Putni

Migrējošie putni: bērnu vārdi, apraksts, saraksts

Temperatūras samazināšanās un parastās pārtikas trūkums padara putnus pametus parastās dzīves vietas ziemā, tāpēc daudzas putnu sugas ir migrējošas.

Šādu putnu saraksts ir milzīgs, bet ir skaidri jāzina, kas ir migrējošie putni, kurus var saukt par nosacīti migrējošiem, un kas vienmēr ir mazkustīgi.

Attēli ar bērnu vārdiem, kas ziemā attēlo putnus, kuri peld no dienvidiem, visbiežāk ir celtņi. Taču liels skaits putnu atstāj biotopu, izņemot šos putnus, un tie nekavējoties nenotiek, bet katrai sugai noteiktā laikā.

Daži migrējošie putni: attēli ar vārdiem un norāde par lidojumu secību uz dienvidiem

Pirms visiem izbrauciet no putna dzīvesvietas, kuras pārtikas produkti ir tikai kukaiņi. Tas ir loģiski, jo tas ir kukaiņi, kas sāk slēpt vai mirt ar aukstā laika sākumu.

Migrējošo vāģi, foto


Aiz tām, spalvas skriežas uz dienvidu malām, kuru pārtika ir ziedi, sēklas, augļi. Viņi to dara nedaudz vēlāk, nekā kukaiņi, tas ir saprotams: augļi un sēklas ir pieejamas pārtikai ļoti ilgu laiku, līdz tas ir pilnīgi auksts un uz zemes nav cieta sniega seguma.


Starp putniem, kas barojas ar augu vai “dzīvu” pārtiku uz sauszemes, var novērot arī nosacītu migrāciju. Piemēram, tie ir jays un waxwings: jo vairāk dienvidu viņi dzīvo, jo retāk viņi atstāj savu biotopu ziemā.

Slaveni migrējošie putni: attēli, nosaukumi, galvenās ziemošanas vietas

Kopīgais gurķis. No Vidusāzijas un Sibīrijas šie putni steidzās uz Sahāras dienvidu daļu Āfrikā. No Anglijas un Ziemeļeiropas gurķi lido uz Dienvidāfriku, pat sasniedzot Dienvidāfriku.
Starlings Krievijas, Ukrainas un Skandināvijas lidojumi uz dienvidiem no Eiropas. Dažreiz ziemas laikā tie rada lielas neērtības dienvidu Eiropas valstu iedzīvotājiem. Piemēram, Itālijā ziemas mēnešos viņi ir tik trokšņaini, ka tie bloķē transportu pilsētās.
Ja runājat celtņito lidojumu diapazons ir ļoti plašs. Kaukāzs, Nīlas ieleja, Indijas ziemeļi un rietumi, Irāka - tās nav visas celtņu ziemošanas vietas.
Naktsveļa gandrīz visi no tiem lido uz Āfriku ziemai, galvenokārt uz rietumiem, bet viņi cenšas apstāties valstīs, kas atrodas uz dienvidiem no ekvatora.
Gulbis - lielākais putns, kas dzīvo uz ūdens, un lielākais migrējošais putns. Ziemā krievu gulbji lido uz Vidusjūras un Kaspijas jūru, uz dienvidiem no Āzijas krastiem.
Norītun visas to šķirnes ir migrējošas. No Rietumiem viņi lido ziemā Subsahāras Āfrikā, austrumos - Ķīnā un zonās, kas atrodas blakus Himalajai.
Rooksdzīvo gandrīz visu Eirāziju no Skandināvijas līdz Klusā okeāna piekrastei, lidot ziemā ir samērā tuvu. Krievijas rooks skriejas uz Turciju, no Eiropas - uz Itāliju un Franciju, Volgas reģionu - galvenokārt uz Kazahstānu.
Skatieties video par migrējošiem putniem.

