Dzīvnieki

Kur pingvīni dzīvo?

Pin
Send
Share
Send
Send


Iespējams, ka mūsu planētas apbrīnojamākie putni ir pingvīni. Interesanti fakti par šiem gudriem radījumiem, kurus mēs iepazīstinām ar jums šajā rakstā. Tas ir vienīgais putns, kas lieliski peld, bet nevar lidot. Turklāt pingvīns var staigāt. Tas ir lidojošs putns, kas pieder pie pingvīna kārtas.

Dzīvotne

Lielās teritorijas, galvenokārt dienvidu puslodes aukstākajos reģionos, ir vietas, kur dzīvo pingvīni. Lielākās populācijas ir reģistrētas Antarktikā. Turklāt viņi jūtas diezgan ērti Dienvidāfrikā un dienvidu Austrālijā. Praktiski visa Dienvidamerikas piekrastes līnija ir teritorija, kurā dzīvo pingvīni.

Šo putnu nosaukuma izcelsmei ir trīs versijas. Pirmais tas izskaidro to ar vārdiem pildspalvu - galvu un gwyn - “balts”. Kad tas piederēja spārnu auklim (kas tagad ir izmiris). Tā kā šie putni pēc izskata ir līdzīgi, nosaukums nodots pingvīnam.

Saskaņā ar otro versiju pingvīns saņēma nosaukumu no angļu vārda pinwing, kas izpaužas kā „spārnu matadata”. Saskaņā ar trešo versiju putna nosaukums nāk no latīņu valodas pinguis, kas nozīmē "tauki".

Imperatora pingvīns

Lielākais un smagākais putns: vīrieša svars var sasniegt 40 kg, ķermeņa garums ir aptuveni 130 cm, spalvas aizmugurē ir melnas, vēders ir balts, un uz kakla redzamas spilgti dzeltenas vai oranžas krāsas raksturīgās plankumi. Imperatora pingvīni ir Antarktikas iedzīvotāji.

King Penguin

Ārēji tas ir ļoti līdzīgs imperiālajam, bet nedaudz mazāks par to: tā ķermeņa garums ir apmēram 100 cm, un tā svars nepārsniedz 18 kg. Turklāt šai sugai ir atšķirīga krāsa - aizmugure ir pārklāta ar tumši pelēku, dažreiz gandrīz melnu spalvu, vēders ir balts, un spilgti oranži plankumi tiek novietoti uz galvas un krūšu malām. Šie putni dzīvo Lusitānijas līča piekrastes ūdeņos, Tierra del Fuego, South un Sandwich, Kerguelen un Crozet, Macquarie un South Georgia salās, Prince Edward un Hurd.

Ziemeļu cekulainais pingvīns

Pašlaik apdraudēta suga. Tas ir mazs putns, apmēram 55 cm garš un 3 kg. Muguras un spārni ir pelēki melni. Vēders ir balts. Dzeltenās uzacis iet uz spilgti dzeltenām spalvām, kas atrodas acu malā. Uz pingvīna galvas ir melna vainaga, kas deva sugai nosaukumu.

Lielākā daļa iedzīvotāju apdzīvo necaurlaidīgas un Gough salas, Tristan da Cunha, kas atrodas Atlantijas okeānā.

Zelta matu pingvīns

Šī pingvīna ķermeņa garums svārstās no 76 cm, svars - nedaudz virs 5 kg. Krāsa ir tipiska visiem pingvīniem, bet ar vienu īpatnību: virs acīm ir neparastas zelta krāsas spalvu pogas. Zelta matainie pingvīni ir apdzīvojuši Indijas okeāna, Atlantijas okeāna dienvidu krastus, un tie ir mazāk izplatīti Antarktikas ziemeļos, kā arī Sub-Antarktikas salās.

Ārējās funkcijas

Zemē šis neparastais putns, kas nespēj lidot, izskatās nedaudz neērts, ņemot vērā ekstremitāšu un ķermeņa strukturālās iezīmes. Pingvīniem ir racionalizēta ķermeņa forma ar labi attīstītu krūškurvja muskuļu - bieži vien tā veido vienu ceturto daļu no putna kopējā svara.

Pingvīna ķermenis ir briest, nedaudz saspiests no sāniem, pārklāts ar spalvām. Galva nav pārāk liela, tā atrodas uz elastīga un mobilā, bet īsa kakla. Šo putnu knābis ir spēcīgs un asas.

Interesanti fakti par pingvīniem ir saistīti ar to struktūru. Attīstības un dzīvesveida gaitā pingvīna spārni tika pārveidoti un pārvērsti rotaļlietās: zem ūdens tie griežas kā skrūve plecu locītavā. Kājas ir biezas un īsas, ar četriem pirkstiem, kurus savieno peldēšanas membrānas.

