Putni

Ērglis - apraksts, biotopi, interesanti fakti

Izskats un uzvedība. Ļoti liels masīvs plēsējs ar spēcīgu augstu knābi, gariem, platiem spārniem un īsu asti. Vīrieši un sievietes atšķiras pēc krāsas, sievietes ir nedaudz lielākas. Ķermeņa garums ir 60–98 cm, spārnu slānis ir 190–250 cm, vīrietis sver 3–5,5 kg, sieviete - 4–7 kg. Labi attīstītas spalvu „bikses” uz kājām, apakšējā daļa no tarskiem nav plombētas, kājas ir ļoti spēcīgas.

Apraksts. Pieaugušā putna galvenā plūmju krāsa ir no brūnas līdz zālēm, nevienmērīga, pateicoties tumšākai spalvas pamatnei un sadegušajām virsotnēm. Krāsa pakāpeniski izceļas no ķermeņa uz galvu, kas var būt gandrīz bālgans. Lidojošas spalvas, vēders, „bikses” un bikses ir tumšākas par galveno fonu. Aste ir balta, kontrastēta ar spārniem, augšējo asti un zemu. Acis izskatās nelielas, acis ir no brūngani brūnas līdz dzeltenām. Beak, stublājs, orbitālais gredzens ir gaiši dzeltens, kājas ir spilgti dzeltenas. Jaunais putns kopumā ir tumši brūns ar vairāk vai mazāk izteiktu okera un balto plankumu (katram centram ir gaišs centrs un tumša robeža).

Aste ir tumša, mazāk izteikta nekā pieaugušajam putnam. Varavīksnene ir tumši brūna, knābe ir melna, vaska kaula un kājas ir gaiši dzeltenas, orbitālais gredzens un mutes stūri ir bālgans vai pelēks. Starpposma tērpos putni izskatās mīksti, krāsojums kļūst „nevienmērīgāks”, pateicoties plašam gaismas iedegumam, galvenokārt uz muguras, pleciem, nadhvoste. Pēdējais spilgts knābis, galva, kakls. Stūres spalvas pakāpeniski kļūst baltas no centra, tumšs apikāls uz tām aizņem līdz 4–5 gadiem (balta asteņa ar tumšu virsmu ir raksturīga arī jaunajam zeltainajam ērgam un pieaugušajam ērgam). Jaunu putnu un starpposma apģērbu krāsa ir individuāli ļoti mainīga. Pieaugušo apģērbu putni valkā piekto vai astoto gadu pēc pubertātes sākuma. Pieaugušais ērglis ir viegli atšķirtas no jebkura tāda paša izmēra plēsoņām uz baltā astes un gaismas, bez kontrastiem, galvas, kakla un knābis.

Sēžošs putns izskatās īss, masīvs un bez formas, salīdzinot ar ērgļiem un lielo galvu, salīdzinot ar lapām. Retāk sastopams ērgļi, apgrūtinot lidojumu. Ja lidmašīna, atšķirībā no zelta ērgļa un dārzkopības, tur spārnus horizontāli, nepaceļot tos virs ķermeņa. Augošā putna spārni ir garš un plats - “taisnstūrveida”, tāpat kā krūmāji, atšķirībā no ērgļiem - gandrīz bez karpālā līkuma. Lidojošā putnā galva izskatās maza (salīdzinoši lielāka nekā dzeltenēm, bet mazāka nekā ērgļu). No zelta ērgļa un garās asti astes ērglis visās tērpās atšķiras ar īsu ķīļveida asti, masīvāku un augstāku knābi.

Balss. Rupja gnawing "Kyak-Kyak-Kyak. ", Croaking vai barking"Kra-Kra". Dažreiz pāris kliegs duetu ar galvu, kas tiek atmestas. Ar trauksmi, bēdīgs metālisks "kiki-kiki».

