Es gribu zināt visu!

Kurš putns audzē cāļus ziemā?

Pin
Send
Share
Send
Send


Šis mazo putnu putns ir ļoti neparasts. Tas ir nedaudz lielāks nekā zvirbulis. Mātītēm ir zaļgani pelēka plankumainība ar dzeltenām plankumainām plecu malām, un vīrieši ir īstas skaistules: sarkanbrūns jaka un pelēks dickey. Bet ne šķērso interesantus krustojumus - ir spilgtāki putni. No vairākiem vietējiem pichugs tiem ir divi faktori: papagaiļu knābis un ligzdošanas periods. Bērni nāk pie viņiem ziemas beigās. Bija gadījumi, kad sieviete sēdēja uz olām smagā aukstumā –35 ° C. Kāpēc ziemas šķirnes šķirnes cāļi? Redzēsim.

Kad nāk aukstas dienas, mūsu meži ir tukši. Lielākā daļa putnu tiek baroti dienvidos. Bet daži joprojām paliek: strazdi, burvji, džeki. Mēs domājam, ka putni izkļūst no aukstuma. Faktiski, viņi lido pēc to midge barības. Tie putni, kuru pārtika sastāv no bugām, kas gulstas zem kritušajām lapām, kā arī tiem, kas peck sausas akācijas un sēklu konusus, paliek pie mums. Starp šiem pastāvīgajiem Krievijas iedzīvotājiem ir putnu klests. Ar savu knābi, kuras galos krustojas kā nipperi, viņš izņem sēklas no konusa. Priežu riekstu mīļākais un ir izturīgas ķepas. Viņi turas pie filiāles un karājas otrādi. Tāpat kā papagailis, krustiņš palīdz sevi ar savu knābi, uzkāpjot kokos.

Bet kāpēc ziemas laikā šķērso šķirnes cāļus, jo pat melnā putni un vārnas pavasarī atnesas, kad ir auksts? Savvaļā dzīvnieki sniedz pēcnācējus, ja tie ir pilnīgi nodrošināti ar bagātīgu barību. Galu galā, vecākiem ir ne tikai jāmeklē pārtika sev, bet arī jauniešiem. Un ko ēst krustojumus? To delicious gardums ir skujkoku sēklas. Februārī vai martā krampji ir atvērti, un šie graudi ir pilnībā redzami. Netālu nav citu mednieku, kuri ēd riekstus - vāveres guļ ar dobumiem, un citi putni vēl nav ieradušies. Ēst - es nevēlos. Šeit ir pāris krustu kauliņi un sāk veidot ligzdu.

Par sieviešu ievietošanu meklē vietu starp biezajiem egles zariem. Pūkains vainags, kas pulveris ar sniegu, droši aptver to un jauniešus iekļūst aukstos vējos. Būvniecībā izmanto tikai vislabākos siltumizolācijas materiālus: sūnu, ķērpju, spalvu un pat dzīvnieku kažokādas. Tāpēc putnu ligzdas ir siltas un uzticamas. Cāļi nav sasaluši, jo viņu māte sasilda tos ar savu siltumu. Starp citu, viņu dzimums ir normāls dzimšanas brīdī - tēvam ir vieglāk sasmalcināt sēklas mantkārīgos rīklē. Kad jaunie dzinumi pārgriež divus mēnešus, viņu deguns sāk saliekt. Brūks mācās iegūt pārtiku paši - labi, konusu sēklas ne visi izkrita.

Tomēr jautājums par to, kāpēc ziemas cāļi šķērso cāļus, nav pilnīgi pareizs: pēcnācēji var parādīties vasarā, it īpaši netālu no lauka, kur nogatavojas saulespuķes. Bet pirātu reidi uz lauksaimniecības zemes krustojumi nav vieni, tie konkurē ar citiem putniem. Bet laika posmā no februāra līdz martam viņiem ir plašums. Ir tikai viens "bet": skujkoku augļi ik pēc pieciem gadiem. Tāpēc pichugam ir jātērē. Viena ziema ir daudz Maskavas reģionā, bet nākamais ir simtiem kilometru attālumā, Karēlijā.

