Dzīvnieki

Nosach - Borneo salas mērkaķis: izskats, ieradumi, dzīves cikls

Loading...

Daba ir radījusi dažāda veida pērtiķus, dažkārt viņu vārdi ir ļoti neparasti un pat smieklīgi. Ņemiet, piemēram, pērtiķu sugas primātu sugu, ko sauc par nosach, vai kahau. Grieķijas nosaukums deguna ir proboscis, kas nozīmē "stumbrs". Jūs varat uzreiz uzminēt, ka pērtiķi ar šādu nosaukumu ir ļoti smagi, protams, tie ir tālu no ziloņu stumbra, bet deguns joprojām ir liels. Dažās šīs sugas pārstāvēs ir tik liels, ka ēdienreizes laikā tas traucē ēšanu, tāpēc tā īpašnieks ir spiests saglabāt savu cieņu. Šie pārsteidzošie dzīvnieki atrodas uz izzušanas robežas, tie ir uzskaitīti Sarkanajā grāmatā.

Nosach (mērkaķis): apraksts

Ja jūs skatāties no malas uz vīriešu deguna, šī redze ir diezgan smieklīga. Fakts ir tāds, ka viņš ir ļoti līdzīgs cilvēkam, kurš ļaunprātīgi izmanto alkoholu. Tiesnesis par sevi: relaksējoša poza, rokas gulstas uz ceļiem, liels bezkrāsains deguns, pazemināts līdz tauku vēderam, kā viņi saka cilvēkiem. Fotogrāfijas no šī "skaista" tagad priekšā.

Tikai vīrieši var lepoties ar milzīgu degunu. Tas ir viņu lielais garais deguns, kas atgādina gurķi. Šādas "vīrišķības" lielums sasniedz 10 centimetrus vai vairāk. Kad zvērs kļūst dusmīgs vai kaut ko satraukts, tā deguns aug un reddens. Mātītēm un jauniem dzīvniekiem nav tik izteikta apdare, to degunus var saukt par snub-nosed, nevis gariem.

Nosach (mērkaķis) ir vidēja izmēra, astes garums ir vienāds ar visa ķermeņa garumu, kas ir aptuveni 70-75 cm, sievietes ir tievas nekā "vīrieši", ķermeņa garums ir 60-65 cm, vidējais svars ir 10 kg. Vīrieši sver apmēram 20 kg.

Pieaugušajiem pērtiķiem muguras ir pārklātas ar īsiem, bet ļoti bieziem matiem. Krāsa var būt sarkanīgi brūna, spilgti oranža, dzeltenīgi brūna vai ķieģeļu sarkana. Tauku vēders parasti ir gaiši pelēks ar dzeltenu nokrāsu. Vīriešus ir viegli atšķirt no sievietēm, ne tikai uz lielā deguna, bet mugurā ir tumši brūns krēpes.

Vide un deguna biotopi

Borneo sala ir iekļauta to vietu sarakstā, kuras uz Zemes piesaista ar savvaļas skaistumu. Tropu mežus apdzīvo apbrīnojami dzīvnieku pasaules pārstāvji. Kachau arī dzīvo šajā brīnišķīgajā vietā. Šie dabā dzīvojošie pērtiķi dzīvo tikai Malaizijā, un tie atrodas šeit krastos un ielejās. Nosachi nedzīvo virs 200 m virs jūras līmeņa. Šo dzīvnieku iecienītākās vietas ir mangrove un dipterokarpu meži, tos var atrast arī Hevea plantācijās.

Mērkaķis dzīvē savvaļā

Monkeys-nosachas, šķiet, ir briedas un apgrūtinošas, bet tas ir, līdz jūs redzēsiet, cik gudri viņi ceļo pa kokiem. Dzīvnieki lieliski paceļas no filiāles uz filiāli, šūpojas uz rokām, dažreiz pat staigājot ar divām kājām kā cilvēki.

Pērtiķi ikdienas darbus veic pēcpusdienā, viņu darba diena beidzas ar pirmo krēslu. Miega pacēlāji ir sakārtoti uz iepriekš izvēlētiem kokiem, neizejot no upes tālāk par 15 m.

Vienai no deguna pērtiķu grupām ir no 10 līdz 30 dzīvniekiem. Vadītājs ir vecākais vīrietis, viņa harēmā ir aptuveni 8-10 sieviešu, pārējā ģimene ir bērni un jaunieši, kuri nav sasnieguši pubertāti. Vīriešiem, kas ir gatavi pārošanai, vajadzētu atstāt ģimeni, kamēr jaunās sievietes paliek. Reizēm vienā ganāmpulkā pulcējas tikai vīrieši, kuri nav ieguvuši savu harēmu.