Slaveni migrējošie putni. Nosaukumi dažādu vecumu bērniem

Tātad tikai migrējošiem putniem jānodod tikai tie, kas ziemas periodā pārceļas uz siltām valstīm. Fakts ir, ka šīs radības ir siltas asinis (41 grādi - vidējā ķermeņa temperatūra). Tāpēc viņi var brīvi uzturēt aktīvas pozīcijas ziemā. Bet problēma ir tā, ka ne visi no viņiem aukstajā sezonā var iegūt pārtiku, jo zemes virsmas aizsegs sasalst, un debesīs iedzīvotājiem ir daudz jāēd, jo patērētā enerģija ir daudz augstāka par siltā sezonā atļauto līmeni. Tas ir iemesls, kāpēc atvadīšanās no dzimtenes un lidojums uz valstīm ar siltu klimatu.

Pārskatītās grupas pārstāvji ir: norīt, lāča, dziesmu strazds, ķekars, robins, oriols, meža zirgs, redstarts, melngalvju zaķis un daudzi citi. Līdztekus migrējošiem putniem ir arī apmetušies (saglabājas līdz ziemai viņu dzimtajās zemēs) un nomadu (veicot lidojumu atkarībā no sezonas smaguma), debesu iedzīvotājiem. Turpmāk aprakstīti un iepazīstināti ar migrējošo putnu fotogrāfijām ar bērniem.

Kādā kārtībā putni lido prom?

Jāatzīmē, ka putni pamazām pamet mājas. Sabiedrībā tika konstatēts, ka migrējošie putni (bērnu vārdi ir norādīti zemāk), kas barojas ar kukaiņiem (kukaiņiem), ir pirmie, kas atver spārnus. Ir svarīgi atzīmēt, ka šādas radības mēdz dziedāt ļoti labi.

Daudzu gadu ilgā pētījuma laikā tika atzīmēts, ka migrējošie putni (skatīt bērnu vārdus, skatīt zemāk minēto putnu sarakstu), piemēram, Swift un Swallow, kļūst par sākotnējo saikni atvadu sezonas atklāšanā ar vietējām malām. Tad ūdensputni (piemēram, gulbji) lido uz dienvidu valstīm. Un tas nav pārsteidzoši, jo visi ūdenstilpes bez izņēmuma ir noklāti ar ledus segumu tūlīt pēc negatīvās temperatūras indikatoru nozīmīguma. Nākamais ir krāns, kas lido prom (tas notiek pirmā rudens mēneša sākumā), kam seko rook.

Pēdējā saite šajā sarakstā ir zosis un pīles (pēdējās atstāj malas vēlāk nekā citas). Ir daudzi gadījumi, kad pīles izvēlējās lidot uz dienvidu valstīm, bet palikt savās vietās. Bet šī parādība notiek tikai tad, ja tiek izslēgta viņu mājokļa, dīķa iesaldēšana. Tāpēc ir kļuvis populārs to cilvēku vidū, kuri pīles pārnēsā salnām un ziemā.

Galvenās atšķirības starp migrējošiem un klīstošiem putniem

Migrējošie putni (bērnu vārdi (vidēja grupa): rook, gulbis, pīle, naktsdziedze, cūciņa un citi) tiek izskatīti ļoti detalizēti. Joprojām ir tikai jāsastāda atšķirības starp tām un klīstot dzīvās būtnes. Tātad migrējošie putni jebkurā gadījumā dod priekšroku atstāt savu dzimteni ar aukstā laika sākumu, neatkarīgi no dažādiem apstākļiem. Viņiem ir lidojums gēnu līmenī, tāpēc šajā gadījumā nav iespējams pretoties dabai.

Migrējošie putni (bērnu vārdi) ir koksne, pika, dzenis, lazdas, melnā strazda, smaile, jay, titmouse un daudzi citi.

Nomadu putni paši nosaka, vai viņi lidos uz dienvidu valstīm vai nē. Šis lēmums ir atkarīgs no laika apstākļiem vietējās zemēs. Ja ziema solās būt silta, tad šīs grupas džungļi, sēnes, shuras, vērpiņi, rieksti un citi pārstāvji labprāt pavadīs ziemu ziemā. Un, ja viņi izjūt tuvojošā gada laika smagumu, viņi neapšaubāmi lidos uz siltu zemi (piemēram, zvirbulis, visticamāk, paliks tās teritorijā, ja tās dzīvesvieta ir Krievijas Eiropas daļa, Centrālāzijas gadījumā tā lidos uz tālu Indiju) .

