Dzīvnieki

Amura meža kaķis (Tālo Austrumu leoparda kaķis)

Loading...

Amūras meža kaķis ir zīdītājs, kas ir kaķu ģimenes plēsīgais dzīvnieks. Šai šķirnei ir ciešas attiecības ar Bengālijas (Āzijas) kaķi. Otrs Amūras meža kaķa vārds ir “leopards”. Viņš to saņēma, pateicoties tās krāsai, līdzīgi kā leoparda krāsām.

Amūras meža kaķa radinieki dzīvo siltās zemēs. Pārsteidzoši, viņa senči nokrita Taiga teritorijā. Tas izskaidrojams arī ar faktu, ka varbūt tas reiz bija daudz siltāks nekā tagad. Pēc polu maiņas un dzesēšanas šiem apbrīnojami skaistajiem kaķiem bija kaut kā jāpielāgojas Krievijas skarbajiem klimatiskajiem apstākļiem.

Krievijā savvaļas kaķis dzīvo Tālajos Austrumos, Amūras reģionā un Ussuri reģionā. Ārpus Krievijas Federācijas tā apmetas uz Japānas jūras krastu, Ķīnu un Indijas Subkontinentu.

Meža kaķa biotops ir aizaugts ar upju ieleju krūmiem, ezera niedru biezokņiem, zemiem pakalniem, kas klāti ar jauktiem mežiem. Parasti Amura kaķis kalnos nepalielinās. Tā panes aukstas, skarbas ziemas, bet ir pilnīgi nepiemērota dzīvībai sniega reģionos.

Amūras kaķu šķirnes pārstāvji ir mazākie no Āzijas kaķiem. Saskaņā ar šķirnes un izskata aprakstu, tie neatšķiras no mājdzīvniekiem:

  • Pieaugušo svars svārstās no 4 līdz 8 kg.
  • Ķermenis ir spēcīgs un muskuļots. Tās garums kopā ar asti ir apmēram metrs.
  • Galva ir maza un iegarena.
  • Acis ir lielas, tām ir dziļa nolaišanās un atrodas tuvu viena no otras.
  • Ausis ir noapaļotas.
  • Šī dzīvnieka spēcīgās ķepas ir garākas par mājas kaķa ķepām un ir aprīkotas ar īsiem un stipriem nagiem.

Amūras meža kaķa mētelis ir ļoti biezs un mīksts. Krāsa var atšķirties no pelēko smilšu līdz dzeltenbrūnai. Ovāli sarkanīgi plankumi ir izkaisīti visā ķermenī. Tie var būt neskaidri vai skaidri. Pateicoties šiem plankumiem, kas ir līdzīgi senajām ķīniešu monētām, Ķīnā to sauc par „naudas kaķi”. Uz muguras ir trīs atšķirīgas joslas, uz kakla un krūtīm ir vēl dažas joslas un divi pieri šķērso pieres.

Tālo Austrumu meža kaķis ir vientuļš nakts plēsējs. Viņš ir diezgan kautrīgs un piesardzīgs, tāpēc ir ļoti grūti atklāt. Briesmu gadījumā ir ieradums kāpt kokos. Amūras meža kaķis dod priekšroku medībām no slazda, pārspējot cietušo ar izmisīgu lēcienu. Viņš medīja skaisti gan uz zemes, gan kokos.

Savvaļas kaķa diētā ietilpst grauzēji, vāveres, čaulas, putni, zivis un čūskas. Viņš var arī rīkoties ar lielākiem dzīvniekiem, piemēram, zaķiem vai jauniem ikriem. Viņš parasti slēpj neapgriezto laupījumu paliekas, apglabājot viņu sniega un pēc kāda laika atgriežas ēst. Neskatoties uz bailēm un piesardzību, smagie salmi liek šiem kaķiem tuvoties cilvēku mājokļiem un medīt grauzējus un mājputnus vecās mājās.

Blakus savvaļas meža kaķim dzīvo arī lielāki kaķi - lūsis, leopards un tīģeris. Tikšanās ar viņiem var beigties ar viņu, tāpēc viņš cenšas tos izvairīties. Bet ir vērts pieminēt, ka Amūras meža kaķiem ir samērā asa temperaments un milzīgs spēks. Bez kavēšanās viņi spēj iesaistīties ar ienaidnieku, kas ir lielāks par viņu.