Izplatīšana, statuss. Tā dzīvo visā Eurazijas ziemeļu un mērenajā zonā no dienvidu tundras līdz Turcijai, Irānai, Austrumu Ķīnai un arī Grenlandes dienvidos. Lielākajā daļā Eiropas un sausās bezkaula teritorijās ir tikai izolētas ligzdošanas vietas. No apgabaliem ar ledus segumu ziemai lido prom, bet var ziemā nokļūt dažos neaiztecošajos rezervuāros. Galvenokārt koncentrējas Eiropā, Dienvidrietumāzijā, austrumu Ķīnā. Krievijā tas joprojām ir sastopams meža tundrā un taiga zonā, reti uz dienvidiem (izņemot Astrahaņas deltu), tas notiek sporādiski, galvenokārt lidojuma un migrācijas laikā. Jūtīga pret trauksmi, ļoti atkarīga no pārtikas apgādes līmeņa svārstībām rezervuāros. Iekļauts Krievijas Sarkanajā grāmatā, lai gan šis skaitlis nesen aug.

Dzīves veids. Diētā dominē zivis, kas sver līdz 3 kg, tās barojas arī ar zīdītājiem līdz zaķu, slimo un vājināto putnu lielumam, riekstiem un atkritumiem. Tas noķer savu laupījumu no skūšanās lidojuma, nozvejotas zivis ar nagiem no ūdens virsmas slāņa, nesalaužoties dziļi, atšķirībā no zivjaudzētavas. Ierodas pirms rezervuāru atvēršanas, lido ar to sasalšanu. Ziemošanas un migrācijas laikā dažkārt to vāc desmitiem cilvēku, īpaši zivju audzēšanas dīķos, zivju pārstrādes uzņēmumos, ostās, piekrastes poligonos. Tā ligzdo tikai pie lieliem iekšzemes ūdeņiem un jūras krastiem. Reproducēšana sākas februārī-martā, pirms ligzdošanas notiek pārošanās pāri ar sarežģītām gaisa piruetēm. Teritoriālās, ligzdojošās apmetnes neizveidojas.

Ļoti masīvas ligzdas, dažreiz vairāk nekā 2 m augstumā un diametrā, ko izmanto vairākus gadus, pāri veidojas uz lieliem kokiem (atšķirībā no aļģes, nevis augšpusē, bet pie dakšas stumbra pusē), retāk uz klintīm, upju klintīm tundrā. zona. Sajūgā, parasti 2, retāk 3 olas, baltas, dažreiz ar tumšiem plankumiem. Sievietes galvenokārt inkubē, inkubācija ilgst 34–48 dienas, barošana - līdz 70 dienām. Pelēkā brūna pirmā cāļu downy kleita 3 nedēļu vecumā tiek aizstāta ar biezāku, tumši pelēku. Lidojošie cāļi sākumā saglabājas uz mātes zemes gabala, nenobrieduši putni plaši migrē. Sāciet ligzdošanu 5-6 gadu vecumā.

Pelēka ērgļa (Haliaeetus albicilla)

Kur dzīvo

Ēnā ērgļa platība ir ļoti liela. Eirāzijā šī suga tiek izplatīta no Skandināvijas un Balkānu pussalas uz Čukotku, Kamčatka un Austrumāzijas Klusā okeāna piekrasti. Uz ziemeļiem šī suga iekļūst tundra zonā, uz dienvidiem - uz Grieķiju, Mazzemi Āziju, Ziemeļīriju, Ziemeļ Irānu, Amu Daryas lejteci, Ziemeļu Mongoliju un ziemeļaustrumu Ķīnu. Tas ir atrodams arī Grenlandē.

Bēgļa ērglis lidojuma laikā

XX gadsimta pirmajā pusē. Ēnais ērglis apdzīvoja visu Krievijas teritoriju, izņemot arktisko tundru. Līdz šim mūsu valsts diapazona dienvidu robeža ir ievērojami pārvietojusies uz ziemeļiem.

Kā tas izskatās

Ēdais ērglis ir liels putns, tā spārni sasniedz 2,5 m. Balto ērgļa ķermeņa garums var sasniegt 90 cm un tā svars - 7 kg. Plūme ir brūna, tikai ķermeņa galvas un apakšējās malas ir nedaudz vieglākas. Pieaugušajiem putniem astes ir ķīļveida baltas (no kurienes ir šīs sugas nosaukums). Spilgti gaiši dzeltenā nokrāsas knābis ir pilnīgi pamanāms pret tumšajiem ērgļu plankumiem.

Pieaugušajiem putniem baltā ērgļa knābis ir dzeltens.

Jaunie putni ir tumši brūni, ar ķermeņa apakšpusē ir gareniski plankumi, savukārt jauno putnu astes un knābis ir tumši. Pieaugušo spalvas jaunie ērgļi iegūst tikai aptuveni piecu gadu vecumā.

