Dzīvnieki

Pērļu sugas ar nosaukumiem, kas raksturīgas katrai šķirnei

Pin
Send
Share
Send
Send


Dzīvnieku mērkaķis ir īpašs zīdītāju veids, kas pēc struktūras ir līdzīgs cilvēkiem. Dzīvnieks pieder primātu kārtībai, sub-order sukhonosnye.

Pieaugušie var sasniegt augstumu līdz 2,5 metriem, mazākais mērkaķis nepārsniedz 15 centimetrus. Lielākā šīs sugas suga ir gorilla, īpaši vīrieši.

Šāda liela primāta svars svārstās no 250-280 kg, bet ļoti mazi pērtiķi var svērt tikai 200 gramus.

Pērtiķiem, kas dzīvo kokos, ir īpaša iegarena mugura, kas ļauj tiem apgriezties ap zariem, kā arī ļauj viņiem lēkāt un uzkāpt kokiem.

Dažām pērtiķu sugām ir garš asti, parasti garāks nekā viss ķermenis, tas ļauj saglabāt līdzsvaru un viegli pārvietoties caur krūmiem. Pērtiķiem, kas dzīvo uz sauszemes, astes ir daudz īsākas, un primātiem, kas ir līdzīgi cilvēkiem, nav astes.

Pērtiķu ķermenis ir pārklāts ar matiem, to krāsa var būt no gaiši sarkanas līdz melnai, viss ir atkarīgs no tā, kur pērtiķis dzīvo, kādā veidā tas pieder.

Pērtiķi, tāpat kā cilvēki, sasniedzot noteiktu vecumu, kļūst pelēki, var kļūt treknrakstā, tas vairāk attiecas uz vīriešiem.

Pērtiķiem ir diezgan attīstītas ekstremitātes, jo īpaši augšējās, tām, tāpat kā cilvēkiem, ir pieci pirksti, tikai pirkstu galiņi ir pārklāti ar neapstrādātiem nagiem. Arī ekstremitāšu attīstība lielā mērā ir atkarīga no tā, kā un kur pērtiķis dzīvo, tiek uzskatīts, ka visvairāk attīstītie primāti ir tie, kas dzīvo kokos.

Primātie zobi ir līdzīgi cilvēka zobiem, tomēr pērtiķiem ar šauru degunu ir atšķirīgs mutes dobums, arī šaurajiem un plašiem pērtiķiem ir atšķirīgs zobu skaits pirmajos 32, otrajā 36.

Šādus zīdītājus izceļas ar attīstītu smadzenēm, tie ir diezgan saprātīgi, jo īpaši humanoīdās sugas spēj labi saprast, un ir arī jēga veikt dažas darbības.

Viņi savstarpēji sazinās ar īpašiem, īpašiem signāliem, kas sastāv no atsevišķām skaņām un sejas izteiksmēm. Trokšņainākie ir pērtiķi, jūs varat dzirdēt to pīkstienus stundām.

Viņu mimikri ir arī labi attīstīta, viņi var izteikt savu neapmierinātību, prieku, mīlestību, pat tos var nomocīt.

Pērtiķu apraksts

Pērtiķu smadzenes ir diezgan labi attīstītas, tāpēc tai ir tā sauktā sarežģītā struktūra.. Pērtiķiem, kam raksturīgas augsti attīstītas smadzeņu daļas, kas ir atbildīgas par kustību nozīmīgumu. Vairumam pērtiķu tipa pērtiķiem un acu olbaltumvielām kopā ar skolēniem ir redzama melna krāsošana. Pērtiķu zobu sistēma ir līdzīga cilvēka zobiem, bet šaurām degunām un plaša kakla pērtiķiem ir dažas ievērojamas atšķirības - ir 32 un 36 zobi. Āboliem ir masīvi zobi ar sarežģītu sakņu struktūru.

Izskats

Pieaugušo pērtiķu ķermeņa garums var ievērojami atšķirties - no piecpadsmit centimetriem Pygmy rotaļlietas formā un līdz pāris metriem vīriešu gorilā. Dzīvnieka svars ir atkarīgs arī no sugas īpašībām. Mazāko pārstāvju ķermeņa masa var būt ne vairāk kā 120-150 grami, un indivīds, lielākais gorilas cilvēks, bieži sver 250-275 kg.

Ievērojama daļa pērtiķu sugu, kas noved pie tikai mežonīga dzīvesveida, ir garš muguras, saīsināts un šaurs krūtis, kā arī diezgan plānas gurnas.

Plaša un masīva krūtīm, kā arī labi attīstītiem, lieliem iegurņa kauliem ir raksturīga gibbons un orangutāns. Dažas pērtiķu sugas izceļas ar ļoti garu asti, kas pārsniedz ķermeņa garumu, kā arī veic līdzsvarošanas funkciju dzīvnieka aktīvai pārvietošanai pa kokiem.

Pērtiķiem, kas dzīvo uz zemes, ir īss astes, bet humanoīdajām sugām tas vispār nav. Pērtiķiem, kuru garums un biezums ir atšķirīgs, pārklāj matus, kuru krāsa var atšķirties no gaiši brūnas un sarkanas nokrāsas līdz melnbaltām un pelēcīgi olīvām. Daži vecuma eksemplāri gadu gaitā ievērojami nokrāsojas, un daudziem vīriešiem pērtiķiem ir raksturīga arī kailu plankumu parādīšanās.

Tas ir interesanti! Dažādu sugu ādas krāsa ir ļoti atšķirīga, tāpēc ir dzīvnieki ar ādu, spilgti sarkanu un zilu, melnu un pat daudzkrāsainu krāsojumu, piemēram, mandrillus.

Četru roku zīdītāji atšķiras ar mobilām un ļoti labi attīstītām augšējām ekstremitātēm, kurām ir pieci pirksti. Phalangeal daļa beidzas ar naglu. Arī pērtiķu īpašajām iezīmēm ir pretestība īkšķim. No kopējās dzīvnieku kāju un roku attīstības tieši atkarīgs dzīves veids. Sugām, kuras lielāko daļu laika pavada tikai kokos, ir īsi īkšķi, kas palīdz viņiem viegli pārvietoties no vienas filiāles uz citu. Un, piemēram, izteikts garums un pat noteikta žēlastība ir raksturīgas paviāna kājām, kas ļauj ērti pārvietoties uz zemes.

