Putni

Melngalvs (putns)

Pavasarī, jauktajos un skujkoku mežos (kas, protams, ir lapkoku apakšgrupas), krūmos, kas atrodas zirgiem, ēnainos dārzos un parkos, skaista putnu dziesma. Daži putnu cienītāji šo meža dziedātāju - melngalvju slāvu - vienā rindā ar naktsklubu.

Vīrieši dzied no rītausmas līdz krēslai, dažreiz ar pārtraukumu dienas vidū. Melno acu vilka dziesma sastāv no divām daļām. Pirmā daļa (to parasti dzird tikai no ceturtdaļām) ir diezgan klusa, augsta, pārsteidzoša "saruna", kas sastāv ne tikai no savām frāzēm, bet arī aizņemšanās no citu sugu dziesmām - pelēka lidmašīna, zaļš izsmiekls, naktsdzīve un purvs.

Dziesmas otrā daļa (visbiežāk to var dzirdēt) tiek atskaņota ļoti skaļi, skaidri, atsevišķi un lēni, tās skaņas atgādina flautu.

Kur melngalvju krāšņumā dzīvo un kur tā ligzdo

Slāvu melngalvja ir plaši izplatīta Eirāzijā no Atlantijas okeāna piekrastes līdz Ob ielejai un Kuzņecka Alatau, kā arī Ziemeļrietumu Āfrikā.

Tā ziemas dienvidu Eiropā, Ziemeļāfrikā un Centrālāfrikā.

Slavkas-Melngalvju ielas ierodas aprīļa beigās - maija vidū, bet ligzdas sāk būvēt tikai pēc mēneša. Tēviņi sāk būvēt, ligzdošanas vietā uzreiz sakārto vairākus ligzdu pamatus, no kuriem viens ir sievietes patstāvīgi. Māja atrodas uz putnu ķiršu, aļģu, vilkābele, aveņu krūmiem, jauniem alksnis, kalnu pelni, kļava, egle, priedes, augļu koki, uz augšu papardes lapām.

Puslodes nūja ir salīdzinoši blīva un tīra, ar caurspīdīgām sienām. Pilnā sajūgā tas var būt 4-6 netīri balts ar olīvu vai dzeltenīgi brūnu patīnu un ar retām brūnām plankumiem un olu svītriem. Vīrieši un sievietes inkubē 13-14 dienas.

Ligzdošanas periodā blackcap tas galvenokārt barojas ar kukaiņiem, un vasaras otrajā pusē tas patērē brieža, kalnu pelnu, sausseržu, putnu ķiršu, euonymus, smiltsērkšķu, aveņu un liemeņu.

Es jums piedāvājam video, kas uzmundrina.

KAS EATS

Slavkas plānā īsā knābī, ar to putns var medīt kukaiņus un paņemt ogas. Melngalvju vasaras diētas galvenā daļa ir kukaiņi, piemēram, mušas, nūjiņas, lapu vaboles un kāpuri, kurus putns savāc uz plānām zariem un lapām koku un krūmu vainagos. Turklāt putns bieži izžūst sausā, nokritušās lapas ēdiena meklējumos un pēta zālāja segumu. Rudenī melnās acis cep arī ēd augļus un ogas, izplatot sēklas.

Kur tā dzīvo

Melnais slāvs atrodams lielākajā daļā Eiropas, Mazajā Āzijā un Ziemeļāfrikā. Lielākajā daļā ligzdošanas vietu tas ir migrējošs putns, rudenī tas lido uz siltiem reģioniem. Melngalvju slapstick atgriežas ligzdošanas vietās diezgan vēlu (aprīlī - maija sākumā). Bet vasarā putni spēs celt divus pēcnācējus. Putni lido ziemošanas vietās septembrī-oktobrī. Viņi ziemas laiku pavada Vidusjūras valstīs. Britu slāvu iedzīvotāji visu gadu dzīvo tās teritorijā. Ziemā putni tiek turēti pilsētas dārzos un parkos. Black Slava ir parasts meža iedzīvotājs, bet pēdējā laikā to var atrast arī pilsētas parkos un dārzos. Slave liek ligzdas 1-2 metru augstumā virs zemes lapkoku vai skujkoku kokos, bieži vien uz zemu krūmu zariem var redzēt ligzdu. Melngalvainajam Slavka ir eleganta ķermeņa struktūra. Mātītes ir nedaudz mazākas nekā vīrieši. Jaunās melngalvju krāsa ir ļoti līdzīga sievietei.

