Putni

Waxwing - putns ar kauliņu uz galvas

Loading...

Waxwing (Bombuse) ir putns, kas pieder monotipsai (Bombillidae), kurā ietilpst trīs sugas. Pirms kāda laika brūnganie piederēja Zilka vaska apvalka apakšgrupai, bet tagad viņi ir atsevišķas Ptiloganatidae ģimenes pārstāvji.

Raksta saturs:

Waxwing apraksts

Waxwings - putni ir maza izmēra, bet ir diezgan spilgti un pamanāmi. Līdz šim ir zināmas un aprakstītas deviņas sugas, veidojot pāris ģimenes: zīdainas vaska spārnus un vaska spārnus. Agrāk visas deviņas sugas bija vienas ģimenes pārstāvji. Visiem Sparrow-like kārtas putniem un Sviristelle ģimenei ir ļoti raksturīgs un pievilcīgs izskats, bet seksuālais dimorfisms šādos putnos nav skaidri izteikts.

Waxwing dziedāšana atgādina „sweri-ri-ri-ri” vai “sviriri-sviriri” sirdījošo mirdzošo triliju, kas ir ļoti līdzīga flautas skaņai, kas izraisīja tik neparastu sugas nosaukumu. Karstās vaska monotipiskās ģimenes pārstāvju lidojums ir nepārprotami vienkāršs un diezgan ātrs.

Izskats

Pieauguša ķermeņa garums nepārsniedz 18-23 cm, vidējais svars ir no 55 līdz 68 gramiem. Uz vaska spārniem uz galvas ir labi iezīmēts purvs. Krāsa ir rozā-pelēka, ar melnas krāsas spārniem dzeltenās un baltās svītru klātbūtnē. Astes daļai, kakla zonai un sloksnei, kas iet caur acīm, ir melna krāsa. Sekundāro spārnu spalvu galiņiem ir nelielas spilgti sarkanas plāksnes, kas ir skaidri atšķiramas tikai ar rūpīgu pārbaudi. Uz astes malas ir ļoti pamanāma dzeltena josla, un uz spārna ir šaura baltas krāsas josla.

Dažādiem tipiem ir zināma ārējā atšķirība. Amūrs jeb japāņu vaska pūce (Bombils jaronis) ir maza izmēra bārkstis, kura korpuss ir apmēram 15-16 cm garš, un tam ir sarkani spārnu galiņi, kā arī sarkani spārni. Amerikāņu vai ciedra vaskam (Bombilla cedr Forum) ir mazāk spilgta un pamanāma krāsviela, un parastā vaska (Bombillа gаrrulus) atšķiras ar mīkstu zīdainu, galvenokārt brūnu plūmju ar melnu un dzeltenu marķējumu.

Tas ir interesanti! Jaunieši pirms pirmās moltas rudenī ir brūngani pelēki, ar brūni-bālganu vēderu, un cāļa apģērbs ir raksturīgs ar kastaņu sēklām un attīstītu dzeltenu krāsu uz astes un spārniem.

Putna knābis ir salīdzinoši īss un samērā plašs, atgādinot lidaparāta knābi, ar taisnu apakšējo pakaļgalu un nedaudz izliektu virsotni virs knābis. Putna kājas ir stipras, ar izliektām spīlēm, kas ir labi pielāgotas zaru pārņemšanai, bet ne ātrai kustībai. Asteļa daļa ir īsa. Ir identiskas astes spalvas. Putnu spārni ir diezgan garš, ar virsotni veido trešais spalvu un pirmais pirmais spalvas.

Raksturs un dzīves veids

Waxwing vairumā gadījumu ir ļoti mazkustīgs putns, bet aktīvās reprodukcijas periodā sugu pārstāvji dod priekšroku lieliem ganāmpulkiem, kas intensīvi klīst ar bagātu diētu. Šādiem putniem gada laikā ir tikai viens pilskalns, kas pieaugušajiem notiek oktobrī un novembrī. Jaunie putni atšķiras daļēji izkausējot, tāpēc viņi sāk mainīt savu cāļu apģērbu pirmo ziemas plūmju laikā aptuveni vasaras desmitgadē.

Jau šodienas baznīcu viltību monotipiskās ģimenes pārstāvju septembra eksemplāri jau gūst raksturīgu tumšu vietu rīkles rajonā. Sākoties pirmajam rudens periodam, putns izspiež ļoti mazu plūmes, un stūres un lidojumu spalvas paliek nemainīgas līdz nākamā gada rudenim.

