Dzīvnieki

Mazākie dzīvnieki pasaulē

Mazākie dzīvnieki pasaulē var pārsteigt ar savu lielumu, neparastajām formām un unikālajām spējām. Dažas faunas ir ļoti indīgas, un to mazais izmērs padara tos īpaši bīstamus cilvēkiem.

Top 10 dzīvnieku mazāko pārstāvju vērtējums:

  1. Frog Paedophryne.
  2. Kolibri.
  3. Brookesia ķirzaka mikra.
  4. Barbadosa čūska Čārlzs.
  5. Daudzveidīgs punduris.
  6. Pygmy gecko.
  7. Igrunka.
  8. Starfish
  9. Fenech.
  10. Peles lemurs.

Paedophryne Frog

Varde ir mazākais mugurkaulnieks, kas nesen atrasts. Garums ir 7-11 mm. Tas tika atklāts salīdzinoši nesen Gvinejā. Dzīvotne ir meža lapas un sūnas. Mazie izmēri un neattīstīti pirkstu galiņi neļauj vardēm uzkāpt vertikālām virsmām. Krāsu maskēšanās, brūna ar sarkanu nokrāsu un plankumiem uz sāniem. Vēderis ir pelēks, pakaļējās kājas ir garas.

Kolibri

Putna izmērs ir 4-6 cm, svars - no 2 gr. Mātītes ir lielākas par vīriešiem, spalvas ir gandrīz vienādas, bet vīriešiem pārošanās laikā ir daudz spilgtāki. Perioda beigās salīdzina plūmju krāsu. Paws ir ļoti mazs, jo putns lielāko daļu laika pavada gaisā, un nav nepieciešami spēcīgi nagi. Mizas ir izgatavotas no sūnām, koku mizām, pievieno auduma pavedienus elastībai. Kolibri ir vientuļi un var būt tikai kopā pārošanās laikā. Sievietēm audzē cāļus bez vīriešu palīdzības. Interesanti:

  • Kolibri dzīvo Kubā un piekrastes salās.
  • Viņi ēd divas reizes vairāk, nekā sver.
  • Lidot līdz 20 stundām bez atpūtas.
  • Dzīvojiet no 7 līdz 10 gadiem.
  • Persona nespēj redzēt putna spārnus.
  • Hummingbirds spēj apputeksnēt 1600 augu dienā.

Ķirzaka brocezia micra

Madagaskarā tika atrasts miniatūrais ķirzaka. Tas atrodas uz vidēja izmēra pogas. Izmērs ir 20-25 mm. Tā barojas ar maziem kukaiņiem un tārpiem. Pavadiet nakti zemos krūmos un kokos. Krāsa ir brūna, un agresīvā stāvoklī tā ir tumši zaļa. Galva ir liela, asti ir īsa. Mātītes ir nedaudz lielākas par vīriešiem. Slikti pielāgots nepazīstamiem dzīves apstākļiem. Ģenētiskie pētījumi ir parādījuši, ka salu sistēmas īpašības veicināja šāda izmēra ķirzaka parādīšanos.

Barbadosa čūska Carl

Barbadosa sala Karību jūrā ir unikāla miniatūra čūska, kas ir gandrīz uz izzušanas robežas. Barbadosa čūsku apdzīvotie meži tiek nežēlīgi sagriezti, un dzīvojamā platība katru gadu samazinās. Dzīvnieki barojas ar skudras un to kāpuriem. Mātītes novieto vienu olu, un pēcnācēji ir lieli, pusi no mātes lieluma, 5 cm, pieaugušā izmērs sasniedz 10 cm.

