Dzīvnieki

Kāds zvērs - muskrat

Loading...

Muskrat ir zīdītāju komerciāla medību suga. Vērtē tās izturīgais smilšpapīrs. Gaļa ir arī ēdama. Dažās valstīs tas pat tiek pasniegts uz galda kā garšīgs ēdiens. Grauzējs ir ļoti auglīgs un labi pielāgots jaunajai videi. Nekontrolēti muskrats bojā lauksaimniecības zemi un kļūst par cilvēku un mājdzīvnieku bīstamu slimību nesēju. Fotogrāfija un apraksts palīdzēs atklāt un noķert zvēru, kā arī saprast, cik droša ir gaļa.

Dzīvnieka apraksts un raksturojums

Muskratu ģints pieder pie dzirksteles apakšgrupas. Šis pusūdens grauzējs tika ievests uz Eirāziju no Ziemeļamerikas, kur tas tika plaši izplatīts. Citi nosaukumi ir muskuss un ūdens trusis. Muskrāts pielāgots audzēšanai privātās saimniecībās. Savvaļā tā veido mājokļus urbumu un virsmu "mājiņu" formā mazos dīķos, turklāt tajā ražo arī pārtiku. Dzīvnieks kaitē lauksaimniecības apūdeņošanas iekārtām.

Uzmanību! Muskratas mūža ilgums nebrīvē ir līdz 10 gadiem. Dabā grauzēji dzīvo ne ilgāk kā 3 gadus.

Muskratas īpašības ir pielāgotas evolūcijai, lai veiksmīgi pārvietotos zem ūdens:

  • ķermenis ir blīvs, ar īsu kaklu,
  • rumpja garums - 23-36 cm,
  • pakaļējām kājām ir peldēšanas membrānas,
  • astes ir pārklātas ar reti matiņiem un svariem, apakšējā daļā ir neliela garenisku matiņu ķemme.
  • astes garums - līdz 28 cm,

  • galva stulba, maza attiecībā pret ķermeni,
  • acis ir nelielas, ausis ir gandrīz pilnībā paslēptas kažokādās,
  • žoklis ir pielāgots barošanai zem ūdens,
  • svars - 1-1,5 kg, maksimāli līdz 1,8 kg.

Muskusa žurkas komerciālā vērtība

Kažokādas - galvenā muskrata īpašība. Tas sastāv no mīksta apmatojuma un cietiem aizsargiem. Krāsa vienmērīgi iet no tumši brūnas vai pat melnas uz muguras un kājām līdz gaišajiem vēdera toņiem. Vasarā viss ķermenis kļūst vieglāks. Grauzēju kažokāda ir bieza un pūkaina, ar augstu ūdens noturību.

Muskrat ādas ir pieprasītas starp kažokādu mēteļu, ziemas cepuru, apkakļu un citu apģērbu ražotāju. Materiāls ir līdzīgs dārgiem kažokādu veidiem, ar vieglu un siltu. Galvenais trūkums ir tāds, ka šādas drēbes nebūs izturīgas. Līdz 4.-5. Sezonai mati sāk izkrist masveidā, āda būs berzēta un zaudēs savu dekoratīvo izskatu. Bet joprojām ir daudz cilvēku, kuri vēlas valkāt muskratus kažokādas. Šādu apģērbu izmaksas ir vairākas reizes mazākas nekā elites kolēģiem, tāpēc mods vienkārši nomaina nodilušo cepuri vai kažokādu ar jaunu.

Muskijs žurkas ēdiena gatavošanā

Var būt aizspriedumi pret muskratas uzturvērtību. Faktiski šis dzīvnieks nav netīrs, un tam ir maz līdzības ar tās mazajiem radiniekiem - parastajām žurkām un pelēm. Tīrība izpaužas ne tikai attiecībā uz kažokādu:

  1. Muskrat ir piemērots, lai ēst gandrīz pilnībā dārzeņu pārtiku.
  2. Dzīvnieku barība sugu uzturā - gliemji, kukaiņi, mazas zivis un nekādā gadījumā nav atkritumi vai kauliņi.

