Putni

Starling: migrējošais putns vai nē, apraksts

Pin
Send
Share
Send
Send


Izskats un uzvedība. Ķermeņa garums 20–25 cm, spārnu korpuss 34–42 cm, svars 60–90 g Putnu sēdus un staigāšanu uz zemes izskats ir ļoti raksturīgs, pateicoties tās blīvajai konstrukcijai, saīsinātai astei, garai asai taisnai knaijai, lielām spēcīgām kājām. Lidojošais putns ir viegli atpazīstams ar asu spārnu trīsstūrveida formu. Neaizmirstams, lido labi, pastaigas un trases, tur lielāko daļu gada.

Apraksts. Seksuālā dimorisma krāsa un izmērs gandrīz nav izteikts. Svaigā rudens plūksnā pieaugušie putni ir atzīmēti ar biezām bālganām un okulārām plankumiem un plankumiem, kas gandrīz slēpj korpusa un spārnu tumšo krāsu. Kakla ir tumša, acis ir rozā, kājas ir rozā-okera. Līdz pavasarim vieglas diski pēc spalvu galiem pakāpeniski nogurst, spalvas pašas asina. Pavasarī strazds izskatās gandrīz melns ar spēcīgu metālisku spīdumu - bronzas, zaļas, purpura, violeta. Knābis kļūst dzeltens (apakšā zilā krāsā). Pārošanās sezonā, nelielā skaitā uzkrāti, tiek glabāti uz muguras, spārni, samazināti.

Jauni putni ir brūni, ar izplūdušām gareniskām pestrināmām, tumšiem sliekšņiem no knābis līdz acīm, spilgtu kaklu un melnu knābi. Kāju blāvi, pelēcīgi bifeļi. Vasaras beigās un rudenī melding jauni putni ar iekļūšanu melnā un plankumainā krāsā. Lidojošam putnam ir salīdzinoši īsi smaili spārni ar spilgtu apakšpusi, garu smailu knābi, saīsinātu asti, un šīs zīmes ļauj atšķirt strazdus no citiem līdzīga lieluma putniem.

Balss. Dziesma ir ļoti daudzveidīga, skaļa, sastāv no svilpes un čirpšanas ceļiem, ietver daudzus citu putnu aizņemšanās dziesmas, kā arī dažādu skaņu imitācijas. Dziedātājspēks plaši atver savu knābi, dzirdot spalvas uz kakla, periodiski krata tās pussargājošos spārnus. Trauksmes sauciens un kliedziens ir mīksts.chrr», «hrrrr". Asaras emitē čukstošas, čirpošas, čirpošas skaņas. Iepakojumos rīkojieties ļoti trokšņaini.

Izplatīšana, statuss. Tā ir izplatīta praktiski visā Eirāzijā no taigas uz subtropu, pēdējo desmitgažu laikā tā apmetās uz austrumiem uz Transbaikāliju, Eiropas ziemeļos tā sasniedza meža tundru, iekļuva mežu stepēs un pusdārgos. Rietumeiropā un Dienvideiropā, Tuvajos Austrumos, Kaukāza notiek visa gada garumā, migranti no reģiona ziemeļu un austrumu daļām - teritorijas ar sniega ziemām pievienojas vietējiem putniem. Mazāk ziemas ārpus ligzdošanas zonas - Āfrikas un Āzijas subtropos un tropos.

Tā tika ieviesta Ziemeļamerikā, Dienvidāfrikā, Austrālijā, Jaunzēlandē daudzās Okeānijas salās. Eiropas Krievijā kopumā tā ir izplatīta, bet ir ievērojamas skaita svārstības, acīmredzot pēdējās desmitgadēs skaitļi ir nedaudz samazinājušies. Vidējā zona ligzdošanas vietās no marta sākuma, sniega kausēšanas sākumā, atkāpjoties no augusta līdz novembrim, daži putni paliek ziemā ziemā bez sniega, kā arī pilsētās atkritumu izgāztuvēs.

Dzīves veids. Raksturīga antropogēno un mozaīkas ainavu forma, apmetas apdzīvotās vietās, dārzos, parkos, izmantojot putnu mājiņas un tukšumu cilvēku ēkās. Dabiskos apstākļos tā ligzdo dobumos, vecās bišu ēšanas baržas un klinšu veltnīšu. Kolonijas veidojas reti. Bezmugurkaulnieki dominē diētā, ko putni savāc galvenokārt uz zemes. Sliekas, vaboļu kāpuri izrakt no mīkstās augsnes, savāc tos pavasarī, sekojot aramzemi aramzemē. Bieži vien tas barojas ar zālieniem tieši zem cilvēku kājām. Retāk viņš pārbauda vainagus vai nozvejas kukaiņus gaisā (piemēram, kopā ar nagaiņu ganāmpulkiem). Vasaras otrajā pusē ogu ēšana var radīt nopietnu kaitējumu kultūrai.

Parasti monogāms, lai gan ir gadījumi ar bigamiju. Izvēloties vietu ligzdošanai, vīrietis aktīvi piesaista sievietes ar dziesmām, inkubācijas sākumā viņa dziesmu aktivitāte strauji samazinās. Dažreiz vīrietis sāk veidot ligzdu bez sievietes, bet parasti partneri būvē ligzdu un kopā ligzdo materiālu. Sajūgā 4–8, parasti 5–6 gaiši zilā krāsā, ātri izbalē olas. Inkubācija ilgst no 11 līdz 15 dienām, abi pāra locekļi slēpjas naktī - tikai sievietes.

