Dzīvnieki

Kur dzīvo dzīvnieki - apraksts, dzīvesveids un interesanti fakti

Pin
Send
Share
Send
Send


Grauzēju ģimenei ir daudz dažādu sugu, un mazais dzīvnieks, kura nosaukums ir lemming, atrodas šajā lielajā sarakstā. Ja šī gudrā būtne dzīvo, ko tā sniedz, kā tas vairojas, jūs varat uzzināt visu par šo rakstu. Mazie grauzēji atgādina voles un kāmjus izskatu un dzīvesveidu. Dzīvnieka mazais ķermenis ir iesaiņots krāsainos kažokādos, kuru dēļ tā saņēma otro nosaukumu - polāro šļūteni.

Lemming: apraksts

Pirms mēs runājam par dzīvnieka dzīves veidu, ko sauc par lemmingu, kur dzīvnieks dzīvo un ko tas ēd, apsveriet, kā izskatās kaislīgs grauzējs. Zemē ir aptuveni 20 šo pūkainu radību sugu. Visi no tiem ir ļoti līdzīgi viens otram, ja neņem vērā nelielās sugu atšķirības.

Mīklas korpuss ir mazs, bet tajā pašā laikā blīvs, tā garums ir apmēram 15 cm, astes ir mazas (2 cm), ķepas ir īsas, ausis ir gandrīz neredzamas, tās ir paslēptas kažokādās. Mētelis ir dzeltenbrūns, aizmugurē ir daudz tumšāks un var būt krāsains vai pelēkbrūns.

Es vēlos pieminēt nagaiņu kūniņu, atšķirībā no citām sugām, mugurkaula nagi ziemā palielinās. Pateicoties šādiem "nagiem", dzīvnieks iegūst ēdienu, grābjot sniegu.

Kur dzīvo dzīvošana?

Šis pūkains bērns var iesakņoties, kur ir veģetācija. Tātad, jautājumi par to, kur dzīvo dzīvnieki, kādā zonā dzīvo savvaļā, var tikt atbildēti ar vienu vārdu - visur. Lai gan, protams, ir vietas, kur šis izturīgais un nepretenciozais grauzējs nevar dzīvot. Visas dzīvnieku šķirnes ir pielāgotas skarbajiem polāriem apstākļiem.

Tās pastāvīgās dzīvotnes zona atrodas Eirāzijas un Ziemeļamerikas tundras teritorijā. Arktikas okeāna salas ir arī gudrs grauzējs, kuru godina viņa klātbūtne. Jāatzīmē arī vietas, kurās piedzīvo dzīvi Arktikas piekrastes zonā no Baltās jūras līdz Beringa jūrai. Šis dzīvnieks tiek uzskatīts par Jaunās Zemes, Jaunās Sibīrijas salu, Ziemeļzemes un Wrangel salu pamatiedzīvotāju. Tagad jūs zināt, kur dzīvo.

Dzīves veids

Polāras kodes ietekmē tundras veģetāciju, radot savdabīgu mikrorelci. Kāpēc tas notiek, jūs varat uzzināt, apsverot jautājumu par to, kur dzīvo dzīvnieki, kur un kā tā organizē savu māju.

Šie grauzēji dzīvo bedrēs, kas izrakt. Dzīvojamo māju rezidence ir līdzīga dungeon ar daudzām līkumainām ejām, tāpēc vietās, kur ir daudz šādu dzīvnieku, augsnes reljefs mainās. Urbumos šie Fuzzies aprīko savus ligzdas. Siltā sezonā zem zemes un ziemas salnā - tieši zem sniega vāka.

Ja laika apstākļi ir silti un saule spīd, pestros bieži vien var redzēt, kas atrodas starp izciļņiem vai sēžot blakus saviem urbumiem. Izrāde ir ļoti smieklīgi! Dzīvnieks izskatās smieklīgi, sēžot uz mīksta mugura, savukārt lemming ātri plūst tās priekšējās ķepas un šriķus, cenšoties nobiedēt iespējamos ienaidniekus ar šādām darbībām.

