Putni

Kāda ir šī putnu riekstu kopiena un ziemas

Pin
Send
Share
Send
Send


Nuthatch ir unikāls putns. Viņa ir vienīgā no spalvas drevolazēm, kas spēj pārvietoties otrādi uz vertikāla stumbra.

Kā izskatās riekstu putns? Šis mazais īsais putns. Viņas bāla pelnu krāsa ķermeņa augšdaļā ir zilā krāsā. Vēdera spalvas ir baltas.

Nuthatch ir mazs putns. Viņas svars ir no piecpadsmit līdz divdesmit sešiem gramiem. Ķermeņa garums ir trīspadsmit sešpadsmit centimetri, un spārns ir 7,3-9,2 cm, spārni sasniedz 25-28 cm.

Putnu riekstiem (skatīt attēlu zemāk) ir diezgan garš un taisns knābis. Melnā josla, kas iet cauri acīm, dod tai ziņkārīgu un veikalu izskatu.

Putnu ķermeņa krāsas sezonālās atšķirības praktiski nav. Turklāt jaunā cilvēka mīkstās un blīvās plūmes vēlākajā dzīves periodā nemainās. Tikai pieaugušo riekstos, ķermeņa apakšdaļā ir brūngana nokrāsa, un josla iziet cauri acīm, un pelēkais tops kļūst brūns. Pēc rudens, kas notiek rudenī, atšķirības izzūd. Un neviens nevar teikt, ka viņam priekšā ir jauns vai pieaugušais putns.

Apbrīnojamo koku ķērēja apraksts nav apiet viņa kājas pusi. Pateicoties tiem, putns pārvietojas pa vertikālajiem stumbriem, piemēram, dzīvu dzīvsudraba bumbu. Jā, priekštelpas riekstu meistarība kļūst iespējama, pateicoties kājām. Tie ir samērā īsi, bet tiem ir neparasti garš pirksti ar ļoti asu un izliektu naglu. Tas ļauj putnam sagūstīt nozīmīgu koka stumbra virsmu. Starp naglu galiem, kas atrodas uz spārna drevolaza muguras un vidus pirkstiem, ir tālsatiksmes. Tās vērtība ir praktiski visa putnu ķermeņa garums. Sakarā ar to, tauriņš var mierīgi turēt koku stumbru otrādi.

Spalvas Fidget

Nuthatch nav kautrīgs putns. Viņa var ļaut kādam cilvēkam staigāt tuvāk viņai. Tajā pašā laikā, tā vairs nepārveido raksturīgu skaņu “čivināt-čivināt” vai “čivināt“, aplūkojot koku stumbrus un zarus. Ziņkārīgs maz putns var pat tuvoties personai. Tomēr viņa izliekas, ka viņa nejauši nonāvēja viņu. Riekstkoks izsaka savu "kairinājumu" ar zvana svilpējiem "sit-sit", līdzīgi kā vadītāja sauciens: "Save-and-well!". Tajā pašā laikā, ar īstu slinkumu, koku varde skatās no koku stumbriem.

Riekstkoks vienmēr ir jautrs un nenogurstošs. Viņš ir veikls, dzīvīgs un aktīvs. Šajā putnā, tāpat kā dzenis un krūtis. Nav brīnums, ka šī putna vācu vārds ir “Spechtmeise”. Tulkots, tas nozīmē dzenis.

Dzīvotnes

Jūs varat satikties ar riekstu visā meža zonā no Rietumeiropas līdz Tālajiem Austrumiem. Tas novērš Tālo Ziemeļu reģionus, bet dienvidu virzienā dzīvo pārsteidzošs šautriņu varde līdz pat tropiem.

Rietumu Sibīrijā ir raksturīgs īpašs riekstu veids. Tam ir dažas atšķirības no Eiropas teritorijā sastopamajām Skandināvijas pasugām. Sibīrijas riekstu pusē nav kastaņu spalvu.