Pavairošana

Putni no ziemošanas vietām atgriežas ligzdošanas vietās aprīlī - maija sākumā. Tūlīt pēc ierašanās vīrieši ieņem teritoriju un sāk dziedāt. Dziedājot, viņi brīdina sāncenšus, ka zemes gabals ir aizņemts un aicinājis sievu. Vīriešu dziedāšana sastāv no klusas sarunas, ko dažkārt pārtrauc skaļa svilpe. Pāris putni pāriet uz ligzdas būvniecību 10-18 dienas pēc ierašanās. Sēdekļu ligzda atrodas apmēram 1-2 metru augstumā virs zemes, maziem egļiem, lapkoku pamežu krūmos. Putni to veido no zirgu astriem un sausiem kātiem. Mātītes inkubē olas 10-12 dienas. Pirmās dienas pēc inkubējamiem cāļiem tas neatstāj ligzdu. Pēc 2-3 dienām, sievietes lido no ligzdas un sāk barot mazuļus kopā ar vīriešiem. Vecāki 10 dienas izbaro cāļus no ligzdas un pēc tam dodas uz otru sajūgu.

NOZĪMES NOVĒROJUMI

Uz ligzdošanas vietas melngalvju lāse parādās diezgan vēlu - aprīlī vai maija sākumā. Tēviņi nekavējoties ieņem ligzdošanas vietas un dzied savu "kāzu" dziesmu. Viņi dzied, sēžot uz koku vai krūmu. Melngalvju manevra dziesma sastāv no klusa "saruna", kas dažkārt aizstāj ar diezgan skaļu svilpi. Melno acu dziedātāju dziedāšana atšķiras ar iespaidīgu spēka un skaņas dažādību. Viņš neskaidri atgādina pavasara straumes sērku. Šie putni ir īsti meža iedzīvotāji (dod priekšroku skujkoku mežiem), bet bieži vien tie apmetas mežaudzēs, parkos un dārzos. Šeit melngalvju slāvi dzīvo visu vasaru līdz rudenim un divreiz cāļi.

IESPĒJAMIE FAKTI, INFORMĀCIJA.

  • Vīrieši izceļas ar to, ka viņi var imitēt citu putnu balsis, piemēram, dziesmā ir dziesmu dziesmu un melnā putna, naktsdziedāšanas un robiņa motīvi. Viens no šī putna radiniekiem ir izsmiekls.
  • Pirms Slavok ļoti bieži uzturējās mājās. Šo putnu mīksts, mirdzošs čirps bija nomierinošs efekts uz viņu saimniekiem.
  • Slavki lido uz ziemošanas vietām naktī. Tiek uzskatīts, ka lidojuma laikā putni tiek vadīti Ziemeļzvaigznes pozīcijā. Tika arī atzīmēts, ka pieaugušie cilvēki vispirms lido ligzdošanas vietās.
  • Ārēji daudzu veidu vergi ir ļoti līdzīgi, bet tie atšķiras pēc balss. Dažos slāvos dziesma izklausās kā flauta mūzika, bet citās tā ir skicīga.

BLACK WIDTH RAKSTUROJUMS. APRAKSTS

Vīrietis: pieres un vainags ir melns, galvas, kakla un augšstilba aizmugure putnā ir pelēka, un pārējā plūmju daļa ir olīvu brūna.

Nēsāšana: sievietei ir 4-5 olas. Šķīvja formas, caurspīdīga, caurspīdīga. Olas ir baltas, ar brūnām plankumiem.

Beak: īss un asi, tumšs ragains. Piemērots ogu paņemšanai uz kokiem un kukaiņu ķeršanai.

Sieviete: uz galvas ir sarkanbrūns vāciņš, apakšējā ķermeņa krāsa ir brūnāka.


- visu gadu
- ziemošana
- Ligzdošana

Kur tā dzīvo

Melnās acis Glory ligzdo visā Eiropā (tas ir meža iedzīvotājs) un blakus esošajās salās. Turklāt slāvi atrodas Mazajā Āzijā un Ziemeļāfrikā. Tie ir migrējoši putni, kas ziemā atrodas Grieķijā, Spānijā un Ziemeļāfrikā.

AIZSARDZĪBA UN UZRAUDZĪBA

Centrāleiropā melno acu putni šodien ir diezgan izplatīti.

