Augi

Dzīvnieku pasaule Tundra

Pin
Send
Share
Send
Send


Atbildes un paskaidrojumi

  • kozzz08
  • newbie

Tundras veģetācija galvenokārt sastāv no ķērpjiem un sūnām, sastopamajiem angiospermas - zems zāle (īpaši no graudaugu ģimenes), krūmiem un krūmiem (piemēram, dažām bērza vītolu sugām, ogu krūmiem, mellenēm).

Tipiski krievu tundras iedzīvotāji ir ziemeļbrieži, lapsas, aļģu aitas, vilki un lemming izai-Rusaks. Ir maz putnu: Lapzemes plantain, balta spārna plover, sarkanā zirga, pipers, jaunais sniegputns, polārais pūce un balts žagurs.

Upes un ezeri ir bagāti ar zivīm (nelma, chir, omul, sīgas un citi).

Polāra lapsa

Polārkoks ir labāk pazīstams ar citu nosaukumu - arktisko lapsu, kas ir slavena ar sniega balto kažokādu. Polāras lapsas ir daudz mazākas, salīdzinot ar to meža kolēģiem. Arktiskā lapsas ķermeņa garums ir 50-75 centimetri, bet tam ir krāšņs astes garums 25-30 cm.

Polārais lapsa - arktiskais lapsa ir elegants arktiskās tundras rotājums.

Izšķir baltas un zilas lapsas, pēdējā krāsā ķermeņa krāsas ir tumšākas kafijas vai pelēkas ar zilganu spīdumu. Pateicoties savām skaistajām kažokādām, arktiskās lapsas ir vērtīgi komerciāli dzīvnieki. Visvērtīgākā zilā lapsa.

Killer vaļi ir jūras zīdītāji. Lieliski pielāgots, lai izdzīvotu skarbos tundras apstākļos. Killer vaļi barojas ar augstu kaloriju pārtikas produktiem, pateicoties kuriem savos ķermenos uzkrājas izolējošs tauku slānis. Šis tauki padara dzīvi vieglāku ledus ūdeņos.

Liela zemādas tauku slāņa dēļ slepkavas nav iesaldētas ledus ūdenī.

Nopietnās situācijās slepkavu vaļu dabīgums, nav brīnums, ka tos sauc par slepkavu vaļiem. Viņi uzbrūk delfīniem, jūras ūdriem, pļavām, jūras lauvām un pat lieliem vaļiem.

Jūra lauva

Tāpat kā slepkavas, jūras lauvas ir pielāgotas dzīvei ledus tundra ūdeņos. Indivīdi ir diezgan lieli un tiem ir labs tauku slānis. Vīrieši vidēji sver aptuveni 300 kilogramus un sievietes sver līdz 90 kilogramiem. Ar tik lieliem izmēriem jūras lauvas ir veiksmīgi mednieki.

Jūras lauva ir dzīvnieks, kas arī lieliski pielāgojies dzīvošanai skarbajos tundras apstākļos.

Bet goferiem ir ļoti mazi izmēri. Šo mazo grauzēju ķermeņa garums nepārsniedz 14-40 centimetrus, bet tos aizsargā no aukstuma ar biezu kažokādu. Lai ziemā nebūtu mirt, gopheri ražo lielus pārtikas produktus no zālaugu augu sēklām, ko viņi baro, kad viss ir klāts ar sniegu.

Tā ir vēl viena maza grauzēju ģimene, kas dzīvo aukstā tundrā. Viņi nebaidās no sala, pateicoties gludai kažokādai un biezajam tauku slānim. Viņi turpina darboties visa gada garumā, un viņi ziemā dodas uz sniega ceļiem. Dienas laikā šis mazais dzīvnieks ēd divreiz savu svaru. Viņi visu dienu barojas ar īsiem pārtraukumiem, kā arī uzglabā pārtiku ziemai.

Mazie tauki Lemming nebaidās no smagiem salnām, jo ​​to aizsargā silts un zemādas tauki.

Blīves, tāpat kā jūras lauvas, labi apmetās lielajā tundrā. Viņi vasaru pavada krastā, kur viņi turpina savu rasi, un pēc tam atkal atgriežas pie ledus.

Balto vaļu ķermenis ir pārklāts ar biezu ādas slāni, kura biezums sasniedz 15 centimetrus. Šāda bieza āda aizsargā beluga vaļus no bojājumiem, kad viņi peld starp asu ledu. Un tie nepārklājas, dodot tiem zemādas tauku slāni, kas ir 10–12 centimetru bieza.

Blīvās tauku slāņa dēļ plombas un belugas nesasalst ūdenī.

Belugas ziemošana nav viegla, viņiem pastāvīgi jāuztur polianas, lai tās nesasaldētu, jo šiem dzīvniekiem periodiski ir nepieciešams paaugstināt un elpot svaigu gaisu. Ledus tie stiprina muguru. Bet reizēm ziemas laiks beidzas ar traģiski, kad poliķēni ir pārklāti ar pārāk biezu ledus slāni, un belugas vaļi dara ledus nebrīvē.

Elks un ziemeļbrieži

Abas šīs sugas ir kopīgas tundrā, tās ir vietējie ziemeļu platuma grādi. Visbiežāk ziemeļos ziemeļbrieži un ziemeļbrieži migrē uz siltiem reģioniem. Elks ziemā var ēst mizu, tāpēc, ja ir liels sniega slānis, viņiem nav problēmu.

Ziemeļbriežos galvenā aizsardzība pret aukstumu ir silta vilna un pūkains apmatojums.

Ziemeļbriežu mati ir silti, mētelis ir ļoti pūkains un biezs, aizsargu matu garums ir 1-2,5 cm. Iekšējie mati ir dobi, kas uzlabo siltumizolāciju, turklāt tie ļauj dzīvniekam palikt virs ūdens, kad tas šķērso upi.

Arktikas balts

Šī zaķu suga ir labi pielāgota dzīvībai polārajā apvidū. Ķepām ir īpaša forma, lai zaķi varētu viegli pārvietoties pa sniegu un nekristies, kā arī neslīdēt uz ledus.

Arktiskā zaķu kažokāda ir pūkaina un ļoti silta, tāpēc tie nav sasaluši aukstumā. Krāsa ir pilnīgi balta, tikai ausu galiņi un deguns paliek melni, tāpēc zaķi ir neredzami polāro sniega vidū.

Gan pēc morfoloģijas, gan uzvedības, arktiskie baltie hauki ir lieliski pielāgoti arktiskajam klimatam.

Viņiem ir garāki priekšgala kā parastie zaķi, un tie ir labi piemēroti ledus augu krekingam. Arktikas baltumi ir aktīvi visu gadu, tie nav pārziemot.

Polārlāča

Polārlāči ir tikai tie dzīvnieki, kurus daudzi cilvēki saista ar Arktiku. Šiem lielajiem plēsējiem ir iespaidīgs tauku noguldījumu krājums, ko tie uzkrāj pavasarī un vasarā, pateicoties kuriem tie izdzīvo ziemas bada mēnešus.

Vilna nav pigmenta krāsojuma, caurspīdīgi mati ļauj iziet tikai ultravioletās gaismas, uzlabojot siltumizolācijas īpašības. Mati ir iekšā, tāpēc mētelis ir ļoti silts.

Polārlāču kāju zoles ir arī izklātas ar vilnu, tāpēc tās nesasalst vai neslīd uz ledus.

Starp pirkstiem ir peldēšanas membrāna, lai polārlāči ūdenī varētu medīt upurus.

Polārlāči veic sezonas migrāciju. Vasarā viņi atkāpjas tuvāk poliem, un ziemā viņi virzās tālāk uz dienvidiem, kāpjot uz cietzemi.

Ziemā polārie lāči var atrasties zemē. Galvenokārt grūtnieces pārziemo, un tas ilgst 50-80 dienas, un vīrieši un jaunās sievietes pārziemo katru gadu, turklāt tas nav tik nozīmīgs.

Pelēks vilks

Pelēki vilki ir ragavas suņu cilmes, ar kuru palīdzību cilvēki staigāja pa sniegu. Pelēki vilki ir lielāki par to dienvidu radiniekiem.

Pelēku vilku kažokāda ir bieza, pūkaina, tā sastāv no diviem slāņiem. Viens apvalks sastāv no apakškrāsas, ieskaitot ūdensnecaurlaidīgu, kas sasilda ķermeni. Otrs ir aizsargu mati, kas atvaira netīrumus un ūdeni.

Kažokādu zemā siltuma vadītspēja palīdz pelēko vilku izdzīvot skarbos ziemas apstākļos.

Bada laikā pelēki vilki var pāriet uz vardēm un pat lieliem kukaiņiem, un ziemā liels daudzums diētas sastāv no dārzeņu produktiem - savvaļas ogām un sēnēm.

Ermines dzīvo Eiropas un Ziemeļamerikas tundrā. Viņiem ir aizsargpārklājuma krāsa: ziemā tā kļūst pilnīgi balta, bet astes gals paliek melns. Šie dzīvnieki ir vientuļi, tie kāpt un peldē perfekti.

Eermīns labi peld un paceļas, bet būtībā tas ir specializēts zemes plēsējs.

