Putni

Norīt: ko ēd norīt un kur tā dzīvo

Pin
Send
Share
Send
Send


Mēs visi esam priecīgi atrast šo putnu ārpus mūsu loga, jo tad, kad ierodas ierodas, pavasaris nāk. Tie ir migrējoši putni ar ilgi vērstiem spārniem un racionalizētiem ķermeņiem. Šīs ķermeņa formas dēļ viņu lidojums ir ļoti ātrs. Tās bieži redzamas virs laukiem, dārziem, ezeriem, kur kukaiņi ir bagāti. Tos atzīst atzveltne. Ir leģenda, kurā teikts, ka šis putns palīdzēja cilvēkiem zagt uguni no dieviem, dusmīgs dievs iemeta to ogles, kas, nogalinot tās asti, sadedzināja to.

Norīt: apraksts

Bezdelēm ir metāliska zila-melna krāsa, krūts un vēders ir gaiši pelēks, ar jauniešiem, un pieaugušajiem krūts un piere ir balta. Viņiem ir garš dakša ar vairākiem baltiem plankumiem uz atsevišķām spalvām. Norijot norijot spārnus, ārējās spalvas (virves), vīriešiem tās ir nedaudz īsākas nekā sievietes.

Pieauguša vīrieša izmērs ir 17-19 cm garš, ieskaitot astes 2-7 cm, spārnu spārns ir 32-34,5 cm, putns ieņem 5,3 sitienus minūtē gaisā un sver 16-22 g. tas nozīmē, ka sieviete ir norīt. Putna apraksts ir ļoti līdzīgs ātrumam, un tie bieži tiek sajaukti. Galva ir saplacināta ar īsu knābi. Pieaugušajiem molting notiek reizi gadā aptuveni no augusta līdz martam.

Bezdelīgas (un citas mazas pases) bieži bojā spārnus spārnos un astes mazu caurumu veidā, šādas atveres rada parazīti - putnu utis un ērces. Arī šo mazo putnu ienaidnieki ir sikspārņi un plēsīgie putni.

Šis putns ir ļoti izplatīts, to var atrast visā pasaulē, izņemot ziemeļu reģionus. Šļūdes lidojums nav ātrs, parasti ātrums ir 5-10 km / h 7-9 metru augstumā virs zemes vai ūdens. Tajā pašā laikā viņa ir ļoti manevrējama, jo viņai ir nepieciešams noķert kukaiņus gaisā. Lidojot virs ūdens, vienlaikus var peldēties, nirt ūdenī.

Kukaiņu barojoši. Gaisa laikā lidojuma laikā viņi noķer kukaiņus ar plaši atklātām beaks. Sliktos laika apstākļos putni var ēst dažas ogas, sēklas un mirušus kukaiņus. Ilgtermiņa nokrišņi var radīt problēmas pārtikas meklējumos, kas noved pie tā, ka norīt cāļi. Lidojot pa ūdeni, putni iegremdē savus kaulus ūdenī un mitrina, lai dzert.

Ligzdošana

Pavasara bezdelītes ierodas ap aprīli, tās uz sijas, zem māju jumtiem vai klintīm piestiprina dubļu un augu šķiedru ligzdas, iekšpusē tās pārklāj ar salmiem un uz leju. Esošās ligzdas bieži tiek atjauninātas un atkārtoti izmantotas gandrīz 50 gadus. Laiks no ligzdas būvniecības sākuma līdz jauniešu aiziešanai ir no 44 līdz 58 dienām. Pārāk ātras konstrukcijas vai mitruma dēļ ligzdas var sabrukt vai nokrist.

Lai būvētu māju, putni savāc netīrumus no dīķu, peļķu un grāvju malām, pilnīgai celtniecībai būs nepieciešams lidot no pūķa līdz ligzdai apmēram 1000 reizes. Savākšanas dūņas un ēku ligzdas - sociālā darbība klinšu bezdelīgajiem. No baseinu virsmas ir daudz mazu caurumu.