Šīs zīdītāja gaļa pēc garšas ir līdzīga trušam un pīlei. Gatavojot samērā standarta termiskās apstrādes veidus. Bet pirms muskrata nosūtīšanas uz krāsni vai krāsni, ir svarīgi pareizi noņemt mīdijas pie kanāla dziedzeri. Viņi izdalās fidid šķidrums, kas sabojā gatavās gaļas garšu.

Padome Neizjaukt, ja esat sagatavojis grauzēju ar dziedzeri. Šī situācija 3-5 stundas uzlabos gaļas mērcēšanu vairākos ūdeņos.

Muskratas gaļu uzskata par uzturu, ar visu iegūto noderīgo īpašību sarakstu. Labi uzsūcas cilvēka ķermenis un tauki. Taisnība, ka tam ir zems kušanas punkts un normāla ēdiena gatavošanas beigās tas kūst bez pēdām. Atsevišķi tauki netiek izmantoti ēdiena gatavošanā, bet tiek izmantoti medicīniskai berzēšanai.

Ūdens trušu medības

Privātās mājsaimniecības apstākļos muskrati tiek audzēti plašos iežogojumos, būros vai iežogotos dīķos. Grauzēji ir nepretenciozi attiecībā uz pārtiku. Tie ir diezgan dažādi augu pārtikas produkti. Dzīvnieku audzēšana uz ādas tiek uzskatīta par rentablu biznesu.

Ir likumīgi medīt krēslu visu gadu. Pavasarī un gandrīz visu silto periodu tas izzūd, un visaugstākās kvalitātes kažokādu iegūst ziemā. Pusūdens grauzējs ir noķerts slazdos vai nošauts no ieročiem. Tas ir diezgan vienkārši, jo dzīvnieks ir lēns un modrs. Muskratam ir daudz dabisku ienaidnieku meža, ūdensdzīvnieku un pat putnu vidū. Šis faktors ierobežo muskusa žurkas populāciju, neskatoties uz augsto auglību, jauniešu straujo attīstību un spēju pielāgoties jauniem klimatiskajiem apstākļiem.

Ūdens trusis dienas laikā uz acīm ir maz. Optimālais medību laiks ir nakts. Tiesa, pavasarī pārošanās laikā zvērs ir atrodams dienas laikā. Muskuss žurkas ir pārsteidzošs dzīvnieks, atšķirībā no citiem grauzējiem. Audzēšana un medības tajā ir rentabli. Turklāt muskrat var būt garšīgs un neparasts uztura ēdiens uz jūsu galda.

Dzīves veids

Šī mazā zīdītāja dzimtene ir Ziemeļamerikas teritorija no Aļaskas līdz Meksikas ziemeļu reģioniem. Pagājušā gadsimta sākumā dzīvnieki ieradās Eiropā, kur viņi pieraduši perfekti. Mūsdienās muskratu biotopu veido visa Eiropas teritorija Krievijā, Eiropas ziemeļu un centrālie reģioni, Sibīrija un meža stepe uz Jakutiju un Koreju. Dienvidu iedzīvotāji dzīvo gar Izraēlas upēm. Dzīvībai dzīvnieki ir izvēlējušies zemas teknes upes, kūdras bedres, ezerus un meža dīķus, mitrājus. Lielāko daļu laika dzīvnieki pavada ūdenī, nokļūstot zemē ēdienam ziemai. Zem ūdens, dzīvnieks var uzturēties līdz 15 minūtēm bez elpošanas. Šāds ilgs laiks ir saistīts ar asins īpašo sastāvu - dzīvniekiem, paaugstinātu hemoglobīna saturu asinīs un mioglobīnu muskuļos.

