas un pierod pie jaunās dzīvotnes un pēc tam meklē savu otro pusi. Vīrieši sāk dziedāt dienu un nakti, lai piesaistītu sievietes, tikai reizēm atnākot ēst.

Lai piesaistītu sievietes, vīriešu pārstāvis aizņem dažādas pozas, atver astes, pazemina spārnus, sēž. Savukārt sieviete sāk svilpošanu rītausmā, lai vīrietis viņai pievērstu uzmanību.

Tiklīdz pretējā dzimuma pārstāvji ir izvēlējušies viens otru, sieviete pacelsies, un vīrietis spēlē ar viņu, cenšoties, padarot skaņas, kas izskatās kā krēmi.

Kad pāri veidojas, sieviete sāk veidot ligzdu, un vīrietis turpina dziedāt. Tādējādi viņš informē pārējos naktsdziedniekus, ka tā ir viņa teritorija un sieviete.

Par ligzdas celtniecību sieviete izvēlas vietu netālu no rezervuāriem. Naktskrekli veido ligzdas uz krūmiem, kuru augstums ir 1 metrs, bet vairumā gadījumu uz zemes vai uz sausām lapām.

Putna caurums nav izvilkts, bet tikai nedaudz padziļinās meža pakaišā, grābjot lapas. Ligzdas malas ir sausu lapu līmenī, un tās diametrs ir 11–13 cm, un tā augstums ir aptuveni 10 cm.

Lapas izplatās uz grunts, ligzdas malas ir izklātas ar grīšļa un zālaugu stublājiem. Putnam jāveido ligzda aptuveni nedēļu.

Tad sieviete liek un inkubē olas, un vīrietis turpina dziedāt. Olu skaits parasti nepārsniedz 4-6 gabalus. Olas ir brūnās olīvās. Nākamās mātes inkubējamās olas apmēram 2 nedēļas.

Vīriešu dziesmas izbeigšana nozīmē, ka cāļi ir izšķīlušies, un viņš vairs nevēlas piesaistīt uzmanību. Vīrietis ir rūpējas tēvs, jo palīdz sievietei cāļu māsai.

Viņš meklē pārtiku bērniem.

Par cāļu vecākiem aprūpi 2 nedēļas, jo bērni joprojām nevar lidot un nodrošināt sevi ar pārtiku. Cāļi pārvietojas ar kājām, neatstājot tālu no ligzdas un īpaši rūpējoties. Augusta beigās bērna spārni kļūst spēcīgi, un viņi ar saviem vecākiem lido siltās malās.

Vidēji naktsdzīve ir 3-4 gadi. Gūstā putni dzīvo daudz ilgāk un labos apstākļos var dzīvot līdz 7 gadiem.

Naktsdzīvei paredzētā maltīte ietver:

  • Mazie kukaiņi, piemēram, zirnekļi, skudras, kāpuri, vaboles.
  • Nelielā daudzumā graudaugu.
  • Mīksto ogu un augļu mīkstums.

Naktskrekli nebrīvē

Šie brīnišķīgie putni viņiem var būt nedabisks. Agrāka naktsveļa zveja bija pat aizliegta ar likumu. Viņi pavasarī noķer kopīgu naktsklubu barbariski. Nozvejotais putns ir sasiets spārnu apgabalā, un viņi sāk mācīt viņus dzīvot nebrīvē. Sākotnēji putns atsakās dziedāt, bet tad mazliet, kļūstot ērts un atsvaidzināts, sāk savu dziesmu.

Putni ātri pierod pie šūnām, bet padara to pilnīgi manuālu. Lai ierobežotu naktsklubu, ir nepieciešams parādīt daudz pūļu. Būrim jābūt plašam. Bet, lai novērstu putnu aptaukošanos, vislabāk ir to saglabāt putnkopībā.

Pirmajās dienās pēc nozvejas naktskrekls mēģina izvairīties un cīnās pret būrī. Tādēļ, lai novērstu traumas, būris sākumā ir pārklāts ar audumu. Kautri cilvēki dziedēs tikai būrī, kas pārklāts ar baltu drānu.

Pārtika nebrīvē

Putni nebrīvē ēd:

  • Mealy tārpi apmēram 8 gab. Dienā.
  • Ant olas.
  • Sasmalcinātas vistas olas.