Mūsu "ziemeļu papagaiļi" ir sadalīti vairākās sugās. Sosnovik - lielākais, dzīvo mežos. Elovik ir nedaudz mazāks, un mazākais ir balta spārna krustiņš. Mēs jau esam atbildējuši uz jautājumu, kāpēc ziemas cirtiņu vaislas cāļi, bet vai jūs zināt, kāpēc tos sauc par „svētajiem putniem”? Tā kā viņu līķi nesadalās, bet paliek neiznīcināmi, kā tas iespējams, 20 gadus. Šai parādībai ir vienkāršs skaidrojums. Putns savā veidā tik daudz sveķu vielu tika nopeltas no skujkoku kokiem, kas jau tā dzīves laikā kļuva par sava veida mūmiju.

Kurš putns audzē cāļus ziemā

Putnskas steigā neatstāj savu biotopu ziemas laikāun, gluži otrādi, pat iegūst pēcnācējus, tam ir vārds krustiņš. Šis putns nebaidīsies no aukstuma. Tie ir viegli ziemas mēnešos inkubējamās olas un māsu. Crossbill atsaucas uz finch ģimene. Viņš tiek uzskatīts par vēršu un zvirbuļu radinieku.

Sākums īpatnība šie putni ir viņu knābis. Viņam ir neparasts krustveida struktūra. Daba ir paredzēta kāda iemesla dēļ. Tas ir pateicoties šai knābei sēklas no priedes čiekurām un egļiem. Barošanas laikā krustiņš dod priekšroku skujkoku augiem. Tā kā ziemu laikā nogatavojas konusu sēklas, šie putni sēž cāļus ziemā. Tieši šobrīd viņiem ir pietiekami daudz pārtikas, lai sevi barotu.

Kā krustu kauli izdzīvo ziemā

Laika apstākļi ziemas mēnešos nav labākais putnu parastajam biotopam un daudz vairāk ligzdu audzēšanai. Kā to darīt krustiņš ir pielāgojies aukstumam? Sekojoši faktori palīdz viņam veiksmīgi uzvarēt:

  • putns ēd daudz, jo aukstumā tai vajag daudz vairāk enerģijas,
  • ligzdas tikai vietās, kur nav spēcīgu vēja,
  • karjeru par viņu cāļiem pāris,
  • labi pielāgots aukstumam gan pieaugušiem putniem, gan cāļiem.

Tādā veidā šo putnu pārējie centieni palīdz cāļiem piecelties. Es nekad nepārtraucu, kā darbojas mūsu pasaule. Pat mazie putni spēj rūpēties par saviem mazajiem, piemēram, cilvēkiem. Krusts rūpējas par cāļiemkamēr viņi atstāj ligzdas. Tas aizņem apmēram mēnesi. Bet līdz brīdim, kad cāļi kļūs pilnīgi neatkarīgi, pagājis vēl viens mēnesis.

Putnu varonis ar rūdītu raksturu

Putnu varonis, kas ražo pēcnācējus gada smagākajos mēnešos, tiek saukts par Klestu. Tam ir mazs trausls ķermenis un pieder dziesmu putnam. Klests pieder finch ģimenei un tiek uzskatīts par zvirbuļu un vēršu cirpju tuvu radinieku. Krievijas teritorijā ir divi veidi: plecu-elovu un cleft-pine. Turklāt Taigā Sibīrijā ir daudz baltās spārnu krustojumu populācijas lapegles audzēšanas apgabalos. Klests ir skujkoku, retāk jaukto mežu iedzīvotājs, bet jūs nevarat to apmierināt ciedru plantācijās.

Šķiet, ka vīriešu dziedāšana atmodina ziemas guļošos mežus, un laipnība tiek sākta jau janvāra beigās, lai gan viss ir atkarīgs no klimatiskās zonas. Dažu gadu laikā krustiņi var ražot divus vaislas saimniekus: ziemā un vasarā. Galvenais putnu ēdiens ir egļu un priežu čiekuru sēklas, kuru iegūšanai ir visas ierīces. Kā papildu pārtika, īpaši izsalkušajos gados, izmantojiet kļavas un pelnu sēklas, lielus kukaiņus, savvaļas ogas, var apmeklēt saulespuķu laukus.