Putns izvēlas apmetties palieņu un salu mežos. Dažreiz tā tiek sasniegta dienvidu stepes reģionos. Altaja Republikā un Altaja teritorijā Teritorija atrodas jauktajos un skujkoku mežos, kas atrodas netālu no Ob un Biya, kā arī lentes mežos un tapos Bie-Chumysh kalnā. Jūs varat satikt pārsteidzoši Drevolaz kalnos. Nuthatch dzīvo mežos, kas atrodas 2000-2200 m augstumā virs jūras līmeņa.

Pavasarī un vasarā riekstu ēdiens ir kukaiņi. Ar prieku tas ēd aglērus un dipteras, kāpurus un tauriņus, bedbugs un lapu vaboles, nūjiņas un citas vaboles. Nevilcinieties un zirnekļi. Parasti pīrāgs savāc barību lielās zarās, kā arī plaisu un plaisu plaisās. Bet dažreiz Ptah ir jākavē miza, lai no tā iegūtu ekstraktu no kukaiņiem un kāpuriem. Acu vai lazdu riekstu mīkstumu iegūst, pīlādzis var tos ievietot mizas plaisā vai ar kāju nospiest. Pēc tam viņš sagrauj savu laupījumu ar spēcīgas knābis. Uz zemes atrodas pavasara un rudens rieksts. Viņš nolaižas no koka stumbra, lai meklētu kukaiņu kritušās lapas. Rudens periodā koku varde ēd ogas, piemēram, putnu ķiršu.

Vai rieksts ir migrējošs putns vai nē? Ja nē, ko tas ēd aukstajā sezonā? Nuthatch ir putnu ziemošana vietējās vietās. Lai izdzīvotu izsalkušo periodu, šis nemierīgais ptah uzglabā pārtiku nākotnei. Sākot ar rudens sākumu, pīlādzis pārraida ciedra riekstus, ozolzīles, kā arī liepu, lazdu un dižskābaržu koku augļus plaisās un nišās, kas atrodas koku stumbros. Plaukstošo putnu noliktavās var atrast dažādas sēklas un kļavu lionfish. Šis darbs beidzas tikai decembrī.

Vai rieksts ir migrējošs putns vai nē? Ornitologi atbildēja uz šo jautājumu jau sen. Amazing koku vardes ziemā savā dzimtajā mežā. Viņi lido uz dienvidiem. Putns ir mazkustīgs. Tomēr rudenī un ziemā tas atrodas dažādos mežos, kā arī stepes zonā. Tur viņa vada bayrachnyh un lauka patvēruma masīvu, dārzu un upju biezokņu teritoriju.

Tieši šajās sezonās dzīvo pīrāgs. Migrējošs putns vai nav unikāls koka punduris? Nē, ornitologi to nodod daļēji klīstošai grupai. Tiklīdz pavasaris nāk, putni atgriežas pie jauktiem un lapu kokiem.

Riekstu sugas parasti aug koku dobumos. Ieeja tās mājoklī ir mājsaimniecības ptah, kas pārklāts ar mēslu, dubļiem vai māliem. Pundurpirksts šo būvmateriālu nēsā un piestiprina ap caurumu, līdz griezuma diametrs nokrīt līdz aptuveni trīsdesmit pieciem milimetriem.

Pakaiši ligzdā Drevolaz ir izgatavoti no vaļīga un bieza priežu mizas skalas. Dažreiz ir līdz pat divarpus tūkstošiem. Miza ir lielisks siltumizolators. Turklāt tas reti inficē parazītus. Līdz ar to muca dobumā ir ērts, higiēnisks un silts.

Audzēšana

Riekstu ligzdas pamet savu dzimto ligzdu ļoti agri. Tas parasti notiek vai nu maija beigās, vai jūnija sākumā.

Riekstu liekšana ir no četrām līdz divpadsmit olām, kas dekorētas ar sarkanīgi brūnām plankumiem. Viņu brāķēšanu veic tikai sieviete. Vīrieši regulāri baro. Parādot cāļus, vecāki barojas no divdesmit divām līdz divdesmit piecām dienām. Tas ir diezgan smags darbs. Dienas laikā ir nepieciešams, lai ēdiens cāļiem būtu līdz pat trīs simti astoņdesmit reizēm. Šajā gadījumā vecāki rūpējas par ligzdas higiēnu. Vismaz piecdesmit sešdesmit reizes dienā tās izņem kapsulas, kas pārklātas ar elastīgu gļotu, nomainot nakts sprauslas ar mazu riekstu.