Daudzslāņains punduris

Daudzdzīvokļu dzīvotne ir Indija, Ziemeļāfrika un Āzija. Dzīvnieku svars ir mazāks par 3 gramiem. Zinātnieki apgalvoja, ka nav iespējams pārstāvēt faunu ar šādu svaru. Dabā viss ir atšķirīgs un nesen atklāja šo apbrīnojamo zīdītāju sugu. Krūms ātri pārvietojas, ēd daudz, līdz pat 6 reizēm. Tā barojas ar kukaiņiem, dažreiz lielākām vardēm un tārpiem. Ja tas neēd ik pēc divām stundām, tas mirst no izsīkuma. Viņš dzīvo urbumos, neskaidri atgādina molu, astes ir ļoti garas. Apmatojuma krāsa ir brūna, un uz vēdera ir gaiša.

Pygmy gecko

Neparasti skaistas ķirzakas dzīvo uz palmu kokiem austrumu Tanzānijā. Nedaudz mainīgs jūras klimats veicina pēcnācēju dzīvi un vairošanos. Gekons izmanto nektāru no ziediem un maziem kukaiņiem kā pārtiku. Tēviņi ir krāsoti spilgti zilā krāsā, un sievietes kļūst vājāk zaļganas. Pieaugušo lielums ir 6–9 cm, bet zinātnieki ir sasnieguši ķirzakas reprodukciju nebrīvē, un izzušanas problēma ir atrisināta. Mātītes gulēja 2-4 olas, no kurām parādās 20 mm lielie pēcnācēji. Gekola dzīve ir 5-6 gadi.

Dwarf rynka (marmazetka) ļoti mobila un ātra mērkaķis. Dzīvnieka svars nepārsniedz 120 gramus. Ārēji ļoti līdzīgs vāverim. Dzīvojiet un saņemiet pārtiku ģimenēm. Laulības periods nav saistīts ar noteiktu laiku. Pērtiķi dzīvo Dienvidamerikas mežos, barojas ar koku lapām un augļiem. Viņi ir ļoti kautrīgi, uzkāpt uz koku virsotnēm ar jebkādām briesmām, un gandrīz nav iespējams tos noķert. Sazināties savā starpā ar svilpšanu. Interesanti:

  • Dzirde un redze tiek attīstīta vairāk nekā citas sajūtas.
  • Pērtiķi atzīmē savu teritoriju, lai viņu radinieki tos atrastu vieglāk.
  • Dzemdībās pēcnācēji bieži parādās dvīņi.
  • Sekundāro seksuālo īpašību nav, vīrieši un sievietes ir ārēji atšķiramas.
  • Attīstot smadzenes ir daudz saistītu pazīmju ar personu.

Mols saņēma savu nosaukumu no deguna formas zvaigžņu veidā, lai ērti izrakt un iegūtu pārtiku. Dzīvnieka deguns no plēsoņu kustības vibrē. Dzīvnieka izmērs ir mazs, 10–15 cm, astes vidējais lielums - 9 cm, tas palīdz tauku rezervju uzglabāšanai un līdz ar to nedaudz palielinās aukstā laika sākumā, līdz pat 3 cm. Starfishes dzīvo Austrumu Kanādā un Ziemeļamerikā. Aktīvi izrakt tuneļus, kur viņi dzīvo, uzglabā pārtikas krājumus un palielina pēcnācējus. Ēd kukaiņus, tārpus, zivis. Ūdenī justies lieliski. Pārošanās sezona. Pēc 45 dienām pēcnācēji piedzimst bez vilnas 5-7 bērniem. Dzīves ilgums līdz 7 gadiem.

Tulkots no arābu valodas, fenek ir lapsa. Tā sver 1,5 kg ar augstumu 15-25 cm, tā izskatās kā lapsa uz virsmas, ir lielas ausis un kājas, kas pārklātas ar vilnu, kas pasargā no karstiem smiltīm. Galvenokārt dzīvo Ziemeļāfrikas tuksnesī. Viņi dzīvo grupās, to teritorija ir atzīmēta ar urīnu. Medīt tikai naktī. Tās barojas ar maziem dzīvniekiem, olām, kukaiņiem un grauzējiem. Dzīvot un pacelt pēcnācējus. Viegli nokļūt kopā ar vīru nebrīvē.

