Putni

Kur dzīvo un ko ēd četrdesmit?

Pin
Send
Share
Send
Send


Magpi ir putni, kuriem populāra baumas piedēvē aizraušanos ar sīku zādzību un dīkstāvi. Līdzīga reputācija šajos putnos neradās no zilajiem burvjiem, kas patiešām ir mantkārīgi par dažādām spožām lietām, ko viņi izvelk savās ligzdās. Turklāt viņi ir ļoti sabiedriski, un viņi ļoti mīl paziņot apkārtni skaļi, sēžot uz filiāles. Šī iemesla dēļ reizēm un kopīgām līdzībām dažkārt tiek sajauktas ar ķepām.

Interesanti fakti par burvjiem.

  1. Burbuļu ķermeņa garums ir aptuveni 50 centimetri, un tā spārnu spārns ir 90 centimetri. Smaile ir ilgāka par viņas ķermeni.
  2. Magpies - viens no inteliģentākajiem putniem, kas pastāv dabā. Viņiem ir sarežģīti sociālie rituāli, kas īpaši kalpo kā skumjas izpausme. Bumbas ir arī vienīgie putni (un ne zīdītāji vispār), kas atpazīst sevi spogulī - piemēram, papagaiļi uzskata, ka viņu pārdomas ir vēl viena persona (skatīt interesantus faktus par putniem).
  3. Burkām nepatīk blīvi meži, un labprātāk tuvojas cilvēkiem.
  4. Zirņi ir visēdāji - tie var ēst gan augu, gan dzīvnieku barību (kukaiņus, mazus zīdītājus vai ķirzakas). Dažreiz šie putni nozagt kaulus no suņiem un citu putnu ligzdām - olām un cāļiem.
  5. Ķīnieši uzskata, ka zaglis ir laimes putns, kas cilvēkiem sniedz labu veiksmi. Krievu folklorā četrdesmit biežāk ir saistīti ar tenku meiteņu tēlu un vienkārši runīgām sievietēm.
  6. Ceturtā ligzda ir ar bumbu ar nelielu caurumu, kas kalpo kā ieeja.
  7. Lai aizsargātu savus pēcnācējus, burvji dod priekšroku nakts pavadīšanai lielās saimēs.
  8. Vārti ļoti mīl spīdīgus priekšmetus. Putni rotā savas ligzdas ar šiem leciņiem, lai dotu viņiem prieku un piesaistītu potenciālo partneri.
  9. Pārtikas pārpalikums, ko šie putni apglabā zemē, un tad bez problēmām viņi atrod šos kešatmiņus. Reti apzinātas uzkrāšanas gadījums, piemēram, olbaltumvielas, parasti nevar atrast dažas no daudzajām rezervju kešatmiņām (skatīt interesantus faktus par proteīniem).
  10. Bumbiņas savāc ērces no lielo dzīvnieku ādas, sēžot uz muguras. Putni var arī vilkt parazītus, kas jau ir iestrēdzis.
  11. Cāļi atstāj ligzdu, kad viņi ir tikai 1 mēneši.
  12. Vagoni nav migrējoši putni, bet tie ir izplatīti gandrīz visā pasaulē.
  13. Pirms jūs saņemat pēcnācējus, četrdesmit var uzbūvēt duci ligzdas, tad izvēlēties vienu no tām, vislabāk. Papildu ligzdas novērsīs plēsēju uzmanību.
  14. Vienā reizē burvji novieto 7-8 olas, kuras sievietes inkubēja 18 dienas.

