Dzīvnieki

Stepes kaķis (stepes kaķis)

Pin
Send
Share
Send
Send


Šajā rakstā es detalizēti aprakstīšu stepes kaķa izskatu un tā izmērus. Es nosaukšu dzīvesvietu, kas tai ir pastāvīga, arī Krievijas teritorijā. Es jums pastāstīšu par dzīvnieka diētu un dzīvesveidu. Viņa paradumi un raksturs. Es aprakstīšu šīs kaķu šķirnes pēcnācēju vairošanos un aprūpi. Es detalizēti runāšu par savvaļas dzīvnieku dzīvi nebrīvē un viņu attiecībām ar cilvēkiem.

Stepes kaķa izskata apraksts

Ķermeņa garums var sasniegt 0,73 m, trešais ieņem ilgu un spēcīgu asti. Vidēja lieluma cilvēks sver 6 kg. Ķermenis ir muskuļots un liesās ar spēcīgām vidēja garuma kājām.

Stepes kaķa galva ir maza ar iegarenu purnu. Ausis ir lielas, atgādina savvaļas lūšu dzirdes orgānus. Acis ir pelnījušas īpašu uzmanību. Tie ir lieli un slīpi, šķiet, ka dzīvnieks aizdomīgi sašaurināja acis. Acu krāsa mainās no dzeltenas līdz olīvai. Dažreiz ir zaļas un pelēkas nokrāsas.

Krāsu stepes kaķis atšķiras neuzkrītoši. Var būt smilšaina vai pelēka. Visi tā, lai dzīvnieks būtu viegli noslēpt tuksnesī. Augšējā rumpja, ķepas un astes ir radītas ar tumšiem plankumiem vai svītrām. Tad, kad kakls ir balts.

Stepes kaķa krāsa var būt smilšaina vai pelēka

Dzīvesveids un uzturs

Tas ir pieredzējis mednieks, kurš dod priekšroku apmetties upju un rezervuāru piekrastes zonā. Šeit ir iespēja noķert upurus, slēpjot krūmos.

Stepes kaķis reti tiek atklāts atklātās vietās, kur tas pats var kļūt par vieglu medījumu savvaļas suņiem un citiem lieliem plēsējiem. Viņa ir racionāla un netiks aizstāta.

Savvaļas kaķis ir nakts, dienas laikā slēpjas māla caurumos vai starp akmeņiem. Turklāt dzīvnieks nav izrakt pats savu urbumu, bet meklē pamestas "lielgabalu", lapsas un porcīnu mājas.

Kad tumšs, dzīvnieks iet uz medībām. Tās laupījums visbiežāk ir mazi grauzēji, kas ir bārkstis, gopers vai jerboa. Dzīvnieks uzkāpt uz kokiem, var sasniegt putnu ligzdas augstā augstumā. Karstās vasaras dienās kaķis nevēlas ēst kukaiņus un ķirzakas.

Steppe wildcat iet medībās, kad tas sāk tumsā

Var peldēt pa nelielu upi vai ezeru. Tāpēc diētas uzturs var parādīties ūdens iedzīvotājiem, piemēram, neliels muskrats.

Ziemā savvaļas dzīvniekiem ir grūti. Sakarā ar īsām ķepām kaķi ir grūti pārvietoties pa sniegu un nevar nokļūt, ja nokrišņu daudzums ir lielāks par 20 cm. Šajā laikā stepes kaķis mēģina neatstāt savu klosteri.

Raksturs un ieradumi

Tikšanās ar lieliem plēsējiem, kaķis bēg. Ja tas netiks sasniegts, tas nokrīt uz muguras un būs spēcīgs ķepas.

Stepes kaķis klusē. Pat vietās, kur ir daudz, jūs varat dzirdēt dzīvnieka balsi. Atšķirībā no saviem radiniekiem, plankumainais kaķis, pat bēgšanas laikā, neradīs vienu skaņu.

Pēcnācēju pavairošana un kopšana

Laulības periods sākas janvāra beigās un ilgst līdz februāra sākumam. Dzīvnieki atklāj savas attiecības, izmantojot sejas izteiksmes un dažādas pozas. Tēviņi cīnās savā starpā, meowing un svārstās.