Atšķirībā no vairuma putnu, pingvīna kājas ir ievērojami pārvietotas atpakaļ, un putns tur savu ķermeni, esot uz zemes, stingri vertikāli. Īss astes, kas sastāv no divdesmit cietām spalvām, palīdz uzturēt pingvīnu līdzsvarā: ja nepieciešams, putns to uzliek.

Vēl viens interesants fakts par pingvīniem ir tas, ka viņu skelets sastāv no caurspīdīgiem kauliem, kas parasti ir tipiski putniem. Viņu kauli ir vairāk kā jūras zīdītāju kauli. Siltumizolācijas pingvīniem ir cieta tauku rezerve, tās slānis sasniedz trīs centimetrus.

Pingvīnu spalvas ir biezas un biezas: īss, mazs spalvas aptver putna ķermeni kā flīžu, aizsargājot to no slapjš aukstā ūdenī.

Dzīves veids

Pingvīni jau ilgu laiku atrodas zem ūdens, meklējot pārtiku, nogremdējot trīs metrus dziļumā un aptverot apmēram trīsdesmit kilometru attālumus. Tas ir pārsteidzošs, cik ātri penguīni peld - tas var sasniegt 10 km stundā. Dažu sugu pārstāvji var nirt līdz 130 metru dziļumam. Kad pingvīni nenonāk pārošanās sezonā un nestrādā pēcnācējus, tie tiek izņemti no krasta diezgan gariem attālumiem (līdz 1000 km).

Lai paātrinātu kustību uz zemes, pingvīns atrodas uz vēdera un ātri slīd uz sniega vai ledus, spiežot tās ekstremitātēs. Šī transportēšanas metode ļauj putniem sasniegt ātrumu līdz 6 km / h. Dabiskos apstākļos pingvīns dzīvo apmēram divdesmit piecus gadus. Gūstā, ar pienācīgu aprūpi, šis skaitlis palielinās līdz trīsdesmit.

Ko pingvīni ēd?

Par vienu medību pingvīns veido no 190 līdz 900 niršanas. Precīzs skaits ir atkarīgs no klimatiskajiem apstākļiem, pingvīna veida, barības nepieciešamības. Interesanti, ka mājputnu gaļas gabali ir veidoti uz sūkņa principa: viņi caur vidējo izmēru uzsūc vidējo izmēru. Barošanas laikā vidēji putni peld apmēram trīsdesmit kilometrus un ir gandrīz astoņdesmit minūtes dienā dziļumā, kas pārsniedz trīs metrus.

Pingvīnu uztura pamatā ir zivis. Bet ko pingvīni ēd (izņemot zivis)? Putns ēd prieku kalmāriem, maziem astoņkājiem un maziem mīkstmiešiem. Jaunieši barojas ar daļēji sagremoto pārtiku, ko viņu vecāki atgūst no kuņģa.

Kā pingvīni gulēt?

Atbilde uz šo jautājumu ir interesanta daudziem mūsu lasītājiem. Pingvīni gulēt stāvot, uzturot ķermeņa temperatūru miega laikā. Interesanti fakti par pingvīniem ir saistīti ar šo putnu stāvokli. Laiks, ko viņi pavada miega laikā, ir tieši atkarīgs no gaisa temperatūras - jo zemāka temperatūra, jo īsāks ir miega režīms. Putni miega laikā gulē ilgāk: šajā laikā viņi ēd maz, un papildu miegs ļauj viņiem samazināt izdevumus par izlietoto enerģiju. Turklāt pingvīni guļ, kamēr olas ir inkubējamas.

Interesanti fakti par pingvīniem. Antarktikas pingvīni: Apraksts

Eiropā smieklīgi putni melnās "tailcoats" kļuva pazīstami XVI gadsimta sākumā, pateicoties jūrniekiem no Portugāles. Interesanti fakti par pingvīniem nekavējoties radīja Eiropas līdzjūtību. Nosaukums "pingvīns" nāk no angļu vārda "pingvīns". Saskaņā ar vienu no esošajām versijām, kas tulkotas no velsiešu pengwyn līdzekļiem - balta galva. Kas ir ļoti piemērots šo interesantu dabas būtņu aprakstam. Antarktikas pingvīni ir vienīgie putni uz planētas, kas nevar lidot, bet peld un pārvietojas ļoti labi pār zemi.

Antarktikas pingvīnu veidi

Šajā bezlidojošo putnu ģimenē ir apmēram divdesmit sugas. Cilvēki zina daudz interesantu faktu par pingvīniem. Katras sugas pārstāvjiem ir savi ziņkārīgi elementi, kas tos atšķir no vienas puses.

Magelaniskie un lieliskie pingvīni pieder pie viena no mazākajām sugām, kas atrodas uz izzušanas robežas.

Adele - visbiežāk sastopamais ģimenes veids. Tās putna nosaukums, kas saņemts pēc tās teritorijas nosaukuma, kurā tie pirmo reizi bija redzami - Adeles zeme.