  • Bumbiņas sāk olas pirms citiem putniem - aprīlī un maija sākumā, dažreiz pat martā.
  • Burvji var atpazīt konkrētu personu nevis ar smaržu vai balsi, bet ar seju. Parasti šādām spējām ir tikai mājdzīvnieki.
  • Čats četrdesmit ir ļoti asas un skaļas, tāpēc cilvēki parasti nav pārāk priecīgi par apkārtni ar šo putnu saimi.
  • Četrdesmit var mācīt, lai saskaitītu un iztīrītu savas šūnas ar pieejamo rīku palīdzību.
  • Burvji veido grupas, lai aizsargātu pret lieliem plēsējiem un medītu citus putnus.
  • Smadzeņu četrdesmit apgabalam, kas ir atbildīgs par zināšanām, ir tāds pats relatīvais lielums kā līdzīgai cilvēka smadzeņu daļai.
  • Ķermeņa svara un smadzeņu īpatsvars četrdesmit gados ir tāds pats kā orangutāniem, šimpanzēm un gorillām (skatīt interesantus faktus par pērtiķiem).
  • 14. gadsimtā Metropolīts Aleksijs oficiāli aizliedza četrdesmit gadus nokļūt Maskavā - viņš uzskatīja, ka putnu aizsegā raganām lidoja pilsētā.
  • Pagānu-slāvu četrdesmit ar ļaunajiem gariem. Saskaņā ar leģendām, ragana, kas pārvēršas par šo putnu, varēja nozagt Mēness, aizstāt nedzimušo bērnu dzemdē ar vardi vai slotu, vai slaucīt kāda cita govi, lai viņas piens izzustu.
  • Ieeja ligzdas četrdesmitajos gados vienmēr ir vērsta uz dienvidiem, lai mājā būtu siltāka.
  • Burbuļu dzīves ilgums parasti ir 12-15 gadi, bet izņēmuma gadījumos viņi var dzīvot divreiz ilgāk.
  • Vispārīga informācija

    Viņi saka par burvju, ka viņa ir ļoti gudra, veikla, viltīga un gudra. Tiek uzskatīts, ka šiem putniem pat ir īpaša valoda, pateicoties kurai viņi var sazināties viens ar otru ar svarīgu informāciju par bīstamību.

    Bumbiņas pieder pie korvidae dzimtas putnu grupas. Tajā ir pārstāvji no 9 ģimenēm. Visu četrdesmit sugu sugas ir līdzīgas, neskatoties uz to, ka viņu ģints nav savstarpēji cieši saistītas. Ārējās līdzības dēļ tie ir apvienoti ar vienu parasto nosaukumu.

    Kopumā ir aptuveni 30 šo putnu sugas. Crows un jays ir vistuvāk sāpēm starp korvīdiem.

    Magpie apraksts

    Šo putnu vidū starp sievietēm un vīriešiem praktiski nav ārēju atšķirību, lai gan pēdējie ir nedaudz lielāki. Pēdējā svars ir nedaudz mazāks par 230 gramiem, un sievietes sver aptuveni 200 gramus. Vizuāli šādu nelielu atšķirību ir grūti noteikt. Burbuļu ķermeņa garums vidēji sasniedz 50 centimetrus, spārnu spārns ir apmēram 90 centimetri.

    Četrdesmit tās unikālā krāsa. Visām tā plūmēm ir melnbaltas krāsas shēma. Viņas kakla, galvas, muguras un krūtis ir melnas, ar metāla spīdumu un mirdzumu. Zem saules uz melnās plūmes redzamas zaļganas un purpura nokrāsas. Pleci un vēders ir balti (tāpēc tos sauc par baltiem), un dažreiz spārnu galiņi ir krāsoti baltā krāsā.

    Putna garā asti ir melnā krāsā. Pavasara laikā putnu spalvu krāsa kļūst izbalējusi un nav tik iespaidīga. Tas ir saistīts ar molting.

    Un jauniešiem ir gandrīz tāda pati krāsa kā pieaugušajiem.

    Izplatīšana, biotops

    Kur četrdesmit dzīvo dabiskajā dzīvotnē? Šī putna izplatīšanas apgabals ir koncentrēts ziemeļu puslodē, kur tas notiek visos tās kontinentos - Āfrikā, Eirāzijā un Ziemeļamerikā. Īpaši plašas kopēju burvju teritorijas, kas aptver visu mēreno Eirāzijas zonu (izņemot Tālajiem Austrumiem).