Nestlings lūku pārklāj ar garu biezu pelēcīgi baltu. Ar cāļu parādīšanos, dzīvojamās caurumi kļūst skaidri redzami, putni pastāvīgi lido ar ēdienu, aizvada no ligzdas baltās pakaišu kapsulas, cāļi skaļi skan. 20–22 dienas pēc izšķilšanās (reizēm 15–17 dienas), šķirne atstāj ligzdu. Parasti izlidošana notiek maija vidū vai beigās. Iespējams, ka dažiem pāriem sezonā ir 2 brāļi. Visu vasaru putni klīst ģimenēs, pakāpeniski veidojot lielas ganāmpulkus un pārceļoties uz atvērtākiem biotopiem. Vasaras beigās, pirms nakšņošanas, kazlēnu ganāmpulkiem, kas numurē tūkstošiem cilvēku, ir sarežģītas piruetes gaisā, kas līdzinās mākoņiem, kas pastāvīgi mainās, un visi putni pārsteidzoši gludi un sinhroni pārvietojas.

Šajā laikā niedru gultās parasti veidojas masveida nakšņošana, retāk koku vainagos. Rudenī daudzi vīrieši dzied, bet mazāk aktīvi nekā pavasarī. Izbraukšana sākas augustā, aizkavējas līdz pat rudenim, mazās grupās dažkārt tiek uzturēta vidējā josla - liellopu pagalmā, pilsētas un piepilsētas izgāztuvēs. Pirmie gadi neražo, tērē vasaras klaiņošanu, ligzdo tikai 2. dzīves gada beigās. Maksimālais zināmais kalpošanas laiks ir 20 gadi.

Starling vai Common Starling (Sturnus vulgaris)

Putna izskata apraksts

Daudzi novērojamie lasītāji ir ieinteresēti informēt par strazdu, migrējošo putnu vai nē, šī putna aprakstu. Starling tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem un atjautīgākajiem putniem, kas pieder pie pases. Šie Starling ģimenes putni ietver vairāk nekā 100 sugas. Dzintara lielums tiek uzskatīts par vidējo garāmgājēju skaitu. Pieauguša putna svars ir aptuveni 75 g, ķermeņa garums - 20-22 cm, spārnu spārns - 40 cm, un šiem ārējiem raksturlielumiem ir raksturīga zvaigžņu:

  • Melnās plūmes ar metālisku spīdumu, kas pavasarī var būt brūns un brūns. Dažiem putniem ir spalvas purpura, bronzas, zaļgana, zilgana spēle.
  • Vīrieši ir nedaudz lielāki nekā sievietes un spilgtāki.
  • Viņiem ir asa un ilga knābis, kas ir nedaudz izliektas. Likumprojektam ir arī iespēja mainīt krāsu. Lielāko daļu laika viņš ir melns pie strazda, bet pārošanās laikā tas kļūst dzeltens.
  • Putnu ķepas ir lielas un spēcīgas, brūnā-sarkanā krāsā ar krokainiem nagiem.
  • Tam ir masīvs ķermenis, īss kakls un saīsināts asti.

Vai kopīgs migrējošā putna strazds vai nē?

Gomonlivuy un chirping putnu var atrast gandrīz visās pasaules daļās, jo tas viegli pielāgojas dažādiem dabas apstākļiem.

Visvairāk mīļākās vietas strazdiem ir Austrālija, Eirāzija, Jaunzēlande un Ziemeļamerika. Starlings reti lido uz Centrālo un Dienvidameriku. Tās ir lieliski aklimatizētas Krievijā, Francijā, Dienvidslāvijā, Grieķijā, Pakistānā, Indijā, Afganistānā un Irākā. Cilvēki jau ir apmetušies šos putnus Āfrikā un Austrālijā.

Vai parasts strazds ir migrējošs putns vai nē? Atbilde uz šo jautājumu ir divciparu. Starlings Rietumu un Dienvideiropā dzīvo apdzīvotā vietā, tas ir, viņi šeit uzturas ziemā. Bet Krievijā, austrumos un ziemeļos no Eiropas ziemas aukstās, tāpēc viņi lido uz dienvidu valstīm. Daudzi pavasarī varēja novērot - vai strazds ir migrējošs putns vai nē. Rakstā aplūkotās fotogrāfijas parāda to koka māju pavasara kolonizāciju, ko veic strazdi, kad viņi atgriežas no dienvidu malām.

Šo putnu mīļākie biotopi ir plakana teritorija. Kalnainos apvidos viņi nelido. Vēlamās norēķinu vietas, tās izvēlas teritorijas pie upēm vai purviem. Dažreiz tos var atrast stepes reģionos un vieglajos mežos. Bieži vien strazdu mājas atrodas zem saimniecībām un cilvēku mājām. Viņiem patīk apmesties blakus laukiem, kur viņi paši barojas. Lielākā daļa putnu dzīvo dobumos vai ēku nišās. Viņi arī nevēlas dzīvot mājīgās mājdzīvnieku mājās.