Pārtikas meklējumos pestri bieži iet lielos attālumos, pārvietojoties pa vienam. Ja jūs novērojat šādu migrāciju no sāniem, šķiet, ka kustas visas saimes. Viss tāpēc, ka pārāk daudz grauzēju pārvietojas vienā virzienā. Ceļojumi, mīļākie var peldēties pa rezervuāriem, peldētāji ir lieliski. Viņi arī bez bailēm šķērso vietas, ar kurām viņi sastopas. Lai gan uz ceļa vairāki dzīvnieki mirst dažādu iemeslu dēļ.

Polāro raibumu vidējais dzīves ilgums ir divi gadi.

Ko ēdieni ēd?

Pūkainu dzīvnieku uzturs ir atkarīgs no tā, kur dzīvo dzīvnieki. Barības pamatā ir zāli augi vai drīzāk to mīkstās daļas. Mīļākā delikatese - kokvilnas zāle un sāls. Turklāt, mīļākie labprāt ēst jaunus dzinumus un lapas no vītola un bērza, sūnām, mellenēm, melleņiem un citām ogām.

Putnu barība prasa daudz, neskatoties uz to mazo izmēru. Dienas laikā, ēdot ēd ēdienu, kas divkāršo savu svaru. Ja jūs rēķināsieties par visu gadu, jūs saņemsiet aptuveni 50 kg pārtikas.

Audzēšana

Vīriešu lolojumdzīvnieks nav mājdzīvnieks, tas nekad nedzīvo ligzdā, pastāvīgi klīst pārtikas meklējumos. Sievietei ir ekonomiskāka, divu mēnešu vecumā viņa jau spēj apvienoties, piesaistot 6 metienus gadā, no kuriem katrs satur 5-6 bērnus.

Cubs piedzimst bezpalīdzīgi un akli, acis ir atvērtas 10-13 dienās. Pēc 12-15 dienām gudrie mazie izkļūst no ligzdas un dzīvo patstāvīgi.

Lemmings ražo pēcnācējus pat ziemā, organizējot zāles ligzdas ar daudz kustībām zem sniega. Šāda strauja kaitēkļu rindu papildināšana rada kaitējumu augu pasaulei. Daba, kas paredzēja šo grauzēju iezīmi, īpaši ātru reprodukciju ierobežoja vienu reizi vairākus gadus.

Lemming: kas tas ir

Šis dzīvnieks ir zīdītāju grupas, grauzēju grupas, Khomyakov ģimenes loceklis. Lemming ir savvaļas dzīvnieks ar nelielu blīvu ķermeni. Tas sver tikai 70 gramus, tā garums sasniedz 15 cm, bieza vilna padara to par apaļu gabalu, kurā īsās kājas, astes un ausis vienkārši izliet. Parasti tas var būt vienkrāsains vai daudzveidīgs.

Ziemā lemmings nav pārziemot. Viņu vilna kļūst gaišāka, kas padara dzīvniekus mazāk pamanāmus sniegā. Spīles palīdz pārcelties uz šādu lemmingu vāku. Ziemā to forma kļūst par dzēšanu. Pateicoties šai funkcijai, lemmings neiekļūst sniega un viegli saplēst to, meklējot pārtiku.

Kur dzīvo dzīvošana

Biezs vilnas pārklājums ļauj dzīvniekiem dzīvot diezgan skarbos apstākļos. Viņi apdzīvo tundras un meža tundras dabas zonas. Tā ir teritorija ar saldētu augsni, kurā nav meža veģetācijas. Ir rūķu vītnes un bērzi, sūnas, ķērpji un aļģes. Klimata īpašības ir spēcīgi vēji un augsts relatīvais mitrums.

Šādas zonas atrodas Eirāzijas, Ziemeļamerikas un daudzu Arktikas okeāna salu teritorijā. Krievijā šī suga ir atrodama Kolas pussalas, Tālo Austrumu un Čukotkas teritorijā.

Rakstzīmju iezīmes

Lemming, kura apraksts un dzīvesveids ir mūsu rakstā, mīl vientuļu dzīvesveidu. Pat savas burrows tās izrakt noteiktā attālumā viena no otras. Viņi bieži sāk cīnīties ar saviem kaimiņiem. Dzīvnieks vai cilvēks, kas tuvojas pārāk tuvu riskam, ka tas sakos.

