Putni

Skats: Sylvia borin

Loading...

Izskats un uzvedība. Slavkas vidējais izmērs, lielāks par pelēku, bet mazāks gaišais Slavka, ķermeņa garums 12,5–15 cm, spārnu spārns 20–25 cm, svars 14–24 g Kopumā izskats - tipisks slavka, ar salīdzinoši īsu knābi un nedaudz saīsināts, taisns beidzot ar astēm, šīs zīmes to atšķir no vairākiem līdzīgas krāsas niedru akmeņiem, kam ir garāks un noapaļots asti. Tas atšķiras no tā, ka krūmu vainagos galvenokārt pārvietojas pa horizontālām vai slīpām filiālēm, nevis gar zaļo augu vertikālajiem kātiem, kā arī balss un biotopu laikiem.

Apraksts. Krāsa ir pieticīga, daudz monotiskāka nekā citu slāvu krāsa, kas līdzinās niedru krāsai: olīvu pelēka augšdaļa, bālgans dibens ar gaiši pelēcīgu nokrāsu uz sāniem, kakls, vēders un zemūdens gaiši, gandrīz balti. Vīrieši un sievietes krāsā nav atšķirīgi, jaunie putni pirmajā rudens apģērbā atšķiras no pieaugušajiem augstākās augstākās pakāpes trīskāršu spalvu virsotnēs, savukārt spārns kopumā ir krāsots daudz vienmērīgāk nekā jaunajos vilku vilkos. Acis ir melnas, ap tām ir slikti redzams, ļoti plāns gaišs gredzens, virs acs ir tikai neliela spilgta uzacu. Beak un kājas ir pelēkas, salīdzinoši vieglas. Īpašs krāsošanas elements ir mazu, miglainu, pelēku pelēku plankumu klātbūtne kakla pusēs, kas ir kontrastējošas ar apkārtējām brūnganajām vietām. Tas atšķiras no jaunajiem jūras velniem ar spilgto apakšējo apmetni un kontrastējošā modeļa trūkumu uz spārna.

Balss. Parasti dzied ar krūmu vai zemu koku vainagu dziļumu, reti parādās uz acīm. Dziesmas parasti ir īsākas par Chernogolovka dziesmām, kas ilgst no 3 līdz 8 sekundēm, bet var sekot viena pēc otras gandrīz bez pārtraukuma, parasti tās tiek izpildītas ātrāk, bez pauzēm un neietver skaistas, skaņas, „flautas” piezīmes, kas parasti ir vairāk atgādina vienmērīgu mulsinājumu ar pieaugošu, pazeminošu toņu. Dažreiz viņi izklausās kā smieklīgas dziesmas. Trauksmes gadījumā tas rada tipisku šarmu, vienotu un sēriju. Kad dziedāšana neveic pašreizējos lidojumus.

Izplatīšana, statuss. Gnezdovoy klāsts aizņem gandrīz visu Eiropu un Rietumsibīriju uz Jenisei. Ziemas Āfrikā. Ierodas relatīvi vēlu, parasti maijā, lido septembrī vai oktobrī. Parastās, bet ne daudzās, gandrīz visas Eiropas Krievijas sugas, izņemot tās dienvidu reģionus.

Dzīves veids. Tā dzīvo dažādos biotopos ar krūmiem no praktiski nabadzīgajiem kokiem līdz vieglajiem mežiem, tostarp relatīvi mitrās vietās upju palienēs, kā arī dārzos un parkos, ja tiem ir pietiekams daudzums birstes. Kaļķakmens formas ligzda, kas ir nedaudz biezāka un dziļāka nekā Chernogolovka, ir iestrādāta starp krūmu zariem vai zāliņu stiebriem, kas nav augsti virs zemes. Ligzdošanas vietā ir vairāki vīriešu nepabeigti ligzdas. Klājot, no 2 līdz 6, parasti 4–5 dažādas krāsas olas, piemēram, melngalvju. Gandrīz tikai sieviete inkubē sajūgu 10–12 dienas, abi vecāki baro ligzdas, lidot atstāj ligzdu 9–12 dienu vecumā. Jaundzimušie cāļi ir kaili.

Tā barojas ar kukaiņiem, kurus tā savāc no zaru un lapu virsmas, zālaugu kātiem un vasaras beigās - mazām ogām.

Skatiet videoklipu: KUNGSFÅGEL och GÄRDSMYG Klipp - 1928 (Septembris 2019).

zoo-club-org