Divus mēnešus pēc pārošanās parādās kaķēni. Tie var būt līdz 6 gabaliem. Tie ir nedzirdīgi un neredzīgi. Viņi sāk redzēt un dzirdēt tikai pēc pāris nedēļām. Mātītēm piemīt spēcīgs mātes instinkts. Barot un rūpēties par saviem pēcnācējiem.

Stepju kaķu pārošanās periods ilgst no janvāra beigām līdz februāra sākumam.

Pēc sešiem mēnešiem kaķēni kļūst neatkarīgi, un pēc gada - gatavi audzēt. Tā kā vīrieši ir gatavi reprodukcijai tikai divu gadu laikā.

Dzīve nebrīvē

Tā kā tās klātbūtne zooloģiskajā dārzā, lai saglabātu šķirnes numuru, ieguva labu rezultātu. Dzīvnieks sāka dzīvot vecumā.

Wildcat izvairās runāt ar cilvēkiem. Viņa ātri pazūd no cilvēka acīm. Jo viņš viņam neuzticas. Lai gan bija gadījumi, kad kaķus nomāca cilvēki un pat dzīvoja kopā ar viņiem kā mājdzīvniekiem.

Stepes kaķis ir savvaļas dzīvnieks, kas dod priekšroku tuksneša apgabaliem ar mazu veģetāciju. Indivīdi, kas pastāvīgi medības, nebaidās no ūdens un labi peldēt.

Viņi izvairās no cilvēkiem, un tikšanās ar lieliem plēsējiem dod priekšroku slēpt. Tie rada noslēpumainu dzīvesveidu, lai gan viņi dzīvo vecumā tikai zooloģiskajos dārzos mākslīgi veidotos stepes apstākļos.

Dzīvotne

Stepes kaķu biotops ir diezgan plašs, dzīvo Āfrikas sausās tuksneša zemēs, Centrālās un Rietumu Āzijas stepēs un Indijas ziemeļu reģionos. Ir arī šie dzīvnieki Kaukāzā un Kazahstānā.

Dažas stepes kaķu sugas dzīvo Vidusjūras salās, piemēram, Korsikā, Maljorkā un Sardīnijā.
Krievijā stepju kaķus var atrast tikai Astrahaņas reģionā, galvenokārt pusdaļīgos apgabalos, kas pārklāti ar retiem krūmiem.

Šie kaķi labprātāk apmetas pie upju un dīķu krastiem, kur viņi var, slēpjas krūmos, medīt medījumus. Stepes kaķis izvairās no atklātajām zālājiem brīvām platībām, kur tas var būt viegls medījums savvaļas suņiem vai citiem lieliem plēsējiem.

Izskats Apraksts

Stepes kaķis ir savvaļas meža kaķu pasugas, bet starp tām ir dažas ārējās atšķirības. Atšķirībā no meža radniecīgajiem, stepes kaķiem ir mazāki izmēri un īsāki mati. Kā redzams fotoattēlā, tie ir mazi dzīvnieki, kas ir ļoti līdzīgi parastajiem mājas kaķiem.

  • Stepes kaķiem ir augsts, spēcīgs ķermenis, kura garums ir no četrdesmit līdz septiņdesmit centimetriem.
  • Konstitūcija ir liesa un muskuļota.
  • Kaķu svars ir no trim līdz sešiem kilogramiem.
  • Vidēja garuma ķepas, spēcīgas un spēcīgas. Ķepu galiņi ir plati, apaļas formas.
  • Kaķu nagi var tikt pilnībā izvilkti ķepu spilventiņos, kas padara dzīvnieku staigāšanu gandrīz nedzirdamu un ļauj tiem ielauzties uz upuriem.
  • Aste ir plānas un garas, ar garumu no divdesmit līdz divdesmit pieciem centimetriem.
  • Šiem kaķiem ir maza galva ar šauru, nedaudz garenu purnu. Žokļi ir spēcīgi un spēcīgi, ar gariem asiem griezumiem.
  • Šo dzīvnieku ausis ir lielas, ar noapaļotiem galiem un ar pušķiem galos kā lūsis.
  • Īpaši izceltas stepes kaķu acīs. Lieli, slīpi, mandeļu formas, šo dzīvnieku acis gandrīz vienmēr ir sašaurināti un brīdināti. Acu krāsa var būt dzeltenīgi dzeltena vai olīvu zaļa, retāk ir cilvēki ar pelēkas nokrāsas acīm.
  • Stepes kaķi ir īsspalvaini dzīvnieki ar biezu, īsu kažokādu. Atšķirībā no meža kaķiem, kuru mētelis kļūst garāks ziemā, stepes kaķiem nav šī īpašuma. Pat ziemā šo kaķu kažokādas nekļūst blīvākas un pūkainas.
  • Šo kaķu krāsa ir neuzkrītoša, smilšaina vai pelēcīga, kas ļauj tiem palikt nepamanīti tuksnesī. Ķermeņa augšdaļa, ķepas un astes ir pārklātas ar tumšiem plankumiem vai svītrām. Uz kakla un vēdera mētelis ir pilnīgi balts.

