Dzīvnieki

Sarkanais vai kalnu vilks: apraksts, uzvedība un interesanti fakti

Pin
Send
Share
Send
Send


Sarkanie vilki atrodami no Hindustana uz Ķīnu, Indohīnu un Java. Ārpus aizsargājamām teritorijām ir ļoti reti. Viņi dod priekšroku dzīvot mežos, kuros ir lieli nagaiņi. Savās dzīvotnēs jābūt bagātīgām laistīšanas vietām.

Kopumā ir aprakstītas 10 sarkanā vilka pasugas, Krievijas teritorijā, galvenokārt Tālajos Austrumos, divas no tām sastopamas, bet šodien nav precīzu datu par šo reto dzīvnieku biotopu mūsu valstī.

Kā izskatās sarkanie vilki? Ārējās funkcijas

Ārēji sarkanais vilks atgādina gan lapsu, gan parastu pelēku vilku. Viņa ķermeņa garums ir apmēram 90 cm, augstums - 40 cm, zvērs ir 50 cm. Plēsoņa ķermenis ir nedaudz garenisks, tas ir lielāks nekā parasts vilks. Ziemeļos no diapazona sarkanie vilki ir nedaudz lielāki.

Plēsoņa mati ir garš un biezs, uz muguras un sāniem tas ir smilšaini sarkanīgi brūnā krāsā, uz krūtīm, vēdera un kāju iekšpuses mētelis ir vieglāks. Aste ir garš (40-45 cm) un pūkains, kā lapsa, ar melnu galu.

Lielākā daļa suņu sarkano vilku izceļas galvenokārt ar kauliem, kā arī viena molārā zoba trūkumu katrā apakšpuses malā.

Dholi dzīvesveids

Kaut arī sarkanie vilki ir viens no sliktāk pētītajiem suņu ģimenes locekļiem (Canidae), ir droši zināms, ka viņi dzīvo grupās (kopā), kopīgi medīt un kopīgi audzina pēcnācējus.

Sarkano vilku iepakojums ir paplašināta ģimene, kas parasti sastāv no 5-12 indivīdiem, reti grupā ir vairāk nekā 20 dzīvnieku. Tās ir aktīvas galvenokārt dienas laikā, bet mēness gaismu medības arī ir diezgan izplatītas. Visi pieaugušie iepakojuma dalībnieki piedalās lielo dzīvnieku medībās. Medību saimes aptuveni 40 kvadrātkilometru teritorijā. Viņi izseko laupījumu ar smaržu.

Dholi izmanto divas medību stratēģijas, kas ir atkarīgas no dzīvnieku mijiedarbības iepakojumā. Pirmkārt, iepakojums pārvietojas pa biezputniem ar izstieptu līniju. Jebkurš pieaugušais vilks, kas var nogalināt laupījumu, skriejas uz uzbrukumu, atrast piemērotu upuri. Kad upuris ir mazs, viens vilks var to iegūt. Ja laupījums ir liels - piemēram, vīriešu ass, vajāšanas skaņa un briežu piesātinājums, piesaista citus iepakojuma locekļus. Vilki steidzas uz glābšanu. Medību laikā reti tiek nogalināti vairāki lieli dzīvnieki.

Piemērojot otro stratēģiju, daži vilki paliek gaidīt uz blīvas veģetācijas robežas. Viņi pārtver bēgošu upuri, kuru vada citi iepakojuma dalībnieki. Blīvajā džungļos vajāšana ilgst ilgi. Medību laikā ar spēcīgiem dzīvniekiem, kas ir bruņoti ar lieliem ragiem, piemēram, Aksis vai Sambar vīri, vilki tos aizķer ar degunu, kas neļauj nagaiņiem izmantot savus nāvējošos ieročus. Veicot metienus briežu krustā vai sānos, plēsēji sagrauj upuri, kas mirst traumu un asins zudumu dēļ. 2 vai 3 vilki var nogalināt brieži, kas sver 50 kg, tikai dažu minūšu laikā.

Medību laikā iepakojumā viņi parasti kopīgi apēd upuri, bet daži var izvilkt liemeņa daļu, lai ēst bez iejaukšanās.

Tuvojoties ūdenim, sarkanie vilki bieži dzer ēšanas laikā, bet, ja nē, viņi tūlīt pēc ēšanas meklē dzirdināšanas vietu.