Galapagos - ģints ziemeļu pārstāvji. Viņi dzīvo ļoti tuvu ekvatoram Galapagu arhipelāgā augstās temperatūrās, kas nav raksturīgi pingvīniem. Šīs simpātiskās, diemžēl, drīz var izzust no Zemes sejas, tās draud izzušana.

Papua - šī suga atrodas trešajā vietā pēc imperatora un karaļa pingvīniem.

Akmens - šie ģimenes locekļi ir agresīvi un trokšņaini.

Imperial - slavenākās sugas pasaulē. Papildus lieliem izmēriem viņi izceļas starp saviem kolēģiem ar ārkārtas izturību pret smagām salnām. Auksti šie putni neinteresē. Tās atrodas pat Antarktikas kontinentālajā daļā.

Ļoti skumji ir pateikt to, ka mūsdienās lielākā daļa sugu ir izzušanas draudi.

Pingvīnu dzīvotne

Pingvīni dabā dzīvo tikai planētas dienvidu puslodē. To biotopi ir Antarktīda, Austrālija, Dienvidamerika, Dienvidāfrika un Jaunzēlande. Putni ir atrodami tropos, bet tas nenozīmē, ka vietējie ūdensobjekti pārsvarā ir auksti. Galapagu salas ir visdziļākās lidojošo putnu dzīvesvietas. Lielākās pingvīnu apmetnes ir vērojamas Antarktikas krastā, blakus esošajās salās un milzīgos ledus peldos.

Antarktikas pingvīni atkarībā no sugas kategorijas būtiski atšķiras pēc svara, augstuma un izskata. To svars var svārstīties no 1 līdz 45-50 kg, un augšana svārstās no 30 cm līdz 1 metram, lai gan ir daži cilvēki, kas ir daudz augstāki un masīvāki. Tas ir atkarīgs no klimata, kurā putni dzīvo. Vietās, kur gaisa temperatūra ir zemāka, lielākās sugas dzīvo, imperatora pingvīns ieņem vadošo lomu šajā sarakstā. Mazākie pingvīni dzīvo Jaunzēlandē un Austrālijā, ko sauc par šo "mazo pingvīnu". To svars ir tikai viens kilograms.

Putnu ķermenis ir racionalizēts, pateicoties tam viņi var brīvi un gudri peldēties zem ūdens. Viņi ir attīstījuši muskuļus, muskuļu masa ir aptuveni 30% no kopējā ķermeņa masas. Kauli ir blīvi bez dobumiem, tas atdala pingvīni no lidojošiem putniem, kuru kauli ir cauruļveida un gaismas.

Trīs slāņi no daudziem ūdensnecaurlaidīgiem “matiem” ir skaistu vīriešu plankumi “astēs”. Gaisa starp spalvām sasilda ķermeni, peldoties aukstā ūdenī. Sasmalcinātā perioda laikā plūmes pilnībā mainās. „Apģērbu” maiņas laikā putni nevar peldēties, tāpēc viņiem ir jāpaliek izsalcētiem, līdz tie “mainās” jaunās spalvās. Ir vērts atzīmēt, ka pingvīni nav iesaldēti trīs centimetru tauku slāņa dēļ.

Audzēšana

Audzēšanas sezonā cāļu audzēšanas pingvīni tiek savākti lielās kolonijās. Laulības periods dažādās sugās iet dažādos laikos. Lai inkubētu olas, putni būvē ligzdas no tā, kas ir „pie rokas”. Tie var būt akmeņi, zāle, lapas. Izņēmumi ir imperators un karaļa pingvīni, tie ieliek olas īpašā kārtā uz vēdera. Tur viņi ir pirms cāļu izskatu.

Inkubācijas periods ilgst no viena līdz diviem mēnešiem. Ja sākotnēji bija divas olas, un divi cāļi izšķīlušies, tad vecāki visu uzmanību pievērš savam pirmajam bērnam, un otrais bērns šādas netaisnīgas attieksmes dēļ pret tēvu un māti var nomirt bada, kas notiek vairumā gadījumu.

Dabas ienaidnieki

Pingvīnu dzīve pastāvīgi tiek apdraudēta. Daba, šie gudrie ienaidnieku radījumi bagātīgi neskaitās destruktīvās cilvēka darbības, kas visvairāk ietekmē Antarktikas putnu populācijas samazināšanos.

Visgrūtākais ir mazie pingvīni, no kuriem aptuveni 50% mirst pirmajā dzīves gadā. Galvenie cāļu ienaidnieki ir plēsīgie putni, piemēram, milzu dienvidu petrelis. Papildus briesmām, ko nogalina ar nagiem, bērni pastāvīgi saskaras ar nāvi no bada.