Dzīvnieks ir aktīvākais rīta un vakara krēslā. Viņi labi neredz un viņiem ir slikti attīstīta smarža, bet ļoti jutīga auss.

Muskrati barojas ar dažādiem augiem:

  • Reed
  • Reed
  • Sedge
  • Horsetail
  • Kultūras,
  • Krūmu lapas un zari,
  • Saknes.

Papildus augu pārtikai viņi ēd upju moluskus, mazas zivis, vardes.

Muskrāti ir teritoriāli dzīvnieki. Katra ģimene dzīvo noteiktā teritorijā, kuras robežas vīrieši atzīmē ar īpašu sekrēciju, kas izdalās no gūžas dziedzeri. Dzīvnieks dzīvo bedrēs, kas izraktas uz bankām vai mājiņās, kas būvēti saskaņā ar bebru mājiņu piemēru no zariem, saknēm, zālēm, dūņām. Ieeja mājoklī vienmēr atrodas zem ūdens, lai nodrošinātu lielāku mājokļa drošību. Māja augstums var sasniegt pusotru metru, un tajā ir vairākas atsevišķas sadaļas pārtikas uzglabāšanai. Minks dzīvnieks arī aprīkots ar vairākām sekcijām. Pārvietošanās garums var būt līdz desmit metriem.

Vietās, kur dzīvo ļoti liels daudzums muskratu, daudzas mājiņas rada nopietnu kaitējumu apūdeņošanas sistēmai.

Dabā kažokzvēru dzīve ir maksimāli 3-4 gadi. Ieslodzījumā viņi var dzīvot līdz 10-12 gadiem. Atšķirība ir atkarīga ne tikai no pārtikas daudzuma mājās, bet arī uz plēsoņu trūkumu. Ar dabas ienaidniekiem ir:

Aukstā un sniega ziemā muskratu ūdeles var iznīcināt mežacūkas, meklējot vieglu pārtiku. Visbīstamākais muskratas plēsējs ir ūdele.

Muskrat Izskats

Muskratas izskats ir ļoti līdzīgs pelēko žurku izskats. Vidējais svars ir aptuveni 1,5 kilogrami, un maksimālais svars var sasniegt līdz 2 kilogramiem. Pieauguša ķermeņa garums svārstās no 20 līdz 35 cm, dzīvniekam ir garš astes garums, kura garums var būt 10-15 cm, bet vīriešiem un sievietēm nav atšķirības. Dzīvniekiem ir īss kakls un briests. Biezās kažokādas tiek nodotas ķermenim, nevis zemādas taukiem. Muskratas galvaskauss ir ļoti līdzīgs žurkas galvam, tam ir izteikti žokļi un plakana piere. Dzīvnieka purns ir garš, ar augstām acīm un mazām ausīm. Dzīvnieka asti ir plakana, ar retiem matiem. Īsām ķepām ir nelielas membrānas starp pirkstiem.

Muskrata kažokāda ir īsa un bieza, ļoti blīva. Šīs īpašības neļauj viļņoties ar ilgu uzturēšanos ūdenī.

Dzīvniekiem ir īss un ļoti mīksts, biezs apakškārts. Muskratas krāsa ir dažādi brūnie toņi ar sarkaniem un melniem matiem. Dzīvnieka vēders ir daudz vieglāks nekā muguras mati. Tikmēr muskrats izskatās ziemā un vasarā ir liela atšķirība. Dzīvnieka ziemas mētelis ir daudz biezāks, kažokāda ir tumšāka un spīdīgāka. Vasaras āda, šķiet, ir sarkanāka, mīksta mati.