Vilku uzturā ietilpst ne tikai lieli nagaiņi, bet arī mazie zīdītāji, kā arī putni, ķirzakas, kukaiņi un ogas. Dažreiz viņi ēd neuzraudzītus leopardu un tīģeru upurus.

Sarkanajam villim piemīt nežēlīgs un asinskārs slepkava, jo viņš ne vienmēr uzreiz nogalina savu upuri, jo parastie (pelēki) vilki dara, smaidās pie kakla un uzbrūk no aizmugures. Kad dzīvnieks izbeidzas, vilks sāk ēst vēl dzīvo upuri. Bet taisnīgi jāatzīmē, ka sarkanie vilki, atšķirībā no pelēkajiem, reti uzbrūk mājlopiem un neiejauc cilvēkus, dodot priekšroku palikt prom no viņa.

Indijā dzīvojošie dholi var audzēt gandrīz visu gadu, bet biežāk kucēni ir dzimuši no novembra līdz aprīlim. Grūtniecība ilgst 60-62 dienas. Laulā vidēji 8 kucēni. Pirms dzemdībām aitu vilks sagatavo lauru, parasti barā, kas atrodas starp klintīm vai upes gultnes malām. Sākot ar 3-4 nedēļu vecumu, kucēni sāka ēst gaļu. Vairāki pieaugušie iepakojuma dalībnieki piedalās jauniešu barošanā. Šajā laikā iepakojums medī daudz tuvāk būrim. 70-80 gadu vecumā kucēni atstāj baru, bet iepakojums kādu laiku turpina rūpēties par viņiem: barojot tos, pavadot tos spēles laikā un ļaujot viņiem būt pirmajiem, kas saņem pietiekami daudz pārtikas. Jaunieši ātri mācās un attīstās. 8 mēnešu vecumā vecāki kucēni ir aktīvi iesaistīti medībās. Viņi sasniedz dzimumbriedumu par vienu gadu.

Sarkanie vilki rada dažādas skaņas: mizas, mocīt, izlocīt un svilpt. Visbiežāk lietošana tiek izmantota, lai apvienotu iepakojumu pēc veiksmīgas medības.

Kā smarža izpausmes tiek izmantotas dholis ceļi un ceļi krustojumā. Tas ir sava veida "robežu pīlāri", kas brīdina kaimiņus par robežu klātbūtni. Smaržas signāli uz zemes gabala rāda, ka nesen bija medības.

Dabā sarkanie vilki dzīvo 8-12 gadus, nebrīvē - līdz 16 gadiem.

Saglabāšana dabā

2 no 10 sarkano vilku pasugām (Austrumāzijas un Rietumāzijas) ir apdraudētas. No trim Indijas pasugām tikai Cuon alpinus dukhunensis no Gangas dienvidu krasta ir diezgan izplatīts. Cuon alpinus primaevus (Kumaon, Nepāla, Butāna) un Cuon alpinus laniger (Kašmira, Lhasa) ir ļoti reti.

Agrāk mednieki sarkanos vilkus uzskatīja par saviem konkurentiem, tāpēc viņi mēģināja tos iznīcināt ar indīgām ēsmām. Tomēr galvenais apdraudējums šiem dzīvniekiem ir biotopu iznīcināšana mežu izciršanas un ganību rezultātā. Nepārtraukta vilku - nagaiņu pārtikas iznīcināšana arī samazina dholi skaitu. Daudzu nacionālo parku izveide Indijā palīdzēja aizsargāt sarkanos vilkus, un tagad tiek lēsts, ka iedzīvotāju skaits ir no 5 līdz 8 tūkstošiem dzīvnieku.

Sarkanais (kalnu) vilks: apraksts

Šis dzīvnieks vienlaikus izskatās kā pelēks vilks, lapsa un žakaka. Plēsējs ir vidēja izmēra: tā ķermeņa garums svārstās no 75 līdz 90 cm, astes garums ir no 40 līdz 45 cm, un augstums pie skausta ir apmēram pusmēri. Kalnu vilks atšķiras no citiem ģimenes locekļiem ar īsāku un smailu purnu, kurā nav viena molārā zoba abās apakšžokļa pusēs.

Vilnas vāks

Sarkanā vilka neapšaubāma atšķirība ir tās vilnas krāsa - šos dzīvniekus var sajaukt ar lapsu. Atkarībā no sezonas kažokāda mainās: ziemā kažokāda ir bieza un augsta, un vasarā tas ir daudz tumšāks, tas kļūst īss un rupjš. Aste ir daudz tumšāka par ķermeni, tā ir pārklāta ar biezākiem matiem. Pieaugušie ir iekrāsoti sarkanīgi sarkanā krāsā ar zemākām apakšējām daļām.

