Putni

Pelēks gārnis - apraksts, biotops, interesanti fakti

Pin
Send
Share
Send
Send


Pelēks gārnis skaists un ļoti uzmanīgs putns. Visu laiku brīdinājuma brīdī bija spiesta skumjš senču, kas pagātnē bija pazuduši no Zemes sejas, pieredze. Pārošanās sezonā putniem ir īpaši skaista plūme uz galvas. Šīs trofejas jau sen ir medījušas cilvēki, nedodot gārņiem iespēju sēdēt savus pēcnācējus. Dāmas izmantoja medīt spalvas kā cepures. Pateicoties laikam, kad tika veikti pasākumi putnu aizsardzībai, herons tagad dzīvo un audzē.

Pelēks gārnis: Apraksts

Runāšana par šīm radībām ir prieks! Tie ir graciozi un skaisti, tajos ir kāda veida aristokrātija. Herons ir liels, ilgstošs putns. Pieaugušās personas svars sasniedz 2 kg, garums ir 90-100 cm, un spārnu slānis sasniedz 175-200 cm. Ganāmpulka galva ir samērā šaura, rotāta ar milzīgu knābi, rozā ar dzeltenumu, kas atgādina dagger vairāk nekā tas, ko putni izmanto ar degunu un muti. Uz muguras ir "pigtail", melnā spalvu ķekars. Kakls ir ļoti garš un elastīgs, lidojuma laikā liekas. Ķermeņa galvas, kakla un apakšdaļas ir netīri baltas, no tumšas redzamas no priekšpuses. Pārējās ķermeņa spalvu krāsa ir pelēka ar zilu krāsu. Ķepas ir arī pelēkas ar dzeltenu nokrāsu. Pārošanās sezonā putns izskatās ļoti skaists, knābja krāsa kļūst daudz spilgtāka un pazīstama „pigtail” ziedēšana.

Pelēks gārnis Habitat

Šo skaisto putnu var atrast labvēlīgā Eiropas un Āzijas klimatā, Āfrikas kontinents var arī lepoties ar šādiem iedzīvotājiem. Valstīs, kur ūdens ūdenstilpēs ziemā sasalst, pelēkais gārnis lido, lai pavadītu ziemu Āfrikā. Krievija ir arī auksto valstu sarakstā, tāpēc putni šeit pavadījuši tikai 6-7 mēnešus, savos pēcnācējiem un lidojumam uz karstu valsti, lai pavadītu brīvdienas strutos un nīlzirgiem, bet pavasarī mēs tos atkal satiekam. Pelēko gārņu kolonija nemaina savu dzīvesvietu, šie putni ir ļoti veltīti viņu ligzdošanas vietām.

Kopējās putnu apdzīvotās vietas - dažādu rezervuāru krastos, piemēram, upēs, ezeros, strautos, purvos. Nav atšķirības, ja vien ir ūdens, pat ja tas joprojām ir svaigs, pat sāļš. Izvēloties rezervuāru, ir tikai viens nosacījums, tam jābūt ar seklu ūdeni, kas kalpo kā garnīrs tādai ēdamistabai, kurā tas ēd.

Vai herons var dziedāt?

Pelēks gārnis, kura apraksts ļauj jums uzrādīt skaistu, garu kāju, lepni putnu, diemžēl, ir liegta balss. Vienkārši sakot, viņa nezina, kā dziedāt, gluži pretēji, no viņas kliedzieniem, kurus es vēlos aizvērt ausis. Jo īpaši, ja jums ir paveicies būt tuvu šo pseido-dziedātāju kolonijai, viņi tur ir ļoti trokšņaini. Lihas un cāļu barošanas laiku pavada viņu skaļi kliedzieni, viņi arī vēlas lidot lidojumā, bieži vien krēslā. Garneles dara raupjas, skarbas un cirpošas skaņas, kas tiek dzirdētas kā "fraark". Tie ir dziesmu izpildītāji!

Mākslīgā mednieka putnu gārnis

Visā pasaulē viņi zina, ka gārnis tiek uzskatīts par viltīgāko mednieku. Šis putns meklē laupījumu seklā ūdenī. Sakarā ar skaisto skatienu un asu, tāpat kā dunci, garu knābi, pelēks nedzirdētājs nekad nepaliek bez ēdiena. Neviens no ūdens mazajiem cepumiem nav pasargāts no zibens spēka.

