Putni

Reti putni: fotogrāfijas un apraksts

Ja jums jau ir bijusi pieredze mijiedarbībā ar kādu zinātnisku rokasgrāmatu šajā jomā, iesniedziet savu vērtējumu par šo grāmatu un atstājiet pārskatu. Pievienojiet grāmatas, kas ir pelnījušas iekļaušanu šajā sarakstā. Pateicoties kopīgiem centieniem, pateicoties lietotāju vērtējumam un pārskatiem, mēs izveidosim atbilstošu un noderīgu Krievijas putnu enciklopēdijas reitingu.

Šis unikālais disks - izsmalcināta dāvana un nenovērtējams informācijas avots - būs interesants ne tikai savvaļas mīļotājiem, bet arī profesionāliem medniekiem. Disks ir paredzēts arī skolēniem, kuri mācās dabu, skolotājiem - kā bioloģijas mācību grāmata un ikviens, kas ir ieinteresēts savvaļas dzīvnieku pasaulē. . Tālāk

Enciklopēdija ietver divus slavenus XIX gadsimta darbus:

* M. A. Menzbirs. “Eiropas Krievijas un Kaukāza medību un medību putni” (nav atkārtots izdevums). Grāmatā ir minētas vairāk nekā 130 putnu sugas, bet dažādu sugu apraksti ir ļoti atšķirīgi. Īpaši pilnībā tiek apkopoti medību un medījamo putnu apraksti, turpretim putniem, kas tiek medīti, lai tā runātu, norādīti tikai to izplatīšanas un lidojuma laiki dažādās Krievijas vietās.

* Alfred Brem. Dzīvnieku dzīves sērija. “Putni” (IV, V un VI sējums)

Teksts tika sagatavots pēc labākās tulkošanas „Dzīvnieku dzīve”, kas tika publicēts Sanktpēterburgā Zooloģijas maģistra K. K. St. Ilera redaktors, piedaloties profesoram DI Kaygorodov. Saglabāta autora stāstījuma stils, starptautiski atzīta dabiskās literatūras klasika. Vācu mākslinieku un XIX gs. Gravieru reprodukcijas ilustrācijas īpaši A. Brema grāmatām.

* 530 ilustrāciju enciklopēdijā aptuveni 900 raksti

* Atsevišķā mapē visi M.A. Menzbira grāmatas attēli tiek doti drukas kvalitātē (izmērs līdz 3800 punktiem). . Tālāk

Ornitologiem ir aptuveni 8 600 putnu sugu. Daudzi no viņiem ir Krievijas mežu, kalnu, jūras un upju krastu iedzīvotāji. Putnu pasaule ir ļoti daudzveidīga, salīdzinoši slikti saprotama, ar daudzām noslēpumainām. Nav pārsteigums, ka tas piesaista ne tikai speciālistu, bet arī amatieru uzmanību, kam putnu vērošana ir sirsnīga kaislība. Viņiem šī mini enciklopēdija būs lielisks kabatas ceļvedis. Tā piedāvā 272 putnu sugas, kas pastāvīgi dzīvo Krievijas teritorijā, vai ierodas mūsu valstī, lai audzētu cāļus. Īsā, bet kodolīgā piezīmē par katras sugas uzvedību, uzturu un vairošanos ir sniegta īsa pamatinformācija par maksimālo garumu, svaru, spārnu spārnu. Mīļotājiem šī grāmata kalpos kā kompakts ceļvedis, kas paplašinās izpratni par Krievijas putnu gaļu. . Tālāk

Skaisti ilustrēta enciklopēdija stāsta par visām Krievijas teritorijā sastopamajām putnu grupām. Izdevumā ir aprakstīti vairāk nekā septiņi simti putnu sugu. Katras idejas ideju var izdarīt, pateicoties lieliskajiem krāsu zīmējumiem. Papildu informāciju sniedz ģeogrāfiskās kartes, kurās norādītas ziemošanas un ligzdošanas vietas. Viegli rakstīti teksti padara grāmatu interesantu plašam lasītāju lokam. Šī grāmata nav stabila akadēmiska publikācija, kas paredzēta speciālistiem, un šī ir grāmatas iezīme. Jebkura persona, kurai nav profesionālas zināšanas par ornitoloģiju, ar palīdzību varēs iepazīties ar Krievijas putniem. . Tālāk

Mazais gulbis

Tie ir ļoti reti putni no Krievijas Sarkanās grāmatas. Mazais gulbis dzīvo tikai mūsu valsts teritorijā, tas ir viens no retākajiem putniem pasaulē. Tā apmetas uz salām Kolguev, Vaigach, tundrā, kā arī uz Novaya Zemlya. Putnam ir spārnu sprauga līdz pat 195 cm, bet mazās gulbja pārsteidzošs iezīme ir melnā knābis, kā arī baltais plankums. Putni barojas ar augiem, ēd zāli, ogas un kartupeļu bumbuļus. Bet dažreiz viņi var nozvejot mazas zivis.