Atkarībā no izplatīšanas reģiona vilna ir no gaiši pelēkas līdz brūngani sarkanai. Kalnu vilka pēcnācēji piedzimst ar tumši brūnu kažokādu. Viņi saņem sarkanu nokrāsu par sešiem mēnešiem.

Izplatīt

Daudzas publikācijas par dzīvniekiem publicē informāciju par kalnu vilku. Saskaņā ar šiem datiem šo reto sugu klāsts ir no Altaja līdz Mančurijai, kas šķērso Centrālo un Austrumu Āziju, skriejas uz Birmas, Indijas un Malaizijas arhipelāga dienvidu mežiem. No desmit sarkanā vilka pasugām, tikai Indijā dzīvo trīs.

Šie dzīvnieki dod priekšroku apmetties kalnos. Viņi izveidoja savus laurus kalnu alās, tukšās nišās vai plaisās. Dažreiz pārtikas meklēšana liek dzīvniekiem nokļūt stepē vai mežā, bet ne ilgi. Turklāt nomadisms šai plēsoņai nav raksturīgs - kalnu vilks nekad neatstāj savu līci vairāk nekā 200 km.

Līdz šim sarkanā vilka izplatīšanas vietas ir ierobežotas vairākās jomās:

  • uz Ķīnas un Mongolijas robežas, t
  • Mjanmā un Indohīnijā,
  • Sumatras salā un Indijā, t
  • uz Krievijas un Ķīnas robežas.

Pagājušā gadsimta vidū tika iegūta informācija par nelielu kalnu vilku saimju meklēšanu no Sarkanās grāmatas Tyvas Republikas teritorijā, Altaja, Primorijas dienvidrietumu daļā. Bet konkurence ar viņa pelēko brāli, kā arī malšanu, samazināja šo iedzīvotāju skaitu, kā arī zvēru klāstu Krievijas Federācijas teritorijā.

Kas barojas ar sarkano (vai kalnu) vilku?

Visbiežāk šī plēsoņa medības nagaiņus, kas ir pārstāvēti savās plēsīgajās dzīvotnēs. Kalnu kazas, ikri, mežacūkas un brieži ir viņa upuri. Bieži vien šī plēsoņa dzīvotnēs vietējie iedzīvotāji uzdod jautājumu par to, kas baro kalnu vilku, atbildot: "Mājsaimniecības aitas." Un tas nav pārspīlējums - vilks nekad nepalaidīs garām iespēju, svētkus uz šādu laupījumu, tomēr reti tas konkurē ar pelēko radinieku. Tāpēc bieži ir nepieciešams būt apmierinātiem ar citām dzīvajām būtnēm: ķirzakas, mazi grauzēji, kā arī brieži un antilope.

Lasot kalnu vilku aprakstu, jūs varat pievērst uzmanību interesantam faktam: šie plēsēji atšķaida to devu ar augu izcelsmes pārtiku. Vasarā viņi ēd lielos daudzumos un ieved jaundzimušo vilku mazuļus, piemēram, rabarberus.

Dzīvesveids un uzvedība

Kalnu vilks ir liels mednieks, un viņš gandrīz visu dienu nodarbojas ar pārtikas ieguvi. Ikdienas medības bieži tiek izstieptas vairākas stundas, pateicoties šo dzīvnieku asinskarsībai un izturībai. Lieliska redze un smarža izpaužas upuriem, kam praktiski nav nekādu iespēju izvairīties no saviem vajātājiem. Jāatzīmē, ka ganāmpulkā ir lieliska mijiedarbība un izpratne par dzīvniekiem. Mazo grupu 10-15 dzīvnieki ieskauj cietušo, atstājot tikai vienu ceļu.

Izejot no atvērtas vietas, visa iepakojuma plēsoņi uzbrūk laupījumam, kas dažreiz pārsniedz mednieku lielumu un svaru vairāk nekā desmit reizes. Sarkanie vilki dzīvo mazos iepakojumos (ne vairāk kā 15 personas). Runājot par uzvedību, kalnu vilks atgādina Āfrikas savvaļas suni, kas dod priekšroku grupu medībām un rūpes par visu iepakojuma jauniešiem.