Tad uzmanīgi injicē diētā: salāti, rīvēti burkāni, vārīta gaļa sasmalcinātā veidā. Tiklīdz naktsklubs ir pieradis dzīvot nebrīvē, tas tiek pārnests uz gatavu ēdienu ar vitamīniem un minerālvielām.

Kas kādreiz ir dzirdējis naktsdziesmas dziesmu, iemīlēja viņu dzīvē. Bet neaizveriet šos brīnišķīgos putnus būrī. Ja jūs patiešām vēlaties izbaudīt lielo naktsdziesmas melodiju, labāk ir atteikties no dienas un doties mežā, lai dzirdētu šī brīnišķīgā putna dziedāšanu.

Nightingale: putni ar neuzkrītošu izskatu, bet dziedāšanas talanti

Skatīt: Southern Nightingale - Luscinia megarhynchos un Common Nightingale - Luscinia luscinia
Ģimene: Drozdovye, lidaparāti
Squad: Zvirbuļi
Klase: Putni
Tips: Akords
Apakštips: Mugurkaulnieki
Dzīves ilgums: 8 - 12 gadi

Nightingale nepiesaista ārējos datus, bet pārsteidz viņa dziedāšanas prasmes

Pašlaik dabā ir 13 nakts zivju sugu sugas, no kurām divas ir populārākās: dienvidu (dzīvo Āfrikā, Āzijā un Eiropā) un kopīgo vai austrumu naktsklubu (tās biotops ir Austrumeiropa un Rietumsibīrija). Fotogrāfijā - parastais nakts tērps

Iespējams, neviens putns nav veltīts tik daudziem dzejoļiem un darbojas kā nakts tērps. Un laba iemesla dēļ. Viņa dziedāšana pārsteidz ar dažādiem repertuāriem, skaņas un balss spēkiem.

Tajā pašā laikā ir pilnīgi pārsteidzošs redzēt šo nezināmo mākslinieku pēc brīnišķīgas darbības uzklausīšanas. Nightingale nepiesaista ārējos datus, bet pārsteidz viņa dziedāšanas prasmes.

Turklāt nakts dziesmas dzird pavasara ierašanos un dabas ziedēšanu, no kuras tā kļūst siltāka dvēselē.

Dienvidu naktsklubs, putns. Lielais fotoattēls parāda šo pārstāvi. Tas atšķiras no parastās nedaudz gaišākas krāsas un biotopu.

Dzīvotne

Pašlaik dabā ir 13 nakts zivju sugu sugas, no kurām divas ir populārākās: dienvidu (dzīvo Āfrikā, Āzijā un Eiropā) un kopīgo vai austrumu naktsklubu (tās biotops ir Austrumeiropa un Rietumsibīrija). Naktsveļa ir migrējoši putni.

Ziemā viņi lido prom no mājām, kaut kur uz ziemeļiem no Āfrikas, dienvidu Irānas, Arābijas. Tie atgriežas aprīļa vidū, kad lapās sāk parādīties koki un kukaiņi rāpjas. Ja kāds nezina, kas izskatās kā nakts putns - fotogrāfijas sniedz priekšstatu par to.

Interesanti Vīrieši atgriežas mājās pirms sievietēm. Atrodot piemērotu teritoriju, naktsklubs to paziņo ar daudzsološas dziesmas palīdzību.

Vienkāršs izskats ļauj veiksmīgi slēpt biezos biezokņos. Nightingale dzīvoja vieni, viņš ir slepens un piesardzīgs

Raksturīga

Naktskolai, kuras fotoattēlam un aprakstam piemīt nekonkrēts izskats, bet satriecošas dziedāšanas īpašības, ir šādas īpašības:

  • Naktsveļa masa sasniedz 25 g un garums - 18 cm. Viņš ir tikai nedaudz lielāks nekā zvirbulis.
  • Aplūkojot naktsklubu, jūs nekad domājat, ka tas ir viens no labākajiem putnu dziedātājiem. Tās biezums visbiežāk ir šokolādes krāsā ar pelēkajiem elementiem. Bet izceliet lielās melnās acis.
  • Vienkāršs izskats ļauj veiksmīgi slēpt biezos biezokņos. Nightingale dzīvoja vieni, viņš ir rezervēts un piesardzīgs.