Nuthatch nebrīvē

Ja apbrīnots un apbedīts pārsteidzošs koku varde, viņš ātri pierod jaunos apstākļus. Riekstu var ievietot vienā un tajā pašā sprosts ar gludu, putnu vai pārslām. Tur viņš kļūs par vienu no smieklīgākajiem iekštelpu putniem. Jūs varat skatīties viņu stundas. Tauriņš nebeidzas pārsteigt ar savu prasmīgo lasagni uz koka, kas novietots sprostā, mizā, kā arī uzbraucot uz stabiem.

Putnam būs jāsniedz kaņepju vai citu sēklu maisījums ar skudras olām. Kā ptahi garšviela priedes rieksti ir perfekti.

Ziemas putni. Tauriņš

Rieksts vienmēr ir kustībā. Nav zināms, kā un kur viņš uzturas dienas laikā un vai viņš vispār paliek. Viņš dzīvo uz kājām, kustībā pa veseliem, slims un mirušiem kokiem, un šķiet, ka viņš spārnus izmanto tikai, lai reizēm lidotu no koka uz koku.

Tāpēc ir ļoti grūti novērtēt šī putna lidojumu spējas, bet kustības gar stumbriem ir tik pārliecinātas un ātras, ka ne visi var tos izvilkt. Nuthatch var pārlēkt gar stumbru vai filiāli jebkurā pozīcijā: uz sāniem, uz leju, uz leju. Tajā pašā laikā mīksts īss astes balsts viņam neatbalsta kā dzenis, un tas, kā vertikāli uz augšu, viņam ir daudz grūtāk nekā dzenis.

Tauriņš dod priekšroku lidot līdz vainaga zariem un nolaižas stumbrā pie saknes, bet ne lecot otrādi, bet it kā nokrītot, sasprādzējot abu ķepu nagus pie mizas, piekārtiem uz vienas kājas, pagriežot uz vienas kājas, pagriežot to uz vienas kājas, pagriežot to atpakaļ un pagriežot otru. Šī nolaišanās ir līdzīga lēcienam ar nākamo kāju maiņu, tās trajektoriju izsaka nevis taisna līnija, bet gan zigzags.

Riekstu mobilitāte ir apvienota ar pārsteidzošu drosmi. Viņš nevilcinās iet uz jebkuru slazdu, bet, nokritis slazdā, viņš nav zaudēts no bailēm, un, turot sēklu savā knābī, viņš cenšas saspiest ar viņu starp stieņiem. Ņemiet viņu rokā, un tad viņš neatbrīvos upuri. Meža ciematos rieksts bieži lido caur brīvdabas ventilācijas atverēm mājoklī un ātri apēd apkārt istabai, cerot uz peļņu no kaut ko ēdamu. Šādas drosmīgas dvēseles dažu minūšu laikā var mācīt sēdēt uz rokas un pasniegt no palmas.

Bet tas nenozīmē, ka bada dod putniem neapdomīgu drosmi. Nē Tauriņš neparādās bailes no cilvēka pat ligzdojošajā dobumā, ļaujot jums gandrīz rūpīgi sekot jūsu darbam, dzīvīgums un drosme dod riekstu neatkarību, ko pastiprina ārkārtas taupība. Lielākā daļa mūsu mājputnu, pat ziemā, dzīvo, kā saka, vienu dienu, nesaglabājot pārtiku turpmākai izmantošanai tās pārpilnībā.

Ir daži ziemojoši putni, kas var uzkrāt, kas var paslēpt lieko laupījumu līdz nākamajai reizei, un tikai daži sagatavo pārtiku grūtiem laikiem pēc mērķa. Pāris rieksti, kas dzīvo savā vietā bez lidojuma, rudenī nodarbojas ar ražas novākšanu. Putni meklē kritušos nogatavojušos lazdu riekstus, dižskābardis, liepu riekstus, lauva kļavu kokus un slēpj tos mizā vai zem koku mizas. Katrs atradums - atsevišķi.