Sarkanie vilki ir arī lieli ūdens mīļotāji. Pēc ēšanas viņi nekavējoties dodas uz dīķi, un, ja viņš ir tuvu, sarkanais vilks pārtrauc maltīti, lai piedzēstu. Bieži vien pētnieki, kas pēta šo dzīvnieku uzvedību, ievēro tos sēžot seklā ūdenī neatkarīgi no ūdens un gaisa temperatūras. Tāpat kā iekšzemes suņi, sarkanie vilki bieži sabojājas.

Nav saņemts apstiprinājums par šo plēsoņu agresivitāti starp iepakojuma dalībniekiem. Starp tām cīnās vairāk kā spēle.

Audzēšana

Katrā plēsēju iepakojumā ir dominējošs pāris. Pārējais iepakojums rūpējas par saviem pēcnācējiem. Grūtniecība sarkanais vilks ilgst 62 dienas. Parasti dzimuši astoņi kucēni. Viņi sasniedz seksuālo briedumu līdz gadam. Zīdaiņi piedzimst no rudens beigām vai no ziemas sākuma līdz marta beigām.

Par sarkano vilku, pelēks sāncensis ir galvenais konkurents savvaļā. Tas ir saistīts ar vairākiem faktoriem, bet lielākoties pateicoties pelēkās plēsoņas labākajai fitnesa kvalitātei un lieliskajām medību prasmēm. Tieši šis iedzīvotājs aug un pārvieto kalnu vilkus, kas jau ir apdraudēti. Papildus tam ir jāuzsver cīņa par izdzīvošanu ar trotu un sniega leopardu.

Iedzīvotāji un drošība

Papildus visām šīm problēmām slimības ietekmē sarkano plēsoņu skaitu. Bieži vien dzīvnieki mirst no mēra un trakumsērgas. Neatstājieties malā un cilvēks. Plašu teritoriju attīstība ietekmēja vilku lopbarības bāzes samazināšanos. Turklāt sarkanie vilki bieži vien ir brakonieru upuri. Šodien Krievijas Federācijas Sarkanās grāmatas kalnu vilks, kur tas ir minēts kā pazūd, ir valsts aizsardzībā.

Ne tikai mūsu valstī, bet arī citās valstīs ir aizliegts šaut retās sugas. Turklāt daudzās valstīs tiek radīti zakazniki, kuros, radot labvēlīgus apstākļus, atbrīvojot šīs sugas un radot visizdevīgākos apstākļus medībām, cilvēki cenšas saglabāt un palielināt šo dzīvnieku populāciju. Es patiešām vēlos ticēt, ka nākamās paaudzes spēs novērot sarkanā vilka dzīvi.

Interesanti fakti

Šeit ir daži interesanti fakti par šiem dzīvniekiem:

  • Lūsis un pelēki vilki nebaidās no sarkanajiem vilkiem, viņi bieži uzvar cīņā par pārtiku un teritoriju, pat ja pelēkie vilki ir mazākumā, un lūsis ir fiziski vājāks.
  • Kalnu vilki bieži vien ir teritorija ar leopardiem, bet šo divu sugu sadursmes ir reti - tikai ar ļoti nopietniem vietējās kārtības pārkāpumiem.
  • Kalnu vilkiem ir divi vai trīs pāri sprauslām vairāk nekā citi suņi - parasti ir seši vai septiņi pāri. Šajā gadījumā visi sprauslas ir vienlīdz piepildītas ar pienu, kas arī šajā ģimenē ir reti sastopams. Lielākā daļa citu sugu pārstāvju ir trīs pāri sprauslām, no kuriem viens pat visizdevīgākajos apstākļos tiek piepildīts ļoti reti, neatkarīgi no dzimušo kucēnu skaita.
  • Bieži vien lapsas kļūst par sarkano vilku upuriem. Ja vilki satiek sarkanvīru uz līdzenuma, viņi tūlīt ieskauj viņu un vairākus ganāmpulka locekļus. Bet, viņus noķerot, viņi vienkārši nogalina lapsu, atstājot to vietā, gandrīz nekad to ēd.
  • Atšķirībā no vairuma suņu, kalnu vilki nogalina spēli, uzbrūk no aizmugures un nesaprot kaklu.
  • Sarkanie vilki dzimst nebrīvē, bet nav apkaunoti.

Un sarkanie vilki rada skaņas, kas atgādina svilpes, ko ir viegli atdarināt. Indijas mednieki to izmanto, lai pievilinātu dzīvniekus.