Putnu plēsējs lēni un klusi virzās caur savu "ēdnīcu" uz ūdens, cenšoties pievērst uzmanību upurim. Ja pārāk daudz upura tiek nozvejotas, pelēkais gārnis, nekļūstot neskaidrs, uzreiz nokļūst ar savu knābi ar spēku vai satricina galvu no vienas puses uz otru, cenšoties to nogalināt, pirms tas pusdieno.

Putns norobežo savu laupījumu pilnībā. Pelēkā gārņa uzturs ir diezgan daudzveidīgs, bet jūs to nevarat saukt par veģetāru. Viņas iecienītākais ēdiens ir zivis, zuši, neapmierinoši abinieki. Papildus šiem gardumiem ēdienkartē var iekļūt kukaiņi, rāpuļi, vēžveidīgie un mazie grauzēji.

Pārošanās sezona

Grey Heron ir ļoti interesanta uzvedība pārošanās sezonā. Mazuļu ligzdu veido vīrietis. Ja putni ziemā citur, tad spēcīgāks putnu dzimums vispirms nonāk ligzdošanas zonā un nekavējoties mēģina ieņemt labāku ligzdu. Ja tā nav, tad vīrietis, tāpat kā īsts cilvēks, pats to uzcels.

Nākamā laulības ceremonijas stadija ir tāda, ka sieviete, aplūkojot vīriešu kārtu ar labu „māju”, lido uz viņu, lūdzot sievu, bet pirmo reizi viņu noteikti aizveda prom. Lai sasniegtu ligzdas īpašnieka atrašanās vietu, līgavai jāparāda neatlaidība un pacietība. Pēc tam, kad vīrietis vairākas reizes pēc kārtas pārgājis, vīrietis beidzot ļaus viņai viņa teritorijā. Šāda veida izspēle beidzas tur, un pāris rada ģimeni, bet šāda laulība ilgst ne vairāk kā gadu. Nākamajā sezonā putni gaida jaunas spēles un citus partnerus.

Pelēki gārņi ir paraugi vecāki

Pelēkais gārnis audzē cāļus tikai vienu reizi gadā, un retos gadījumos, kad pēcnācēji nedarbojās, tiek veikts otrs mēģinājums. Šie ilgstošie putni ir paraugi vecāki, viņu aprūpe pēcnācējiem tiek parādīta pašā sākumā, kad ligzda tikko būvēta. Pelēkā gārna „mājas” ir vesels, neaizmirstams cietoksnis, tajā pašā laikā tas ir uzticams un mājīgs cāļu patvērums. Lode ir ļoti liela, apmēram 80 cm diametrā, apmēram 60 cm augstumā, vidū ir niedres un zāle. Mājoklis ir uzbūvēts augstā augstumā.

Olas ik pēc divām dienām novieto pēc kārtas, kopā 3 līdz 5 olas. Izšķilšanās, kas ilgst 26 dienas, piedalās tēvs un mamma. Parādītie cāļi ir noklāti ar pelēku leju, plūmes sāk parādīties apmēram nedēļas laikā.

20 dienas rūpējas vecāki nekad neatstāj bērnus tikai ligzdā, pabarojot tos pa vienam, lai nedz lietus, nedz apdegušā saule nekaitētu cāļiem. Kad bērni vēlas ēst, viņi sāk klauvēt viņu vecāku ķekarus ar maziem ķekļiem. Tēvs, kas pilda pienākumus, vai mamma, kas pilda pienākumus, sagrauj savu pārtiku tieši savā knābī. Mazie pelēki gārni sāk lidot pēc 50-55 dienām.

Šie ilgi kājas putni pieraduši būt piesardzīgiem un neļauj personai tuvāk par 200 m, bet zinātniekiem izdevās pacelt plīvuru un uzzināt daudz interesantu lietu no pelēkā gārna dzīves. Dzīvnieku pasaule ir tik skaista un tik aizraujoša!