Muskusa vērši dzīvo Aļaskā, Kanādā, Grenlandē, Sibīrijā, Norvēģijā un Zviedrijā. Viņiem ir neticami garš vilna, tāpēc viņi nebaidās no dzīves ziemeļos, viņi var izturēt pat vissmagākos salnus. Vilna karājas uz zemes, aptverot kājas. Tas sastāv no diviem matu veidiem: ārējais garš un rupjš, un iekšpusē ir mīksts un biezs apakškārts. Apakškleju sauc par giviotu, tā ir 8 reizes siltāka nekā aitas vilna.

Muskusa vēršiem ir gara un bieza vilna, kas karājas gandrīz uz zemes un pasargā no sīva arktiskā aukstuma.

Balta vai polāra pūce

Šie putni izplatās visā tundrā. Polāro pūču krāsa ir balta, kamuflāža ar lielu skaitu melnu plāksteri. Pateicoties šai krāsai, baltā pūce ir sniega slēpta.

Ziemā polāros pūces lido uz meža tundras un stepju zonu. Arī ziemā viņi var lidot apdzīvotās vietās. Bet daži cilvēki paliek ligzdošanas vietās ziemā, pieturoties pie vietām ar nelielu sniega un ledus daudzumu.

Zirņi un odi

Grasshoppers dzīvo gandrīz visā pasaulē, tundra nav izņēmums. Tundras teritorijā ir 12 veidu odi, kas darbojas vasarā.

Nav pārsteidzoši, ka ir arī moskīti tundrā, un tie ir daudz sīvāki nekā tie, kas dzīvo siltākos valsts reģionos.

Tundras savvaļas dzīvnieku aizsardzība

Tundras augi un dzīvnieki ir ļoti neaizsargāti, tie ir rūpīgi jāārstē, jo biotops tiks atjaunots bargos apstākļos.

Dzīvnieku un augu pasaulei tundrā ir nepieciešama aizsardzība.

Šodien Sarkanajā grāmatā ir liels skaits dzīvnieku, kuru mājās ir tundra: čukču auns, baltais zaķis, baltais zoss, čukču polārais lācis, sarkanās krūtis un baltais kliņģeris, baltais zoss, baltais celtnis, rozā kaija, mazais un amerikāņu gulbis.

Dzīvnieku aizsardzībai tundrā tika veiktas Arktikas rezerves: Lapzeme, Kandalaksha, Taimyr un citas.

Ja konstatējat kļūdu, lūdzu, iezīmējiet tekstu un noklikšķiniet uz Ctrl + Enter.

Ziemeļbrieži

Šo ilgstošo dzīvnieku var saukt par vienu no galvenajiem tundras iedzīvotājiem. Bez tā vietējiem iedzīvotājiem tas būtu ļoti grūti. Ziemeļbrieži pieder artiodaktila zīdītājiem.

No dzīvnieka izskata ir jānošķir viņa garais ķermenis un kakls un īsas kājas, kas nav proporcionālas šādai konstitūcijai. Šāda struktūra padara dzīvnieku ne neglītu, bet gan savdabīgu. Tie ir lieli un mazāki. Pirmais dzīvo Tālajos Ziemeļos. Otro var redzēt Taiga Sibīrijā. To īpatnība ir ragi, kas ir raksturīgi gan briežu vīriešiem, gan sievietēm. Šis nomadais dzīvnieks migrē visā tundrā, atkarībā no laika apstākļiem un sezonas.

Daudzi no viņiem ir kļuvuši par mājdzīvniekiem un ir vērtīgi amatnieki vietējiem iedzīvotājiem. Brieži ir ienaidnieki vilku, aļģu, ziemeļu lapsu un lāču priekšā. Brieži dzīvo apmēram 28 gadus.

Belukha - dzīvnieks ar ļoti neaizmirstamu izskatu. Tam ir gandrīz balta āda bez jebkādiem modeļiem. Tikai jauniem cilvēkiem, kas nesen dzimuši pasaulē, ir tumši zila āda, kas galu galā kļūst gaišāka, un pēc tam balta. Viņi aug līdz 6 metriem un sasniedz 2 tonnas.

Šie dzīvnieki barošanās perioda laikā ir "līdzīgi", pulcējoties ganāmpulkos līdz pat tūkstošiem cilvēku. Runājot viens ar otru ar daudzām skaņām un pat izmantojot sejas izteiksmes, belugas apstiprina ļoti ātrsirdīga dzīvnieka statusu. Tie ir viegli apmācīti un plaši pārstāvēti delfīnāros visā pasaulē.

Belugas ir dzimuši pie krasta un lielāko daļu savas dzīves tērē dzimšanas vietā. Novērojot iezīmēto personu kustības, zinātnieki noteica, ka baltais valis atceras dzimšanas vietu, periodiski atgriežoties tur. Uz krasta, Beluga vaļi brauc ar akmeņiem, lai iznīcinātu mirušu ādu. Ādas platums sasniedz 20 cm un nepaliek kā aug, tā ka dzīvniekam ir jāatsakās no augšējiem slāņiem.

Vasarā viņi uzturas seklā ūdenī, jo ir daudz pārtikas un silts ūdens, un ziemā viņi dodas uz ziemeļiem uz ledus. Ziemošana notiek ledus seguma malā, lai gan dzīvnieki var peldēt vairākus kilometrus zem ledus, elpojot caur ledus caurumiem. Lai novērstu šo atklāto ūdeņu sasalšanu, beluga vaļi izlaužas ledus garozā, kas var sasniegt 10 cm.

Tomēr joprojām pastāv risks, ka miega zaķis var noslāpēt vai neatrast laiku, un dažiem belugas ziemošanas laikiem tragiski beidzas. Arī ziemā belugas interese ir par ledus lāčiem, kas ievārst dzīvniekus caur plānu ledu. Beluga satur daudz tauku, un lāčiem šāds laupījums ir ārkārtējs panākums.

Lapsa atgādina lapsu, tikai tai ir nelielas apaļas ausis, īss deguns, un tas ir arī mazāks. Ziemā dzīvnieks ir tērpies spilgti baltā kažokā, tikai baltas sejas izceļas ar ziņkārīgām acīm un deguna galu ar tumšiem plankumiem. Arktiskā lapsas ziemas kažokāda ir garš, pūkains, biezs. Pat viņa pēdu zoles ir pārklātas ar vilnu. Un vasarā tas ir pelēcīgi brūns, noplucis un plāns. Šajā laikā viņš paceļ pēcnācējus un nepārtraukti meklē pārtiku. Vasarā ziemeļu lapsu medības uz zemes, bet ziemā ledus var atstāt krastu simtiem kilometru dziļumā okeānā.

Dzīvnieks ēd visu, kas izdodas. Viņš paceļ ledus lāča pārtikas paliekas, nozog putnus, aiz viņu kāpās klintīs, ēd ogas, augus un pat aļģes. Polāro pētnieku krājumu iztukšošana, ja viņš var nokļūt. Bet viņa galvenā pārtika ir lemmings. Kad lapās ir daudz, lapās ir dzimuši līdz pat divdesmit kucēniem, kurus viņi izrakt. Zem zemes tie ir izrakuši visus tuneļu labirintus ar ligzdošanas kamerām un daudzām izejām. Kucēni, augot mazliet, rāpjas no ēdiena caurumiem, kurus vecāki viņiem pavada, un pēc sešiem mēnešiem viņi nonāk pie sava svara un sāk dzīvot paši.

Polārais vilks

Šis baltais skaists cilvēks neatšķiras no viņa līdzcilvēkiem, izņemot gaišās krāsas apmatojumu ar gaišiem sarkaniem papildinājumiem. Turklāt polārajam vilkam ir krūms, kas atgādina lapsu.

Ar šīs krāsas palīdzību vilks slēpjas sniegā un var būt tuvu tās upuriem. Šis vilks ir diezgan iespaidīgs, un sievietes parasti ir mazākas nekā vīrieši.

Polāram vilnim ir 42 spēcīgi zobi, kas iedvesmo bailes pat visdrosmīgākajam medniekam. Ar šiem zobiem dzīvnieks var viegli sasmalcināt pat lielākos kaulus. Tāpat kā visi pārējie tundra dzīvnieki, polārais vilks ir iemācījies izdzīvot šādos sarežģītos apstākļos.

Šajā gadījumā ir saprotams, ka vilku kājas tiek barotas. Spēcīgas kājas, dzīvnieks var pārvarēt diezgan lielus attālumus, meklējot pārtiku vai pakļaujot savu laupījumu. Vilki ir picky par pārtiku. Turklāt viņi var bez tās darboties apmēram 14 dienas. Šis skolas dzīvnieks joprojām ir visu tundras iedzīvotāju pērkona negaiss. Dzīvo īsi, ne vairāk kā 7 gadus.

Arktikas okeāna ūdeņos dzīvo lielākais virsotnes zīdītājs - valrieksts, kas vada ganāmpulka dzīvesveidu pie Franz Josef Land, Novaya Zemlya krastiem, Lapteva jūrā, Čukčos un Beringa jūrās. Neskatoties uz neveiklīgo izskatu, tas gudri un ātri peld piekrastes ūdeņos un pārvietojas pa sauszemi.