Jūras plēsēji tiek uzskatīti par pieaugušo pingvīnu dabas ienaidniekiem. Tie ietver haizivis, slepkavu vaļus, roņus, leopardus un jūras lauvas. Apmēram 6-10% putnu bojāejas sadursmē ar šiem dzīvniekiem.

Iepriekšminētajam mēs varam pievienot faktu, ka savvaļas suņi, kurus cilvēki pameta, arī ir ļoti bīstami gausu radību apdzīvotām vietām, kas nespēj izvairīties no ienaidniekiem uz zemes. Divdesmitajā gadsimtā Galapagu salās savvaļas suņi iznīcināja veselas pingvīnu kolonijas.

Ķermeņa struktūra

Daba pārliecinājās, ka pingvīni prasmīgi pārvietojās pa ūdeni, tāpēc viņu ķermeņa forma ir pilnveidota. Putniem ir spēcīgi muskuļi. Kaulu audu struktūra palīdz strādāt spārnus, piemēram, skrūves. Iedzimta ierīce palīdz medīt ūdenī.

Pingvīna krūtīm ir izteikts ķīlis. Muskuļi ir piestiprināti pie ķīļa un plecu lāpstiņām. Viņa ir atbildīga par spārna pacelšanu.

Pingvīni var novērot stipri saīsinātu asti, kas mēdz pildīt stūres funkciju.

Pingvīnu kauli nav cauruļveida, tāpat kā citi putni, bet ar iekšējiem dobumiem. Tie ir līdzīgi ar roņu, delfīnu, kauliem.

Termoregulācija un spalvas

Ziemeļu putni nesasalst. Kāpēc Putniem ir īpaša plūmju krāsa: biezs, īss spalvas pārklāj ķermeni un pieguļ viens otram. Šāda struktūra neļauj siltumam atstāt putna ķermeni un vējš - lai to uzspridzinātu.

Otrais aizsardzības faktors ir tauku slānis līdz 1 cm, pateicoties viņam, pingvīni peld ledus ūdenī. Tomēr spārniem un ķepām trūkst spalvu - tie ir vājākie punkti. Lai neiesaldētu putnus, tiek izveidota termoregulācija: kad ekstremitātes ir ļoti aukstas, tām tiek piegādātas siltas artērijas asinis. Viņa, sasniedzot problemātiskās zonas, nodod savu siltumu vēnai asinīm, kas iet atpakaļ uz ķermeni.

Redzes un dzirdes

Acis ir pielāgotas tam, ka putni lielāko daļu laika pavada zem ūdens. Radzene ir plakana, tāpēc ir neliela tuvredzība. Skolēnu saplūšana ļauj acīm pierast pie apgaismojuma dažādos dziļumos.

Ausu struktūra nav iezīmēta ar skaidru līniju. Iegremdējot, tie atrodas blakus ķermenim un cieši pārklāti ar spalvām, kas neļauj ūdenim iekļūt auss.

Krāšņs vai dzeltens acis

Reta būtne, kas atšķiras no maza izmēra skaista lieluma. Tie ir 2 reizes vairāk punduri. Uz galvas ir gaiša josla, krāsota dzeltenā krāsā.

Putns ir vidēja izmēra. Ar ķermeņa garumu 65 cm, pieaugušais sver 6 kg. Vēdera krāsa ir balta, mugurpuse ir melna. Acis ieskauj baltu gredzenu. Adelie vienīgais biotops ir Antarktīda un visas blakus esošās teritorijas: Dienvidu Šetlendas salas un Orkney salas.

Subantarktika vai Papua

Ja jūs ievietosiet vienu galveno imperatora, karalisko un papuņu pingvīnu, tad pēdējais ieņem 3. vietu ķermeņa garumā un svarā. Ķermeņa garums ir 85 cm, un putna svars ir 7-8,5 kg.

Šai sugai tipiskā krāsa ir balts vēders un tumšs mugurs. Paws un knābis spilgti oranži.

Kur pingvīni dzīvo? Subantarktikas zona, Antarktīda - Papua sugu teritorija.

Galapagu

Viens no spilgtu pingvīnu šķirnēm. Dzīvotne nenotiek aukstajos kontinentos. Tie ir atrodami Galapagu salās, kur gaisa temperatūra reti nokrītas zem +18 ° C. Pieaugušo pārstāvji ar saviem pēcnācējiem peldē siltā ūdenī, kura temperatūra nav tipiska pingvīniem. Viņa ir +22 S. Galapagu pingvīni barojas ar mazām zivīm, vēžveidīgajiem. Ar ķermeņa garumu 0,5 metri putns sver 2,5 kg.

Kuri tikai iesaukas nesaņēma spilgtu pingvīnu. To sauc arī par melnkāju, ēzeļu un Āfrikas. Pieaugušajam, kas pārstāv 65 cm ķermeņa garumu, ķermeņa masa ir 3-4 kg. Vēdera apakšā ir izliekta melna josla, kas ir līdzīga pakavai. Šāds sīkums atšķirt spilgtu pingvīnu no citām sugām.