Ērgļa balss balss - skaņu mizošana vai ciršana.

Dzīves veids

Šie putni ziemas ziemeļos, kas nav sasaluši, un ezeriem no Rietumeiropas uz Dienvidāziju, Tuvajos un Tuvajos Austrumos, Indijā, Dienvidaustrumāzijā, vietās, kur pulcējas ūdensputni un citi ūdensdzīvnieki. Krievijā šo putnu ziemas ir Melnā un Kaspijas jūrā, kā arī dienvidu primorijā. Tomēr daži putni var uzturēties ziemā ziemeļu upēs - netālu no sasalšanas vietām, kur tie zvejo.

Galvenās prasības šīs sugas ligzdošanas vietām ir augsts un ērts koku ligzdu klātbūtne pie upēm un ezeriem. Ēnais ērglis balstās uz lielu koku, kas ir no 4 līdz 22 m augstumā no zemes. Reizēm šīs sugas putni ligzdo uz klintīm, klintīm vai tundras zonā uz augstiem stāviem upju krastiem uz topogrāfiskiem torņiem. Nestuve - milzīga struktūra, kas veidota no lieliem zariem un zariem - var sasniegt 2 m diametru un to pašu augstumu. Ligzdas uzliku veido zāles, dzīvnieku kažokādas.

Visbiežāk sastopamais ērkšķis ir zivis. Arī šie plēsoņi veiksmīgi nozvejo putnus - pīles, zosis, kaijas, pātagas, ogas un dzīvniekus - zaķus, gopherus, muskratus, lemmings, voles. Carrion labprāt ēd (roņu līķi, jo īpaši jūras krastos).

Audzēšana

Ēnā ērgļa ligzda ir milzīga un smaga zariņu un zaru konstrukcija. Ir gadījumi, kad ligzdas veidošanā tika izmantoti dzīvnieku kauli. Laulāts pāris to izmanto jau daudzus gadus pēc kārtas, paliekot uzticīgs gan vienam, gan otram. Sajūgā parasti ir 2-3 netīri baltas olas. Olu inkubācijā, kas ilgst 37-40 dienas, abi vecāki piedalās.

Jaunie ērgļi atstāj ligzdu 10 nedēļu vecumā, pēc tam, kad ligzdas ir atstājušas ligzdu, ērgļi turpina to rūpēties par kādu laiku, mācot jauniešiem medības smalkumus.

Uzskaitīts Krievijas Sarkanajā grāmatā

Ēnais ērglis ir reta un apdraudēta suga. Kopējais šo sugu skaits Krievijā ir aptuveni 2500 pāri.

Piekrastes teritoriju strauja cilvēka attīstība, veco mežu izciršana un viena no šīs sugas galvenajiem pārtikas resursiem samazinās zivis, un tas samazina skaisto plēsoņu skaitu. Turklāt ērgļi bojā slazdos, no pesticīdiem, cieš no cilvēku trauksmes, un šo putnu trauksmes faktors ir ļoti nozīmīgs. Pat īstermiņa cilvēka klātbūtne ligzdas tuvumā ir pietiekama, lai putni viņu atstātu uz visiem laikiem.

Interesants fakts

Tāpat kā daudzi citi ģimenes locekļi, ērkšķis ir simbols. Krievijas Federācijas Krasnodara teritorijas Slavjanska pašvaldības rajona karogs ir dekorēts ar strauju baltkāju, seno Azovas plašuma iedzīvotāju. Orlans - spēka, uzticības un neatkarības simbols - lieliski atspoguļo vietējo iedzīvotāju raksturu, kas novērtē un ciena brīvību un drosmi. Ir zināms, ka ir ērgļi un ērgļi. Kā tās atšķiras? Faktiski, tās ir divas ģints: Aquila (ērgļi) un Haliaeetus (ērgļi), kas pieder pie pašas hawkies (Accipitridae) sugas (Buteoninae) apakšgrupas. Ērgļi ir nedaudz lielāki par ērgļiem, un tiem ir nepārzīmēts tarsk (apakšējās kājas).

Klasifikācija

Karaliste: Dzīvnieki (Animalia).
Tips: Chordata (Chordata).
Klase: Putni (Aves).
Squad: Falconiformes (Falconiformes).
Ģimene: Hawk (Accipitridae).
Rod: Ērgļi (Haliaeetus).
Skatīt: Ēnais ērglis (Haliaeetus albicilla).