Pērtiķu dzīves ilgums labos apstākļos var būt apmēram divdesmit gadi.

Kas ēd pērtiķus?

Galvenā nosachi lopbarība ir jaunas lapas un augļi, kuru meklējumos tie šķērso dienu līdz diviem kilometriem. Saskaņā ar zinātnieku novērojumiem šīs sugas dzīvnieki patērē aptuveni 47 augu sugas, no kurām 30 ir lapas, un 17 ir dzinumi, ziedi vai augļi. Pamatojoties uz to, varam secināt, ka nav īpašu konkurenci starp pērtiķu grupām, jo ​​katram ir pietiekami daudz pārtikas.

Audzēšana

Nosach (mērkaķis) sasniedz pubertāti pusotru gadu vecumā. Kad nāk pārošanās periods, sieviete demonstrē savu gatavību vīriešam ar visu savu izskatu. Viņa aizlocīja lūpas, kratot galvu un rāda dzimumorgānus adorācijas objektam.

Grūtniecība ilgst aptuveni sešus mēnešus. Viens bērns piedzimst ar zilu seju un degunu. Mātīte barojas ar mātes pienu līdz septiņu mēnešu vecumam, pēc atšķiršanas no mazajiem pērtiķiem kādu laiku paliek kopā ar māti.

Iedzīvotāju skaita samazināšana

Kā minēts iepriekš, deguns dzīvo savvaļā tikai Borneo Dienvidaustrumāzijā. Vietējās pašvaldības pieliek daudz pūļu, lai saglabātu šo sugu dzīvniekus, bet pat tas nevar apturēt ievērojamu Kahau iedzīvotāju skaita samazināšanos. Pēc zinātnieku domām, visā pasaulē ir mazāk nekā trīs tūkstoši maz dzīvnieku ar pārsteidzošiem deguniem.

Tas viss attiecas uz cilvēku darbību. Pērtiķi dzīvo tropu mežos, kas pēdējā laikā ir lēnām, bet noteikti pazuduši no Zemes. Šķiet, ka pavisam nesen Borneo salas bija klātas ar mangrove un lietus mežiem, bet tagad lielākā daļa no tām dažreiz tiek iznīcinātas vai pilnībā iznīcinātas. Aptuveni pirms simts gadiem cilvēki vēl arvien neatradās Borneo. Tajā laikā varēja brīvi novērot daudzas deguna ganāmpulkus. Bet, ierodoties cilvēkiem, purvi tika iztukšoti, pērtiķiem vienkārši nebija nekādas dzīvesvietas, kā rezultātā viņi atradās izzušanas malā.

Interesanti fakti no nosachy dzīves

Nosach - mērkaķis ir ļoti interesants, skatoties viņas dzīvi dabiskajā vidē, jūs varat redzēt daudz interesantu faktu. Daži no tiem tiek iepazīstināti ar jums:

• Nosachi ir lieliski peldētāji, viņi var peldēties līdz 20 metriem zem ūdens, meklējot pārtiku, viņiem ļoti bieži ir jāšķērso upe.
• Neredzīgie pērtiķi, atšķirībā no citiem radiniekiem, nesaskaras ar cilvēkiem.
• Nosachi nevar dzīvot tālu no ūdens. Pēc zinātnieku domām, iemesls ir zemais minerālu un sāļu saturs augsnēs, kas ir tālu no jūrām un upēm, tur augošie augi nav piemēroti šo dzīvnieku barošanai.
• Aborigēnu iedzīvotāji daudzās Borneo daļās zvana monyet belanda nosachi, kas nozīmē "holandiešu mērkaķis". Un šis vārds parādījās tāpēc, ka Nosachas ir līdzīgas ar holandiešu koloniālistiem, kuriem ir lieli vēderi un sarkani degļi, ko pamanīju vietējie iedzīvotāji.

Deguna apraksts

Salīdzinot ar citiem pērtiķiem, deguniem ir vidēja izmēra ķermenis.. Vīriešu svars ir 20 kg ar ķermeņa garumu 73-76 cm, sievietes ir vieglākas un mazākas: ar svaru 10 kg, to ķermeņa garums ir aptuveni 60-65 cm, neatkarīgi no grīdas, dzīvnieku astes garums ir aptuveni vienāds ar ķermeni.