Raksturs un dzīves veids

Pērtiķu sociālā uzvedība joprojām nav labi saprotama, tomēr vispārīga informācija par šādu primātu dabu un dzīves veidu ir zināma. Piemēram, tamarīni un marmozes ir kokaudzes, un nagu plāksnes, kas ir kļuvušas par stipri izliektām spīlēm, ļauj šiem pērtiķiem viegli uzkāpt kokos. Visas ķēdes ar pērtiķiem, vācot augļus no kokiem, ir droši turējuši zari ar garu un ļoti izturīgu asti.

Tas ir interesanti! Ļoti daudzu pērtiķu sugu pārstāvji, kas noved pie meža dzīvesveida, nenonāk pie zemes virsmas, jo koku vainagos šie dzīvnieki var atrast visu, kas nepieciešams dzīvībai.

Koku sugas pārstāv mazie pērtiķi, kas ir vienkārši izcili viņu mobilitātei, savukārt Āzijā un Āfrikā dzīvojošie makahi un paviāni meklē un savāc pārtiku uz vietas, bet nakts tikai koku vainagos. Spēcīgie paviānus apdzīvo visvairāk atvērtās vietas savannās un plakankalnēs. Šādi dzīvnieki nav ļoti mobilie un pieder pie tipiskām zemes pērtiķiem.

Mērkaķis

Apes ir ļoti intelektuāli attīstīti dzīvnieki, par ko liecina vairāki dažādi zinātniski pētījumi un eksperimenti. Šodien visvairāk pētīta ir šimpanze, kurā ģenētiskā bāze ir aptuveni deviņdesmit procenti no cilvēka indeksiem. Šī suga ir tik ģenētiski tuvu cilvēkiem, ka zinātnieki pat laikā ierosināja iekļaut šādu dzīvnieku cilvēka ģints ģimenē.

Nevar runāt balss aparāta īpatnību dēļ, un šimpanzes ir spējīgas sazināties zīmju valodā, simbolos un leksigramu valodā. Dabiskos apstākļos humanoīdās sugas bieži un aktīvi izmanto līdzekļus, lai savāktu ūdeni un medu, nozvejas termitus un skudras, medītu dzīvniekus un lauzt riekstus. Neatkarīgi no attiecībām ganāmpulkā vai ganāmpulkā, mērkaķa komunikācijai ir raksturīgas sarežģītas uzvedības formas. Daudzas sajūtas ir pilnīgi svešas šādiem dzīvniekiem, tostarp draudzība un mīlestība, skaudība un aizvainojums, rancors un viltīgs, spēcīga dusmas, kā arī empātija un skumjas.

Tas ir interesanti! Japāņu makahi ir neticami izgudrojami pērtiķi, kas, pateicoties savai ārkārtējai izlūkošanai, ir atraduši veidu, kā pasargāt sevi no sala viņu biotopos un iemērkt, lai apsildītu kaklu karstu avotu ūdeņos.

Pērtiķi mēģina apvienoties ganāmpulkos vai ganāmpulkos, tāpēc viņi ir spiesti uzturēt pastāvīgu saziņu savā starpā. Pateicoties smaržīgo dziedzeru slepenajām zīmēm, dzīvnieki saņem informāciju par konkrēta indivīda dzimumu un vecumu, kā arī par sociālo stāvokli. Tomēr optiskie signāli ir svarīgāki saziņai, tai skaitā galvas nocirpšana, plaša atvērta mute, zobu noņemšana un zeme. Piemēram, savstarpēja vilnas tīrīšana ir ne tikai higiēnas jautājums, bet arī kalpo kā vienojošs faktors, kas stiprina indivīdu attiecības grupā.

Cik pērtiķu dzīvo

Pērtiķi mēdz dzīvot apmēram pusgadsimtu savvaļā, un tikai nedaudz ilgāk turot nebrīvē. Precīzs pērtiķu dzīves ilgums ir atkarīgs no sugas un dzīvotnes. Kopā ar citiem primātu komandas locekļiem visi pērtiķi piedzīvo līdzīgus attīstības posmus ar cilvēkiem.

Tas ir interesanti! Liela daļa pērtiķu mirst pirms piecdesmit gadu vecuma, kļūstot par nelaimes gadījumu, plēsēju vai cilvēku uzbrukumu upuri.

Jaundzimušie pērtiķi pilnībā ir atkarīgi no viņu mātēm līdz piecu gadu vecumam, pirms pāriet uz jauno attīstības stadiju. Pusaudžu vecums pērtiķiem parasti sākas astoņu gadu vecumā, un primāti sasniedz dzimumbriedumu sešpadsmit gados, kad dzīvnieks kļūst neatkarīgs un pilnībā audzēts.

Pērtiķu sugas

Pērtiķiem veidotu infrasarkano grupu pārstāv divas para-vienības:

  • Plaši nosmērēti pērtiķi (Platyrrhini),
  • Šauri mutes pērtiķi (catarrhini).

Mūsdienu klasifikācijā tiek izdalīti vairāk nekā četri simti pērtiķu sugu, un mūsdienās tie ir pelnījuši iekļaut visneparastāko un interesantāko:

  • Melnais pelēks (Aluauta saraya) no Spider Monkeys ģimenes, kas dzīvo Paragvajā, Bolīvijā, Brazīlijā un Argentīnā. Sugas pārstāvji rada savdabīgas, ļoti skaļas rūkošas skaņas. Vīriešiem ir melns mētelis, un sievietes atšķiras ar dzeltenbrūnu vai olīvu krāsu. Pieauguša vīriešu melnā dzeltena garums ir aptuveni 52-67 cm ar ķermeņa svaru 6,7 kg, un sievietes ir daudz mazākas. Diēta pamatā ir augļi un zaļumi,
  • Sēras kapucīns (Cebus olivaseus) no ģimenes Tzepkohvostye, kas dzīvo neapstrādātajos Venecuēlas, Brazīlijas un Surinames mežos. Maksimālais vīriešu dzimuma svars ir 3,0 kg, bet sievietēm - par trešdaļu mazāk. Krāsojiet brūnu vai gaiši brūnu krāsu ar pelēcīgu nokrāsu. Galvas apgabalā ir raksturīgs melnādainais trīsstūris. Šāda veida ganāmpulki praktizē zīdaiņu, apzināti nogalinot jauniešus, un aizsardzība pret asinīm tiek veikta, berzējot matus ar indīgiem centipedes. Šis ir visēdājs,
  • Kronētsvai Zils mērkaķis (Corsoritisus mitis) dzīvo meža zonās un bambusa birzēs Āfrikas kontinentā. Dzīvniekam ir pelēka krāsa ar zilganu nokrāsu un baltu svītru uz vilnas, kas pāriet uzacīm un atgādina vainagu. Pieaugušo pērtiķu ķermeņa vidējais garums svārstās no 50 līdz 65 cm, ar ķermeņa masu 4,0–6,0 kg. Tēviņi atšķiras ar labi attīstītiem baltiem spārniem un diezgan gariem suņiem,
  • Beloruky gibons (Hylobats lars) no Gibbon ģimenes, kas dzīvo Ķīnas tropu mežu zonās un malajiešu arhipelāgā. Pieaugušie parasti aug 55-63 cm garumā ar ķermeņa masu 4,0-5,5 kg robežās. Uz ķermeņa ir melnas, brūnas vai krāsas kažokādas, bet roku un kāju platība vienmēr ir raksturīga balta krāsa. Uztura pamatā ir augļi, lapas un kukaiņi,
  • Austrumu gorilla (Horilla beari) ir lielākais mērkaķis pasaulē, kura augstums ir aptuveni 185–190 cm ar vidējo ķermeņa masu 150–160 kg. Masīvajam dzīvniekam ir liela galvas un plata pleci, izliektas krūtis un garas kājas. Apmatojuma krāsa galvenokārt ir melna, bet kalnu gorilla pasugas raksturo zilgana krāsa. Pilnpilnas vīriešu aizmugurē ir sudraba kažokādas sloksne. Diētu pārstāv augi un sēnes, reti bezmugurkaulnieki,
  • Palevai bald saki (Pithecia pithecia) - platleņķa mērkaķis ar garu un pinkains mēteli. Pieauguša dzīvnieka lielums svārstās no 30 līdz 48 cm, svars nepārsniedz 1,9-2,0 kg. Vīrieša melnā mētelis ir kontrastē ar sejas rozā vai balto krāsu. Pieaugušajai sievietei ir raksturīga melnā pelēka vai pelēkbrūnā apmatojuma krāsa un tā pati gaiša seja. Diēta ir sēklas un augļi, kas aug Venecuēlas, Surinamas un Brazīlijas teritorijā,
  • Hamadrylvai slavens paviāns (Rario hamadryas) no šaurās rēķina pērtiķiem un Babūnu ģints dzīvo atvērtās Āfrikas un Āzijas telpās, ieskaitot Etiopiju, Somāliju un Sudānu, kā arī Nubiju un Jemenu. Pieauguša vīrieša ķermeņa garums svārstās no 70 līdz 100 cm ar svaru aptuveni 28-30 kg. Vīriešu atšķirība ir matu līnijas sākotnējais izkārtojums ar garu mēteli uz pleciem un krūtīs. Mātītēm ir tumšāka mētelis,
  • Japāņu makaka (Masasa fustata) - suga, kas dzīvo galvenokārt Honshu ziemeļu daļā, bet Teksasā apmetās neliela daļa mākslīgi apdzīvotu. Pieauguša vīrieša augstums svārstās no 75 līdz 95 cm, svars 12-14 kg. Raksturīga suga ir spilgti sarkana āda, īpaši redzama dzīvnieka purnā un sēžamvietā, kas ir pilnīgi bez vilnas. Japāņu makaka mati ir biezi, tumši pelēki ar gaiši brūnu toņu,
  • Kopējā šimpanze (Palaist trоglоdytes) - suga, kas dzīvo tropu mežainajās teritorijās un Āfrikas kontinenta mitros savannos. Dzīvnieka ķermenis ir pārklāts ar ļoti raupju un cietu tumši brūnu krāsu. Netālu no mutes un pakaļgala zonā vilna ir daļēji balta, un pēdas, purns un plaukstas ir pilnīgi izbīdītas. Kopējā šimpanze ir visēdāja, bet lielākā daļa diētas ir augi.

Īpaši interesanti ir punduris (Cebula pygmaea), kas ir mazākie pērtiķi pasaulē un dzīvo mežos Dienvidamerikā.

Dzīvotne

Pērtiķi dzīvo gandrīz visu kontinentu teritorijās, tostarp Eiropā, Dienvidāzijā un Dienvidaustrumāzijā, Āfrikā, Dienvidamerikas un Centrālamerikas tropu un subtropu reģionos, kā arī Austrālijā. Antarktīdā nav pērtiķu.

  • Šimpansi dzīvo Centrāleiropas un Rietumāfrikas valstīs: Senegālā un Gvinejā, Angolā un Kongo, Čadā un Kamerūnā, kā arī daži citi,
  • Makakaļu izplatība ir ļoti plaša un paplašinās no Afganistānas līdz Dienvidaustrumāzijai un Japānai. Ziemeļāfrikas teritorijās un Gibraltāra makakās,
  • Gorilas biotopus pārstāv Centrālās un Rietumāfrikas ekvatoriālie meži, un daļa iedzīvotāju ir Kamerūnā, Gambijā, Čadā un Mauritānijā, Gvinejā un Beninā.
  • orangutāni dzīvo tikai mitrās meža zonās Sumatras un Kalimantāna salās, t
  • Pelnu pērtiķu pērtiķu dzīvotni galvenokārt pārstāv Meksikas dienvidu, Brazīlijas, Bolīvijas un Argentīnas valstis,
  • Pērtiķu izvietošanas vietas ir Dienvidaustrumāzija, visas Arābijas pussalas teritorija un Āfrikas kontinents, kā arī Gibraltārs,
  • gandrīz visas gibona sugas dzīvo tikai Āzijas reģionā, un to dabisko dzīvotni pārstāv Malaizijas un Indijas mežu platības, mitrās tropiskās biezputras Birmā, Kambodžā un Taizemē, Vjetnamā un Ķīnā.
  • hamadryads (paviāni) ir izplatījušies gandrīz visā Āfrikas valstu teritorijā, ir vienīgie no visiem primātiem, kas dzīvo kontinenta ziemeļaustrumu daļā, tostarp Sudānā un Ēģiptē, un atrodas arī Arābijas pussalā
  • Kapucīnu izplatīšanas apgabalu pārstāv plašas tropu mitrās mežu zonas, sākot no Hondurasas līdz Venecuēlas un Brazīlijas dienvidu teritorijām.
  • Babiņi ir ļoti izplatīti Austrumu un Centrālāfrikas, tostarp Kenijas un Ugandas, Etiopijas un Sudānas, Kongo un Angolas, teritorijās.
  • Saka pērtiķi ir tipiski Dienvidamerikas iedzīvotāji, un tie ir izplatīti arī Kolumbijā, Venecuēlā un Čīlē.