Melnās kājas skaistums dzīvo Namībijā, dievina piekrastes zonas ar aukstu strāvu, kur tās novieto olas.

Cik daudz pingvīnu dzīvo

Lidojušo putnu dzīves ilgums ir atkarīgs no sugas. Mazo sugu dzīves ilgums ir līdzvērtīgs 10-12 gadiem. Imperatora vai karaļa ģimenes pārstāvji labos apstākļos un atbilstošā uzturā var dzīvot ceturtdaļu gadsimta. Bezputniem putniem, zīdītājiem, plēsīgajām zivīm milzīgi putni ir ļoti bīstami.

Zooloģiskajos dārzos dzīvojošie pingvīni nav apdraudēti. Viņi ir aprūpēti un nepieejami to dabiskajiem ienaidniekiem. Bet tas neietekmē dzīves ilgumu.

Pētījumi liecina, ka pingvīni ir putni, kas ir jutīgi pret elpošanas ceļu infekcijas slimībām. Ar masveida infekciju nomirst visas kolonijas. Pingvinārijā jūs varat sazināties ar putniem. Ar labu uzturēšanu un atbilstošu ārstēšanu putna dzīvi var pagarināt līdz 30 gadiem.

Vai pingvīns ir dzīvnieks vai putns?

Pingvīni ir spārni, bet viņi nevar lidot. Jautājums ir, vai pingvīns ir putns vai dzīvnieks? Faktiski pieaugušie var nokļūt gaisā, bet viņu lidojumu ierobežo nelieli attālumi.

Pingvīni ir mazkustīgi, viņiem ir viss pie rokas. Balstoties uz dzīves vidi, var secināt, ka pingvīns ir putns, un tas vairs nav lidojis.

Pingvīns - apraksts, apraksts, struktūra.

Visi pingvīni var peldēties un nirt perfekti, bet viņi absolūti nevar lidot. Zemē putns izskatās diezgan neērti, ņemot vērā ķermeņa un ekstremitāšu strukturālās iezīmes. У пингвина обтекаемая форма тела с сильно развитой мускулатурой грудного киля, которая нередко составляет четверть от общей массы. Тело пингвина довольно упитанное, чуть сжатое с боков и покрыто перьями. Не слишком крупная голова находится на подвижной, гибкой и довольно короткой шее. Клюв пингвина сильный и очень острый.

Крылья пингвина в результате эволюции и образа жизни видоизменились в эластичные ласты: при плавании под водой они вращаются в плечевом суставе по принципу винта. Ноги короткие и толстые, имеют по 4 пальца, соединенных плавательными перепонками. Atšķirībā no citiem putniem, pingvīnu kājas ir ievērojami ievilktas, kas liek putnam uzturēt savu ķermeni vertikāli, kamēr tā atrodas uz zemes.

Lai saglabātu līdzsvaru, pingvīnam palīdz īss astons, kas sastāv no 16-20 cietām spalvām: ja nepieciešams, putns vienkārši uzlecas uz tā, it kā stāvēt.

Foto: John Kendrick

Pingvīna skelets nesatur dobos cauruļveida kaulus, kas ir parasts pārējiem putniem: pingvīnu kauli ir vairāk strukturāli atgādina jūras zīdītāju kaulus. Optimālai siltumizolācijai pingvīnam ir iespaidīga tauku robeža 2-3 cm biezā slānī.

Pingvīnu spalvas ir blīvas un blīvas: atsevišķas mazas un īsas spalvas pārklāj putna rumpi, aizsargājot to no mitruma aukstā ūdenī. Visu sugu spalvu krāsa ir gandrīz identiska - tumšs (parasti melns) muguras un balts vēders.

Reizi gadā pingvīnu nojumes: jaunas spalvas aug dažādos ātrumos, izspiežot vecās spalvas, tāpēc bieži putns molting perioda laikā ir nepārspējams. Moltas laikā pingvīni ir tikai uz sauszemes, cenšoties paslēpt no vēja brāzmām un ēst neko.

Pingvīns. Foto: Paul North

Pingvīnu lielums atšķiras atkarībā no sugas: piemēram, imperatora pingvīns sasniedz 117-130 cm garu un sver no 35 līdz 40 kg, bet mazam pingvīnam ir tikai 30-40 cm garš, bet pingvīna svars ir 1 kg.

Meklējot pārtiku, pingvīni var pavadīt daudz laika zem ūdens, ieplūstot biezumā par 3 metriem un pārvarot 25-27 km attālumus. Pingvīna ātrums ūdenī var sasniegt 7-10 km stundā. Dažas sugas ienirt 120-130 metru dziļumā. Laikā, kad pingvīni nav nobažījušies par pārošanos un rūpes par pēcnācējiem, viņi ir diezgan tālu no krasta, peldoties līdz jūrai 1000 km attālumā.

