Dzīvnieki

Zirga - apraksts, dzīvesvieta, dzīvesveids

Pin
Send
Share
Send
Send


Meža cūkas ir diezgan liels dzīvnieks, kas var sasniegt līdz pat pusotru metru garu. Pieaugušo svars svārstās no 150 līdz 300 kilogramiem. Cūku saru mati atgādina lāča krāsu ar nelielu sarkanīgu nokrāsu. To atšķirīgo iezīmi var saukt par lielām apakšējām ilkšņiem, kuru izmērs var būt aptuveni 25 centimetri. Šis veikls un veikls zvērs var paātrināties līdz 40 km stundā, kas savvaļas dzīvniekiem un medniekiem rada grūtības. Turklāt mežacūkas lieliski peld un pāriet 3,5 metru attālumā.

Suņu loma

Galveno funkciju, ko suņi veic mežacūkā, var saukt par aizsardzību un uzbrukumu. Vissvarīgākais drauds šim dzīvniekam var būt vilku, mednieku vai lāču iepakojums. Kad uzbrūk, savvaļas cūkas, pateicoties savām cūciņām, spēj iznīcināt brūces. Ikviens zina, ka mežacūkas ir dzīvnieki, kurus cilvēki bauda medībās. Jums vajadzētu zināt, ka šis zvērs nav tik muļķīgs. Bija daudz gadījumu, kad mežacūkas vīra cilvēkus niedru ar dažādiem trikiem, un pēkšņi uzbruka. Izbēgt no dusmīgā mežacūkas krūšu ir ļoti grūti, tie ir nāvējoši. Kad brūce tiek nodarīta dzīvniekam, tā nonāk dusmas un var atriebties. Šādā ievainotā un dusmīgā stāvoklī pat vilki to nepieskaras.

Meža cūku biotopi

Meža cūka (mežacūkas) - diezgan izplatīta suga, kas dzīvo visā Eiropā, Āzijā, Amerikā un citās tropiskās vietās. Šis dzīvnieks iestrēdzis skujkoku mežos un tuksnešos. Vislielākā vieta šādām mežacūkām ir ozolu meži. Ļoti bieži šāds liels mežacūks atrodas Kaukāzā, Transbaikalijā, kalnu upju tuvumā. Mežs ir gregarious dzīvnieks. Mātītes ir mazākas nekā vīriešiem, un tām ir mazāks biotops ar sivēniem nekā vīrieši. Tās teritorija ir atkarīga no barības piesātinājuma vienā vai otrā vietā. Šie klaiņojošie dzīvnieki vienā dienā var ceļot vairākus kilometrus, meklējot pārtiku.

Dzīvnieku ēdināšana

Meža cūka ir dzīvnieks, kas barojas diezgan daudz. Populārākie mežacūkas gardumi ir:

  • Sīpolu augi.
  • Dažādas saknes.
  • Rieksti, ozolzīles, ogas.
  • Garšaugi.
  • Vardes, ķirzakas, čūskas.
  • Dažādi kukaiņi.
  • Putnu olas.

Meža cūku pēcnācēji

Šāds dzīvnieks kā mežacūkas (mežacūkas) ir sadalīts 25 pasugās, kurām raksturīgās iezīmes ir lieli ķermeni ar lielu galvu, plašas ausis un mazas acis. Visi pieaugušie aizsargā ganāmpulkus. Katra sieviete katru gadu spēj radīt piecus sivēnus, no kuriem katrs pēc piedzimšanas var svērt apmēram pusi kilograma. Daba pati parūpējās par mazuļu drošību un krāsoja tās svītrās, kas padara mazos mežus mazāk pamanāmus, atšķirībā no pieaugušo zirgiem ar tumšu krāsu. Tā kā savvaļas cūkas rudens sezonā visbiežāk pulcējas milzīgos ganāmpulkos, lai aizsargātu jauniešus, pat vilki ne vienmēr nolemj uzbrukt cūku pēcnācējiem.

Meža šķirne

Lielākā daļa mežacūku dod priekšroku pavadīt dienu pelēkos mitrājos, kas atrodas bedrēs. Briesmu gadījumā šis milzīgais mežacūks var izbēgt caur biezputniem, kurus nevar pārvarēt citiem dzīvniekiem, peldēt pāri ūdens šķēršļiem un, ja nepieciešams, uzbrukt. Galu galā, visi zina, ka labākā aizsardzība ir uzbrukums. Liels mežacūks cenšas izvairīties no saskarsmes ar cilvēkiem, bet bieži ir gadījumi, kad mednieki kopā ar suņiem satraucas paši, un viņi tos var atrast. Dzirde cūkā ir diezgan labi attīstīta, tāpēc vispārējai drošībai barošana notiek naktī. Jāatzīmē un sieviešu uzvedība, jo viņu pēcnācēju dēļ viņi ir gatavi doties ugunī un ūdenī, un pat bruņotajā vīrietī, kurš tiks vajāts uz pēdējo.