Viņu ligzdās vai urbumos viņi pavada visu ziemu. Šajā laikā pārtiku apkalpo radikālas augu daļas. Pārtikas meklēšana ir viņu galvenā darbība. Dažreiz lemmings iznīcina visu apkārtējo veģetāciju. Patiešām, dienas laikā viņi ēd daudz vairāk, nekā viņi paši sver.

Lemmings nav ļoti draudzīgi dzīvnieki. Jūs diez vai nokļūsiet šo pūkainu mazo bumbu. Viņš uzreiz sāks iekost un pēc tam ātri slēpt viņa urbumā. Dzīvnieks atstāj patvērumu tikai nakts laikā.

Lemming: kur tā dzīvo, ko tas sniedz

Šis dzīvnieks ir tipisks zālēdājs. Moss, graudaugi, ogas, punduru vītņu un bērzu dzinumi ir iecienītākās iecienītākās delikateses. Dažas sugas dod priekšroku krājumu veidošanai nākotnē. Viņi slēpj pārtiku savās bedrēs. Pārējā ziemā ir daudz grūtāk. Šādi ēdieni meklē ēdienu zem sniega. Viņiem ir jāveido liels skaits dziļu kustību, lai sasniegtu mērķi.

Ir vērts teikt, ka šo dzīvnieku apetīte ir pietiekami laba. Iedomājieties, ka ar mazāku par 100 gramu svaru jaunais ēdiens gadā patērē aptuveni 50 kg augu biomasas.

No pirmā acu uzmetiena var šķist pārsteidzoši, ka vieta, kur dzīvo dzīvnieki un lapsas, bieži sastopama dabā. Patiesībā tas vispār nav nejaušība. Tas, ka šie grauzēji ir lapsu uztura pamats. Jā, un citi polārie iedzīvotāji nevēlas svinēt svētkus. Tie ietver sniega pūce, ermine un arktisko lapsu.

Skaidrs dienas režīms ir vēl viena atšķirīga pazīme. Viņa ēdiens ilgst vienu stundu, pēc tam dzīvnieks ir miega stāvoklī. Tas ilgst pāris stundas. Turklāt šie procesi tiek atkārtoti. Un jums ir jāatrod laiks, lai atrastu ēdamos augus un ražotu pēcnācējus.

Pašnāvības mīts

Visinteresantākais fakts par lemmingu ir viņu masu nāves fenomens. Turklāt tas novērots periodos, kad šo dzīvnieku populāciju skaits dramatiski palielinās. Fakts, ka iemīļojumi dzīvo vieni paši, papildina šīs situācijas noslēpumu. Kas liek viņiem sekot līderim bīstamās vietās, kur notiek viņu nāve?

Ekologi uzskata, ka šis fakts ir izdomāts. Dažu gadu laikā patiešām strauji samazinājās personu skaits. Viņam nebija skaidrojumu. Tad britu rakstnieks Arturs Mee publicēja stāstu par to bērnu enciklopēdijā. Pēc tam pašnāvnieciskās iecingības sižets tika filmēts mākslas filmā "Baltās atkritumi". Bet viņa bija absolūti iestudēta.

Dabiskos apstākļos viss notiek pavisam citādi. Ražas novākšanas gadā lemmings aktīvi pavairo un neatstāj to klāstu. Nelabvēlīga perioda sākums rosina lemmingu meklēt pārtiku. Viņi lielā mērā migrē, meklējot "labāku dzīvi", pārvarot lielos attālumus.

Lemming ceļo, jo viņi dzīvo vieni. Un visas grupas ir atrodamas tikai rezervuāros, kas pārvar to, kuru daļa iedzīvotāju noslīkst.

Mājdzīvnieki

Šis tips ir viegli atpazīstams pēc priekšējo ķepu divu vidējo naglu formas. Tie ievērojami pieaug un kļūst par dakšiņu. Vēl viena atšķirīga iezīme ir melnā josla. Viņa iet gar muguru. Vēl viena sloksne ir uz kakla. Vizuāli tas atgādina vieglu apkakli. Kopumā vaļveidīgajā mīļajā krāsā ir pelēks pelēks nokrāsojums ar sarkaniem plankumiem uz sāniem un pelēks vēders. Ziemā dzīvnieks nomaina mētelis uz baltu.