Cik ilgi dzīvo vaksācija

Waxwing ir viens no tuvāko zvirbuļu tuvākajiem radiniekiem, un šāda putna vidējais dzīves ilgums dabiskajā dzīvotnē ir aptuveni divpadsmit gadi. Waxwings bieži tiek turēti nebrīvē, bet šādi putni ir reti sastopami.. Stingri ievērojot aprūpes un uzturēšanas noteikumus, šāda dziedāšanas dzīvība var ilgt apmēram piecpadsmit gadus.

Dzīvotne

Amūrs jeb japāņu vakss ir ziemeļaustrumu Āzijas iedzīvotājs. Mūsu valstī šie putni ir bieži sastopami Amūras reģionā un Primorye ziemeļu daļā. Ziemas ziemā Japānas un Korejas, kā arī Ķīnas ziemeļaustrumu daļās pārceļas uz Japānu. Amerikāņu vai ciedra vaksācija apdzīvo Kanādas atklātos mežu reģionus un Amerikas Savienoto Valstu ziemeļu daļu.

Šādu putnu ziemošanas zona ir diezgan plaša, un tā stiepjas uz Centrālamerikas dienvidu daļu, un vaska spārni lido Ukrainas dienvidu reģionos, Krimas, Ziemeļkaukāza un Transkaukāzijas teritorijā. Bieži atrodams Volgas upes deltā un Urālu mutē, Turkmenistānas un Uzbekistānas, Tadžikistānas un Kazahstānas un Kirgizstānas teritorijā.

Tas ir interesanti! Biotops pārsvarā ir meža tundras vai taiga skujkoku un bērzu platības, kas sastāv no priedes un egles, bērza, bet Sibīrijas austrumu daļā ligzdošanas periodā starp lapegles mežiem tiek konstatēti vaska riņķi.

Parastais vaksācija plaši izplatījās Ziemeļu puslodes taiga meža zonā. Šīs ģimenes putni dzīvo reti skujkoku un jaukto mežu zonu teritorijā, ar augiem aizaugušos kalnos, kā arī klīringos. Putnu migrācija uz dienvidiem notiek visur ne agrāk kā pamanāmā aukstā laika vai sniegputenī.

Gandrīz visur waxwings atstāj savas mītnes ne agrāk kā pirmā rudens mēneša vidū. Īpaši lieli putnu ganāmpulki notiek no rudens līdz ziemas pirmajai pusei. Pavasara kustība uz ziemeļiem parasti notiek ar nelielām saimēm.

Waxwings diēta

Amūrs, vai japāņu vakss, galvenokārt barojas ar augu pārtiku, piemēram, augļiem un ogām. Pavasarī šādi mazie putni izmanto augu pumpurus ēdienam, un vasaras sākumā putnu uztura pamatdevu papildina ar visiem kaitīgiem kukaiņiem. Visbiežāk putni tur lielās ganāmpulkos, bieži lido kukaiņus un barojas ar kāpuriem un jauniem augu dzinumiem.

No vasaras ogu kultūrām putni dod priekšroku Kalīnai, brūklenēm un āmuļiem. Putni barojas arī ar vilkābeli, Sibīrijas ābolu, kadiķiem, dogrotu un smiltsērkšķiem. Ziemas aukstajā sezonā putnu ganāmpulki bieži atrodami apmetnēs mūsu valsts vidējās zonas teritorijā, kur tie galvenokārt barojas ar airu ogām.

Pavairošana un pēcnācēji

Visbiežāk sastopami lielās platībās un dažādos biotopos ir vaska spārns vieglajos mežos, nobriedušos kokos.. Putni sasniedz dzimumbriedumu viena gada vecumā. Intensīvās ligzdošanas sezona turpinās no maija līdz jūlijam. Koku augšpusē pieaugušo putnu vidū uzceltas kausa formas ligzdas. Lai iegūtu spēcīgu putnu ligzdu, tiek izmantotas zāles, mati, sūnas un skuju koku zari. Paliktnis ligzdā ir izklāta ar maigu un mīkstu ķērpju ar mizu, un dažreiz ciedra adatas atrodas paplātē. Visbiežāk ligzdošanai tiek izmantots meža malas apgabals, netālu no ūdenstilpēm un citiem ligzdojošiem pāriem.

Katru gadu waxworm meklē jaunu partneri. Arī vīriešu dzimuma sieviete ir barot savu partneri ar ogām. Sievietēm ir no četrām līdz sešām zilgani pelēka krāsojuma olām ar melni-purpura plankumiem. Olu novietošanu pāris nedēļas inkubē tikai sieviete. Šajā laikā vīrietis rūpējas par barību, ko var pārstāvēt kukaiņi un ogu augļi. Pēc diviem vai trim nedēļām pasaulē radušies pēcnācēji kļūst pilnīgi neatkarīgi.