    Citas sugas ir šaurākas. Piemēram, Kalifornijas purvs ir atrodams tikai Kalifornijas pussalā, bet Taivānā dzīvo tikai biezās purpura četrdesmit četrdesmit cilvēki. Biotopu zilā burkāna - reāla noslēpums. Tie attiecas uz divām jomām: vienu - Tālajiem Austrumiem (Ķīna, Koreja, Japāna, ziemeļu Mongolija, Primorye), otro - galējo rietumu daļu no Eiropas (Portugāle un Spānija). Mūsdienās zinātne nav paskaidrojusi, kā viena suga putni izrādījās tik izolēti viens no otra.

    Visās sugās dzīvotne ir līdzīga, kā to dara burvji. Viņi dod priekšroku dažādu veidu mežos - platlapju, skujkoku un tropu džungļos. Viņi dzīvo pilsētu parkos, nedzirdīgajos biezokņos un vieglos mežos, kā arī meža stādījumos. Meklējot pārtiku, viņi apmeklē diezgan atvērtas telpas: gladi, debesīs, ezeru un upju krastos, pļavās un laukos.

    Ir sugas, kas viena gada laikā paliek vienatnē un veido laulības pārus un grupas tikai pēc inkubējamām olām. Ir tie, kas dzīvo mazās ganāmpulkos, un ligzdošanas periodā viņi sadalās atsevišķos pāros.

    Ieradumi un uzvedība

    Magija ir putns, kura gaita ir unikāla un īpaša. Uz zemes, tas galvenokārt pārvietojas pa leciem, kā arī pārceļas pa koku zariem ar lēcieniem, un tas to dara ļoti veikls un gudri. Lidojuma laikā putnu viļņveida plāni.

    Viņas balss nav melodiska, bet to var bieži dzirdēt. Viņi saplūst diezgan specifiski, un šo balsi nav iespējams sajaukt ar citu putnu skaņām. Munda pelmeņi bieži kalpo kā signāls citiem putniem, piemēram, briesmās parādās saraustītas un ātras skaņas. Putni lido ar šādām skaņām.

    Jāatzīmē arī tas, ka pie “kick” vai “Kia” skaņām četrdesmit nozīmē, ka tā ir tās teritorija. Burvju putna balss runā ne tikai par putniem, bet arī visiem meža iedzīvotājiem. Piemēram, viņi var paziņot par mednieka pieeju.

    Dzīves veids

    Vasarā ir reti ieraudzīt burzīti pilsētas parkā, bet ziemā tie bieži nokrīt citu putnu barotavās. Rupji dabā ir mazkustīgi, viņi nekad ilgi nenonāk prom no savām mājām. Ja ir liels skaits no viņiem, viņi var veidot ganāmpulkus, kuros viņi kopā klīst. Biežāk līdzīga parādība vērojama arī rudenī.

    Sākoties aukstajam laikam, ziemā, kad daudz sniega krīt, kopā ar pātagām un vārnām, burvji aizbrauc uz mazākām un lielākām apdzīvotām vietām, kur viņiem ir vieglāk atrast pārtiku. Magpi ir ziemojoši putni.

    Sīkāk par četrdesmit padevēm ir iespējams uzzināt tālāk rakstā. Bet šeit jāatzīmē, ka šie putni ne vienmēr ir draudzīgi ar ciemu vietējiem iedzīvotājiem, jo ​​viņi visu laiku velk kaut ko ēdamu. Viņiem šķēršļi nav pat ļaunie suņi, kurus viņi maldīgi maldina un novērš, un tad labi ēd. Ar visu to jāatzīmē, ka burvji ir savvaļas putni, un tos nav iespējams pieradināt.