Drošības pasākumi

Lai neradītu vēl vienu nāvējošu dzīvnieku kā mežacūku, ieteicams rīkoties šādi:

  1. Esiet tik uzmanīgs, cik vien iespējams, un nenākt tuvu mežacūku ganāmpulkam. Vislabāk ir atstāt, pirms persona ir pamanīta.
  2. Ja jums būtu jāturpina uz cūkas, jāpatur prātā, ka mātei ir jābūt kaut kur tuvumā.
  3. Ja atradās mežacūkas pēdas, labāk doties citā virzienā, prom no šīs cūku takas.
  4. Ja mežacūks pārsteidz kādu cilvēku, jums nav nepieciešams viņu uzbrukt. Labākais veids, kā izkļūt no šīs situācijas, ir uzkāpt garu koku un kādu laiku griezties.

Atpūta

Sieviešu grūtniecība var turpināties aptuveni 120 dienas, pēc tam uz laiku tiek atdalīti no ganāmpulka, lai izveidotu ligzdu klusā vietā. Jaunā „māte”, kas paredzēta brāļiem, ir vairāk kā filiāle. Māte šajā izšķirošajā periodā kļūst pēc iespējas agresīvāka, kas ļauj viņai droši aizsargāt un aizsargāt viņas mazuļus. Atšķirībā no vīriešiem sievietei nav milzīgu biedējošu suņu, bet tas nenozīmē, ka viņa nav bīstama. Aizstāvot vai uzbrūkot, viņa spēj iznīcināt un nogalināt savu upuri līdz nāvei. Pēc tam, kad pēcnācēji aug, visi ģimenes locekļi atgriežas pie ganāmpulka.

Dzīve savvaļā

Viss tiek nodrošināts pēc dabas, bet tas nekādā ziņā nenozīmē, ka dzīve šajā pasaulē būs bez grūtībām un šķēršļiem pat starp mežacūkām. Bez šaubām, mežacūkas ir spēcīgs ierocis un palīgs visā to pastāvēšanas laikā. Bet, lai prognozētu laika apstākļus, kas ļoti sarežģī viņu dzīvi, tas nav iespējams. Sniega dēļ viņiem ir grūti pārvietoties, līdz ar to dzīvnieki var pārvarēt tikai pusotru kilometru, kas apdraud tos ar badu un nevienām fangām, un zvēru ātrums tam palīdzēs.

Meža cūku āda ir diezgan bieza, īpaši ap gurniem. Daudzi mednieki to zina. Zvērs, kas ievainots augšstilbā, ir sliktāks par veselīgu, jo šāds ļauns dzīvnieks var cīnīties pret likumpārkāpēju.

Ikviens zina, ka mežacūkas ir dzīvnieks, kas publicē briesmīgu rēkšanu, kas var izraisīt ikvienu stuporu. Tikšanās laikā ar dzīvnieku ir jāatceras, ka tai ir lieliska smarža un dzirdes sajūta, bet tās redzējums ir nedaudz klibs - to var izmantot dažās situācijās tā glābšanai. Savvaļā, kad šis milzīgais mežacūks nāk pret aci ar pretinieku, viņš nekad neatgriezīsies, neskatoties uz to, cik daudz ienaidnieku viņu ieskauj.

Meža cūku izskats

Meža cūka ir dzīvnieks ar neparastu izskatu. Viņa ķermeni var iedalīt divās daļās: aizmugurē un priekšā. Meža priekšpuse ir milzīga un masīva, tai ir liela galva, vienmērīgi plūst organismā, kas ir stipri sašaurināts. Tieši tāpēc viņš izskatās nedaudz izliekts. Ķemme, kas stiepjas pa visu muguru, rada agresivitāti. Sasniedzot trīs gadus, mežacūks parādās divos spēcīgu suņu pāriem. Mātītes šajā jautājumā ir ļoti atšķirīgas no saviem partneriem. Šis ierocis gadu gaitā var kļūt asāks un bīstamāks, jo mežacūkas pastāvīgi asina tās uz klintīm, sasaldētas zemes. Mežs ir dzīvnieks, kas atgādina tāda veida tvertni, kas spēj pārvilkt pat nepārvaramās biezputras ar zibens ātrumu. Tas ļauj jums saglabāt savu dzīvi, ja nepieciešams. Un dzīvnieka iecienītākā izklaide ir dubļu vannas.

Meža cūku ķermenis ir tik blīvs un nokāpa, ka tas izskatās vairāk kā bristly apvalks, ko ne katrs mednieks var izurbt, bet tas var diezgan viegli ķert zvēru. Šis dzīvnieks ir neparasti spēcīgs un spēj apgriezties milzīgos akmeņos un izvelk iesaldēto zemi 10 cm. Protams, lai satiktu aci pret aci ar tik spēcīgu slepkavu kā mežacūku, stāsts ir skumjš, bet nav panikas, pat ja zvērs sapūst un cenšas iebiedēt personu. Vienmēr ir nepieciešams precīzi novērtēt situāciju. Ja jūs tuvojieties dzīvniekam un tā mazuļiem, neizraisa, neķeriet aci, tad problēmas var izvairīties. Ārkārtējos gadījumos ieteicams kāpt tuvākajā kokā - tā ir vienīgā pareizā iespēja.