Kāpēc ziema ir ligzdošanas laiks

Klestam ir ļoti šaura ēdiena specializācija, tāpēc tas lielā mērā ir atkarīgs no skuju koku ražas un to nogatavošanās laika. Skuju koki atšķiras no "augļu" biežuma, t.i., ik pēc 3 līdz 5 gadiem veidojas liels skaits konusu. Vasaras beigās izveidojušās konusi nogatavojas tikai ziemā, bet pavasara sākumā tās pilnībā atveras, sēklas ielejot mitrā meža grīdā. Klests vasaras beigās nevar audzēt cāļus, jo vēl nav barības, un agrā pavasarī vairs nebūs barības. Tādējādi putniem vienkārši nav cita veida, kā paplašināt savu ģints, kā izkāpt olas un nobarotus cāļus ekstremālos apstākļos.

Pārtikas piegādes nestabilitāte liek krustojumiem vienlaicīgi vadīt mazkustīgu, nomadu un migrējošu dzīvesveidu. Viņi ligzdo tur, kur ir pārtika, un, meklējot, var lidot lielos attālumos. Rezultātā iedzīvotāju skaits vienā apgabalā gadu gaitā var ievērojami atšķirties.

Sievietēm februārī ir olas, bet martā - aprīlī cāļi kļūst neatkarīgi.

Vides adaptācija

Lai ražotu dzīvotspējīgus pēcnācējus smagā sala apstākļos, tas nav viegls uzdevums. Evolūcija ļāva krustojumiem ne tikai pielāgoties konkrētai diētai (modificētais knābis ir ideāli piemērots sēklu iegūšanai no konusa), bet arī, lai izstrādātu uzvedības iezīmes, kas sekmē pēcnācēju saglabāšanu.

Tātad, kas palīdz Klestai izdzīvot un turpināt sacīkstes? Var identificēt šādus faktorus:

  • augsts klusums (lai uzturētu ķermeņa temperatūru prasa daudz enerģijas),
  • rūpīgi izvēloties vietu ligzdai (ļoti augsta, zem liela zara, aizsargāta no vējiem),
  • rūpīga pieeja ligzdas būvniecībai, t
  • pāra aprūpe pēcnācējiem (kamēr sieviete inkubē olas, vīrietis rūpējas par savu uzturu, vecāki pabaro cāļus līdz pilnam „pieaugušo vecumam”),
  • gan pieaugušo, gan cāļu augstā pretestība.

Mātīte būvē ligzdu, un vīrietis tikai celt celtniecības materiālu no maziem egļu zariem. Lode ir diezgan plaša un dziļa. Mātīte sienas silda ar sūnām, apakšā ir nokrāsas un spalvas. Sieviešu ērce atrodas uz pirmās ieliktās olas, pretējā gadījumā tā būtu iesaldējusi. Kopumā vienā sajūgā var būt līdz pat 4-5 olām. Izšķilšanās ilgst aptuveni 2 nedēļas. Ar cāļu parādīšanos, sieviete turpina tos sasildīt, un vīrietis satrauc. Kad bērni aug, sieviete var atļauties atstāt ligzdu uz brīdi. Šajā laikā dzeltenās dzeltenās galvas var nonākt stuporā, bet viņiem šis stāvoklis nav letāls. Viņi atgūstas, tiklīdz sievietes atgriežas.

Maigs vecāku aprūpe

Kā barība cāļiem, skujkoku malto skujkoku sēklas, kas samitrinātas ar vecāku siekalām, kalpo. Ēdināšana notiek katru stundu vai reizi pusotra stundā. Noka īpašā struktūra neļauj vīriešiem barot cāļus tradicionāli, ievietojot savu knābi cāļa knābis. Viņam ir jāmācās kārklu gabaliņi atvērtās ķekās. Šajā procedūrā plaisa parāda eņģeļu pacietību: ja vienreizējs krīt, viņš to paņem un mēģina vēlreiz.

2 nedēļu laikā cāļi pameta, un pēc nedēļas viņi sāk atstāt ligzdu. Tomēr viņu ķekari vēl nav pietiekami veidoti pašbarošanai, tāpēc vecāki turpina tos barot. Jaunieši iegūst pilnīgu neatkarību divu mēnešu vecumā.