Izskats

Sarkanie vilki ir diezgan lieli dzīvnieki, kuru ķermeņa garums svārstās no 55 līdz 110 cm, ar astes izmēriem 45-50 cm un ķermeņa masu 17-21 kg. Savvaļas zvērs apvieno lapsu, vilku un žakalu iezīmes. Galvenā atšķirība no parastā vilka ir krāsa, pūkains vilna un garāks asti, gandrīz sasniedzot zemes virsmu. Sugas pārstāvjiem ir raksturīga saīsināta un smaila purna klātbūtne.. Ausis, kas ir augstu uz galvas, lielas, uzceltas, ar noapaļotiem topiem.

Pārklājuma krāsas vispārējais tonis ir sarkans, diezgan daudzveidīgs daudziem cilvēkiem, kas dzīvo dažādās diapazona daļās. Astes galam ir melna krāsa. Līdz trīs mēnešu vecumam mazuļiem ir tumši brūna krāsa. Ziemas mētelis ir ļoti augsts, diezgan mīksts un biezs. Vasarā kažokāda ir ievērojami īsāka, rupjāka un tumšāka. Aste ir diezgan pūkains, tāpat kā parastā lapsa. Saskaņā ar kažokādas krāsas un blīvuma mainību, kā arī ķermeņa lielumu, šobrīd aprakstītas desmit apakšsugas, no kurām divas dzīvo Krievijas teritorijā.

Dzīvesveids, uzvedība

Sarkanais vilks ir tipisks kalnu iedzīvotājs, kas sasniedz četru tūkstošu metru augstumu virs jūras līmeņa. Daudzu gadu garumā plēsīgie dzīvnieki tiek turēti Alpos un subalpu jostās, kā arī kalnu taigā ar akmeņainām teritorijām un gorgiem. Dzīvnieks neatrodas ļoti atklātā un plakanā vietā, bet spēj veikt sezonas migrāciju lielos attālumos, meklējot pārtiku. Dažreiz ģints pārstāvji var parādīties neparastās ainavās, tostarp stepju zonās, meža stepē un tuksnešos.

Pēc tam, kad kalnos ir izveidots augsts sniega segums, sarkanie vilki sāk aktīvi sekot daudziem savvaļas artiodaktiliem, ieskaitot argāliju, kalnu kazas, stirnas un brieži. Šajā gadalaikā plēsēji dod priekšroku kalnu pakājē, sniega apvidos, tostarp nogāzēs ar labu sauli. Sarkanie vilki dzīvo un medī mazās ganāmpulkos, kas parasti sastāv no divpadsmit vairāku paaudžu indivīdiem. Dažreiz ganāmpulka dzīvnieku skaits pārsniedz divus vai trīs desmitus.

Tas ir interesanti! Skaņas, kas izstaro sarkanos vilkus, ir daudzveidīgākas, salīdzinot ar parasto vilku, neskaidri atgādina melodisku un diezgan ilgstošu dziedāšanu.

Visbiežāk attiecības šādā ganāmpulkā nav agresīvas. Hierarhisko attiecību stabilizācija notiek pēc septiņiem mēnešiem. Parādītāju patvērumu parasti apkalpo pietiekamas klinšu klintis, kā arī nišas un alas. Dzīvniekam dabā ir labi attīstīta auss, var peldēties un var lēkt, viegli pārvarot sešu metru attālumu. Sarkanie vilki dod priekšroku, lai izvairītos no cilvēka, tāpēc viņi nav tamedēti, bet tie ir diezgan spējīgi pietiekami labi vairoties verdzības apstākļos.

Cik daudz dzīvo sarkano vilku

Ir labi zināms, ka sarkanā vilka mūža ilgums nebrīvē bija 15-16 gadi, bet šāds plēsīgais zīdītājs dzīvo daudz mazāk savvaļā. Savos dabiskajos biotopos šiem plēsoņiem ir jāmaksā gandrīz nemainīga un ļoti sīva cīņa par pastāvēšanu, tāpēc dzīvnieki dabā parasti dzīvo apmēram piecus gadus.

Dzīvotne

Sarkanā vilka dzīvotnes un diapazona lielākā daļa atrodas Centrālās un Dienvidāzijas, Dienvidaustrumāzijas, tostarp Indonēzijas, Indijas, Ķīnas un Tibetas, kā arī Mongolijas, Java un Sumatras salu teritorijā. В пределах ареала обитания местами такой хищник истреблён полностью или вытеснен людьми, местами отсутствует на больших пространствах без вмешательства людей. В основном хищный зверь отсутствует в пустынных и степных частях ареала.