Dzīvotne

Eirāzijā šis putns ir ļoti izplatīts. Viņa nedzīvo tikai tuksnesī un kalnos augstā augstumā. Viņi arī dzīvo Dienvidaustrumāzijā. Dienvidos pelēkā gārna biotopa atrodas Vidusjūrā. Sugas pārstāvjus var atrast dažos Āfrikas kontinenta apgabalos. Viņi dzīvo valsts dienvidu un austrumu daļā, Madagaskarā un Maldīvijā.

Augsts kalnos jūs nesasniegs šo putnu. Maksimālais augstums, kādā tie lido, ir 1000 m. Viņi dzīvo pie saldūdens tilpnēm, dažreiz pie jūras vai ezeriem ar sālsūdeni. Medību putns seklā ūdenī.

Sugas pārstāvji, kas dzīvo centrā un Eiropas dienvidos, pastāvīgi dzīvo tajā pašā teritorijā, tikai reizēm lidojot uz vairākiem dienvidu reģioniem. Tie cilvēki, kas dzīvo mūsdienu Krievijas teritorijā, ziemas laikā lido uz siltu Āfriku. Un tās populācijas, kuru pastāvīgā dzīvotne ir Vidusāzijas teritorija, lido uz Ķīnu, Indiju.

Kādas ir pasugas

Gani, kas dzīvo dažādās teritorijās, ir sadalīti pasugas. Mēs uzskaitām galvenos.

  1. Ardea cinerea cinerea - šī pasugas dzīvo Eirāzijā. To biotopi izplatās no Rietumeiropas uz Zauralye.
  2. Madagaskarā ir pelēks gārnis, kas pieder šādai sugai kā Ardea cinerea firasa.
  3. Ardea cinerea monicae - Mauritānijas krastā.

Dzimumu atšķirības

Atšķirība starp dažādiem dzimumiem nav viegli, pat ja mēs tos rūpīgi skatāmies. Bet tie atšķiras pēc lieluma. Tāpēc, ja jūs satiekat divas dažādas dzimuma personas, kas atrodas tuvumā, varat noteikt dzimumu. Vīriešiem spārns ir garāks - 46 cm, un knābja garums parasti pārsniedz 12 cm, sievietēm šīs ķermeņa daļas ir īsākas par vairākiem centimetriem vai vairāk.

Audzēšana


Grey Heron ir monogāmas putnu sugas. Tas nozīmē, ka viņi veido pāri un paliek patiesi visā dzīves laikā. Jau gadu vai divus gadus indivīdi kļūst seksuāli nobrieduši.

Pārošanās laikā viņu knābis iegūst gaišāku krāsu, oranžu vai rozā krāsu. Citreiz tā ir pelēka. Turklāt citas putnu ķermeņa daļas kļūst gaišākas. Tas notiek abos dzimumos.

Gārniņi, kas dzīvo vēsā vai mērenā klimatā, aizbrauc ziemai. Viņi atgriežas ar atkusni, kas notiek marta otrajā pusē vai aprīļa sākumā. Tiklīdz putni atgriežas ligzdošanas vietās pēc ziemošanas, viņi sāk būvēt ligzdu. Populācijām, kas dzīvo siltākos rajonos un nav migrējušas uz ziemu, nav nekādu īpašu vaislas sezonu.

Pirmkārt, vīrietis sāk iemūžināt ligzdu un tad - izsaukt sievieti. Šis putnu rituāls ir ļoti neparasts. Kad vīriešu pelēks gārnis aicina uz sievieti, viņš izdara skaņu, izplatot spārnus un vēršot savu knābi uz augšu. Mātīte nāk pie viņa sauciena, bet vīrietis neļauj viņai, braucot prom no ligzdas. Tas notiek vairākas reizes. Bet šajā gadījumā, jo vēlāk sieviete reaģē uz zvanu, jo ātrāk viņš pārtrauks viņu. Ja kopš ligzdas vīrieša izkārtojuma sākuma ir pagājušas divas nedēļas vai vairāk, pāris tiks veidots nekavējoties. Pēc tam viņi kopā pabeidz ligzdu.

Šīs sugas ligzdu pārstāvji tiek novietoti uz ļoti augstiem kokiem vai lieliem krūmiem. Materiāls ir zariņi, zari un niedru kāts. Lode ir konusveida, plakana, uz leju vērsta. Tās diametrs ir 65-80 cm, un augstums ir apmēram puse metra. Šīs sugas pārstāvji tiek piesaistīti viņu ligzdai. No gada uz gadu viņi atgriežas tajā pašā vietā, lai ražotu pēcnācējus.