Bet galvenā raksturīgā ārējo atšķirība pieaugušajiem vīriešiem, kas deva nosaukumu sugai, ir bumbieru pakaramais deguns, kura garums var sasniegt 10 cm, un zooloģu viedokļi ir sadalīti attiecībā uz smaržas orgāna mērķi ar šo dīvaino formu.

  • Saskaņā ar vienu versiju, dusmīga deguna deguna lieluma un apsārtuma nozīmīgs pieaugums - līdzeklis ienaidnieka iebiedēšanai.
  • Ir arī iespējams, ka deguns spēlē sava veida rezonatora lomu, pastiprinot Kahau skaņas apjomu. Paskaidrojot savu klātbūtni noteiktā teritorijā, pērtiķi to marķē tik neparastā veidā.
  • Iespējams, ka arī deguna lielumam ir nozīme, kad sievietes izvēlas nobriedušu partneri pārošanās laikā.

Liela piekārta deguna esamība ir tikai vīriešu privilēģija. Sievietēm un jauniem orgāniem ožas orgāns ir ne tikai mazāks, bet arī atšķirīgs forma: tie ir pikantiski augšupvērsti trīsstūrveida deguns. Miza āda uz pērtiķu sejas ir dzeltenīgi sarkana pigmentācija. Pieauguša dzīvnieka aizmugure ir pārklāta ar īsiem bieziem matiem. To parasti krāso sarkanbrūnā krāsā ar oranžiem, dzelteniem, okeriem, brūniem toņiem. Vēders ir pārklāts ar gaiši pelēku vai gaišu smilšu vilnu.

Papildus degunam un iespaidīgajam noapaļotajam vēderam ir arī citas atšķirības vīriešu dzimuma izskata ziņā - ādai spilventiņš, kas pārklāts ar tentu matiem, veidojot diezgan apjomīgu apkakli ap kaklu un iespaidīgu tumšu krēpes gar mugurkaulu. Galvassegas attiecībā pret ķermeni izskatās nesamērīgi izstieptas un sausas, pārklātas ar gaiši pelēku vilnu. Aste, kā arī ķepas ir izturīgas, muskuļotas, bet deguna gandrīz nekad netiek izmantota.

Neveiklīgās luzhēnes izskats ir maldinošs: patiesībā Kahau var ļoti gudri pārvietoties pa kokiem, šūpošanos uz priekšpuses un paceļot aizmugurē, tādējādi pārvietojoties no filiāles uz zaru. Lielākā daļa laika pērtiķiem tērē. Tikai vajadzība pēc ūdens vai īpaši pievilcīga delikatese uz zemes padara tās pazeminātas. Nosachi vada ikdienas dzīvi, nakšņo koku vainagos, kas iepriekš tika izvēlēti pie upes krasta

Tas ir interesanti! Lai pārvarētu nelielu attālumu pārejās, Kahau var doties uz pakaļējām ekstremitātēm. Un viņi var peldēties kā suns, palīdzot sevi ar aizmugurējām kājām, kas aprīkotas ar membrānām. Tie ir vienīgie pērtiķi, kas var nirt: viņi spēj pārvarēt attālumu līdz 20 metriem zem ūdens.

Deguns dzīvo grupās no 10 līdz 30 personām.. Turklāt tas var būt tikai "vīriešu klubs" un 8-10 sieviešu harēms, kuru vada pieaugušais vīrietis. Atlikušie jauktas grupas locekļi ir bezvēsturiski pēcnācēji (ja tādi ir). Pēc savas būtības nosachi ir diezgan labsirdīgs un reti rāda agresiju, īpaši iepakojuma iekšpusē. Dzīvnieki savstarpēji sazinās ne tikai ar sejas izteiksmju palīdzību, bet arī ar savādām skaņām.

Strīdi un konflikti starp ģimenes locekļiem rodas ļoti reti un ātri izzūd: Harema dāmu mēģinājumi veikt skandālu nekavējoties tiek apturēti ar mīkstu, deguna skaņu, ko vadītājs izstaro. Laiku pa laikam ganāmpulkā var rasties „jaudas pārspīlējumi”. Jaunais un spēcīgāks vīrietis kļūst par galveno, braucot prom no sacensību, atņemot viņam bijušās privilēģijas un pat viņa pēcnācējus. Šādos gadījumos mirušā mazuļa māte arī atstāj iepakojumu.