Sadales zona

Senos laikos to biotops bija daudz lielāks, un tāpēc, ka cilvēki apguva jaunas teritorijas un tur daudz medīja, savvaļas cūku populācija ir ievērojami samazinājusies. Lai gan mežacūkas varēja nokļūt Ziemeļamerikas teritorijā tieši cilvēka dēļ, viņš tieši šo sugu nogādāja 19. gadsimta beigās.

Dzīvesveids un paradumi

Šis dzīvnieks neredz ļoti labi, bet tam ir liela smarža. Zvēru vai cilvēka smaržu var izjust lielā attālumā.

Meža cūka ir gracerious dzīvnieks, bet vīrieši dod priekšroku dzīvot atsevišķi, pievienojoties ganāmpulkam tikai pārošanās periodā. Kopumā ganāmpulkā no 15 līdz 30 personām - sievietēm, pēcnācējiem, vājiem dzīvniekiem un jauniem. Parasti ganāmpulkā katram vīrietim ir trīs sievietes.

Meža cūku aktivitāte izpaužas krēslā. Viņš dodas medībās, meklē pārtiku un pirtis. Dienas laikā viņš dod priekšroku atpūtai niedru biezokļos vai purvos, kas aprakti starp krūmiem. Tur viņš iegūst caurumu savās mucās un guļ līdz saulrieta.

Tikai vīrietis aizsargā teritoriju un aizsargā sievietes ar pēcnācējiem. Kaut arī sieviete neuzmācīs sevi vai bērnus. Ļaujiet tam būt mazākam izmēram, un fangs nav tik garš un spēcīgs, bet tas spēj tikt galā ar ienaidnieku, sasmalcinot viņu ar savu svaru un saspiežot viņa nagus.

Zirgi ir diezgan ātri, bet nedaudz neveikli. Liela peldēšana un spēja pārvarēt lielos attālumus. Ja dzīvojamā teritorijā ir ugunsgrēks, tas var iet vairāk nekā 100 kilometru attālumā. Vai meklēt pārtiku.

Meža cūkas ēd visu, tai nav īpašas preferences. Tā galvenokārt ēd augu izcelsmes pārtiku, un nav svarīgi, vai tas atrodas uz zemes vai pazemes. Ēdot auga zarus un lapas, ar spēcīgu purnu, sagriež zemi un izņem bumbuļus un sīpolus no turienes, ēd saknes. Viņš ēd sēnes, visu veidu augļus, patīk ēst ogas, mīl ozolzīles. Dzīvotnēs, kas atrodas netālu no personas, bieži vien veseli ganāmpulki klīst laukos un iznīcina kartupeļus un graudus.

Viņi ļoti mīl ābolus, kurus arī iegūst dārzos, kurus audzē cilvēks. Protams, radot ievērojamu kaitējumu lauksaimniecības zemei.

Viņi ēd arī dzīvnieku barību - gliemežus, krupjus un vardes, kāpurus, peles un citus grauzējus, ezis. Tikšanās par to, kā putnu ligzdas ligzdo uz zemes, barojas ar ligzdošanas ligzdām. Rudens periodā liellopi var pat iznīcināt zaķi vai jaunu, vāju kazu.

Ar prieku ēst kārpas, nekad pagājiet.

Audzēšana

Vīrieši sasniedz dzimumbriedumu sestajā vai septītajā dzīves gadā. Sievietēm tas ir daudz agrāk - apmēram 1,5 gadus. Laulības periods (rut) sākas novembrī un ilgst līdz janvārim. Vīrieši par laulības komfortu atgriezās ganāmpulkā. Šajā laikā viņi iegūst aizsargājošos bruņas zem ādas - muskuļi sasniedz 2-3 centimetrus. Tā atrodas abās pusēs un veic aizsargājošu funkciju no ienaidnieka uzbrukuma. Ieskaitot kalpo kā aizsardzība pret pretinieka asām ķekām, kad mežacūkas saplūst, cīnoties par sievieti.

Pārošanās laikā šī cīņa turpinās, vīrieši saplūst un rada savainojumus un brūces. Bet šie ievainojumi ir tā vērti - uzvarētājs var uzreiz iegūt vairākas sievietes, ar kurām viņš būs kopā.

Cūku grūtniecība ilgst aptuveni 110-120 dienas, bērni dzimuši aprīļa vidū. Mātīte pārvietojas prom no ganāmpulka, būvē zāli, uzklāj garšaugu, lapu, sūnu un zaru gultu un gaida pēcnācēju izskatu.

Cūkām, kas pirmo reizi dzemdē, parādās divas vai trīs cūkas, tad tas rada vairāk - četras līdz piecas cūkas. Lai gan ir gadījumi, kad dzimuši 10 mazuļi. Bērni dzimuši svītraina, kas palīdz perfekti maskēties mežā.