Uz zemes, ja tas ir nepieciešams, lai ātri pārvietotos, pingvīns atrodas uz vēdera un, nospiežot ar to ekstremitātēm, ātri slīd uz ledus vai sniega. Ar šo kustības metodi pingvīni attīsta ātrumu no 3 līdz 6 km / h.

Pingvīna dzīves ilgums dabā ir 15–25 gadi vai vairāk. Gūstā, ar ideālu mājputnu turēšanu, šis skaitlis dažkārt palielinās līdz 30 gadiem.

Pingvīnu ienaidnieki dabā.

Diemžēl pingvīnam ir ienaidnieki dabiskajā dzīvotnē. Kaijas ar prieku cīnās ar pingvīnu olām un bezpalīdzīgiem cāļiem - garšīgs laupījums. Blīvējumi, slepkavu vaļi, leopardi un jūras lauvas medības pingvīni jūrā. Neatstājiet dažādot savu ēdienkarti, briest pingvīnu un haizivīm.

Kur pingvīni dzīvo?

Šo putnu ģeogrāfiskais sadalījums ir diezgan plašs, bet tie dod priekšroku vēsumam. Pingvīni dzīvo dienvidu puslodes aukstajās zonās, no kurām lielākā daļa ir klasteri, kas novēroti Antarktikā un Subtarktikas reģionā. Viņi arī dzīvo Austrālijas dienvidos un Dienvidāfrikā, atrodami gandrīz visā Dienvidamerikas piekrastes līnijā - no Folklendas salām līdz Peru, pie ekvatora viņi dzīvo Galapagu salās.

Pingvīnu veidi, fotogrāfijas un nosaukumi.

Modernā pingvīnu klasifikācija ietver 6 ģints un 19 sugas. Tālāk ir aprakstītas vairākas šķirnes:

  • Imperatora pingvīns (Latin Aptenodytes forsteri) - Tas ir lielākais un smagākais pingvīns: vīrieša svars sasniedz 40 kg ar ķermeņa garumu 117-130 cm, sievietes ir nedaudz mazākas - ar 113-115 cm pieaugumu, tās sver vidēji 32 kg. Putnu aizmugurē plankumi ir melni, vēders ir balts, un kaklā ir raksturīgas apelsīnu vai spilgti dzeltenas plankumi. Imperatora pingvīni dzīvo Antarktikas krastā.

  • King Penguin (latīņu aptenodītu patagonicus) ļoti līdzīgs imperatora pingvīnam, bet atšķiras no tā pieticīgākā spalvā un spalvās. Karaļa pingvīna izmērs svārstās no 90 līdz 100 cm, bet pingvīna svars ir 9,3-18 kg. Pieaugušajiem muguras daļa ir tumši pelēka, dažreiz gandrīz melna, vēders ir balts, spilgti oranži plankumi atrodas tumšās galvas malās un krūšu zonā. Šī putna biotopi ir Dienvidsendviču salas, Tierra del Fuego salas, Crozet, Kerguelen, South Georgia, Macquarie, Hurd, Prince Edward, Lusitania līča piekrastes ūdeņi.

  • Penguin adeli (lat. Pygoscelis adeliae) - vidēja izmēra putns. Pingvīna garums ir 65-75 cm, svars ir aptuveni 6 kg. Mugura ir melna, vēders ir balts, īpašā iezīme ir ap acīm balta krāsa. Adeles pingvīni dzīvo Antarktīdā un blakus esošajās salu teritorijās: Orkney un South Shetland Islands.

  • Ziemeļu cekulains pingvīns (lat. Eudyptes moseleyi) - apdraudēta suga. Putna garums ir aptuveni 55 cm, vidējais svars ir aptuveni 3 kg. Acis ir sarkanas, vēders ir balts, spārni un muguras ir pelēkas-melnas. Dzeltenās uzacis vienmērīgi iekrāsojas dzeltenās spalvās, kas atrodas acu malā. Uz pingvīnu galvas melnas spalvas izspiestas. Šī suga atšķiras ar īsākām spalvām un šaurākām uzacīm no dienvidu cekulainā pingvīna (latīņu: Eudyptes chrysocome). Lielākā daļa iedzīvotāju dzīvo Gough, Impregnable un Tristan da Cunha salās, kas atrodas Atlantijas okeāna dienvidu daļā.

Foto: Brian Gratwicke

  • Zelta matu pingvīns (zelta pingvīns) (lat. Eudyptes chrysolophus) Tā ir tipiska krāsviela visiem pingvīniem, bet atšķiras pēc izskata: šis pingvīns ir iespaidīgs zelta krāsas spalvu ķekars virs acīm. Ķermeņa garums svārstās no 64-76 cm, maksimālais svars - nedaudz vairāk par 5 kg. Zelta matainie pingvīni dzīvo gar Indijas okeāna un Atlantijas okeāna dienvidu krastiem, tie ir mazāk izplatīti Antarktikas ziemeļu daļā un Tierra del Fuego, ligzdo uz citām Subtarktikas salām.