Mēģinājumi pieradināt degunu vēl nav izdevies. Pētnieki norāda uz savu zemo spēju socializēties, sliktu mācīšanos. Šā iemesla dēļ nav datu par deguna ilgmūžību nebrīvē. Savvaļā pērtiķi dzīvo apmēram 20 gadus, ja tie iepriekš nav kļuvuši par ienaidnieku upuriem. Kopumā šo periodu nosaka pārtikas piegādes kvalitāte un daudzums izplatīšanas zonā.

Dzīvotne

Borneo salas upes un piekrastes līdzenumi ir vienīgā vieta uz Zemes, kur var satikt nakts pērtiķus. Kā biotopi viņi visbiežāk izvēlas purvainus mangrovju, plašus dipterokarpisko mežu apgabalus ar mūžzaļajiem milzīgajiem kokiem, kas atrodas blakus kūdras purviem.

Tas ir interesanti! Nosaty pērtiķi, izvēloties vietas savām apdzīvotajām vietām, dod priekšroku saldūdens tilpnēm un upēm. Tiek pieņemts, ka tas ir saistīts ar noteiktu minerālvielu un sāļu saturu augsnē, kas ir raksturīga šai teritorijai un ir svarīgs nasach barošanas sistēmas veidošanās stāvoklis.

Teritorijā, kas atrodas virs jūras līmeņa virs 200-350 m, Kahau ir grūti redzams.

Ration nosacha

Nogrieztas pērtiķu izvēlnes pamatā ir:

  • jaunas koku lapas
  • ēdami dzinumi
  • ziedi ar saldu nektāru
  • augļi, vēlams nenobrieduši.

Retāk, šo "veģetāro virtuvi" papildina kukaiņu kāpuri, kāpuri, mazi bezmugurkaulnieki. Pārtikas Kahau meklēšana sākas ar upi, pakāpeniski nokļūstot mežā un pārvietojoties pa pakaļgalu. Lai iegūtu pietiekami daudz, viņi dažreiz iet pa vairākiem kilometriem dienā, un tikai vakarā viņi atgriežas savā dzīvotnē.

Dabas ienaidnieki

Borneo nav lielo zīdītāju plēsēju. Galvenie nosachas ienaidnieki ir milzīgie bruņotie krokodili, kas dzīvo mangrovju purvos, jūras lagūnās, zemākajās un deltas upēs. Viņi atrodas nogaidīt un uzbrūk pērtiķiem, kad tie šķērso upi. Šī iemesla dēļ nosachi, neskatoties uz to, ka viņi ir lieliski peldētāji, cenšas panākt pāreju ūdens zonas šaurākajā vietā.

Tas ir svarīgi! Dūmu leopardi, kas dzīvo uz zemes, nerada lielus draudus degunām: šo plēsoņu populācija ir ļoti maza, un viņi arī dod priekšroku medīt lielākus upurus - kazas, brieži, savvaļas cūkas.

Daudz biežāk Kahau kļūst par lielo monitoru ķirzaku un pythonu, jūras ērgļu upuriem. Apbedīšana ir arī zināms drauds viņiem: persona garšas gaļas un skaistu biezu kažokādu dēļ veic degunu.

Iedzīvotāju skaits un sugu statuss

Straujais lietus mežu platību samazinājums, mangrovju griešana, mitrzemju drenāža, eļļas palmu audzēšana auglīgajos līdzenumos ne tikai radīja ievērojamas izmaiņas Borneo klimatiskajos apstākļos.

Samazinājies arī deguna biotops, kas turklāt zaudē konkurējošo cīņu par teritoriālajiem un pārtikas resursiem agresoriem, makšķerēm un cūkām. Šie faktori, kā arī salu malšana salā, izraisīja faktu, ka pēdējo pusgadsimtu laikā sugu skaits ir samazinājies uz pusi un šodien gandrīz nepārsniedz 3000 cilvēku.

Tas ir interesanti! Netālu no Sandakanas pilsētas atrodas rezervāts Proboscis Monkey Sanctuary, kur jūs varat redzēt deguna dabiskos apstākļos. Šīs vietas vēsture ir ievērojama.

Pašreizējais rezerves īpašnieks 1990. gados ieguva lielu mangrovju meža platību eļļas palmu audzēšanai. Redzot, ka tur dzīvo deguns, stādījumu īpašnieks burtiski sajūsmināja neparastos pērtiķus. Viņš gribēja zināt visu par savu dzīvesveidu un uzvedību. Pēc tam, kad uzzināja, ka dzīvnieki bija izzušanas robežā, viņš mainīja savus sākotnējos plānus.