Viņiem nav īpašu glabāšanas telpu, bet nav iespējams atcerēties katru noslēpumu, protams, un ziemā, pīrāgs atrod visu, kas bija slēpts, jo tas bija jauns, izmantojot kopēju ģimenes rezervi. Pāris netiks atļauts trešajai putnu sugai savās sugās, bet krūtis, jays, dzenis un vāveres nevilcinās gūt labumu no saviem krājumiem, lai gan nejauši, bet nesodīti.
Lasīt vairāk:

Putna vispārīgās īpašības

Parastais rieksts (sitta) ir neliela izmēra putns. Ārēji viņš atgādina titmouse. Ķermeņa svars atkarībā no tipa ir 10-26 grami un garums - 25-28 centimetri. Dzīves ilgums ir 10-11 gadi.

Raksturojot, kā rieksts izskatās, sāksim ar tās plūmju krāsu. Augšējais rumpis krāsots gaišā pelēkā krāsā ar pāreju uz zilu. Vēdera putns balts. Uz galvas acu zonā ir raksturīga melna josla. Spalvas ir īss astes, garš, elegants knābis un slaidas kājas. Dažādās vecuma atšķirības riekstkoks ir gandrīz neeksistē. Pieaugušo personu var atšķirt no jauniem krājumiem tikai ar brūnu spalvu klātbūtni ķermeņa apakšējā daļā.

Kājas ir unikāla riekstu ķermeņa daļa. Tā ir šī ķepu anatomiskā struktūra, kas padara to par nepārspējamu drevolazu. Putna pirksti ir ļoti garš, un galos ir asas, izturīgas nagi. Ar viņu palīdzību, putnus bez piepūles tur vertikāli. Attālums starp vidējiem un aizmugurējiem pirkstiem ir gandrīz vienāds ar kopējo ķermeņa garumu.

Izplatīšana un platība

Kopējā riekstu biotopi ir diezgan plaši. Tas atrodas Vecās pasaules rietumu un ziemeļu daļā, Tālajos Austrumos. Tālajos Ziemeļos ir reģions, kurā putns izvairās no diskomforta klimata apstākļos.

Putnu ligzdošanai izvēlieties salu skujkoku mežus, kas atrodas kalnā un kalnos. Maksimālais augstums virs jūras līmeņa, kur tiek reģistrēta riekstu klātbūtne, ir 2200 km.

Šis putns ir atrodams arī pilsētās. Šeit punduri izvēlas parkus, laukumus, kā arī dārzus un piepilsētas teritorijas. Apkārtne tajā pašā teritorijā ar personu nodrošina putniem pietiekamu daudzumu pārtikas.

Šķirnes un to nosaukumi

Ornitologi izšķir vairākus šo koku audumus:

  • parasts,
  • Korsika,
  • mazuļu pīrāgs (sver tikai 10 gramus),
  • sarkana krūtis (sitta krueperi),
  • kanādietis
  • karolīns
  • melnā krāsā
  • Prževalskas rieksts,
  • liels akmeņains (sitta tephronota),
  • mazs akmeņains (sitta neumayer).

Visi no tiem ir nedaudz atšķirīgi un dažādās ķermeņa daļās ir nokrāsas.

Rietumu Sibīrijas mežos dzīvo atsevišķas riekstu sugas. Tas atšķiras no Skandināvijas radiniekiem, kas dzīvo visā Eiropā. Sibīrijas riekstu biezumā sānos nav brūnas krāsas.

Visas sugas vienlīdz labi pārvietojas pa stumbru perpendikulāri uz leju.

Gastronomijas priekšrocības

Kukaiņi ir drevolaža mīļākie ēdieni. Pavasarī un vasarā viņam nav deficīta tauriņos, kāpuros, kāpuros, vabolēs. Putnu uzturā ir zirnekļi. Pārtika, putni meistarīgi apstrādā koku mizu, kur viņi atrod parazītus, kas slēpjas zem tā.