Kur dzīvo šī suga? Tās izplatīšanas joma ir diezgan plaša. Tas sākas Baltās jūras austrumu krastā, ietver daudzas salas un stiepjas līdz Beringa šaurumam. Mājputnu mīļošana ērti jūtas tundras teritorijā ar lielu sūnu, punduru vītolu, bērzu un mitrāju skaitu.

Viņa uzturs ietver jaunus dzinumus un augu lapas, mellenes un melleņus. Ziemā nagaiņi savos urbumos veido ievērojamus uzkrājumus. Tas ir viens no sugu pārstāvjiem, kas ziemā dzīvo mazās grupās zem sniega. Būdami daudzu polāro dzīvnieku galvenie ēdieni, tiem ir negatīva vērtība. Bēgšana ir dabisks infekcijas slimību nesējs, piemēram, tularēmija un leptospiroze. Viņam nav pakļauti ne tikai dzīvnieki, bet arī cilvēks. Tās var inficēties ar patogēniem caur sakodienu, tiešu kontaktu ar piesārņotu ūdeni, pārtiku vai salmiem.

Meža iecelšana

Šāda veida vizītkarte ir brūna plankuma klātbūtne uz muguras. Kopumā dzīvnieka krāsa ir melna - pelēka. Vieta, kur dzīvo dzīvnieki, ir ziemeļos no Eurāzijas. Tie ir jaukti un skujkoku meži ar biezu sūnu pakaišiem. Tajā dzīvnieks pavada daudzas vietas, kas turpinās pa takām. Viņa urbumus var atrast sūnu sūnā vai veco koku sakņos. Meža iemīļošana dzīvo līdz diviem gadiem, un gadā ir 5-6 mazuļi pakaišiem.

Sibīrijas Lemmings

Šī suga ziemā nemaina tās krāsu. Sibīrijas Lemmings ir diezgan liels. Tā garums ir aptuveni 16 cm un masa pārsniedz 100 g, tā atrodas Krievijas tundras teritorijā un daudzās Arktikas okeāna salās. Sibīrijas lemminga sarkanajā korpusā ir skaidri redzama melna josla, kas iet pa muguru. Zaļās sūnas, mazie krūmi, kokvilnas zāle un sedges kalpo viņam kā ēdiens. Ziemas laikā tās veic ievērojamas rezerves rezerves sniega kamerās vai ligzdās, kas veidotas no lapām un salmiem. Sibīrijas mīļošana ir svarīga tundras pārtikas ķēdes sastāvdaļa. Baltajiem pūciņiem, skuvām, zirgiem, arktiskajām lapotnēm, ermīnām, tie ir galvenie ēdieni.

Lemming Vinogradov

Tas ir lielisks endēmisko sugu piemērs. Tā dzīvo tikai Wrangel salā, kur to aizsargā vietējā rezerve. Šī suga ir nosaukta slavenā padomju zoologa Borisa Stepanoviča Vinogradova vārdā. Viņa pētījuma joma bija tereoloģija, kas ir zīdītāju zinātne. Pēc tam, kad šī suga bija suga, kas bija mazuļu audzēšana. Tās īpašā iezīme ir iegarena galva un plaša pakaļa. Ziemā tā kļūst balta no pelēka.

Tātad, mūsu rakstā mēs tikāmies ar grauzēju komandas pārstāvjiem, kurus sauc par lemmings. Dzīvnieka raksturojums ir savs. Tie ietver nelielu blīvu korpusu, kas pārklāts ar biezu, krāsainu mēteli. Atkarībā no sugas var būt dažādu krāsu plankumi vai svītras. Habitat lemming ir tundras teritorija, kas ir bagāta ar sūnām. Šie augi ir viņu galvenā pārtika kopā ar krūmu, ķērpju un aļģu dzinumiem.

Kas ir mīļākie

Lemmings ir kāmja ģimenes mazi grauzēji. Savā zemē ir apmēram 20 sugas, ārēji tās ir ļoti līdzīgas. Mājdzīvnieku ķermenis ir blīvs, 15 cm garš, astes īss, tikai 2 cm, mētelis ir dzeltenbrūns, tumšs aizmugurē, var būt pelēks brūns vai plankumains.