Audzēšana

Muskrāti sasniedz seksuālo briedumu septiņu līdz desmit mēnešu vecumā. Grūtniecība sievietēm ilgst aptuveni 32-33 dienas un beidzas ar septiņu vai astoņu mazuļu dzimšanu. Pirmā pakaiši, ko sieviete rada pavasara sākumā. Ziemeļu reģionos pāris audzē tikai divas reizes, un dienvidu reģionos mazuļu skaits var sasniegt piecus. Vaislas sezonas dienvidu reģionos ilgst visu gadu. Tas ir saistīts ar pietiekamu pārtikas daudzumu un siltāku klimatu. Sākumā sieviete neatstāj ligzdu. visu laiku uzturas ar saviem pēcnācējiem. Vīrieši ēd visu ģimeni. Jaundzimušo svars ir aptuveni 25 grami. Pirmie divi mēneši viņi barojas ar mātes pienu, bet jau trīs nedēļu vecumā viņi sāk ēst augus un saknes.

Cubs vienmēr pavada pirmo ziemu kopā ar saviem vecākiem, un tikai pavasarī viņi meklē brīvu teritoriju un izveido savus mājokļus.

Ūdens žurkas

Muskratas tuvākais radinieks ir ūdens žurka. Dzīvniekam ir vairāk noapaļots ķermenis un saīsināts purns. Ūdens žurkas svars ir atkarīgs no sezonas un barošanas apstākļiem, bet vidēji tas ir aptuveni 200 - 300 grami ar ķermeņa garumu līdz 25 cm, ūdens žurka pārvietojas vairāk, lekt, nepeldas slikti, bet dod priekšroku lielāko daļu laika pavadīt uz sauszemes. Tā dod priekšroku apdzīvot ūdenstilpēm un mitrājiem. Ar aukstā laika parādīšanos dzīvnieks tuvinās cilvēka mājoklim - viņi var dzīvot pagrabos un nojumēs, garāžās un pat dzīvojamās ēkās.

Muskrat un nutria pieder vienai un tai pašai ģimenei, un ne-speciālists izskatās ļoti līdzīgs. Tomēr atšķirība starp sugām ir liela: coypus ir daudz lielāks, tai ir liela galva ar diezgan mazām acīm un ausīm. Īss purns beidzas ar garu un grūts ūsām. Nutria svars var sasniegt līdz pat desmit kilogramiem ar ķermeņa garumu līdz metram. Ārēji peldēšana pa upi izskatās vairāk kā bebrs. Dzīvnieka kažokāda ir blīva, bieza, var būt gan sarkanīgi pelēka, gan gandrīz brūna. Garā asti gandrīz nav vilnas un kalpo kā stūris. Nutrija barojas ar augu barību, dodot priekšroku sakņu un niedru saknēm un jauniem dzinumiem. Kukaiņi un vardes, kā arī mazas zivis neēd tikpat aktīvi kā muskrāti.

Muskratu bieži sajauc ar ūdru, lai gan šie dzīvnieki ir ne tikai tuvi radinieki, bet arī ir pilnīgi atšķirīgi.

Otter pieder pie lielgabalu ģimenes. Bet atšķirība starp abiem dzīvniekiem nav tikai tā. Dzīvnieks apmetas pie rezervuāriem un vada pusūdens dzīvesveidu, galvenokārt barojot zivis, mīkstmiešus, vardes, putnu olas un putnus. Bieži vien ūdra medības muskratam. Ozri vienmēr izrakt savus caurumus krastā. Dzīvnieka ķermenis ir garš, labi racionalizēts. Pieauguša indivīda ar astes garumu var sasniegt pusotru metru. Svars - apmēram 6 - 10 kg. Krāsa pārsvarā tumši brūna. Dzīvnieka purns ir iegarens, ar lielām un izteiksmīgām acīm. Dzīvniekam ir asas zobi. Ūdra ķepas ir īsas, bet spēcīgas. Starp pirkstiem ir membrānas, kas ļauj ūdram perfekti peldēties.