Kubi dzīvo blakus savai mātei, viņa baro tos ar pienu apmēram trīs vai trīs ar pusi mēnešus. Dzīvojot kopā ar vecākiem, jaunieši pamazām iepazīstas ar pieaugušo ieradumiem, mācās prasmes un pēc mātes piena sāk nopelnīt savu pārtiku.

4,5-5 mēnešu vecumā cūkas pilnīgi tumšas un kļūst melnas.

Šiem spēcīgajiem un spēcīgajiem dzīvniekiem ir viņu ienaidnieki. Tie visi ir plēsēji, kas dzīvo mežā. Bet visbīstamākie ir vilki, lūši un lāči, tie ir ļoti spējīgi saindēties ar biljarda dzīvi.

Vilki vien nespēj pārvarēt mežacūku, tāpēc viņi parasti uzbrūk visam iepakojumam. Tas sākas ar faktu, ka viens no vilkiem lec uz mežacūku un saspiež tos, nometot tos zemē. Tad atlikušie iepakojuma dalībnieki steidzas uz cietušo.

Lūsis būtībā uzbrūk jaunām cūkām, kas nokļūst no ganāmpulka. Viņa lec uz kakla un muguras, nesaskrāpē ar nagiem un zobiem, izraisot brūces, no kurām mirst smalcinātājs.

Visbīstamākais ienaidnieks ir lielākais meža zvērs - lācis. Uzbrūkot, tā saspiež ar spēcīgām ķepām tādā mērā, ka dzīvnieks saņem daudzus lūzumus, no kuriem tas nomirst.

Audzēšana

Meža cūku stādīšana mājās ir ļoti sarežģīta, bet tas ļauj jums iegūt gardu gaļu - delikatesi, kurā ir daudz noderīgu īpašību.

Savvaļā cūkas ļoti labi audzē mežacūkas, tās nav kaprīzs, tās ēd absolūti visu, un tās iegūst svaru ar fantastisku ātrumu. Turklāt viņiem, protams, ir spēcīga imunitāte, tāpēc neuztraucieties, ka kāds no dzīvniekiem mirs.

Ko darīt, ja satiekat mežacūku

Vārši nav ļoti agresīvi, tāpēc viņi nekad netiks uzbrukuši personai, no kuras nav parādījušās bīstamības pazīmes. Viņiem ir vieglāk aizbēgt, kad viņi satiek cilvēkus, nevis sāk tos uzbrukt. Lai gan ir gadījumi, kad ir izņēmumi, piemēram:

  1. Ja zvērs ir ievainots, tas nav svarīgi, kur un kad mežacūku ievainoja. Šajā gadījumā uzbrukumu nevar novērst.
  2. Ja notika tikšanās ar sievieti, kas rūpējas par maziem bērniem, cūkas nolemj, ka viņas pēcnācēji ir briesmās un sāks tos aizsargāt.
  3. Ja persona veic darbības vai izdara skaņas, kas izraisa dusmas dzīvniekam, vai ja ļoti izsalcis ķērējs domā, ka tūristiem ir kaut ko ēst (kaut gan dzīvnieki reti agresīvi uzvedas, cenšoties nozagt pārtiku un pārtiku no personas).

Ja mežacūkas aizgājis cilvēka labā, tad ir bezcerīgi aizbēgt no viņa, jo sikspārņi ir ļoti ātri dzīvnieki. Ja ir vairāki koki - jums ir nepieciešams uzkāpt uz tiem un gaidīt, kamēr zvērs atstās. Šajā gadījumā nevajadzētu kliegt viņa virzienā un mest priekšmetus. Pretējā gadījumā viņš vairāk dusmās. Pēc kāda laika mežacūks nogurina gaidīt un atstāt. Ja tuvumā esošajai personai nav pārāk bīstams rezervuārs, varat mēģināt peldēties. Galu galā, šis meža iedzīvotājs nav peldēt tik ātri, kā viņš vada.

Fangs un nagi var nopietni sabojāt personu, tāpēc izvairieties no tieša kontakta ar mežacūku.

Interesanti fakti

  1. Zirgi ir ļoti jutīgi pret galējībām. Lai neapdegtu saules ādu, viņi guļ netīrumos, uzmanīgi nokrāpjot ķermeni. Žāvētu dubļu garoza kalpo arī kā aizsardzība pret kukaiņiem, kas sūcas asinīs.
  2. Dienas laikā mežacūkas ēd apmēram sešas mārciņas pārtikas.
  3. Liels kaitējums jaunajiem mežacūkām ir ne tikai plēsēji, bet arī dabas katastrofas. Daudzi bērni nomira meža ugunsgrēku, plūdu un plūdu dēļ.
  4. Lai savvaļas cūku skaits nebūtu strauji samazināts, cilvēki bieži baro šos dzīvniekus bargās aukstās ziemās. Šim nolūkam tiek izmantotas īpašas briketes, kas sastāv no gaļas un kaulu barojošiem miltiem vai sakņu dārzeņiem - kartupeļiem un kazas. Šādi gardumi tiek ievietoti īpašās vietās, un cūkas saglabā savu spēku ar šīm dāvanām.