Folkloras

Ir daudz tautas zīmes par laika apstākļiem, ar kuriem cilvēki saista šāda putna uzvedību. To apraksts ir norādīts zemāk:

  • Uz lietus: ja putni peld un nemierīgi lido, tad uz ligzdu, tad no ligzdas, ja lidojums notiek zem ūdens vai zemes.
  • Sausa laika apstākļi - augsts lidojums.
  • Pirms vētras - lidojums uz augšu un uz leju.

Kas norij ēst

Tā kā norīt gandrīz visu lidojuma laiku, tas barojas ar lidojumu. Paaugstinās gaisā ar atvērtu knābi, putni nozvejas mids un kukaiņi, kas ir galvenā pārtika. Bezdelīgas arī dod priekšroku bugs, pļavas, sveces un spāres.

Lidojuma laikā putni atver muti, aizķerot dažādus kukaiņus, kurus viņi norij pēc aizpildīšanas. Paātrināta putnu sagremošana neļauj viņiem izvairīties no medībām.

Cāļi pēc dzimšanas nevar lidot līdz 2 nedēļu vecumam. Sākotnēji bezdelīgas baro savus pēcnācējus no tiem kukaiņiem, kurus viņu gultā nogalina cāļu mutē, ko viņi norij paši.

Ūdens vajadzība tiek atmaksāta sakarā ar lietus pilieniem, kas savākti ar atklātu knābi, un dūmiem. Svārki, kas dzīvo netālu no ūdenstilpēm vai lido blakus tiem, var notvert nelielas ūdens daļas ar savu knābi.

Norīt Bezdelīgas savāc materiālus ligzdu būvniecībai.

Swallows ārējās iezīmes

Daudzi vienas un tās pašas sugas putni viens no otra būtiski atšķiras atkarībā no to biotopu reģiona. Atkritumiem, gluži pretēji, ir pietiekami daudz līdzību:

  • neliels knābis, kas paplašināts līdz pamatnei
  • liels mutes dobums
  • spārni ir šauri un gari, sasniedzot 32-35 cm,
  • rafinēts ķermenis ar kopējo garumu 9-24 cm atšķiras ar plašu krūtiņu,
  • zemas spilventiņi, kas novērš kustību uz cietas virsmas,
  • visā ķermenī tiek novērota blīva plombēšana,
  • muguras krāsa atšķiras no pārējām daļām un atšķiras ar tērauda mirdzumu,
  • neatkarīgi no vecuma un dzimuma, putniem ir tāda pati krāsa,
  • svars putni sasniedz 12-65 gramus.

Bet no pirmā acu uzmetiena, putnu identitāte, viss ir atšķirīgs.

Tiek sauktas bezdelīgas, kas apmetas māla klintīs piekrastesnorij. Šie indivīdi ir mazāki nekā viņu brāļi, un tiem ir brūns plūksnis ar atšķirīgu pelēko krāsu, kas atrodas krūšu un vēdera garumā.

PilsētasnorijTie ir gaišāki un ir sadalīti tumšā ķermeņa augšdaļā un baltajā apvalkā apakšējā un iekšējā pusē.

Swallows dzīvo lauku apvidos, papildinot to diētu ar tauriņiem un odiem. Rusticnorij nedaudz vairāk, bet viņu ķermenis ir izsmalcināts un elegants. Šīs sugas īpatnība ir sarkanās zīmes klātbūtne uz pieres un kakla.

Norīt dzīvotni

Swallows iedala vairākās kategorijās:

  1. Migrējoši, tie, kas, tuvojoties aukstajai sezonai, lido uz siltām valstīm. Pēc ziemas bezdelītes atgriežas ligzdās.
  2. Nogulušās bezdelīgas dzīvo siltās valstīs, kur klimats ļauj putniem dzīvot visu gadu, nevis uz kādu laiku lidot uz siltām valstīm.

Šis iedalījums ļauj noteikt, ka konkrētajā reģionā putns tiek klasificēts kā migrējošs vai apdzīvots. Swallows var tikties Amerikas, Eiropas un Āzijas teritorijā. Ziemeļaustrumu Āfrika ir piemērota arī norijiem.

Norīt lidojumā. Norijiet, iespējams, jaunu vai cita veida. Norīt lidojumā. Norīt lidojumā. Norij uz vadiem.

Skatiet videoklipu: Normunds Rutulis un Dzeguzīte - Kas notiek? Lyric video (Augusts 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org