Nightingale repertuārs ir diezgan plašs. Savā arsenālā ir 12 ciltis (t.i., dziesmas elementi), ko var atkārtot un aizstāt

  • Nightingale kļuva slavena ar savu ārkārtas dziedāšanas prasmi. Viņš sāk dziedāt dažas dienas pēc atgriešanās mājās un dzied visu nakti.
  • Nightingale repertuārs ir diezgan plašs. Savā arsenālā ir 12 ciltis (t.i., dziesmas elementi), ko var atkārtot un aizstāt. Atkarībā no noskaņojuma vai laika apstākļiem, naktsdziesmas dziesma var būt skumji vai jautri. Ar savu dziedāšanu viņš arī brīdina par nākamo briesmām, atskan trauksme.
  • Naktskluba koncerts ilgst stundas, tāpēc putns ieņem komfortablu pozu: tas sēž zemā zariņā, mazliet paceļas, piekārst spārnus, nedaudz paceļ astes un sāk ielej.

Interesanti Young nightingales pieņem vecāku dziedāšanas prasmes, imitējot viņu sniegumu. Tāpēc bieži vien nav tālu no viena naktsdzīve, ko cits apmetas, un tad trešo. Un sākas nakts treniņi.

Naktskluba nakts dzīve ir veltīta dziedei un dienas gaitai, lai meklētu pārtiku. Viņš iet uz zemes, raking lapas un kaudze, saņem kāpuri, bugs, tārpi, zirnekļi, kāpuri un citas dzīvās būtnes. Naktskrekls ir spilgts putns, tāpēc tas var noķert laupījumu

Naktskluba nakts dzīve ir veltīta dziedei un dienas gaitai, lai meklētu pārtiku. Viņš iet uz zemes, raking lapas un kaudze, saņem kāpuri, bugs, tārpi, zirnekļi, kāpuri un citas dzīvās būtnes. Naktskrekls ir spilgts putns, tāpēc tas var noķert laupījumu. Vasarā ptah diēta tiek papildināta ar nobriedušām ogām un augļiem, īpaši nakts vecākiem.

Līdz rudenim naktsklubu barošana kļūst intensīvāka, tāpēc putns cenšas uzkrāt taukus uz ilgu lidojumu uz ziemu.

Interesanti Nightingale barojas ar kukaiņu kaitēkļiem, kas kaitē zaļumiem un kokiem, tāpēc taupa augus no nāves, sniedzot lielisku kalpošanu visai cilvēcei.

Bird Nightingale. Foto dziedāšana nenozīmē, bet raksta beigās ir video ar skaistu naktsdziesmas sniegumu

mājās

Naktsveču medīšana Krievijā no pagājušajiem gadsimtiem bija ļoti populāra, tāpēc 19. gs. Beigās pat stājās spēkā likums, kas aizliedz pavasara putnus. Tagad šī stunda nav tik izplatīta, bet joprojām ir mīļotāji, kas šos mazos dziedātājus uztur mājās.

Pirmajās dienās pēc ierašanās mājās ir jāsaņem nakts tērps ne vēlāk kā maija pirmajā nedēļā. Līdz tam laikam viņiem nebūs laika, lai izveidotu pāri.

Naktsklubs ir bezmaksas putns, kas nav pieradis dzīvībai nebrīvē, tāpēc tas ir ļoti nobijies ar jaunu māju. Pirmo reizi viņš var cīnīties būrī.

Būrim, kas atrodas naktsklubā, jābūt īpašam - ne ar dzelzi, bet ar koka stieņiem, ar auduma virsmu, lai vientuļnieks nekaitētu sev. Ieteicams arī segt māju ar gaišu drānu, lai cilvēki nebaidītos no putna.

Pakāpeniski putns pieradīs pie nebrīvē un atceras dziedāšanas spējas. Jau otrajā - trešajā dienā jūs varat dzirdēt naktsdzīveļļas, kas nāk no jūsu dzīvokļa. Mājās, naktsklubs, tāpat kā savvaļā, dzied līdz jūlijam.

Daži amatieru ornitologi dod priekšroku, lai nightingales saglabātu tikai pāris mēnešus - kamēr viņi dzied, un vasaras vidū tie ir brīvi.

Savvaļā, naktsklubs var dzīvot līdz 12 gadiem un mājās - tikai 2 - 3 gadi

Kā ēdiens naktsklubs būs kā miltu tārpi un ant olas. Ja visu gadu plānojat uzturēties naktsklubā, rudenī ir pienācis laiks pāriet uz īpašu ēdienu - maisījumu kukaiņu ēšanas putniem. Arī viņa uzturs ietver rīvētus burkānus ar maltu baltu rīvmaizi, un viņa iecienītākās skudras olas kā galveno ēdienu.