Tas ir interesanti! Augusts ir laiks, kad plaši izplatās visi šogad dzimušie cāļi uz spārna un pēc tam veidojas ziemas saime.

Amūrs vai japāņu vaska audzes ligzdo lapegles un ciedra meža zonās, un pārošanās periods ilgst ziemas beigās. Šāda veida sieviešu dzimuma mātēm tiek uzbūvēta neliela ligzda, kas parasti atrodas uz diezgan plāniem augstiem kokiem. Pašizgatavotās ligzdas sievietes piepilda ar augu šķiedrām. Viens šāds sajūgs satur no divām līdz septiņām pelēcīgi zilām krāsām. Inkubācijas process ilgst vidēji vienu nedēļu, un viss brāķa periods var ilgt aptuveni 16-24 dienas. Abi pārējie putni baro dzimušos cāļus.

Dabas ienaidnieki

Šodienas vālotāji ir daudzu savvaļas dzīvnieku un plēsīgo putnu vēlamā ēdiena avots, tāpēc šiem putniem ir svarīga loma dabiskajā pārtikas ķēdē. Waxworm galvenie ienaidnieki ir vīģes, zaķi un gārni, burnas un vārnas, kā arī pūces.

Tas ir interesanti! Nozīmīga sugas daļa nav aizsargājoša, tāpēc spilgti pieaugušie putni bieži kļūst par plēsoņām plēsējiem, un olas tiek aktīvi apēdētas zīdaiņu ģimenes locekļiem un vāverēm.

Mazie putni, kas pieder pie trīs monotipa vaska sugu sugām, aktīvi iznīcina dažādus kaitīgus kukaiņus, kā arī efektīvi novērš strauju iedzīvotāju skaita pieaugumu. Starp citu, waxwings ir starp daudzu kultūru sēklu dabiskajiem izplatītājiem un veicina dažu augu intensīvu izplatīšanos.

Iedzīvotāju skaits un sugu statuss

Dažas pazīstamas vaska sugas patlaban joprojām ir slikti saprotamas, bet saskaņā ar IUCN teikto šādu putnu kopējais iedzīvotāju skaits ir diezgan daudz, tāpēc tās stāvoklis nevar radīt bažas zinātniekiem. Tomēr līdz šim Amūras vaksācija ir iekļauta Sarkanās grāmatas lapās.

Šo sugu pārstāvju skaita samazināšanos veicināja to cilvēku nekontrolēta nozveja, kuri lido uz ziemu Ķīnā, kur šādi putni tiek izmantoti dažādu ēdienu pagatavošanai vai tiek turēti kā dekoratīvi putnu mājdzīvnieki.

Waxwings apraksts

Cilvēku Waxwinger tiek uzskatīts par “putna skaistumu”, kas nespēj dziedāt, bet tikai dziedāt un svilpināt, izdodot īpašas trilles - “sviririri ...”. Waxwings iepakojumi, labi sagatavoti cekulainie putni, vienmēr piesaista cilvēku uzmanību pilsētās un laukos. Šie putni ar īsām kājām ir nedaudz mazāki par strazdu. To topi ir dekorēti ar lieliem rozā pušķiem. Mazais ķermenis (apmēram 15-18 cm garš) ir pārklāts ar rozā-pelēku apmetumu. Tas ir brūngani pelēks ar sarkanu apmetumu, no attāluma izskatās rozā pelēkā krāsā. Uz melnajiem spārniem ir skaidri redzamas dzeltenas un baltas krāsas joslas. Astes, rīkles un sloksnes pie acīm ir melnas. Aste ir dzeltena ar dzeltenu joslu, spārni ir dekorēti ar šauru baltu svītru. Blakus varat redzēt spalvas sarkanos galus.

Vasaras biotopi un vaska pīļu ligzdošana ir visa Krievijas taiga zona, ieskaitot meža tundru. Tie ir skujkoku meži, jauktie meži un valsts ziemeļu teritorijas tīrīšanas darbi. Visbiežāk waxwings atrodas vietās, kur audzē egles, bērza un priedes. Altaja kalnos atrodas īpaša pasugas. Līdz jūnijam vaļņi atgriežas ligzdošanas vietās. Viņi būvē ligzdas dažādos koku augstumos. Laka ir izgatavota no celtniecības materiāla, kas vienmēr ir tur. Tie ir sausie zari, zāles kāti, sūnas un ķērpji. Visa konstrukcija (ar diametru vairāk nekā 20 cm un augstumu aptuveni 10 cm) ir iekšpusē izklāta ar mīkstu spalvu un uz leju. Sajūgā ir no trīs līdz septiņiem pelnu ziliem vai pelēko violetu olām ar pelēkām plankumiem un melniem plankumiem. Biežāk ar trīs piecām olām. Pēc divām nedēļām parādās cāļi. Migrējošie migrējošie putni spēj izšķirt cāļus, pirms tie sāk lidot uz siltākām vietām, kas atrodas tuvāk dienvidiem ar aukstā laika sākumu.