Šķērskultūru iztikas līdzekļi ir ļoti ieinteresēti. Savā dzīves laikā sūklis baro savu ķermeni ar sveķu vielām no egles sēklām, tāpēc pēc nāves viņa ķermenis daudzus gadus ir mumificēts. Nograužot izciļņus un iegūstot tikai ceturtdaļu no sēklām, plaisa nejauši kļūst par pavadoņiem vāverēm, kas no šiem zemes gabaliem uzkrāj tādus izciļņus. Neatvērti konusi, kas nokrīt zemē, oksidējas un vairs nav atvērti, tāpēc ir piemēroti ilgstošai uzglabāšanai.

Kas ir krusts?

Skujkoku mežos atrodas putnu suga - šķērskoka putns. Šis putns ir lielāks nekā zvirbulis, bet mazāks par strazdu. Šis putns ir unikāls. Fakts ir tāds, ka ziemas cirpji audzē cāļus. Šis fakts ir pārsteidzošs, bet tam ir skaidrojums. Un izskaidrojums ir tāds, ka krustiņi barojas ar konusu, bieži vien egles, sēklām, bet arī viņiem ir piemēroti priežu un egļu. Starp citu, tas ir iemesls, kāpēc krustveida kausa knābis ir tik neparasta krustveida forma: ir ļoti ērti izņemt sēklas no konusiem, izmantojot šādu knābi!

"Spruce putra" bērniem

Savu krustojumu ligzdas baro ar “egles putru” - egļu čiekuru sēklām, kuras pieaugušie putni savās knābēs sasmalcina un samitrina ar siekalām. Un cāļi dienas laikā ēst tik daudz "putru"! Skujkoku mežos konusi nogatavojas tikai aukstumā, tāpēc ziemas laikā krustojumi šķērso cāļus. Citā gada laikā, kad nav tik daudz nogatavinātu sēklu, bērniem vienkārši nav nekādas barības!

Šķērsvirzieni - pašaizliedzīgi vecāki

Gaidot pēcnācējus, krustzāles koku zariņos organizē mājīgu ligzdu, sasildot to no iekšpuses ar mīkstiem materiāliem: sūnām, vilnu, spalvām un dūnām. Šajā ligzdā mātīte ir no 3 līdz 5 olām un divas nedēļas inkubē sajūgu. Šajā laikā tas baro Papa-crossbill. Bērni lūkojas diezgan bezpalīdzīgi, vecāki palīdz viņiem izdzīvot: mamma tos sasilda ar siltumu, tētis nes pārtiku.

Vecākiem ir pietiekami ilgi, lai barotu savus bērnus. Pirmkārt, tāpēc, ka viņi ir mazi un nezina, kā lidot. Otrkārt, viņu ķekari joprojām ir taisni, un jūs nevarat iegūt sēklas no konusa ar šādu knābi. Laika gaitā bērni aug, stāv uz spārna, viņu ķekari kļūst krustveida un kļūst pilnīgi neatkarīgi. Pateicoties egļu čiekuriem, kas nogatavojas ziemai, ļauj cāļiem izdzīvot un iegūt spēku!

Tāpēc mēs uzzinājām, kas ziemā cāļus audzē un kāpēc ziemā, nevis vasarā, tāpat kā citi putni. Pārējiem putniem ir vajadzīgi kukaiņi, lai pabarotu savus pēcnācējus, kas, protams, nav atrodami ziemā. Bet tauriņš flystrips nav nepieciešams, dodiet viņiem izciļņiem!

Kāpēc un kāda veida putni ziemā audzē cāļus?

Šķiet, ka dabā viss ir pakļauts vispārējiem likumiem. Piemēram, putni, ņemot vērā laika apstākļus, sāk būvēt ligzdas pavasara vidū, un maijā viņiem ir cāļi. Bet dabiskā daudzveidība izpaužas šajā jautājumā. Mēs jums pateiksim kas putnus slēpj cāļus ziemā un kāpēc šajā konkrētajā gada laikā.