Tamarīni izvēlas siltākos Centrālamerikas reģionus, Kostariku un Dienvidameriku, satiekot gandrīz visas Amazones zemienes daļas, un dažas sugas dzīvo Bolīvijā un Brazīlijā.

Mērkaķis

Pērtiķi pārsvarā ir zālēdāji, kas ir zaļēdāji, kas izvēlas izmantot augļus, lapas un ziedus, kā arī dažādu augu saknes. Daudzām zināmajām pērtiķu sugām, lai veiktu pārmaiņas, ir ļoti iespējams papildināt savu augu diētu ar maziem mugurkaulniekiem un kukaiņiem. Daži pērtiķi evolūcijas procesā ir pielāgojušies īpašas pārtikas patēriņam.

Igrunkami ļoti labprāt ēd gumiju, kas plūst no bojātiem koku stumbriem. Šādus pērtiķus var viegli izvilkt ar zobu lāpstiņu, koka mizas caurumu palīdzību, pēc tam saldo dārzeņu sulu licked ar mēli. Sarkanā smaile saki mīl cietos augļu kaulus, un to ēšanai tiek izmantots starpdentu sprauga, kas darbojas kā parastie pinceti, lai sagrieztu riekstus.

Rēkmes un gverets labprāt uzņem ļoti cietus un zemas barības koku zaļumus. Šādos pērtiķos kuņģis ir sadalīts vairākās daļās ar īpašām starpsienām, kas nedaudz atgādina atgremotāju gremošanas sistēmu.

Tas ir interesanti! Ievērojama daļa no vecās pasaules sugām ir tā saucamie vaigu maisiņi, kuru iekšpusē liels daudzums pārtikas var viegli nokļūt.

Благодаря такой особенности строения увеличивается путь прохождения корма, и пища движется достаточно долгое время по пищеварительной системе, что позволяет листве полностью и хорошо перевариваться. В двойных или тройных желудках всех листоядных обезьян присутствуют бактерии и простейшие, которые отвечают за процесс активного расщепления целлюлозы.

Pavairošana un pēcnācēji

Kopumā gandrīz visām pērtiķiem ir ievērojams seksuālais dimorfisms, ko raksturo spilgtāka krāsa un lielāki vīrieši. Tomēr seksuālās dimorfisma izpausme dažādās sugās ir atšķirīga. Visbiežāk nozīmīgākās atšķirības starp sievietēm un vīriešiem ir raksturīgas poligāmu sugām ar līdera stingru dominēšanu. Šie primāti ietver degunus un paviānus.

Mazāk izteikts dimorfisms ir raksturīgs gragarious pērtiķiem, kuriem nav ļoti agresīvu tēviņu, tostarp gorillas un makaka. Visnozīmīgākās atšķirības konstatētas pērtiķiem, kas dzīvo pāros, kuros sievietes un vīrieši aktīvi piedalās pēcnācēju aprūpē. Šie veidi ietver marmosetes, marmozetes un tamarīnus.

Tas ir interesanti! Ievērojama atšķirība starp pērtiķiem un citiem zīdītājiem ir visas ganāmpulka palīdzība, audzinot jauniešus, un jauniem pērtiķiem daudzas bažas par pēcnācējiem balstās uz ģimenes tēva pleciem.

Pūķi un kapucīni ir apvienoti ganāmpulkos ar skaidru hierarhisku struktūru, un grūtniecības periods būtiski neatšķiras. Grūtniecība ilgst aptuveni 145 dienas marmozetos un var būt līdz 175-177 dienām paviāniem. Visām pērtiķu sugām viena teļa dzimšana ir tipiska, un izņēmumu pārstāv rotaļlietu kārkli un tamarīni, kuru sievietes dvīņi regulāri nokrīt uz gaismu. Cubs vispirms tur mātes mēteli un barojas ceļā.

Dabas ienaidnieki

Daudzu sugu pērtiķi bieži vien tiek nozvejotas un pārdotas kā mājdzīvnieki, un pietiekami daudz paraugu tiek nosūtīti uz pētniecības institūtu laboratorijām un rūpnieciskām problēmām.

Lielākais drauds pērtiķiem kopā ar citiem savvaļas dzīvniekiem ir dabisko biotopu aktīva iznīcināšana. Piemēram, Ķīnā kopējais languru skaits strauji samazinājās, ko izraisīja meža zonu masveida mežizstrāde. Šī iemesla dēļ 1975. gadā Ķīnas valdība aizliedza medību medības un izveidoja vairākas īpašas rezerves.

Lielākajiem pērtiķiem nav īpašu dabas ienaidnieku, bet šimpansi bieži vien mirst no kaimiņu paku pārstāvju agresijas. Vidēji lieli un mazi pērtiķi var kļūt par upuriem savvaļas kaķiem, ieskaitot leopardu, jaguāru, lauvu un tīģeri. Šādus primātus bieži medī daudzas čūskas, tostarp poni un bāli, kā arī krokodili. Dienvidamerikā un Filipīnu arhipelāga salās pērtiķiem var kļūt par pērtiķu ērgļiem, un citos primātu dzīvotnēs uzbrūk ķirbji un pūķi.

Tas ir svarīgi! Pērtiķi ir jutīgi pret inficēšanos ar dažām cilvēka infekcijām, tostarp iekaisis kakls un gripa, herpes un tuberkuloze, hepatīts un masalas, kā arī nāvējoša trakumsērga.

Tādējādi šodien daudzi pērtiķi cieš no dažāda veida dabiskiem ienaidniekiem, kā arī cilvēkiem, kuri iznīcina četru roku zīdītājus, lai iegūtu garšīgu gaļu un dārgas eksotiskas kažokādas. Lauksaimnieki bieži šauj pērtiķus, iznīcinot augus vai kultūras. Tomēr lielākais drauds daudzām pērtiķu sugām pašlaik tiek uztverts, lai tirgotos ar eksotiskiem dzīvniekiem.

Iedzīvotāju skaits un sugu statuss

Starptautiskajā Sarkanajā grāmatā ir uzskaitīti šādi zīdītāji no primātiem (Frimats)

  • Black shaggy Saki (Сhіrоtes satаnаs),
  • Gorilla (Gorilla gorilla),
  • Orangutāns (Ringo Rygmaeus),
  • Šimpanzes (Pa trglоdytes),
  • Makak Lapunder (Mascus nemestrinus),
  • Macacus Rhesus (Masacus muаtt),
  • Macac Silenus (Mascus sil.),
  • Makak Yavansky (Masacus fasciculis),
  • Japāņu Makak (Masacus fustata),
  • Mērkaķis Alenna (Allentihecus nigroviridis),
  • Monkey Diana (Сесthorithecus Dianna),
  • Nosach (Nasalis varvatus),
  • Gvinejas paviāns (Rario papio),
  • Baboon Black Sulawesky (Cynitesus niger).