Waxwings var lidot uz Kaukāzu, Krimu un Vidusāziju. Ceļā (divreiz gadā) rudenī un agrā pavasarī vidējā joslā ierodas lielas ganāmpulki. Tie parādās Maskavas reģionā parasti ziemas pirmajā pusē, dažreiz Ziemassvētkos. Ornitologiem ir vairāk iespēju pētīt šos putnus migrācijas laikā. Reti apdzīvotajā un nepieejamā ziemeļu teritorijā waxwings vada slepenu mazkustīgu dzīvesveidu.

Waxwings uz koka

Barošanas vaska barošana

Viņu dzimtenē waxworms barojas ar ogām, maziem augļiem, pumpuriem, jauniem dzinumiem un kukaiņiem. Putni ieguva roku, lai noķertu odus, spāres, tauriņus un vidusceļus un atrastu kāpurus. Rudenī vaska spārniem no šīm vietām ir jābrauc prom no aukstuma, nevis no bada. Tos virza nepieciešamība atrast tādas vietas, kur ir daudz pārtikas. Ceļojot, waxwings parasti kļūst par "veģetāriešiem". Ja ir daudz ogu, putni kādu laiku apstājas un ēd daudz. Viņiem patīk kalnu pelnu, kadiķu, vīģes, savvaļas rožu, bārbele un citi koki un krūmi.

Waxwings ir lieliska apetīte. Dīvaini karavīri ēd daudz un ātri. Viņi norij veselas. Tādā daudzumā, ka viņu kuņģiem nav laika, lai sagremotu pārtiku. Smieklīgi, bet par šo putnu ierašanos var atrast pēc to izkārnījumiem. Oranžās-sarkanās daļiņas, kas ir daļēji sagremotas ar mizas un sēklu paliekām, izlīdzina pakāpienus, neredzamās zonas un vietas māju priekšā. Sēklas “no vaska pīlēm” dīgst visvairāk nejaušās vietās. Šie putni dažreiz apmeklē padevēji un labprāt peck sēklas un žāvētas ogas.

Pēc pāris nedēļu ilgas svilpes, iepakojumi lido prom, klīstot no vienas vietas uz otru. Lidojuma attālums ir atkarīgs no pārtikas daudzuma jaunās vietās. Ziemas beigās - agrā pavasarī Maskavas apgabalā atkal parādās vaska pīles, kas baro ar atlikušajām ogām un pietūkušajiem apses un papeles kokiem.

Waxwings uz vadiem

Dzērvenes

Waxwings dažreiz ir piedzēries. Jau sen ir zināms dīvainu putnu dīvains uzvedība. Ne tikai mūsu valstī, bet arī citās valstīs, piemēram, Skandināvijas valstīs. Šādas situācijas radās arī Amerikā, bet putni ēda tur citus augļus. Drunk waxwings ir atrodams ne tikai rudenī, bet arī pavasarī. Dažreiz intoksikāciju izraisa koku sulas. Piemēram, kļavas sulas. Viņa trickles pavasarī plūst zem stumbra un zariem ar bojājumiem mizai. Waxwings bieži dzer siltā un mitrā rudenī, kad, ierodoties uz krūmiem, koki atstāja daudz ogu, īpaši kalnu pelnu. Šādos klimatiskajos apstākļos ogu sulas sāk fermentēt. Burvīgi karavīri norīt visu, pat fermentētas ogas, uzbrūkot tām veselās saimēs.

Amerikāņu ornitologi pētīja "piedzērušo" vaksāciju un viņu ķermeņu maiņu. Izrādījās, ka putniem ir sava “riska grupa”. Šis vaska glutons. Kad daudz ogu ēst, fermentācija sākas putnu barības vadā. Aknām nav laika, lai tiktu galā ar slodzi. Alkohols maina putnu uzvedību. Dzērušo waxwings ganāmpulka nav nekas smieklīgi redzams. Putni pārtrauc navigāciju kosmosā. Viņi nespēj lidot taisnā līnijā, crash šķēršļos, kritumu, ievainojumu un pat mirst. Un tā kā šķēršļi bieži vien ir logi, māju sienas un paši cilvēki, iedzīvotāji sāk panikas. Informācija parādās par agresīviem piedzēries vaksiem, kas cenšas uzbrukt cilvēkiem un terorizēt pilsētas.