Pingvīni tiek klasificēti kā putni bez lidojumiem.. Bet viņi ir lieliski peldētāji un nirēji. Šo putnu ķermenis iegarens, bet drīzāk briest. Galva ir maza un novietota uz elastīga īsa kakla. Kakla ir asa un stipra, paredzēta medībām. Uz biezām īsām kājām atrodas 4 pirksti, kas savienoti ar membrānām.

Pingvīns vienmēr saglabā stingri vertikālu ķermeņa pozīciju, un īsais astes, uz kuras putns paļaujas, palīdz saglabāt līdzsvaru. Plūmēm ir blīva un blīva struktūra, kas aizsargā ķermeni ūdenī no hipotermijas.

Šie putni uztur lielas kolonijas, un dabiskajos apstākļos tie ir spiesti pastāvēt lielākajā daļā gada ļoti zemā temperatūrā. Vasara šeit nav ilgstoša un arī neatstāj siltumu. Tāpēc pingvīniem nekas nav palicis. audzēt savus pēcnācējus -40 ° C temperatūrā.

Kā pingvīni lūkojas cāļus

  • Viņi novieto savas olas tieši sniega seguma vidū. Siltākos rajonos sajūgs var sastāvēt no 2 olām, aukstumā - sievietei ir 1 ola, un pēc tam to nodod vīriešiem, un viņa meklē pārtiku. Kamēr tētis nodarbojas ar inkubāciju, viņa ēd daudz sev un vāc pilnīgu barības gaļu nākamajam teļam.
  • Tēviņš saspiež olu starp ķepām un vākiem ar ādas locītavu uz vēdera, tādējādi saglabājot vēlamo temperatūru. Viņš nevar atstāt, šajā gadījumā ola uzreiz iesaldēs. Tā gadās, ka, baidoties no bada, vīrietis izmet olu, negaidot sievietes, un peld no barošanas.
  • Atgriežoties, sieviete nosaka vīrieša atrašanās vietu iepakojuma vidū un steidzas uz viņu. Tā gadās, ka jaundzimušā cāli neizdzīvo. Iepakojumā ir gadījumi, kad tēvi, kuri zaudējuši pēcnācējus, mēģina viņu atturēt no citiem pingvīniem un reāli cīnās.
  • Barot pēcnācējus, dažādas zivis: anšovus, sardīnes, sudraba zivis. Mātīte atdzīvina pārtiku, kas ir pavairota no cāļa kuņģa. Šis krājums, ko viņa nāca līdzi, ir pietiekami apmēram 2 mēnešus. Tēvs visu šo laiku baro jūrā, pēc tam viņš atgriežas ģimenē.

Kleests - taiga iedzīvotājs

Šis putns mežā ir iekļauts Maskavas Sarkanajā grāmatā, jo pēdējos gados tas ir bijis salīdzinoši reti. Klest dzīvo skujkoku mežos. Izmērā šis putns ir nedaudz lielāks nekā zvirbulis. Vīriešu un sieviešu spalvas ir atšķirīgas.

Vīrieši ir spilgti, sarkanās krūtis, sievietes izskatās pieticīgākas, to spalvas ir pelēkā zaļā krāsā. Krusta knābis ir veidots kā papagailis. Daba to padarīja tā, lai putni varētu viegli nojaukt mizas gabalus, zarus, mizas konusus.

Uztura klesta pamatā ir egles un citu skujkoku sēklas. Ja nepietiek pārtikas, putni savā uzturā iekļauj citu augu sēklas, kā arī kukaiņus.

Tas ir vēl viens putns, kas ziemā audzē savus pēcnācējus. Tas ir vienkārši izskaidrots. Tieši tā Ziemai sēklas nogatavojas egļu rogasTas nozīmē, ka cāļi netiks atstāti bez ēdiena, jo viņu uzturs sastāv no skujkoku sēklu sēklām.

