Putni

Kādi plēsīgie putni dzīvo Krievijā

Pin
Send
Share
Send
Send


Pētnieku putni (Falconiformes, Falconiformes), putnu atdalīšana, apvieno piecas ģimenes (prezervatīvi, saknes, Hawks, sekretāri, kopijas), 290 sugas. Garums un ķermeņa svars no 15 cm līdz 35 g (bērnu sēklām) līdz 110 cm un 15 kg (prezervatīvi).

Izplatīts visā pasaulē, izņemot Antarktīdu. Aizņem visas dabas teritorijas un ainavas. Kakla ir spēcīga, izliekta āķis. Tās pamatne ir pārklāta ar neapbruņotu, spilgtas krāsas vadu, kurā atvērtas nāsu ārējās atveres.

Kājas spēcīgas ar gariem un asiem nagiem. Pirksti ir salīdzinoši garš, un spilventiņi uz plantāras puses, lai turētu laupījumu. Konstitūcija ir blīva, plūmes ir stingras, cieši pie ķermeņa.

Krāsa ir gaiša, pārsvarā ir pelēkie un brūnie toņi. Dažās ar kārstiem barotām sugām galvas un kakla daļa nav apaugusi. Krāsošana vīriešiem un sievietēm ir tāda pati, bet sievietes ir ievērojami lielākas nekā vīriešiem. Amerikāņu krūmiem ir vīrieši lielāki nekā sievietes.

Komandu ģimenes

Diēta sastāv galvenokārt no putniem un maziem zīdītājiem. Lielie ērgļi nozvejas pērtiķus, slotus, mazus antilopus un pat suņus.

Ir sugas, kas galvenokārt barojas ar zivīm vai rāpuļiem (visbiežāk čūskas). Papildu (retāk galvenie) pārtikas produkti ir posmkāji.

Rieksti un vultures barojas ar liemeņiem. Knābis tiek izmantots laupījumu griešanai, tāpēc visspēcīgākie ķekari tiek apgādāti ar zivju ēšanas ērgļiem, kas nodarbojas ar lieliem, slideniem un pārklātiem ar spēcīgiem svariem, vai plēsējiem.

Viņi medības no slazda, bieži skatās uz upuri lidojumā, daži ir stalking gaisā. Svina dienas dzīvi, dažas sugas - krēslas. Ziemeļu un mērenā platuma grādos dažas sugas migrē.

Poliunija ir pazīstama dažās Luneas, poliarijās, kas atrodas Buzzards. Ligzdošanas periodā tie tiek turēti pa pāriem atsevišķās vietās. Daži apmetas kolonijas (vultūras, mazie važiņi). Abi vecāki veido ligzdas platformas zarus uz kokiem vai klintīm.

Falcons tiek izmantots citu plēsīgo putnu vai korvīdu ēkās. Mātītes 25–60 dienas izķer 1–6 olas sajūgu, šobrīd saņemot ēdienu no vīriešiem.

Plēsīgs putns ar burtu

Cāļus baro abi vecāki. Daudzās sugās cāļi vienā ligzdā attīstās nevienmērīgi, un vecāki (un dažreiz vecāki) bieži nogalina jaunākos. Lielos plēsoņos cāļi ilgu laiku ir atkarīgi no viņu vecākiem. Dienvidamerikas vienīgais cāli ērkšķu ērglis (Harpijas harpija) sēž ligzdā gandrīz pusgadu. Un vēl seši mēneši, kas jau zina, kā lidot, pavada netālu no ligzdas un saņem barību no vecākiem.

46 sugas šķirnes Krievijā. Zelta ērglis (Aquila chrysaetus) - lielākais ērglis meža zonā un kalnos. Kā ēdiens viņam ir briežu un briežu teļi, zaķi, lapsas, marmoti, gopheri, pātagas, sniega ķekari, cirksnis, zosis, pīles, čūskas.

Goshawk (Accipiter gentilis) apdzīvo blīvus mežu apgabalus ar veciem kokiem. Tā barojas ar zīdītājiem un putniem. Krechety (Falco gyrfalco), sackers (Falco cherrug), bārkstis (Falco peregrinus) nozvejas putnus gaisā, lidojot ar ātrumu līdz 200 km / h. Plēsīgie streiki ar visu ķermeni un kājām.

Centrālajā Krievijā tiekas kopējs buzzard (Buteo buteo) ir sastopams ziemeļu tundrā zemnyak (B.

lagopus), stepēs - kurgannik (Buteo rufinus). Kopš seniem laikiem medības ar plēsīgajiem putniem ir izplatītas daudzās valstīs. Pašlaik kā masveida hobijs tā ir saglabājusies arābu valstu valstīs.

Kazahstānā un Kirgizstānā var redzēt medību ar zelta ērgli.