    Šie putni vienmēr cenšas atrasties tuvu viens otram, kas palīdz viņiem aizstāvēt un cīnīties par teritoriju nepieciešamības laikā.

    Kas ēd četrdesmit?

    Četrdesmit ir picky putns, jo tā ēdiens ir visdaudzveidīgākais. Viņa izmanto gandrīz visu, ko viņa spēs iegūt, pat kaulu, ko viņa nozog no suņa. Daudzu putnu burvji, kuros viņi ēd olas, vai mazi, tikko izšķīlušies cāļi, tiek izpostīti.

    Runājot par četrdesmit ēdieniem, jāatzīmē, ka tas bieži rada problēmas citiem putniem, īpaši pavasarī. Viņi bieži pāriet starp krūmiem, meklējot ligzdas, kurās viņi atrod pārtiku. Tas cieš no citiem putniem.

    Dažreiz mazie grauzēji var būt upuri, ar kuriem burvji nodarbojas ar spēcīgu un spēcīgu knābi. Apmierināts ar šiem putniem un ļoti maziem ēdieniem, piemēram, kāpuriem, kukaiņiem un vabolēm. Tās barojas ar dažādiem augu pārtikas produktiem - graudiem, riekstiem, koku un krūmu augļiem, kā arī dažādu augu sēklām.

    Un kas ēd četrdesmit ziemas? Aukstajā sezonā šie inteliģentie putni pavada lielus plēsoņus, meklējot lamatas, uzņemot atkritumus, bezbailīgi atgriežoties pie barotavām. Un viņi parāda šādu drosmi, kas dažkārt pārvēršas augstprātībā un nežēlībā. Jūs bieži varat skatīties kustīgo burvju trokšņainās tiesības zem lāča, lapsa vai ērgļa deguna. Ziemā viņi veic regulāras kustības, pulcējas apdzīvoto vietu nomalēs un teritorijās un meklē atkritumu izgāztuves ar atkritumiem. Vakarā viņi atgriežas savā pastāvīgā nakšņošanas vietā.

    Mazliet par ienaidniekiem

    Magam ir daudz dabas ienaidnieku. Viņus meda ērgļi, ērkšķi, ērgļi, vanniņas, pūces, lieli pūces un savvaļas kaķi. Kā minēts iepriekš, viņu ligzdas ir izpostījušas meži un tropu valstīs - čūskas.

    Ar visu to, burvji dzīvo labi un lielākoties uzplaukst, pateicoties to atjautībai un veiklībai.

    Secinājums

    Dažādu valstu tautu kultūrās burvji aizņēma un ieņēma citu vietu. Ziemeļamerikas indiāņi tos saista ar meža gariem, starp Austrumāzijas iedzīvotājiem tie bija laimes vēstnieki un baudīja ievērojamu cieņu.

    Četrdesmit attiecības ar cilvēkiem Eiropā nebija ļoti labas. Šo putnu lauksaimnieki nepatika, jo sēklas laikā viņi izņēma izkliedētos graudus. Un medniekiem vienmēr šķita, ka tie ir ļauni, - burbuļojošs burvis brīdina visu bīstamo mežu. Tāpēc mednieki tos bieži nogalināja. Zinātnieki arī šos putnus klasificēja kā kaitīgus, jo tie sagrauj daudzu dziesmu putnu ligzdas.

    Faktiski no tiem ir labums - burvji ēd kaitīgus kukaiņus.

    Nedaudz par pašu putnu: vispārīga informācija

    Burvis (parasts vai Eiropas) ir putns, kas pārstāv korvīdu un četrdesmit ģints ģimeni.

    Pirms mēs nonākam pie apraksta un uzzinām, kas ir burvju ligzda, apsveriet putnu biotopu un izplatību pasaulē.

    Magpies dzīvo visā Eiropā. Tas nav pieejams tikai dažās Vidusjūras salās. Viņi arī dzīvo Marokas, Tunisijas un Alžīrijas piekrastes teritorijās (Āfrikas ziemeļos). Būtībā burvis ir mazkustīgs putns, bet Skandināvijā ir migrējošs putns.