Giganta milzu korpusa garums var sasniegt 5 m, bet masa - 2 tonnas. Vistiņu raksturīgākā iezīme ir garas spēcīgas suņi, kas katrs sver 2-4 kg, kas ir milzīgs ierocis cīņā ar leduslāci. Šis piecu metru jūras dzīvnieks parasti uzbrūk lāčiem no apakšas, ieskrūvēot to pa visu garumu.

Valrieksts nebaidās no ledus ūdens un aukstā arktiskā klimata. Viņa ķermenis ar biezu tauku slāni un biezu ādu (3-5 cm) ir labi aizsargāts pret hipotermiju, kas ļauj viņam gulēt ne tikai ledus piekrastē, bet arī jūrā. Gaisa elpojošs hipodermiskais sacietējums, kas ir savienots ar rīkli, palīdz viņam palikt pie ūdens miega laikā. Valrieksts slikti redz, bet tai ir laba smarža, pateicoties kurai tā uzskata, ka tā ir bīstama. Trauksmes gadījumā viss ganāmpulks palielinās no tās vietas un pannā iekļūst ūdenī. Saspiešana bieži nogalina vairākus cilvēkus, kuru liemeņi kļūst par ledus lāču pārtiku.

Riekstu āda ir pārklāta ar retiem, cietiem matiem. Uz augšējās lūpu vairākās rindās kustas bieza vibris, kas aprīkots ar lielu skaitu nervu galu. Vibrissae ir pieskārienu orgāni, ar kuru palīdzību valriekstu zonde uztver pārtiku jūras dibenā, savācot dažādus gliemjus, vēžveidīgos, tārpus, retāk mazas zivis. Peldēšanas un niršanas ķermeņi valriekstos ir pleznas, bet aizmugurējās bīdāmās virsmas var nolaisties zem ķermeņa, kas ļauj dzīvniekam izspiest no ledus virsmas.

Walruses sāk audzēt piecu gadu vecumā un tikai reizi 3 līdz 4 gados. Mātīte dzemdē vienu kubu un rūpīgi par to rūpējas apmēram gadu, līdz valriekstim ir fangs.

Pārmērīga šo dzīvnieku zveja samazināja to skaitu, un dažās vietās pat pilnīga izmiršana. Tāpēc "sarkanās grāmatas Krievijā" ir minēti kā reti sastopami, apdraudēti dzīvnieki.

Gaiši krāsaini putni ar sarkanbrūnu atzveltni, zvirbulis. Kur ir cilvēki, tur jūs satiksies ar šiem smieklīgajiem, draudzīgajiem picķiem - dažreiz pat Ziemeļpolā, pie polāro pētnieku mājokļiem! "Tewey, Tewey" - izplatīja sudraba lamatas pāri tundrai. Un iedzīvotāji ir laimīgi: "Pavasaris nāk!".

Pa to laiku sniega guļ, mazie putni gudri pāriet augam uz augu, uzvilkjot sēklas. Vasarā, kad tundra kļūst zaļa un parādās kukaiņu hordes, putni pāriet uz dzīvnieku barību. Cāļus baro arī kukaiņi.

In Punochek biezs silts pūka zem gludām spalvām - tie un neomulīgs auksts. Bet ziemā viņi joprojām lido uz dienvidiem, kur ir vairāk pārtikas. Lidojot pāri Centrālajai Krievijai, mazie pumpuri nolaižas laukos, lai stiprinātu sevi ar augu sēklām. Un pēc tam ziema mierīgi klīst šeit ...

Tundras vilks

Arktikas ziemeļos un tundrā dzīvo daudzi dzīvnieki. Здесь живут различные виды млекопитающих: от мелких грызунов до крупных медведей.

Встречаются и хищники. На вершине пищевой цепи находится волк. В тундрах обитает подвид волка – тундровый.

Тундровый волк является один из крупных подвидов в семействе волков. Взрослая особь может достигать веса до полусотни килограмм. Длина тела составляет до 140см, самки чуть меньше. Окраска шерсти меняется в зависимости от сезона и возраста животного. Ziemā tas ir gandrīz balts, ar maziem tumšiem plankumiem uz sejas vai muguras. Vecie vilki iegūst sarkanīgu vilnas toni, tas saglabājas ziemā.

Ziemas āda ir biezāka un biezāka. Jebkurā sezonā tas ir ļoti garš un mīksts. Saules ietekmē ziemas beigās vilka āda pazūd un kļūst gandrīz balta.

Tundra vilks var gulēt uz aukstajiem akmeņiem, kas apglabāti sniegā. Viņi nav izrakt burrows, viņi var apmesties tikai jau radīto ūdeļu citu dzīvnieku. Tundras vilki dzīvo iepakojumos līdz 20 pieaugušajiem. Visbiežāk iepakojumā dzīvo līderu pēcnācēji: alfa vīriešu un alfa sievietes. Dažreiz viņi savā iepakojumā var paņemt vientuļus vilkus. Cietā hierarhija nosaka vilka stāvokli un tā "pienākumus". Jaunie vilki, kas jaunāki par 2 gadiem, bauda lielisku stāvokli un cieņu iesaiņojumā.

Alfa vīriešiem lielās saimēs ir "aizstājēji". Parasti 3-4 lieli pieaugušie vilki. Tie palīdz saglabāt kārtību un nomākt nemierus. Medībās katram vilkam ir arī savs uzdevums: daži tiek medīti, citi brauc ar savu laupījumu, tikai līderis var nogalināt lielu dzīvnieku. Vilki ceļā pa sniega ceļu ķēdē, atstājot pēdas tikai no līdera, pārējie jāvirzās uz ceļa, nesniedzot iepakojuma numuru. Vilki veido laulību pāris dzīvē ar vienu vilku. Tikai līderim un viņa alfa sievietei var būt pēcnācēji. Ja citi pāri vēlas iegūt pēcnācējus, tad viņiem jāatstāj iepakojums un jāizveido sava ģimene. Vairākas nedēļas pavasarī alfa vīrietis un sieviete atstāj iesaiņojumu un kopā pavada laiku, lai radītu jaunu pēcnācēju.

Tundras vilki dzīvo lielākajā daļā Krievijas tundras teritorijas no Kolas pussalas līdz Kamčatkai. Izvēlēties tundras laukus, var notikt taigā un ziemeļu jūras krastos. Var atrast arī Skandināvijā.

Gaga-ķemme

Šīs jūras pīles vīrietim ir spilgta, ķemme līdzīga izaugsme uz pieres, kas ir piesaistījusi sieviešu uzmanību no attāluma. Mātīte ir gleznaini krāsota, jo viņai vajadzēs izšķirt cāļus, un viņai nevajadzētu piesaistīt uzmanību.

Ķemmes liek ligzdas uz paaugstinātām vietām tundrā, uzklājot tās uz leju. Uz leju viņi dēj olas, kad dažreiz dodas uz barību. Eideram ir viegls, silts pūkains, viņa plūcas no vēdera. Vīrietis atstāj pīli, tiklīdz viņa sēž uz olām. Ķemmīšu inkubatori un ar viņiem dodas uz tundras ezeriem, viņiem ir drošāka un vairāk ēdienu. Un, kad cāļi nobriest, visi pārceļas uz atklāto jūru.

Niršana, pūtēju airēšana un ķepas un spārni. Viņi savāc vēžveidīgos un mīkstmiešus no jūras dibena, tos norijot kopā ar čaumalām. Viņi ēd zemākus kukaiņus, dažreiz zivis. Pavasarī - no ziemas palikuši vainagi un mellenes. Putni ziemā atklātā jūrā, starp polianām. Viņi dzīvo dūnu ķemme tikai Krievijā.

Baikāla zīmogs ir roņu ģimenes pārstāvis, kas ir vienīgais zīdītājs pasaulē, kas dzīvo Baikāla ezerā. Atšķirībā no saviem radiniekiem, viņa arī labi jūtas saldūdenī. Tā kā indivīds iekļuva ezerā, neviens nevar droši atbildēt, ir tikai pieņēmums. Viņi, iespējams, ir ieradušies no Arktikas pēdējā ledus laikmeta laikā, kad Baikāla upes bija savienotas ar Ziemeļu Ledus okeānu.

Ķermeņa garums 120 - 130 cm, svars aptuveni 80 kg. No dzimšanas dzīvnieks aug līdz 18 gadiem. Viņai ir pelēkas krāsas rāmis, vēders mazliet vieglāks. Kažokāda ir īsa, bieza un ļoti silta.

Spēcīgas īsas kājas, kas ir kā čības, maza galva, īss astes. Uz priekšējām kājām ir spēcīgi nagi, aizmugurē tie ir mazāki un plānāki. Peldēšanai tiek izmantotas pakaļējo ekstremitāšu pleznas, priekšējām ir neliela loma, piemēram, pagriešana vai bremzēšana. Uz zemes tā kustas ar grūtībām un neērti, bet labi peld. Blīvējumam nav ārējās auss. Tā nirt līdz 400 metru dziļumam, zem ūdens ir viegli 30 minūtes, bet nāsis un iekšējais dzirdes aparāts ir aizvērts ar īpašu membrānu. Redzes, dzirdes un smaržas ir labi attīstītas.

