Dzīvnieki

Patagonijas Mara: Bunny vai Gilt?

Pin
Send
Share
Send
Send


Vai tas ir labi gan kā zaķis, gan jūrascūciņa? Tas ir vērts jautāt par to dzīvnieku marā, kas dzīvo Patagonijā.

Māras izskats atšķiras no saviem biedriem kārtībā - šie zīdītāji nav pilnīgi līdzīgi kādam no radiniekiem. Un tomēr zinātnieki Maru piedēvē grauzējiem, cūku ģimenei. Ir daudz šķirņu mar, visbiežāk ir Chakoan mara un Patagonijas mara. Kā izskatās šis dīvainais radījums? Apsveriet to tuvāk ...

Mara (Dolichotis patagonica)

Dzīvnieka nosaukuma mara izskats

Pieaugušo vidējais ķermeņa izmērs ir apmēram 70 - 75 centimetri. Mara sver no 9 līdz 16 kilogramiem. Dzīvnieka mētelis ir biezs, bet īss. Kažokādas krāsa ir brūna ar sarkanīgu nokrāsu, matu vāka sānos ir bagātīgi sarkanīgs nokrāsojums, un vēdera daļa ir nedaudz bālgans.

Tas izskatās kā mara - mazs dzīvnieks ar garām ausīm, kā trusis. Purns atgādina jūrascūciņu, tāpēc šis dzīvnieks tika skaitīts starp cūku ģimeni.

Maras ir daļēji eksperimentāli dzīvnieki. Kāpēc Faktiski, viņiem nav kānu kāpas, bet viens no pirkstiem uz ekstremitātēm ir naga spīle.

Maras purns ir ļoti līdzīgs jūrascūciņām.

Maras dzīvesveids

Šos grauzēju kārtas zīdītājus var apmierināt gan mazās grupās (no divām līdz četrām personām), gan diezgan lielos ganāmpulkos, kuru skaits ir 40 miljoni.

To biotopu teritorija ietver sausas platības, kurās nav daudz dažādu augu barības, bet tas nav bailes Mar, tās viegli pacieš šādas neērtības un ir ļoti nepretenciozas pārtikā.

Dienas laikā šos zaķveidīgos radījumus var atrast saulē. Maras kustas uz zemes. Vislielākā aktivitāte nokrīt diennakts stundās. Naktī ķēves izvēlas pavadīt laiku savās burbulēs.

Mara ir dzīvnieks ar „smalku garīgo organizāciju”, viņa var nomirt no negaidītas bailes! Kopumā tas ir ļoti kautrīgs un piesardzīgs dzīvnieks. Jāatzīmē, ka šis grauzēju grupas zīdītājs ir ļoti labs un var ātri braukt. Kas dažreiz glābj dzīvību briesmu gadījumā.

Marija sauļojās saulainajā pļavā

Kas veido dzīvnieku maras diētu

Šie grauzēji ir zālēdāji. Galvenais ēdiens viņiem ir zāle. Dzeršana viņiem nav tik svarīga, jo ķermenis ilgu laiku spēj saglabāt mitruma rezerves un izmantot to ekonomiski. Interesanti, ka šo dzīvnieku zobu ieloces turpina augt visā dzīvē, tāpēc dzīvnieki tiek pastāvīgi spiesti tos asināt par koku kātiem.

Kā audzēt maras

Maras ir īsti ģimenes dzīvnieki. Pāris, kas veidojas vienreiz, nepiedalās visu dzīvi. Reizēm vīrietis izvēlas savu draudzeni, kas vēl nav gatavs audzēšanai, un gaida, kamēr viņa ir gatava uzsākt ģimeni un mazuļu dzimšanu, pēc tam viņa izveido spēcīgu pāri ar viņu.

Grūtniecei ir bērni aptuveni 70 dienas. Parasti ģimenē dzimuši divi līdz pieci bērni, kas ir diezgan attīstīti, kad dzimuši un spējīgi patstāvīgi kustēties.

Pirmie trīs mēneši bērni ēd tikai mātes pienu. Jaunieši vēl ilgu laiku kopā ar saviem vecākiem, šajā formā, visbiežāk, ķēves un dzīvo: tēvs, māte un viņu bērni.

Bērnu maras jau ilgu laiku ēd mātes pienu.

Skatiet videoklipu: Dolichotis patagonum - Patagonijas mara (Februāris 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org