Vidēji sievietēm ir apmēram 5 olas. Bet dažreiz to skaits svārstās no 3 līdz 9. Tie ir zili un balti plankumi. Olas bieži norāda no divām pusēm. Ik pēc 2 dienām pelēks gārnis nosaka olu. To izšķilšana sākas, tiklīdz parādās pirmais. Katrs partneris savāc olas.

Pēc 27 dienām cāļi lūkojas. Viņiem nav spalvas, un viņiem ir nepieciešama pilnīga viņu vecāku aprūpe. Tikai nedēļu vēlāk parādās pirmās spalvas. Trīs reizes dienā pelēkais gārnis sabojā pārtiku no kuņģa un baro jauniešus. Bet tas bieži notiek, ka ne visi saņem ēdienu. Tas noved pie tā, ka vecāki, spēcīgāki cāļi var vienkārši ēst jaunākos. Dažreiz viņi var vienkārši nozagt pārtiku no tiem.

Kad cāļu vecums tuvojas mēnesim, viņi mēģina pacelties pirmo reizi un sākt mācīties medīt. Pēc vēl diviem mēnešiem indivīdi sāk dzīvot patstāvīgi.

Putnu balss


Šīs sugas pārstāvji pārstāv rupjš skaņu, kas atgādina grabulību. Šķiet, ka tie sagrauj, bet ļoti zemi un īsi. Šāds putns lidojuma laikā rada skaņu. Šī skaļa raudāšana ir dzirdama diezgan tālu. Ar šo kliedzienu putnu pieeju var atpazīt daudz agrāk, nekā tas būs redzams. Kad viņa gatavojas izkraut, viņa vairākas reizes izdara spēcīgu, asu saucienu, kas arī atgādina grabulību.

Herons var radīt citas skaņas. Visbiežāk tās var dzirdēt, kad putni atrodas kolonijās un netālu no ligzdas, jo parasti viņi klusē. Trauksmes signāls, ko izsniedz pelēko gārnu sugu pārstāvis, ir ķīlis. Kad putns uzrāda agresiju un izsaka draudus, tiek izdots ilgstošs vibrējošais kliedziens.

Interesanti fakti

  • Pelēko gārņu sugu pārstāvjiem ir īpaša unikālu signālu sistēma, kas ļauj tiem sazināties. Putns spēj izteikt dažādas emocijas. Garās kakla klātbūtne viņai palīdz. Kad putns tiek apdraudēts, tā izliekas kaklā, it kā tā gatavojas uz priekšu. Kakla, kas atrodas uz galvas, pieaug. Tam seko kliedziens.
  • Ir arī apsveicams signāls. Tas parādās knābis, kad putns redz savus biedrus. Viņi arī uzvedas laulības rituāla laikā.
  • Šī putna gaļa ir ļoti iespējams ēst. Dažreiz mednieki šauj gārni, lai to nobaudītu. Bet saskaņā ar atsauksmēm, tai nav patīkamas garšas, tāpēc medību veikšana šiem putniem nav ļoti izplatīta.
  • Tas bija diezgan populārs piekūns, kura priekšmets bieži tika izvēlēts precīzi pelēkā gārnā.
  • Pelēks gārnis: Apraksts

    Šis ir viens no lielākajiem ģimenes pārstāvjiem. Putna svars sasniedz divus kilogramus, ķermeņa garums ir nedaudz vairāk par metru, spārnu spārns ir no 1,5 līdz 1,75 m. Putna galva ir šaura, dekorēta ar lielu rozā knābi, kas atgādina dunci. Tas ir ļoti asi un garš - līdz trīspadsmit centimetriem.

    Uz pakauša ir „pigtail” - melnā spalvu ķekars, kas piekārtiem. Kakls ir garš un ļoti elastīgs. Galva, kakls un apakšējais korpuss ir krāsoti netīri baltā krāsā, priekšā ir redzami tumši plankumi. Pārējā ķermeņa daļā spalvas krāsotas pelēkā krāsā ar zilganu nokrāsu. Ķepas ir arī pelēkas, bet tās ir dzeltenas.