Putnu dzīvesveida apraksts

Starlings dzīvo kolonijās, pulcējas ganāmpulkos. Bieži vien jūs varat redzēt attēlu, kurā redzami tūkstošiem putnu, kas peld ar, atgādinot attālumu no bišu bara. Putni veic vienu pēc otras kompleksa piruetes, un viss iepakojums, šķiet, ir viens vesels organisms. Pirms nolaišanās viņi pārvietojas virs zemes un pēc tam sagrūst plašā laukumā.

Naktī viņi pulcējas arī grupās. Šim nolūkam tās ir piemērotas vietas, kur audzē vītolu un niedres. Pilsētas parkā vai dārzā viņi vienkārši guļ par koku un krūmu zariem. Valstīs, kur tās pārdzīvo, ganāmpulkiem var būt līdz pat miljonam cilvēku.

Audzēšanas laikā zīlītes dzīvo savā mazajā teritorijā un nepieļauj citu putnu ienākšanu tajā. Viņi atrod pārtiku upju, kultūru, dārzu, ciemu krastos. Barība ligzdā nēsā, ēd to malā.

Starlings ir agresīvs pret citiem putniem, viņi sacenšas par ligzdošanas vietām. Putni, piemēram, augstienes putni un zaļie dzeņi, kļūst par viņu uzvedības upuriem. Šī dziedātāja dzīves ilgums ir aptuveni 10–12 gadi. Skatoties strazdu, jūs varat redzēt, ka tas ir diezgan izveicīgs putns, kaut arī neliels.

Starlings diēta

Smieklīgi strazdi ēd gan augu pārtiku, gan dzīvnieku izcelsmi. Piemērotākais pavasara ēdiens viņiem ir sliekas, kas parādās uz virsmas ar pirmo saules gaismu. Viņi arī laimīgi pabaro kāpurus, kas ziemā ir koku mizā. Vasarā zvaigžņotnes sevi ārstē ar kāpuriem, tauriņiem, smalcinātājiem, āboliem, bumbieriem, plūmēm, ķiršiem, ķiršiem. Dažos veidos strazdus var saukt par glābējiem no kaitēkļiem.

Audzēšanas metode

Pavasarī, ierodoties no dienvidu valstīm, strazdi sākas pārošanās sezonā. Eiropas un Āzijas valstīs trīs mēnešus no pavasara līdz rudenim izdodas izšķirt cāļus. Lai to izdarītu, putni tiek sadalīti pa pāriem. Tad viņi meklē vietas ligzdošanai un ievieto sausas augu daļas. Sūnu, spalvu un zāli novieto uz putna virsmas. Vīrieši vienlaicīgi var rūpēties par vairākām sievietēm.

Pirmajā munēšanā var būt no 6 līdz 10 gabaliem. Sievietē olas ievieto vienu reizi dienā. Tad viņa tos inkubē. Olas ir gaiši zilas un sasniedz 3 cm garas un 2 cm platas. Viena svars ir 6,5 g.

Dažreiz mātīte tiek aizstāta ar pēcnācēju inkubāciju. Cāļi dzimuši 11. – 13. Tie ir pilnīgi kaili un akli. Sākumā viņi darbojas pilnīgi klusi. Tiklīdz vecāki izmeta olu čaumalas no ligzdas, parādījās cāļi. Pieaugušie sāk meklēt pārtiku pēctečiem. Tie izraisa kukaiņus cāļiem, kas ir pilnīgs proteīna ēdiens. Dienas laikā vecāki var lidot ar pārtiku līdz 300 reizēm. Pēc trim dzīves nedēļām cāļi veic pirmo lidojumu. Dažādu triku vecāki viņus vilina no ligzdas.

Vai strazdiem ir ienaidnieki?

Visnozīmīgākie strazdu ienaidnieki ir vārnas un burvji. Šie putni spēj sagraut to ligzdas. Arī mazie putni baidās no ērgļiem, zelta ērgļiem, peregrīniem, pūces, piekūniem. Šie plēsoņi dara savu ceļu, lai meklētu olas un cāļus, ko viņi ēd. Kaķiem, dzērvēm, čūskām var nokļūt arī ligzdā un ēst mazus cāļus.

Starlings pie cilvēka

Attiecības starp cilvēkiem un strazdiem ir divējādas. Agrāk cilvēki bija vairāk dabā un apbrīnoja agrāk dziedošos putnus. Tātad, bija gadījumi, kad strazdi tika ievietoti būrī, piemēram, Kanāriju salās vai naktsklubā. Ieslodzījumā viņi uzvedas perfekti: viņi aktīvi ciršana un lekt. Izdarot zaķus, lodes un Maybirds, strazdi sniedz ievērojamu labumu cilvēkiem. Svarīga to ēdiena pazīme ir tas, ka viņi ēd kukaiņus, kas joprojām ir kāpuru stadijā, atrodot tos zemē.

Papildus ieguvumiem šie putni var radīt kaitējumu arī uzņēmumu vadītājiem. Ēdot augļus un ogas, tie iznīcina augļus dārzos un vīna dārzos. Īpaši viņi mīl zemenes un ķiršus. Bojātas preces pēc tam, kad viņu reidi kļuvuši nederīgi patēriņam. Lauksaimnieki dažādos veidos cīnās ar šo putnu reidi. Tie ir aprīkoti ar tīkliem, slazdiem, ratiņiem un skaņas ierīcēm.