Krustiņu pēcnācēji

  • Ziemas mēnešos cīņās par resursiem praktiski nav šķērsoņu. Lielākā daļa putnu lido uz siltām valstīm ziemošanai, vāveres ziemā ir ilgstoši gulējušas. Pievilcīgajiem ēdieniem ir bagātīgs ēdiens, tāpēc šobrīd viņi sāk būvēt ligzdas un lūku ligzdas.
  • Par ligzdu sieviešu izvēlas vietu blīvā egles kronī. Sniega pārsegi, kas aptver egles zarus, padara ligzdošanas vietu nepieejamu vējiem un salnām. Arī ligzdas krustojuma struktūru saturošs materiāls izmanto siltumu. Kursā ir spalvas, dūnas, dzīvnieku mati, sūnu gabali.
  • Šķirošana notiek februārī un marta sākumā. Dažreiz pāris nolemj janvārī sākt audzēt pēcnācējus. Māte sasilda mazuļus ar ķermeņa siltumu. Un pāvesta krusts ir pilnībā iesaistīts pārtikas iegūšanā. Viņš nes sievietes egles sēklas, tās sasmalcina, mitrina ar siekalām un baro cāļus, neaizmirstot barot sevi.
  • Līdz divu mēnešu vecumam ķiploku pēcnācēju ķekari sāk saliekt, un pirmo reizi bērni cenšas paši saņemt pārtiku, pacelšanās no ligzdas.

Некоторые ошибочно считают, что зимой потомство выводит также зимородок, полагаясь на его название, но нет.

Эти птицы хоть и живут на территории нашей страны, но не зимуют здесь. А вить гнезда они начинают, возвращаясь ранней весной с зимовки. На зиму пары этих птиц, вообще, распадаются, снова соединяясь по весне, чтобы дать жизнь потомству.

Когда птица клест начинает выводить птенцов: описание клеста, питание и образ жизни

На нашей планете обитает множество разных видов птиц. Pavasarī un vasarā viņi vienmēr ir nepatīkami, saskaroties ar ligzdu un pēcnācēju audzēšanu. Ir arī putni, kas šķiras cāļus sīva aukstumā. Šķirnes pieder pie šīs putnu kategorijas un audzē cāļus ekstremālos laika apstākļos. Kādi ir šie putni un kāpēc viņi ir tādi paši vecāki?

Krusta apraksts

Putns pieder pie zvirbuļu kārtas, kas pieder pie cūkas ģimenes. Krusts uzskaitīti Maskavas Sarkanajā grāmatātāpēc, ka tas pieder pie otrās reti sastopamās kategorijas.

Putns ir nedaudz lielāks par zvirbuli un ir ļoti neparasts, vidējais svars ir 50 grami un tā ķermeņa garums ir 17 cm.

Tā dzīvo tikai skujkoku mežos, un tā ir unikāla, jo ziemā tā audzē cāļus.

Mātītēm ir pelēkā zaļā plankumainība un dzeltenie plankumi spārnu malās. Vīriešiem skats ir vēl pievilcīgāks, tie ir reāli skaistumi. Viņiem ir augšējā ķermeņa sārtinātā krāsa ar pelēku pelēkbrūnu.

Ārēji putns izceļas nevis ar spalvas, bet ar knābi. Tam ir savdabīga struktūra, jo to knābis ir ļoti līdzīgs papagailis. Tas ir ļoti spēcīgs, un tā pakaļgala un pakaļgala šķērso asus galus.

Spēcīga knāpe padara tos viegli saplēšamus:

Putns uzkāž kokos un barojas no egļu un citu skujkoku sēklām. Kakla struktūras īpatnība palīdz iegūt sēklas skujkoku stādījumiem virsniekam. Šis ēdiens ir viņu iecienītākais un pamatīgākais, bet arī patērē citu pārtiku:

  • citu augu sēklas, t
  • kukaiņi.

Dzīves veids

Klesta var saukt skaļš un diezgan mobilais dienas putns. Izmantojot viļņainu lidojuma trajektoriju, viņa ātri lido no vietas uz vietu. Lidojot pa iepakojumiem, dziedošie putni atbalso viens otru. Tie padara izcilās vāciņa skaņas kep kep.

Ne visi putni lido uz siltām zemēm ziemai. Daudzi paliek ziemas pavadīšanai pastāvīgā vietā. Viņi paliek, jo ir iespēja ēst, izņemot citu ēdienu vidus.

Saskaņā ar kritušajām lapām paliek bugs, augu pākstīs ir piemērots ēdiens, kā arī graudi konusi. Šāda pārtika palīdz viņiem izdzīvot ziemā, uzturoties savās mājās. Crossbird var saukt par pastāvīgo iedzīvotāju.