    Pārošanās sezonā pelēks gārnis izskatās īpaši iespaidīgs: knābis kļūst daudz spilgtāks, un raksturīgais pigtail ir izšķīdis. Varavīksnene ir dzeltena ar zaļganu nokrāsu. Ap acīm ir neauglīgi zaļgani gredzeni.

    Lidojuma laikā pelēks gārnis savāc kaklu, kas veido burtu S tā, ka galva balstās uz muguras. Kājas tiek izvilktas tālu aiz astes gala. Tāpēc lidojošā putna siluets ir nedaudz kuprītis, ar izvirzījumu, kas veido kakla līkumu. Šī ir galvenā atšķirība starp heroniem un citiem gariem kakla putniem - krāniem, stārķiem, kas tur kaklus taisni lidojumā, un viņu galva izvirzās tālu uz priekšu.

    Uz vēdera, krūšu kurvja un cirksnim spalvas galiņi bieži atdalās un sagrauj mazos svaros, pārvēršoties par īpašu pulveri, ar kuru gārņi apkaisa spalvas. Šī procedūra ir nepieciešama, lai tie nebūtu kopā ar zivju gļotām. Ornitologi to sauc par pulvera pulveriem, kas ir visās garnu sugās. Šis savdabīgais garnu pulveris tiek uzklāts ar iegarenu naglu ar griezumiem uz vidējā pirksta.

    Seksuālā dimorfisms pelēkā gārna krāsā nav klāt, putni atšķiras tikai pēc lieluma: vīrieši ir ievērojami lielāki nekā sievietes.

    Dzīvotne

    Un tagad uzziniet, kur dzīvo pelēkais gārnis. Šī suga ir izplatīta Āzijā un Eiropā: no Atlantijas okeāna krastiem, Japānas salām un uz Sahalīnu, dienvidos līdz Šrilankai un Ziemeļrietumu Āfrikai, ziemeļos no Jakutskas un Sanktpēterburgas. Nest parasti ierodas Madagaskarā. Pārziemo daudzos Indijas, Indohīnas un Āfrikas reģionos.

    Iespējams, daudzi no mūsu lasītājiem labi atceras Nikita Mihalkova iespaidīgo dziesmu filmā „Nežēlīgā romantika”, kurā ir šādas līnijas:

    "Shaggy bumblebee - uz aromātiskajiem apiņiem,

    Pelēks gārnis - niedres ... "

    Patiešām, daudzos reģionos šīs sugas gārnis dod priekšroku ligzdu veidošanai niedrās, piemēram, Turkmenistānā. Turklāt to ligzdas redzamas kokos.

    Pelēks gārnis: cāļu veids

    Jāatzīmē, ka pelēkie gārni ir brīnišķīgi vecāki. Visas bažas par pēcnācēju audzēšanu ir vienlīdzīgas. Kopā viņi būvē ligzdu kokos, lielos krūmos, niedru vai niedru biezokņos. Tam ir augšupvērsts konuss.

    Ar divu dienu intervālu sieviete ir no četrām līdz sešām olām, kas krāsotas zaļgani zilā krāsā. Tāpat kā visi teļa atdalīšanās locekļi, šīs sugas cilts ir cāļu tipa. Citiem vārdiem sakot, cāļi piedzimst kaili un pilnīgi bezpalīdzīgi, bet tajā pašā laikā redzami. No pirmajām minūtēm viņiem ir nepieciešama aprūpe un viņu vecāku uzmanība.

    Pēc pirmās olas ielikšanas vecāki sāk to izaudzēt, un sievietes un vīrieši pārmaiņus starp tiem. Varbūt tāpēc pirmdzimtais vienmēr ir lielākais. Kad visi cāļi lūkojas, rūpējas vecāki tos baro kopā. Pēc septiņām vai deviņām dienām pirmās spalvas parādās cāļos, un pēc divām nedēļām tās atrodas uz kājām.

    Dzīves veids

    Lielākā daļa putnu ir pelēks gārnis - migrācija vai migrācija. Tikai dažās vietās viņa dzīvo mazkustīgu. Krievijā pelēkais gārnis ir tipisks tālsatiksmes migrants. Ornitologu veiktās zvana analīze parādīja, ka pelēkā gārna ziemošanas apstākļi ir izkaisīti plašā teritorijā. Piemēram, no Rietumu Sibīrijas un Krievijas Eiropas daļas, daudzas heronas lido uz ziemu uz Āfriku, uz dienvidiem no Sahāras tuksnesī.