Putnu balsis - Slavka-melngalvja (Sylvia atricapilla). Video (00:00:59)

Slavka-Chernogolovka dzīvo mežos ar pamežu, malām, klucīšiem, biezokņos gar upju krastiem un iekļūst kalnos, kā arī dārzos un pilsētas parkos. Tās biotopa teritorija aptver visu Eiropu, izņemot Tālo ziemeļu daļu, un tā nonāk Rietumu Sibīrijā. Tā ligzdo Āfrikas ziemeļrietumos.
Šo sugu raksturo melnā “vāciņa” klātbūtne uz vīriešu galvas un sarkana sievietēm. Putnu vispārējā krāsa ir brūngani pelēka, un vēders ir nedaudz vieglāks.
viens no labākajiem garīdznieku dziedātājiem. Dziesmas skaņas, spēka un tīrības ziņā Chernogolovka drosmīgi konkurē ar tādiem nepārspējamajiem dziedātājiem kā naktsdziesmu, melnajiem un dziesmu putniem.

Slavkas galvas. Brateevogradas putni. Video (00:01:01)

Brateevā un Marino putns ir reti redzams, ir maz meža. Visbiežāk tie ir redzami sezonas laikā. Bet daži cilvēki, kas atpaliek no iepakojuma, palika ziemai. Vismaz ziemas sākumā viņi bija redzami. Nav zināms, vai viņi dzīvoja pavasarī.
Marino, pavasarī, vasarā un rudenī, plintes gravas platmalēs bija redzams melngalvīgs slavka.
Daudzas no tām atrodas gar Borisova dīķa krastu Jazvenkas upes krastā. Ir arī daudz nātru.

Melngalvju slavka

Slavka-Chernogolovka - putns, kas kopīgs mūsu valsts Eiropas daļai. Tomēr lielākā daļa mūsu iedzīvotāju nav pazīstami. Ikviens dzirdēja skaļu un iecirtīgo dziesmu - gan lauku, gan pilsētas iedzīvotāji, balss balss, kas sasaistījās ar jebkuru putnu kori, šis putns ir daudz, pat pilsētas parkos un dārzos. Bet, neskatoties uz lielo skaitu, to var redzēt tikai ļoti uzmanīgs cilvēks.

Šeit, šķiet, putnu balss skan ļoti tuvu, šeit šajā krūmā ... Bet, neskatoties uz to, kā jūs skatāties, putns vienmēr paliek neredzams - godība vienmēr ir trauksmes veidā, viņa vienmēr raugās uz vajātāju un trāpīgi slēpjas, it kā slīdot pa zariem un vienmēr paliktu neredzama. Pārliecinoties, ka vajātājs nav atpalicis, mūku galva pārtrauc dziedāt un sāk savu satraucošo „chok-chok” vai “chr-chr-chr” - tas nozīmē, ka viņa ir neapmierināta ar jūsu uzvedību.

Šī izcilā dziedātāja spalvas ir pilnīgi nepievilcīgas - tas ir ciets pelēks. Un tikai vīrietis Slavka valkā spīdīgu melnu cepuri, kuras dēļ slāvu saņēma nosaukums. Melngalvju putnu un jaunatklāto cāļu mātītēm ir sarkans vāciņš. Pēc rudens jauni putni uz grīdas uzlika cepuri: vīrieši - melni un sievietes - sarkani.

Slavka-Chernogolovka, kopā ar naktsdziesmu un dziesmu strazdu, ir viens no labākajiem putnu dziedātāju putniem, tāpēc mūsu dziedātāji vienmēr to vēlas.

Dziesmu melngalvju

Pēc katras putnu sugas dziesmas jūs varat izvēlēties epiteti, kas visvairāk atbilst dziedāšanas raksturam. Tātad, dziesmu slazda dziesma ir svinīga, drosmīga, aizraujoša naktsdziesma, burvība ir caurspīdīga un pīrsings, ķirbis ir iecirtīgs, utt. Ja jūs meklējat epitetu, kas raksturo melngalvju dziesmu, tad „priecīga” definīcija būtu vispiemērotākais.

Melngalvju dziesma nekad neizklausās skumji vai melanholiski: šķiet, ka tā veic chastooskas, kuras pašas nevar dziedāt ne svinīgi, ne entuziastiski. Chernogolovka it kā viņa saņem prieku un prieku no viņas dziesmas.