Rudenī riekstu ēdienkarti papildina ogas, rieksti un graudaugi, kas nogatavojušies līdz šim laikam un ko arī ēd.

Runājot par to, vai rieksts ir migrējošs putns, vai nē, atbilde ir nē. Šīs ziemeļu ziemas savās vietējās zemēs. Izdzīvošana izsalkušajos un aukstajos mēnešos nodrošina viņu ar pārtiku, ko viņa rudenī sāk novākt.

Ziemas riekstu kolekcija:

  • priežu rieksti,
  • liepas, ozola, dižskābarža, lazda augļi,
  • sēklas,
  • kļavas lionfish,
  • ogas.

Piesardzīgais putns slēpj savas rezerves zem koku mizas un citās izolētās vietās. Pārtikas produktu meklēšana un uzglabāšana neapstājas līdz decembrim.

Galvenās iezīmes

Putnu riekstiem piemīt īpašs, tikai viņai raksturīgs izpildes veids. Viņa svilpīgi un harmoniski svilpina, izrunājot "tew-tew-tew" skaņas. Dažreiz viņi izklausās kā “krūtis-krūtis”. Putnu dzied dažādās frekvencēs. Trilles tiek dzirdētas lielos attālumos - neraugoties uz mazo ķermeņa lielumu, rieksts dzied pietiekami skaļi. Katrai emocijai viņam ir savas skaņu kombinācijas. Ja draud briesmas, viņš izdod kaut ko līdzīgu "tach-tyoch-tyoch".

Mātīte ir nedaudz atšķirīga no vīriešu. Atšķirības ir izteiktas spalvu krāsās sānos un apakšā, kā arī vainagu un vainagu. Vīriešu izskats ir iespaidīgāks, jo to spalvas krāsa ir gaišāka un bagātāka.

Putns cilvēka rokās

Drevolazs atsaucas uz savvaļas meža putniem. Tomēr šī putna iejaukšanās ir diezgan iespējams uzdevums. Nuthatch ātri pierod labu attieksmi un kļūst par īstu cilvēka draugu.

Klusais putns pārvēršas par savu īpašnieku universālo mīļāko. Viņai ir jautrs displejs, smieklīgi ieradumi un gudrs čirps. Aktīva un elastīga spalvu skatīšanās ir prieks. Ja jūs nodrošināsiet viņam visērtākos dzīves apstākļus un mājās uzstādīsiet vertikālu objektu, tad tauriņš ar prieku to pārvaldīs, iepriecinot jūs ar jaunām sarežģītām piruetēm. Par šādu elementu ir piemērota koku miza un slēpošanas asaris.

Runājot par parastās riekstu uzturu, bez neveiksmes viņam ir samaisīta kaņepju sēklu un ant olu masa. Ietveriet diētā ciedru riekstus, sēklas, graudus un mazas ogas. Pārliecinieties, ka putnam nav nepieciešams svaigs, tīrs ūdens.

Interesanti fakti

Nuthatch nevēlas agresīvi aizstāvēt savas intereses konkursā. To raksturo atšķirīgs uzvedības stils - tā vietā, lai cīnītos par pārtiku, putns to atstāj citiem un atstāj nemierīgu vietu.

Augstas kvalitātes gada lopbarības novāktās lopbarības krājumi sasniedz 1,5 kilogramus. Dažreiz putns aizsprosto savu knābi neveiksmei, ja tā redz lielu daudzumu potenciālo ēdienu.

Pieņemot lēmumu par domestāciju, atcerieties, ka ir ļoti svarīgi, lai šie putni dzīvotu pēc iespējas dabiskākos apstākļos. Tāpēc būra vietā drīzāk dod priekšroku putnu gaļai. Šādā vidē rieksts ne tikai justos labi, bet arī būs gatavs vairošanai. Jāatzīmē, ka mājās viņš dzīvo gadu vai divus mazāk nekā savvaļā.

Ja no šī raksta uzzinājāt daudz noderīgas informācijas, kopīgojiet savus rādījumus sociālajos tīklos un atstājiet savus komentārus.