Dzīves veids

Lai gan šos kaķus sauc par stepēm, viņi dod priekšroku nokārtot mālajos līdzenumos un smilšainajos kalnos, netālu no purviem un dīķiem. Šie mazie plēsoņi nav bail no ūdens, un, ja nepieciešams, var arī peldēties pa nelielu upi vai ezeru. Taču šie kaķi izvairās no kalnu virsotnēm, kas slēpjas, jo tās nav piemērotas medībām un ēdienam uz zemes, kas klātas ar dziļu sniegu.

Šie dzīvnieki ir nakts, dienas laikā noveco, lai paslēptu akmeņu un dziļu bedrju plaisās. Jāatzīmē, ka šie kaķi paši nekrīt caurumus, bet atrod pamestas lapsas, zaķu un pīrupu mājas, aprīko tās, nosedzot grunts ar sausu zāli, spalvām un dzīvnieku ādām.

Pēc krēslas kaķu dzimšanas kaķis iet medībās. Galvenais šo kaķu medījums ir dažādi grauzēji, piemēram, bumbieri, gofri vai jerboas. Šie plēsēji lieliski uzkāpt kokos un spēj uzkāpt augstās filiālēs, meklējot putnu ligzdas. Nepalaidiet garām stepes kaķus un iespēju svinēt putnu olas. Vasaras karstajā sezonā dzīvnieki var ēst kukaiņus un ķirzakas.


Kaķi lielākoties medī, nokļūst līdz paredzētajam laupījumam, pārvarot atlikušo attālumu līdz pelei vai gopheram ar vienu vai diviem lēcieniem. Bet šie dzīvnieki ir spējīgi pacietīgi vērot grauzējus savās bedrēs stundas, gaidot, ka viņu upuris parādīsies uz virsmas.

Tā kā stepes kaķi labi peld, abinieki un muskrāti dažkārt ir diētas. Retos gadījumos stepes kaķiem izdodas iegūt lielākus laupījumus, piemēram, zaķi vai krūšutēls.

Lai nebaidītos no laupīšanas, stepes kaķis turpina medību tikai pēc tam, kad ir rūpīgi nomazgājis kažokādu un atbrīvojies no visām smaržām.

Bet stepes kaķi necieš ziemas salnām slikti, un viņi nedrīkst atstāt savu caurumu vairākas dienas (smagos aukstumos). Šiem dzīvniekiem ir grūti pārvietoties pa sniega pārsegu relatīvi īsu ķepu dēļ. Šie kaķi nespēj pārvarēt sniegu, dziļums pārsniedz divdesmit centimetrus.

Tikšanās ar lieliem plēsējiem, savvaļas stepes kaķis dod priekšroku bēgt vai slēpties biezajos koku vainagos. Ja viņiem neizdevās izbēgt vai slēpt caurumu, aizstāvot sevi pret ienaidnieku, kaķis atrodas uz muguras un sita ķepas, paātrinot garos asus nagus. Stepes kaķis izvairās no cilvēkiem, un, kad cilvēks tuvojas, tas mēģinās nekavējoties aizbēgt.

Pēcnācēju pavairošana un kopšana

Stepes kaķi izvēlas dzīvot vieni. Katram vīrietim ir sava teritorija, ko viņš greizi apsargā pret citu kaķu iebrukumu. Tie palīdz aizsargāt teritoriju un sievietes, kas dzīvo pie vīriešiem, un, ja nepieciešams, apvieno savus centienus aizbraukt ārvalstniekus.