Mazās ausis ir paslēptas kažokādās, ķepas ir diezgan īsas. Mājdzīvniekiem ir ziemas ziemas priekšējās kājas. Viņi, tāpat kā nagi, ziemā sniega, meklējot pārtiku.

Mājdzīvnieki

Kur dzīvo dzīvnieki

Šo dzīvnieku dzīvotne ir tundra un meža tundras zona. Līdztekus Ziemeļamerikai, Eirāzijai, tās var redzēt Arktikas okeāna salās.

Lemming dzīvo ūdelēs, kuras viņi paši izrakt. Burrows veido lielu skaitu tinumu. Bieži vien tie rada savdabīgu tundras mikroplaisiņu un ietekmē veģetāciju.

Ziemā viņi var būvēt ligzdas tieši zem sniega.

Mink lemming sniegā

Un siltajā sezonā ielieciet ligzdu caurumā.

Kāpēc lemmings bieži audzē

Vīrieši nedzīvo ligzdā, viņi nepārtraukti pārvietojas pārtikas meklējumos. Mātītes nobriest jau 2 mēnešu vecumā un ir tik auglīgas, ka tās 6 reizes gadā iegūst metienus. Cubs piedzimst 5 - 6 gab.

Šāda auglība palīdz dzīvniekiem saglabāt diezgan lielus skaitļus. Fakts ir tāds, ka viņu loma tik daudzu tundras iedzīvotāju dzīvē ir lieliska. Lemmings ir viņiem kopīgs. Ir periodi, kad dzīvnieki atkārtojas neparasti daudz - kā pūkains paklājs, tie pārklāj tundras virsmu. Un tad visi četru kāju un spalvu plēsīgie plēsēji ēd tikai tos. Visbiežāk tos medī ar zirgiem, ermīniem, lapsām, vilkiem un pat briežiem.

Lemming tiesas

Sakarā ar to, dzīvnieki piedzimst vairāk bērnu, un putni gulēja daudzas olas.

Polārie pūces un lapsas laikā, kad ir maz mājdzīvnieku, vispār nesāk audzēt.

Lemmings apraksts, dzīvesveids un paradumi

Arktikā ir mazi dzīvnieki, kuri ir pielāgojušies Arktikas skarbajiem apstākļiem un, šķiet, jūtas diezgan ērti - tie ir lemmings. Daudzi krievi pat nezina, kas viņi ir, jo viņi gandrīz nekad nav atrodami centrālajā Krievijā. Lemmings ir kāmja ģimenes mazi grauzēji. Ārēji viņi atgādina peles, lai gan viņi ir ļoti tālu radinieki.

Izskats un ieradumi

Neskatoties uz gudru izskatu, šie dzīvnieki bieži vien ir agresīvi, pat viņu radiniekiem. Viņiem patīk izrakt atsevišķas baržas, par kurām viņi var pat cīnīties ar neprasītiem viesiem. Starp citu, redzot cilvēku, lemmings, pat ar ļoti mazu izmēru, salīdzinot ar viņu, pretēji loģikai, nav nobijies, bet sāk aizstāvēt savu teritoriju. Lietu secībā - svilpt, un dažos gadījumos, un skriešanās.

Dzīvotne un dzīvesveids

Lemmings dzīvo arktiskā un subarktiskā tundrā, sākot no Rietumu Baltās jūras austrumu krasta līdz Beringas šaurumam austrumos - Amerikas ziemeļu reģioniem, Arktikas okeāna salām, Franz Josef Land, Wrangel salā, Taimiras pussalā. Viņi dod priekšroku sūnai tundrai, kur aug punduris bērzs un vītols, akmeņaina tundra, ūdenstilpju nogāzes, purvainie purvi un sēklu-taiga apgabali, izņemot ķērpju tundru.

Lemmings darbojas visu gadu. Tie ir zālēdāji, ēst dažādus ogas, dzinumus, saknes un graudus, un tajā pašā laikā tie ir ēdieni polārajām lapsām, kā arī arktiskajām lapsām, zaķiem un īpaši polāriem pūķiem, kuri dod priekšroku jebkuram citam medījumam.