Attiecīgo putnu lidojumu principi

Pateicoties zinātnes attīstībai, ir savākta ievērojama informācija par putnu lidojumu. Šajā sadaļā jums vajadzētu uzzināt, kā putni ir orientēti un kā ganāmpulkas veidojas lidojuma laikā.

Absolūtai attiecīgo radību navigācijai tālsatiksmes lidojumos tiek vadīts zemes magnētiskais lauks. Tas nozīmē, ka strazds var atgriezties no dienvidu valstīm uz savu dzimteni tikai tāpēc, ka apzinās ziemeļu magnētisko polu virzienu, turklāt tas var brīvi noteikt tās atrašanās vietu, kā arī virzienu, kas nepieciešams, lai atgrieztos.

Iepakojuma veidošanās notiek ļoti interesantā veidā, jo tās gaišo un tumšo elementu dinamikai šajā procesā ir galvenā loma. Faktiski putni saglabā noteiktu blīvuma līmeni, kas nepieciešams, lai savās kaimiņvalstīs savāktu nepieciešamo informāciju, izmantojot pazīmes un darbības, kas izveidojušās gēnu līmenī.

Migrējošie putni. Bērnu vārdi. Rook kā slavenākais šīs grupas debess iedzīvotājs

No milzīgā migrējošo putnu skaita rook ieņem īpašu vietu. Tāpēc cilvēki viņu sauc par ziemas vēsturi. Šis debess iedzīvotājs ierodas līdz marta vidum un atstāj savas mājas tikai vēlu rudenī (oktobra beigās vai novembra sākumā).

Interesanta bruņu iezīme ir spēja atdarināt cilvēka runu, un tas ir viens no iemesliem, kāpēc viņš ir tik ļoti godināts sabiedrībā. Pieauguša putna garums ir aptuveni 45 centimetri, bet jūsu svars svārstās no 310 līdz 490 gramiem. Vizuāli rook atgādina vārnu, bet tā atšķirība ir spalvu relatīvajā plānumā un virsmā, kas ir apveltīta ne tikai ar melnu krāsu, bet arī ar violetu nokrāsu.

Putna knābis ir ļoti plāns, bet taisns. Šāda ierīce ļauj viņam viegli iegūt pārtiku no dažādām vietām (piemēram, viņi var viegli atļauties saņemt pārtiku no zemes). Barībā barības ir pilnīgi picky, viņi ēd sliekas, grauzējus utt.

Attiecībā uz ieguvumiem sabiedrībai, kas rada attiecīgos putnus, tas neapšaubāmi ir liels, jo rooks ir aktīvs floras kaitēkļu ēdējs. Starp tādiem kāpuriem, bugs, grauzējiem un citiem. Un tas ir vēl viens iemesls, kāpēc cilvēki crazy par rooks.

Norīt kā vienu no visizplatītākajiem migrējošajiem putniem

Visticamāk, ja nebūtu pierādījumu, neviens nebūtu domājis, ka šāds mazs un trausls putns spēj aptvert lielus attālumus. Bet tas ir taisnība, turklāt norīšanas process šo procesu veic divreiz gadā. Lai gan jāatzīmē, ka lidojums viņai rada lielu apdraudējumu, tāpēc norij bieži vien nesasniedz galamērķi (visa ganāmpulka var nomirt). Parasti šī situācija notiek nelabvēlīgos laika apstākļos.

Attiecīgais putns izskatās patiesi nevainojams, jo tā garenie spārni un skaidrs astes griezums veic savu darbu. Ir svarīgi atzīmēt, ka norīt ir ideāls debesu iedzīvotājs, jo šis putns ir reti redzams uz zemes. Interesanti, ka lidojuma laikā viņa var gulēt, ēst un pat mate.

Lieku sugu daudzveidība ir ļoti plaša: dabā ir aptuveni 120 sugas. Šie debesu iedzīvotāji ātri pierod pie jaunajiem apstākļiem, tāpēc tos var atrast visur, izņemot Austrāliju un Antarktīdu. Norij barojas tikai no kukaiņiem, izvedot tos no zemes vai atrodot tos koku mizā.