Muskrat apraksts

Muskusa žurka ir viens no tās sugas un muskrātu ģints pārstāvjiem.. Muskrātus pārstāv pusūdens organismi, kas pieder grauzēju grupai piederošajām vīģēm, un tos uzskata par vienu no lielākajiem Muridae ģimenes locekļiem Amerikas ziemeļu daļā. Viņi arī pielāgojās pastāvēšanai Krievijā, Eiropā un Ziemeļāzijā, kur tie tika mākslīgi ievesti.

Viņu ārējā neērtība spiesta pielāgoties ūdens biotopiem. Tas ir daļēji ūdens grauzējs, kas kaitē apūdeņošanas lauksaimniecības struktūrām un ir kārtīgs upju kanāliem vienlaicīgi. Muskrats dzīvo upju un ezeru savvaļā un mākslīgos rezervuāros, atsevišķu saimniecību apstākļos.

Izskats

Muskusa žurkas ir ūdensizturīgas kažokādas, galvenokārt brūnganas. Tas sastāv no vairākiem aizsargpārklājuma un apakškārta slāņiem. Tie ir biezi, zīdaini ar visaugstākās kvalitātes skārienšķiedrām. Korpuss ir pārklāts ar biezu, mīkstu izolējošu vilnu, kā arī aizsargājošiem matiem, kas ir garāki, rupji un ar spīdīgu izskatu. Šī struktūra rada hidrofobu ietekmi, kuras dēļ ūdens nevar iekļūt ādas vilnā. Muskrats rūpīgi rūpējas par savu “kažokādu”, regulāri to notīriet un ieeļļojiet ar īpašu smērvielu.

Tas ir interesanti! Krāsu var mainīt. Muguras un kājas ar asti parasti ir tumšākas. Vēders un kakls ir vieglāki, bieži pelēcīgi. Ziemā mētelis ir ievērojami tumšāks, bet vasarā tas sadedzina saulē un spilgtina divu toņu toni.

Viņu astes, līdzīgi kā stūrei, ir saspiestas sānos un praktiski nav matu. Tā vietā, tie ir pārklāti ar raupju ādu, it kā saspiesti sānos, un gar grunts ir rupjš ķemme, atstājot zīmi uz vaļīga ceļa pastaigas procesā. Tās bāzē ir sēžas dziedzeri, kas izstaro labi zināmu muskusa smaržu, caur kuru dzīvnieks iezīmē tās teritorijas robežas. Šī žurka astes ir iesaistītas kustībā, kas kalpo kā atbalsts uz zemes un peldēšanas stūres ūdens.

Muskratam ir maza galva ar mazu mazu purnu. Redzes un smaržas ir vāji attīstītas, galvenokārt dzīvnieks balstās uz dzirdi. Ķermenis ir noapaļots un biezs. Muskusa žurkas ausis ir tik mazas, ka tās ir gandrīz pamanāmas aiz ap matiem. Acis ir nelielas, izvirzītas ārpus galvas struktūras, tās atrodas augstu. Attiecībā uz zobiem, tāpat kā visiem grauzējiem, muskrātiem ir ļoti pamanāmi iegriezumi. Viņi izvirzās aiz mutes, aiz lūpām. Šī struktūra ļauj dzīvniekam griezt priekšmetus dziļumā, lai ūdens neiekļūtu mutes dobumā.

Muskratas forepaws sastāv no četrām savām pirkstiem un viena neliela. Šādas nelielas priekšējās ekstremitātes ir diezgan piemērotas prasmīgai manipulācijām ar augu materiāliem un rakšanu. Muskusa muskratam ir pieci nagi ar pirkstiem, kuriem ir daļēji webbed struktūra. Tas ļauj dzīvniekam lieliski pārvietoties ūdens elementā. Pieauguša dzīvnieka fizikālās īpašības: ķermeņa garums - 470-630 mm, astes garums - 200-270 mm, aptuvenais svars - 0,8-1,5 kg. Izmērā vidējais pieaugušais muskrats atgādina kaut ko starp bebru un parasto žurku.