Riekstu izskats

Riekstu korpusa garums ir 12-14 cm, to spārnus 23-27 cm, pieaugušais sver aptuveni 25 g.

Viņiem ir liela galva, īss kakls, apveltīts ķermenis un mazs asti. Beak spalvu taisnas, garas un spēcīgas, krāsotas pelēkā krāsā. Atkarībā no dzīvesvietas teritorijas apmetums ir krāsots dažādās krāsās. Ziemeļeiropas iedzīvotāju augšējais ķermenis ir pelēcīgi zilā krāsā, vēders ir krāsots kastanis, un kakls ir balts.

Tauriņš ir spēcīgas un izturīgas kājas.

Austrumu reģionos dzīvojošām pasugām ir balts krūts un sarkanīgs apakšējais ķermenis. Uz galvas ir tumša svītra, kas stiepjas no knābja pamatnes līdz pakaļgals. Krāsas nokrāsotas pelēkā krāsā. Uz pirkstiem ir asas garas nagi. Ārēji sievietes un vīrieši atšķiras tikai pēc lieluma: vīrieši ir nedaudz lielāki.

Mājputnu uzvedība un uzturs

Vēlamais biotops ir jauktie un skujkoku meži, parki un dārzi. Galvenokārt dzīvo uz augstiem veciem kokiem. Обычно поползни ведут оседлый образ жизни. Жители северных районов на зимовку улетают в южные регионы. Каждая птица живет строго на своей территории и никто не может нарушить границы чужих владений. Ведут одиночный образ жизни.

Птичка ямщик обитает в парках и садах.

Питаются как растительной, так и животной пищей. С удовольствием поедают бабочек, мух, жуков, клопов. В теплый период едят плоды и семена, любят семена подсолнуха, орехи, желуди. Ziemā, kad nav gandrīz nevienas pārtikas, putni veido krājumus un slēpj tos koku stumbru gropēs un padziļinājumos. Putni dzied, to trillēm var būt dažādas frekvences. Viņiem ir izturīgi nagi, tas ļauj ātri griezties gar zariem, pat otrādi. Šos putnus var atrast mājās, tos ir viegli pieradināt. Savvaļā dzīvojošiem riekstiem bieži vien dzīvo mājas, kurās dzīvo un ligzdo putni.

Pavairošana

Marta - aprīļa sākumā - pīrāgs veido pārus un aizņem piemērotas audzēšanas vietas. Aptuveni tajā pašā laikā putni sāk būvēt ligzdas. Nuthatches ligzdo pamestās dzeņu dobumos, dabīgos padziļinājumos koku stumbros vai putnu mājās. Šāds dobums parasti var atrasties 3-10 metru augstumā no zemes. Putni rūpīgi "apmet" caurumu, kas ved uz dobu, atstājot ļoti šauru ieeju. Tas ir nepieciešams, lai aizsargātu savu ligzdu ne tikai no konkurentiem - citiem putniem, kas ligzdo dobumos, bet arī no plēsējiem, piemēram, marinētiem. Sieviešu līnijas atdala paplāti ar nelieliem priedes vai bērza mizas svariem, pēc tam ievieto olas tur. Sievietis inkubē sajūgu divām nedēļām, un vīrietis visu laiku nes viņas ēdienu. Vēlāk vecāki kopā baro cāļus.

KUR PAR PAR POPULĀCIJU

Eirāzijas mežos no rietumu robežām līdz Kamčatkai tiek atrastas parastās riekstu rieksti. Viņi reti parādās skujkoku mežos, dodot priekšroku veciem lapkoku un jauktajiem mežiem ar lielu ozolu, elku un dižskābaržu skaitu. Riekstus var atrast arī vecajos parkos un pilsētu dārzos vai kaļķu kokos, kas aug pa ceļiem. Šos putnus ir viegli novērot vietās, kur cilvēki karājas mājās un gatavo putnu barošanas vietas ziemai. Nuthatch nāk pie barotavas kopā ar krūtīm un citām putnu sugām. Nuthatches pārvietojas pa kokiem tikpat viegli kā dzeņi. Tomēr, atšķirībā no dzenēm un pikām, riekstiem, kas iet gar koku stumbru, neaprakstieties uz astes.