Whiskers (vibrissae) palīdz medīt, viņi, tāpat kā deguns, paņem ūdens svārstības un izmaiņas ūdens ķīmiskajā sastāvā. Vada galvenokārt ūdens dzīvesveidu.

Uz sauszemes viņi izvēlas atpūsties, sauļoties saulē un vissvarīgāk dot dzīvi jauniešiem. Viņai ir diezgan biezs tauku uzkrāšanās slānis 12 cm, ziemā dzīvnieki nenonāk ūdenī, liek caurumii plānā ledā, caur kuru tie elpo. Tā barojas ar zivīm.

Sieviešu grūtniecība ilgs 11 mēnešus. Martā piedzimst sniega caurumos, reti divi bērni, kas ir tīri balti. Viena mazuļa svars ir aptuveni 4 kg. Ar mammu, viņš paliks denā apmēram 2 mēnešus, līdz sniega nojume sabruks. Cub visu šo laiku ēd tauku barojošu pienu un ātri iegūst svaru.

Arktikas baltā zaķis

Šis polārais zaķis tiek uzskatīts par lielāko starp saviem brāļiem. Ir dažas citas atšķirības starp zaķiem. Arktikas ausu garums ir daudz īsāks par visiem pārējiem, tas palīdz viņa ķermenim uzturēt siltu.

To priekšējās ķepas ir aprīkotas ar asām un izliektām spīlēm, ar kurām tās izrakt sniega. Zem sniega dzīvnieks atrod ēdienu, pat ja tas ir pietiekami dziļi, pateicoties izcilajai smaržas izjūtai. Dzīvnieka galvenie ienaidnieki ir ermines, vilki, arktiskās lapsas, lūši, balti pūces. Viņi dzīvo Arktikas zaķos ne vairāk kā 5 gadus.

Sidrs ir zivis, kas pieder pie lašu dzimtas. Vērtīgas komerciālas zivis. Šai ģimenei ir vairāk nekā 40 sugas, bet to atšķiršanai ir diezgan problemātiska. Galu galā, tā dzīvo upēs, ezeros Amerikā un Eiropā, kā arī Ziemeļāzijā, kur pastāv pilnīgi atšķirīgi pastāvēšanas apstākļi. Zinātnieki atšķiras no gliemežiem pēc dzīves apstākļiem, zivju nārsta vietām un apstākļiem pēc garšas
Korpuss ir pārklāts ar vidējiem svariem un saspiests sānos. Mute ir ļoti maza, un augšējā žoklī nav zobu. Citās daļās tās ātri izzūd, tās vienmēr ir ļoti vāji attīstītas.

Tas prasa tīru un skābekli piepildītu ūdeni ar 15 ° C temperatūru. Skābeklim jābūt vismaz 8 mg / l. Tā barojas ar planktonu un lielām sierām, kas barojas ar mazām zivīm. Gada zivju masa sasniedz 100 gramus, un ķermeņa garums ir līdz 30 cm, nobriedušās zivis ir 3 gadus vecas.

Skua dzīvo Arktikā un Antarktikas tundrā. Šeit putni ligzdo siltā sezonā. Ziemā skurdu ganāmpulkos tuvāk jūras krastam. Dažu sugu sugu pārstāvji gaida ziemu pat Dienvidu tropu laikā.

Skua izskatās kā kaija, bet atšķiras no tā lielākos izmēros. Turklāt skuas ir tumšākas plūmes un liels ādas pārklājums. Skua korpusa garums ir aptuveni 55 cm, un spārnu spārns sasniedz 135 cm, pateicoties spēcīgajiem spārniem, skua lidojuma laikā parāda agilitātes brīnumus, uzbrūkot upurim gaisā, līdz tas atņem savu upuri.

Skuas bieži tiek salīdzinātas ar pirātiem. Viņiem ir piemērots arī kāds cits ēdiens, kā arī jūras laupītāji. Šāda skuas uzvedība ir saistīta ar faktu, ka šie putni nezina, kā zvejot paši, tāpēc viņi noķer nozveju no citiem putniem. Šie putni bandīti uzbrūk putniem ne tikai gaisā, bet arī uz zemes. Viņi bieži sagrauj putnu ligzdas. Bada laikā viņi pat ēst paši.

Skuas barojas ne tikai ar putnu olām un zivīm, bet tieši šī pārtika, kas labprātīgi izvēlas plēsoņus. Kļūstot pāri atklātajai jūrai, skuas nevienmērīgi ēd jūras veltes. Kursā ir vēžveidīgie, gliemenes, tārpi un pat mirušo jūras dzīvnieku gaļa. Citu putnu meklējumos viņi liek viņiem aplaupīt savu laupījumu un izņemt to. Nedodieties no tundrās augošajām ogām, kā arī no cilvēku pārtikas atkritumiem. Ir gadījumi, kad dienvidu polārie skuas ir kļuvuši tik pieraduši, ka barojas ar pārtikas atkritumiem, ka viņi tos paņēma no polāro pētnieku rokām, kuri skatās Antarktikas stacijās.

Šis nosaukums pilnībā neatbilst šim dzīvniekam. Weasel ir mazs, bet plēsējs, kas izceļas ar savu veiklību un mežonību. Vilnas dzeltenbrūnās nokrāsas.

Ziemā kleitas kleitas sniega baltā kažokā ar garu napu. Uz spēcīgām īsajām dzīvnieku kājām var redzēt asus nagus, ar kuru palīdzību dzīvnieks bez problēmām pārvietojas ap kokiem un lauž peles caurumus. Lai pārvietotos, zaķis izmanto lēcienus. Viņa skatās apkārt apvidū, kāpjot divas pakaļējās kājas.

Par petting ir svarīgi, ka tur ir daudz pārtikas ap viņu. Viņa nedzīvos vietā, kur neviens nevar medīt. Tam ir laba apetīte un dažu dienu laikā tas var masveidā iznīcināt visu grauzēju populāciju.

Ziemā dzīvnieks pārvietojas sniega tuneļos. Lielu salnojumu gadījumā tas uz virsmas ilgu laiku neparādās. Zirgu dzimtas dzīvniekam nevajadzētu saskarties ar vilkiem, lapsām, āmītēm, zaķiem un plēsīgajiem putniem. Dzīvo apmēram 8 gadus.

Baltā želeja

Ziemā šis putns nēsā sniega krāsu. Pat viņas ķepas ir pārklātas ar spalvām, it kā baltajā leņķī valenochkah - un nesasaldē un neiekļūst sniega. Ziemā uz pirkstiem aug spēcīgi spēcīgi nagi, ar tiem sniega grābekļi, meklē pārtiku: punduris bērzu un vītolu pumpurus. Viņa guļ miegā. Tā izraka tā, ka tikai galvu izvilka. Ja nepietiek barības, speķi savāc milzīgas ganāmpulkus un pārceļas uz meža tundru. Un tā, lai lidojuma laikā viņi nezaudētu viens otru, to pazemojumi ir dekorēti ar ogļu melnām spalvām. Putns lido, priekšā ir melns bāka.

Pēc pavasara ierašanās putni novieto ligzdas uz sausām hummocks. Sievietis sēž uz olām, un vīrietis aizsargā ligzdošanas vietu. Līdz vasarai sniega baltajiem putniem pārvēršas piedles - tie vasaras plūmes mainās, vieglāk un tumšāk. Jā, un vistas ir krāsainas, izveicīgas. Spilgtajās purvainās sūnās tās ir grūti pamanīt. Bērni noķer kukaiņus, un vecāki ēd sēklas, ogas, zālaugu dzinumus un uzmanīgi apsargā savus pēcnācējus. Nestlings strauji aug, divu mēnešu vecumā jaunie pušķi jau ir sasnieguši savus vecākus.

Ziemeļu kažokādu blīvējums

Ziemeļu kažokādu roņu vīriešu un sieviešu dzīvesveids ir ļoti atšķirīgs. Pieaugušie vīrieši nekad nepārvietojas tālu no salām Beringa jūras reģionā, kur atrodas viņu rookeries. Mātītes ik gadu ceļo, lai ceļotu pa okeānu un zivīm. Dažas sievietes pat sasniedz Kalifornijas krastu. Ziemeļu kažokādas plombas ir daudz mobilākas uz zemes nekā plombas, jo tās var saliekt pakaļējās ekstremitātes zem ķermeņa.
Ūdenī tie arī pārvietojas savādāk nekā plombas: ziemeļu kažokādas blīves rindas priekšējo plešu apļveida kustībās, bet aizmugurējie blīvējumi galvenokārt veic stūres funkciju. Ir zināms, ka ziemeļu kažokādu roņu dzirde, garša un vīzija ir ļoti labi attīstīta, bet līdz šim viņi nav spējuši noskaidrot, kā tie ir orientēti uz ūdeni.