Pilsētas iedzīvotāji arī nešķīst kā strazdi, kas piesārņo ar savām izgāztuvēm, jumtiem un kokiem. Jūs bieži varat novērot parkos solus un alejas, kas pārklātas ar putnu ekskrementiem ar nepatīkamu smaku. Parku darbiniekiem tas rūpīgi jāuzrauga. Atsevišķās vietās strazdi pat mēģina tos noķert ar tīkliem, atturēt prožektorus un skaņas signālus.

Interesanta informācija par strazdiem

Ja skatāties zvaigzni, tad varat atzīmēt dažas no to iezīmēm:

  • Lidojuma laikā strazds veic ātras un vienmērīgas kustības, kā arī kukaiņu ķeršanas procesā - nepareizās.
  • Starlings lieliski imitē skaņas. Viņi atkārto citu putnu skaņas un balsis. Viņi var viegli attēlot telefona zvanu, durvju čīkstēšanu, vardes cirpšanu, kaķa vai kāda veida melodiju.
  • Starlings var lidot uz filiālēm tādām lielām ganāmpulkiem, kas tās nojauc.
  • Ligzdošanas sezonas beigās vecie strazdi apvienojas ar jauniešiem trokšņainajos ganāmpulkos un ziemā dodas uz siltajām valstīm.
  • Nelieli strazdu cāļi ir ļoti apnicīgi, viens cālis ēd trīs reizes vairāk nekā pieaugušais.

Vai naktsdzīve ir migrējošs putns?

Nav noslēpums, ka naktskrekls izskatās kā mazs strazds. Tāpēc daudzi interesējas par to, vai naktsklubs un strazds ir migrējoši putni.

Naktsveļa ir passerine putni. Šis ir mazs putns ar brūnganu plankumu, sarkanu asti, tumšām acīm, garām kājām. Pateicoties viņa dziedātajiem talantiem, naktsklubs kļuva par simbolu daudziem rakstniekiem un dzejniekiem. Daudzi saka, ka šis mazais putns ne tikai dzied, bet ielej. Dziedāšana izceļas ar īpašu skaņu, lielu intonāciju skaitu.

Ir vairāk nekā 20 nakts zivju sugu. Visbiežāk sastopamā naktsklubs. Tas ir migrējošs putns un dodas uz Āfriku ziemošanai. Naktsveļa ir apdzīvota galvenokārt blīvā krūmājā, netālu no upēm vai ezeriem. Aprīlī nightingales atgriežas ligzdošanas vietās. Viņi nekavējoties dara sevi zināmus ar savu flautu, noklikšķinot un krekingā dziedājot naktī vai rītausmā.

Apraksts, izskats

Starling pastāvīgi salīdzina ar melno putnu, norādot uz to lieluma līdzību, tumšo spīdīgo spalvu un knābju krāsu.

Fakts, ka priekšā joprojām ir strazds, pastāstīs īsu asti, viņa ķermeni mazās spilgti plankumainās daļās un spēju darboties uz zemes, atšķirībā no lecām. Pavasarī gaismas plankumi ir redzamāki sievietēm, bet rudenī, pateicoties moltam, šī zīme tiek izdzēsta.

Kakla ir vidēji garš un asa, tikko pamanāma, izliekta uz leju: dzeltena - pārošanās periodā, citos mēnešos - melnā krāsā. Kamēr cāļi nav nonākuši pubertātē, to knābis ir krāsots tikai brūnā un melnā krāsā. Jaunajiem varenajiem arī parādās spalvu krāsa brūnā krāsā (bez spilgta spīduma, kas raksturīgs pieaugušajiem), īpaši spārnu apaļums un spilgtais kakls.

Tas ir interesanti! Ir konstatēts, ka metāliskā toņa krāsu nosaka nevis pigments, bet gan pašu spalvu dizains. Ja nomaināt leņķi un apgaismojuma spilgtums mainās arī tā toņos.

Dzintara augums nepārsniedz 22 cm ar 75 g svaru un gandrīz 39 cm spārnu spārnu, kura masīvais ķermenis balstās uz sarkanbrūnām ķepām, samērīga galvas un īsa (6-7 cm) astes.

Ornitologi dzimumlocekļus sadala vairākās ģeogrāfiskajās pasugās, kuru melnās spalvas izceļas ar metāla spīduma toņiem. Piemēram, Eiropas zvaigzne, kas uzlec saulē zaļā un purpura krāsā, citās pasugās, krūšu mugurā, krūtīs un aizmugurē ar zilu un bronzu.

Dzīvotne

Starling dzīvo visur, izņemot Centrālo un Dienvidameriku. Pateicoties cilvēkam, putns apmetās Jaunzēlandē, Austrālijā, Dienvidrietumāfrikā un Ziemeļamerikā.

Sakņoti strazdi ASV mēģināja vairākas reizes: visefektīvākais bija mēģinājums 1891. gadā, kad Ņujorkas Centrālajā parkā savvaļā tika izlaisti simtiem putnu. Neskatoties uz to, ka lielākā daļa putnu nomira, pārējais bija pietiekams kontinenta pakāpeniskai sagūstīšanai (no Floridas uz Kanādas dienvidiem).