Dzīvotne

Putnu putns dod priekšroku Krievijas taigas zonai. Tā ir vieta vasaras biotopam un ligzdošanai. Jūs varat satikt viņu mežā tundrā. Viņa dod priekšroku jauktiem mežiem, spraudeņiem un hvoynikiem, kas atrodas valsts ziemeļu zonā. Putni, priedes un egles visbiežāk tiek izvēlētas putniem.

Waxwings - migrējošie putni. Sākoties aukstajam laikam, viņi tuvojas dienvidiem, kur vietas ir siltākas. Daži ganāmpulki lido uz Krimu, Vidusāziju un Kaukāzu. Tomēr lielākā daļa izvēlas vidējo joslu. Vasaras putns, kā parasti, parādās ziemas pirmajā pusē un dažreiz Ziemassvētkos Maskavas reģionā.

Klaiņošanas laikā ornitologiem ir lieliska iespēja izpētīt šos putnus. Patiešām, nomaļajā un mazapdzīvotajā ziemeļu zonā vaska sēklas rada mazkustīgu un slepenu dzīvesveidu.

Mājā putnu vaska ēd mazus augļus un ogas, jaunus dzinumus un pumpurus. Mīlestība putni un kukaiņi. Viņi saņem roku, lai lidotu vidus un odi, tauriņi un spāres. Waxworms arī barojas ar kāpuriem.

Sākoties rudenim, putni atstāj savas dzīvojamās vietas. Braukšana no turienes nav tik auksta kā bads. Viņi lido prom, meklējot vietas, kur viņi var atrast pārtiku. Ceļojot, vaska pīles kļūst par veģetāriešiem. Tie apstājas vietās, kur ir daudz ogu. Pārējo putnu laikā mēģiniet pietiekami ēst. Нравится им рябина и можжевельник, калина и барбарис. Могут они съесть ягоды и с других кустарников и деревьев.

Свиристель – птица с отменным аппетитом. Прожорливые пернатые едят быстро и помногу. Ягоды они заглатывают целиком. При этом пищу употребляют в таком количестве, что их желудки не в состоянии успеть ее переварить. Interesants fakts ir tas, ka vaska spārnu izskatu norāda to izkārnījumi. Putni atstāj sarkanīgi oranžus plankumus, kas sastāv no daļēji sagremotām ogām ar mizu gabaliņiem. Šādi pakaiši ēkas pamatus un soļus māju priekšā. Sēklas, kas atstāj waxwings dažreiz aug dažādās vietās. Apmeklējiet šos putnus un mākslīgās barotavas. Viņi viegli noķer žāvētas ogas un sēklas.

Pēc tam, kad iepakojums pavada vairākas nedēļas vienā vietā, tas lido uz citu. Jauna biotopa izvēle ir atkarīga no pārtikas daudzuma. Waxwings atkal parādās priekšpilsētās ziemas beigās vai agrā pavasarī. Šeit viņi barojas ar atlikušajām ogām, kā arī jau esošo tortu un aspenu pumpuriem.

Dīvaina uzvedība

Putnu putns dažreiz ir "piedzēries". Šāda dīvaina putnu uzvedība ir zināma jau ilgu laiku. Šo parādību novēroja ne tikai Krievijā. Šādas situācijas radās Amerikā un Skandināvijas valstīs.

"Drunk" waxwings var novērot ne tikai rudenī, bet arī pavasara sezonā. Dažreiz "intoksikācija" izraisa koku sulu. Pavasarī tās trickles plūst zem stumbra ar mazāko bojājumu mizai. Bet biežāk, ja laika apstākļi ir silti un mitri, rudenī „vaļējas” rudenī. Tādu ogu sulas, kas palika krūmos putnu ierašanai, sāk fermentēt tādos apstākļos. Burvīgi putni ēd visu. Viņi norij un fermentē ogas.

Amerikāņu ornitologi pētīja "dzērušo" vaska pīļu uzvedību un pārmaiņas viņu ķermenī. Izrādījās, ka gadījumā, ja ēst lielu skaitu ogu, to fermentācija sākas barības vadā. Tajā pašā laikā aknas nespēj tikt galā ar palielināto slodzi. Putnu ķermenī nozvejotais alkohols maina putnu uzvedību. Dzērušo waxwings ganāmpulka nav smieklīgi redzama. Putni nepārvietojas kosmosā. Viņi nevar lidot taisnā līnijā, crash dažādos šķēršļos, nokrist, ievainot un dažreiz mirt.