Ziemeļu kažokādu plombas lielāko daļu savu dzīvi pavada Klusā okeāna ziemeļu ūdeņos. Zivis ir viņu ēdienkarte. Turklāt ziemeļu kažokādas plombas nogalina galvkājus un vēžveidīgos. Tāpat kā citi pļavas, viņi atrod ēdienu ar vibrisu palīdzību, kas pūšas kā upuris, no kura viļņi iziet ūdenī. Drebušana tiek pārraidīta ar nervu galu. Pārošanās perioda laikā sievietes regulāri atstāj savu mazuli vien, atstājot jūrā barošanu, 7 - 8 dienas. Bieži tie tiek noņemti līdz 160 km attālumā no krasta. Plombas peld, atpūsties un gulē ūdenī, līdz tās nokļūst zivju bagātībās. Tur viņi medības.

Pirmais rookery jomā parādās rēķinos. Viņi cīnās savā starpā par labākajām vietām. Dzemdes parādās rookeries maija vidū un jūnija sākumā. Viņi dodas uz krastu, kur tos sagaida griezēji, kas cenšas sagrābt un vadīt vairāk sieviešu viņu harēmā. Harem sievietes ir greizsirdīgi apsargātas ar vaļņiem. Pirmajās 1-4 dienās pēc izrādes uz sievietēm, sievietes dzemdē jauniešus. Bērns sver apmēram 2 kg, tā garums ir 50 cm.

Lasis ir slavenākais laša veids. Šī lielā skaista zivs sasniedz pusotru metru un 39 kg svara. Laša ķermenis ir pārklāts ar smalkām sudraba svariem, zem sānu līnijas nav plankumu. Laši jūrā barojas ar mazām zivīm un vēžveidīgajiem, un ienākšana upē nārstošanai, pārtrauc barošanu un zaudē svaru. Ģimenes attire atspoguļojas ķermeņa tumšumā un sarkano un oranžu plankumu izskatu ķermeņa un galvas malās. Vīriešiem žokļi ir pagarināti un saliekti, un augšējā žoklī veidojas āķa formas izvirzījumi, kas iekļūst apakšējā žokļa padziļinājumā. Lašu barošanas vietas ir Atlantijas okeāna ziemeļu daļa.

No šejienes nārsta, no Portugāles dienvidos līdz Baltajai jūrai un r. Cary ziemeļos. Gar Amerikas piekrasti lasi izplatās no Konektikutas upes dienvidos līdz Grenlandei ziemeļos. Klusā okeāna reģionā ir vairākas Salmo ģints sugas, taču tās ir maz, salīdzinot ar Klusā okeāna lašu Oncorhynchus ģints. Agrāk laši bija ļoti daudzās visās Eiropas upēs, kur bija piemēroti audzēšanas apstākļi. Valters Skots min, kad Skotijas zemkopības darbinieki, kas pieņem darbā darbā, bija nosacījums, ka viņiem nevajadzētu pārāk bieži baroties ar lašiem. Hidroizolācija, upju piesārņojums ar sadzīves un rūpnieciskajiem atkritumiem un pārsvarā pārzveja ir novedusi pie tā, ka šis nosacījums mūsdienās ir viegli sasniedzams. Lašu skaits tagad ir krasi samazinājies, un mākslīgā selekcija īpašās zivju audzētavās tiek plaši izmantota ganāmpulka uzturēšanai. Lašu gaita upē ir diezgan sarežģīta. Mūsu upēs, kas ieplūst Barencā un Baltā jūrā, no augusta līdz iesaldēšanai ir liels rudens lasis. Viņas seksa produkti ir ļoti vāji attīstīti. Kurss tiek pārtraukts ar ziemas sākumu.

Polārlāča

Šis dzīvnieks tiek uzskatīts par lielāko no saviem kolēģiem. Viņa ķermenis ir neveikls un leņķis. Visās sezonās dzīvniekam ir tāda pati baltā brūna krāsa. Āda sastāv no vilnas un apakškrāsas, kas ietaupa lāčus no stipriem salnām, kā arī ļauj ilgu laiku būt ledus ūdenī.

Tas tikai sākotnēji var šķist, ka leduslācis ir neveikls un neveikls. Bet sapratne nāk, kad redzat, cik gudri šis milzis peld un niršana.

Pārvarot milzīgus attālumus, meklējot pārtiku, lācis gudri medī. Tas ir ļoti bīstams cilvēkiem. Tikšanās ar polāro lācīti sola lielas problēmas.

Šāds ienaidnieks dzīvniekā, iespējams, nāk no tās zemapziņas. Galu galā, cilvēki ir iemesls lielam lāču skaita samazinājumam, ņemot vērā šāvienu. Starp citiem tundras iedzīvotājiem lāčam nav ienaidnieku. Dzīvnieka dzīves ilgums dabā sasniedz 30 gadus. Ieslodzījumā tas var pieaugt līdz 15 gadiem.

Eermīns ir tuvu dzimtenes radinieks, tāpēc tam ir daudz līdzību ar šo dzīvnieku: garu, plānu ķermeni, īsas ekstremitātes, kas aprīkotas ar stingrām asām nagām, smailu purnu, asiem zobiem un noapaļotām ausīm. Dzīvnieka ķepām ir membrānas, kas atvieglo ermīna kustību sniega laikā.

Dzīvnieks ir mazs un sver no 80 līdz 270 gramiem. Tās ķermeņa garums sasniedz 38 cm, tai skaitā trešdaļa ķermeņa garuma ir astes.

Brīnišķīgs sniega balts ermīns ir ziemas sezonā, un vasarā dzīvnieks iegūst sarkanīgu krāsu uz muguras un dzeltenīgu krāsu uz vēdera. Bet astes gals vienmēr paliek melns.

Ētera mīļākie biotopi ir ziemeļu puslodes polārais un mērenais platums. Praktiski visās Eiropas valstīs šis dzīvnieks tiek atrasts. Tas ir ne tikai Vidusjūras reģiona valstīs. Āzijas valstīs ermine atrodas Afganistānā, Irānā, Japānas ziemeļos, Ķīnā un Mongolijā. Amerikā šis dzīvnieks dzīvo Kanādā un Grenlandes salā.

Viņa ermīns palīdz ermīnam medīt: smarža un redzes. Galvenokārt ir ermīna mātīte, kas no upes iegūst laupījumu, jo tā ir daudz mazāka par tās lielumu un viegli iekļūst grauzēju urbumā.

Ermīns - poligāmie dzīvnieki un visa atbildība par bērnu nēsāšanu un audzināšanu atrodas uz sievietes. Pēc pārošanās spēles sākas grūtniecība, bet ermīnam, tāpat kā daudziem citiem sinepēm, ir dīglis, līdz pavasaris ir konservētā stāvoklī, un vēlāk sākas tās attīstība. Sieviešu ermīns dzemdē 3 līdz 17 jaunus, pilnīgi bezpalīdzīgus, kurus viņa baro apmēram 2 mēnešus. Jau 3-4 mēnešu vecumā jaunieši spēj patstāvīgi ražot savu pārtiku. Neskatoties uz augsto auglību, ermīns ir iekļauts Sarkanajā grāmatā. Šis dzīvnieks vienmēr ir bijis medību priekšmets tā regalās kažokādas dēļ.

Tundras gulbis

Izmērs ir mazākais no ūdensputnu radiniekiem. Tās barojas ar aļģēm, zivīm un piekrastes veģetāciju. Grace, putnu elegance ir kļuvusi par skaistuma simboliem.

Radītie gulbju pāri ir dzīvībai nedalāmi. Lielas ligzdas ir uzbūvētas uz augstiem zemes gabaliem, un tās ir izklātas ar putnu spalvām un spalvām. Cāļi netiek atstāti atsevišķi un aizsargāti ar spēcīgiem spārniem un kauliem.

Jaunieši aug 40 dienu laikā. Īsa vasara paātrina putnus. Ir uzskaitīta mazā Tundra gulbis. Tundras Sarkanās grāmatas dzīvnieki. Putnu fotografēšana ir aizliegta.

Sniega aitas

Bornorn aitas (grabulis) ir atgremotāji, kas pieder pie liellopu dzimtas. Pieauguša vīrieša svars var sasniegt 150 kg. Снежный баран обитает в горной местности Сибири, Сахалина и Камчатки. Численность вида в 2017 году составляет чуть больше 100 тысяч особей по всему земному шару. Подробное описание поможет вам составить более точную картину.

Снежный баран, или толсторог, обладает крупным сбитым телосложением. В силу того что территория обитания животных – по большей части высокогорные хребты, их строение больше схоже с экстерьером горных козлов нежели с ближайшими родственниками. Шейный отдел укорочен, поясница длинная и широкая. Izmaiņas ietekmēja arī distālās kājas: tās arī kļuva īsākas.

Siltā sezonā Bighorn aitu ķermenis tiek segts ar īsu kažokādu. Rudenī sākas apmatojuma maiņas process, bet ārēji tas praktiski neparādās. Jau septembrī notiks aktīvs spinozās apakšējās kārtas pieaugums. Pūkajiem matiem un apsardzes saknēm ir gaišāka krāsa, tāpēc aukstā laikā sākas vilnas toni, kas mainās no aizsargapvalku augšējās daļas. Vasarā, kad zem pļavām ir pietiekami daudz zāli, aitu svars ir ievērojami augstāks nekā ziemā.