Melngalvju dziesma it kā sastāv no divām daļām. Pirmais ir gurgings, steidzies, garš, savienots, bez pauzēm, un sastāv no skaļiem un tīriem svilpes. Otrā daļa ir skaista par flautas skaņām: šie tīri, dziļi flautas ceļi ir dziesmas apoteoze un sava veida koris, šeit „flauta” izklausās priecīgi un provokatīvi tik daudz, cik jūs varat no tā gaidīt.

Protams, melngalvju dziesmas ir savdabīgas kā citu kukaiņu putnu sugu dziesmas. Dažās dziesmās ir tā sauktās "laulības" vai "bloti" - nepatīkamas, auss griešanas skaņas.

Ir dziedātāji, kuru dziesma bagātīgi satur citu sugu putnu tīrus trilus un ceļus. Bet visbiežāk šīs ciltis prasmīgi pārfrāzē, pārveido savā veidā, un tikai tie, kas pazīst putnu balsis, var identificēt un noteikt savu patieso izcelsmi.

"Mūzikas" tramvajs

Es esmu vairākkārt noticis slams un vienmēr esmu bijis pārsteigts par viņu aizraušanos ar dziedāšanu. Slavka, kas pieradusi pie būra, var dziedāt jebkurā diennakts laikā, var dziedāt pat naktī vai diezgan neparastos apstākļos.

Es atceros šādu gadījumu. Lai piedalītos izstādē, man bija steidzami jāpārvadā būris ar putnu pārpildītā tramvajā. Būris, kā vienmēr tranzītā, tika iesaiņots vieglā audumā. Tramvaji bieži brauca, bet tie bija pārpildīti, kā tas bija vienmēr dienas beigās, tik tikko izspiežot.

Tramvajā, kā viņi saka, ābolam nebija nekādas vietas. Lai nebūtu saspiests būris, tas bija jānovieto uz galvas. Ar vienu roku viņš turēja margu, bet otrs turēja putnu uz galvas. Tas bija karsts, apnicis, cilvēki - noguruši, iekaisuši, strauji reaģēja uz kāda cilvēka elkoņu vai kāju.

Ejam. Un tad, tiklīdz tramvajs sabojājās pa sliedēm, mana godība ... dziedāja. Viņas ritošā balss pārtrauca visu troksni. Cilvēki pagriezās galvu un pēkšņi atradās būrī ar putnu. "Tas ir kanārijputniņš!" - teica kāds eksperts apbrīnojami. Drūma, nogurusi cilvēki smaidīja, un tramvaja noskaņa kļuva atšķirīga, tā nekavējoties kļuva vēl brīvāka. Tātad, slāvu dziedāšanas laikā un braucot. Tie, kas vēlreiz saspiež, nekavējoties uzņēma vispārējo noskaņojumu: „Jā, tur ir arī mūzika!” Un tautas noskaņojums pieauga.

"Kora" dziedāšana

Pirms vairākiem gadiem Maskavas amatieru dziedāšanas un dekoratīvo putnu klubā ikgadējā izstādē notika konkursi par labāko pērtiķu dziesmu.

Starp citu, sacensības par šādām sacensībām, kas ilgst vairākas dienas vai pat nedēļas, tiek rīkotas sacensību pirmajās dienās - tika konstatēts, ka pēc vairākām dienām izstādē daudzi putni maina savu dziesmu: viņi sāk iekļaut "izvilkumus" no citu putnu dziesmām.

Turklāt pat tie putni, kas pirms tam sāka klusēt, izstādē dziedāja. Šī tā sauktā savstarpējās stimulācijas parādība: putnu balsu koris mudina putnus dziedāt. Šķiet, ka tie pavasarī krīt vaislas sezonā. Un kāds ir vīriešu uzdevums šajā periodā? Atzīmējiet savu ligzdošanas zonu ar dziesmas palīdzību. Un, jo intensīvāk apkārtējie putni dzied, jo skaļāk troksnis, jo spēcīgāks mūsu putns sāk dziedāt. Turklāt tā iekļauj repertuārā kaimiņu putnu ciltis: tā ir zīme tiem, ka teritorija ir aizņemta, un šeit nav nekas, kas būtu ārpusē esošajiem. Parasti izstādes beigās tiek dzirdēts, ka ekspozīcijā nav iespējams dzirdēt gida vārdus.