На севере граница ареала красного волка проходит очень узкой полосой на территории России. Šādus savvaļas biotopus pārstāv Tālo Austrumu, Centrālās un Austrumu Sibīrijas dienvidu pakalni, kur sarkanie vilki ir ļoti reti un reti. Visās parastajās dzīvotnēs sarkanie vilki dod priekšroku kalniem un kalnainam uvalijam.

Reti sastopamais zvērs var dzīvot dažādās stacijās, sākot no kalnu pļavām, ieskaitot augstkalnu ielejas ar daudzām stepju veģetācijām, līdz ciedru platlapju mežu zonām Tālajos Austrumos, tostarp skujkoku mežiem Austrumsibīrijā. Tomēr, neskatoties uz sarkano vilku komplekta biotopu raksturlielumiem, priekšnoteikums joprojām ir nenozīmīgs sniega segums. Pārāk dziļi sniega vienmēr izraisa dzīvnieka migrāciju uz citām, nevis pārāk sniega platībām.

Sarkanā vilka diēta

Sarkanais vilks ir klasificēts kā tipisks plēsējs. Dažādos gadalaikos gandrīz jebkurš meža dzīvnieks spēj kalpot kā zvērs. Tomēr pieaugušā vilka uztura pamatā visbiežāk ir dažādi ne pārāk lieli savvaļas nagaiņi. Ir labi zināms, ka vasaras periodā šāds plēsīgais dzīvnieks patērē pietiekamu daudzumu augu pārtikas, jo īpaši zaļo rabarberu. Vilku denka klātbūtnē kucēnu klātbūtnē pastāvīgi tika atrasts kalnu rabarbers, tāpēc tika ierosināts, ka pieaugušie sarkanie vilki baro savus jaunos, nolaupušos, bet vēl pilnībā ziedus ziedkopas.

Dažreiz savvaļas pieaugušais plēsīgais dzīvnieks var viegli ēst visu veidu ķiršu. Sarkanie vilki diezgan bieži vada laupījumu ūdenī, ievērojami apgrūtinot plēsēju kustību un padarot to pieejamāku. Pirms medībām plēsēji veic kompleksu obligātu rituālu, kas ietver berzes un šņaukšanu, kā arī heteroseksuālus un homoseksuālus.

Sarkanie vilki ierodas medībās galvenokārt dienas laikā, izmantojot dažādas medību metodes un tradicionālos uzbrukuma veidus, kas tieši atkarīgi no veidotās ganāmpulka lieluma, teritorijas reljefa iezīmēm un plēsīgo sugu īpašībām. Piemēram, vilki dod priekšroku medībām tikai attiecībā uz visa veida lagomorfiem un grauzējiem, un tikai ganāmpulks spēj medīt pārāk lielus dzīvniekus.

Tas ir interesanti! Atšķirībā no vairuma savvaļas zaķus, sarkanais vilks nogalina savu laupījumu, nesaprotot to ar kaklu, bet strauji uzbrūk no aizmugures, tāpēc divi vai trīs pieaugušie plēsēji spēj nogalināt 50 mārciņas briežu mazāk nekā pāris minūtēs.

Vilku grupa, kas sastāv no 15-20 pieaugušajiem, vienmēr darbojas ļoti harmoniski, tāpēc tā var veiksmīgi medīt pat tik lielu buļļu dzīvnieku.. Sarkanā vilka meklē un atrod savu laupījumu ar smaržu, pēc kura sākas tradicionālā tramdīšana. Šāds plēsīgais zvērs darbojas lēnāk nekā džungļi un lapsas, bet tas izceļas ar ārkārtēju izturību, pateicoties tam, ka tas turpina laupīt līdz brīdim, kad tas ir pilnīgi ārpus varas. Pēc tam, kad nokļuvis pārāk liels laupījums, sarkans vilkss viņu iekodina, tāpēc pēc kāda laika laupījums krīt un plēsēji ēd. Ir ļoti labi zināmi gadījumi, kad vilku iepakojums cietušo brauca pie klints malas, kur viņš piespieda viņu lauzt.

Retas sugas apraksts

Sarkanais vilks (Cuon alpinus) vai arī to sauc par kalnu suni, kalnu vilks, Himalaju vilks, pieder suņu dzimtas plēsējiem. Šī suga tiek atzīta par ļoti retu, jo šie spilgti dzīvnieki ir pēdējie šīs ģimenes locekļi, kas ir saglabājušies līdz mūsu dienām. Turklāt dzīvnieki pastāvīgi līdzsvaro pakāpeniskas izzušanas draudus.