Nightingale un viņa dzīves raksturs

Kā redzams no raksta, visām migrējošajiem putniem (bērnu vārdiem var atrast lasīšanas procesā) ir būtiskas atšķirības. Pēdējais kandidāts pret atlīdzību ir nightingale, kas pazīstams kā liels dziedātājs.

Kāpēc dziedās nakts tērps? Fakts ir tāds, ka tieši šajā procesā putns pilnībā aizmirst par visām briesmām, kas to apdraud. Viņa vienkārši nokrīt savus spārnus un bauda savu mākslu (lieliski, ja cilvēks var iegūt līdzīgu rezultātu no dziedāšanas!).

Ziemā šis debess iedzīvotājs lido Ziemeļāfrikas virzienā un atgriežas pavasarī. Kā likums, aprīļa vidū jau ir iespējams noskatīties naktsklubu, jo tieši šobrīd parādās pirmie kukaiņi - un putns var pilnībā ēst. Naktsveļa sver diezgan daudz, tikai 25 gramus, un tās krāsa ir ļoti tumša ar brūngani pelēku nokrāsu. Tāpēc putns izskatās miniatūrs, un pat netic, ka tas spēj veikt tālsatiksmes lidojumus.

Kas paliek pie mums?

Daudzi putni lido nekur un paliek pie mums ziemā. Tie ietver tos, kas, izņemot kukaiņus, var sēklas, graudus, ogas un maizes drupatas. Starp tādiem hibernējošiem putniem ir pazīstamie zvirbuļi un burvji, baloži un vārnas, bullfinches un krūtis.

Ziemā mežā jūs varat dzirdēt, cik lielā mērā mežacūkas klauvē pie stumbra. Viņš nebaidās no aukstā laika, bet viņš saņem barību kāpuru un kukaiņu veidā, kas kaitē kokam no mizas. Līdztekus meža māsai, viņš arī dara labu darbu citiem putniem un maziem dzīvniekiem, dobi dobumos - mājās, kurās jauni nomnieki nokārtojas.

Koka grāvis neatstāj savu zemi, jo viņam ziemas mežā ir daudz pārtikas - viņš ēd priedes adatas.

Melnās grāvju un lazdu gropes, kurām pārtika ir kadiķu ogas un pumpuri, kā arī alkšņu auskari, nebūs izsalkuši.

Vai jūs zināt?! Klests ne tikai jūtas labi ziemā, ēdot egles rogas no konusa. Viņš joprojām spēs sevi ligzdot aukstumā un paaugstināt pēcnācējus.

Neatkarīgi no tā, kā ziemošanas putni tiek pielāgoti ziemai, mūsu un jūs uzdevums ir palīdzēt viņiem izdzīvot aukstajā sezonā. Sakārtot maltītes putniem var izmantot barotavas. Ja jūs katru dienu ielej graudu un maizes drupatas, putni pierod pie barošanas vietas un iepriecinās jūs ar izskatu, ierodoties pusdienās.

Gada laikā ir pat īpaša diena, kad barotavā vai putnu mājā jābūt pakārtotai. Galu galā, šajā dienā visi putni svin savu atvaļinājumu. Kad tieši tas tiek svinēts? Uzziniet par to šeit.

Tas ir, kā jūs varat īsumā un interesanti pastāstīt par putnu draugiem. Un es ierosinu pabeigt projektu ar dzejoli tēmā:

Barojiet putnus ziemā.

Ļaut no visiem

Viņi lidos uz jums kā mājās

Saites uz lieveņa.

Māciet putnus aukstumā

Tam nebija jābūt bez dziesmām

Mēs satiekam pavasari.

Tajā es atvados no jaunu atklājumu vēlmēm.