Uzņemšana un pirmās dienas putnu ķeršanai

Slavka-Černogolovka atsaucas uz diezgan kaprīšiem putniem, kuriem ir nepieciešama īpaša saikne burtiski no pirmās briešanas dienas.

Melngalvji visbiežāk tiek nozvejotas tūlīt pēc ierašanās, izmantojot pulksteņa putnus. Viņu prombūtnē jūs varat paļauties uz veiksmīgu nozveju, izmantojot tikai lielus svērtos tīklus, kur divi palīgi vada slāvus.

Pēc putna nozvejas spārni ir piesaistīti, un tas ir pastāvīgi novietots kastē (putnu būris sauc par mazu būrīšu, kas no visām pusēm izvilkts no viegla materiāla).

Pirmā nedēļa ir visatbildīgākā. Kuteikā putnam būtu jāmācās no jauna ņemt pārtiku un pierast pie mazās sprosta vietas. In cupcake iekšpusē ūdens tiek ievietots burkā, un ēdiens vispirms uzklāj tieši uz grīdas.

Pārtika slavka

Putnu putniem ir ļoti augsts vielmaiņas līmenis. Trīs līdz četras stundas bez ēdieniem viņai var būt postošas. Tāpēc sākumā, kopā ar naktsklubu maisījumu, Slavka jābaro ar dzīviem ēdieniem: mealworms, prusaku, skudru olām.

Otrajā vai trešajā dienā, ja Slavka veiksmīgi ieņēma dzīvo ēdienu, tā īpatsvars samazinās, un aizvietojošās pārtikas īpatsvars palielinās: tas var būt rīvētu burkānu, vārīta biezpiena un gaļas maisījums, vārītas vistas olas, sajauktas ar sagrieztiem ēdieniem. Un tikai tad, ja ir pārliecība, ka putns parasti patērē pārtiku, to var pārnest uz jaunu telpu.

Šūnu izvietojums

Baļķu paliktņu uzturēšanai nevajadzētu būt plašam: optimālais garums ir 50 cm, platums 30 cm, augstums 35 cm, lielākos būros, putni ilgstoši saglabājas savvaļā, mazos, tie ātri pūderus nomāc un zaudē izskatu. Šādas šūnas augšdaļu ir ieteicams pievilkt ar cieši stieptu audumu: tas ļaus glābt no traumām, kad baidās, kad tas strauji palielinās.

Vecāki putnu ķērāji parasti saturēja visus kukaiņu putnus (nightingales, thrushes, redstarts, slāvi uc) būros, kas pilnībā izgatavoti no koka. Kā vertikālus stieņus izmantoja bambusa nūjas. Šādas šūnas, kas pārklātas ar ūdensnecaurlaidīgu laku, ir ne tikai estētiskas un vieglas, bet arī mazāk traumatiskas putniem. Pirmajā mēnesī turēšanas būrī putns jāpārklāj ar gaismu.

Sezonas iezīmes

Pavasarī nozvejotie slāvi parasti sāk dziedāt pēc nedēļas un dzied līdz diviem mēnešiem. Tad nāk garš pārtraukums.

Jūnija vidū slāvi sāk molt. Molting periods ir visgrūtākais periods putna dzīvē. Daudzi mīļotāji neuzdrošinās saglabāt šādus putnus molting perioda laikā, un viņi atbrīvo zaķus savvaļā. Tikai ar labu aprūpi un labu uzturu godība var droši iegūt jaunu apģērbu.

Chernogolovka attiecas uz migrējošiem putniem. Mūsu melngalvju ziema Dienvidāfrikā, Ziemeļāfrikā un Āfrikas savannas joslā.

Jāatzīmē, ka ziemā mūsu putni nav ļoti laipni viesi. Cilvēki cenšas dot saviem viesiem visdraudzīgākās un veselīgākās lietas, un dabā viss ir savādāks: mūsu putniem ir diezgan grūti - tie ir apmierināti ziemošanas apstākļos ar tādiem ēdieniem, ko vietējie iedzīvotāji neēd, viss, ko vietējie iedzīvotāji neēd, tiek izmantotas neēdamākās ogas un sēklas.

