Putni

Lielais kormorānu putns - viņa fotogrāfija, biotops, audzēšana

Pin
Send
Share
Send
Send


Kormorāni ir liela sugu putnu suga, kas ir iekļauta kormorānu ģimenē un kurā ir 35 sugas. Kormorāns, kas ir liels, ir viena no šīs daudzās ģints sugām.

Visi šie putni ir lieliski nirēji un izmanto zemūdens gan kājas, gan spārnus. Neskatoties uz izcilajām prasmēm, viņi bieži tiek saukti par vienu no stulbākajiem spārniem. Un, lai gan tas ir pretrunīgs apgalvojums, dažreiz ir iespējams novērot, kā, piemēram, vārnas nozagt kormorānu olas. Viņi parasti to dara pa pāriem - viens vārna novirza kormorānu, piespiežot atstāt ligzdu, bet otrs noķer plēsumus un lido prom ar to.

Lielais kormorāns (Phalacrocorax carbo).

Lielā kormorāna izskats

Šī diezgan lielā putna svars ar melnu plūmju daudzumu svārstās no 2,5 līdz 3,5 kg. Ir arī lielāki cilvēki, kas sasniedz 5 kg. Šo putnu ķermeņa garums svārstās no 70 cm līdz vienam metram, un spārnu spārns ir vidēji 120 - 160 cm.

Putnu astes ir garas. Melnās plūmes fona dēļ, zaļgani nokrāsojot, gaiši brūns knābis spilgti izceļas ar gaiši dzeltenu plankumu apakšējā daļā.

Kormorāna knābja gals ir noliekts, un dažreiz no putna galvas un kakla ir redzamas baltas spalvu spalvas. Arī tās melnās kājas, zaļgana āda un nekādas spalvas ap acīm arī pieder pie tās īpašībām.

Lielajiem kormorāniem ir interesanta galvas krāsa.

Šīs sugas jaunie locekļi, kuri vēl nav sasnieguši pubertāti, ir viegli atpazīstami pēc to gaiši brūnas krāsas un baltām spalvām vēderā. Putnu spalvas ir ūdensnecaurlaidīgas.

Kur dzīvo Lielais kormorāns

Kormorāns liels atrodams gandrīz visos pasaules malās. Tās dzīvotnes Ziemeļatlantijā ietver teritorijas no Islandes un Lielbritānijas līdz Kolas pussalai. Jūs varat arī satikt putnus Kanādā, Vidusāzijā, Eiropā, Āfrikā un ziemeļu Kazahstānā. Papildus šiem reģioniem kormorāns dzīvo Ķīnā un Japānā, Jaunzēlandē un Austrālijā, un pat lido uz Grenlandi. Tikai Eiropā šī suga ir aptuveni 1,2 miljoni cilvēku. Un tikai aptuveni 3 miljoni šīs sugas pārstāvju dzīvo uz planētas.

Kormorāni var ilgstoši lidot pāri ūdenim, meklējot zivis.

Lielo kormorānu dzīvesveids

Lielais kormorāns dod priekšroku sēdus, īpaši vidējā joslā. Tendence migrēt izpaužas tikai putniem, kuri izvēlējās dzīvot planētas ziemeļu un dienvidu reģionos.

Pavasara laikā ligzdojošie putni veido milzīgas kolonijas, kurās reizēm ir tūkstošiem kormorānu. Ierīces ligzdas putni izvēlas ūdenstilpes - piekrasti, upes un ezerus. Galvenais nosacījums ir zivju klātbūtne.

Lielais kormorāns dod priekšroku ligzdošanai kokos, bet tam nav, tas var ligzdot akmeņainos krastos, krūmu biezokļos un plakanās zemes platībās.

Pārtika Lielais kormorāns

Lielais kormorāns ēd galvenokārt zivis. Bet, tā kā tas iznīcina to lielā skaitā, tostarp zvejas apgabalos un zivju audzētavās, viņi bieži izvēlējās šaut šo putnu. Pašlaik ir aizliegums to iznīcināt.

Pilnībā droši, kormorāns jūtas lieliski tikai Ziemeļnorvēģijā, kur tiek uzskatīts, ka mirušo jūrnieku dvēseles pārvietojas šajos putnos, pateicoties kuriem putni ir svētajā statusā.