Starling ieņēma plašas Eirāzijas teritorijas: no Īslandes / Kolas pussalas (ziemeļos) līdz dienvidu Francijai, Ziemeļspānijai, Itālijai, Ziemeļ Grieķijai, Dienvidslāvijai, Turcijai, Ziemeļīrijai un Irākai, Pakistānai, Afganistānai un Ziemeļrietumu Indijai (dienvidos) .

Tas ir interesanti! Austrumos šis diapazons ir līdz Baikālam (ieskaitot), un rietumos tas aptver Azoru salas. Dzintars bija redzams Sibīrijā aptuveni 60 ° ziemeļu platuma.

Daļa no strazdiem nekad neatstāj apdzīvotās teritorijas (tajās ietilpst putni no Dienvidu un Rietumeiropas), otra daļa (no austrumu un ziemeļeiropas teritorijām) vienmēr lido uz ziemu uz dienvidiem.

Parastais strazds nav īpaši picky par savu biotopu, bet izvairās no kalniem, dodot priekšroku līdzenumiem ar sāls purviem, vieglajiem mežiem, purviem un stepēm, kā arī kultivētām ainavām (dārziem / parkiem). Viņam patīk apmesties tuvāk laukiem un vispār ne tuvu personai, kas nodrošina bagātību ar bagātīgu pārtikas piegādi.

Starling dzīvesveids

Aprīļa sākumā visgrūtākā migrējošo strazdu dzīve atgriežas mājās. Бывает, что в это время вновь выпадает снег, отгоняющий пернатых южнее: те, кто не успел откочевать, попросту гибнут.

Первыми прилетают самцы. Их подруги появляются чуть позже, когда потенциальные избранники уже выбрали места для гнездования (в том числе дупла и скворечники), и теперь оттачивают свои вокальные данные, не забывая подраться с соседями.

Starling stiepjas uz augšu, plaši atvērts knābis un plankumaini spārni. Harmoniskās skaņas ne vienmēr iznāk no kakla: bieži vien viņš nepatīkami saplūst un sapūst. Reizēm migrējoši strazdi meistarīgi atdarina subtropu putnu balsis, bet biežāk krievu putni kļūst par paraugu, piemēram:

  • oriols,
  • ķēve
  • jay un strazds,
  • vālotājs
  • paipalas
  • slota,
  • norīt
  • gailis
  • pīle un citi.

Starlings spēj atdarināt ne tikai putnus: tie lieliski reproducē suņu riešanu, kaķu "meow", pūšot aitas, vardes ciršanu, cirpošus vagonus / ratiņus, noklikšķinot uz ganu pātagu un pat drukājot rakstāmmašīnu.

Dziedātājs atkārto mīļākās skaņas ar patteru, pabeidzot izrādi ar saulainu gleznošanu un „aizrīšanās” (2-3 reizes), pēc tam beidzot beidzas. Jo vecāks ir strazds, jo plašāks ir tā repertuārs.

Putnu uzvedība

Parastais strazds nav īpaši draudzīgs kaimiņš: tas ātri pievienojas cīņai pret citiem putniem, ja ir apdraudēta ligzdošanai labvēlīga platība. Tādējādi Amerikas Savienotajās Valstīs strazdi pameta sarkano galvu dzenis, Ziemeļamerikas vietējos iedzīvotājus no savām mājām. Eiropā strazdi cīnās par labāko ligzdošanu ar zaļām dzenēm un skrituļslidām.

Starlings ir sabiedriski radoši darbi, tāpēc viņi pulcējas ganāmpulkos un dzīvo tuvās kolonijās (katrs no tiem pāris). Lidojuma laikā viņi rada lielu grupu, kurā ir vairāki tūkstoši putnu, kas sinhroni paceļas, pagriežas un nolaižas. Un jau uz zemes viņi „izkaisās” pār milzīgu teritoriju.

Tas ir interesanti! Nogādāšana un pēcnācēju apsardze, neatstājiet savu teritoriju (apmēram 10 m rādiusā), neļaujot pārējiem putniem. Pārtikai lidojiet uz dabas rezervuāru dārziem, laukiem, villām un krastiem.

Parasti viņi nakšņo arī grupās, parasti uz koku / krūmu zariem pilsētas parkos un dārzos, vai piekrastes zonās, kas blīvi apaugušas ar vītolēm / niedrēm. Ziemošanas laikā nakts zvaigzne var būt vairāk nekā miljons cilvēku.

Dzīvo ziemeļu un austrumu (Eiropas reģionos) strazdi, jo raksturīgākās sezonas migrācijas ir tām. Tādējādi Anglijas un Īrijas iedzīvotāji ir pakļauti gandrīz pilnīgai dzīvībai, un Beļģijā gandrīz puse no strazdiem lido uz dienvidiem. Piektā daļa no Holandes strazdiem ziemā pavada mājās, pārējie pārvietojas 500 km uz dienvidiem - uz Beļģiju, Angliju un Ziemeļfranciju.

Pirmās partijas migrē uz dienvidiem septembra sākumā, tiklīdz ir pabeigta rudens molt. Migrācijas maksimums ir oktobrī un beidzas līdz novembrim. Vientuļie jaunieši, kas sākas jūlija sākumā, saņems visstraujāko ziemošanas laiku.