    Vēl viena daļa no šīs populācijas nav tik garš ceļojums un paliek ziemā Dienvidu un Rietumeiropas valstīs. Dienvidaustrumāzijā un Dienvidāzijā, Āfrikā, malajiešu arhipelāgā, gārnis ir pelēks vai tam ir apdzīvots vai nomadisks dzīvesveids. Visbiežāk gārni migrē mazās grupās, bet reizēm tie pulcējas lielās ganāmpulkos, kuros ir līdz pat divsimt piecdesmit putniem. Atsevišķi gari ir ļoti reti.

    Lidojums ziemošanai

    Šie putni lido diezgan augstā augstumā, ne tikai dienas laikā, bet naktī. Rudens migrācija parasti notiek krēslā, pēc saulrieta, un dienas laikā ganāmpulki apstājas un ēd. При взлете большая серая цапля делает очень быстрые взмахи крыльями, а ноги свободно повисают в воздухе. Набрав нужную высоту, птица подбирает ноги и дальше летит плавно, с размеренными движениями крыльев. Иногда она недолго парит в воздухе.

    В полете стаи цапли образуют прямую линию или клин. Гнездятся серые цапли колониями, в которых бывает до двадцати гнезд. Eiropā, kur tagad šie putni ir aizsargāti, ir milzīgas kolonijas, kas sastāv no tūkstošiem ligzdu. Tomēr ir atsevišķu ligzdošanas pāru gadījumi. Reizēm kolonijas ir sajauktas: citos garnu veidos, karotēm, ibis apmetas. Mūsu valsts vidējā zonā, kur nav atrodamas citas garnu sugas un ibis, tiek veidotas monovīdu kolonijas.

    Pelēkais gārnis var būt aktīvs jebkurā diennakts laikā, tos nevar saukt ne par dienas, ne nakts putniem. Ilgtermiņa novērojumu laikā tika konstatēts, ka šo putnu laiks ir sadalīts šādi:

    • 77% no laika, kad viņi medīja un nomodā
    • 5,9% no laika, kad putni gulēja,
    • 16,6% nodarbojas ar higiēnas procedūrām.

    Interesanti dati, vai ne? Gārnis ir nozīmīga tās dzīves daļa, nepārkāpjot, noliecot kaklu, uz vienas kājas, bet otrs - nospiež.

    Pelēkajiem gārņiem ir labi attīstīta vizuālo signālu sistēma. Garš un elastīgs kakls var izteikt dažādas emocijas. Piemēram, draudot ienaidniekam, gārnis izliek kaklu, it kā gatavojas mest, un paceļ kausu uz galvas. Parasti šādai pozai ir draudošs raudāšana. Kad putni sveic viens otru, viņi ātri sikspārējās. Šādu klikšķi var dzirdēt laulības rituāla laikā.

    Atpūtas laikā gārna galva ir paslēpta starp plecu lāpstiņām. Neskatoties uz samērā lielo izmēru, dabīgo apstākļu dēļ gārnis nav viegli pamanāms. Ne ļoti pieredzējis un uzmanīgs pētnieks pamanīs viņu tikai tad, kad viņš būs tuvu viņai. Herons šobrīd iztaisno kaklu, skaļi skaņo “Krak” un tūlīt uzbrūk debesīs.

    Pelēkā gārņa uzturs ir tikai dzīvnieku barība. Tas ir aktīvs, veikls un ārkārtīgi apnicīgs plēsējs. Jebkura zeme vai ūdens dzīvnieks, ar kuru gārnis spēj fiziski tikt galā, kļūst par tās upuri. Bet, tā kā šie putni lielāko daļu savu dzīvi pavada rezervuāros, nav grūti uzminēt, ko ēd pelēkais gārnis.

    Dominējošais stāvoklis viņu uzturā ir zivis, kas nepārsniedz divdesmit piecus centimetrus un sver ne vairāk kā piecus simtus gramu. Gārnis neatsaka pelēko vardes, dažādus kukaiņus, vēžveidīgos, moluskus. Uz sauszemes tas parasti ir ķirzakas un mazi grauzēji, čūskas, lieli smalcinātāji, vaboles un sēklinieki.