Par to, cik dusmīgi dusmīgs vai stūrains mežacūks ir tik sīva, viņi stāsta dažādus stāstus. Ir gadījumi, kad tīģeris uzbruka mežacūkai.

Šķirnes apraksts

Meža cūku ķermenis ir klāts ar šķielām, sagrieztu, melnu vai brūnu rupju vilnu. Stāvot no pleca, dzīvnieka izmērs sasniedz 90 centimetrus, tas ir diezgan augsts. Meža cūkas pārsvarā māca dzīvniekus, kas dzīvo mazās grupās. Izņemot vecos cilvēkus, kas tiek turēti atsevišķi. Šie dzīvnieki ir ļoti ātri, visēdāji un labi peld. Zirgi pārsvarā ir nakts. Viņiem piemīt asas sāpes, un, lai gan parasti šie zīdītāji nav agresīvi, tie var būt ļoti bīstami. Meža cūku uzbrukumam var būt nopietnas sekas un pat nāve.

Tas ir interesanti! Lai noķertu mežacūku, ir godājama un ļoti bīstama lieta. Dažās Eiropas un Indijas daļās viņš joprojām tiek medīts ar suņiem kā iepriekš, bet novecojušo šķēpu galvenokārt aizstāj pistole vai cits šaujamierocis.

Kopš seniem laikiem, pateicoties savam neticamajam spēkam, ātrumam un mežonīgumam, mežacūkas bija viens no iecienītākajiem medībām. Tiek novērtēts vispārējais uztraukums par prieku, kā arī trofejas gaļa, āda un mežacūkas galva, kas ir lielisks, lai uz sienas izgatavotu pildītus dzīvniekus. Reti medību namiņš darīs bez sirsnīgās sejas. Un mežacūkas gaļa jau sen tiek uzskatīta par izsmalcinātu trofeju. В Европе кабан является одним из четырех геральдических зверей для погони, который был изображен на отличительном знаке Ричарда III, короля Англии.

Izskats

Дикие кабаны относятся к семейству свиней парнокопытных, но не жвачных. Несмотря на близкое родство, вепри во многом разнятся с обыкновенной домашней свиньей. Tas ir saistīts ar dzīves apstākļiem, kuru dēļ daba ir apbalvojusi mežus ar zināmu pārākumu par pašaizsardzību un izturību pret izdzīvošanu.

Mežam ir īsāks un ciešāk sasaistīts ķermenis. Sabiezinātā un gareniskā kāju struktūra ļauj dzīvniekam viegli pārvietoties garos attālumos, izmantojot apvidus reljefu. Meža galva ir arī nedaudz pārveidota. Tā ir garāka forma purna rajonā. Ausis pieceļas gandrīz augšpusē. Arī šī savvaļas zvēra galva ir aprīkota ar galveno priekšrocību izdzīvošanai savvaļas dabas apstākļos - pastāvīgi augošas divas asas suns.

Cūku mētelis ir biezāks. Tam ir rupjš auduma konsistence, kas laiku pa laikam veido ķermeņa augšdaļu savdabīgu krēpu, kas parādās, ja dzīvnieks ir nobijies vai gatavojas uzbrukumam. Vilnas krāsa var tikt mainīta atkarībā no reljefa, kurā dzīvo mežacūkas. Vilna tiek dota dzīvniekiem ne tikai sasilšanai, bet arī maskēšanai, tas ir arī šajā gadījumā. Meža cūku krāsu palete atšķiras no melna vārna līdz brūngani brūnai.

Virzienā no priekšpuses uz aizmuguri, mežacūku ķermenis iet uz sašaurinājumu. Aiz muguras ir neliela plāna astes daļa, kas pārklāta ar saburzītu vilnas pušķi. Priekšējā, liela ķermeņa puse ir ļoti labi attīstīta, kas ļauj mežacūkām ne tikai ceļot lielos attālumos, bet arī vajadzības gadījumā pārvarēt ienaidnieku.

Kopējais ķermeņa garums var sasniegt 180 centimetrus. Pieauguša dzīvnieka masa ir no simts līdz divsimt kilogramiem atkarībā no dzīvotnes, pārtikas un sugas. Vienmēr lielais turētājs vienā un tajā pašā laikā sasniedz 1000 cm augstumu.

Raksturs un dzīves veids

Savvaļas mežacūkas ir viegli izmitināmas. Kas patiesībā notika ar mūsu vietējo, labi baroto un ārkārtīgi ēstgribīgo cūku senajiem pēcnācējiem. Tie liecina par sabiedriskuma pazīmēm, kuru dēļ to ir viegli savākt ganāmpulkos, saimniecībās.

Tas ir interesanti! Galvenajā mežacūku ganāmpulkā ir jauniešu grupa. Saskaņā ar statistiku par trim sievietēm ir tikai viens vīrietis. Vecie mežacūkas dod priekšroku, lai paliktu viens no otra, vecums veido skrimšļa bruņas, dodot tām priekšrocības kaujā.