    Četrdesmit dažādi iedzīvotāji dzīvo visdažādākajos zemes galos. Burbuļu ligzda arī atšķiras pēc formas un lieluma atkarībā no tās dzīvotnes.

    Gan Turcijā, gan Irānas daļās ir burvji, kur tie atrodas gandrīz līdz Persijas līča krastam. Šīs sugas putni tiek izplatīti no ziemeļiem uz dienvidiem līdz Japānas jūrai. Āzijā tie atrodas Vjetnamas ziemeļrietumos, Mongolijas ziemeļrietumos. Atsevišķs izolēts iedzīvotājs dzīvo pat Kamčatkas pussalā. Ir arī dabas pieminekļi - neliels aizsargāts iedzīvotājs ziemeļrietumos no Fr. Kyushu. Ziemeļamerikā ir arī patvērums uz kontinenta četrdesmit rietumu pusi (no Baja California līdz Alaska ieskaitot).

    Magija ligzda: foto

    Burvji, protams, atrodas smagā krūma un koksnes veģetācijā. Viņi īpaši mīl ezeru un upju palienes ar alksnām un vītolēm, ar mazām pļavām, vietējo mežu paliekām un pļaušanu. Viņu sfēra kļuva par meža jostām, kas stiepjas gar Krievijas dienvidu stepēm.

    Šajās vietās ir ļoti tuvu pāri pāriem: viņi dzīvo tikai dažus desmitus metru attālumā. Tas ir rekordliels putnu populācijas blīvums, izvairoties no šādas apkārtnes. Vagoni praktiski nedzīvo (reti) dziļākos un blīvākajos mežos, bet ļoti labi dzīvo pilsētas parkos.

    Kur burvji būvē savu ligzdu? Parastās sugas ir mazkustīgi putni. Pavasarī aprīļa sākumā pāris parasti būvē ligzdu uz krūma vai koka (augstums no 1 līdz 12 metriem virs zemes), un tie mēra savu atrašanās vietu ar drošības un trauksmes līmeni. Vietās, kur cilvēki nav klāt (dabā), pakaišus var novietot pat apmēram 1,5 metru augstumā no zemes, un pilsētas parkos augstumā, kas nav mazāks par 6 metriem.

    Liekas ir četrdesmit formas un lielas lielas (līdz 75 cm diametrā), tāpēc tās ir skaidri redzamas.

    Ligzdu konstrukcija

    Kā veidot burvju ligzdu? Ligzdas pamatne (rāmis) ir izgatavota no gariem un bieziem sausiem zariem. Tad uz tik samērā masīva pamata viņi būvē bļodu, kas izgatavots no zemes vai māla. Un pēdējais ir pastiprināts ar plānām bērza zariem. Tad paplātes iekšpuse ir izklāta ar vītolu, bērzu un dažu augu saknēm, un virs pašas ligzdas tiek uzbūvēts kaut kas līdzīgs jumtam, kas pārstāv brīvu, drīzāk nejauši salocītu jumtu no lielākām sausām zariem. Pēdējā konstrukcija ievērojami palielina ligzdas lielumu. Ar tik brīnišķīgu jumtu no lietus nav glābšanas, bet sajūgs un cāļi no dažādiem putnu plēsējiem var būt labi aizsargāti.

    Magpie Nest (iepriekš attēlotā fotogrāfija) ir diezgan pamatoti būvēta struktūra.

    Ieradumi, uzvedība, audzēšana

    Bumbiņas bieži čipst. Tas nozīmē, ka nevēlams cilvēks ir ieradies putnu redzes laukā neatkarīgi no tā, vai tas ir cilvēks vai zvērs. Turklāt, katrā sanāksmē viņi izrāda tik lielu sašutumu. Viņi paaugstina īpaši spēcīgu pļāpāšanu, ja ligzdā ir cāļi. Jāatzīmē, ka pat daudzi plēsēji dienas laikā izvairās parādīties viņu acīs. Medības joprojām neizdosies.