Kormorānu pavairošana

Kas attiecas uz pārējiem putniem, kormorāniem galvenais ir pavairošana. Šie putni dzīvo pāri, kuru maksimālais ilgums ir līdz 17 - 20 gadiem.

Kormorāni ir rūpējas vecāki.

Ēkas ligzdā bija iesaistīti abi vecāki. Lielais kormorāns nosaka olas aprīļa beigās vai maija sākumā. Ar savu lielumu ola atbilst matchbox - sajūgā tie parasti ir 4 - 5. Kormorāns inkubē cāļus mēnesī. Bērni ir dzimuši bez spalvām un akliem.

Lielais kormorānu putns atstāj ligzdu divu mēnešu vecumā. Nepilngadīgie nekavējoties dodas uz ūdeni, lai barotos, bet spārnā tikai tuvāk trešā dzīves mēneša beigām. Tiklīdz tas notiek, putni pulcējas ganāmpulkos un atstāj savas mājas. Jauno kormorānu plūmes pakāpeniski mainās, kļūstot melnas ar zaļganu nokrāsu tikai pēc četriem gadiem. Brendība notiek vienlaicīgi, un putni veido pārus un ligzdo kopā ar vecākiem.

Kormorāna un foto apraksts.

Kormorāni līdzinās pīlēm, to ķermeņa garums sasniedz 50-100 cm, spārnu spārns ir no 80 līdz 160 cm, vīrieši parasti ir lielāki nekā sievietes. Plūmes atšķiras atkarībā no vecuma, jo jaunie pārstāvji ir brūni, gaišāki, tumšāki ar vecumu, iegūstot melnu krāsu ar metāla vai zilganu nokrāsu. Šis apraksts ir piemērots vairumam sugu, bet dažas sugas atšķiras ar baltiem plankumiem uz galvas vai vēdera, vai ar klucīšu klātbūtni. Kormorāna izskats daiļrunīgi norāda, ka šie putni ir lieliski makšķernieki. Kormorāniem ir iegarena ķermenis, garš kakls, plānas un garas knābis, kas vērstas uz galu un ir līdzīga formas āķim. Kniedes atšķiras ar spēju atvērt neparasti plašu, kas ļauj kormorāniem norīt pietiekami lielas zivis. Pateicoties spēcīgajām mugurām, kas atkal ir aprīkotas ar membrānām, putni, piemēram, kormorāni, peld un lieliski peld. Kormorāniem ir apburtas balsis, viņu kliedzieni ir kā nedzirdīgi vai nedzirdīgi.

Kormorānu veidi.

Kormorānu ģints sastāvā ir vairāk nekā 30 pasugas: migrējošas un mazkustīgas, jūras sugas un saldūdens:

  • Indijas kormorāns,
  • Beringas kormorāns,
  • Lielais kormorāns,
  • Crested kormorāns,
  • Sarkanais kormorāns,
  • Mazs plankumains kormorāns un citi.

Starp daudzajām dabīgo kormorānu sugām ir viena no retākajām sugām - baltais kormorāns. Šī putnu suga ir balta vai pelēcīga plūme, un tā dzimst vēl retāk nekā baltās vārnas.

Kur dzīvo kormorāns?

Kormorāni dzīvo gan aukstā, gan karstā klimatā. Viņi dzīvo piekrastes teritorijās, ezeru un upju krastos, un daži putni var pat apdzīvot purvus. Tādējādi kormorāni ir atrodami visā pasaulē. Krievijas teritorijā dzīvo 6 šo putnu sugas (lielie, japāņi, cekulainie, Beringa, sarkanie un mazie), starp kuriem vislielākais ir Lielais kormorāns. Tā ir izplatīta arī Eirāzijā. Retas sugas var saukt par crested un maziem kormorāniem, kas ir uzskaitīti Krievijas Sarkanajā grāmatā.

Ko ēd kormorāni?