Bornornu aitas sasniedz dzimumbriedumu par 2 gadiem. Jaunu dzīvnieku dzimšana ir silta sezona. Jēri ātri attīstās un pielāgojas zālāju barošanai. Jau 1 mēneša vecumā lielākā daļa mājlopu atsakās no piena un pilnībā pāriet uz pieaugušo barību. Auglība ir zema: sievietes 1 reizi vada galvenokārt vienu jēru.

Bighornu aitu gremošanas trakta struktūra ir tāda pati kā mājdzīvnieku pārstāvjiem. Zarnu garums ir 30 reizes lielāks par ķermeņa garumu, tāpēc mājdzīvnieki var ēst pietiekami lielu barības daudzumu. Spēcīga košļājamā iekārta ļauj aitas ēst ne tikai sulīgus zaļumus, bet arī ērkšķus, kā arī visu veidu spikeletus, viegli atdalot zarus ar zobiem tuvu zemei.

Muskusa vērsis ir unikāls dzīvnieks, kas ir unikāls savā formā, saglabāts no ledus laikmeta laikiem. Tās nosaukums noteica līdzību ar buļļu un aunu. Zinātnieki ir pierādījuši, ka muskusa vērsis ir starpposma saikne starp tiem, lai gan tas ir daudz tuvāks aitām savā genotipā.

Muskusa vērsis saņēma otro nosaukumu, jo infraorbitālās vai orbitālās dziedzeri emitēja raksturīgo smaržu. Muskusa vērsis dzīvo sausā, skarbajā Arktikas zonā, kas atrodas Kanādā, Grenlandē, kā arī Norvēģijā, Krievijā un Aļaskā, kur cilvēki tos atveda, lai atjaunotu mājlopus.

Ķermeņa muskusa vērša spēcīgs, tupēt. Spēcīgs galvas stingri stādīts uz bieza kakla. Ausis ir vērstas, acu kontaktligzdas skatās uz sāniem, acis ir tumši brūnas. Ragi savietojas uz pieres ar spēcīgu pamatni, un tie ir paredzēti, lai aizsargātu pret ienaidniekiem un cīņām. Ragi aug sešus gadus veci, saliekot uz leju, vispirms uz leju un uz priekšu un pēc tam uz augšu un ārā. Garozas ir īsas ar diviem galvenajiem nagiem, maziem sānu nagiem un platiem papēžiem. Šī struktūra ļauj labi pārvietoties uz slidenas garozas. Garā un ļoti silta vilna sastāv no dūnām, vidējiem, aizsargiem un vadiem.

Muskusa vērši barojas ar zālājiem, grīšļiem un vītolu. Viņi spēj izžūt sausus augus no sniega ar priekšējiem nagiem.

Muskusa vēršu galvenie dabas ienaidnieki ir polārie lāči, vilnas un vilki, kā arī cilvēks, kuru darbības dēļ tie tika daļēji iznīcināti un uzskaitīti Sarkanajā grāmatā. Šodien muskusa vēršu mājlopi tiek atjaunoti atkārtoti, un tie tiek pastāvīgi uzraudzīti.

Balts celtnis (balts celtnis)

Baltais celtnis - Sibīrijas celtnis ir retākās celtņu sugas, kas ir endēmiskas Krievijas ziemeļu reģioniem. Tievs putns, pārklāts ar baltu plūmju ar augstu un stabilu kāju. Nestuve Tjumeņas reģionā un lielākoties Jakutijā. Ziemas Indijā un Ķīnā.

Kopējais svars 5-9 kg, spārni 230 cm garumā, putna augstums sasniedz 140 cm, tam ir garš korpuss, plāns, garš kakls un maza galva. Spārnu galiņi ir dekorēti ar melnām spārnu spalvām, kas ir pamanāmas lidojuma laikā. Tam ir iegarenas sarkanas knābis. Katrā kājā ir četri pirksti. Tikai vidējie un ārējie pirksti ir savienoti ar membrānām.

Baltā celtņa eksistence ir apdraudēta. Lai uzlabotu Sibīrijas celtņu populāciju, Starptautiskā Dabas aizsardzības apvienība tos iekļāva Sarkanajā sarakstā. Tās ir arī Krievijas Sarkanajā grāmatā. Kopējais Jakutijas savvaļā dzīvojošo personu skaits ir ap 2900–3000. Rietumu Sibīrijas Sibīrijas celtņu nomācošais stāvoklis - dabā ir tikai aptuveni 20 cilvēku.

Pārmērīga saprotamība vidē apgrūtina Sibīrijas celtņu glābšanu. Putns izvairās no cilvēku klātbūtnes, atstājot ligzdu, kad cilvēks tuvojas. Pārtikas produktos Sibīrijas celtņi nav picky. Pavasara un vasaras uzturs sastāv no maziem grauzējiem, citu putnu olām un cāļiem, zivīm, kukaiņiem, dzērvenēm, sedges un kokvilnas zālēm (zemūdens). Ziemas migrācijas laikā viņi barojas ar augu pārtiku.

Lemmings ir mazi peles līdzīgi grauzēji, kas slaveni ar nepieredzētu auglību un pārsteidzošu migrāciju. Lemmings pieder pie kāmju ģimenēm un ir sistemātiski tuvu vēžveidīgajiem un kāmjiem, bet ar pelēm viņiem ir tālākas attiecības. Pavisam tiek izdalītas 4-8 šo grauzēju sugas.

Lemmings ir mazi dzīvnieki, bet joprojām ievērojami lielāki par pelēm, viņu ķermeņa garums ir 12-18 cm, astes īss - tikai 1-2 cm, ļoti līdzīgi pazīstamiem kāmjiem ar to uzbūvi: nelielas bumbiņas, īsas jutīgas vibris ("whiskers") ) un tās pašas īsās kājas. Kāpšķainos lolojumos ķepas uz ķepām paplašinās un kļūst plašas ziemā, turklāt tās ir arī bifurkētas galos - līdz ar to nosaukums “ungulate”. Mīkstie mati ir īsi, to kažokādai nav nekādas vērtības. Krāsošana dažādās sugās ir no pelēka līdz brūnai.

Lemmings dzīvo tikai ziemeļu puslodes aukstajos platumos. Mājputns ir cirkulāri sadalīts, tas ir, tā diapazons aptver ziemeļu pole ar gredzenu, pārējās sugas aizņem atsevišķas tundras zonas. Piemēram, norvēģu lemming ir atrodams tikai Skandināvijas un Kolas pussalā, Sibīrijā dzīvo tundrā no Ziemeļu Dvina līdz Austrumsibīrijai, Amur lemming atrodas tikai Austrumsibīrijā, bet brūns - tikai Aļaskā un Kanādas ziemeļos. Tāpat kā visi grauzēji, dzīvnieki vieni dzīvo, satiekoties viens otram tikai pārošanai, kas tomēr notiek bieži. Tie darbojas gandrīz visu diennakti.

Lielāko daļu laika, mīļākie dzīvo mazkustīgi, aizņem dažas tundras daļas. Katrs dzīvnieks savā zemes gabalā sagrauj augsnes augšējā slānī atkausētu caurumu, reizēm lolojumdzīvnieki padara pusi atvērtas zaru un sūnu ligzdas augsnes padziļināšanai. No atveres visos virzienos atšķiras nelieli ceļi, ko izkāpa dzīvnieks. Lemmings dod priekšroku pārvietoties pa šādiem ceļiem un pilnībā apēd apkārtējo zaļumu, ziemā viņi seko šiem vasaras ceļiem, izlaužot ceļus zem sniega. Ziemā lemmings nav pārziemot.

Amerikāņu zemes vāveres

Amerikāņu zemes vāveres ir mazu grauzēju suga no vāveres ģimenes. Tas ir atrodams tundrā, un tas ir lapsu, zaķu, lūšu, lāču un ērgļu upuris. Vasarā tas barojas ar tundras augiem, sēklām un augļiem, lai palielinātu taukus pirms hibernācijas. Vasaras beigās gopheru tēviņi sāk glabāt barību bedrēs, lai pavasarī viņiem būtu kaut ko ēst, līdz jaunā veģetācija aug. Burrows pārklāj ar ķērpjiem, lapām un muskusa vēršu vilnu.

Pārziemošanas laikā gopera smadzeņu temperatūra nokrīt gandrīz līdz sasalšanas temperatūrai, ķermeņa temperatūra sasniedz -2,9 ° C, un sirdsdarbības ātrums samazinās līdz

1 sitiens minūtē. Kols un asins temperatūra kļūst mīnus. Hibernācija pieaugušajiem vīriešiem ilgst no septembra beigām līdz aprīļa sākumam un sievietēm no augusta sākuma līdz aprīļa beigām. Ķermeņa temperatūra pazeminās no 37 ° C līdz –3 ° C. Apmatojuma krāsa mainās atkarībā no sezonas. Kažokāda ir mīksta un samtaina un aizsargā dzīvnieku no aukstiem vējiem. Tās dzimtene ir Ziemeļamerikas arktiskā tundra, un galvenie biotopi atrodas kalnu nogāzēs, upju zemēs, ezeros un kalnu grēdās. Gophers dod priekšroku smilšainai augsnei, jo tā ir ērti rakšana un laba drenāža.