    Šis putns būtībā ieguva savu segvārdu („zagli”), jo tas bija neatvairāms aizraušanās ar dažādu mazu priekšmetu izmantošanu bez īpašnieku zināšanām. Īpaši tie nav vienaldzīgi pret stikla vai metāla izstrādājumiem.

    Šis putns ir ļoti piesardzīgs cilvēka apkārtnē, tas nekad netiks pieķerts. Mežā viņa brīdina viņas biedrus un visus apkārtējos iedzīvotājus ar briesmām.

    Neskatoties uz piesardzību, burvis ir diezgan viegli pieradināts un pat izceļas ar savu piesaisti viņa meistaram un savdabīgam prātam. Pat šis putns var iemācīties izrunāt atsevišķus vārdus.

    Tā gadās, ka burvji būvē vairākas ligzdas, un tās aizņem tikai vienu. Pārstāv gandrīz sfēriskas formas korpusu ar sānu ieeju. Mazuļu mātītes aprīlī parasti novieto 5-8 olas un pēc tam tās izšķīdina apmēram 17-18 dienas, pēc tam baro cāļus.

    Pārtikas četrdesmit pavasarī un vasarā pamatā - dzīvnieku barība (no mazākajiem kukaiņiem uz zivīm, kas izkrautas krastā). Mazākais, ko viņi var pat nozagt no spraugas no spokojoša makšķernieka. Četrdesmit ziemas periodos ēd visu, kas ir ēdams, pat nezaudē atkritumu tvertņu saturu.

    Burvis ir noderīgs putns, kas laukos iznīcina daudzus mazus kaitēkļus un grauzējus. Bet viņai ir arī negatīva kvalitāte, kas kaitē cilvēkiem: viņa bieži zog cāļus un olas saimniecībās.

    Dzīvotne

    Kopumā četrdesmit parastie patīk nokārtot tuvu cilvēku mājoklim. Tāpēc šīs putnu ligzdas bieži sastopamas pilsētu parkos, laukumos, meža parku zonā un pat cilvēka radītos dārzos. Burkām nepatīk nedzirdīgie meži un reti tiek organizēts mājoklis. Šīs sugas putni atrodas kontinenta Eiropas daļā, Āzijā, Āfrikas ziemeļos un arī Ziemeļamerikā. Jāatzīmē, ka putni, kas dzīvo Eirāzijas daļas austrumos, ir mazāki. Сороку обыкновенную выделяет особая манера полета – птица выбирает только прямую траекторию движения, а после приземления гордо и даже грациозно передвигается по земле танцующими шагами.

    Разновидности сороки

    В разных регионах обитают представители определенной породы сорок. Вот, список самых распространенных разновидностей сорочьего семейства:

    • сибирская голубая,
    • гималайская зеленая,
    • китайская лазоревая,
    • испанская голубая,
    • красноклювая лазоревая.

    Principā sugas nosaukums ļauj viegli saprast, kur tas ir biežāk sastopams. Bet tas ne vienmēr atspoguļo realitāti. Piemēram, ilgi smilšainās burvības patīk nokārtot Dienvidāzijas mežos.

    Ligzdošanas funkcijas

    Magpi dod priekšroku dzīvot pāros. Un šie putni ir veltīti saviem partneriem visu mūžu. Tās arī izceļas ar mājokļa, tas ir, ligzdu, meistarību. Būvniecības procesā abi putni ir vienādi. Četrdesmit ligzdām ir sfēriska forma, un tās būvēšanai izmanto zaļumus, zarus un mālu. Lodes iekšpuse ir izklāta ar zāli, salmiem un citu dzīvnieku matu fragmentiem. Ir vērts pieminēt, ka četrdesmit parastie rotā tā mājokli saskaņā ar visiem būvniecības nozares likumiem: ligzdai obligāti ir ieeja, kas atrodas uz sāniem, ēka un jumts aizsargā putnus no laika apstākļiem.