Sākot ar jūliju, putni dabā gatavojas lidot prom: viņi pāriet uz ogu ēšanu un sāk intensīvi uzglabāt taukus. Lidojums notiek kāda veida viļņos. Pēc vairāku desmitu kilometru izlidošanas un uzkrāto tauku resursu izmantošanas, godība īsi apstājas piemērotās vietās. Šeit viņa vairākas dienas barojas ar lielu daudzumu tauku, lai iegūtu citu piespiedu gājienu. Tātad: es izraktu taukus - lidoju, pavadīju "degvielu" - apstājās, smēķēju vēlreiz un lidoju vēlreiz. Kā lidmašīnas uzpilda degvielu, tāpēc mūsu vīrieši apstājas. Šī iezīme jāņem vērā vergu uzturēšanā un rudens un ziemas diētas iecelšanā.

Nelietojiet pārāk daudz!

При отсутствии возможности полета, при неумеренном и обильном кормлении в осеннее и зимнее время птица может настолько обрасти жиром, что полностью потеряет способность к полету. Приходилось наблюдать, как от перекорма славка не могла взлететь даже на жердочку. Šāds aptaukošanās var beigties diemžēl.

Šai iezīmei melngalvju slāvu barošanai ir jāņem vērā šūnu saturā. Vasarā dzīvnieku barība galvenokārt ir dzīvnieku barībā, rudenī pakāpeniski palielinās ogu un augļu īpatsvars. Ziemā barībā ir jābūt lopbarības ogām un sēklām. Neskatoties uz labo putnu apetīti, pārtiku šajā laikā sniedz ierobežotā daudzumā - ne vairāk kā divas ēdamkarotes naktssaliņa maisījuma dienā.

Gaismas režīms

Wimples ir ļoti jutīgi pret gaismu. Nepareizi izvēlēts gaismas režīms ziemā un bagātīgs uzturs izraisa hormonālus traucējumus.

Izveidojot gaismas režīmu, ir jāvirzās no tā, ka migrējot, slāvi lido uz dienvidiem - tie seko, kā tas bija, ilgi gaiša diena. Pavasarī viņi atgriežas savā ligzdošanas vietā pēc tās pašas garās dienas. Var teikt, ka melngalvīgs vergs visu savu dzīvi pavada ar nelielu dienas gaismas daudzuma svārstībām. Šis intervāls ir no 10 līdz 11 stundām ziemā un līdz 16 stundām vasarā.

Jāatceras, ka gaismas režīms ir molting regulators. Tāpēc ir ļoti svarīgi radīt piemērotus apstākļus jūsu putniem.

Tiem mīļotājiem, kuri cieš savā mājā, neņemot vērā šos faktorus, putniem visbiežāk ir traucējumi, kas plankumainā vietā parādās, plankumainās vietās parādās kailie plankumi, putniem ir pārmērīga tauku rezerve un citi hormonālie traucējumi. Visbiežāk, kad sākas molting periods, šādi putni mirst. Veidojot labvēlīgus apstākļus, slāvi dzīvo līdz pat desmit gadiem (savvaļā, slāvu vidējais paredzamais mūža ilgums ir 2–3 gadi), tie izzūd droši, daudzi cilvēki labprātīgi dzied un priecē īpašniekus ar savu dzīvīgo rīcību.

Evgeny Malakhanov, Brjanskas reģions

Šķirnes: atšķirības un iezīmes

Apsveriet galvenos Slavokas veidus.

Slavka dārzs - neliels meža teātra solists. Putni atrodas Eiropā un Sibīrijas rietumos. Pelnu brūna spalvas ar smaragda toni aptver 13-15 cm lielu ķermeņa izmēru.

Pelēkajam pārstāvim faktiski ir pelēkā brūnā krāsā ar sarkanīgu nokrāsu, kas atrodas uz muguras, tērauda galvas un sāniem, rozā vēderā.

Slavka-vētra vai dzirnavas - ļoti mazs brūns putns. Nav augt vairāk par 14 cm, un svars nepārsniedz 12-15 gramus.

Atlaskaja apmetas tikai subtropos. Viņš dzīvo augstāk, vairāk nekā 1000 metru attālumā, netālu no jūras. Padara ziemas lidojumus uz Maroku.

Jemena Sinny Slavka ir apdraudēta suga, kas dzīvo Jemenā (tātad arī nosaukums) un Saūda Arābijā.

No pinto līdz provencam

Pinto ir Āzijas iedzīvotājs. Tas atrodas 250-2000 m augstumā pie jūras. Putnu var atšķirt ar dziedāšanas laikā radīto raksturīgo skaņu “chuck”.