3 gadu laikā gulbji veido pāri, kas pastāv visu savu dzīvi. Viņi pavasarī būvē ligzdas uz sausiem nelieliem pacēlumiem, savukārt dažus gulbjus, kas paliek pēc pāris, vairākus gadus var izmantot citi gulbji.

Melnais stārķis

Tas ir ļoti reti sastopams putns, kas minēts Baltkrievijas, Krievijas, Kazahstānas un Ukrainas Sarkanajās grāmatās. Viņš dzīvo Tālajos Austrumos un Urālos. Lielākā daļa putnu dzīvo mūsu valsts Primorsky teritorijā. Tā kā tas ir ļoti slepens reti sastopams putns, tas nenonāk no jebkura cita reģiona no šejienes vai nē, tas nav zināms par to - viņu dzīvesveids ir ļoti slikti pētīts. Melnais stārķis dod priekšroku apdzīvot līdzenumos pie ezeriem un purviem. Putni ēd zivis, to nozvejot rezervuāros, un ziemošanas periodā viņi var arī ēst mazus grauzējus.

Pārsteidzoši, viņi izvēlas savu mūžizglītības partneri. Sāciet vairoties trīs gados. Ligzdas ir veidotas uz klintīm vai veco koku virsotnēm, prom no cilvēkiem. Stārķi baro jauniešus 5 reizes dienā. Cāļi trešajā mēnesī lido prom no ligzdām.

Mandarīns

Tā ir maza pīle, kurai raksturīga oranža krāsa. Viņa dzīvo Austrumāzijas reģionā, galvenokārt Sahalinas reģionā, Amuras upē uc

Mandarīns izvēlas kalnu straumes dzīvot, jo tās ir labi uz ūdens un peld. Atšķirībā no citiem pīļu tipiem mandarīna pīles nepatīk nirt un darīt to tikai tad, ja ievainots.

Interesanta putnu iezīme ir arī fakts, ka viņiem patīk sēdēt uz klinšainajām malām un koku zariem, neskatoties uz to, ka pārējās pīles atpūšas ūdenī.

Mūsu valstī viņi mirst jenotsuņu dēļ, bieži vien izpostot pīles, kā arī medību dēļ, lai gan šodien tas ir pilnīgi aizliegts.

Plecu ērglis

Šie reti sastopamie putni reti sastopami ārpus Krievijas robežām, tie tikai retos gadījumos ceļo ziemā. Plecu ērglis ir viens no smagākajiem un lielākajiem ērgļu sugām, kuru svars var sasniegt deviņus kilogramus. Mūsu valstī tā dzīvo Okhotskas jūras krastā, kā arī Kamčatkas pussalā.

Tā ieguva savu nosaukumu pārsteidzošai krāsai: vidējā putna pārseguma spārni ir balti. Putns ir plēsējs, kas barojas ar zivīm, galvenokārt lašiem. Turklāt ērglis var noķert lapsu, zaķi, zīmogu, reizēm barojošu barību. Putni apmetas uz jūras krastiem, savukārt ligzdas apmetamas uz koku virsotnēm un upju ielejās.

Steppe Kestrel

Šie retie putni tika iekļauti mūsu valsts Sarkanajā grāmatā. Kostrē stepe dzīvo gan Krievijas dienvidrietumos, gan Sibīrijas dienvidos. Tas ir plēsējs, kas barojas ar kukaiņiem, laiku pa laikam skorpioni iekļūst arī diētā. Putnu medības ganāmpulkos atklātās stepes teritorijās.

Laiku pa laikam pavasarī dzimtene var medīt mazus grauzējus. Pirmajā vai otrajā dzīves gadā putni veido pāriem, kas uz vienu sezonu audzina pēcnācējus, tad mainās partneri. Viņš organizē ligzdas kalnu nogāzēs, klintīs. Šāda ligzda ir maza depresija, bet sieviete neizmanto nekādus materiālus, lai to stiprinātu, tā vienkārši izrakt caurumu. Pēc 28 dienām cāļi lūkojas, un pēc kāda cita laika viņi aizbrauc no ligzdas.

Pacēlājs

Šie retie putni ir mazākās celtņu sugas. Putni dzīvo sešos pasaules reģionos, tostarp Krievijā. Mēs galvenokārt apmetamies uz Melnās jūras krastu. Viņi dzīvo atklātās teritorijās, kas arī atšķir to no citām kuņģa sugām, kas dzīvo purvā. Zvani veido pāris mūžam, bet, ja pāris neparādās pārī, tas sadalās.

Tieši uz zemes, belladies padara ligzdu. Lai to izdarītu, viņi izrakt caurumu un nostiprina to ar zariem. Pēc 29 dienām cāļi lūkojas.

Rozā pelikāns

Šie retie putni dzīvo Volgas deltā, Azovas jūras salās. Rozā pelikāns tika iekļauts Sarkanajā grāmatā kā apdraudēta suga.

Tas ir diezgan liels ūdens putns, kas pazīstams kā sieviete. Viņa ēd zivis, ar viņas knābja palīdzību. Pelikāni nezina, kā nirt, un tikai iegremdēt savu knābi upē, ķerot savu pārtiku.