Ar pienācīgu apkopi un aprūpi līdz decembrim naktsklubs atkal sāks dziedāt, sākumā mierīgi, un ar pirmajām pavasara dienām - pilnā spēkā. Labs saimnieks nebrīvē naktsklubā var dzīvot vairākus gadus.

Kā izskatās naktskrekls?

Nightingale ir slaids un vājš ķermeņa uzbūve. Nenoteikts putns, zvirbuļa lielums, aug garumā līdz 15-19 cm ar ķermeņa masu aptuveni 25 g, sievietes nekādā veidā neatšķiras no vīriešiem. Pieaugušā putna krāsu dominē olīvkrāsa vai brūngana krāsa ar sarkanvīru, krūtis ir gaišāka nekā mugurā, vēders ir sasmalcināts.

Uz mazas galvas, lielas, bumbiņas, gandrīz melnas krāsas acis izceļas spilgti. Vidēja izmēra astes naktskrekli tur taisni. Kad viņi sēž uz zariem, plašas kājas ir plaši novietotas, un astes ir paceltas. Dziedāšanas laikā naktssērkociņi sarauc viņu astes un nepārtraukti priekšgala.

Nightingale lidojumā. Naktsveļa filiālē. Naktsveļa filiālē.

Naktsveļas paradumi un dziedāšana

Naktskrēsli slepeni un piesardzīgi putni, ir diezgan grūti tos apskatīt tuvu. Nightingale zaudē modrību, kad viņš sāk savu sākotnējo dziesmu - maigu, melodisku vai asu un saraustītu.

Nightingale dziesma ir kopumu skaņu kopums - ceļi, kas sastāv no dažādiem elementiem. Skaista un tīra svilpe, ilgstoša rēkšana, nedzirdīgi dauzieni, raksturīga klikšķi, "ķekars", "saspiešana", kā arī craaking, squealing un rūkšana ar celtni. Briesmu gadījumā naktsklubs iekaro krākšanu.

Veco vīriešu vidū ir izcilu izcilību dziedātāji, kas nosaka visu meža kori. Neparastu naktsdziedātāju dziedāšanu var dzirdēt tikai naktī, kad nakts dziedātāji veic labāko repertuāru.

Vīrieši sāk dziedāt no maija sākuma, dažas dienas pēc lidojuma, un klusē tikai līdz jūnija vidum.

Dziedošā naktsklubs. Dziedošā naktsklubs. Dziedošā naktsklubs. Dziedošā naktsklubs.

Kur atrodas naktsklubs

Parastie naktskrekli ir tipiski migrējošie putni. Ligzdošanas zona sākas no Krievijas rietumu teritorijas līdz Jenisei. Diapazona dienvidu robeža šķērso Kaukāzu un Kazahstānas daļēji tuksnesi. Uz ziemeļiem attiecas Ural taiga un Krasnojarskas teritorijas teritorija.

Naktsveļa dod priekšroku mitrās un zemenēs jaukta tipa mežos, it īpaši meža ozolu mežos, mitrājās upēs un upēs. Гнездовья располагаются в тенистых и влажных зарослях ольшаника, бузины, черемухи, жимолости и в густом травостое.

Также соловья привлекают городские ландшафты: скверы и лесопарки, с озерами, прудами и густыми зарослями сирени и ивняка.

Ziemošanas laikā naktskrāsas migrē uz Ziemeļameriku un Austrumāfriku, Saūda Arābiju un Dienvidu Irānu.

Nightingale, kamēr peldēšana mežā pavasarī, Ukrainas nacionālā rezerve "Khortytsya". Pirmā jaunā naktskluba peldēšanās.

Kādi naktskrekli ēd

Nakts uztura pamatā ir dzīvnieku barība: kāpuri, skudras, centipedes, zirnekļi, zemes vaboles, mušas, gliemeži un citi sauszemes kukaiņi, tostarp kaitēkļi.

Rudenī ēdienkartē parādās ogas un augu sēklas. Nestlings tiek barots ar maziem kāpuriem.

Naktsveļa un ogas. Nightingale ar laupījumu. Nightingale ar laupījumu. Nightingale ar laupījumu. Naktsveļa un ogas. Nightingale un lidojošs lidot: ēst vai neēst.

Skatiet videoklipu: Ingmārs Līdaka par grāmatu "Putnu dziesmas" (Februāris 2020).

Загрузка...
zoo-club-org