Pele Lemur

Pelēkais peles lemurs ir ļoti mazs primāts, ar brūnu muguras krāsu un gaišu vēdera krāsu. Piemērots atskaņošanai, svars 300 gr. Ķermeņa garums ar astes 20 cm garu, dzīvo Madagaskaras rietumos, ēd kukaiņus, augļus, lapas un ķirzakas. Nu šķirnes un dzīvo nebrīvē.

Mūsu planētas fauna nekad vairs nepārsteidz ar faunas pārstāvju daudzveidību un dīvainajām formām. Lai izdzīvotu skarbos apstākļos, viņi ir spiesti pielāgoties un visādā veidā aizsargāt savu dzīvi. Tāpēc pretēji dabas likumiem pastāv dažādi miniatūru dzīvnieki, kuru esamību ir grūti noticēt.

Mazākais brieži

Runājot par briežiem, uzreiz parādās liels dzīvnieks. Tomēr ir briedis, neliela suņa izmērs. Tās nosaukums ir ziemeļu pood. Dzīvnieka augstums turis ir tikai trīsdesmit līdz četrdesmit centimetri.

Briežu ragi ir ļoti mazi, tāpēc tie neietekmē augstumu. Vīriešiem tie ir nedaudz redzami, sievietēm tie ir pilnībā pārklāti ar matiem. Jūs varat satikt šo brīnišķīgo briedi Čīles dienvidos un Čīles salā, lai gan tas nav viegli, jo dzīvnieki dod priekšroku slepenu dzīvesveidu.

Mazie Krievijas dzīvnieki

No vistām paipalas ir mazākās putnu sugas. Šī putna svars nepārsniedz simts gramus. Krievijā viņi dzīvo laukos, stepēs, pļavās, pļavās un malās.

Mazo lapsu sauc par Korsaku. Tās garums ir tikai piecdesmit centimetri, un tā augstums pie pleciem ir trīsdesmit centimetri. Korsaka ir izplatīta Volgogradas Eiropas daļā, kā arī Tatarstānas dienvidu reģionos.

Mazākā radība uz zemes

Miniatūrais Zemes dzīvnieks ir Kitty cūku sikspārnis. Tas ir Taizemes rezidents. Tās garums svārstās no diviem centimetriem deviņiem milimetriem līdz trim centimetriem trīs milimetros, un svars nepārsniedz divus gramus.

Šī pele pieder sikspārņu secībai. Pirmo reizi 1973. gadā Taizemes biologs atklāja cūku peli. Izmērā šis dzīvnieks ir mazāks par daudziem kukaiņiem. Ar šo mazo nūju sacenšas tikai punduris.

Cūku deguna pele ir līdzīga pensai. Krāsa ir pelēka vai brūna ar sarkanīgu nokrāsu. Viņi dzīvo tikai Taizemes dienvidrietumos Sai Yok nacionālajā parkā. Dzīvnieki pavada dienu mazās grupās kaļķakmens kalnu alas. Vakaros, grupā līdz piecām personām, viņi medī, neizejot no vairāk nekā kilometru dienām. To galvenā pārtika ir kukaiņi, kurus peles pacēlas tieši no zaļumiem. Šo mazo sikspārņu skaits ir ļoti mazs. Šodien iedzīvotāju skaits ir aptuveni pieci simti.

Krūmu griezējs Savi pieder arī mazākajiem dzīvniekiem uz Zemes. Sauszemes zīdītāju vidū tas ir mazākais. Tas sver no pusotra līdz divarpus gramiem. Tā ir arī visdziļākā radība pasaulē, kas dienā apēd divas līdz četras reizes lielāku svaru. Arī zobens Sawi ir visaugstākais pulss starp dzīvniekiem. Dzīvnieki dzīvo Ziemeļāfrikā, Dienvideiropā, Transkaukāzijā, Āzijas valstīs. To var atrast Maskavas reģionā, Primorska krai, Baikāla reģionā un Urālos.

Skatiet videoklipu: Dzivnieku pasaule LV 1080p (Februāris 2020).

Загрузка...
zoo-club-org