Arī dažiem Gibboniem (Hylobatidae), ieskaitot baltās frontes gibonu (Nybobathes lar), Gibbon sudrabu (Hylobates molosh) un melnā bruņojuma (Hylobates tilis) gibonu, dažiem gariem matiem (Tarsiidae), ir iespēja iegūt aizsardzības statusu.

Pērtiķi un cilvēks

Cilvēku ietekme uz pērtiķiem neaprobežojas tikai ar infekcijas slimību pasīvo pārnešanu. No pirmajiem laikiem cilvēks ir ļoti aktīvi medījis tādus četru roku zīdītājus. Vietējie iedzīvotāji ēda gaļu, un vairāk attīstītās tautas, šie dzīvnieki vienkārši tika iznīcināti kā lauksaimniecības un stādījumu kaitēkļi, apsteidzot sētos laukus. Baltie kolonizētāji augstu novērtēja gorillu skaisto kažokādu un ķepas, no kurām tika izgatavoti populāri suvenīri.

Hindu pērtiķiem tiek uzskatīti svēti dzīvnieki, un Taizemē kokosriekstu kolekcijā tiek izmantoti apmācīti cūku makaki vai lapundera (Masa natéstrinus). Protams, ar modes parādīšanos uz eksotiskiem dzīvniekiem daudzas primātu sugas ir kļuvušas par vēlamām un dārgām mājdzīvniekiem.. Lielo pieprasījumu pēc mājputnu pērtiķiem sāka apmierināt tūkstošiem brakonieru visā pasaulē. Šādi cilvēki dabā tiek nozvejotas tikai ar lielu skaitu pērtiķu, lai tos pārdotu tālāk. Tā rezultātā daudzas primātu sugas bija uz izzušanas robežas, tāpēc tās pašlaik ir iekļautas IWC.

Mērkaķis: apraksts, struktūra, īpašības. Kā izskatās mērkaķis?

Sāksim ar to, ka paša nosaukuma "pērtiķis" izcelsme ir ļoti ziņkārīga. Līdz 16. gadsimtam, mūsu pērtiķis tika saukts par „opitsa”, čehi to līdz šim sauca. Pēc tam, kad krievu ceļotājs Afanasy Nikitin atgriezās no slavenā ceļojuma uz Indiju, viņš ieviesa persiešu vārdu “Abuzina”, kas nozīmē burtiski “netiklības tēvu”. Pēc tam persiešu "Abuzina" pārveidojās par "pērtiķi".

Mērkaķa ķermeņa garums atkarībā no tā veida var būt no 15 cm (punduris igunka) līdz 2 m (gorilai). Arī pērtiķu svars var būt no 150 gramiem mazākajiem sugas pārstāvjiem līdz 275 kg - tik daudz sver milzīgas gorillas.

Daudzi pērtiķi ir arborēti, tas ir, tie lielākoties dzīvo kokos, un tāpēc viņiem ir garš mugurs, saīsināts šaurs ribas un plānie gūžas kauli. Bet orangutāniem un gibboniem ir plašs krūtis un masveida iegurņa kauli.

Dažos pērtiķos ļoti garas astes klātbūtne, kuras garums var pat pārsniegt ķermeņa lielumu, pērtiķu astes veic, veicot balansēšanas funkciju, pārvietojoties starp kokiem. Bet pērtiķiem, kas dzīvo uz zemes, asti ir ļoti īsa. Attiecībā uz pērtiķiem, kuriem nav astes, visiem „cilvēka līdzīgajiem” pērtiķiem to nav (un arī cilvēkiem to nav).

Pērtiķu ķermenis ir pārklāts ar dažādu krāsu vilnu, atkarībā no sugas, tas var būt gaiši brūns, sarkans, melns un balts, olīvu pelēks. Daži pieaugušie pērtiķi var kļūt pelēki ar vecumu, un vīrieši pērtiķiem dodas bald, atkal gandrīz kā cilvēki.

Pērtiņiem ir mobilas, labi attīstītas augšējās ekstremitātes, kas ir ļoti līdzīgas mūsu rokām, katra ar pieciem pirkstiem, un pērtiķiem, kas dzīvo uz kokiem, ir īsi un lieli pirksti, kas ļauj viņiem lidot no filiāles uz filiāli.

Binokulārā pērtiķu redzi, daudziem no viņiem ir melni acu skolēni.

Arī pērtiķu zobi ir līdzīgi cilvēka zobiem, šaurās degunās pērtiķiem ir 32 zobi, plaši nesošos - 36.

Arī pērtiķu smadzenes ir ļoti labi attīstījušās, starp citiem dzīvnieku pasaules pārstāvjiem delfīni var sacensties ar pērtiķiem to intelektuālā līmeņa ziņā. Pērnēs veselas smadzeņu daļas, kas ir atbildīgas par jēgpilnu rīcību, klātbūtnē.

Pērtiķi sazinās savā starpā, izmantojot īpašu signālu sistēmu, kas sastāv no sejas izteiksmēm un skaņām. Visbiežāk runājošie ir pērtiķi un kapucīni, viņiem ir bagātīgas sejas izteiksmes, spēj izpaust plašu izjūtu spektru.

Monkey dzīvesveids

Pērtiķi dzīvo mazās ģimenēs un pēc dzīves veida ir sadalīti koku pērtiķiem, kas dzīvo uz kokiem un sauszemes dzīvi uz zemes. Pērtiķi mēdz būt mazkustīgi un reti atstāj savu teritoriju.

Dažreiz starp vīriešu pērtiķiem ir sadursmes ar mērķi atrisināt atbildi uz jautājumu "kurš ir galvenais vīrietis šeit", lai gan bieži vien šādas sadursmes aprobežojas ar katra vīriešu spēka demonstrēšanu un nesasniedz patiesu cīņu.

Kādi pērtiķi ēd

Pērtiņi ir visēdāji, un viņu uzturs ir atkarīgs no vienas vai citas sugas, kā arī no biotopiem. Koku pērtiķi ēd visu, ko var iegūt no kokiem - lapas, augļi, rieksti un dažreiz kukaiņi ir atšķirīgi.