Krievu migrējošie putni

Migrējošie putni ir liela grupa, kas ietver nomadu un mazkustīgo dzīvnieku apakšgrupas. Visi no viņiem nav atstājuši valsti ziemā. Lai nodrošinātu labāku barošanu, tikai nomadu putni var lidot īsos attālumos. Taču tā nav sezonāla dzīvesvietas maiņa, bet tikai pagaidu pārvietošana. Krievijā zīlītes, rieksti, džinsi, vēršiņi, sēnes, vaļasprieki, krustiņi utt.

Sēdus putni ir interesantāki, jo viņi gandrīz nekad neceļo no savas dzīvesvietas savā dzīvē. Protams, šādi pārstāvji ir reti ziemeļu vai mērenās zonās, jo tur ir grūti iegūt pārtiku. Visbiežāk viņi dzīvo tropu vai subtropu klimatā.

Sēdus putni

Krievija ir grēda, koka grope, melnā grava, dažas četrdesmit sugas. Daudzi no viņiem var būt arī migrācija (atkarībā no klimata). Tātad, pelēka vārna, kas dzīvo galvenokārt Krievijas ziemeļos, ziemā lido uz dienvidiem. Taču dažās dienvidu valstīs tas ir mazkustīgs putns, un tas nekur neceļo. To pašu var teikt par melno putnu, kas atstāj Krieviju ziemai, un Rietumeiropā tas ir starp migrējošiem putniem. Krievijas zvirbulis var tikt saukts par Krievijas „patieso patriotu”: tā nekad neatstāj valsts robežas. Bet viņa brāļi, kas dzīvo Vidusāzijā, ziemā lido uz Indiju. Viņi nekad neatstāj savu putnu pūka vienības dzīvesvietu (syeks, pūces, pūces, pūces).

Vasaras migrējošie putni padara pārtikas krājumus ziemā. Piemēram, krūtis slēpj savāktos kukaiņus un sēklas koku mizā un ķērpēs. Šie krājumi palīdzēs izdzīvot aukstajā sezonā un nedomā par lidojumu.

Kopš ziemas beigām migrējošie putni gatavojas audzēšanai un bieži aizmirst par pārtiku, tāpēc viņi pāraugšanas laikā zaudē svaru. Viss pavasaris, kā arī vasaras sākums, migrējošie putni veido jaunus ligzdas, izšķīdina olas un baro izšķīlušos cāļus. Šāds grūts darbs ietekmē "jauno vecāku" uzturu, un viņi atkal zaudē svaru. Tāpēc no vasaras vidus un visu rudeni mazkustīgi putni barojas ar pārtiku un savāc krājumus ziemai. Izņēmums ir krustiņš: tā ēdiens ir egles un priedes sēklas, kas vairs nav vasaras beigās. Tāpēc šis Krievijas migrējošo putnu pārstāvis pēc krišanas zaudē masu un sāk ēst to novāktās rezerves, un ziemā bauda svaigu pārtiku.

Tādējādi mūsu valsts „gaisa patrioti” nekad neatstāj savas robežas un visu gadu nodarbojas ar pārtikas savākšanu un jaunas paaudzes celšanu.

Meklējot siltumu

Putni tiek uzskatīti par mobilākajām radībām pasaulē. Tas ir saistīts ar to ķermeņa struktūras īpatnībām, it īpaši spārnu klātbūtni. Protams, paziņojums par mobilitāti neattiecas uz visām putnu sugām. (Atcerieties pingvīnus un mājputnus).

Visi putni ir sadalīti divās plašās kategorijās: mazkustīgs un migrējošs. Pirmajai grupai piederošajām sugām nav jāpārceļas, jo tās visu gadu dzīvo sev ērtos apstākļos. Mēs runājam par siltām valstīm, kurās pārtikas un siltuma avoti ir bagāti.

Vēl viena lieta ir to valstu iedzīvotāji, kuru klimats putniem ir labvēlīgs tikai dažus mēnešus. Starp tiem ir mūsu valsts. Tāpēc gadu no gada mēs novērojam, kā rudens sākumā putni pulcējas ganāmpulkos un atstāj savas mājas. Atgriezties ar pirmo siltumu, iezīmējot ilgi gaidītā pavasara sākumu.