    Bumbiņas ligzdo atsevišķos pāros, kā arī mazās kolonijās. Parasti viņi nodrošina mājokļus pienācīgā augstumā, un tas tiek darīts drošības nolūkā cāļu inkubācijas laikā. Parasti sievietes - četrdesmit - satur 5-8 olas, kurām ir raksturīga zilgani zaļa krāsa. Cāļu audzēšanas process ilgst 18-20 dienas. Visu šo laiku četrdesmit māte neatstāj ligzdu un ļoti rūpīgi aizsargā topošos pēcnācējus. Kopumā četrdesmit ir ļoti stipri attīstīta mātes instinkta. Šie putni ir visnopietnākie putni. Bet nākamais ģimenes tēvs arī netraucē: viņš piegādā draugam ēdienu un aizsargā savu ligzdu.

    Pēc cāļu dzimšanas vēl četras nedēļas iegūst spēku ligzdā. Tikai pēc šī termiņa beigām vecākiem ir atļauts veikt pārbaudes lidojumus. Vecāki aizsargā savus pēcnācējus, baro cāļus, līdz tie ir pilnīgi nobrieduši.

    Pārtiku nogādā ligzdā pieaugušie ģimenes locekļi. Četrdesmit parastās pārtikas produktos nav pārāk picky. Šie putni patērē:

    • gliemeži,
    • tārpi
    • dažādas vaboles,
    • mazu putnu ligzdas (krūtis, spuras).

    Ja pārtikas bāze biotopā ir ierobežota, tad burvji nolemj iznīcināt citu cilvēku ligzdas. Bet, ja cāļiem ir pietiekami daudz pārtikas, šie putni nav iesaistīti laupīšanā.

    Ievērojamas iezīmes

    Četrdesmit parastie, tāpat kā vārna, izceļas ar inteliģenci un inteliģenci. Un šis putns ir ļoti ziņkārīgs, viņam patīk sekot un novērot. Četrdesmit vienmēr domā par savām darbībām, viņa spēj novērtēt situāciju. Jebkuras izmaiņas ap satraucošo putnu nekavējoties un, pamanot briesmas, viņa nekavējoties sāk veidot skaņas. Tas ir skaļš četrdesmit sauciens, kas nozīmē, ka radiniekiem ir bīstamības pieeja. Šeit ir svarīgi uzsvērt, ka kliedzošie saucieni ir satraucoši arī citiem dzīvniekiem un putniem. Tādēļ burzīti dažreiz sauc par meža izlūkošanas virsnieku. Iespējams, no šī brīža aizgāja slavens sakāmvārds par ziņu, ka “četrdesmit atnes uz asti”.

    Starp citu, burvju astes pilda arī īpašu funkciju: kad tā sēž uz zariem, tā sasit. Šī uzvedība citiem putnu ģimenes locekļiem netiek ievērota.

    Papildus uzskaitītajām raksturīgajām iezīmēm, kas raksturīgas:

    1. Augsta aktivitāte.
    2. Mīlestība mainīt biotopu.
    3. Paaugstināta piesardzība, tāpēc viņa izvairās no cieša kontakta ar personu.
    4. Zinātkāre, liekot viņai aplūkot citu cilvēku ligzdas.
    5. Spēja veikt tālsatiksmes lidojumus, uz kuriem parasti tiek pieņemts lēmums par putnu meklēšanu.

    Pastāv viedoklis, ka burvis spēj nozagt rotaslietas un spīdīgus priekšmetus. Protams, putns var nozagt to, kas viņai patika, bet viņa apņemas rīkoties, ja viņa neko neapdraud. Citās situācijās četrdesmit cilvēki neapdraudēs savu dzīvi nesaprotamas knickknack labad.