Šis kaķu dzimtas pārstāvis dod priekšroku veco koku un klinšu plaisu dobumos. Viņš izmanto arī vecas, pamestas āmuru un lapsas. Jūsu mājas apakšdaļa parasti ir pārklāta ar sausu zaļumu un zāli. Meža kaķu dzīvesvietā ir vairākas pagaidu patversmes, kuras viņš laiku pa laikam apmeklē. Skarbajā ziemā ir viens - drošākais.

Cilvēki mēģināja meža kaķi saukt vairāk nekā vienu reizi. Šādu eksperimentu pozitīvie rezultāti ir ļoti zemi:

  • Mājās šo kaķu ilgmūžība ir īsa.
  • Savvaļas plēsīgie dzīvnieki rada draudus koplietošanai ar citiem mājdzīvniekiem. Jā, un viņš izturas pret cilvēku.
  • Pat ja jūs sajaucat mazu jaundzimušo kaķēnu, viņam joprojām būs vēlme izkļūt mežā.

Dzīvotne

Amūras kaķis tiek izplatīts Tālajos Austrumos. to var atrast Amūras upes baseinā, kā arī Japānas jūras krastā. Šie dzīvnieki ir likumīgi dzīvojoši Lazovska, Bolshikhtshirsky, Khanka un Ussuri rezervāti, kā arī Kedrovaya Pad biosfēras rezervāts. Ir zināms, ka daži "ceļotāji" pat ieradās Baikāla teritorijā. Saskaņā ar šo kaķu speciālistu provizoriskajiem aprēķiniem ir tikai aptuveni 2000 cilvēku, un varbūt mazāk, neviens to neuztraucas.

Video par savvaļas Amura kaķiem:

Kā izskatās Amūras meža kaķis?

Amūras meža kaķis ir mazs dzīvnieks, tā svars svārstās no 4-8 kg. Ķermeņa garums 60-90 cm, no kuriem apmēram 40 cm krīt uz astes. Kaķi ir ievērojami lielāki par kaķiem. Kā var redzēt Amūras kaķi fotogrāfijā.

Amūras kaķu galva ir noapaļota, piere ir augsta. Ausis ir ļoti mazas, noapaļotas, virzītas uz priekšu un nedaudz uz sāniem. Acis ir lielas, izteiksmīgas, nedaudz slīpas un tuvu viena otrai. Deguns ir plats, taisns ar lielu, izteiksmīgu brūnās krāsas daiviņu. Labi izteikti mazi, noapaļoti spilventiņi, kas papildināti ar spēcīgu zodu.

2004. gadā Amura kaķis tika attēlots sudraba monētā no sērijas “Sarkanā grāmata Krievijā” ar 1 rubļa nominālvērtību.

Amūras kaķi ir spēcīgi, labi adīti dzīvnieki ar augstām kājām ar labi attīstītiem muskuļiem un biezu kārtu. Krāsa ir pelēcīgi dzeltena ķermeņa apakšējā daļā un pelēkā brūna augšdaļā. Noapaļoti auburn plankumi ir izkaisīti uz ķermeņa, un tumši skaidras svītras rotā galvu un seju.

Dzīvesveids un ieradumi

Ļoti maz ir zināms par Amūras kaķu dzīvi un paradumiem, acīmredzot tāpēc, ka viņi vienmēr bija ēnā, koku un Amuru tīģeru ēnā.

Ir pierādījumi, ka Amura kaķi ir monogami, tas ir, viņi izvēlas mūžu. Tas nav tipisks kaķiem un šaubās. Ir droši zināms, ka kaķis palīdz kaķim audzēt pēcnācējus. Amur kaķi sasniedz pubertāti ļoti agri. Jau 1 gadu vecumā viņi ir gatavi dot pēcnācējus. Viņi mate, kas atbilst kaķiem, martā. grūtniecība ilgst 60-70 dienas. Amura kaķiem pakaiši reti ir vairāk nekā četri kaķēni. Dzīves ilgums ir 16-17 gadi.

Kaķi medības biežāk sastopamas krēslā. Ēdienkarte sastāv galvenokārt no maziem dzīvniekiem, grauzējiem un putniem. Kopumā Amura kaķi medī kaut ko mazāk nekā paši. Reizēm viņi nevēlas ēst rāpuļus, kukaiņus un retos gadījumos zivis. Ja jums ir paveicies un Amura kaķis paklūst uz tīģera vai leoparda svētkiem, tad jums nebūs jātērē. Cupids brīnišķīgi uzkāpt koki, slēpjas dabisko ienaidnieku virsotnēs.