Putns ir ne tikai sava veida knābis, bet arī izturīgas kājas. Putni atrod konusus, no tiem novāc graudus.

Bieži gadās, ka putni atstāj teritoriju, kur izciļņi jau ir beigušies, un lidot prom uz citu mežu, meklējot pārtiku. Daudzi cilvēki zina, ka skujkoku koki ražo 1 reizi 4-5 gados.

Konusi nogatavojas tikai vasaras beigās un ziemā jau ir trausli un sausi. Kad karstums nāk, konusi atveras un sēklas nokrīt zemē, pēc tam dod jaunus skujkoku dzinumus.

Šis gadalaiks krustojumiem ir visskaistākais, jo viņiem ir daudz pārtikas.

Šķirnes un pēcnācēji

Galvenais krustojumu kopums ir skujkoku stādījumu, galvenokārt egles un priedes, konusi. Tiek uzskatīts, ka ziemas sākumā ir vislielākais kartupeļu novākšanas periods. Tas izskaidro, kāpēc šķērssavienojumi ziemā ražo pēcnācējus. Putni ir pārliecināti par bagātīgu barību un nebaidās, ka cāļi izsalks. Vecākiem arī ir vajadzīgs spēks, lai ne tikai atvestu savus pēcnācējus, bet arī augtu spēcīgi.

Šajā gadalaikā nav gandrīz nekādu putnu, un vāveres gandrīz visu laiku gulē savās dobumos Klestovam ir iespēja ēst tik daudz, cik vēlaties. Šajā laikā putni sāk veidot ligzdas, jo uzskata, ka ir izdevīgākais laiks.

Mātīte izvēlas ligzdu biezākajos egļu kokos. Kad sniegs sedz biezas egles zarus, sieviete var droši nosegt ligzdu no caurdurtiem vējiem un aukstiem laika apstākļiem tādā izolētā vietā. Aprūpes vecākiem ligzdas būvniecībā izmanto visizolējošāko materiālu:

Tā rezultātā gatavā ligzda izskatās ļoti uzticama, silta un mājīga. Turklāt silta ligzda ir arī mātes siltums, viņa uzmanīgi sasilda viņas pēcnācējus ar sevi. Kad cāļi ir dzimuši, to knābis ir normāls.

Tas ļauj vecākiem barot tos ar sasmalcinātiem riekstiem, pildot riekstu miltus savās mutēs zīdaiņiem. Pēc tam, kad cāļi ir dzimuši 2 mēnešus veci, viņu kauli sāk čokuroties. Nepilngadīgie sāk pamazām iemācīties iegūt pārtiku, izvilkjot to no konusa.

Viņiem vēl joprojām ir daudz pārtikas, un viņi to var iegūt tikai no čaumalas.

Laiks no februāra līdz martam krustojumiem ir uzskatāms par labāko laiku pārtikas daudzuma dēļ. Viņi parasti sāk munēt šobrīd, bet tas notiek, ka janvārī. Putni mīl nokārtot galvenokārt aukstākajos reģionos. Ziemā temperatūra šajā rajonā var samazināties līdz -35 ° C. Putni nebaidās no aukstuma dedzināšanas, un viņi būvē ligzdas, neskatoties uz smagajiem salnām.

Putniem ir samērā blīva un silta plūme, tāpēc tie labi iztur labi. Vecāki dara visu, lai saglabātu cāļus no sasalšanas. Tiklīdz sieviete atradīs pirmo olu, viņa nekavējoties sēž uz tās un sasilda.

Sievietes pastāvīgi sēž uz olām un neatstāj ligzdu, lai saglabātu nākotnes pēcnācējus. Vīrieši rūpējas par pārtiku nākamajai mātei.

Kad parādās cāļi, viņš arī turpina iegādāties pārtiku visai ģimenei.

Meklējot bagātīgu skujkoku konusu ražu, putni var ceļot lielos attālumos. Atrodot to, produktīvs mežs var kalpot kā jauna ligzdošanas vieta.

  • Mihails Ivanovičs Danilovs
  • Izdrukājiet

Skatiet videoklipu: Jaunieši veido šķirnes putnu saimniecību (Septembris 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org