Raksturs un dzīves veids

Muskusa žurkas - nemierīgie dzīvnieki, kas var būt aktīvi visu diennakti. Tie ir lieliski gultņu un tuneļu ekskavatoru celtnieki, kuri izrakt upju stāvos krastus vai būvē dubļu un augu ligzdas. To urbumi var sasniegt 2 metrus diametrā ar 1,2 metru augstumu. Mājas sienas ir apmēram 30 cm platas. Mājā atrodas vairākas ieejas un tuneļi, kas iet ūdenī.

Norēķini ir izolēti viens no otra. Tās var sasniegt iekšējo gaisa temperatūru 20 grādu temperatūrā, salīdzinot ar apkārtējās vides temperatūru. Muskusa žurkas rada arī tā saukto "padevēju". Tā ir vēl viena struktūra, kas atrodas 2-8 metru attālumā no gultas un izmanto pārtikas uzglabāšanai ziemas mēnešos. Muskrats izjauc tuneļus caur dubļu no savām mājām līdz savām velvēs, lai atvieglotu piekļuvi rezervēm.

Muskusa žurkas var apdzīvot arī lauksaimniecības zemes drenāžas kanālus, kur ir daudz pārtikas un ūdens. Ideāls ūdens dziļums muskratam ir 1,5 līdz 2,0 metri. Viņi necieš no šauras telpas un neprasa lielus ūdens platumus. To galvenie kritēriji norēķiniem ir plaši pieejamā pārtikas daudzums, ko nodrošina sauszemes piekrastes un ūdens augi. Tuneļu ilgums sasniedz 8-10 metrus. Ieeja korpusā nav redzama no ārpuses, jo tā ir droši paslēpta zem ūdens. Muskrātiem ir īpaša mājokļu būves metode, kas pasargā viņus no plūdiem. Viņi to veido divos līmeņos.

Tas ir interesanti! Šie dzīvnieki ir lieliski peldētāji. Viņiem ir arī cita īpaša ierīce - barības vielu piegāde asinīs un muskuļos, lai nodrošinātu veiksmīgu zemūdens dzīvi. Tas dod muskusa grauzējiem iespēju izturēt ilgu laiku bez piekļuves gaisam.

Tāpēc viņi spēj ilgi nirt. Были задокументированы случаи нахождения животного под водой в течение 12 минут без воздуха в лаборатории и на протяжении 17 минут в дикой природе. Дайвинг – это очень важный поведенческий навык ондатр, который позволяет в краткие сроки убежать от преследующего хищника. Потому что он позволяет им успешно остерегаться недоброжелателей и плавать в безопасности.Uz virsmas muskrats peld ar ātrumu aptuveni 1,5-5 kilometri stundā. Un tas ir pat bez slepena paātrinātāja - astes.

Viņi izmanto savas pakaļējās balstiekārtas, lai pārvietotos pa zemi. Sakarā ar ķermeņa struktūru un tās vispārējo ietilpību un gausumu - kustība nešķiet ļoti estētiska. Priekšējo ķepu nelielā izmēra dēļ tie tiek atbalstīti tuvāk zodam un netiek izmantoti kustībai. Zem ūdens peldēšanai, muskrats izmantos astes, izmantojot horizontālu kustību. Viņu ķermeņa struktūra peldēšanas laikā ļauj ātri pārvietot ūdeni, lai uzbruktu likumpārkāpējam vai izvairītos no plēsējiem. Arī evakuācijas procesā var būt noderīgi tuneļa veida caurumi, kuru dubļi ir veiksmīgi slēpti. Muskusa žurkas var izrakt tos upes krasta virzienā un gaidīt plēsoņu zem veģetācijas slāņa, kas atrodas virs ūdens līnijas.

Mājas struktūra ļauj jums saglabāt nepieciešamo termoregulāciju. Piemēram, aukstās ziemas salnās gaisa temperatūra caurumā nesamazinās zem nulles grādiem pēc Celsija. Lai aizņemtu vienu ziemas māju, vienlaikus var būt līdz sešām personām. Liels iedzīvotāju skaits ziemas periodā ļauj ievērot vielmaiņas ietaupījumus. Jo vairāk dzīvnieku, jo siltāki tie ir kopā.