Lemmings ir vientuļš dzīvnieks. Atsevišķas personas nodrošina noteiktas teritorijas un aizsargā tās no kaimiņiem. Lielu mājlopu periodos ir reāla katastrofa ziemeļu reģionu lauksaimniecībai. Они совершают сезонные набеги на пастбища, где подчистую выедают осоки, мхи, кустарнички, которые необходимы для корма оленей и других домашних животных.

На зиму устраивают гнёзда на земле под снегом. В это время питаются прикорневыми частями растений, которые раскапывают из-под снега. Часто запасают корм впрок, устраивая хранилища вблизи своего гнезда. Кроме того они постоянно вылезают на поверхность в поисках пищи. Особенно это проявляется в темное время суток. Starp citu, tieši nakts barošanas laikā, lemmings kļūst par upuri polāram pūcei, kas medī tikai naktī.

Lemmings veidi

Mūsu valstī ir vairākas iecienītākās sugas: mežs, Norvēģija, Sibīrija, Amūra, mazuļi un Vinogradov lemming. Kopumā tām ir tikai nelielas krāsas un ķermeņa garuma atšķirības. Lielākie no tiem ir Vinogradova mīļākie, tie sasniedz 17 cm - tie ir lielākie no visiem mazajiem grauzējiem.

Meža iecelšana (Myopus schisticolor) - ķermeņa izmērs ir apmēram 8-13 cm, svars līdz 45 g. Krāsa ir melna pelēka, ar aizmugurē brūniem plankumiem. Tā dzīvo Taigā no Skandināvijas līdz Kamčatkai. Tā dod priekšroku skujkoku un jauktajiem mežiem ar bagātīgu sūnu. Tā barojas galvenokārt ar sūnām, ogām un saknēm. Tas padara urbumus sūnainos hummockos, starp koku saknēm vai sūnu pārklātajiem akmeņiem. Mātītes 4 - 6 gab. Dzīvojiet 1-2 gadus.

Norvēģu lāči (Lemmus lemmus). Izmērs līdz 15 cm. Krāsa ir plankumaina, melna josla pa dzeltenbrūnās krāsas aizmuguri. Dzīvo kalnu tundra Skandināvijā un Kolas pussalā. Ne koku, ne akmeņu, kā arī sūnu hummocku dabiskās patversmēs zem koku saknēm parasti neatrodas. Ēd sūnas, grīšļus, graudus, ogas. Mātīte tiek ievesta 3-4 metienos līdz 7 mazuļiem.

Sibīrijas Lemmings (Lemmus sibiricus). Ķermeņa garums ir līdz 16 cm, svars ir līdz 130 g. Krāsa ir dzeltena, aizmugurē ir melna svītra, ziemā krāsa nemainās. Tā dzīvo Krievijas tundrā no Ziemeļu Dvinas līdz Kolmai un Arktikas okeāna salām. Tas barojas ar sūnām, sedges un kokvilnas zāli. Ziemā tundras krūmu zari un saknes. Ziemā tas dzīvo zem sniega, ligzdās, ko tas izgatavo no lapām un zariem. Gada laikā sieviete nes 4-5 pakaišus, katrs ar 12 teļiem. Tas ir Arktikas lapsas, ermīna un polārā pūce. Pseido-tuberkulozes un hemorāģiskā drudža nesējs.

Amur Lemming (Lemmus amurensis). Garums līdz 120 mm. Vasarā krāsa ir brūna ar melnu svītru uz muguras. Ziemas garš brūnās krāsas kažokāda ar pelēku ziedu, tumšā josla aizmugurē izzūd vai pazūd. Tas atkārtojas tāpat kā Sibīrijas lemmings.

Mājdzīvnieki (Dicrostonyx torquatus). Ķermeņa garums sasniedz 14 cm, ziemā priekšējo ķepu vidējie nagi paplašinās un kļūst par nagla formu. Tādējādi tā nosaukums. Vasarā pelnu pelēka krāsa, ar iedegumu uz sāniem un galvu, ziemas gaišākā krāsā. Vēderis ir pelēks, gar muguru ir melna josla, uz kakla ir gaiša apkakle.