Autors: Butterfly reiss - Serge Ouachée

  • Gentoo pingvīns (latīņu Pygoscelis papua) - lielākais pingvīns pēc imperatora un karaļa. Putna garums sasniedz 70-90 cm, pingvīna svars ir no 7,5 līdz 9 kg. Melna mugura un balta vēders - tipiska šīs sugas putnu krāsa, knābis un kājas ir krāsotas oranžsarkanā krāsā. Pingvīnu biotops aprobežojas ar Antarktiku un Sub-Antarktikas zonas salām (Prince Edward Island, South Sandwich un Folklenda salām, Heard Island, Kerguelen, South Georgia, South Orkney Islands).

Foto autors: Jerzy Strzelecki

  • Magelāniskais pingvīns (lat. Spheniscus magellanicus) ķermeņa garums ir 70-80 cm un svars ir aptuveni 5-6 kg. Plūmju krāsa ir raksturīga visām pingvīnu sugām, kas ir 1 vai 2 melnās svītras kaklā. Magelāniskie pingvīni ligzdo Patagonijas piekrastē, Juan Fernandez salās un Folklendā, mazās grupas dzīvo Peru dienvidos un Riodežaneiro.

  • Antarktikas pingvīns (latīņu Pygoscelis antarctica) sasniedz 60-70 cm augstumu un sver ne vairāk kā 4,5 kg. Muguras un galvas ir krāsotas tumši pelēkā krāsā, un pingvīna vēders ir balts. Uz galvas ir melna josla. Antarktikas pingvīni dzīvo Antarktikas krastā un kontinentā esošajās salās. Tie ir atrodami arī Antarktikas un Falklandas salu ledusbāros.

Foto: Greg Lasley

  • Spectacled pingvīns, tas pats ēzelis pingvīns, melnkāju pingvīns vai Āfrikas pingvīns (lat. Spheniscus demersus) sasniedz 65-70 centimetrus un sver no 3 līdz 5 kg. Īpaša putna iezīme ir šaura melnā krāsas josla, kas izliekta pakava formā un iet pa vēderu no krūtīm līdz ķepām. Spilgtais pingvīns dzīvo Namībijas krastā un Dienvidāfrikā, ligzdas gar salu piekrastes līniju ar aukstu Bengālijas strāvu.

Foto: Awie Badenhorst

  • Mazais pingvīns (lat. Eudyptula minor) - mazākais pingvīns pasaulē: putns ir 30-40 cm garš un sver apmēram 1 kg. Neliela pingvīna aizmugure ir iekrāsota zilā-melnā vai tumši pelēkā krāsā, krūšu zona un kāju augšējā daļa ir balta vai gaiši pelēka. Pingvīni dzīvo dienvidu Austrālijas, Tasmānijas, Jaunzēlandes un blakus esošo salu - Stewart un Chatham krastā.

Foto: JJ Harrison

Mazākais pingvīns pasaulē. Autora fotogrāfija: Fir0002

Vai pingvīni ēd?

Ir grūti sniegt nepārprotamu atbildi uz šādu jautājumu. Šodien, visticamāk, persona izlems par šādu delikatesi, lai gan ekstremālos apstākļos viss var būt. Saskaņā ar dažiem ziņojumiem, pingvīnu gaļas ēdieni savā ēdienkartē iekļauj dažas tautas, kas dzīvo Antarktīda teritorijā.

Apstiprinātie pierādījumi par pingvīna gaļas patēriņu pārtikā ir R. Priestlijas grāmatā "Antarktikas Odissija". Tas detalizēti apraksta ekspedīcijas dalībnieku medības pingvīniem, lai nepieļautu nāvi no bada sakarā ar noteikumu trūkumu. Tiesa, tas notika diezgan sen, divdesmitā gadsimta sākumā, un to izraisīja neparedzēti apstākļi, kad ekspedīcijas periods pēkšņi palielinājās. Pēc tās dalībnieku domām, pingvīna krūts tika novērtēts par tās uzturvērtību tauku satura dēļ un nebija slikta garša.

Pingvīns: apraksts, struktūra, īpašības. Kā izskatās pingvīns?

Bez izņēmuma, pingvīni ir pirmās klases peldētāji, turklāt tie spēj perfekti nirt. Bet diemžēl viņi vispār nevar lidot no vārda. Jā, un uz zemes, viņi ļoti neveikli pārvietojas savas ķermeņa struktūras īpatnību dēļ.