Būtībā kormorānu uzturs ietver mazas vai vidējas zivis: kapelīnu, anšovus, siļķes, sardīni. Tomēr viņi nenoliedz gliemenes, vēžus, vardes, jūras kukaiņus, jūras bruņurupučus un pat čūskas. Pārtikas meklējumos viņi var nirt līdz 15 metru dziļumam un uzturēties zem ūdens apmēram 2 minūtes. Šo putnu acīm ir caurspīdīga, mirgojoša membrāna, kas padara tos par izciliem nirējiem. Dienas laikā putns var ēst gandrīz pusi kilogramu zivju.

Raksturs un dzīves veids

Kormorāni, kas nakts laikā gulēja miega laikā. Atkarībā no dzīvesvietas šie putni var novest gan uz mazkustīgu, gan migrējošu. Tas viss ir atkarīgs no aizņemtās teritorijas laika apstākļiem un klimatiskajiem apstākļiem. Tie ir kolektīvi dzīvnieki. Šī rīcība ļauj nodrošināt sevi ar īpašu drošības līmeni. Dzīvošana grupās nodrošina aizsardzību pret plēsoņām, kas padara iespējamu pēcnācēju audzināšanu. Viņi dod priekšroku ligzdai daudzās grupās, kas aizņem teritorijas, kas atrodas blakus citiem putniem un dzīvniekiem. Piemēram, tie nav sajaukti ar kaiju, pingvīnu vai jūras lauvu apkārtni.

Ģimenes ligzda biežāk atrodas uz augstākās zemes. Piemēram - koku virsmas vai piekrastes klintīm. Reti - tieši krasta plaknē. Būvmateriāls ir viss, kas nāk pāri kormorāna "rokai rokā". Būtībā tā ir zari un lapas.

Kormorāni ir pārsteidzoši zvejnieki un peldētāji. Viņi var uzturēties zem ūdens līdz divām minūtēm. Viņiem ir lieliska reakcija, šie putni iekļūst ūdenī pēc iespējas ātrāk un efektīvāk, neradot nevajadzīgus pārrāvumus, troksni un viļņus. Turklāt viņi gan labi, gan krastā, gan jūrā, nirt. Tie ir arī viltīgi. Kormorāni var braukt zivis baros, pēc kuriem katrs var izrādīt, kas viņiem patīk.

Cik kormorānu dzīvo

Agrāk piekrastes teritoriju iedzīvotāji, redzot kormorānu agilitāti zivju ieguvē, nolēma, ka viņi to var izmantot savām vajadzībām.. Šim nolūkam kormorāni saņēma šauru gredzenu ar garu virvi ap kaklu. Putns sasiets, lai viņa nevarētu aizbēgt, bet turpināja medīt. Kormorāns, pēc instinkta un izsalkuma, aizturēja zivis, bet nevarēja to norīt, jo tas traucēja gredzenu, pēc kura tas bija jāatbrīvo no knābja. Šobrīd nav ievēroti tādi nežēlīgi izturēšanās pret šiem putniem. Bet viena no ķēdēm piestiprināto kormorānu vecums tika reģistrēts kā ilgstošākais un sasniedzis 20 gadus.

Dzīvotne

Ja mēs runājam par to, kura valsts ir dzimtene vai galvenais kormorānu patvērums - lai atbildētu uz šo jautājumu, ir grūti. Viņi dzīvo gandrīz visā pasaulē, tostarp tos var atrast Krievijas Federācijas teritorijā. Jūras piekrastes nerimst kormorānus ar dedzinošu karstumu vai aukstumu. Pašlaik mūsu valstī ir sešas sugas, no kurām visbiežāk sastopams Lielais kormorāns.

Tas ir interesanti! Putns ir izplatīts visā Austrālijā, izņemot piekrastes mangrovju un tropisko mežu. Tā arī dzīvo Mazākās Sundas salās.

Kormorānu diēta

Zivis - visu kormorānu galvenais un iecienītākais ēdiens. Būtībā tās ir vidēja lieluma šķirnes - siļķes, sardīnes un kazenes. Neaizmirstiet izsalkušu kormorānu un vardi ar čūsku. Viņi var medīt visus mobus. Ņemot vērā, ka pieaugušais ik dienas ēd apmēram pusi kilograma svaigu zivju, tie ir diezgan nepatīkami kaimiņi cilvēku apmetnēm, jo ​​tie rada lielu kaitējumu zivju audzētavām un parastajiem zvejniekiem.