Plēsīgie putni

Lielākā daļa ikdienas plēsīgo putnu ir klasificēti kā Falconiformes (Falconiformes):

Nakts putnu putnus pārstāv pūces (Strigiformes) kārtas pārstāvji, kas ietver divas ģimenes:

Šajā pasūtījumā ietilpst aptuveni 270 sugas. Tie ir vidēja un liela izmēra putni. Vienai no lielākajām sugām, American Condor, ir spārns apmēram 115 cm garš, tā spārnu spārns ir līdz 275 cm.

Mazākajiem plēsīgajiem putniem - tā sauktajam pundurzivim - ir spārnu garums 9-10 cm.

Ganību putniem raksturīgs spēcīgs āķa līdzeklis, kura gals ir izliekts, kura pamatne ir pārklāta ar tukšu, spilgtas krāsas ādu - cimdu, kurā atvērtas nāsu ārējās atveres. Vidēji garas plēsīgo putnu kājas ar izliektiem un parasti asiem nagiem (tikai sekretāriem ir garas kājas). Spīles un knābja tiek izmantotas, lai nogalinātu, un pēdējo un par plēsoņu nojaukšanu. Pirksti ir salīdzinoši garš, bet paliktņiem ir paliktņi, lai turētu upuri.

Konstitūcija ir blīva, plūme ir stingra un cieši pieguļ ķermenim. Krāsa parasti ir blāvi, galvenokārt pelēka, brūna, sarkana vai melna, bieži vien ar baltas piedevas. Dažās krūmu barojošās sugās galvas un kakla daļa ir tukša, bez spalvām.

Ir 10 primārās primārās spalvas, sekundāro primāro spalvu skaits ir atšķirīgs, visbiežāk 12, bet dažās lielās lielās sugās (piemēram, vultures) 19-20. Aste parasti ir īss (izņēmums ir sekretārs), noapaļots vai cirsts uz augšu, no 12 astes spalvām (dažās lielās 14 sugās).

Nakts plēsēji: putnu vārdi un īss apraksts

Krievijas plēsīgie putni, kas naktī un krēslā rada aktīvu dzīvesveidu - tas ir ērglis. Viņi lieliski pielāgojas jebkuriem dzīves apstākļiem, tos var atrast Altaja aukstajos kalnos un karstajās vietās, kas robežojas ar Turkmenistānu.

Tāpat kā daudzi plēsīgie putni, pūce tika uzskatīta par kaitīgu putnu. Bet viņš medīt galvenokārt uz grauzējiem, tas ir, viņš pats iznīcina kaitēkļus.


Pūces, atšķirībā no pūces, ir tīri nakts putni. Tie tiek uzskatīti par senākajiem no plēsīgajiem spārnotajiem radījumiem: tiek uzskatīts, ka pirmie pūces parādījās pirms aptuveni 250 miljoniem gadu.

Šie nakts putni lido absolūti klusi, tiem piemīt lieliska dzirde, un tie var iznīcināt cietušo, viņu pārtiku pilnīgā tumsā.

Krievijā plaši izplatīto plēsīgo putnu nosaukumi

Zimnyak, citādi, Furfooted Buzzard. Visbiežāk sastopamais plēsīgo putnu krievu tundra.
Osprey ir plēsējs, kas dod priekšroku zivīm. Tas tiek izplatīts ne tikai Krievijā, bet arī visā pasaulē, izņemot Antarktikas zonu.
Steppe Eagle - dzīvo plašas teritorijas no Melnās jūras krasta līdz Transbaikālijai.
Lauka zirgs - dzīvo visur atklātās vietās netālu no taiga, tundrā un meža tundrā.
Skatieties video par plēsīgo putnu spēku.

Buzzard (buzzard)

Buzzard (sarich) ir dienas mednieks, Hawk ģimenes upuris. Krievijā dzīvo Urālos un Sibīrijā, dod priekšroku nokļūt mežos un meža tundrā. Putns ir vidēja izmēra, ķermeņa garums ir aptuveni 55 cm, spārnu spārns ir līdz 130 cm, to medī mazie grauzēji un mazie putni, un sliktas medības laikā barojas ar kārbām. Tā lido uz siltām zemēm augusta vidū vai beigās vai septembra vidū atgriežas ligzdošanas vietā aprīlī vai maijā. Buzzard dzīvo un medī vien, bet savāc ganāmpulkos pirms izbraukšanas. Buzzard būvē lapu koku un skuju koku ligzdas, sausus zarus un birstes, kā arī pīles zāli. 3-4-5 olu uzklāšanas laikā klāšana notiek aprīlī vai maijā, cāļi parādās 33-36 dienās, abi vecāki tos baro līdz 44-50 dienu vecumam, kad viņi izlido no ligzdas un sāk paši sevi barot. Kopumā buzzards nav slikti vecāki, un nebrīvē var rūpēties par citiem cāļiem.