Teritoriju un pēcnācēju aizsardzība ir iesaistīta tikai vīriešiem. Bet tajā pašā laikā nenovērtējiet par zemu sieviešu - māti, pie kuras viņas bērni. Sievietēm, pie kurām atrodas mazuļi, ir visbīstamākais mežacūkas, jo viņa ir ļoti agresīva pret nevieniem viesiem. Ļaujiet viņai mazliet vājāk, viņa var viegli sasmalcināt savu pretinieku, paceļoties uz sava ķermeņa priekšpuses ar vaļņiem, izraisot nopietnus ievainojumus.

Cik dzīvu mežacūku

Vidējie dati liecina, ka mežacūkas kalpošanas laiks svārstās no divpadsmit līdz četrpadsmit gadiem. Tas ir pārsteidzoši, ka šie dzīvnieki, atšķirībā no daudziem citiem, dzīvo ilgāk savvaļā. Viņu nāves gultas ierakstu vecums sasniedz apmēram divdesmit gadus. Meža dzimumgatavība ir pusotru gadu vecumā. Pārošanās parasti notiek no novembra līdz decembrim-janvārim.

Meža sugas

Atkarībā no mežacūku vai mežacūku teritoriālā sadalījuma ir sadalītas sugas. Tie ir faunas rietumu, austrumu, Indijas un Indonēzijas pārstāvji. Arī mežacūkas ir sadalītas deviņās sugās.

Āfrikas upes cūku cūka, bārdains mangrovju meža cūciņš Indonēzijā, babirusa, Āfrikas savannas iedzīvotājs - zaķis, mežacūkas no Āzijas un Eiropas mežiem, Madagaskara mazā cūku cūka, liela Āfrikas cūka, kā arī punduris un javanas cūka. Visām šīm sugām ir nelielas ārējās atšķirības katras no tām.

Dzīvotne

Visplašākais ir mežacūku biotops un izplatība. Jūs varat satikties ar šiem muskuļu plēsoņām gan lapkoku, gan skujkoku lapu koku mežos, kā arī stepju zonās un taigas reģionos.

Dažās vietās viņš tika pilnībā iznīcināts. Šīs sugas lielākais pārstāvis ir Eiropas mežacūkas, kas dzīvo mežos no Rietumu un Ziemeļeiropas un Ziemeļāfrikas uz Indiju, Andamanu salās un Ķīnā. Tā tika audzēta Jaunzēlandē un ASV, jo šķērsoja lielas mājas cūkas ar vietējām savvaļas sugām.

Meža cūku diēta

Neskatoties uz iespējamo agresivitāti, mežacūkas ēdienkarte pārsvarā ir dārzeņu.. Viņš nav gatavs ēst saknes, ozolzīles, saknes, ogas un sēnes, kā arī visu veidu barojošos bumbuļus. Pārtikas trūkuma laikā, piemēram, kad iestājas auksts laiks, mežacūkas pārslēdzas uz apmierinošāku ēdienu. Piemēram, rieksti, putnu olas, kāpuri, kas atrodami zemē un zem koku mizas, kā arī pati miza.

Tas ir interesanti! Pieaugušo mežacūkas dienā uzsūcas no 3 līdz 6 mārciņām pārtikas. Zirgiem ik dienas ir daudz ūdens. Braucot upēs un ezerā, mežacūkas var vienlaikus ēst un svaigi nozvejotas zivis.

Zirgi gūst labumu no meža. Ēdot teritoriju, ēdot dārzeņu pakaišus, viņi kopā ar zaļumiem, zāli un saknēm ēst visu veidu kaitēkļu bojājumus, kāpurus un kukaiņus, tādējādi veicot sanitāro darbu. Turklāt viņi nepārtraukti izrakt savas galvas un spēcīgos zemes kājenes, meklējot pārtiku, kas labvēlīgi ietekmē tās kvalitāti.

Dabas ienaidnieki

Neskatoties uz iespaidīgo lielumu, jaudas rādītājiem, kā arī asām suņiem, pat mežacūkas dabiskajā vidē ir ienaidnieki. Meža galvenais ienaidnieks ir vilks. Lieta ir tāda, ka vilks rada vislielāko kaitējumu savvaļas cūku mājlopiem, ēdot jauniešus, kuri joprojām nevar izturēties pret sevi. Tajā pašā laikā mežacūkas nepaliek parādos.

Statistika zina daudzus gadījumus, kad vilki nomira kaujā no mežacūkām. Karstā eksotiskā valstī, piemēram, Indijā, Vidusāzijā vai Kaukāzā, jaunie dzīvnieki bieži kļūst par savvaļas kaķu upuri. Piemēram, tīģeri, retos gadījumos - lūsis un leopards. Meža cūku gaļa ir garšīga kārkli tīģerim, un tās slāpes pēc upuriem ir gatavas cīnīties pat ar pieaugušo, kas pārstāv šo sugu.

Tas ir interesanti! Papildus ienaidnieka dzīvniekam laika kataklizmas un citas nelaimes rada arī milzīgu kaitējumu neapaudzētajiem saimniecībām. Daudzi bērni tika nodedzināti stepju un meža ugunsgrēku laikā, gaidāmi destruktīvi plūdi, kā arī citi kataklizmas.