Dzīvotņu, migrējošo putnu vai ne

Waxwings ir biežas apmeklētāju pilsētas un pilsētas ziemā, bet tās ir slepenas, tāpēc liela daļa viņu uzvedības nav pilnībā saprotama, ieskaitot sezonas kustības.

Būtu pareizāk tos nosaukt par nosacīti nomadu, jo, ja viņi ziemā pārlidos uz citām teritorijām, tad tie ir nelieli attālumi. Vēlas lidot uz dienvidiem ziemā šajos putnos var nenotikt, ja ir maiga ziema un daudz pazīstamu zonu.

Dzīvesvieta ir Ziemeļamerika, Eiropas ziemeļi un Āzija, skujkoku un jauktie meži. Rudenī ganāmpulkos vaska pīles pārvietojas uz dienvidiem, tās atrodamas šajā laikā un ziemā atrodamas centrālajā Krievijā, Francijā, Polijā un Itālijā.

Daži ganāmpulki lido uz Krimu un Turciju. Waxworms, kas dzīvo Amerikā, vasarā dzīvo kontinenta dienvidrietumos, ziemā lido uz Meksiku.

Izskats Apraksts

Waxwing - mazs putns, ķermenis apmēram 20 cm garš, svars 60 g Pildspalva - pelēka ar rozā nokrāsu, šis tonis ir spilgtāks uz galvas. Galvas aizmugurē ir pikants tufs, spārni galos ar melniem un baltiem plankumiem, akmeņogļu melnais plankums zem knābis. Eirāzijas vaska spārnu sievietes un tēviņi ir vienādi.

Zīdainais (amerikāņu) vaska vīrietis ir melns ar zilu nokrāsu, bet sieviete ir pelēka un neuzkrītoša. Viņiem ir garas, asas astes un sarkanas acis. Ornitologi mēdz uzskatīt, ka melnās vaska spārni ir jāuzskata par atsevišķu sugu.

Ligzdošana un audzēšana

Nevar nosaukt stingri monogāmās vaska formas. Crashing pavasarī pāros, viņi izvēlas pagājušā gada partneri, bet ne vienmēr.

Ligzda ir veidota uz skujkoku, kas nav ļoti augsts no zemes. Sausā zāle, zariņi, adatas - no šīs būves ligzdas, apakšā ir izklāta ar vilnas un sūnu lūžņiem.

Sievietei ir līdz pat 5 mazām zilām olām, inkubācijas laikā neatrodas ligzda, vīrietis nes pārtikas. Pēc pāris nedēļām, kad cāļi izšķīlušies, abi vecāki paši un maziem bērniem lido pārtikā. Pēc vēl 15 dienām cāļi kļūst neatkarīgi.

Power Features waxwings

Ēd gan mazus kukaiņus, gan ogas, augļus. Pārtikas izvēle waxwings atšķiras atkarībā no vecuma un gada laika. Nestlings tiek barots ar kukaiņiem, kas viņus aiztur tieši lidojumā.

Pārtikas produkti ir tauriņi, spāres, odi, vidus. No augu ēdieniem vasarā waxwings var atrast zīdkoka un āmuļi. Tuvāk rudenim vaska pūces labprāt ieplūst ābolus, savvaļas vai tos, kas netiek savākti dārzos.

Aukstuma sākumā, kad vaska spārni jau lido ziemā, viņi pāriet uz ogām: viņi ēd Kalīnu, kalnu pelnus, brūklenes un dzērvenes, kadiķi. Ja putns, ko paņēmis putns, ir nokritis zemē, tad vaksācija nekad nenonāk pie viņas.

Augsne zem kokiem vai krūmiem, kas pārklāti ar ogām, ir zīme, ka vaska zariņi tur svētki.

Tiek uzskatīts, ka slikta zīme, ja vaļasprieki pārspēj hysteriski caur logu vai durvīm, dažreiz nomirst. Tam ir vienkāršs izskaidrojums: tie izdala un fermentē ogas, no kurām viņi zaudē savu orientāciju.

Šie negodīgi putni ir lieliski sēklu izplatītāji. Peck ogas nepacietīgi un daudz, nesabojājot sēklas, to kuņģī nav pilnībā sagremot tik daudz pārtikas. Lidojot uz jaunām vietām, meklējot pārtiku, vaska sēklas sēklas izplata lielos attālumos.