Pavairošana un pēcnācēji

Sedentālās sugas sāk meklēt otro pusi no maija. Migrējoša - lidot uz ligzdošanas vietu jau ar atlasītajiem audzētājiem. Tiek uzskatīts, ka kormorāni ir monogāmi un spēj dzīvot pāri savā dzīvē ar vienu pavadoni. Pēc tam, kad ligzda ir uzlabojusies, sieviete sāk munēt. Paklājiņā pakāpeniski - viena ola 2-3 dienu laikā, tiek liktas aptuveni 6 olas. Pēc inkubācijas parādās vāji un bezpalīdzīgi cāļi, kuriem izmisīgi nepieciešama vecāku aprūpe līdz sešiem mēnešiem.

Tas ir interesanti! Dienas laikā korejorānu kopšana karstajā sezonā nenonāk no ligzdas. Viņi sedz savus bērnus no apdedzinošās saules ar spārniem, liekot mitras aļģes uz ligzdas tā, lai cāļi būtu vieglāk izdzīvot augstā temperatūrā.

Viņi medības šādos periodos notiek tikai no rīta un vakarā, un baro bērnus ar regurgitāciju ar apstrādātu pārtiku. Gan māte, gan tēvs var būt barībā. Dažreiz putns ir atkarīgs no vecākiem līdz pilnīgai nogatavināšanai - 2-4 gadi, līdz viņi iegūst savu ģimeni. Ar plūmēm, cāļi, kas ir neapbruņoti no dzimšanas, iekļūst 30-80 dienu laikā. To spalvu krāsa pirms brieduma mainās vairākas reizes. Bieži tās ir 3 krāsas - laulība, otrā un nobriedusi.

Dabas ienaidnieki

Lieliem pieaugušajiem kormorāniem citi dzīvnieki nav bīstami.. Tomēr viņu mazie neaizsargāti cāļi bieži kļūst par coyotes, jenoti un lapsas. Varas tiek uzskatītas par kormorāna sliktākajiem ienaidniekiem, un tās mēģina izņemt olas no ligzdas, reizēm ar tādiem pašiem mērķiem.

Iedzīvotāju skaits un sugu statuss

Neskatoties uz šo putnu lielo izplatību, pastāv arī apdraudētās sugas. Piemēram, Krievijas Federācijas Sarkanajā grāmatā ir uzskaitītas 2 sugu indivīdi. Tie ir mazi un crested kormorāni. Šie dzīvnieki ir ļoti uzticami, tāpēc viņu olas bieži kļūst par upuriem zaķi un kaijas.

Kormorāni: apraksts

Putni pieder pie pelikāniem. Viņiem ir lielas ķepas ar peldēšanas membrānām starp pirkstiem, tāpat kā visas ūdensputnu sugas. Kormorānu korpuss ir diezgan liels, sākot no 50 centimetriem līdz vienam metram. Spārni ir 80-160 cm.

Viņiem ir liels ķermenis, iegarena kakla un garš, nedaudz izliekts un vērsts uz galu, knābis. Viņi parasti nedaudz palielina galvas. Uz sauszemes viņi sēž vertikālā stāvoklī, kamēr kakls ir saliekts un ievilkts. Putni peld un strauji lido, un krastā tie pārvietojas lēni, no vienas kājas uz otru.

Kormorānu krāsa galvenokārt ir melna. Spalvas ir metāla spīdums, mirdzoši saulē ar zelta vai zaļu toņu. Dažām sugām ir balti plankumi uz krūtīm un vēdera, citi ir pelēcīgi. Kormorānu krāsa vistās ir gaiši brūna un mainās, kad tie ir nobrieduši. Seksu atšķirības praktiski neparādās ārēji. Bet vīrieši parasti ir lielāki.

Suga un biotopi

Kormorānu var atrast karstajos tropu rajonos un aukstajos subarktiskajos apgabalos. Tas ir tipisks rezervuāru iedzīvotājs. Putns izplatās pa visu planētu. Tā dzīvo kontinentu krastos un tālu salās, atrodama upju, ezeru un purvu tuvumā.