Šo dzīvnieku pārošanās periods ilgst no janvāra līdz martam. Interesanti, atšķirībā no mājas kaķiem, stepes kaķi ir diezgan klusi radījumi un nemēģina piesaistīt uzmanību, kliedzot un mīlējot. Tikai pārošanās sezonā šie kaķi var veikt dažādas skaņas, sākot no skaļām skaņām līdz snortingam un dusmām.

Sievieti, kas ir gatava matei, var pavadīt vairāki vīrieši, un kā tēvs nākamajam pēcnācējam viņa izvēlas lielāko un veselīgāko vīriešu. Pēc kopšanas un pārošanās vīrietis atstāj sievu un nepiedalās nākamā pēcnācēja audzināšanā.

Stepes kaķa grūtniecība ilgst no diviem līdz divarpus mēnešiem. Kā ligzda sieviete aprīko caurumu vai dobu koku. Jaunas sievietes dzemdē vienu vai divus bērnus, nobriedušākiem cilvēkiem var būt līdz sešiem kaķēniem. Bet biežāk stepes kaķi dzemdē ne vairāk kā trīs bērnus. Kaķēni ir dzimuši akli un bezpalīdzīgi, un pirmie seši mēneši ir pilnībā atkarīgi no mātes aprūpes.

Stepes kaķiem ir augsti attīstīts mātes instinkts, un viņi nekad nepadodas pēcnācējiem. Divas nedēļas pēc dzimšanas kaķēniem ir acis, un mēnesi vēlāk bērni jau ir klāti ar matiem un izskatās kā mazāks viņu vecāku eksemplārs.

Mātīte baro viņas mazuļus ar pienu vairāk nekā divus mēnešus, un tikai pēc šī perioda kaķēni sāk mācīt pieaugušo pārtiku. Pirmkārt, stepes kaķis atnes mazuļiem, kas nozvejotas medībās. Kad kaķēni ir nobrieduši, sieviete savai „ligzdai” dod dzīvu laupījumu, mācot jauniešus medīt patstāvīgi.

Divus - trīs mēnešus vecu kaķu kaķēni neatstāj vecāku caurumu, pēc šī perioda jaunieši sāk medīt kopā ar māti. Stepes kaķis rūpējas par saviem bērniem sešus līdz septiņus mēnešus, tad vecāki kaķēni sāk patstāvīgu dzīvi. Stepju kaķu pubertāte sākas vienu gadu pēc dzimšanas, bet parasti vīrieši ir gatavi vaislai tikai divu gadu vecumā.

Galvenās iezīmes

  • Ziemā, kad stepes kaķiem nav pietiekami daudz pārtikas, viņi bieži parādās tuvu apdzīvotām vietām un raķešu sadraudzībām. Šī iemesla dēļ stepju kaķi ir pazīstami lauksaimnieku vidū.
  • Savvaļas dzīvniekiem paredzētā stepes kaķu dzīves ilgums ir īss, parasti ne vairāk kā pieci līdz seši gadi. Zooloģiskajos dārzos šie dzīvnieki dzīvo daudz ilgāk un spēj dzīvot vecumā.
  • Stepes kaķis izturas pret cilvēkiem neticami un cenšas izvairīties no tikšanās ar cilvēku. Bet ir gadījumi, kad šos kaķus nomāca cilvēki un pat turēja kā mājdzīvniekus.
  • Biotopu biotopu zuduma dēļ stepju kaķu skaits krasi samazinās. Lai saglabātu šos dzīvniekus no izzušanas un saglabātu savu populāciju savvaļā, daži stepes kaķu pasugas tika uzskaitītas Sarkanajā grāmatā.

Sistemātika

Latīņu nosaukums: Felis lybica
Angļu nosaukums African Wild cat
Kaķu ģimenes predators, kaķa veids.

Stepes kaķis, tas ir arī stepes kaķis, plankumainais kaķis, dun kaķis ir savvaļas meža kaķis. Tas notiek galvenokārt daļēji tuksneša un tuksneša reģionos, lai gan tas dzīvo stepēs.

Skats un cilvēks

Apmēram 10 000 gadus atpakaļ, kad sākās lauksaimniecības attīstība un pirmās neolīta cilvēku apmetnes, stepes kaķi tika izaudzēti un kļuva par mājas kaķu priekštečiem.