Tajā pašā laikā tika ņemts vērā gandrīz jebkura dzīvnieka dedzīgs ienaidnieks, un to uzskata par pašu cilvēku. Medību cūku medības ir populāra izklaide visu vecumu grupās, sava veida aktīva, sporta atpūta, neatkarīgi no tā, cik tā ir nežēlīga. Papildus pašam uztraukumam gaļa un dzīvnieku āda ir ļoti populāra. Visneaizsargātākās vietas dzīvniekiem ēd vai dzer.

Lieli rezervuāri, augļu vai ogu kultūru uzkrāšanās vietas ir mīļāko mednieku aizturēšanas iecienītākās vietas, kurās dzīvnieku pārsteigums ir pārsteidzošākais. Par laimi, mežacūkas nav tik vienkāršas, ka viņam ir ļoti grūti noķert, jo viņš ir drosmīgs cīnītājs, kas cīnās par pēdējo mūžu un savu pēcnācēju labklājību.

Komercvērtība

Galvenie vērtīgie produkti, ko var iegūt no mežacūku zvejas, ir sari, gaļa un āda.. Kaušanas svars ziemā ir par 10% augstāks nekā vasaras rādītāji. Vidēji viens mežacūkas liemens var nodrošināt mednieku ar 50 kilogramiem gaļas. Iegūtās ādas platība sasniedz 300 kvadrātmetrus.

Tas ir interesanti! Viņi meda mežacūkas, izmantojot dzeramo ūdeni vai uzturoties grupu barošanas vietās. Arī praktizē medības ar suņiem.

Šis dzīvnieks pāriet uz zibens ātrumu pāri atvērtām teritorijām, uzmanīgi aplūkojot un šūpojot. Arī mežacūkām ir ievērojams ātrums, kas neļauj pienācīgi mērķēt. Tikšanās ar dusmīgu mežacūku var būt pēdējais, kas ir nepieredzējušam, apžilbināts ar mednieka kaislību.

Šķirņu izmēri

Meža lielumi atšķiras atkarībā no biotopa. Ziemeļos dzīvo zvērs, jo lielāks tas ir. Mazākie dzīvnieki dzīvo Dienvidaustrumāzijā un Dienvidindijā. To svars sasniedz tikai 45 kg. Bet Karpatās mežacūkas sver 200 kg. Lielākie dzīvnieki sastopami Austrumeiropas ziemeļu reģionos līdz pat Urāliem. Tā ir Krievijas teritorija. Ir mežacūkas, kuru svars ir līdz 300 kg. Maksimālais reģistrētais svars bija 320 kg. Itālijā ir sastopami lieli kuiļi, kas sver 150 kg. Un Francijas zemēs (Ardēni) zirgs 230 kg nav nekas neparasts.

Dzīvnieka vidējais svars ir no 80 līdz 120 kg. Virsbūves garums ir 0,9-2 metri. Garums augstumā ir 55-110 cm, astes garums 15-40 cm, kā jau minēts, vīriešiem ir stipri attīstījušies suņi. Viņi izaug no mutes un dod zvērenam izskatu. To garums svārstās no 6 līdz 12 cm, kā arī sievietēm ir liellopi, bet tie nav tik ilgi un nepievērš uzmanību mutēm. Savvaļas cūku sivēniem, kas jaunāki par 6 mēnešiem, ir atšķirīga krāsa nekā pieaugušajiem. Tie ir svītroti. Dzeltenās, gaišās un brūnās svītras stiepjas gar ķermeņiem. Šī āda labi saplūst ar apkārtējo dabisko fonu un aizsargā pret plēsējiem.

Dzīvotne

Mežs dod priekšroku dzīvot mežainā apvidū. Viņam patīk purvainas zemienes, kur viņš ar prieku sēž dubļos. Šī ir viņa mīļākā spēle. Tā dzīvo visā Eiropā, Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā, Indijā, Centrālajā, Austrumu un Dienvidaustrumāzijā. Nepatīk stepes apgabali, sausie reljefi un kalni. Tāpēc mežacūkas nav Mongolijā un Āzijas kalnu sistēmās.

Sibīrijas taigā viņš apmetās tikai dažās dienvidu teritorijās. To var atrast uz dienvidiem no Irkutskas apgabala, Krasnojarskas teritorijas, bet Chita reģions ar bezgalīgajiem kalniem nepatīk mežacūks. Mūsdienās zvērs nonāk Maskavas reģiona mežos, un tas tiek izplatīts arī uz ziemeļiem. Dažos gadījumos tas palielinās līdz augstkalnu pļavām, bet ne augstāk par 3300 metriem virs jūras līmeņa. Kaukāzā dod priekšroku augļu mežiem, un Vidusāzijā un Kazahstānā dzīvo egle un lapu koki.