Ērgļa izskats

Ēnais ērglis ir plēsīgais putns, kas sasniedz lielus izmērus, savukārt sievietes ir daudz lielākas nekā vīrieši. Mātīte sver aptuveni 5-7 kilogramus, lielākā sieviete tika reģistrēta Skotijā, viņas svars bija 7,5 kilogrami. Vīriešu svars nepārsniedz 5 kilogramus. Garumā putns sasniedz 70-95 centimetrus. Spārni ir 2,2 metri, spārna garums - 50-70 centimetri. Astes garums - 30-35 centimetri.

Eagļu pāris, kas meklē plēsumus.

Baltās astes ērkšķīte ir brūna, ar galvu, kaklu un vēderu vieglāku nekā pārējā ķermeņa daļa, tie rada dzeltenu nokrāsu.

Rēķins ir spēcīgs ar izliektu galu, tam ir dzeltens zieds. Šīs sugas astes ir baltas. Ekstremitātes ir dzeltenas ar lieliem nagiem melnā krāsā. Kājas nav pārklātas ar spalvām, tāpēc ērglis ir vieglāk medīt ūdenī. Pirksti ir pielāgoti arī ūdens medībām - to iekšējā virsma ir raupja, pateicoties tam putni saglabā slidenu upuri.

Jauno krājumu daudzums ir tumšāks nekā pieaugušajiem. Arī astes un knābis ir tumšas. Pieaugušo krāsa jaunākajā paaudzē parādās 5 gadu laikā.

Ērgļa uzvedība un uzturs

Šie plēsīgie plēsoņi barojas ar zivīm, zīdītājiem un citiem putniem. Dažreiz ērgļi ņem pārtiku no citiem plēsīgiem putniem. Jūras ērgļi medī visu zivju peldēšanu pie ūdens virsmas. Predatori arī uzbrūk ūdensputniem. Šādas medības laikā ērglis liek upurim pastāvīgi nirt zem ūdens, līdz tas izelpo, tad tas kļūst par vieglu laupījumu. Ja nozvejotais laupījums ir liels, baltais ērglis velk to krastā pa ūdeni.

Orlans ir ziemeļu platuma platums.

Ir reģistrēti šī spēcīgā plēsīgā putna uzbrukuma gadījumi cilvēkiem. Norvēģijā 1932. gadā šis plēsējs uzbruka 4 gadus vecai meitenei, kas spēlēja vecāku saimniecībā. Ēnais ērglis sagrāba meiteni ar kleitu un pacēla gaisu. Putns lidoja ar bērnu 800 metru attālumā no ligzdas, kas atradās kalna malā. Lode atradās stāvā malā. Kad plēsējs atvēra nagus, meitene neieslīdēja pati ligzdā, bet tuvumā. Bērns bija ļoti paveicies, kleita nozvejotas uz klints un bērns karājās gaisā. Lai palīdzētu bērnam uzreiz veidoties glābēju atdalīšanās. Meitene tika droši izglābta, viņai bija tikai mazi sasitumi un nobrāzumi. Un kleita ir kļuvusi par īstu relikviju, to joprojām uztur ģimenes pārstāvji.

Putnu skatījums ir smags, tāpat kā tās raksturs.

Skaits

Ēnai ērkšķim nav cienīgu pretinieku citu plēsīgo putnu vidū. Bet, lai samazinātu noved pie sliktas vides. Turklāt šos plēsoņus iznīcināja vietējie iedzīvotāji, kļūdaini norādot, ka ērkšķi ir bīstami mājlopiem.

Divdesmitajā gadsimtā sugu populācijas lielums Eiropā strauji samazinājās. 80. gados tika izstrādāti pasākumi šo putnu aizsardzībai. Šodien situācija ir normalizējusies un balto ērgļu izzušana nav apdraudēta.

Baltās astes apraksts

Haliaeetus albicilla (ērgļa ērglis) pieder pie ērgļu ģimenē iekļautajiem ērgļu ģints piederumiem. Baltā ērgļa (Ukrainā pazīstams kā serovaten) izskats un uzvedība izskatās ļoti līdzīgi tās amerikāņu radiniekam Haliaeetus leucocephalus, bald ērgam. Dažiem ornitologiem abu sugu līdzība bija pamats to apvienošanai vienā super sugā.