Ir grūti pateikt, cik agresīvi šie kaķi ir, satiekot cilvēkus, cenšas izkļūt un nenāk tuvu antropogēnajai zonai. Lai gan bads nav tante. 2010. gadā Tālo Austrumu kaķi, pateicoties garajai aukstajai ziemai, sāka regulāri ierasties uz vistiņiem Primorsky teritorijā. Tiklīdz sniega sāka doties, kaķiem nebija.

Amūras kaķiem nepatīk sāpīgs sniegs. Sniega laikā tie nedrīkst atstāt patversmi nedēļām, kamēr nav izveidojusies garoza. Viņi dzīvo citu dzīvnieku pamestās bedrēs, siltajā sezonā viņi paši veic ligzdas niedru un koku sakņos. Parasti kaķim ir vairākas īslaicīgas patversmes uz vietas, un tikai ziemā ir viena, ērtākā un drošākā.

Veselības inspektoru amatieru pētījums, ko veic amatieri (video):

Captivity

Tāpat kā citi wildcats, Amūras meža kaķi ir ļoti grūti pieradināt. Turklāt tam ir raksturīgs noslēpums, kas neļauj integrēties cilvēka sabiedrībā. Ir vērts teikt, ka neviens nav mēģinājis pieradināt tos pārāk daudz. Amūras kaķi ir nenozīmīgi un nevarēja interesēt kaķu īpašniekus.

Amūras kaķiem ir daži zooloģiskie dārzi. Gūstā dzīvnieki ir labi, bet cilvēki joprojām ir piesardzīgi pret cilvēkiem. Ja kāds vēl vēlas, lai būtu Amura kaķis, tas būs jāsaglabā diezgan plašā putnā. Jūs varat barot mazus grauzējus un putnus vienu reizi dienā.

Amūras meža kaķis: apraksts

Amūras meža kaķis nav daudz lielāks par vietējiem kolēģiem un pat mazāks par dažiem no tiem. Šāda kaķa vidējais garums ir aptuveni 70–90 centimetri. Pusi no šī garuma nokrīt biezu un sulīgu asti. Kājas ir garākas par citām savvaļas kaķēm.

Pat lielāko personu svars parasti nepārsniedz 7 kilogramus. Tiesa, tā ir ļoti atkarīga no sezonas: savvaļas Tālo Austrumu kaķi vasarā medī daudz un veiksmīgi, uzkrājot taukus un bieži ziemeļos badoties, zaudējot svaru.

Šāda kaķa kažokāda ir pelēcīgi dzeltena vai pelēcīgi brūna ar tumšiem apaļiem plankumiem (tiem Ķīnā šie dzīvnieki tika saukti par naudas kaķiem). Jauniem dzīvniekiem ir vairāk plankumu nekā „vecāki” kaķi. Kažokādas ir biezas un garas - līdz 5 centimetriem.

Gar grēdu parasti pāriet 3 tumši brūnas svītras, dažas joslas - pāri kaklam. Vieglās un tumšās svītras uz pieres ir sava veida kaķa pase, tā ir individuāla un nekad neatkārtojas. Zods, kakls un krūtis - netīrs balts.

Galva ir maza, noapaļota. Purns ir ļoti izteiksmīgs, nav iespējams sajaukt Amūras kaķi ar citiem kaķu ģimenes pārstāvjiem. Uz plašas un īsas deguna joslas. Acis dziļas, apaļas, dzeltenas. Ausis ir noapaļotas un mazas, ar tumšu robežu, bet bez sukām.

Amūras meža kaķis: mājiņa eremālam

Amūras kaķa dzimtene, kā jau skaidri redzams no tās nosaukuma, ir Tālie Austrumi. Mūsu valstī dzīvnieks atrodams Amūras upes baseinā un Japānas jūras krastā. Tālo Austrumu kaķi arī dzīvo Japānā (viņi sauc par Tsushima leoparda kaķi) Ķīnā, Korejas pussalā.

Katra individuālā teritorija var sasniegt 10 kvadrātkilometrus. Par šī mazā plēsoņa dzīvi, neskatoties uz "nepiedienīgo" raksturu, neizvēlas neizbēgamu biezu mežu. Viņa iecienītākie biotopi ir malas, meži, spraudeņi un grābekļi, krūmu biezeni un niedres gar rezervuāru krastiem, aizauguši ar augstu zālāju pļavām.