Stepes kaķis bieži atrodams blakus cilvēka mājokļiem, īpaši ziemā, kad mājokļu tuvumā ir vieglāk atrast laupījumu - peles un žurkas. Kā kažokzvēri tas nav vērtīgs, lai gan dažās vietās tas bija industrializēts.

Indijā šī teritorija ir ievērojami samazinājusies, pateicoties šī dzīvnieka biotopu attīstībai.

Izplatīšana un biotopi

Stepes kaķis dzīvo daļēji tuksnesī, stepē un dažreiz kalnainos Āfrikas reģionos, kas nepalielinās virs 3000 metriem virs jūras līmeņa, priekšējā, vidējā un vidējā Āzijā, ziemeļu Indijā, kā arī Dienvidkaukāzā un Kazahstānā. Vairumā biotopu skaits ir neliels. Pašlaik Krievijas teritorijā stepes kaķis vai tā pēdas atrodamas tikai Astrakhanas reģiona daļēji tuksnešos vai palieņu krūmos, kur tas parasti atrodas tuvu ūdenim. Stepes kaķis, neskatoties uz tās nosaukumu, izvairās no atvērtām vietām. Saglabā biezokņos un bez augsnes vietām, kas cenšas darboties ātri. Dziļi sniega pārsegs nav piemērots stepes kaķim, tāpēc tas novērš vietas, kur ir daudz sniega.

Izskats

Stepes kaķis izskatās kā savvaļas kaķu mājas krāsa: mono-bāla ar maziem tumšiem plankumiem. Uz sāniem kakla un galvas plankumi dažreiz saplūst ar sloksnēm. Apmatojuma krāsa var būt no gaiši dzeltenas līdz smilšainai brūnai. Rīkles un vēders ir bālgans vai pelēkbalts. Mētelis ir diezgan biezs, ar labi attīstītu paviljonu. Aste ir "dekorēta" ar melniem gredzeniem. Ķermeņa garums 49–74 cm, svars līdz 6 kg. Auss ir garš un plāns, 24–36 cm, ausis ir nelielas, acis ir zaļgani dzeltenas, skolēni ir sagriezti, vertikāli.

Ķepu spilventiņi ir tukši, bez kažokādas. Stepes kaķa dziesmas ir ļoti līdzīgas mājas kaķa dziesmām. Staigājot pa sniegu, stepes kaķis novieto ķepas vertikāli un kāju nospiedumu, tāpat kā lapsa un mājas kaķi.

Uzturs un barošana

Stepes kaķis ir izteikts plēsējs. Tās uztura pamatā ir mazi dzīvnieki: grauzēji, putni un to olas, ķirzakas. Bieži vien „kukaiņi” (vaboles, ceratonijas) var nozvejot un ēst pat stepju bruņurupučus vai izrakt savas olas. Tā kā stepes kaķis ir mazs dzīvnieks, tam nav nepieciešams liels laupījums, tas ir pilnīgi apmierināts ar maziem dzīvniekiem.

Kaķi ir lieliski mednieki, jo daba viņiem ir nodrošinājusi nepieciešamos medību instrumentus: asus nagus, lielus lakstus un īpašus ragu tuberkles uz mēles. Ievelkamās spīles vienmēr paliek asas, kad tās ievelkies ķepu spilventiņos. Pateicoties šiem nagiem, kaķi lieliski uzkāpt kokos, kur putni var iegūt olas vai cāļus. Lieli asas nūjas - lielisks ierocis. Kaķu mēle ir pārklāta ar cietām ragainām izaugumiem, kas palīdz „tīrīt” laupījumu kaulus Īpaša acu ierīce ļauj labi redzēt krēslā.

Pirms doties medībās, kaķi rūpīgi nomazgājas, lai nepaliktu smarža, kas var dot zvēru slazdā.