Čehijā, Austrumvācijā un Slovākijā ziemošanas putnu mājas veido apmēram 8% un vēl mazāk (2,5%) Vācijas un Šveices dienvidos.

Gandrīz visas austrumnieki, kas dzīvo Austrumpolijā, Ziemeļu Skandināvijā, ziemeļu Ukrainā un Krievijā, ir migrācija. Viņi ziemas laiku pavada Eiropas dienvidos, Indijā vai Āfrikas ziemeļrietumos (Alžīrijā, Ēģiptē vai Tunisijā), kas lidojumu laikā aptver 1-2 tūkstošus kilometru.

Tas ir interesanti! Starlings ceļotāji, kas ierodas dienvidos ar tūkstošiem, ļoti kaitina vietējos iedzīvotājus. Gandrīz visu ziemu Romas iedzīvotāji nevēlas atstāt māju vakaros, kad putnu parki un publiskie dārzi cirp, lai viņi izplūst garām braucošo automašīnu troksnis.

Daži strazdi atgriežas no kūrorta ļoti agri, februārī-martā, kad joprojām ir sniega uz zemes. Vienu mēnesi vēlāk (maija sākumā) mājās ierodas tie, kas dzīvo dabas apgabala ziemeļu reģionos.

Dzīves ilgums

Parasti tiek atzīmēts parasto zvaigžņu vidējais kalpošanas laiks.. Informāciju sniedza ornitologi Anatolijs Šapovals un Vladimirs Payevskis, kas vienā no bioloģiskajām stacijām studēja putnus Kaļiņingradas apgabalā. Pēc zinātnieku domām, parastie strazdi dzīvo savvaļā apmēram 12 gadus.

Pārtika, strazdu devas

Labs šīs mazā putna dzīves ilgums daļēji izskaidrojams ar visu savdabīgo dabu: strazds ēd gan dārzeņu, gan proteīnu bagātu pārtiku.

Pēdējie ietver:

  • sliekas
  • gliemeži,
  • kukaiņu kāpuri,
  • smalcinātāji,
  • kāpuri un tauriņi,
  • simphiles,
  • zirnekļi.

Stekļu ganāmpulki sagrauj milzīgos graudu laukus un vīna dārzus, nodarot kaitējumu vasaras iedzīvotājiem, ēdot dārza ogas, kā arī augļu / augļu koku sēklas (āboli, bumbieri, ķirši, plūmes, aprikozes un citi).

Tas ir interesanti! Augļa saturs, kas paslēpts zem stipra čaumala, strazdi iegūst ar vienkāršu sviru. Putns ievieto knābi tikko pamanāmā caurumā un sāk to paplašināt, un pēc tam laiku pa laikam to atver.

Vaislas putni

Sēžamzāles sāk sakrist agrā pavasarī, migrācija - pēc ierašanās. Pārošanās perioda ilgums ir atkarīgs no laika apstākļiem un barības pieejamības.

Pārus ligzdo ne tikai ligzdošanas kastēs un dobumos, bet arī mājokļu pamatos lielākiem putniem (egrets vai baltajiem ērgļiem). Izvēloties vietu, strazds aicina sievieti dziedāt, vienlaikus paziņojot konkurentiem, ka „dzīvoklis” ir aizņemts.

Abi būvē ligzdu, meklējot pakaišus ar kātiem un saknēm, zariem un lapām, spalvām un vilnu. Polija ir vērojama starlings: tās ne tikai fascinē vairākas sievietes vienlaicīgi, bet arī apaugļo tās (viena pēc otras). Poligāmija izskaidro trīs sajūgi katrā sezonā: trešais notiek 40-50 dienas pēc pirmās.

Sajūgā parasti ir no 4 līdz 7 gaiši zilām olām (katrs 6,6 g). Inkubācijas periods ilgst 11-13 dienas. Šajā laikā vīrietis reizēm nomaina sievietes, kas sēž uz olām.

Fakts, ka cāļi ir dzimuši, signalizē apvalku zem ligzdas. Vecāki atpūšas fragmentos, pārsvarā naktī, un no rīta un vakarā viņi ir aizņemti, meklējot pārtiku, atstājot bērnu pārtikai vairākus desmitus reizes dienā.

Vispirms tiek izmantots tikai mīksts ēdiens, vēlāk aizvietots ar sliekām, kāpuriem, vabolēm un gliemežiem. Pēc trim nedēļām cāļi var lidot prom no ligzdas, bet dažreiz viņi baidās to darīt. Pieaugot "trauksmeņiem", pieaugušie zvaigzni vērpjas pie ligzdas ar ēdienu, kas saspiests savā knābī.

Starling un cilvēks

Starling parasts saistīts ar cilvēci ir ļoti neskaidra attiecības. Šī pavasara un apdāvinātā dziedātāja spēja saudzēt savu labo attieksmi pret sevi ar vairākām detaļām:

  • ievestās sugas izspiež vietējos putnus, t
  • lielas putnu saimniecības lidostās apdraud lidojumu drošību, t
  • radītu ievērojamu kaitējumu lauksaimniecības zemei ​​(graudaugi, vīna dārzi un ogas), t
  • ir cilvēku bīstamās slimības nesēji (cisterkeroze, blastomikoze un histoplazmoze).