Dziedošie vaska spārni, viņas ienaidnieki savvaļā, iejaukšanās

Skaņas, ko publicē waxwing, ir ļoti atšķirīgas: melodisks skanējums, piemēram, zvans, svilpe un čiršana, kliegšana augstos toņos.

Putnu nosaukuma izcelsme - no vecās krievu "pūkainas" (skaļi svilpe). Vēl viena versija - no vārda "caurule", viņi bieži dzied kā šis instruments.

Viņu galvenie ienaidnieki ir plēsīgie putni: pūces, hawks, ravens. Vāveres un vāveres ir inficētas ar vaska pūķiem, tās iznīcina ligzdas un ēd olas un cāļus.

Tas ir viegli uzturēt būrī būrī, bet, ja jūs to vienatnē nokārtojat, tas kļūs mazkustīgs un gandrīz nepiedalīsies. Labākie apstākļi viņiem nebrīvē - liels putns ar dažiem putniem.
Noskatieties video par to, ko viņi ir, šie vaska spārni.

Crested cilts

Uz mūsu planētas ir daudz putnu, tostarp cekulains. Atkarībā no klimatiskajām zonām un laika apstākļiem, kas dominē dažādās Zemes daļās, šie putni izvēlas sev ērtu vidi. Tās izceļas ar dzīvesveidu, diētu, personības iezīmēm, uzvedību un ķermeņa lielumu. Nosacīti apvieno visus šos putnus, kas ir uzjautrinoši uz galvas.

Cekulainie putni ietver:

  • waxwing
  • kopīgs mežs,
  • Remezas auzu pārslas,
  • hoopoe,
  • smaila miziņa
  • pāvs
  • goatsina,
  • chomgu,
  • kakadu
  • Ziemeļu kardināls,
  • sekretārs putns
  • jay un citi.

Daudzi no šiem cekulainajiem putniem atrodami pārpilnībā mūsu dzimtenes atklātajās telpās. Citi ir eksotiskas izcelsmes un dzīvo karstā tropikā.

Ziemas putniņi

Waxwings ir nelieli, bet ļoti iespaidīgi putni, kas dzīvo Krievijas mežos. Pieauguša ķermeņa svars ir līdz 70 gramiem, un ķermeņa garums nav lielāks par 18 cm. Spilgti sarkani plankumi kontrastē ar pelēcīgi brūnu ķermeņa masu. Putnu spārni un astes ir melnas ar spilgti dzelteniem un baltiem plankumiem.

Waxwing notiek priekšpilsētās, Sibīrijā, Krimā, kā arī Kaukāzā un Vidusāzijā. Viņa nebaidās no aukstuma, tāpēc viņa jūtas ērti pat valsts ziemeļu reģionos, taiga un meža tundrā.

Putns ēd augļu pelnu, savvaļas rožu, koku sulas augļus, no kuriem tas dažreiz piedzēries. Tas notiek, ja viņa ēd fermentētas ogas vai nektāru. Nākamā nepietiekamā vaska uzvedība šajā valstī apdraud agresivitātes izpausmi, citu putnu ievainojumus un risku iekrist vietējo plēsoņu rokās: vāveres, vāveres, pūces un hawks.

Lauka chibis

Vēl viens crested, kas dzīvo Krievijā, kā arī Persijā, Indijā, Ķīnā. Tam ir spilgts, krāsains spalvu plankums un atšķiras no citiem salīdzinoši lieliem lauka putniem. Pieaugušais putns sver no 110 līdz 330 gramiem, un tā ķermeņa garums ir līdz 30 cm, bet melnas un baltas spalvu spalvas ļoti spilgti saulē mirdz, un tām ir metāla spīdums.

Tā kā priežu koks, tā izvēlas atvērtas teritorijas: pļavas, stepes, laukus, kuros audzē kartupeļus, un retus mežus. Ir svarīgi, lai reljefs būtu raksturīgs ar augstu mitruma pakāpi, un tuvumā atrodas rezervuārs.

Kā putns ar putnu izvēlas kukaiņus un mazus bezmugurkaulniekus.

Chibis dzīvei izveido vienu pāri, būvē ligzdas uz zemes virsmas. Vienā sajūgā vienā reizē nav vairāk par četrām olām.

Crested lark

Šis putns ar pušķi izceļas ar nelielu izmēru: tā svars ir līdz 45 gramiem, un teļa garums nepārsniedz 19 cm. Ārpuses mājīgums veicina labu maskēšanu sausā zālē, lapās un zaros un uz zemes. Kakla gals ir neliels.