KAS IR ĒTAS

Pavasara-vasaras periodā barības pīrāgs barojas tikai ar kukaiņiem, piemēram, skudras, tauriņiem, lapu vabolēm, kāpuriem, nūjiņām utt. Ar savu smailu knābi galā viņš izlocīja tos no plaisām un caurumiem koka mizā. No dažiem kokiem, meklējot pārtiku, riekstu asaras saplēš mazus mizas gabalus.

Rudenī putns regulāri ēd ogas. Ziemā, kā arī vēlā rudenī un agrā pavasarī biezās riekstu barības barojas ar ozolzīles, egļu un priedes, ciedra riekstu, lazdu riekstu vai dižskābarža sēklas. Šo putnu mīļākie ēdieni ir lazdu rieksti un dižskābardis.

IESPĒJAMIE FAKTI, INFORMĀCIJA.

  • Tauriņš, kas pārvietojas uz koku stumbriem, nav atkarīgs no astes spalvām.
  • Tiek uzskatīts, ka rieksts ir viens no putniem, kas visvairāk piesaistīti tās teritorijai un kas ligzdo Centrāleiropā.
  • Tauriņš dārzos bieži būvē ligzdas, šeit putni aizņem tukšas putnu mājas. Ieeja un atstarpes starp riekstu sienām "māla" māla tā, lai "māja" atbilstu īpašnieka prasībām.

DZĪVNIEKU DZĪVES APRAKSTS

Beak: atgādina dzeņu knābi. Ar smailu knābi rieksts var noklikšķināt uz riekstiem un cietajām sēklām.

Nēsāšana: sieviete ir iedobusi 5-8 baltā krāsā ar sarkanbrūniem olu plankumiem. Paplāte ir izklāta ar priedes vai bērza mizu.


- Parastās riekstu biotopi

Kur tā dzīvo

Tauriņš ir atrodams visā Eiropā. Putns dzīvo arī Marokā, Turcijā, Irānā, Irākā, Mazāzijā, Dienvidrietumu Āfrikā, Kuril salās, Ziemeļkrievijā, Kamčatkā, Ķīnā un Japānā.

AIZSARDZĪBA UN UZRAUDZĪBA

Centrāleiropā visbiežāk sastopamais putns ir diezgan izplatīts putns. Mūsdienās šis putns netiek apdraudēts.

Putnu rieksts ar augstu izšķirtspēju. Savāc no priežu tārpu stumbra. Video (00:00:46)