Līdztekus tam, kazlēni aktīvi iznīcina lauksaimniecības kaitēkļus, tai skaitā sēkliniekus, kāpurus un gliemežus, maija vaboles, divus spārnus, kukaiņus (muļķības, mušas un muļķības) un to kāpurus. Nav brīnums, ka cilvēki ir iemācījušies klauvēt kopā putnu namiņus, piesaistot strazdus saviem dārziem un mājiņām.

Dzīvotne

Starling putnu biotops ir pietiekami plašs, to var atrast gandrīz visā Eirāzijā, sākot no taigas līdz subtropikai, pēdējo desmitgažu laikā tas sākās pamanīt Zaboikale, Ziemeļeiropā bija iespējams sasniegt meža tundru, kā arī Rietumu un Dienvideiropu un Kaukāzu Tuvie Austrumi. Dažās teritorijās viņš dzīvo visu gadu, bet ganāmpulku skaitu siltajā sezonā papildina migranti no ziemeļu reģioniem, kur ziemas ir smagākas un sniega. Tagad tas ir skaidrs strazdu migrējošais putns vai nē.

Dažreiz strazds var lidot pat uz Āziju un Āfriku, kur ir ērts subtropu klimats. Siltā Dienvidāfrikā, vēsā Jaunzēlande un Austrālija, kā arī Okeānijas salu teritorijās. Krievijas Eiropas daļā bieži sastopamas parastās šķirnes, kaut arī pastāv ievērojamas atšķirības. Nesenie pētījumi liecina par strauju skaita samazināšanos.

Dzintara putnu biotops ir pietiekami plašs, to var atrast gandrīz visā Eirāzijas teritorijā.

Savās vietās gnezovariya, kas galvenokārt atrodas vidējā joslā, parādās marta sākumā, kad sniega kūst, un lidot off augustā un rudens pirmajos mēnešos. Daži cilvēki paliek mājās, ja ziema nav sniegota, un vēl patīk dzīvot pilsētā, kas atrodas blakus atkritumiem

Dzīves veids

Tā dod priekšroku dzīvot pilsētās un apdzīvotās vietās, precīzāk - parkos un dārzos, apdzīvojot tukšus dobumus cilvēku ēkās vai putnu mājās. Dabiskos apstākļos tā apmetas klintīs, pamestās bedrēs, koka dobumos. Kolonijas veidojas reti. Ne visi zina, ko ēd strazds, tāpēc šis jautājums ir jārisina sīkāk. Uzturā dominē kukaiņi, putni atrodas zem kokiem. Kāpuri, sliekas izkļūst no mīkstās augsnes, pavasara sezonā tie apūdeņo, kad zeme tiek apūdeņota. Bieži vien viņi var redzēt zālienā pie cilvēkiem, daudz retāk tā pārbauda vainagus, meklējot pārtiku, un medī arī kukaiņus lidojumā.

Starling dod priekšroku dzīvot pilsētās un apdzīvotās vietās, parkos un dārzos, dzīvojot tukšās dobumos cilvēka ēkās vai putnu mājās.

Jūlijā un augustā ir atļauts ievest ogas diētā, pagātnes strazdu ganāmpulkiem ir nodarīts liels kaitējums kultūrai. Vairumā gadījumu monogāms, lai gan ir reģistrēti bigamijas pārstāvji.

Visu vasaru putni klīst ar savām ģimenēm, pakāpeniski veidojas ganāmpulki, viņi cenšas pāriet uz atklātām vietām. Augustā, pirms nakts miega, ganāmpulkiem, kuros ir tūkstošiem putnu, ir vissarežģītākie aerobiskie manevri, kas pastāvīgi maina to konfigurāciju. Pārsteidzoši, ka visiem putniem ir sinhrons darbs.

Daudzi brīnās, kur strazdi pārspēja. Šajā laikā tiek veidotas nakts uzturēšanās, parasti uz koku zariem, bet vairumā gadījumu niedru audzēs.

Sākot rudens, vīrieši sāk dziedāt daudz, bet ne ar tādiem centieniem kā pavasara sezonā. Izbraukšana notiek vasaras beigās, tā var vilkties līdz rudens sākumam, strazds ir migrējošs putns, lai gan daži cilvēki paliek mājās. Līdz 1.gadam indivīdi nav šķirti, viņi visu vasaru pavada dzīvē, bet sāka nesties tikai tad, kad viņi sasniedz divu gadu vecumu. vidējais dzīves ilgums ir vidēji 15-20 gadi.

Audzēšana

Izvēloties ligzdojošo sapni, vīrietis ar dziedāšanu sauc sievu, inkubācijas sākums aptur aknu dziedāšanu. Dažreiz vīriešu pārstāvis būvē ligzdu pat bez sievietes, taču partneri ir iesaistīti būvniecībā kopā, pavadot daudz laika, meklējot materiālus. Mūrim ir apmēram 4-8 olas, tām ir gaiši zila krāsa, kas ātri zūd. Inkubācijas periods ilgst aptuveni 2 nedēļas, abiem vecākiem mātes olas, naktī tikai sievietes.