Augsts kalnos, plēsējs nevēlas kāpt - tiek uzskatīts, ka viņa noteikumos nav "iekarot" virsotnes, kas ir augstākas par pusi kilometru. Ziemā Tālo Austrumu kaķis parasti dod priekšroku upju un ezeru ielejām kalnos.

Parasti katra dzīvnieka teritorijā ir vairāki "dzīvokļi", kurus kaķis izmanto - tas var būt gan akmeņu, gan koku dobumos. Nevilcinieties ar citiem plēsējiem, piemēram, ādām un lapsām, astes un pamestas barības. Mājīgumam tas ir mājokļa grīda ar koka putekļiem, kritušām lapām un sausu zāli.

Amūras meža kaķis: medības un attieksme pret cilvēku

Šis savvaļas zvērs ir ļoti piesardzīgs un izraisa krēslas dzīvesveidu, tāpēc nav zināms par tās ieradumiem. Viņš vada labi uz garajām ķepām, peld, labi paceļas (līdz 2,5 metru augstumam!) Un, pateicoties gariem, izliektiem un stipriem nagiem, tas ievērojami palielinās.

Kaķis medī zem tumsas. Tās galvenais medījums ir peles un putni, bet plēsējs arī nevilcinās ar citiem grauzējiem, ķirzakas, zivīm. Jūs varat redzēt fotogrāfiju, kurā Amūras meža kaķis, šis laimīgais mednieks, zaķos saglabā zaķi, un reizēm viņi arī apgalvo, ka stirnas var kļūt par viņa upuri.

Šis mazais plēsējs dod priekšroku atturēties no cilvēka. Vienīgais, kas var piespiest viņu nonākt pie cilvēka dzīvesvietas, ir bads. Tā ir ziema, ka visbiežāk Amūras meža kaķis nonāk cilvēka rokās. Daži no tiem tiek nozvejotas, kad viņi mājputnus velk ciemos.

Interesanti gadījumi

Bet ir daži smieklīgi gadījumi. Lai izpētītu šo reto dzīvnieku dzīvi, Zooloģiskie zinātnieki Tālajos Austrumos radīja kaķus uz radio apkaklēm. Bet, protams, savvaļas kaķis to nedarīs brīvprātīgi. Tāpēc mežā tiek ievietoti īpaši slazdu būri ar garšīgu ēsmu.

Tātad, viena ūsas mežonis, kas tika ielikts radioaparātā un atbrīvots bez maksas, patika tik daudz, ka viņš burtiski apmetās pie slazda, gaidot jaunu partiju. Un kāds bija zinātnieku pārsteigums, kad viņi vairākkārt atradās viena un tā paša kaķa slazdā, jau ar kaklu ap kaklu!

Taču šī lieta, protams, ir izņēmums. Savvaļas Tālajos Austrumos kaķi praktiski nav tamedēti, tie ir ļoti kautrīgi, un, tos noķerot, viņi mēdz izvairīties no pirmās iespējas. Bet viņi nekad uzbrūk personai, tikai izmisīgi aizstāvot sevi. Savvaļā šie plēsēji dzīvo 10–15, dažreiz līdz 18 gadiem.

Amūras meža kaķis: audzēšana

Amūras meža kaķu balss ir dzirdama tikai ziemas beigās un agrā pavasarī, kad viņi sāk dziedāt pāru meklējumos. Pārējo laiku, kaķi tikai svilpt vai snort. Tie, kas ir dzirdējuši šos izsaukuma skaņas, saka, ka viņi izklausās satriecoši, lai gan tie izskatās kā parastās kaķu ruletes.

Pārošanās periodā meža kaķi var dzīvot pāros, lai gan pārējā laikā viņi dod priekšroku vientulībai. Blind kaķēni parādās aprīļa beigās - maija sākumā. Pakaišā var būt līdz 4 kaķēniem, kas, nevis daži dati, dzīvo kopā ar māti līdz pusotru gadu.

Blondīnes - noteikti "nē"!

Starp citu, eksperiments, kas tika veikts divu tūkstošu gadu sākumā, parādīja, ka Amūras meža kaķi var ražot pēcnācējus, kas savienoti ar parastajiem kaķiem no Dienvidaustrumāzijas. Tajā pašā laikā izrādījās, ka sarkano un brūno krāsu partneri ir „gudri”, bet baltie ir absolūti nē. Attieksme pret šādiem mājas kaķiem bija ārkārtīgi agresīva.