Zemes pērtiķi barojas ar sakneņiem un augu dzinumiem (piemēram, papardes ir mīļākie gorilla), augļi (vīģes, mango un, protams, banāni). Daži pērtiķi var ar lielu prieku zvejot, ēst mīkstmiešus, grauzējus, ķirzakas, smalcinātājus, vaboles un citus mazus dzīvniekus.

Lai gan ir pērtiķu sugas, kas ēd tikai vienu, noteiktas pārtikas, piemēram, japāņu īstermiņa makaka - tīri veģetārieši un barojas tikai ar koku mizu, un krabju mērkaķis, kā tas izriet no tā nosaukuma, barojas ar krabjiem.

Melnais pelēks

Tā ir arachnid ģimenes locekle. Nosaukts tā dēļ, ka publicē raksturīgās skaņas, kas dzirdamas 5 km attālumā. Melnās dzeltenes tēviņi ir klāti ar melnu vilnu un pilnībā attaisno viņu vārdu, bet melnās dzeltenes sievietes vispār nav melnas, to mētelis ir dzeltenīgi brūns vai olīvu krāsa. Šī pērtiķa garums ir 56-67 cm, svars ir 6,7 kg. Dienvidamerikā, piemēram, Paragvajā, Brazīlijā, Argentīnā, Bolīvijā, ir melnā vilkle.

Sēras kapucīns

Tas pieder pie ķēdes, kapucīns ir koku mērkaķis. Kapucīna svars ir 3 kg. Ir brūna vai pelēka brūna krāsa. Ļoti ziņkārīgs šīs pērtiķu sugas iezīme ir viņu ieradums satriekt sevi ar indīgiem centipedes (scolopendras), lai pasargātu viņus no asinīm nepieredzētiem kukaiņiem. Sēras kapucīni dzīvo Brazīlijas un Venecuēlas tropu mežu vainagos.

Kronēts mērkaķis

Tā neparastais nosaukums bija saistīts ar pelēko krāsu ar zilās krāsas toņiem un baltu vilnas sloksni, kas šķērso kā uzbrukumu. Krona mērkaņa ķermeņa garums ir 50-60 cm ar masu 5-6 kg. Pērtiķi dzīvo Āfrikas mežos no Kongo upes baseina līdz Etiopijai un Angolai.

Beloruky gibons

Pieder gibona ģimenes pērtiķiem. Tas ir 55-65 cm garš un sver 5-6 kg. Balto gibona mētelis var būt melns, smilšains vai brūns, bet viņa rokas vienmēr ir baltas, līdz ar to arī nosaukums. Šie gibboni dzīvo Ķīnas tropiskajos mežos un malajiešu arhipelāgā.

Austrumu gorilla

Gorilla ir lielākais mērkaķis pasaulē. Gorillas vidējais lielums ir 185 cm ar 180 kg ķermeņa svaru. Lai gan dažreiz ir arī lielākas gorillas, kas sver visas 220 kg. Šīs milzīgās pērtiņas izceļas ar lielu galvu, plašu plecu, atlocītu krūtīm. Gorillas kažokādas krāsa ir melna, līdz vecumam gorila, tāpat kā cilvēki, var kļūt pelēka. Neskatoties uz milzīgo izskatu, gorillas dod priekšroku barībai ar zāli, augu dzinumiem, nevis medīt spēli. Gorillas dzīvo Centrāleiropas un Rietumāfrikas ekvatoriālajos mežos.

Pale Saki

Viņš ir balts galvas saki, pēc mūsu domām, šim mērkaķim ir savādākais izskats - viņa mētelis melnā krāsā spilgti kontrastē ar viņa sejas balto krāsu. Gaišā saki izmērs ir 30-48 cm ar svaru 2 kg. Tas ir koku mērkaķis, kas dzīvo Brazīlijas, Venecuēlas, Surinames mežos.

Viņš ir lidojošs paviāns, tas ir šaurās deguna pērtiķu veids, kas visu savu dzīvi iztērē tikai uz zemes. Tas ir arī diezgan liels mērkaķis, hamadryad ķermeņa garums ir 70-100 cm, svars ir 30 kg. Tam ir arī neparasts izskats - garie mati uz pleciem un krūtīm veido sava veida kažokādas apmetni. Hamadryad dzīvo gan Āfrikā, gan Āzijā vairākās valstīs, piemēram, Somālijā, Etiopijā, Sudānā un Jemenā.

Nosach pērtiķis, tas pieder arī pērtiķu ģimenei. Šī mērkaķa pārsteidzošā iezīme ir lielais deguns, kam pērtiķiem pat laikā ir jābūt ar rokām. Tam ir dzeltenbrūna krāsa. Deguna izmērs ir 66-77 cm ar svaru 15-22 kg. Tam ir arī garš asti, kas ir vienāda ar to ķermeņa garumu. Šīs neparastās pērtiķu sugas dzīvo tikai Borneo salā.

Japāņu makaka

Dzīvo Japānas Honshu salas ziemeļu daļā, šis mērkaķis ir īsts šo vietu raksturojums. Japāņu makaka izmērs ir 80-95 cm, svars 12-14 kg. Šiem pērtiķiem ir spilgti sarkana āda, kas ir īpaši pamanāma uz sejas un sēžamvietas, bez apmatojuma. Macaques, kas dzīvo Ziemeļ Japānā, piedzīvo aukstos ziemas mēnešus īpašos siltuma avotos, sasildot sevi karstajos ūdeņos (un tajā pašā laikā piesaista tūristu pūļus no visas pasaules).

Sumatras orangutāns

Sumatras orangutāns ir diezgan liels mērkaķis, tā izmēri sasniedz pusotru metru ar svaru 150-160 kg. Pēc lieluma orangutāns pēc otrās kārtas ieņem otro vietu. Tam ir labi attīstīta muskulatūra, masīvs ķermenis, pārklāts ar sarkaniem matiem, un tas lieliski uzkāpt kokos. Orangutāna purvam ir tauku rullīši uz vaigiem, un bārdas un ūsas piešķir ļoti smieklīgu izskatu. Charismatic Sumatran orangutāns dzīvo vienīgi Sumatras salā.