Krievijā dzīvo liels, mazs, cekulains, japāņu, Berings un sarkans. Lielo dzīvi bieži sauc par Melnās jūras kormorānu. Viņš ir biežs Krimas un Soču dienvidu krasta, bet arī Vidusjūras, Ziemeļāfrikas un Tuvo Austrumu viesis. Tās aug līdz 90 cm, krāsa ir melna, kakla un galvas reizēm ir pelēks.

Beringa kormorāns ir "bezbailīgs" un apmetas aukstajos reģionos. Tas atrodas Alaska, Kurilēs, Aleuta salās, Japānas salu ziemeļos, Čukotkā un Sahalīnā. Pieaugušajiem putniem ir izcili melni plūmes ar zaļu un violetu nokrāsu, melnu knābi, ar sarkanu kailu ādu. Uz galvas ir virsotne.

Galapagu kormorāns ir lielākais ģimenes loceklis. Tas aug no 90 līdz 100 cm, bet tā spārni ir daudz īsāki nekā citiem kormorānu pārstāvjiem. To garums ir absolūti nepietiekams, lai paceltu putnu gaisā, tāpēc Galapagu kormorāns ir vienīgais, kurš nevar lidot. Viņš dzīvo tikai divās Galapagu salās - Isabelā un Fernandinā.

Ārējās zīmes

Mazie kormorāni salīdzinājumā ar citiem ģints locekļiem ir pieticīgāki. Tie ir gandrīz puse no lielo kormorānu izmēra. Viņu ķermeņa garums ir tikai 48 cm, un spārnu spārns ir 80 cm, kas ir mazākie putni ģints sastāvā.

Mazajos kormorānos ir vairāki tipiski apģērbi, kas nepieciešami dažādos gadījumos: downy apģērbs, ligzdošanas, pirmais un otrais pārošanās apģērbs, pēcdzemdību ziemas apģērbs. Pēc pubertātes sasniegšanas plūmes mainās divas reizes gadā. Pieaugušajiem putniem ir melnā plūme ar izteiktu metāla spīdumu un spilgtiem marķējumiem. Pārošanās sezonā šīs zīmes kļūst vēl redzamākas, iegūstot pilienu līdzīgu formu. Plūmju krāsa uz galvas un kakla ir sarkanīgi brūna. Mazo kormorānu knābis ir ievērojami īsāks nekā citās cieši saistītās sugās.

Krievijas Sarkanajā grāmatā

Mazais kormorāns ir viena no tām sugām, kas rīt jau var izzust no Krievijas savvaļas dabas. Tam ir daudz iemeslu. Fakts ir tāds, ka mazajiem kormorāniem pieejamā pārtikas apgāde pakāpeniski samazinās. Zivis ūdenstilpēs kļūst arvien mazākas, un vides piesārņojuma līmenis pieaug katru gadu. Upju hidroloģiskā režīma izmaiņas negatīvi ietekmē skaitļus. Pakļauti putniem un tiešai iznīcināšanai.

Zvejnieki uzskata, ka kormorāni ir viņu konkurenti, un sacensties ar vīrieti par jebkuru dzīvu būtni ir īsta iezīme. Kormorāni cieš arī no dabisko plēsoņu preses: purva mēness un vārnas. Globālā mērogā sugu liktenis attīstās veiksmīgāk. Neskatoties uz to, ka mazais kormorāns ir iekļauts Starptautiskajā Sarkanajā sarakstā, tam ir piešķirts “vismazāk apdraudētais” statuss, jo tā skaits pakāpeniski tiek atjaunots. Krievijā Astrakhanas rezervātā tiek aizsargāti mazi kormorāni.

Interesants fakts

Kormorāni ir viens no galvenajiem gvano ražotājiem - dabiski sadalīti putnu mēsli. Tas ir ļoti vērtīgs slāpeklis-fosfora organiskais mēslojums, kura pieprasījums pastāv visā pasaulē. Guano kalnrūpniecība ir īpaši plaukstoša Peru piekrastē, kur šīs vielas slānis var sasniegt 50 m. Šeit visbiežāk sastopamais kormorānu ģints pārstāvis un līdz ar to galvenais guano ražotājs ir Bougainville kormorāns.

Skatiet videoklipu: Putnu skaņas pie Kaņiera ezera (Augusts 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org