Turklāt zinātnieki noskaidroja, ka nebrīvē dzimušie Amuru meža kaķi lieliski pielāgojas savvaļā. Vladivostokas Bioloģijas un augsnes institūta darbinieki par to pārliecinājās, atbrīvojot 3 pieaugušos un 32 jaunus dzīvniekus. Tas dod cerību, ka šīs retās sugas iedzīvotājus var atjaunot, ja nepieciešams.

Amūras meža kaķis: zināms par nezināmo

Amūras meža kaķis ir atvēris daudzus noslēpumus zinātniekiem, un nav ziņots par šī Tālo Austrumu plēsēju skaitu. Ir tikai pieņēmums, ka Krievijā ir ne vairāk kā 2,5 tūkstoši. Tomēr, neskatoties uz to, Amūras meža kaķis nav iekļauts Krievijas Federācijas Sarkanajā grāmatā, tas ir aizsargāts tikai vairākos Tālajos Austrumos.

Bet uz sudraba rubļa monētas no “Sarkanās grāmatas” sērijas tika attēlota Tālo Austrumu kaķis. Protams, godājams. Bet es ļoti gribētu, lai šīs monētas averss nebūtu vienīgā vieta, kur jūs varat redzēt šo brīnišķīgo plēsoņu.

Amūras kaķa žēlastība

Tālo Austrumu meža kaķa ķermenis ir muskuļots un iegarens, kājas garas. Neliela galva ar noapaļotām ausīm un tuvām acīm. Kaķu mati ir mīksti un pūkaini.

Un iepriekš krāsa Daba izmēģināta no sirds:

Augšējā apvalka galvenā krāsa ir dzeltenā un pelēkā toņa maisījums ar skaidru vai neskaidru tumši brūnās krāsas plankumu.

  • Amūras paraugu aizmugurē mētelis ir tumšāks, sāniem ir gaišāka krāsa. Vilna uz vēdera krāsota netīrā baltā krāsā ar dzeltenām krāsām. Uz ķepām ir transversālas tumšas svītras.
  • No acīm uz pieres ir balto svītru pāris, un attālums starp tiem ir brūns ar sarkanu nokrāsu.
  • Mati uz astes ir biezāki pelēki ar tumšu vai pat melnu astes galu.
  • Meža dzīvnieka pastāvīgais dzīvesveids

    Tālo Austrumu kaķi dzīvot gan atsevišķi, gan pāros. Tomēr pieaugošo pēcnācēju sezonā vairāki cilvēki var mierīgi dzīvot kopā. Katram kaķim ir sava atzīmētā īpašumā no 5 līdz 9 kvadrātkilometriem.

    Predatori dod priekšroku nakts un krēslas dzīvesveidam. Amūras kaķi ir bailīgi un piesardzīgi, tāpēc dabā tos nav viegli atklāt. Viņi guļ gaidīt, kad upuris sēž zālē uz zemes vai kokos. Meža kaķis ir spējīgs nozvejot vienu lēcienu. Visbiežāk Amūras Tālo Austrumu kaķiem ir patversmes koku dobumos, akmeņu plaisās vai krūmu biezokļos. Dažreiz tiek izmantoti veci āmuri vai lapsa caurumi.

    Ziemā kaķi nolaižas no kalniem uz ielejām. Ar plānām īsām kājām, viņiem ir grūti pārvietoties dziļā sniegā. Bieži Amūras meža kažokādu plombas nogaidīs dažas dienas pajumtē, līdz veidojas garoza. Ziemas laikā uzkrāto tauku daudzums ļauj ātri un gaidīt piemērotus medību apstākļus. Smagos salnās viņi "grauj" tuvāk cilvēkiem, kur viņi bieži barojas ar grauzējiem, bet var uzkāpt ciema vistu namā un ēst cāļus vai pīles. Primorye iedzīvotāji zina, ka, ja ir ieradusies sniega, sala ziema, tad gaidiet viesi.

    Tālu austrumu meža kaķi barojas ar grauzējiem, gurķiem, vāverēm, var noķert putnu vai, iznīcinot ligzdu, izmēģināt olas.

    Ir gadījumi, kad uzbrūk jauniem briežiem. Atšķirībā no mājām Amūras kaķi ir lieliski peldētāji. Поэтому охотятся за лягушками, ловят рыбу.

    Среда обитания

    Амурские лесные мурлыки на территории России живут на Дальнем Востоке, на побережье Японского моря и на берегах Амура. Кроме того, они живут в Китае, Японии, Корее, Пакистане, на острове Ява. Pastāvīgs места обитания — это непроходимые леса, чащи кустарников, тростниковые заросли или травянистые луга. Живут на склонах гор, но выше 500 метров в горы не поднимаются. Lielisks kāpums uz klintīm un kokiem, labi peldēt.