    Kā medības medības?

    Pelēkais gārnis ir ļoti veikls un veikls mednieks. Un viņas arsenālā ir daudz veidu, kā medīt, un tie visi ir diezgan dažādi. Interesanti, ka dažādas personas izvēlas izmantot savas pārtikas iegūšanas metodes. Visbiežāk gārnis stāv nekustīgi vai lēnām klīst pa seklu ūdeni, skatoties uz savu upuri.

    Tad galvu izmet uz pilnīgi izstiepta kakla - un upuris ir putna knābī. Dažreiz šādas medības laikā viņi atver savus spārnus. Varbūt šādā veidā viņi biedē laupījumu vai pasargā ūdeni, lai atvieglotu upuris.

    Pelēkie gārni ir redzami arī neparastos darbos: tie nav pretīgi zādzībām no saviem kaimiņiem (kaijas, kormorāni). Bet dažreiz tās ir aplaupītas ar gudriem vārtiem. Pelēkie gārni var medīt bez pārvietošanās no kolonijas, bet var lidot lielos attālumos (līdz trīsdesmit kilometriem).

    Vokāls

    Pelēko gārņu repertuārs ir diezgan atšķirīgs, lai gan ornitologi atsaucas uz šiem klusajiem putniem. Visbiežāk jūs varat dzirdēt raupju un nedaudz raibojošu kliedzienu, kas atgādina vārna īso gaišumu. To publicē gārņi, kā parasti, lidojumā. To var dzirdēt lielā attālumā.

    Visi pārējie pelēko ganu skaņas izdala ligzdošanas laikā kolonijās. Īss gag ir trauksmes signāls, par agresiju runā ilgstoša vibrējoša kakla skaņa. Nedzirdīgo īsa ciršana nozīmē, ka iepakojumā ir vīrietis. Putni, kas pulcējas lielās grupās kolonijā, pastāvīgi „sarunājas” savā starpā, padarot croaking un croaking cries.

    Saglabāšanas statuss

    Mūsdienās pelēko gārniņu skaits ir diezgan liels gandrīz visās tās plašās platībās. Mūsdienās saskaņā ar starptautisko statusu šis putns pieder pie sugām, kuru pastāvēšana nerada nopietnas bažas. Saskaņā ar jaunākajiem datiem šīs sugas kopējais skaits svārstās no septiņiem simtiem tūkstošu līdz trīs ar pusi miljoniem cilvēku. Lielākie šīs putnu populācijas Krievijā, Japānā un Ķīnā.

    Pavisam nesen tā bija reta suga, kurai nepieciešama aizsardzība. Pelēks gārnis Kirovas reģionā, piemēram, 2001. gadā tika iekļauts reģionālajā Sarkanajā grāmatā. Bet jau jaunajā izdevumā (2011) šī suga tika izslēgta no aizsargājamo sugu saraksta, jo to skaits reģionā tika atjaunots.

    Tomēr dažos Krievijas reģionos pelēkais gārnis joprojām ir retums. Kamčatkas Sarkanā grāmata tiek papildināta ar šo sugu saskaņā ar vienošanos starp Krieviju, Indiju un Japānu par migrējošo putnu aizsardzību.

    Garneles apraksts un raksturojums. Kā izskatās herons?

    Garnu veidi atšķiras ne tikai pēc krāsas, bet arī augšanas. Gārna izmēri atšķiras plašā diapazonā: piemēram, neliels gārnis sasniedz ne vairāk kā 40-60 cm augstumu, un liels gārnis ir lielāks par 1,5 metriem.

    Šo putnu vidējais svars ir 2,5 kilogrami. Dažādu sugu putniem visbiežāk ir monohromatiska krāsa. Gārnis ir balts, sarkans, melns, pelēks un dažreiz divu toņu. Galvenokārt heroniem ir tumšas ķepas un dzeltena knābis, bet dažreiz ir melni gārniņi ar heroniem. Putnu spalvas ir gludas, un ganu galvu bieži dekorē ar tuftu, kura lielums ir atkarīgs no putnu sugas, bet ne visu sugu klucis.