Ceļojošās ciltis

Migrējošie putni dzīvo divās valstīs. Tam viņi ir spiesti atrast ērtu ziemošanas vietu. Atkarībā no sugas putni migrē dažādos laikos. Tātad, pirms visiem, proti, augustā, nometnes, svārki, orioles atstāj savu dzimteni. Ūdensputni (pīles un gulbji) lido prom tikai pēc pirmā sala sākuma.

Pilns migrējošo putnu vārdu saraksts, kuru dzimšanas vieta ir mūsu valsts, ir ļoti plašs.

Starp tiem ir pilsētas:

  • gulbji
  • savvaļas pīles,
  • lidaparāti
  • gārņi,
  • pelējums
  • orioles
  • Chibisy,
  • kalnu pelni un citi.

Jāatzīmē, ka ziemošanas laikā visi ceļojošie putni gaida viņu atgriešanos mājās, neradot ģimenes. Un tikai mājās viņi veido pāriem un iegūst pēcnācējus.

Migrējoša un nomadu

Существуют принципиальные отличия перелетных видов от кочующих. Первая группа в обязательном порядке с наступлением холодов покинет свою родину. Что касается кочевых стай, у них всегда есть выбор, улететь или остаться. Он зависит от уровня комфорта времени года, погодных условий и пропитания. Теплой зимой грачи, галки, чижи, снегири, поползни и другие кочевники остаются в насиженных местах.

Kas attiecas uz rookiem, gulbēm, nakts pīlēm, pīlēm, zirgiem, viņiem nav citas izvēles un tāpēc pieder pie migrācijas. Šī iemesla dēļ jūs nekad neredzēsiet tos aukstajos mēnešos, pat ja ziema bija viegla.

Ziemas plankumi, ko izvēlas Krievijas putni, ir Āzijas, Āfrikas dienvidu reģioni, kā arī siltie Eiropas kontinenta reģioni.

Nomadu veidi

Nomadiskie putni ir iedalīti trīs veidos: kukaiņu, granivoru un laika apstākļi. Tieši šie faktori veido tendenci pamest dzimteni vienā reizē. Putni, kuros savā uzturā dominē kukaiņi, lido agrāk, tiklīdz viņi uzskata, ka dienas gaisma ir ievērojami samazinājusies. Laika apstākļu grupa ir putni, kuru pārtika ietver kukaiņus un graudu barību. Laikā, kad laika apstākļi pasliktinās, viņi atstāj savu dzimteni, bet parasti tie nepārvietojas pārāk tālu.

Interesanti, ka putra, nesen ieguva migrējošā putna statusu. Agrāk viņa ērti ziemoja laukos (sētā staļļos), bet tagad, kad ciemi bija izzuduši, viņa ir pārcēlusies uz siltām valstīm ziemai. Attiecībā uz pīlēm, ar tām situācija ir apgriezta. Tagad daudzas pīles apdzīvo pilsētu ūdeņos, kur cilvēki tos apgādā ar pārtiku.

Atgriešanās iemesli

Zinātnieki nevar vienprātīgi atbildēt uz jautājumu, kas motivē putnus atgriezties dzimtenē. Bet par to ir vairākas hipotēzes.

Pirmkārt: migrējošie putni jūt diskomfortu, vienlaikus samazinot dienasgaismas laiku un atgriežoties savā dzimtenē, kur pavasaris sākas šajā gada laikā.

Otrais: augsts mitrums un siltumu siltās valstīs. Neskatoties uz dažādu pārtikas produktu pārpilnību, putni cieš no augstām temperatūrām un kukaiņu parazītu uzbrukumiem.

Treškārt, tropu mežos vidus platuma putni nevar atrast pastāvīgu ligzdošanas vietu.

Atšķirības

Ārēji migrējošie putni neatšķiras no mājas (mazkustīgs). Tas nenozīmē ne spalvas, ne spārnu veidu, ne galvas struktūru. Vienīgie izņēmumi ir bezputnu un mājputnu putni (cāļi, mājas pīles, tītari).

Ceļojošie indivīdi atšķiras pārtikas veida un jutīguma ziņā, lai samazinātu dienasgaismas ilgumu. Novērtējot diskomfortu, kas saistīts ar šo faktoru negatīvajām izmaiņām, putni veido ganāmpulkus un dodas uz kontinentu, kur šajā gadalaikā notiek pretēja tendence.