Audzēšana un audzēšana

Stepju kaķu rutīna notiek Krievijā janvāra-februāra beigās. Šajā gadalaikā savvaļas stepes kaķi uzvedas tāpat kā vietējie kaķi. Vīrieši skaļi izzina attiecības, pakaļdzimušās sievietes. Pēc 2 mēnešiem sieviete ir dzimusi no 2 līdz 5, visbiežāk 3 kaķēniem. Kaķēni ir dzimuši akli, ar aizvērtām dzirdes ejām. Nosver jaundzimušo kaķēnus apmēram 40 gramus. Mazuļu apmatojuma krāsa izskatās kā pieaugušais, tikai skaidrāki ir plankumi. Pēc 9 - 12 dienām viņi atver acis un ausis. Piena barošana ilgst aptuveni divarpus mēnešus. Pakāpeniski māte māca kaķēnus gaļas ēdieniem. Pirmkārt, kaķis nogalina nogalināto upuri zīdaiņiem, pēc tam puslaiku un beidzot pilnīgi dzīvs. Tādējādi kaķis māca saviem bērniem medīt un nogalināt upuri. No 12 nedēļām bērni sāk doties medībās ar māti. Vīriešiem bērniem parasti nav atļauts.

Kaķēnu piena zobi 5–8 mēnešos tiek aizstāti ar pastāvīgiem, un viņi var sākt patstāvīgi dzīvot. Pēc gada viņi jau ir spējīgi audzēt, bet vīrieši sāk piedalīties audzēšanā tikai pēc diviem gadiem.

Продолжительность жизни: в неволе 7–10 лет, в природе намного меньше.

Животные в Московском зоопарке

У нас на экспозиции Фауна России дружно живут две самки. Переехали в Москву они из Краснодарского зоопарка. Viņi jau ir diezgan nobrieduši, bet joprojām rāda kaķu veiklību, ko apmeklētāji var novērtēt par demonstrējošiem ēdieniem. Šo aktīvo dzīvnieku naktī dzīvnieki tiek atbrīvoti pastaigā, bet ne zooloģiskajā dārzā, bet iekšējos numuros, kas atrodas blakus to putniem.

Viņiem patīk peles, paipalas, liellopu gaļa un vistas. Ļoti gudri un gudri dzīvnieki - vārdi, kaķi ...

Un nedaudz par noslēpumiem.

Stāsts par kādu no mūsu lasītājiem Irina Volodina:

Manas acis bija īpaši nomāktas, to ieskauj lielas grumbas un tumši apļi un pietūkums. Kā pilnībā noņemt grumbas un somas zem acīm? Kā tikt galā ar pietūkumu un apsārtumu? Bet nekas nav tik vecs vai jauneklis kā viņa acis.

Bet kā tos atjaunot? Plastiskā ķirurģija? Es atklāju - ne mazāk kā 5000 dolāru. Aparatūras procedūras - fotorūpniecība, gāzes-šķidruma pīlings, radio pacelšana, lāzera sejas maiņa? Nedaudz pieejamāka - kurss ir 1,5-2 tūkstoši dolāru. Un kad atrast visu šo laiku? Jā, un joprojām ir dārga. Īpaši tagad. Tāpēc es pats izvēlējos citu ceļu.

Sibīrijas kaķa īpašības

Sibīrijas kaķis ir liels dzīvnieks, kura ķermenis ir spēcīgs un labi attīstīts. Pieaugušais sieviešu dzimuma dzīvnieks var sver līdz 6 kg, vīrieši ir lielāki - to svars var būt līdz 12 kg. Tā kā kaķa ķermenis ir milzīgs, tad kājas ir lielas. Sibīrijas kaķiem tie ir plaši, stipri un muskuļi. To īpatnība ir kažokādas starp pirkstiem, ko viņi saņēma no saviem senčiem - meža un stepju kaķiem.

Sibīrijas kaķēniem un kaķiem ir vairākas līdzības ar persiešu valodu. Piemēram, tas ir vilnas apkakle kaklā, kas atrodas abās šķirnēs. Pakaļējās kājas ir aprīkotas ar tā sauktajām "biksēm".

Tomēr tas viss nenozīmē, ka Sibīrijas kaķis ir persiešu radinieks. Gluži pretēji, ja Sibīrijas kaķim ir dažas persiešu iezīmes, tas tiek uzskatīts par trūkumu. Daudzi selekcionāri izmanto persiešu kaķus, lai iegūtu jaunas krāsas no persiešu kaķiem un tādējādi parādītu sliktu ticību.

Sibīrijas vilna ir viena pozitīva iezīme. Tas izpaužas kā fakts, ka alerģiskas reakcijas risks nav iespējams pat paaugstinātas jutības alerģijās. Pašā vāka ir cieta, bieza vilna un apakškārta, kas ļauj kaķim justies komfortabli visās temperatūrās.