Šimpanze

Kāpēc pērtiķi visbiežāk ir saistīti ar šimpanzēm, kas ir raksturīgākais mērkaķa valstības pārstāvis. Šimpanzas ir arī salīdzinoši lielas pērtiķi, kuru ķermeņa garums ir 140–160 cm, svars ir 65–80 kg, tas ir, to izmērs ir līdzīgs cilvēkiem. Šimpanzes ķermenis ir pārklāts ar melnu vilnu. Tāpat ir ļoti ziņkārīgi, ka šīs antropoīdās pērtiņas ir vienīgās, kas domāja par darba instrumentu radīšanu, kas atvieglotu pārtikas iegūšanas procesu, viņi var asināt galu galus, pārvērst tos par imitācijas kopijām, viņi var izmantot akmens lapas kā kukaiņu slazdus utt. šimpanzes ir visizplatītākās starp pērtiķiem, un, ja Darvina teorija ir pareiza, tās ir tuvākā radniecība ar cilvēkiem. Šimpansi dzīvo galvenokārt Centrālajā un Rietumāfrikā.

Pygmy rynka

Un visbeidzot, bija neiespējami pieminēt pundurzivis - mazāko pērtiķi pasaulē. Tās garums ir tikai 10-15 cm, svars - 100-150 grami. Viņi dzīvo Dienvidamerikas mežos, ēdot tikai koksnes sulas.

Audzēšanas pērtiķi dabā

Pērtiķu pavairošana notiek visu gadu, un katrai sugai ir savas individuālās īpašības. Pērtiķiem seksuālais briedums parasti ir 7-8 gadi. Dažas pērtiķu sugas ir monogāmas un dzīvo ilgstošas ​​ģimenes, bet citas, piemēram, kapucīni, ir poligāms, tāpēc kapucīna mātītes mate ar vairākiem vīriešiem, vīrieši to dara.

Pērtiķu grūtniecība var ilgt no 6 līdz 8,5 mēnešiem, atkarībā no sugas. Viens mazulis parasti piedzimst vienā reizē, bet ir pērtiķu sugas, kas spēj dzemdēt un dvīņi.

Mazas pērtiņas, tāpat kā īsti primāti, baro mātes piens, un barošanas laiks atšķiras arī dažādos pērtiķos. Gorilla sieviete baro garāko no jauniešiem - šis periods ilgst līdz 3,5 gadiem.

Mājas pērtiķi

Neskatoties uz to, ka pērtiķi ir savvaļas radības, tomēr tos ir ļoti viegli apmācīt, pierast pie nebrīvē un labvēlīgos apstākļos zooloģiskajos dārzos jūtas diezgan ērti. Patiesība ir saglabāt mērkaķis mājās nav labākā ideja, viņi ir briesmīgi ļaunprātīgi un ļauni, un, ja jūs patiešām nolēmāt sākt mājas mērkaķi, tad jums vajadzētu gatavoties, lai viņa mājā organizētu reālu haosu. Lai to novērstu, mērkaķis var tikt turēts plašā būrī.

Jūs varat barot pērtiķi ar zivīm, vistas vai tītara gaļu, vārītām olām, dārzeņiem, riekstiem, svaigiem augļiem.

Interesanti fakti par pērtiķiem

  • Dažas pērtiķu sugas ir ļoti tīras un gandrīz visu dienu, lai rūpētos par savu izskatu.
  • Astronautikas attīstībā kosmosā jau ir izdevies apmeklēt 32 pērtiķus.
  • Zirnekļa veida pērtiķiem ir tik attīstīta un spēcīga astes, ka tās var viegli piekarināt koku zaram ar tikai vienu palīdzību.
  • Amerikāņu zinātnieku grupai izdevās mācīt sieviešu gorillai noteiktu vārdu skaitu no nedzirdīgo valodas, pēc tam viņa spēja diezgan veiksmīgi sazināties ar cilvēkiem.

Mērkaķis - apraksts, apraksts, struktūra, foto. Kā izskatās mērkaķis?

Pieaugušo pērtiķu ķermeņa garums var svārstīties no 15 cm (punduris) līdz 2 metriem (pie vīriešu gorilla). Pērtiķa svars ir atkarīgs arī no sugas. Ja maza mērkaķa ķermeņa masa tikko sasniedz 150 gramus, tad atsevišķi gorillas indivīdi sver līdz 275 kg.

Lielākajā daļā medību pērtiķu sugu ir garš muguras, īss un šaurs krūšu kaula un plāns gūžas kauls. Gibboniem un orangutāniem ir plaša krūtis, kā arī masveida iegurņa kauli.

Dažiem pērtiķiem ir garš astes garums, kas ir garāks par ķermeni un kalpo kā balansētājs, pārvietojoties pa kokiem. Pērtiķi, kas dzīvo uz zemes, izceļas ar īsu asti, un pērtiķiem vispār nav astes.

Тело обезьян в той или иной мере покрыто волосами различной окраски от светло-коричневой и рыжей до черно-белой и серо-оливковой. Взрослые особи иногда с годами седеют, а самцы обезьян даже лысеют так же, как люди.

Для обезьян характерны подвижные, хорошо развитые верхние конечности, наделенные 5 пальцами, фаланги которых заканчиваются ногтями, а также противопоставление большого пальца. То, насколько у обезьяны развиты руки и ноги, напрямую зависит от образа жизни.

Pērtiķiem, kas lielāko daļu savu dzīvi pavada kokos, ir īsi īkšķi, kas ļauj ērti lidot no filiāles uz zariem ar ekstremitāšu svārstību palīdzību. Un šeit, piemēram, paviānu kājām ir garš un elegants, ērts pastaigāšanai pa zemi.

Lielākā daļa pērtiķu ir binoklis, un acu baltumi ir tikpat melni kā skolēni.

Zobārstniecības sistēma ir līdzīga cilvēkiem, bet šaurās deguna un plaša kakla pērtiķi atšķiras. Šaurā rēķina pērtiķiem katram ir 32 zobi, kas ir visaptveroši - 36. Lielo pērtiķu zobi ir masīvi un tiem ir sarežģīta sakņu struktūra.

Mērkaķa smadzenes ir labi attīstītas un tām ir sarežģīta struktūra. Lielajām pērtiķiem ir augsti attīstītas smadzeņu daļas, kas ir atbildīgas par nozīmīgu kustību.

Pērtiķi sazinās, izmantojot īpašu signalizācijas sistēmu, kas sastāv no sejas izteiksmēm un skaņām. Pērtiķi un kapucīni tiek uzskatīti par īpaši trokšņainiem un runīgiem. Abi informācijas pārsūtīšanas veidi pērtiķiem ir labi attīstīti un var pierādīt visplašāko izjūtu klāstu, ko galvenokārt izsaka bagātīgas sejas izteiksmes.

Kur dzīvo pērtiķi?