Desert Slavka atšķiras sarkanā dzeltenā krāsā. Augšējām spalvām ir dzeltenīgi pelēka krāsa, baltā vēders ielej oranžā krāsā. Plāna knābja salmu krāsa.

Balto acu pārstāvis sugu ieguva nosaukumu, pateicoties izteiktām baltām svītrām, kas iet no knābis. Pats pats ir pelēks, un vēders ir rozā. Atrasts Turcijā un Kaukāzā.

Provansa skaistuma skrejlapas - neparasts putns ar pelēku spalvu augšdaļā. Apakšējā plūmju krāsa ir sarkana.

No kalna līdz Hawk

Slavka kalns dzīvo tā nosaukumā. Tas apmetas tikai vietās, kas pārsniedz 2000 m. Putni atrodas kalnainos apgabalos, Kazahstānas, Irānas vai Turkmenistānas reģionos.

Spilgts putns, mazākais ģimenes loceklis: līdz 10 g.

Sardīnijas Slavka atšķiras no sarkano acu krāsas un pelēkajām plūmēm.

Slavka Ryuppelya - skaists, pelēks ēnā putns. Spārnu un astes spalvas ir melnas ar baltiem plankumiem.

Hawkworm ir liels pārstāvis: tas aug līdz 18 cm garam garumam, iegūstot svaru līdz 30 g.

Kopējā šķirne

Apskatīsim Slavkova ģimenes pārstāvju galvenās īpašības, izmantojot Melngalvju piemēru. Tas ir mazs putns: pieauguša cilvēka svars sasniedz 22 gramus, ķermeņa garums - 150 mm. Ārēji līdzīgs parastajam zvirbulim. Krāsā ir galvenokārt pelēki, brūni un melni toņi. Īpaša iezīme ir galvas kronis: melns vīriešiem un sarkans sievietēm.

Putni ir visēdāji. Vasaras sezonā tie nozvejas odi, spāres un citi kukaiņi. Ar aukstumu dodieties uz augu barību: sēklas, ogas.

Dabā melngalvju godība ir izplatīta Eiropā, Āzijā, tālu Sibīrijā un Āfrikā. Attiecas uz migrējošiem putniem. Vēlas ceļot tumsā.

Ligzdošanas periods

Putnu biotopi ir meži un pilsētas parki. Putnu vērošana ir aizraujošs process. Atgriežoties no hibernācijas, monarhs sāk veidot ligzdas. Vīrieši nodarbojas ar būvniecību, uzstādot vairākas iespējas, lai izvēlētos sievietes.

Vīrieši ligzdas veido 2-3 metru augstumā. Audzēšanas modeļi ļauj putniem šķirot vairākus pēcnācējus sezonā. Slava vienā reizē ir līdz 5 olām.

Izšķilšanās iesaistīja abus partnerus. Cāļi dzimst divas nedēļas vēlāk. Viņi baro jaunus, vīriešus un sievietes 21 dienu.

Mājas uzturēšana: barošanas un aprūpes informācija

Slava ar cilvēku ir labs, tāpēc putnu turēšana mājās nebūs liela problēma.

Ar indivīdiem, kas nopirka veikalos, nav problēmu. Savvaļas zirgu ķeršana, dodiet dažas dienas, lai pielāgotos. Ja putns ir noraizējies, apsedziet būru ar baltu audumu vai marli.

Ir viegli iesaistīties sieviešu audzēšanā. Pat tad, ja nav brīvības, putni atrod pāri un liek olas. Galvenais ir stādīt augus mājā, lai tēviņiem būtu būvmateriāls.

Melnā slazda barošana mājās ir atkarīga no perioda. Barojot cāļus, ir vajadzīgi dzīvnieku izcelsmes proteīna produkti: kukaiņi, skudras olas, ēdiena tārpi. Tos var atrast atsevišķi vai iegādāties mājdzīvnieku veikalā. Pārējo putnu izvēlni var mainīt:

  • graudu maisījumi, t
  • augļi,
  • zaļumi
  • dārzeņi,
  • ogas: mellenes, jāņogas, brieži.

Pastāstiet saviem draugiem par jauno interesanto putnu.

Tāpat, ja ieguva jaunu informāciju.

Skatiet videoklipu: Zaļā Dziesma - Ieva Akurātere; "PĒRKONS" Mikrofons 1988 (Oktobris 2019).

Загрузка...
zoo-club-org