Dzīvotne

Ja paskatās uz Eļļas eirāzijas apgabalu, tā stiepjas no Skandināvijas un Dānijas līdz Elbas ielejai, tver Čehijas Republiku, Slovākiju un Ungāriju, iet no Balkānu pussalas līdz Anadiras baseinam un Kamčatka, kas izplatās Klusā okeāna piekrastē Austrumāzijā.

Tā ziemeļu daļā diapazons iet gar Norvēģijas krastu (līdz 70. paralēlei), gar ziemeļu daļu no Kolas pussalas, uz dienvidiem no Kanina un Timan tundra, gar Jamalas dienvidu sektoru, dodoties tālāk uz Gydanska pussalas līdz 70. (Taimirā), ķīlis starp Khatangas un Lenas ielejām (līdz pat 73. paralēlei) un beidzas pie Chukotka diapazona dienvidu nogāzes.

Turklāt baltās ērglis atrodas reģionos, kas atrodas uz dienvidiem:

  • Mazāzija un Grieķija,
  • Irākas ziemeļos un Irānā
  • Amu Daryas lejteces,
  • Alakola, Ili un Zaisana lejteces,
  • Ziemeļaustrumu Ķīna,
  • ziemeļu Mongolija
  • Korejas pussala.

Ēnais ērglis dzīvo arī Grenlandes rietumu krastā līdz Disco Bay. Putni ligzdo uz salām, piemēram, Kuril salām, Sahalīnam, Olandam, Islandei un Hokaido. Ornitologi norāda, ka jūras ērgļu populācijas dzīvo Novaja Zemljas un Vaygach salās. Agrāk ērglis aktīvi atradās Fēru salās, Britu salās, Sardīnijā un Korsikā. Ziemas ērgļa ziemošanai izvēlas Eiropas valstis, uz austrumiem no Ķīnas un Dienvidrietumu Āzijas.

Tas ir interesanti! Ziemeļos ērglis uzvedas kā tipisks migrējošs putns dienvidu un vidējā joslā - kā apmetnis vai klīst. Jaunie ērgļi, kas dzīvo vidējā joslā, ziemā parasti virzās uz dienvidiem, savukārt vecie nebaidās pavadīt ziemu neuzsūcošos ūdensobjektos.

Mūsu valstī baltais ērglis ir visuresošs, bet lielākais iedzīvotāju blīvums ir Azovas reģionā, Kaspijas jūrā un Baikāla ezerā, kur putns ir visbiežāk redzams. Ēnā ērgļi ligzdo galvenokārt tuvu lieliem rezervuāriem kontinentālajā daļā un jūras krastos, kas putniem nodrošina bagātīgu ēdienu.

Ērgļu ērglis

Ērgļa iecienītākais ēdiens ir zivis (kas nav smagākas par 3 kg), kas aizņem galveno vietu diētā. Bet plēsoņa pārtikas intereses neaprobežojas tikai ar zivīm: tā ar prieku ēd meža spēli (zemes un putnus), un ziemā tā bieži pāriet uz kārpu.

Baltās astes ēdienkartē ietilpst:

Orlāns maina medību taktiku atkarībā no objekta veida un lieluma. Viņš pārspēj upuri lidojumā vai niršanas tajā no augšas, pārbaudot to no gaisa, kā arī stumjot uz augšu, sēžot uz asariem vai vienkārši atņemot to no vājāka plēsoņa.

Stepes apgabalā jūras ērgļi gaida baikakus, molu žurkas un gopherus, kas atrodas blakus viņu urbumiem, un ātruma zīdītājus, piemēram, zaķus, iekaro gaisā. Attiecībā uz putnu putniem (tostarp lieliem, pūkām, pīlēm) izmanto atšķirīgu tehniku, liekot viņiem nirt bailēs.

Tas ir svarīgi! Ērgļu upuri parasti ir slimi, vāji vai veci dzīvnieki. Baltās astes jūras ērgļi brīvu ūdeni no sasaldētām, apnicīgām un tārpu inficētām zivīm. Tas viss, kā arī ēšana, ļauj mums uzskatīt putnus par īstām dabiskām māsām.