Ir apmēram 10 dzīvnieku pasugas, kas atšķiras viena no otras pēc krāsas, izmēra un apmatojuma īpatnībām. Tajā pašā laikā to galvenā atšķirības iezīme ir samazināts suņu skaits, ko kompensē liels skaits sprauslu - no 6 līdz 7 pāriem.

Tas ir interesanti. Sarkanie vilki ievērojami atšķiras no saviem biedriem - bērnu pasaku varenajiem varoņiem - pelēko vilku. Sarkano plēsoņu astes ir garākas, ausis ir miniatūras. Un, protams, izceļas iespaidīgs ugunīgs sarkans ar dzeltenīgu spīdumu.

Sarkanais vilks ir dzīvnieks daudzos veidos pārsteidzošs, pat ar tās izskatu. Papildus tam, ka tajā ir pazīstamas vilka pazīmes, kaut kas no lapsa un pat no kaula. Vismaz, krāšņs sarkanais astes spēcīgi atgādina lapsu. Dzīvnieki ir diezgan lieli - tie var sasniegt 110 cm garumu, reizēm augstums pie skausta sasniedz 50 cm, vīrieši sver vidēji 15-20 kg, sievietes sver 10-13. Plēsoņa ķermenis beidzas ar smailu purnu.

No tālienes pamanījis, ka ir viegli noticēt, ka vilks ir sarkans, bet patiesībā viņa mētelis ir sarkanā krāsā. Lai gan krāsu ziņā tie var atšķirties - toņos var mainīties no bagātīgām brūnām līdz dzeltenīgām, atkarībā no tā, kur dzīvo plēsēji. Krāšņi mati sasniedz apmēram 15 cm garu garumu un aptver rumpi un galvas augšdaļu. Vilka krūts un vēders ir baltas, tāpat kā ķepas. Auss, sarkans pie pamatnes, tuvāk tās pabeigšanai, iegūst tumšu toni. Ziemā vilna kļūst daudzas reizes ilgāka nekā vasarā, mati ir gaišāki un skaistāki. Vasaras kažokādas kļūst reti un grūts.

Sarkanā vilka iezīmes un biotops

Visbiežāk apspriestās personas var atrast Centrālajā un Dienvidāzijā, kā arī Sumatras vai Java salās. Krievijā biotopu var atrast Tālajos Austrumos, kur viņi klīst no Mongolijas un Ķīnas plašumiem. Mājokļiem viņi izvēlas kalnu apgabalus, kuru augstums nepārsniedz 4 km virs jūras līmeņa. Lair dzīvnieki organizē plaisas un alas. Dienvidu vilki izvēlas mežus kā dzīvojamo vietu.

Tas ir interesanti. Agrāk vairumā Krievijas varēja atrast sarkanus vilkus. Paradoksāli, bet pašlaik nav zināms, cik daudz dzīvnieku dzīvo Krievijas dabas teritorijās. Statistika par to vienkārši nav pieejama. Tiklīdz viņi dzīvoja Habarovska teritorijā, tagad šeit netiek ierakstīta informācija par sanāksmēm ar dzīvniekiem. Ir zināms, ka pēdējais pieminējums tika atzīmēts jau 20. gadsimta 70. gados Primorska krai.

Raksturs un dzīves veids

Sarkanie suņi ir kolektīvi dzīvnieki, kas dod priekšroku iepakojumam. Šādas kopienas var sastāvēt no veselām paaudzēm, tostarp ģimenēm līdz 12 personām. Attiecības šūnās parasti ir ļoti draudzīgas. Sarkanie vilki ir ļoti aktīva būtne, un es varu būt praktiski visu diennakti dzīvesveids.

Meklējot laupījumus krūmos, vilki ļoti smaržo, un tajā pašā laikā viņiem ir iespēja lēkt gandrīz 3 metrus. Medības viņiem ir arī kolektīvs jautājums - viņi iziet 10-15 dzīvnieku grupās. Kārdinoši un nogurdinoši mednieki pacietīgi turpina cietušo. Sākotnēji plēsēji veido dzīvo ķēdi, radot loku. Uzbrūkot upurim no dažādām sāniem, vilki vada to uz atvērtām vietām, kur bezpalīdzīgajam dzīvniekam nav citas izvēles kā tikai nodot. Šāda kolektīvība palīdz plēsējiem dažu minūšu laikā tikt galā ar upuri, kas daudzkārt pārsniedz to lielumu. Atšķirībā no citiem plēsoņām šīs pasugas vilki neiekrīt laupījumu rīklē, bet uzbrūk no aizmugures. Vilki sāk ēst upuri, pirms nāve ir pabeigta, un viņu maltītes ātrums ir patiesi iespaidīgs.