Tāpēc dzīvniekiem, kas dzīvo grupās, lai izdzīvotu aukstā laikā, izredzes ir lielākas nekā vientuļajiem indivīdiem. Muskrāti ir vairāk pakļauti aukstumam, kad tie ir paši. Īpaši jutīga pret aukstumu ir dzīvnieka absolūti neapbruņota asti, kas bieži ir sasalusi. Ārkārtējos gadījumos muskrāti var sakošļot to pilnībā sala, kas sakustusi, lai radītu ātru dzīšanu. Bieži tika reģistrēti arī iekšējās kanibālisma gadījumi. Šāda parādība var rasties mājokļu grupas pārapdzīvotības dēļ pārtikas trūkuma apstākļos. Bieži vien ir arī vīriešu cīņa par sievietēm un teritoriālo atrašanās vietu.

Cik muskratu dzīvo

Vidējais mūža ilgums muskratam ir mazāks par 2–3 gadiem.. Tas viss attiecas uz augsto dzīvnieku mirstību savvaļā, kas ir 87% cilvēku pirmajā dzīves gadā, 11% otrajā, pārējie 2% nedzīvo līdz 4 gadiem. Iekšzemes apstākļos muskrāti dzīvo līdz 9-10 gadiem, ja tie ir komfortabli. Starp citu, lai saglabātu tos nebrīvē, ir diezgan vienkārši. Muskrāti tiek baroti ar visu, ko viņi piedāvā, un ar prieku. Paaugstinātas izaugsmes periodā izvēlnē varat pievienot kalciju saturošus produktus. Piemēram, biezpiens, piens, liesa zivs un gaļa. Muskusa žurkas ātri pielāgojas cilvēka klātbūtnei, bet nezaudē modrību. Šie dzīvnieki var būt daudzu slimību nesēji.

Dzīvotne

Agrīnie ziņojumi par Amerikas iemītnieku vēsturiskajiem ierakstiem liecina, ka sākotnēji lielākais šo dzīvnieku skaits tika uzskaitīts Viskonsinā. Mitrāju vietas netika pilnībā izpētītas pirms cilvēku masveida pārvietošanas valstī. Šajā laikā muskratas populācija ir ļoti svārstījusies sausuma dēļ, mainoties ar ekstrēmām ziemām. Vislielāko kaitējumu iedzīvotājiem izraisīja biotopu iznīcināšana. Līdz šim muskratas populācijas ir atzīmētas ar vēsturiskiem rādītājiem, bet saglabā augstu iedzīvotāju dzīvotspējas līmeni.

Tas ir interesanti! Dabas klāsts atrodas Ziemeļamerikā. Šo dzīvnieku aklimatizācija tika veikta Krievijā un Eirāzijā. Laika gaitā, lai palielinātu viņu skaitu, viņi tika apmetušies arī citu valstu teritorijās. Šāda dedzība ir saistīta ar muskratu ādas izmantošanu rūpnieciskajā ražošanā.

Muskrāti apdzīvo visu veidu kūdras ezerus, kanālus un straumes. Viņi necenšas, kā dabas rezervuāri un mākslīgi radīti. Viņi pat var atrasties ap pilsētu, jo tuvumā esošās personas klātbūtne nekādā veidā nav bailes. Muskusa žurkas nav sastopamas vietās, kur ziemā un vietās, kur nav dabiskas veģetācijas, dziļi sasalst ūdeņi.