Ornitologi ir pārliecināti, ka ērkšķi uztur biotopu bioloģisko līdzsvaru.

Dabas ienaidnieki

Pateicoties iespaidīgajam izmēram un spēcīgajam knābam, ērglis ir gandrīz bez dabiskiem ienaidniekiem. Tiesa, tas attiecas tikai uz pieaugušajiem, un ērgļu olas un cāļi pastāvīgi tiek pakļauti spiedienam no plēsīgiem dzīvniekiem, kas var uzkāpt ligzdojošos kokos. Ornitologi ir atklājuši, ka daudzus ērgļu uzceltos ligzdas ziemeļaustrumu Sahalīnā izpostījuši ... brūnie lāči, kam raksturīgas raksturīgas skrambas uz mizas. Tādējādi 2005. gadā jaunie lāči iznīcināja gandrīz pusi no balto ērgļa cāļu ligzdām dažādos to augšanas posmos.

Tas ir interesanti! Pagājušā gadsimta vidū cilvēks kļuva par vissliktāko ērgļu ienaidnieku, kurš nolēma, ka viņi ēd pārāk daudz zivju un novāca nepieņemamu skaitu muskrātu, kas viņam piegādāja vērtīgas kažokādas.

Kaušanas rezultāts, kad viņi nošāva ne tikai pieaugušos putnus, bet mērķtiecīgi iznīcināja sajūgi un cāļus, bija lielas iedzīvotāju daļas nāve. В наше время орланы-белохвосты признаны друзьями человека и фауны, но сейчас у птиц появились новые поводы для стресса, например, наплыв охотников и туристов, приводящий к смене мест гнездования.

Немало орланов гибнет в капканах, расставленных на лесных животных: ежегодно по этой причине погибает примерно 35 птиц. Turklāt ērglis pēc tam, kad cilvēks bez nevainības apmeklēja bez žēlastības, met savu veco sajūgu, bet nekad uzbrūk cilvēkiem, pat ja viņi sabojā savu ligzdu.

Iedzīvotāju skaits un sugu statuss

Norvēģija un Krievija (kur ligzdo līdz pat 7 tūkstošiem pāru) veido vairāk nekā 55% baltās ērgļa Eiropas iedzīvotāju, lai gan Eiropā sugu izplatība ir diezgan sporādiska. Haliaeetus albicilla ir iekļauta Krievijas Federācijas Sarkanajās grāmatās un IUCN, un otrajā sarakstā ar piezīmi “mazāk bažas”, jo ir liels biotopu klāsts.

Eiropā ērkšķu populācija Eiropā ir 9–12,3 tūkstoši vaislas pāru, kas ir 17,9–24,5 tūkstoši pieaugušo putnu. Saskaņā ar IUCN aplēsēm Eiropas iedzīvotāji veido aptuveni 50–74% pasaules iedzīvotāju, kas liecina par kopējo ērgļu skaitu, tuvu 24,2–49 tūkstošiem nobriedušu putnu.

Neskatoties uz pasaules iedzīvotāju lēno izaugsmi, ērkšķu ērglis cieš no dažādiem antropogēniem faktoriem:

  • mitrzemju degradācija un izzušana, t
  • vēja turbīnu būvniecība, t
  • vides piesārņojums
  • ligzdošanas vietu nepieejamība (pateicoties mūsdienīgām mežsaimniecības metodēm), t
  • personas vajāšana
  • naftas rūpniecības attīstība, t
  • smago metālu un hlororganisko pesticīdu izmantošana.

Tas ir svarīgi! Putni atstāj tradicionālās ligzdošanas vietas, pateicoties veco koku masveida griešanai ar labi attīstītiem vainagiem, kā arī sakarā ar pārtikas piegāžu nabadzību, ko izraisa malšana un zveja.

Neraugoties uz plašajām gastronomiskajām vēlmēm, jūras ērgļiem ir nepieciešams daudz spēļu / zivju, lai pabarotu savus pēcnācējus. Dažos reģionos ērgļu skaits patiešām pakāpeniski palielinās, bet parasti tā ir aizsargājama teritorija, kurā cilvēki gandrīz nekad nenotiek.

Skatiet videoklipu: Our Miss Brooks: Connie's New Job Offer Heat Wave English Test Weekend at Crystal Lake (Februāris 2020).

Загрузка...
zoo-club-org