    Atpūta

    Reizināšanas laiks Amūras kaķiem nāk ziemas beigās, pavasara sākumā. Zīdaiņi ir dzimuši maijā. Tālo Austrumu mežu dienvidi var izaudzēt visu gadu. Laulības paziĦojumiem ir pievienoti skaļi kliedzieni.

    Kaķa grūtniecības periods ir no 65 līdz 72 dienām. Amurs var dzemdēt četrus kaķēnus. Bet parasti dzimuši 1-2 kaķēni. Dzimušo bērnu svars nepārsniedz 80 gramus. Kaķēni atver acis divu nedēļu laikā. Mama kaķis pastāvīgi rūpējas par kaķēniem un mazākā mērā apdraud jaunu patvērumu. Tēvs aktīvi piedalās kaķēnu attīstībā.

    Pusotra mēneša vecumā jaunieši izbrauc no patversmes un iepazīstas ar jauno teritoriju. Pēc rudens, auguši un spēcīgi, zīmogi atstāj mātes bērnu namu un kļūst neatkarīgi, dzīvo savā teritorijā. Meža kaķu pubertāte notiek ne agrāk kā 18 mēnešus.

    Amura Tālo Austrumu kaķis un cilvēks (dzīve nebrīvē)

    Tālo Austrumu kaķis var pacelt kā mājdzīvnieku vai turēti pagalmā putnu gaļai. Mājām, ieteicams ņemt kaķēnu, kas nav vecāks par trim mēnešiem, un labāk no bērnudārza. Taču jāatceras, ka, sasniedzot pubertāti, dzīvnieka uzvedība kļūst nekontrolējama.

    Māja, kas dzīvo mājā, ātri pierod pie paplātes. Visbiežāk kaķi pielāgojas saviem īpašniekiem un izvairās no svešiniekiem. Izlases numurā nepieciešams staigāt ultravioleto staru saņemšanai un kaķu pakaišu barošanai vasarā.

    Saturs putnu sugā

    Minimālais korpusa izmērs ir 1,5x1,5 metri un līdz 3 metriem augsts. Pāvilam labāk jāizveido plāksnes. Nepieciešams arī regulēt paplāti. Kaķu pakaišiem smiltis vai zāģu skaidas var izmantot kā pildvielu. Mājputnā jābūt laika apstākļu stendam ar salmu vai lupatu gultu. Dzeršanas trauku var uzstādīt nelielā augstumā. Ja kameras izmēri ir pieļaujami, jūs varat uzstādīt dažādu augstumu koku izcirtņus terases veidā kāpšanai kaķiem.

    Pārtika nebrīvē

    Ieteicamā barība Tālo Austrumu kaķiem, kas tiek turēts nebrīvē - zema tauku gaļa apmēram 200 grami dienā. Tomēr, bez “dzīvās barības”, bieži vien nav iespējams saglabāt dzīvnieka normālu fizioloģisko aktivitāti un tās reprodukciju nebrīvē.

    Ēšana dabā ar pelēm, žurkām, mājputniem, kaķiem ēd ne tikai gaļu, bet arī dzīvnieku ādas un mazos kaulus. Šis ēdiens ir fizioloģiski nepieciešams kuņģa normālai darbībai. Tātad, papildus gaļai, Far Eastern Forest kaķim ir jāpiešķir pāris peles vai žurkas. Barojiet dzīvnieku vienu reizi dienā.

    Turklāt nepieciešamās un tā saucamās badošanās dienas, kad kaķiem tiek piešķirts ierobežots ēdiens.

    Ir nepieciešams iekļaut diētu un pļavu zāli. Bada streiks ir dabā dzīvojošu dzīvnieku dabisks stāvoklis. Tas ir svarīgs nosacījums, lai uzturētu brīvdabas būrī, jo patērē daudz enerģijas, kaķi aug taukos un var saslimt.

    Aktīvs dzīvesveids

    Dzīvnieku pilnīgai attīstībai mājāsJums ir nepieciešams uzturēt pastāvīgu kaķu darbību:

    Ikdienas komunikācijā jāiekļauj dažādas spēles. Jūs varat mest virvi caur režģi un spēlēt ar viņu velkonis.