Flipper

Plakanā mazā vabole - putns no ģints plakanām mazām vabolēm no zaķa ģimenes. Izplatīts Arktikas reģionos Eirāzijā un Ziemeļamerikā. Tas ir migrējošs putns, kas ir neparasts bridējputniem, tas migrē galvenokārt gar okeāna trasēm, ziemām tropu jūrās. Atgriezieties no maija beigām līdz jūnija otrajai pusei.

Plakanais gredzens ir apmēram 21 cm garš, ar pirkstiem un taisnu knābi, kas ir nedaudz biezāka nekā apaļgalvā. Vīriešu masa ir 42–51 g, mātītes ir 57–60 g. Spārni ir 12–14 cm garš, un mātītes vaislas sezonā ir melnā krāsā uz augšējā ķermeņa un sarkanā krāsā apakšā, ar baltu plankumu uz vaiga. Kakla ir dzeltena, ar melnu galu. Jaunie indivīdi ir gaiši pelēki vai brūni no augšējās daļas, ķermeņa apakšējā daļa ir bifeļu ādas krāsa, uz acīm ir tumši plankumi. Ziemā plūmes ir pelēkā baltā krāsā.

Mātītes ir lielākas nekā vīriešiem. Viņi vada vīriešus, sacenšas par vaislas apstākļiem un aktīvi aizsargā ligzdas. Ligzda atrodas netālu no ūdens. Sievietēm ir no trim līdz sešām olīvkoku olām un migrē uz dienvidiem, pēc tam vīrieši sāk inkubēt olas. Nestlings parasti var sevi barot, un viņi var lidot jau 18 dienu laikā.

Barošanas laikā plakanie peldētāji bieži peldas nelielā, ātrā lokā, veidojot vāju virpuļvannu. Dažreiz viņi lido gaisā, ķerot kukaiņus. Atvērtā okeānā, barojot pie vaļu populācijām. Ārpus ligzdošanas sezonas bieži ceļo ganāmpulkos. Plakanie papīri bieži vien var būt pieraduši un viegli pieraduši pie cilvēkiem.

Kamenushka ir pīļu ģimenes suga. No citām pīlēm tās izceļas ar to plūmju krāsu: tumšā drake ar rūdītām sarkanām pusēm, balta vājprātīga vieta acs priekšā, balta apkakle, balti plankumi un svītras galvas malās un ķermenī. Viņa galva un kakls ir melni un blāvi. Mātīte ir arī tumša, uz galvas ir trīs baltas plankumi.

Kamenushka ir plaši izplatīta ziemeļaustrumu Sibīrijā, Tālajos Austrumos, Ziemeļrietumu Amerikā, Grenlandē un Islandē. Apdzīvo augstienes, galvenokārt ledus zonas upi. Lielākajā daļā diapazona - migrējošais putns. Tā ziemas Klusā okeāna un Atlantijas okeāna piekrastē, kas atrodas uz dienvidiem no ligzdošanas vietām. Ziemā tas atrodas pie jūras ar akmeņainiem krastiem.

Kamenushka ir dzīvnieku ēšanas pīle, kas barojas ar kukaiņiem, vēžveidīgajiem, mīkstmiešiem un citiem dzīvniekiem. Augsts ūdens līmenis, paaugstinot asti, lido ātrāk un vieglāk nekā vairums niršanas pīļu. Drake balss pārošanās laikā ir skaļa divkārša zilbe, ko ir grūti nodot un vēl grūtāk aprakstīt. Putnu ganāmpulkā viņi runā klusās mīklos, kas ir līdzīgi meža muskulim.

Tā kā akmens ir neliels, tam nav būtiskas komerciālas vērtības, izņemot dažas ziemošanas vietas. Sibīrijas pamatiedzīvotāji vispār nepieskaras šai skaistajai pīlei, jo daudziem no viņiem ir pārliecība, ka kamenushki ir noslīkušo bērnu dvēseles.

Falcon Peregrine Falcon

Falcon Peregrine Falcon ir plaši izplatīts - tas ir atrodams gandrīz katrā mūsu planētas stūrī. Peregrīnas piekūnu pasugas dzīvo Austrālijā, Ziemeļamerikā, Eiropā un Āzijā un Āfrikā (izņemot tropu mežu zonu). Vismaz retāk Dienvidamerikā.

Peregrine Falcon pieder pie "īstām piekūnām". Tā ir otrā lielākā piekūnu putna, tikai girfum aug. Sapsan ir apveltīts ar plašu krūtīm, biezu plūmju un spēcīgu skeletu. Viņa muskuļu sistēma ir labi attīstīta. Peregrine falcon ir lieli, smaili spārni, garie pirksti, īss astes un astes. Spīles ir stipras un asas, sirpjveida formas.

Pieauguša peregrīnas sēklām svars svārstās no 700 līdz 1200 gramiem. Spārnu spārns ir 85-120 cm, viena spārna izmērs ir apmēram 30-40 cm, kopējais ķermeņa garums var būt no 40 līdz 50 cm.

Vīriešu un sieviešu krāsa ir gandrīz vienāda. Plēsoņa aizmugure ir dekorēta ar krustaini pelēku brūnu fonu dažādos toņos, muguras gabaliņi un spilventiņi ir krāsoti gaišākos toņos. Tumši brūnas (gandrīz melnas) spārnu spalvas. Spārna iekšpusē var redzēt sarkanu vai brūnu rakstu. Jaunu peregrīnu vēders ir sarkans ar brūnām garenām plankumainām svītrām. Spīles ir melnas, ķepas ir dzeltenas. Kakla gals ir melns un pamazām kļūst spilgtāks.

Peregrīnas sakni pārsvarā ir brīvo telpu iedzīvotāji - viņi nedzīvo dziļos mežos. Bieži ligzdo pie meža, upju ielejā, tas nav reti, ka putns ir atrodams pilsētās. Mazgājēji parasti netiek būvēti, kas aizņem citu putnu mājokļus. Nestuves paklāji netiek izmantoti. Bieži vien peregrine falcon ligzdas atrodas uz augstiem kokiem vai klintīm, kā arī uz augstām ēkām, ja peregrine falcon dzīvo pilsētās.

Visi pārējie sugas pārstāvji ir nomadi, izņemot silto dienvidu zemju apdzīvotos perlīnus. Sākoties aukstajam laikam, viņi virzās tālāk uz dienvidiem. Siltā dienvidu apgabalā dzīvo tikai peregrīnie sakniņi.

Sarkanās zoss

Sarkano krūšu zoss pieder visneparastākajām putnu sugām, kas jebkad ir dzīvojušas mūsu valstī. Tas ir krievu endēmisks, tas ir, šis putns nenotiek nevienā citā valstī. Tā dzīvo Sibīrijā, un vairāk nekā 70 procenti visu sarkano krūšu zosu koncentrējas Taimīra pussalā. Par šo putnu neparasto un skaistumu no seniem laikiem visā pasaulē ir leģendas. Norādīsim vairākus gadījumus, kad ļoti interesē sarkanās zosis. 1723. gadā Pēteris es nosūtīja ekspedīciju uz Sibīriju un lika, ka no turienes viņš ieveda tik daudz dzīvnieku un augu, kā viņš nekad nebija redzējis.

Starp dzīvniekiem, kas tika nogādāti carā, bija “kozark - melni spārni, korishnevy goi”. Šie putni bija zināmi agrāk (acīmredzot, pateicoties pētniekiem), tad tos sauca par sarkano zosu. 60. gados Indija vēlējās iegādāties vairākas sarkanās zosis, piedāvājot divus ziloņus.

Sarkano krūšu zoss ir mazs putns, kas atgādina zosu. Virsbūves garums 55cm, svars līdz 2 kg, spārnu slānis 130cm. Asas atšķiras no citiem putnu skaistiem plūmēm, tāpēc piesaistīja karaļus, ārzemniekus un tikai savvaļas mīļotājus. Šīs zosu galva, muguras un vēders ir melni, sānos ir baltas svītras. Kakla un krūškurvja (goiter) krāsa ir sarkanbrūnā krāsā ar baltu svītru, uz vaigiem ir tādas pašas sarkanbrūnās plankumi, ap kuriem ir arī balta josla.

Undertail ir balts. Sarkano krūšu zosu knābis ir diezgan mazs, melns. Tāpat kā citas zosis, sarkano krūšu zosis dodas uz siltu zemi ziemai. Agrāk viņi ziemojās Kaspijas jūras krastā, bet šodien viņi lido tikai uz Melno. Viņi ierodas savā dzimtajā vietā ne agrāk kā jūnija otrajā pusē, bet jau septembrī lido prom, tāpēc “mājās” viņi dzīvo ne vairāk kā trīs mēnešus gadā.

Sarkano krūšu zoss ved dienas dzīvi, dažreiz dienas vidū ganāmpulks uz laiku pārtrauc meklēt pārtiku un dodas uz laistīšanas vietu. Šīs zosis naktī pavadīja ūdeni, lai gan tās dažreiz var palikt uz zemes.