Matu kopšana praktiski nav nepieciešama, jo tā nevar zaudēt aizsargājošās īpašības. Audzētājiem izdevās iegūt daudz dažādu krāsu šīs šķirnes kaķiem, tomēr dažas no tām nevar atrast dabiskos apstākļos.

Dabiski Sibīrijas kaķim tiek uzskatīta krāsa, kas viņai dod iespēju noslēpt medību procesā. Tomēr šī krāsa nav populāra dzīvnieku dzimtenē. Un tas ir dīvaini, jo tieši viņš ir kaķa pazīme.

Šo dzīvnieku galva ir liela un apaļa. Tas labi atbilst ķermeņa parametriem. Nu, zemie vaigu kauli, skaistas pieres un briest vaigiem šis kaķa izskats ir spilgts un izteiksmīgs. Vēl viena šķirnes iezīme, kas to atšķir no persiešu, ir pušķi uz ausīm, ko Sibīrijas saņēma no senčiem. Sibīrijas kaķis neapšaubāmi ir viens no svarīgākajiem Krievijas aktīviem, piemēram, dabas bagātība vai zelta literatūras fonds.

Kaķu raksturs

Kaķu senči ir savvaļas stepes un meža kaķi, kas ir lieliski mednieki. Tāpēc nav dīvaini, ka dzīvnieki ir saglabājuši medību instinktu un mēģinājuši to izmantot katru iespēju. Ja Sibīrijas kaķis dzīvo privātmājā, tad īpašnieki var būt pārliecināti, ka žurkas un peles nebūs. Kaķi var ražot arī upurus un lielākus. Piemēram, ir gadījumi, kad viņi savās mājās ieveda seskus un trušus.

Sibīrijas kaķis atšķiras ar savu unikālo raksturu. Maz ticams, ka viņi stingri pievienosies īpašniekam, un es centīšos ap viņu ap dienu. Kaķis var ēst vienu reizi no rīta un vairs nezaudē īpašnieka acu līdz nakts, ja ne līdz nākamajai dienai.

Sibīrijas kaķu raksturs pilnībā saskan ar to izskatu.

Sibīrijas kaķi atpazīst tikai vienu īpašnieku, un viņi saskaņojas ar citiem cilvēkiem. Bet arī vienīgajam īpašniekam, visticamāk, viņi bieži nāks, iepriecinot viņu.

Dzīvnieka smagais izskats pilnībā atbilst tās rakstura īpašībām, tādējādi veidojot tā individualitāti. Sibīrijas kaķim vienmēr būs raksturs, un tas nepielāgosies nevienam. Tomēr ar viņu ir iespējams atrast kopīgu valodu. Vienkārši rūpējieties par dzīvnieku un ievērojiet to, un tad jūsu kaķis, kaķis vai kaķēni jums atmaksās.

Rūpes par Sibīrijas kaķi

Neskatoties uz to, ka mēs varam klasificēt šīs šķirnes kaķus kā pusgarus, viņiem nav tik grūti rūpēties, kā tas varētu šķist, jo viņu vilna gandrīz nav sajaukta. Tomēr ik pēc pāris dienām ir nepieciešams ķemmēt dzīvnieku matus ar ķemmi un masāžas suku. Šī procedūra palīdz novērst mirušos matus. Tomēr tas jādara ar vislielāko rūpību, jo ne visas šīs šķirnes kaķi nesāpīgi ķemmē.

Lai pareizi rūpētos par kaķu kažokādu, jums būs nepieciešami šādi piederumi:

  • plakana, plaša suka,
  • divpusēja suka, izgatavota no metāla vai sariem,
  • metāla ķemmīšgliemene ar retiem zobiem
  • ķemme ar rotējošiem zobiem no metāla.

Lai pareizi veiktu ķemmēšanu, jums ir jāspēj turēt savu kaķi. Lai to paveiktu, labāk ir likt savu roku uz klāt, un viegli, bet stingri, saglabāt savu mīļoto vietu. Ja nepieciešams, jūs varat turēt dzīvnieku ar kakla krokām, lai tas nesāpēs.

Skatiet videoklipu: How to shuffle Cutting Shape Tutorial #2. Easy Steps for Beginners by kayeli2. ELEMENTS (Jūnijs 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org