Pingvīna ķermenim ir racionalizēta forma un attīstīti krūškurvja muskuļi, kas dažreiz veido ceturto daļu no šī putna kopējā svara. Arī pingvīnu ķermenis parasti ir diezgan briest (šeit mēs atceramies šī putna latīņu nosaukumu) un ir pārklāta ar spalvas pusēs.

Pingvīna galva nav ļoti liela, tomēr tā atrodas uz mobilas, elastīgas un īsas kakla, un tai ir spēcīga un asa knābis.

Kāpēc pingvīnu spārni, ja viņš nevar lidot? Var rasties šāds leģitīms jautājums, un mēs atbildēsim uz to, ka pingvīna spārni evolūcijas procesā pārvēršas rotaļlietās, kas peldoties plecu locītavā, saskaņā ar skrūves principu, visu to padara pingvīnu par lielisku peldētāju.

Pingvīna kājas ir īsas un tajā pašā laikā biezas, ar 4 pirkstiem uz katras kājas, kas savienotas ar peldēšanas membrānām. Kāju faktiskā struktūra un tas, ka pingvīni pārvietojas tik smieklīgi un neērti, ir konstruēti tā, lai viņiem būtu stingri vertikāli jānovieto ķermeņa virsma.

Pingvīniem ir īss astes, kas sastāv no 16-20 spalvām, palīdz viņiem saglabāt līdzsvaru, un, ja nepieciešams, viņi var pat paļauties uz to kā uz statīva.

Pingvīna skelets, atšķirībā no citiem putniem, nesatur dobos cauruļveida kaulus, bet pingvīna kauli ir vairāk līdzīgi zīdītāju kauliem. Smagi Antarktikas aukstie pingvīni palīdz pārnest sasilšanas tauku rezervi, kuras slānis ir 2-3 cm.

Pingvīnu plankums ir biezs un blīvs, putna rumpis ir pārklāts ar spalvām, piemēram, flīzēm, un tie arī pasargā viņus no mitruma aukstā ūdenī. Spalvas un pingvīni paši ir vienādi visiem - tumšā mugurā un baltā vēderā.

Apmēram reizi gadā pingvīni izlīst, nokrīt vecās spalvas un viņu vietā aug jauni. Šajā laikā pingvīni atrodas tikai uz sauszemes, kur viņi cenšas maksimāli paturēties no vēja un aukstuma brāzmām kopumā.

Pingvīns laikā molting.

Pingvīnu lielums atšķiras atkarībā no to sugas, piemēram, lielākais imperatora pingvīns ir 117-130 cm garš un līdz 40 kg svara. Mazais pingvīns ir tikai 40 cm garš un vidēji sver apmēram 1 kg.

Adelie Penguin

Šie pingvīni ir vidēja izmēra, Adelie garums ir 65-75 cm, svars - 6 kg. Arī šāda veida īpatnība ir balto gredzenu klātbūtne ap acīm. Adelie pingvīni dzīvo Antarktīdā un dažās blakus esošajās salās (Orkney, South Scots).

Puanu pingvīns

Šis pingvīns ieņem cienījamu otro vietu pēc imperatora, kura lielums sasniedz 90 cm, svars ir līdz 9 kg. Šim tipam ir raksturīga arī tā knābis, kas krāsots oranžsarkanā krāsā.

Magelāniskais pingvīns

Magelāna pingvīns, kā norāda nosaukums, dzīvo Magellanas šaurumā, Dienvidamerikā. Magelāna pingvīna ķermeņa garums ir 70-80 cm, svars 5-6 kg. Šo pingvīnu krāsojumu raksturo viena vai divu melno svītru klātbūtne ap kaklu.

Antarktikas pingvīns

Šis pingvīns, kas dzīvo Antarktīda krastā un blakus esošajās salās, papildus parakstu pingvīnu krāsai ir papildus melna josla, kas iet pa galvu. Tās garums ir 60-70 cm ar svaru 4-5 kg.

Spectacled Penguin

Pazīstams arī kā ēzeļu pingvīns, melnkāju pingvīns vai Āfrikas pingvīns. Atšķirībā no kolēģiem, kas dzīvo zemos Antarktikas apstākļos, šis pingvīns dzīvo Dienvidāfrikā, Dienvidāfrikas teritorijā (Dienvidāfrikas Republika), tie atrodas arī kaimiņu Namībijas krastos, bet tikai vietās, kur ir auksts okeāna straumes. Arī no saviem radiniekiem šie pingvīni atšķiras ar šauru melnu joslu, kas veidota kā pakava, kas atrodas uz krūtīm.

Mazs pingvīns

Šis pingvīna veids ir mazākais pingvīnu ģimenē, tā augšana nav lielāka par 40 cm, svars līdz 1 kg. Šie mazie pingvīni dzīvo Austrālijas, Jaunzēlandes, Tasmānijas un blakus esošo salu krastos.

Skatiet videoklipu: Kā dzīvot dzīvi: Pingvīns (Oktobris 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org