Galvenais iemesls rozā pelikānu izzušanai mūsu valstī ir pesticīdu izmantošana - tie ir piesārņoti ūdens un augsne. Turklāt samazinās putnu apmešanās vieta, jo cilvēks aktīvi aizplūst rezervuārus, un bez tiem pelikānu dzīve nav iespējama.

Baltā kaija

Baltās kaijas ir reti putni (fotogrāfijas var aplūkot šajā rakstā), kas ir uzskaitītas mūsu valsts Sarkanajā grāmatā. Viņi dzīvo galvenokārt Arktikā, Viktorijas salā, un viena ligzda atradās Novaja Zemljas krastā. Putnu apdraud izmiršana. Ir ļoti grūti izsekot to iedzīvotājiem, jo ​​viņi bieži migrē un ir maz. Baltās kaijas ir nomadoši putni. Rudenī viņi dažreiz migrē uz dienvidiem, lai gan viņi ziemā dod priekšroku uzturēties tajos pašos ziemeļu apgabalos.

Pāri tos veido tikai vienu sezonu pavasarī. Ligzdošanai tie nokļūst visā kolonijā. Vīrieši un sievietes inkubē olas mēnesi pēc kārtas. Pirmajā gadā cāļi ir pārklāti ar pūkām, tikai līdz tās pabeigšanai tie sāk parādīties spalvas.

Sarkano kāju ibis

Šādi reti sastopami putni, kuru fotogrāfijas ir attēlotas šajā rakstā, dzīvo Tālajos Austrumos. Šī suga tika iekļauta mūsu valsts Sarkanajā grāmatā, jo tā tika apdraudēta. Sarkanā kāja ibis populācija 19. gadsimtā bija daudz, pēc tam sugas strauji samazinājās.

Japānā šī suga tika pasludināta par izmirtu, mūsu valstī pāris ibises pēdējo reizi tika novērotas 1990. gadā. Tāpēc nav zināms, vai šis putns dzīvo Krievijā. Bet zinātnieki cenšas atrast arī iedzīvotāju atliekas, lai organizētu rezerves.

Par grāmatu "Krievijas putni. Identifikators"

Savvaļas mīļotājiem tiek piedāvāts jauns, neparasts lauka ceļvedis putniem. Rokasgrāmata ietver visas visbiežāk sastopamās un dažas retas putnu sugas Krievijā, kuras var satikt parkā vai mežā, pilsētas ielās un dārzā, zvejot un pat pusdienu pārtraukuma laikā. Grāmatā ir daudz padomu: - kādas putna iezīmes vispirms pievērš uzmanību, - kāda iemesla dēļ ir jānošķir viena suga no citas, - kur un kad jūs varat sagaidīt tikšanos ar vienu vai citu putnu. Šāds ērts informācijas sniegšanas veids ļaus jums ātri (līdz brīdim, kad putns būs lidojis prom) orientēties, saprast, ko apskatīt, un ir viegli identificēt pat tās sugas, ar kurām jūs pirmo reizi tikāties. Veiksmīgi novērojumi!

Mūsu vietnē jūs varat lejupielādēt grāmatu "Krievijas putni. Atslēga" Peter Voltsit, Aleksejs Mosalovs bez maksas un bez reģistrācijas fb2, rtf, epub, pdf, txt formātā, lasīt grāmatu tiešsaistē vai iegādāties grāmatu tiešsaistes veikalā.

DALĪBA AR DRAUGIEM:

Noteikumi par jautājumiem un atgriezenisko saiti

Nepieciešams veikt pārskatīšanu
reģistrācija vietnē

Piesakieties savā kontā Wildberries vai reģistrēties - tas aizņems ne vairāk kā divas minūtes.

NOTEIKUMI JAUTĀJUMIEM UN ATBALSTAM

Pārskatos un jautājumos jāiekļauj informācija tikai par produktu.

Atsauksmes var atstāt klientus ar vismaz 5% izpirkšanas procentu un tikai par pasūtītajām un piegādātajām precēm.
Vienam produktam pircējs var atstāt ne vairāk kā divus pārskatus.
Atsauksmēm varat pievienot ne vairāk kā 5 fotoattēlus. Fotoattēla produktam jābūt skaidri redzamam.

Šādus pārskatus un jautājumus nedrīkst publicēt:

  • norādot uz šī produkta iegādi citos veikalos,
  • satur jebkuru kontaktinformāciju (tālruņa numurus, adreses, e-pastu, saites uz trešo pušu vietnēm),
  • aizskarot, apvainojot citu klientu vai veikala cieņu,
  • ar lielajiem burtiem (lielajiem burtiem).

Jautājumi tiek publicēti tikai pēc atbildes saņemšanas.

Mēs paturam tiesības rediģēt vai nepublicēt pārskatu un jautājumu, kas neatbilst noteiktajiem noteikumiem!

Skatiet videoklipu: Mārtiņš Svilis Ivo Pūķis Talsi 2013 (Februāris 2020).

Загрузка...
zoo-club-org