Lemming Vinogradov (Dicrostonyx vinogradovi). Nosaukts pēc zoologa B. S. Vinogradova, kurš atklāja šo sugu Wrangel salā. Kur viņš dzīvo līdz šim. Notiek tuvumā esošajās salās. Tas ir lielākais no grauzējiem. Korpusu garums sasniedz 170 mm. Tas barojas ar zāli un krūmiem. Ziemai padara lielus zaru krājumus lopbarībai. Lielu un sarežģītu urbumu pilsētu rakšana. Sievietei ir līdz pat 3 metieniem gadā, 5-6 kubi. Tās grūtniecība ilgst 20 dienas. Cubs redz savu redzējumu 10-12 dienu laikā, un divu nedēļu laikā iznāk burrows.

Lemming pašiznīcināšana

Lemmings parasti ilgu laiku barojas vienā un tajā pašā teritorijā. Tomēr labvēlīgajos gados, kad ar ilgu vasaru un siltu ziemu barojas pietiekami daudz, tiek veicināts iecienīto dzīvnieku vairošanās process. Mājdzīvnieku skaits palielinās tik daudz, ka nav pietiekami daudz pārtikas, pārtikas trūkums un dzīvnieki sāk migrēt. Ir laiks, kad šī migrācija pārvēršas par masu pārvietošanu. Galvenokārt migrē jaunieši. Kopā viņi atstāj savas mājas un steidzas jebkurā virzienā. Nepievēršot neko uzmanību, dzīvo dzīvo masu pārvieto pa laukiem, kalniem, apmetnēm, līdz tas atrodas pret ūdens barjeru, vai tas ir upe, ezers vai jūras krasts. Lemmings skriežas ūdenī un peld. Tajā pašā laikā ievērojama daļa no viņiem noslīkst, mēģinot šķērsot.

Šādos laika posmos viņu krustošanās vietās nonāk īsta plēsīgo svētki. Lapas, lapsas, pūces un zaķi pakaļ viņiem uz zemes. Neaizmirstiet šādus ēdienus un izjādes suņus, un reizēm tos pat ēd ziemeļbrieži. Ūdenī noslīcināto lemmingu līķi šādos brīžos aptver ūdens virsmu. Tos ēd ar kaijas, plēsīgās zivis un jūras dzīvniekus. Šādu migrācijas procesu dēļ lemmings populācija ir ievērojami samazināta, un turpmākajos gados tie kļūst reti. Parasti 3-4 gadu laikā personu skaits ierodas parastajā līmenī un paliek līdz jaunam masu reprodukcijas uzliesmojumam. Tādējādi periodiski tiek veikta pašdarījumu pašiznīcināšana un to skaita dabiskais regulējums atbilstoši pārtikas pārpilnības spējām visai sabiedrībai.

Tā kā lemmings ir masveida dzīvnieki, tie veido pamatu daudzu Ziemeļvalstu plēsēju barošanai. Tās ir arkveida lapsas, polārie pūces un peregrīnas sakni, un girfoni. Masu migrācijas laikā, mīļākie kļuvuši par vieglu medījumu, un visi, kas jūtas kā tādi, sāk viņus medīt. Lemming pabaro vilkus, vārnas, kaijas, skuas, lāčus un dažreiz pat pilnīgi mierīgas zosis un ziemeļbriežu! Dīvaini, herbivorous zosis un ziemeļbrieži tādējādi kompensē proteīna trūkumu organismā.

Šādu periodu laikā visi šie dzīvnieki dod priekšroku lolojumdzīvniekiem pār citiem upuru veidiem, pat to auglība ir cieši saistīta ar to, cik lolojumdzīvnieki ir attiecīgajā sezonā. Periodiski lolojumdzīvnieku skaita samazināšanās kļūst par galveno ziemeļu plēsoņu dzimstības samazināšanos, jo šajā periodā tie rada mazāk pēcnācēju. Līdz ar to dabiskā veidā tiek regulēta ne tikai iecienīto dzīvnieku populācija, bet arī citi dzīvnieki.

Skatiet videoklipu: Our Miss Brooks: Exchanging Gifts Halloween Party Elephant Mascot The Party Line (Decembris 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org