  • Viņiem jābūt visu veidu bumbiņām, mākslīgai pelei, kas ir piekārta uz virves, audums, kas izliekts saspringtos saišķos. Tas viss aizņems mājdzīvnieku un saglabās tā fizisko aktivitāti.
  • Lai saglabātu smaržas funkciju putnu gaļai, vajadzētu būt garšaugu ķekariem. Mīļākā delikatese - tas ir sapņu un kviešu zāle.
  • Līdz 10 gadu vecumam Amur meža kaķi dzīvo savā dzīvotnē. Gūstā dzīvo līdz 15 gadiem.
  • Tālo Austrumu meža kaķis un sarkanā grāmata

    Amūras meža kaķi uzskaitīti Krievijas Sarkanajā grāmatā. Zinātnieki ir atzīmējuši iedzīvotāju skaita pieaugumu pēdējos gados. Amūras kaķu skaits Primorē ir aptuveni 2,5 tūkstoši cilvēku. Japānā Tsushima kaķu skaits ir neliels un tas ir aptuveni 110 indivīdu. Zooloģiskajos dārzos dzīvo 32 kaķi. Šī plēsoņa suga Japānā ir valsts aizsardzībā.

    Galvenais apdraudējums savvaļas dzīvniekiem ir meža ugunsgrēku pieaugums, mežu izciršana un cilvēks, kas iekaro arvien vairāk neapstrādātu zemju, kā arī klimata pārmaiņas uz planētas.

    Vai ir vērts iegūt Amura kaķi?

    Amūras kaķu izmaksas ir ļoti augstas - no 80 līdz 100 tūkstošiem rubļu, bet tā saturs būs vēl dārgāks un apgrūtinošāks. Tāpēc rūpīgi padomājiet, vai jums ir pietiekami daudz spēka, naudas, mīlestības un pacietības pret šo dzīvnieku. Iespējams, saprātīga persona pieņems pareizo lēmumu, lai nevēlētos viņa ambīcijas.

    Cilvēkiem ir jāsaprot, ka savvaļas kaķu vieta dabiskajā vidē, starp mežiem un laukiem. Un komforta labad jūs varat izveidot mājās sagrieztu lupatu, kas jums atbildēs un mīlestību.

    Amur Forest Cat Apraksts

    Ķermenis ir iegarens, muskuļots un izturīgs. Galva ir maza, iegarena, vibris ir garš. Uz deguna ir plaša tukša josla. Augšējās nūjas ir biezas un garas. Vidēja garuma ķepas beidzas ar maziem nagiem. Ausis ir noapaļotas, to galos nav suku. Plāno asti ir pārklāta ar pūkainu blīvu kažokādu.

    Mētelis ir īss, biezs un pūkains. Ziemas kažokādas ir vieglākas un biezākas nekā vasara. Aizsargājošie mati ir 4,9 centimetri. Kažokādas krāsa no pelēkas dzeltenas līdz sarkanbrūnai vai netīri brūnai. Apakšējais korpuss un sānu malas ir vieglākas par aizmuguri. Uz korpusa ir ovālas krāsas plankumi ar melnu vai neskaidru apmali.

    Uz muguras šķērso trīs brūnas-melnas svītras, kas veidojas no garenām šaurām vietām. Dažreiz šīs joslas var apvienoties vienā platā joslā. Uz kakla ir 4 vai 5 transversālas sarkanbrūnas svītras. Uz priekšējām kājām ir šķērsloksnes. Arī vēderā ir plankumi, bet tie ir gaišāki. Aste parasti ir tumši pelēka vai sarkanīga, tās gals ir tumši pelēks vai melns.

    Katrā galvas pusē pār acīm pieres šķērso 2 baltas svītras, un starp tām ir sarkanbrūna josla, kas iet no deguna uz kaklu. Deguns ir pelēks-sarkans, kakls un krūtis ir baltas, zoda ir balta. Ausis ārpusē ir baltas ar tumšu robežu, un padomi ir sarkanīgi balti. Jauniem plankumiem ir vairāk vietas nekā pieaugušajiem.

    Blakus ezeram Khanka kaķis tikās visā apdzīvojamā teritorijā.

    Tālo Austrumu meža kaķu dzīvesveids

    Šie dzīvnieki var dzīvot atsevišķi vai pa pāriem, bet vaislas sezonā vairāki cilvēki pulcējas. Katram kaķim ir savs individuālais gabals 5-9 kvadrātkilometros. Šie plēsēji ir nakts un krēslas. Amūras meža kaķi ir kautrīgi un neticami, tos ir grūti atklāt. Viņi uzbrūk upurim no slepkavības, ko viņi organizē uz zemes vai uz kokiem.