Mēģinot atrast pārtiku, sarkanie vilki var veikt garus ceļojumus uz pilnīgi neparastiem apstākļiem, piemēram, stepēm, meža stepēm, tuksnešiem.

Sarkanā vilka barošana

Sarkanie suņi bieži ēd lielus dzīvniekus, piemēram, brieži, stirnas, mežacūkas, dažos gadījumos mājas aitas, un dažreiz viņi var ēst tīģerus un leopardus. Nenoliedziet vilkus un mazus dzīvniekus: marmotus, trušus, ķirzakas.

Informācijai. Sarkanas krāsas vilki ir ļoti patīkami bagātīgi kalnu rabarberi. Vecāki izturas pret šo augu jauniešiem.

Sarkanā vilka samazināšanās iemesli

Galvenais izzušanas cēlonis ir atzīta konkurence ar pelēkajiem vilkiem, apgalvojot, ka barība ir pamats. Arī sarkanie suņi ir pakļauti vajāšanai no personas, kas medī, indo un atņem viņiem pārtiku. Trakumsērga un mēris arī nepalielina iedzīvotāju skaitu. Šodien savvaļā šie dzīvnieki ir nedaudz vairāk nekā 2000.

Jau XIX gs. Tika pieminēts sarkano vilku trūkums. Mūsdienu sarkanie vilki tiek aizsargāti, iekļaujot tos starptautiskajās un krievu sarkanajās grāmatās.

Lieliski ugunīgi vilki - reālā dabas apdare. Diemžēl cilvēku un pelēko vilku agresivitātes dēļ to pašreizējais skaits ir neliels. Krievijā pagājušā gadsimta vidū tiek pieminētas pēdējās cilvēku tikšanās ar dzīvniekiem.

Dabas ienaidnieki

Sarkanā vilka galvenais konkurents daudzu gadu garumā ir viņa parastais pelēkais brālis, ko izraisa daudzi dabas faktori, tostarp izcilas medību prasmes un labāka fitnesa prasme. Pelēko vilku populācija turpina augt ļoti aktīvi un stipri pārvietojas, jo pastāv risks, ka sarkanie vilki pilnībā izzudīs. Reti, apdraudētais plēsējs cīnās par izdzīvošanu ar trotu un sniega leopardu.

Tas ir interesanti! Sarkanie vilki vēl joprojām ir apsūdzības priekšmets, tāpēc šobrīd ir noteikts aizliegums, un par šādu apdraudētu plēsoņu uzņemšanu ir uzlikti iespaidīgi sodi.

Daudzas slimības ir ļoti negatīvas attiecībā uz sarkano vilku populāciju, starp kurām plēsis un trakumsērga ir īpaši bīstamas plēsējiem. Cilvēku uzvedību pastiprina savvaļas zvērs. Ļoti liela teritorija, ko regulāri izstrādā cilvēks, rada ievērojamu dažādu lielo ragu skaita samazināšanos, tostarp briežu un stirnu. Pēdējos gados spēcīgi satricināts uztura pamats ir spiests dzīvniekus nomirt no bada.

Iedzīvotāju skaits un sugu statuss

Sarkanais vilks ir iekļauts Krievijas Federācijas Sarkanajā grāmatā. IUCN Sarkanajā grāmatā plēsoņa statuss ir “izzūdošas sugas”. Pasākumi, kuru mērķis ir glābt sarkano vilku, šodien ir starptautiski, un mūsu valstī plēsīgais dzīvnieks ir pilnībā aizsargāts ar valsti.

Identificētās zonas, kurās saglabājas sarkanā vilka populācija. Šādās teritorijās aktīvi tiek organizēti, lai aizsargātu plēsējus un savvaļas dzīvniekus, kurus tie izmanto kā upuri. Pašreizējā skaidrojošā darba mērķis ir novērst apdraudēto sugu nejaušu šaušanu. Precīzi dati par pašreizējo sarkano vilku skaitu nav pieejami.

Skatiet videoklipu: 4к Каникулы В Латвии Юрмала Часть 2 (Jūnijs 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org