    Ganāmpulka galva atrodas uz garās kakla, ko medības laikā izvelk. Ganāmpulka knābis ir garš un taisns. Šāda herona knābis ir viegli noķert un turēt slidenas zivis.

    Uz plānām un garām kājām ir spēcīgi pirksti, un astes ir asas un īsas. Gārnis iet pa lieliem soļiem, apmēram 0,5 metri, un, meklējot pārtiku, viņas pakāpieni kļūst mazāki, līdz 25 cm garš.

    Gārnis ir putns, kas ved tuvu ūdens dzīvesveidam. Viņa niršanas, ne peldē, jo viņas spalvas viegli kļūst slapjš. Visiem ūdensputniem ir smilšu dziedzeris, kura dēļ tiek atbrīvots tauku daudzums, kas putniem nedod mitrumu. Atšķirībā no ūdensputniem, gārnis nav tāds, tāpēc garnu spalvas nav aizsargātas pret mitrumu.

    Ganāmpulka maksimālais kalpošanas laiks ir 23 gadi.

    Garnu veidi.

    Kopumā ir aptuveni 14 garnu sugas. Slavenākie no šīm sugām ir:

    • Lielais zils gārnis,
    • Pelēks gārnis,
    • Melnais gārnis
    • Melnā kakla gārnis,
    • Red Heron,
    • Lielais ķirbis.

    Sarkanajai grāmatai tika pievienots liels baltais gārnis, bet vēlāk bija iespējams atjaunot tās numurus.

    Kur dzīvo gārnis?

    Herons ir putns, kas dzīvo visā pasaulē, izņemot polāros reģionus un Antarktīdu. Gārnis dzīvo dažādos rezervuāros, piemēram, ezeros, upēs, purvos, niedres un slapjās pļavās. Garneles ligzdas ir veidotas uz koku zaru zariem. Daudzas putnu sugas tiek turētas mazās grupās. Šīs kolonijas var iekasēt citu personu skaitu. Garneles īpatnība ir tāda, ka putni nesaņem blīvus ganāmpulkus, bet dod priekšroku vienkārši tuvu viens otram. Vietās, kur ir mazs ēdiens, ganāmpulku ganāmpulki apmetas attālināti, un lielas kolonijas dzīvo tikai vietās, kur ir daudz lopbarības. Gigantiskais gārnis un vairākas citas ganu sugas dzīvo tikai pa vienam.

    Būtībā gārnis dzīvo purvā. Pelnu gārni tiek izvēlēti atkarībā no gada laika, vasarā - ar svaigu ūdeni, ziemā - piekrastes mitrājiem ar sālsūdeni.

    Kas ēd ganu?

    Gārnis ir putns, kas barojas ar tuvu ūdeni un ūdens dzīvniekiem, piemēram, vardēm, čūskām, kukaiņiem, jaunavīriem, kājām, zivīm, moluskiem, mazuļiem un vēžveidīgajiem. Turklāt viņa var ēst citus cāļus, mazus grauzējus vai uzbrukt maziem zaķiem vai trušiem. Putnu medības no slazda. Viņi staigā seklā ūdenī un meklē cietušo un reizēm stāv vienā vietā ilgu laiku un uzbrūk iespējai. Ir gārniņi, kas pavada lielus dzīvniekus, piemēram, bifeļus, rhinos un ziloņus, cerot gūt peļņu no bailīgiem kukaiņiem.

    Kāpēc gārnis stāv uz vienas kājas?

    Gan pieaugušie, gan bērni bieži brīnās, kāpēc gārnis stāv uz vienas kājas. Gārnis ir putns ar īpašu ceļa locītavas struktūru. Kad viņas kājas izstiepjas, ieslēdzas sava veida slēdzene, un tāpēc putns var stāvēt ļoti ilgu laiku, dodot atpūtu otrai kājai. Nospiežot kāju uz ķermeni, herons to sasilda, jo ūdens dīķī var būt auksts. Turklāt šāds gārnis rada labu slēpšanos medībās, jo putnu otrā kājiņa neizceļas, un gara upuri to ņem zālei vai niedres. Tas ir vērts ganu jau ilgu laiku un nepārvietojas, saķerot upuri dīķī, un tad īstajā brīdī piestiprina un sagūstīs to ar senu knābi.

    Pin
    Send
    Share
    Send
    Send

    zoo-club-org