Tagad naftas palmu plantācijas vietā teritoriju aizņem dabisks meža parks, kurā dzīvo apmēram 80 deguna. Vieta ir ļoti populāra tūristu vidū, kuriem ir iespēja vērot pērtiķus no ērtas plašas teritorijas, ko ieskauj vairākas platformas. Divreiz dienā rezervju turētāji ieved grozus ar iecienītāko delikatesi - nenogatavojušos augļus. Līdz tam laikam pērtiķi, kas jau pieraduši pie parastiem gardumiem, izkļūst no mežaudzes atklātā telpā.

Pēc aculiecinieku domām, viņi ne tikai baidās no cilvēkiem, bet arī labprāt piedalās foto dzinumos, kas rada džungļu spilgti zaļo fonu. Malaizijas valdība, kas ir norūpējusies par ekoloģisko situāciju Borneo kopumā, veic pasākumus, kuru mērķis ir, cita starpā, aizsargāt pret neparastu un pārsteidzošu pērtiķu pērtiķiem: suga ir iekļauta ISC un ir aizsargāta aizsargājamās teritorijās.

Sugas apraksts

Nosmērēts pērtiķis pieder pie vidēja lieluma primātiem, atkarībā no dzimuma, to svars nepārsniedz 20 kg, un ķermeņa garums nepārsniedz 78 cm, tādējādi sieviešu vidējais svars ir 8-10 kg ar ķermeņa garumu 55-65 cm. sver 15-20 kg, ķermeņa garums - 73-78 cm, parasti astes, neatkarīgi no dzimuma, ir vienādas ar ķermeņa garumu.

Vīriešu primātu galvenā iezīme ir liels bumbiņas formas deguns, kas nolaists lejā, tā izmērs var būt līdz 10 cm. Dažreiz šis orgāns ēšanas laikā rada daudz neērtību, un mērkaķis ir spiests to atbalstīt. Noskaidrojot deguna ožu spējas un tās mērķi, ekspertu viedokļi ir sadalīti.

Daži apgalvo, ka strīdos ar citiem primātiem, pieaugošs izmērs, apsārtums, kas nomāc ienaidnieku.
Pēc citu domām, pateicoties milzīgajam ožas orgānam, pērtiķi var skaļāk kliegt, tas ir ar kliedzienu, ka dzīvnieks paziņo par savu klātbūtni jebkurā teritorijā, tādējādi atzīmējot to.

Vēl citi saka, ka sievietes izvēloties sevī visizjūtīgāko vīriešu, pārošanās perioda laikā.

Pakaramais deguns ir raksturīgs tikai vīriešiem, sievietēm un jaunajiem primātiem mazāks ožas orgāns ir augšupvērsts, pacelts, trīsstūrveida. Āda uz sejas ir gluda bez apmatojuma, ar gaiši sarkanu pigmentāciju. Nobrieduša primāta aizmugure ir pārklāta ar īsiem matiem. Tās krāsa var būt tumša, brūnā-sarkanā vai dziļi oranžā krāsā, vai gaiši, spilgti dzeltena vai okera. Vilna uz vēdera ir gaiši bēša vai gaiši pelēka.

Papildus degunam, lielajam vēderam un lielumam vīriešiem ir vairākas ārējas atšķirības. Ap vīriešu matu kakla aug daudz biezāk, veidojot sava veida apkakli, un visā mugurkaula garumā ir biezs, tumšs krēpes. Attiecībā uz ķermeni, ekstremitātes šķiet liesas un iegarenas, tās vienmērīgi pārklātas ar gaiši pelēku vilnu. Primāta astes ir stipras un izturīgas, tomēr tās praktiski neizmanto, atšķirībā no muskuļu ķepām.

Dzīves veids

No pirmā acu uzmetiena deguns rada iespaidu, ka tas ir blīvs, bet tas ir nepareizs priekšstats. Pērtiķi ir ļoti elastīgi un viegli pārvietojas no koka uz koku, viņi paķer filiāli ar priekšējām ķepām, šūpo un pārlēk, paceļot pakaļējās ekstremitātes. Большую часть дня они проводят на верхушке деревьев, иногда спускаясь вниз за водой или особым лакомством. Наибольшая активность животного наблюдается во второй половине дня. Ночью прячутся в кронах деревьев.

Примечательно, что только этот вид обезьян умеет нырять, более того, проплывать под водой до 20 метров. Uz pakaļējām ekstremitātēm tām ir membrānas, kas palīdz pērtiķiem peldēties uz ūdens virsmas. No dzimšanas sievietes māca bērnu uz ūdens procedūrām.