Apvienotajā Karalistē mežacūka pazuda 13. gadsimtā. Dānijā XIX. 20. gadsimta sākumā savvaļas cūkas pazuda Ziemeļāfrikā, Vācijā, Austrijā un Itālijā. Krievijā vistas gandrīz pilnībā iznīcināja līdz 1930. gadam. Iedzīvotāju atdzimšana sākās tikai 20. gadsimta 50. gados. Mūsdienās zvērs ir apmeties pat Albionas necilvēcīgajās zemēs. Anglijā mežacūkas dzīvo savvaļas parkos un tur ir diezgan labi. Lielākais šo dzīvnieku skaits dzīvo Zviedrijā. Mūsdienās klusā Skandināvijas valstī ir aptuveni 100 tūkstoši.

Ziemeļamerikā ir savvaļas cūka. Viņa tika ievesta tur tieši medībām. Tā ir ASV austrumu daļa. Austrālijā ir pieejams arī šis iedzīvotājs. Bet tas nav tīrs mežacūks. Dažādos laikos cūkas aizbēga no īpašniekiem. Tie darbojas savvaļā, vairojas un tagad ir pilnībā pielāgoti savvaļā. Savos ieradumos un dzīvesveidā šie dzīvnieki neatšķiras no mežacūkām.

Uzvedība un uzturs

Mātītes dzīvo grupās. Tās ir lielas komandas. Tie var sastāvēt no 20 un 50 dzīvniekiem. Galvā vienmēr ir dominējošā sieviete. Vīrieši dzīvo vieni. Viņi pievienojas grupām pārošanās laikā. Dzīvnieki barojas agri no rīta vai vēlu vakarā. Dienas laikā un naktī viņi atpūšas. Savvaļas cūkas nav labi redzamas, bet to smarža un dzirdes sajūta ir labi attīstīta.

Viņi barojas, ņemot vērā to, ka viņi var izrakt zemi ar savu purnu. Tāpēc tie iekrīt bumbuļu, augu un sīpolu sakņu mutē. Tas, iespējams, ir viņu galvenā barība. Viņi arī ēd augļus, ogas, piemēram, riekstus. Vasarā viņi ēd zāli, ēd zarus un jaunus dzinumus. Neatstājiet dzīvnieku barību. Viņi ēd kukaiņus, tārpus, zivis un putnu olas. Ar prieku ēdiet čūskas un vardes. Nekad nepadodieties no kārbām. Viņi arī ēst jaunus briežus un jērus, ja viņi nonāk ceļā. Mežs ir liels peldētājs. Viņš viegli peld plašas upes un ezerus. Darbojas ātri, un, ņemot vērā tā svaru, ir nopietns apdraudējums ienaidniekiem.

Visi plēsoņi iet pa mežacūku ienaidniekiem. Bet, ņemot vērā nobriedušu tēviņu svaru un spēku, kurus sauc par lāpstiņām, tie paši vilki, tīģeri un leopardi dod priekšroku uzbrukumam jaunām savvaļas cūkām. Cleaver cīnās ar lielu kaķi vai lācīti. Viņam ir spēcīgas kājas un spēcīgas kājas. Mātītēm nav fangs, bet to locekļi nav vājāki. Pļaušana nagai var izraisīt nopietnu kaitējumu uzbrucējam un dažos gadījumos nogalināt.

Cilvēks vienmēr ir bijis kā mežacūkas galvenais ienaidnieks. Medniekus pirmām kārtām piesaistīja mežacūkas galva, kas izlika no mutes. Trofeja tika izgatavota no trofejas un karājās pie sienas mājā. Avid mednieks lepni parādīja savus draugus, patīkami uzjautrinot savu iedomību. Savvaļas cūka vienmēr ir bijusi slavena ar garšīgu un barojošu gaļu. Un dzīvnieku sari tika izmantoti zobu suku, skūšanās otu un matu suku kopšanai.

Mūsdienās zobu suku sari ir plastmasas. Tas prasa higiēnu - galu galā, mikrobi nedzīvo uz šādām virsmām. Bet skūšanās otas un matu sukas dažreiz tiek izgatavotas no mežacūkas sariem. Zvēru mati arī tiek izmantoti eļļas gleznu suku ražošanai. Zvērs var ēst, kā arī gaļa.

Meža medības jau sen ir bijušas sportiskas. Bieži vien tiek izmantoti suņi, un stepju apgabalos mednieki nogalina upuri zirgā. Tikšanās ar mežacūku aci pret aci, īpaši, ja viņš ir ievainots, ir mirstīga briesmas. Mežs ātri skriežas pie ienaidnieka, un, ja jūs izbraucat, tu vari atvadīties no dzīves. Šādos gadījumos pieredzējis mednieks parasti lec uz sāniem, un spēcīgs nāvējošs kolosuss plūst pagātnē. Re-uzbrukums parasti nenotiek. Ikdienas dzīvē savvaļas cūkām nav agresijas. Uzbrukums var būt provocēts, ja jūs paklupt uz sievietēm ar sivēniem. Viņas pēcnācēji aizsargā pēdējo elpu.

Skatiet videoklipu: Unveiling of the New 100 and 200 Euro Banknotes (Septembris 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org