Muskrat diēta

Muskrāti ir vidēja lieluma trofiskie patērētāji, galvenokārt ēdot augu materiālus, piemēram, kāposti, niedres, nezāles un citi augi, kas aug ūdenī un piekrastē. Mazāk apmierinošas personas var veiksmīgi ēst mīkstmiešus, vēžus, vardes, zivis un kārbiņas, ja kāds no tiem ir bagātīgs. Tiek lēsts, ka 5-7% muskrata ēdienkartē ir dzīvnieku izcelsmes produkti.

Ziemā viņi izvēlas pārtikas kešatmiņas, kā arī zemākā saknes un bumbuļus galvenajam pārtikas avotam.. Šie dzīvnieki dod priekšroku barībai ne vairāk kā 15 metru attālumā no savas mājas, un parasti tie netiks pat ar akūtu vajadzību pēc vairāk nekā 150 metru attāluma.

Dabas ienaidnieki

Muskusa žurka ir svarīgs daudzu plēsoņu upuris. Viņus medī suņi, coyotes, bruņurupuči, ērgļi, vanniņi, pūces un citi mazie plēsīgie dzīvnieki. Minka ir viena no lielākajām ķirzaku plēsoņām. Agrīnā pētījumā par abu organismu attiecībām atklājās, ka 297 produktu paraugam, kas satur ūdeļu rāmjus, 65,92% bija muskratas paliekas.

Iedzīvotāju skaits un sugu statuss

Muskrāti ir plaši izplatīti dzīvnieki, tomēr ik pēc 6-10 gadiem iedzīvotāji strauji samazinās. Sistēmas sistemātiskās samazināšanās iemesls nav noteikts. Vienlaikus muskusa žurkas ir īpaši auglīgas un viegli pielāgojamas dažādiem apstākļiem.

Muskrat un cilvēks

Muskusa žurkas muskrāts ir viena no svarīgākajām dzīvnieku kažokzvēru sugām. Vislielākā vērtība ir izturīgā, mīkstā ādā. Arī ēdami un šo grauzēju gaļa. Ziemeļamerikas pilsētās tas bieži tiek saukts par “ūdens pārmeklēšanu”. Viņš saņēma šo nosaukumu viņa garšas un unikālā uztura sastāva dēļ.

Muskijs grauzējs tika uzskatīts par Wisconsin lamatas „maizi un sviestu”. No 1970-1981 No Viskonsinas mitrāju “nozvejas” novāca 32,7 miljonus ādas. Lielākā daļa valsts pārvaldības prakses ļauj ražot lielu daudzumu muskratu. Savukārt augstais muskratu populācijas līmenis izraisa dzīvotņu bojājumus un postošas ​​slimības izplatīšanos.

Tas ir interesanti! Muskrats ir konsekventi bijis nozīmīgs Wisconsin kažokādu tirgū. Pēc dažiem gadiem šo dzīvnieku gaļa bija galvenais produkts, ko iegādājās un pārdeva kažokādu rūpniecībā.

Vairākās apmetnēs un rezervuāros, pateicoties to pārraušanas spējām, muskrats bojā apūdeņošanas sistēmas, aizsprostus un aizsprostus. Tādējādi tiek nodarīts kaitējums saimniecībām, jo ​​rīsu audzēšana visvairāk cieš no „centieniem”. Nekontrolēta muskrātu reproducēšana var sabojāt piekrastes un ūdens veģetāciju, patērējot nekontrolētus apjomus.. Vairāk nekā desmit dabiskās fokālās slimības var izturēt šos gudros dzīvniekus. Sarakstā ir arī bīstamas paratifoidas un tularēmija.

Tajā pašā laikā muskusa žurkas ir ļoti svarīgas vides aspektā. Tie palīdz uzturēt mitrājus kārtībā un atklāt tos, iztīrot ūdensceļus, pateicoties tur augošajai veģetācijai. Tas ļauj jums organizēt vienmērīgu dažādu jutīgāku augu, kā arī kukaiņu, ūdensputnu un citu dzīvnieku plūsmu.

Skatiet videoklipu: Unikālā un skaistā ondatra (Septembris 2019).

zoo-club-org