    Diēta burvji

    Kā minēts iepriekš, četrdesmit parastie ir apmierināti ar tuvāko pārtikas piegādi. Tas galvenokārt patērē kukaiņus un mazus dzīvniekus. Parastā putnu ēdienkarte ir:

    Viņš mīl četrdesmit, lai ēst dārzeņus: sēklas, graudus, riekstus, mazus augļus.

    Četrdesmit neatsakās gaļas gabalu, ja šāds negadījums nokrīt. Ligzdošanas perioda laikā, kad ir vajadzīgs lielāks kaloriju daudzums, zagļi nozagt mazo putnu putnus vai ēd ligzdas. Tiesa, burvis spēj uzbrukt tikai atsevišķiem putniem, jo, dzīvojot ganāmpulkos, putni var dot nopietnu atriebību plēsējiem.

    Neizvairieties no četrdesmit kārbām un pārtikas atkritumiem, to bieži baro, apmeklējot barotavas. Kad runa ir par pārtiku, četrdesmit reizēm rāda tiešu augstprātību, zagt pārtiku tieši no galveno meža plēsēju deguna - lāča vai lapsa.

    Šajā sakarā ir interesanta melnā četrdesmit uzvedība, kas dzīvo Āfrikas ziemeļos. Šīs sugas putni, meklējot pārtiku, pārvietojas masveidā uz ganībām, kur viņi izveido pagaidu “autostāvvietu” uz liellopu muguras. Turklāt dzīvnieki mierīgi uztver šādu putnu rīcību, jo purvi, tāpat kā daži citi putni, attīra matus no parazītiem un citiem kaitēkļiem.

    Burvju ienaidnieki

    Lai gan četrdesmit parastie draudi apdraud daudzu faunu, tam ir arī ienaidnieki. Šajā sarakstā:

    Tropos dzīvojošie burvji ir pakļauti pastāvīgiem čūsku uzbrukumiem. Patiesi, pateicoties šo putnu izlūkošanai, viņi bieži vien var izvairīties no briesmām.

    Interesanti fakti par dzīvi četrdesmit

    Burvju pieminēšana ir atrodama dažādu tautu kultūras mantojumā. Tādējādi Ziemeļamerikas indiāņi uzskatīja, ka putns ir saistīts ar meža spirtiem. Austrumu Āzijas iedzīvotāji vienmēr ir bijuši četrdesmit gadus ar godu un cieņu. Viņi gadsimtiem ilgi ir ticējuši, ka šis putns ir laimīgs. Gluži pretēji, Eiropā attieksme pret četrdesmit ir negatīva, īpaši lauksaimnieku vidū. Tas ir saistīts ar to, ka šie putni pastāvīgi uzbrūk dārziem un laukiem.

    Bet Taivānā biezs rudens debeszils četrdesmit ir simbols. Diemžēl šodien šī unikālā suga ir pilnīgas izzušanas robežas, jo putns iznīcina dabisko dzīvotni. Tāpēc tiek veikti pasākumi, lai atjaunotu šo reto iedzīvotāju skaitu.

    Ornitologu zinātniskā pētījuma rezultāti ir interesanti. Viņi pierādīja, ka burvis spēj veikt sarežģītus sociālos rituālus, kas apliecina putna augsto inteliģenci. Burvis var pat atpazīt savu atspoguļojumu spogulī un izteikt emocijas.

    Ir vēl viena pozitīva iezīme šiem nemierīgajiem putniem - spēja dziedēt. Mājdzīvnieku un mājlopu ādas attīrīšana no dažādiem parazītiem un kukaiņiem, burvji tos glābj no daudzām slimībām.

    Skatiet videoklipu: Lesson 13 - When you fast - The Pioneer School (Decembris 2022).

    Загрузка...

    Pin
    Send
    Share
    Send
    Send

    zoo-club-org