    Tālo Austrumu meža kaķis sasniedz upuri vienā lēcienā.

    Ziemā Amūras kaķi migrē no kalniem uz ielejām un uz kalniem, no kuriem sniega pūš vējš. Smagu salnojumu laikā viņi var vērsties pie cilvēku mājokļiem, kur grauzēji tiek nozvejotas vecās ēkās.

    Ja Tālo Austrumu kaķis ir briesmās, viņš tiek saglabāts kokā. Tie veido patversmes dobumos, akmeņu plaisās vai blīvu krūmu vidū, viņi labprāt izmanto arī pamestas āmenes un lapsas. Zemes apakšdaļa ir izolēta ar koka putekļiem, zaļumiem un zāli.

    Amūras meža kaķi var uzkāpt kokos, klintis un peldēt perfekti. Plēsoņa vietā ir vairākas pagaidu patversmes. Ziemā tiek izmantots pastāvīgais drošākais mājoklis.

    Tālo austrumu meža kaķi barojas ar grauzējiem, makaroniem, vāverēm, manchūras zaķiem, putniem un to olām. Dažreiz viņi var uzbrukt lielākiem upuriem, piemēram, jauniem briežiem un ikriem.

    Amūras meža kaķu dzīves ilgums dabā ir 8-10 gadi, un nebrīvē viņi var dzīvot līdz 15 gadiem.

    Amūras diētā meža kaķis var ietvert vardes un kukaiņus.

    Audzēšanas leopards tsushima kaķiem

    Amūras kaķu audzēšanas sezona ziemeļu daļā atrodas februārī-martā, un viņu kaķēni ir dzimuši maijā. Diapazona dienvidu daļā Far Austrumu meža kaķi var izaudzēt visu gadu. Laulības laikā viņi dara diezgan skaļus un stacantus kliedzienus. Kaķim estrus laikā veidojas pāris. Vīrieši aktīvi piedalās bērnu audzināšanā.

    Grūtniecība ilgst 65-72 dienas. Pakaiši ir 1-2 kaķēni, var būt ne vairāk kā 4 bērni. Viņi ir bezpalīdzīgi un neredzīgi, sver ne vairāk kā 80 gramus. Kaķēnu acis atvērtas pēc 10 dienām. Sievietēm rūpējas par kaķēniem, un, ja tās ir apdraudētas, tās nonāk jaunā patversmē. 50 dienu vecumā jaunie kaķi izkļūst no denka un pārbauda tuvāko teritoriju. 4 mēnešos sievietes jau sver 2,4 kilogramus, bet vīriešiem - 3,2 kg. Pēc 6 mēnešiem kaķēni kļūst par neatkarīgiem un atstāj māti, meklējot savu medību zonu. Saskaņā ar dažiem datiem, pubertāte Amūras meža kaķos notiek 8-10 mēnešos, bet saskaņā ar citu informāciju viņi nobrieduši ne agrāk kā 18 mēnešus.

    Viens Amūras meža kaķis nes līdz četriem kaķēniem, kuros piedalās vīrietis.

    Tālo Austrumu meža kaķu populācija

    Amūras meža kaķi atrodas Krievijas Sarkanajā grāmatā. Tos aizsargā CITES konvencija (II pielikums). Nesen iedzīvotāju skaits sāka augt.

    Galvenais apdraudējums sugai ir biotopu zudums: zemes aršana, mežu izciršana, ugunsgrēki. Arī uz Amur kaķu skaita ietekmē medības, laika apstākļi un hibridizācija ar mājas kaķiem.

    Amūras meža kaķis - reta pasugas, ir iekļauta Primorsky kraijas Sarkanajā grāmatā.

    Lielākais Tālo Austrumu stepju kaķu blīvums vērojams Primorska krai Khasan un Khanka rajonos, tas ir 3-4 cilvēki uz 10 kvadrātkilometriem. Aptuveni Amur meža kaķu skaits Primorye teritorijā ir 2–2,5 tūkstoši cilvēku.

    Leoparda kaķu Tsushima skaits uz salas ir ļoti zems, tas nepārsniedz 80-110 personas. Japānas zooloģiskajos dārzos ir 32 kaķi. Japānā šīs plēsoņas aizsargā valsts.

    Skatiet videoklipu: NYSTV - The Secret Nation of Baal and Magic on the Midnight Ride - Multi - Language (Septembris 2019).

    zoo-club-org