Pēc dzimšanas cāļi ir pārklāti ar biezu, pelēcīgi baltu. Pēc cāļu parādīšanās ģimenes dzīvesvieta kļūst ļoti pamanāma, jo vecāki pastāvīgi apmeklē pārtiku ar pēcnācējiem, no ligzdas iegūstot baltos metienus, skaļi skandējot. 20 dienas pēc olas piedzimšanas atnesis izkļūst no ligzdas. Parasti izbraukšana notiek maijā. Daži pāri veic divas brāļus vienā sezonā.

Bieži dziedājumi

Kopējā dzimumlocekļa (lat. Sturnus vulgaris) suga ir dziesmu putnu dziedātāja suga, starling ģimenēm, starling ģints.

Šis putns ieguva savu nosaukumu dziedāšanas dēļ. Plaša skaņu, ko rada strazds, spektrs, var izsekot, smakojošs un dzeloņains, atgādinot cepta ēdiena pagriešanu karstā pannā. Čehijā, piemēram, strazdu sauc par "shpachek", kas burtiski nozīmē "taukus".

Atkarībā no diapazona mūsdienīgā klasifikācija identificē vairākas parastās strazdu apakšsugas, kas nedaudz atšķiras pēc lieluma un plūmju pārplūdes.

Kā izskatās dzeltens?

Strādnieku un strazdu struktūra līdzinās melnajiem putniem, bet atšķiras ar mazāku izmēru un kustības veidu uz zemes: strazdi staigā un melnā putna lēkt.

Starling

Pieauguša ķermeņa garums ir 18,7-21,2 cm ar masu aptuveni 75 g. Spārnu spārns sasniedz 38,7 cm, konstitūcija ir blīva, kakls ir saīsināts. Spārni plati pie pamatnes ievērojami sašaurinās gala virzienā. Jauno strazdu spārnus raksturo noapaļota forma. Taisnā, īsā astes augumā garums ir 6,2-6,8 cm, kājas ir krāsotas spilgti, sarkanbrūnā krāsā.

Vīriešus var atšķirt ar garām spalvām krūtīs un zilganu plankumu no knābis. Sievietēm krūšu spalvas ir maza un eleganta, un knābis ir sarkani plankumi. Abu dzimumu indivīdu kniebiens ir garš, asi, nedaudz izliekts uz leju un saplacināts sānos. Interesants ir tas, ka strazdu knābis parasti ir melns, bet pārošanās laikā tas kļūst dzeltens. Šajā laikā strazdi īpaši atgādina strazdus.

Pieaugušo spalvas krāsa ir intensīvi melna ar metāla spīdumu, kas atkarībā no pasugas var būt bronzas, purpura, zaļganas vai zilas, mirdzošas saulē.

Ziemā pirms spīduma sākuma spalvas pārklāj baltas vai smilškrāsas plankumi, īpaši redzami uz spārniem un krūtīm. Tūlīt pēc pavasara dzirnavām plūmju krāsa kļūst vienmērīga un brūna.

Starling filiālēs. Starling uz filiāles. Starling attīra spalvas. Starling Starling ņem ūdens procedūras. Starling ņem ūdens procedūras. Starling Starling

Dzīvotne un biotops

Kopējā dzimumloceklis dzīvo visās ģeogrāfiskajās teritorijās, izņemot Centrālo un Dienvidameriku. 19. gs. Sākās Āfrikas, Austrālijas un Ziemeļamerikas dziedājumi, kur sugas veiksmīgi pielāgojās pastāvēšanas apstākļiem.

Eiropas dienvidos un rietumos dzīvojošie strazdi ir mazkustīgi, ziemeļu un austrumu iedzīvotāji migrē uz dienvidiem no Eiropas, Indijas un Āfrikas valstīm pirms aukstā laika sākuma. Attālums starp ziemošanu un ligzdošanu var sasniegt 1-2 tūkstošus kilometru.

Migrējošie strazdi atgriežas ligzdošanas vietās februāra-marta ziemeļu populācijās maija sākumā, un sievietes ierodas dažas dienas vēlāk nekā vīrieši.

Ziemošanas vietās strazdi pulcējas milzīgās vairāk nekā miljons cilvēku saimēs. Ligzdošanas laikā dzīvo mazās grupās no vairākiem pāriem. Viņi dod priekšroku apmetties uz plakanām ainavām, vieglajiem mežiem, purviem un gar krastiem. Bieži atrodami lauku apvidos, kur vairāk pārtikas un vieglāk atrast vietu ligzdošanai.

Ko dara strazdi?

Agrā pavasarī dzimumlocekļa diēta ir dzīvnieku barība. Pēc tam, kad sniega pazūd, putni labprātīgi ēd sliekas un pārkaulojošos kukaiņu kāpurus. Ar karstuma sākumu, zīlītes medības tauriņus, pļavas, centipedes un zirnekļi.

Dārzeņu devu veido graudaugu sēklas, ogas un dažādi augļi: āboli, bumbieri, ķirši, plūmes. Ar strauju un izliektu knābi strazdi viegli saplīst vai izurbj cieto augļu mizu.

Pelnās strazds meklē ceptas vaboles. Starling medības vabole kāpuri.

Skatiet videoklipu: Roundtable Rival - Lindsey Stirling (Decembris 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org