Turklāt tikai 2 primātu sugas, ieskaitot degunu, var viegli pārvietoties uz pakaļējām ekstremitātēm, parasti tās veic blīvos mežos, kur ir grūti pāriet uz četrām kājām.

Primāti dzīvo mazās grupās no 10 līdz 30 personām. Dažreiz tas ietver tikai vīriešus vai otrādi - sievietes, ko vada nobriedis vīrietis, bet biežāk tās ir jauktas ganāmpulki. Nosachi tiek uzskatīts par labsirdīgu pērtiķu sugu, viņi var būt agresīvi tikai aizstāvot savu teritoriju, konflikti ganāmpulkā notiek ļoti reti. Starp sevi, dzīvnieku saziņa notiek ar neparastu skaņu vai sejas izteiksmju palīdzību.

Strīdi jauktajās grupās ir gandrīz izslēgti, sievietes ganāmpulkos, kaut arī reti. Tiklīdz parādās konflikts starp sievietēm, līderis pēkšņi aptur viņu, izdala deguna skaņu. Ir gadījumi, kad jaunāks un kareivīgāks vīrietis cīņā par varu izslēdz iepakojuma līderi un iznīcina viņa pēcnācējus, tādā gadījumā arī nogalināto mazuļu mātei jāatstāj grupa.

Visiem zooloģistu mēģinājumiem pieradināt Kahau neizdevās, tas ir saistīts ar to slikto adaptāciju un zemu spēju mācīties. Tāpēc nav informācijas par viņu dzīves ilgumu nebrīvē. Dzīves apstākļos dabā, deguns dzīvo apmēram 20 gadus, parasti tas ir atkarīgs no pārtikas un biotopa.

Dzīvotne

Borneo salu piekrastes un zemienes ir nakts pērtiķu biotopi. Kūdra, dipterokārie meži, mitrāji ar mangrovēm ir viņiem priekšroka. Turklāt pērtiķi nepalielinās teritorijās, kas atrodas virs 250 m virs jūras līmeņa, kas ir ideāla vieta tiem - piekraste gar jebkuru ūdenskrātuvi.

Visbiežāk lietotie pērtiķu pērtiķi ir:

  • tikai koku ziedošās lapas,
  • jaunie dzinumi
  • ziedi,
  • nenogatavojušies augļi.

Kopumā aptuveni 47 augu nosaukumi.

Primātiem ir ļoti reti, kad viņi ēd koku kukaiņu, vaboles un kāpuru kāpurus. Šai pērtiķu grupai ir tilpuma kuņģis, lai piepildītos, viņiem dažreiz ir jāiet vairākus kilometrus dienā, atgriežoties norēķinu vietā tikai vēlu vakarā. Viņi sāk meklēt pārtiku pie upju krastiem un pakāpeniski dziļi pārvietojas mežā.

Nosach izvairās no augiem, kas satur dabisku antibiotiku, un otrādi - var ēst tos, kas ir indīgi. Šo faktu izskaidro fakts, ka Kahau kuņģī ir baktērijas, kas spēj neitralizēt indes, bet tās mirst ar antibiotiku iedarbību.

Nāsas pērtiķa ienaidnieki

Retāk pērtiķi kļūst par upuri lielām čūskām, ērgļiem vai monitoru ķirzām. Neskatoties uz Kahau populācijas aizsardzību, tos turpina medīt māsas, jo tās ir vērtīgas kažokādas un gaļas dēļ. Dūmu leopardi, kas dzīvo Borneo, dod priekšroku medīt liellopus un gandrīz nekad uzbrūk pērtiķiem.

Kahau iedzīvotāji

Mežu izciršana, purvu novadīšana un tādu teritoriju audzēšana, kas kādreiz kalpoja kā pērtiķu biotops, noved pie strauja to skaita samazināšanās. Atlikušās teritorijas, kas ir iespējamas norēķiniem, aizņem agresīvākas sugas makšķerēm. Kahau parauga vietas piesaista plaukstošos brakonierus. Pēdējo 50 gadu laikā nosprausto pērtiķu skaits līdz šim ir samazinājies uz pusi, to iedzīvotāju skaits ir aptuveni 3000 cilvēku. Šī suga ir iekļauta Starptautiskajā Sarkanajā grāmatā kā apdraudēta.

Loading...

Skatiet videoklipu: Best Speech You Will Ever Hear - Gary Yourofsky (Jūnijs 2019).

zoo-club-org