Ērgļi ir medījamie putni no ģimenēm, kurās ir vaļasprieki. Ērgļu sugas ir plaši izplatītas visos kontinentos, izņemot Dienvidameriku, bet Starptautiskā Sarkanajā grāmatā ir uzskaitītas 2 sugas un 1 pasugas. Ērgļi dod priekšroku dzīvot netālu no rezervuāriem. Atšķirībā no ērgļiem, šiem putniem ir kails ass.

Orlans ir milzīgs, majestātisks putns. Viņa ķermeņa garums ir no 70 līdz 110 cm, spārnu spārns ir 2-2,5 m, svars ir no 3 līdz 7 kg. Kakla ir liela, saliekta, astes un spārni ir plaši, kājas ir spēcīgas, bez plūmēm, ar izliektām garām nagām. Spilventiņi uz ķepām ir raupji, kas ir vajadzīgi, lai putns saglabātu slidenu upuri (īpaši zivis). Plūmes galvenokārt ir brūnas ar baltām ķermeņa daļām. Dažās sugās ir balta galvas, plecu, astes, ķermeņa plankumainība. Dzeltena knābis.

Ērgļa uztura pamatā ir zivis un ūdensputni. Lielas zivis, kuru svars ir no 2 līdz 3 kg (lasis, līdaka, karpas), parasti kļūst par ērgļa upuri, no jūras ūdens putniem, ērglis meda kaijas, zarnas, zosis, stārķi, pīles, flamingo. Ērglis meklē savus upurus no augstiem kokiem vai lidojumā ap dīķi.

Pēc plēsīgā plēsīgā plēsoņa plēsoņa ļoti ātri nonāk pie tā: tā paātrina tās garos nagus pa putniem, un gudri noķer zivis no ūdens virsmas, bet nekad nenokrīt zem tā. Ja dīķī ir daudz zivju, tad tajā pašā vietā var medīt līdz desmit ērgļiem. Ar šādu kopīgu medību putni bieži vien nozagtu vai nogalina viens no otra.

Ērles ir ļoti izplatītas un nav sastopamas tikai Antarktīdā un Dienvidamerikā. Šīs sugas putni vienmēr atrodas tuvu ūdenstilpēm: tie neatrodas pie upju, ezeru, jūru, iekšzemes krastiem. Tas izskaidrojams ar to, ka ērgļi ražo savu galveno pārtiku ūdenī vai tās tuvumā. Jūras ērgļi ir mazkustīgi putni, bet aukstās ziemās, kad ūdeņi sasalst, viņi migrē uz dienvidiem.

Ķermeņa garums 50 - 95 cm, svars 1 - 2 kg. Spārna garums 34 - 42 cm, spārnu spārns 120 - 135 cm, sievietes ir lielākas par vīriešiem. Plūmju blīvums, iezīmēts. Pelēkā brūna krāsa ar baltiem plankumiem uz muguras, galvas un spārniem. Putna vēders ir balts, ar reti šķērsām tumšu rakstu. Kakla un vaigi balti. Ir balti krecheti ar tumšiem plankumiem. Knips ir īss, izliekts lejasdaļā pie muguras. Acis ir lielas un tumšas, redze ir lieliska. Kājas ir dzeltenas, puspiekārotas, asas līkumi uz pirkstiem. Aste ir garš, spārni ir vērsti.

Viņi dzīvo Eiropā un Ziemeļamerikā. Живут в тундре и в северной лесной зоне. Ведут как оседлый, так и перелетный образ жизни. Из северных районов птицы кочуют в лесотундру.

Образуют пары на всю жизнь. Охотятся в одиночку. Они питаются в основном птицами, их основная пища белые куропатки. В голодное время ловят грызунов. Охотится на птиц в полете, пикируя вниз на лету. Он хватает жертву сильными лапами, затем ударом клюва убивает её и поедает, устроившись на ветке или скалистом камне. Kopumā tas ir kluss putns, bet satraucošā stāvoklī tas izdara skaņas "hhek", "heekk". Lidojas ātri, bieži plūstot spārnus. Krechen ir spēcīgs un ilgstošs, gudrs un piesardzīgs.

Lizdā nav vērpjot, aizņem svešiniekus - velnus vai citus lielus putnus, un to izmanto jau vairākus gadus. Ja nepieciešams, var remontēt ēku. Putns ieliek ligzdas kausu ar sūnām vai zāli. Un var organizēt ligzdu uz klinšu dzega. Pārošanās sezona sākas aprīlī. Drīz sieviete atstās 2-4 okrus sarkano sarkano olu plankumos. Viņš inkubē vienu mēnesi. Vīrietis nodrošina savu draugu uzturu. Nestlings piedzimst baltos pūciņos, viņi pavadīs divus mēnešus ligzdā, kura laikā leju aizstās ar spalvām. Vecāki baro bērnus kopā, aizsargā un izglīto. Tad cāļi atstāj ligzdu un stāv uz spārna, viņi apgūst mātes un tēva medību prasmes. Līdz septembrim ģimene sabruks, un jaunie putni sāk patstāvīgu dzīvi.

Tundra Horned Lark

Tā izmērs ir nedaudz lielāks nekā zvirbulis (ķermeņa garums līdz 20 cm, spārnu sprauga līdz 37 cm). Pateicoties oriģinālajam dizainam un melnajiem spalvu ragiem, putni labi atšķiras no visiem pārējiem dziesmu putnu pārstāvjiem. Seksuāls dimorisms ir viegls. Vīrieši ir nedaudz spilgtāki nekā sievietes, tam ir monohromatiski sarkanīgi sarkans kronis.

Ligzdošanas teritorija ir neregulāra, aizņem augstus platuma grādus un atsevišķas Eirāzijas un Ziemeļamerikas kalnu grēdu daļas

Tā apdzīvo kalnainus un sausus plakanus tundras un stepes, izvairoties no zemas un mitras tundras un stepju zonas. Ligzdojošiem putniem izvēlas sūnu ķērpju vai sūnu zirgu platības tundras kalnu virsotnēs un nogāzēs ar zālāju un tukšu, tīru, akmeņainu augsni plankumu. Viņi ierodas kalnu tundrā ar pirmo protalīnu. Ligzda atrodas diezgan atklāti, parasti blakus zālājam. Lelle ir būvēta no zāles, augu pūkas, dažreiz ir grauzēji, brieži un ļoti reti - spalvas. Sajūgā ir no 2 līdz 5 okera pelēkas krāsas olas, ar nelielām nevienmērīgām pelēkās vai brūnās krāsās. Abi pieaugušie putni barojas. Pēc aiziešanas no ligzdas dažus cāļus vada vīrietis, citi - sievietes. Nestlings tiek barots ar kukaiņiem. Ziemā viņi ēd dažādas sēklas, novācot tos no zāles no sniega, no siena, paņemot tos pa ceļiem. Vasaras beigās vyvodki klīst, kas rudenī pakāpeniski apvienojas lielās saimēs. Uz ligzdošanas zonas dienvidiem putni var ziemā.

Spermas valis ir lielākais zobu vaļu pārstāvis: vīriešu ķermeņa garums sasniedz 20 metrus, kuru svars ir aptuveni 60 tonnas, sievietes - 13 metri un svars - 30 tonnas. Sugas nosaukuma izcelsme, iespējams, ir saistīta ar portugāļu vārdu cachola, kas nozīmē “lielo galvu”. Ar šo faktu ir grūti apgalvot, jo spermas vaļu kvadrātveida galva ir aptuveni trešdaļa no vaļa ķermeņa garuma. Galvas kvadrātu veido spermaceti spilvens, kas var sver līdz 6 tonnām. Joprojām nav vienprātības par tās mērķi: kāds apgalvo, ka spilvens tiek izmantots echolokācijai, bet citi - peldēšanas urīnpūšļa lomai.
Spermas vaļu apakšžoklis ir daudz šaurāks un īsāks par purnu, bet tas var atvērt līdz pat 90 *, un tas ir pārklāts ar vismaz diviem desmitiem konisko zobu pāru. Uz augšējā žokļa praktiski nav zobu.

Ķermeņa augšdaļa un vaļa puse ir pārklāta ar grumbušu ādu, kuras krāsa mainās no pelēcīgi brūnas līdz melni brūnai (zemāk redzamajā videoklipā ir skaidri redzama). Muguras spuras ir vāji attīstītas, un tās ir vairāk kā kupris, astes ir lielas, noapaļotas formas krūšu spuras ir plašas un īsas.

Šis valis pieder pie dažām dzīvnieku sugām, kuras var atrast gandrīz visur okeānos, gandrīz tāpat kā zilais valis. Tas lielā mērā saistīts ar spermas vaļu barību, jo tās galvenie upuri - kalmāri un astoņkāji - atrodami gandrīz visur. Dažkārt arī spermas vaļu ēdienkartē iekļūst stingrās, mazās haizivis, mencas, pollaki un dažas citas jūras zivis.

Par spīdzināšanu spermas valis var nirt līdz 3 km dziļumam, kas ir zīdītāju ieraksts un var palikt līdz 2 stundām. Tieši šeit viņš sastopas ar milzīgiem astoņkājiem, kas ir līdz pat 10 metru garai, pēc kontakta ar lieliem rētām, kas paliek vaļu ķermenī.

Skatiet videoklipu: filma par Āfriku by-Džeina (Jūnijs 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org