Pat šādi putni atšķiras ar spēju nepārprotami orientēties telpā un izturībā ilgstošas ​​uzturēšanās laikā lidojumā. Piemēram, zvirbuļi, labi zināmi mazkustīgi putni, nepaliek gaisā ilgāk par 15 minūtēm. Runājot par ceļotājiem, viņi nebaidās no lidojumiem, kas ilgst vairākas dienas.

Lidojuma īstenošanas pamatprincipi

Daudzi cilvēki interesējas par to, kā putni ilgstoši ceļo un kā darbojas viņu iekšējais navigators. Tas palīdz viņiem mijiedarboties ar mūsu planētas ziemeļu magnētisko lauku. Viņš norāda putnus uz viņu dzimteni un veicina nepārprotamu atrašanās vietas noteikšanu noteiktā ceļa posmā.

Ir divu veidu lidojumi: aktīvs (flapping) maiņās, bezdelēs. Un pasīvi (planējošs) gulbēs, stārķos.

Saimes tiek veidotas saskaņā ar vairākiem principiem, kas izstrādāti gēnu līmenī.

Dažādu putnu sugu lidojuma stratēģiskās iezīmes atšķiras atkarībā no indivīdu lieluma, svara un ķermeņa struktūras. Jo īpaši mazie putni (strazdi vai paipalas) no pirmajām lidojuma sekundēm veido aptuveni 90% no visa ātruma. Lieli putni palielina ātrumu, nokļūstot vajadzīgajās vēja plūsmās.

Bezdelīgas - drosmīgi ceļotāji

Putni ir spiesti atstāt ligzdas pārtikas trūkuma dēļ, jo tie barojas tikai ar kukaiņiem.

Šie putni, neskatoties uz to nelielo izmēru un acīmredzamo trauslumu, ir ļoti izturīgi un spēcīgi.

Jāatzīmē, ka norīšanas fiziskajai struktūrai ir nevainojama forma, kas ir paredzēta lidojumam: racionalizēts korpuss, garš dakša, smaili spārni un laba navigācija. Turklāt putni ātri pierod pie laika apstākļu maiņas un pielāgojas apstākļiem.

Viņi veic lidojumus uz siltiem valstīm divreiz gadā, katru reizi pārvarot milzīgus attālumus. Šis process ir riskants. Daudzi cilvēki, nesasniedzot, mirst no izsīkuma, bada un temperatūras krituma. Nelabvēlīgos laika apstākļos visu šo migrējošo putnu ganāmpulki dažreiz mirst. Vēl vairāk informācijas rakstā "Putnu norīšana: ciems, pilsēta un citi."

Par migrējošiem putniem bērniem

Runājot par migrējošo mazuļu raksturu, miniet visbiežāk sastopamo sugu nosaukumus. Bērni viegli atceras, kādas bezdelīgas kaites ir saistītas ar pavasari, savvaļas pīlēm, lido gludu un pareizu atslēgu. Domājiet par gulbēm, stārķiem un gārņiem, kuru majestātiskie spārni lidojumā nav zināmi.

Bērniem ir interesanti uzzināt, kur dzīvo migrējošie putni, kamēr tas ir sniega mūsu platuma grādos. Pastāstiet viņiem par saulaino un karsto Āziju, Āfriku, Grieķiju, Turciju, Indiju.

Norādiet, ka cāļi, kas ceļo putnus, parādās tikai mājās. Un šo radību trilu un dziedājumi ir īpaši izteikti mājās, jo pirms ģimenes radīšanas tiek meklēts pāris. Vīrieši dzied un dzied. Tādā veidā viņi piesaista potenciālā partnera uzmanību.

Ja šis raksts jums interesē, atstājiet savus komentārus un dalieties ar noderīgu informāciju ar draugiem sociālajos tīklos.

Skatiet videoklipu: Mērsraga jūrmalā atrasti sašauti migrējošie putni (Februāris 2020).

Загрузка...
zoo-club-org