Pērtiķi dzīvo gandrīz visos kontinentos: Eiropā (proti, Gibraltārā), Āzijas dienvidos un dienvidaustrumos (Arābijas pussalas valstīs, Ķīnā, Japānā), Āfrikā (izņemot Madagaskaru) Centrālās un Dienvidu tropu un subtropu reģionos. Amerikā, Austrālijā. Antarktīda pērtiķi nedzīvo.

Šimpanze dzīvo Rietumu un Centrālāfrikas valstīs: Senegāla, Gvineja, Angola, Kongo, Čada, Kamerūna un citi.

Dzīvotne makaks paplašinās no karstās Afganistānas līdz Dienvidaustrumu Āzijas valstīm, ieskaitot Japānu. Ziemeļāfrikas teritorijā un Gibraltāra makakā magnēti dzīvo, pārstāvot ģimeni kā vienīgo sugu. Makaka dzīvo Kambodžā un Vjetnamā, Taizemē un Filipīnās, Tunisijā, Alžīrijā un Marokā nav pārāk lielas populācijas.

Gorilla dzīvo rietumu un centrālās Āfrikas ekvatoriālie meži. Populācijas sastopamas Gambijā un Kamerūnā, Mauritānijā un Čadā, kas dzīvo Gvinejā un Beninā.

Orangutāni dzīvo tikai Kalimantanas un Sumatras salu mitros mežos.

Pērtiķi rēkt dzīvo galvenokārt Meksikas dienvidos un Brazīlijā, Bolīvijā un Argentīnā.

Pērtiķi dzīvo Dienvidaustrumāzijā, visā Arābijas pussalā un Āfrikas kontinentā. Eiropā pērtiķi dzīvo tikai Gibraltārā.

Gandrīz visas šķirnes gibons dzīvo tikai Āzijas reģionā. To dabiskais klāsts ir Indijas un Malaizijas mežu platības, mitrās Birmas, Kambodžas un Taizemes, Vjetnamas un Ķīnas tropu biezputras.

Hamadryas (paviāna) gandrīz visā Āfrikā, kas ir vienīgie primāti kontinenta ziemeļaustrumu daļā (Ēģipte un Sudāna). Arābijas pussalas teritorijā atrodas arī pātoni.

Dzīvotne kapucīni ietver milzīgus tropu lietus mežu platumus no Hondurasas ziemeļos no dienvidiem no Brazīlijas dienvidiem un Venecuēlu.

Tamarīni viņi dod priekšroku, lai apmettos siltākajos Centrālamerikas reģionos, mājīgajā Kostarikas un labvēlīgā Dienvidamerikas gaisotnē - tas ir, gandrīz visa auglīgās Amazones zemienes teritorija. Daži tamarīnu veidi Bolīvijā un Brazīlijā jūtas lieliski.

Pērtiķi paviānus ļoti izplatīti Centrālajā un Austrumāfrikā: viņi dzīvo Kenijā un Ugandā, Etiopijā un Sudānā, Kongo un Angolā.

Pērtiķi Saki - Dienvidamerikas iedzīvotāji. Atrasts Venecuēlā, Kolumbijā, Čīlē.

Kā pērtiķi dzīvo?

Daži pērtiķi dzīvo uz kokiem: daži izvēlas dzīvot vainagos, citi dzīvo zemākajos līmeņos, bet ārkārtas situācijā atstāj aizņemtos apgabalus.

Sauszemes pērtiķi dzīvo noteiktā zemes gabalā, bet robežas reti tiek apsargātas. Nejauši sastopami dominējošie vīrieši ar vienu vīrieti parasti beidzas ar pārākuma vizuālu demonstrāciju, un reti nākas cīnīties.

Pērtiķu vidējais dzīves ilgums ir 30-40 gadi, daži pērtiķi dzīvo līdz 50 gadiem.

Vīnes tamarīni

Šiem smieklīgajiem mazajiem dzīvniekiem ir vairāki vārdi: Oedipal marmoset, šķipsna vai tufts tamarīns. Kā dzīvesvieta viņi ir izvēlējušies Kolumbijas un Panamas lietus mežu. Rupjš kā vāveres, šķipsniņa parasti novieto augstu koku galos un reti nokāpj zemē.

Dzīvnieku izmērs ir mazs: ķermeņa garums līdz 20 cm, asti - apmēram 35 cm, un svars parasti nepārsniedz 0,5 kg. Tamarīni dzīvo mazās ģimenēs, kuru skaits ir 10-20.

Zelta pērtiķi

Pērnainus pērtiķus vai rhinopetics var atrast tikai Ķīnas Sichuan un Yunnan provinču kalnos. Vasarā tie nokļūst skujkoku mežos vairāk nekā 1500 metru augstumā, kur temperatūra sasniedz mīnus punktu, tāpēc dažreiz tos sauc arī par “sniega pērtiķiem”.

Zemē ir aptuveni 20 tūkstoši sugu pārstāvju. Viņi dzīvo milzīgās ganāmpulkos, kuru skaits ir 400 vai vairāk.

Bald uakari

Viens no retākajiem un vismazāk pētītajiem primātu sugām no Amazones zemienes tropu mežiem. Tikai pēc lietus, viņi iet uz zemes, lai paņemtu kritušos augļus. Iekšējais dzīves veids ir pakļauts stingrai hierarhijai, mazās kopienas apvienojas lielākos līdz divsimt indivīdiem.

Vietējie iedzīvotāji sauc par Uakari "angļu pērtiķiem", jo viņi atgādina viņiem par sarkanajiem tūristiem, kas ir sadedzināti saulē.

Tonkin Rhinopithecus

Šī radība ar neparastu pievilcīgu seju - Tonkina rinofīliju vai nūjojošu pērtiķi Dolmanu, apdraudētu primātu sugu no Monkey ģimenes. Tas ir atrodams tikai Vjetnamas ziemeļos. Šodien iedzīvotāju skaits nepārsniedz 250 personas.

Lielākā daļa rinophytecs dzīves tērē kokam, veido harēma grupu.

Zelta langurs

Pērtiķu mērkaķis pērtiķu ģimenē atrodas uz izzušanas robežas. Primātu skaits ir ap 1000 cilvēku.

Butāna Karalistes teritorijā un Indijas štatā Assam ir zeltaini valoda, kur tos uzskata par svētiem dzīvniekiem. Langurs veido līdz 12 indivīdu grupām, kurās ir viens vīrietis un sievietes ar pēcnācējiem. Jaunie vīrieši dzīvo atsevišķi.

Skatiet videoklipu: 1836 enduro kilometri. 18. sērija. Zilupe - Briģi. EN Subs (Jūnijs 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org