Larks mīļākie biotopi ir ceļmalas, smilšu bedres, retie meži, kā arī dzelzceļa krastmala. Mazais putns barojas ar kukaiņiem un labību. Tāpēc rudenī putnu sugas pārceļas uz siltām zemēm: Koreju, Āfriku, Keniju, Arābiju, uz Eiropas dienvidrietumiem.

Pēc pārošanās larku ligzdā parādās ne vairāk kā piecas gaiši dzeltenas vai smilškrāsas krāsas olas. Mātīte inkubē pēcnācējus divas nedēļas. 10 dienas pēc dzimšanas cāļi ir gatavi neatkarīgai pieaugušo dzīvei.

Auzu milti Remez

Šis putns ar kaula galvu ir diezgan mazs. Viņa sver tikai 20 gramus, un viņas teļa garums ir 15 cm, ārēji tas ir ļoti līdzīgs parastam zvirbulim. Tas atšķiras no tā sajaukuma ar plūmēm, krāsots pelēkā-bēša toņos ar baltām un sarkanām svītrām. Vīriešu tufs ir nedaudz lielāks nekā sievietēm. Auzu biotopi ir purvāji, kuru tuvumā atrodas dzeramā ūdens korpuss, kā arī brīvas vietas, kur aug krūmi.

Remez auzu pārslas galvenokārt izmanto kukaiņiem un labībai. Kad tie pazūd, šie putni sākās ziemā Austrumāzijā.

Auzu mizas ligzdas tieši uz zemes. Putnu maskēšanai izmantojiet ievilkumus vai krūmus.

Mežs un ūdensputni

Parastie putni, kas dzīvo mežos un purvainos apgabalos, ir asa cekulainais dzenis, jay, hoopoe, goatsin un chomga.

Dzenis, kā zināms, ir meža veselības virsnieks. Tās īpašā galvas struktūra un garš knābis tiek veidoti, lai vienkārši un efektīvi izņemtu parazītus no koka mizas. Runājot par izskatu, putns izskatās ļoti krāsains un spilgts. Garais tufts ir spalvu iezīme.

Neliels jay ir arī purvs ar bēša-brūnā vai zilā-melnā krāsā. Ir melnā un melnā un baltā galvassegas. Lapu un amatniecības mežu iedzīvotāji mīl ēst bugs, ķirzakas, mazus grauzējus, vardes. Spēcīgs knābis, kas izliekts galā, palīdz iegūt putniem ēdienu.

Hoopoe - vēl viens spilgts meža putnu pasaules pārstāvis. Viņa cepure ir izteikta ļoti spilgti, kā arī citas šīs putnu šķirnes pazīmes. Putnu plankums uz muguras, krūtīm un vēdera smilškrāsas. Spārnu un astes laukumā kontrastējošas baltas un melnas svītras ir ļoti iespaidīgas.

Crested Chomga un Goatsin dod priekšroku rezervuāriem un purviem kā biotopiem. Goatzin ir tropisks siltumu mīlošs putns. Runājot par chomgi, viņa dzīvo Vecās pasaules teritorijā.

Eksotiski ar tuftu

Tālu karsto valstu putnainie iedzīvotāji mēdz izskatīties ļoti eleganti un spilgti. Kronšteins kopā ar plankumaino apmetumu ir viena no šo putnu raksturīgajām krāsām.

Ārzemju putnu skaits, kas dabā ir "kronēts", ietver:

  • kakadu, ar milzīgu pušķi, kas atgādina mohawk,
  • sekretārs putns (sagittarius serpentarius), kam ir gracioza konstitūcija, garas ķepas, speķis, spārni un astes,
  • pāvs, ieskaitot reto balto šķirni,
  • ziemeļu kardināls ar spilgti sarkanām spalvām.

Šis saraksts nebūtu pilnīgs bez izsmalcinātākajiem tropiskajiem putniem. Mēs runājam par mītiskiem paradīzes putniem. Šajā kategorijā ietilpst 45 šķirnes. Lielākā daļa no viņiem dzīvo Jaungvinejā. No šīs eksotiskās šķirnes izceļas sešstūris cekulains paradīzes putns. Uz galvas ir sešas spilgtas spalvas, kas atgādina vainagu. To izmērs ir nesamērīgi liels, salīdzinot ar ķermeņa garumu, kas izskatās ļoti neparasts.

Ja esat iemācījušies kaut ko noderīgu no šī raksta, atstājiet komentārus un dalieties ar draugiem par sociālajiem tīkliem.

zoo-club-org