Nuthatch ir unikāls. Tas ir vienīgais visu mūsu visbiežāk iznīcināto koku ausis, nemaz nerunājot par pašu paša dziesmu putnu, kas var pārvietoties pa gurnu pakaļgalu otrādi. Visvairāk drevolaznogo drevolaz.
Pat nosaukums "nuthatch" ir vislabāk piemērots šim mazajam īslaicīgajam pelnu krāsas putnam ar zilganu augšdaļas ķermeņa nokrāsu un baltu vēdera spalvu. Vairāk apt nosaukumu un nevar domāt. Vismaz vienu reizi ir vērts tikpat viegli un dabiski redzēt rāpuļkuģi gar pakaļgalu jebkurā virzienā, un tā izskats vienmēr tiks atcerēts. Parasti, ja jūs nonākat īstā augstā mežā, vispirms jūs dzirdēsiet raksturīgo balss balsi: “čivināt-čivināt-čivināt” vai “čivināt-čivināt čivināt”. Parasti jūs viņu tūlīt redzēsiet. “Šis„ čivināt ”daudzkārtīgi atkārtojas, tas izklausās ļoti skaļi un apaļi, un tas ir visbiežāk raksturīgā skaņa.
Un tas ir labākais, lai apturētu, un tad ziņkārīgs rieksts, kas ir arī tās izteiksmīgā iezīme, noteikti būs tuvu jums nejauši, it kā mežā nebūtu vairāk vietas, vai tā pievilcīgākais un garšīgākais stūris ir ap jums. Tajā pašā laikā rieksts rada nopietnu iespaidu, ka tas ir ļoti aizņemts un pakļāvies jums mežā pilnīgi nejauši un pat apbēdināts ar šādu “šķērsli”, paužot to ar zvana svilpojošo “sit-sit-sit” kā vadītājs uz ceļa: „Rūpējieties par "Pasteidzies!" Tajā pašā laikā, ar neatkārtojamu slyness, viņš tagad un pēc tam skatās no nākamā stumbra.
Ērta un elastīga riekstu koku stumbrā ir vienkārši pārsteidzoša. Tas ir neiespējami saplēst šo graciozā putna skrūvgriezi, kas viegli un lēni pārbauda meža gigants, tāpat kā kvalificēts mājsaimnieks, kas gatavo vakariņas savā virtuvē. Mūsu rieksts ir vienlīdz neatvairāms uz jebkuras sugas stumbra, vai tas ir priežu mežā, ciedra kalnā Taiga, bērzs tuvākajā krusā, papele pilsētā vai vecais putnu ķirsis dārzā.
Riekstu ķepas un kājas ir ļoti spēcīgas un mobilas, ar asām un asām locītavām. Sakarā ar kāju struktūru, jūs nevarat baidīties pārtraukt ne tikai no mežu milzu gnarled stumbra, bet arī no jaunajiem kokiem ar gludu mizu. Neapgrieztā, atšķirībā no dzenis, nav nepieciešams izmantot astes kā papildu atbalsta punktu bagāžniekā. Viņa kustību stratēģija ir pilnīgi atšķirīga - viņš iet gar stāviem stumbriem, kā vāveres.
Dzenis dodas uz koku sniega, tikai otrādi un ar pastāvīgu atbalstu uz astes. Tās stiprinājums pie stumbra ir stingrs ar sviru palīdzību, kas veido trijstūri. Tauriņš savādāk izmanto savu sviru komplektu: kvadrātu - rombu - kvadrātu - rombu, kā slidotājs uz ledus.

Tauriņš Tauriņš. Allvideo. Video (00:04:05)

Tauriņš uz putnu padevēja ar sēklām (Bird Lovers Window Seed Feeder).
Parastais rieksts (vai treneris, lat. Sitta europaea) ir mazs putns no taukainas ģimenes, kas ir izplatīts Eiropā, Āzijā un Ziemeļāfrikā. Pārtikas meklējumos trāpīgi pārvietojas gar koku stumbriem un zariem, bieži vien otrādi vai pat otrādi.
Neliels mobilais putns ar garumu 12–14,5 cm, spārnu spārns 22,5–27 cm un svars 20–25 g ar blīvu būvniecību, lielu galvu un īsu, gandrīz nemanāmu kaklu. Plūmju pūkains, biezs. Krāsa ļoti atšķiras atkarībā no biotopu teritorijas, savukārt ķermeņa augšdaļā vienmēr ir zilgani pelēkas krāsas toņi.

Ieraksta datums: 2013. gada 3. novembris.

Daba: Tees, Nuthatch. Video (00:05:16)

Neliels putns no ģimenes, kas ir izplatīts Eiropā, Āzijā un Ziemeļāfrikā. Tā ir izplatīta gan Centrālajā Krievijā, gan Sibīrijā, kur tā ligzdo lapu kokos, skujkoku un jauktajos mežos, kā arī apmetņu dārzos un parkos. Pārtikas meklējumos trāpīgi pārvietojas gar koku stumbriem un zariem, bieži vien otrādi vai pat otrādi.

Yew (Latin Taxus) - Yew ģints augu (Taxaceae) ģints. Ģints sugas - lēni augoši koki vai krūmi, kuru augstums ir no 1 līdz 10 m. Koka diametrs var sasniegt 4 m.

Skatiet videoklipu: Suspense: 100 in the Dark Lord of the Witch Doctors Devil in the Summer House (Jūlijs 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org