Buzzard (buzzard)

Kobčika - Falcon ģimenes mednieks. Putns nav liels, ķermeņa garums līdz 33 cm, spārnu garums līdz 35 cm, spārnu sprauga līdz 77 cm, svars aptuveni 200 grami. Lai gan zaglis ir plēsīgs putns, tas reti nozvejot mazus grauzējus, ķirzakas un vardes, tās galvenais laupījums ir lielie kukaiņi - vaboles, pļavas, spāres. Dažreiz zvirbuļi un pat baloži saskaras ar viņa nagiem. Olas tiek ievietotas citu cilvēku ligzdās, pārdzīvojušās medības no viņu vietām, tās var izvēlēties sev dobu dobumu koka stumbra vai caurumā. Sajūgā ir 3-4 olas, vīriešu inkubācijā gandrīz nekas nav. Kobčiks dzīvo veselās kolonijās, kurās var būt līdz pat simts pāri. Maijā migrē putni, kas augustā lido uz Āfriku vai Dienvidāziju. Cāļu cāļi veido lielu skaitu kukaiņu, galvenokārt spārnu, kas ir galvenais ēdiens. Krievijā sarkanā kājiņa dzīvo meža stepēs, Baikalas krastos, Jakutijā, Primorska krai.

Kobčika

Kite dienu mednieks no Hakas ģimenes. Krievijā var redzēt sarkanas un melnas pūķus, kopumā ir 8 sugas. Tas ir vidēja lieluma putns, kas sver nedaudz vairāk par 1 kg, bet ar gariem spārniem to span ir līdz pusotram metram. Krievijā klija dzīvo gandrīz visur, no Smolenskas reģiona līdz Tālajiem Austrumiem un no Arhangeļskas līdz Kaukāza kalniem.

Sarkanais klija izceļas ar dakša, bet tam nav īpašas drosmes un ātruma, tāpat kā citi radinieki. Kite medī samērā savdabīgā veidā - tā strauji paaugstinās, un no turienes tā skatās, ka upuris pēkšņi steidzās, sajauc un nogādās to izturīgajos nagos. Viņu medījums - mājputnu cāļi, kā arī vardes, ķirzakas, lieli kukaiņi, čūskas, peles, zaķi. Ligzdas ir veidotas uz augstiem kokiem un ir izklātas ar atrastiem vai nozagtiem lupatiem, papīru un citu miskasti. Uzklājot 2-3-4 olas, sieviete tos inkubē. Melnais pūķis ir nedaudz mazāk sarkans, un tā krāsa ir tumšāka. Rudens sākumā klija lido prom uz karstajām Āfrikas vai Āzijas valstīm un pavasarī atgriežas Krievijā.

Kite

Gyrfalcon ir Falcon ģimenes dienas plēsējs. Gyrfalcon ir lielākais piekūns - tā svars ir aptuveni 2 kg, tā spārnu spārns ir līdz 140 cm, ķermeņa garums ir līdz 60 cm. Sibīrija. Dažas gyrfalcon migrācijas sugas, dažas - mazkustīgas, no meža tundras rudenī lido nedaudz tālāk uz dienvidiem uz mežiem. Gyrfalcon medī mazus un lielus zīdītājus un putnus, tā var noķert zaķi, pīles, pīles. Pāris girfalconi nestrādā ligzdu, bet olu izmantošanai izmanto medus vai mazākus plēsīgos putnus, ja to ligzdas atrodas akmeņos, nišās, karnīzes un klātas ar lapotni. Uzklājot 3-4 olas, cāļi parādās 30-35 dienu laikā, no ligzdas pacelšanās sešu nedēļu laikā. Krechets ir labs, vērtīgs mednieks, bet viņš pats bieži kļūst par ieroču gājēju, vasarā ziemeļos var tikt noķerts slazdā, kas atrodas uz ziemeļu lapsa

Krechets

Filin vai Pugach

Ērgļa pūce jeb pugach ir nakts mednieks, pūces putns. Ērgļa pūka ķermeņa garums sasniedz 75 cm, spārnu spārns ir 190 cm, svars ir aptuveni 3 kg sievietēm un līdz 2,5 kg vīriešiem. Krievijā ir vairākas ērgļu pūku sugas - parastā ērgļa pūce, zivju ērgļa pūce, bārdains pūce, garais pūce. Krievijā ērgļa pūce dzīvo tur, kur tam ir pārtikas apgāde, proti - liels putns, zaķi, gopers, peles un citi pieejami dzīvnieki. Tāpēc pūces biotops mūsu valstī stiepjas no Sahalinas un Kurilas salām līdz rietumu robežām. Pūce var dzīvot un ēst dažādās ainavās no taigas līdz stepei un tuksnešiem, bet reprodukcijai tai ir nepieciešami meži, akmeņainas nogāzes, gravas un pakalni. Putns ir mazkustīgs, nebaidās no cilvēka un var apmesties pilsētā pamestās ēkās.

Skatiet videoklipu: PROVINCE. Ērgļa acs (Augusts 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org